sakız adası vize istiyor mu / Sakız Adası Vizesi ve Yunanistan Kapı Vizesi

Sakız Adası Vize Istiyor Mu

sakız adası vize istiyor mu

Yunanistan Vize İstiyor mu? Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

yunanistan vizesi nedir

Yunanistan’a seyahat etmek mi istiyorsun? Yunanistan Schengen vizesi veya D tipi vize alarak Yunanistan’dan başlamak koşuluyla hem Yunanistan’a hem de diğer Schengen ülkelerine seyahat edebilirsin. 

Yunanistan Vize Türleri

Yunanistan vize başvurusu yaparken seyahat amacını ve seyahat süresini göz önünde bulundurmak gerekir. Seyahat nedenlerine göre vize kategorileri şu şekilde sıralanabilir. 

Yunanistan Schengen Vizesi (C tipi Vize)Yunanistan Ulusal Vize (D Tipi Vize)
Yunanistan Turistik VizeYunanistan Aile Birleşimi Vizesi
Yunanistan Ticari VizeYunanistan Çalışma Vizesi
Yunanistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti VizesiYunanistan Öğrenci Vizesi
Yunanistan Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferans Katılım Vizesi
Yunanistan Şoför Vizesi
Yunanistan Gemici Vizesi
Yunanistan Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi
Yunanistan Transit Vize

Yunanistan C Tipi Vize (Yunanistan Schengen Vizesi)

günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapılacak Yunanistan ziyaretleri için seyahat öncesinde Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi olan T.C. vatandaşlarının C tipi Yunanistan vizesi (Schengen vizesi) almaları zorunludur. Hususi (yeşil), Diplomatik (siyah), ve Hizmet (gri) pasaport sahipleri ise günlük zaman dilimi için 90 günü aşmayacak ziyaretler için vizeden muaf tutulur. 

Schengen vizesi olarak da adlandırılabilen Yunanistan C tipi vizesi, günlük zaman diliminde tek seferde 90 güne kadar seyahat etmeni sağlayan kısa süreli bir vize türüdür. Yani Yunanistan C tipi vize aldıysan 90 günün sonunda ülkeden çıkış yapman gerekir İlk defa Schengen vizesini başvuru yapacak kişilere ise istisnai durumlar dışında kısa süreli vize verilir ve sonraki seyahatlerde bu süre kademeli olarak arttırılarak 90 günlük süre tamamlanır. Vize kullanım şekli ve Yunanistan seyahatinin sıklığı vize süresini doğrudan etkiler. Sen de 80 Euro gibi bir Yunanistan vize ücreti ödeyerek Schengen vizesi almak için başvuru yapabilirsin. "Schengen Vizesi Nedir?" başlıklı yazımızı okuyarak Schengen vizesi konusunda daha detaylı bilgi alabilirsin. 

  • Yunanistan Turistik Vize: En fazla 90 güne kadar Yunanistan’da turistik amaçlı seyahat ve gezi yapmak isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. 
  • Yunanistan Ticari Vize: 90 günü aşmamak kaydıyla ticaret yapmak amacıyla Yunanistan’a seyahat etmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Yunanistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi: Aile, akraba veya arkadaşları tarafından Yunanistan’a davet edilmiş kişilerin davet mektupları ile beraber başvuru yapabilecekleri vize türüdür. 
  • Yunanistan Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi: Kültürel veya sportif bir faaliyet nedeniyle 90 günü aşmamak koşuluyla başvuru yapılabilecek vize türüdür. Yunanistan kültürel, sportif faaliyet ve konferansa katılım vizesi için başvuru yaparken etkinlik katılım belgesi veya davetiyenin de vize başvuru evrakları arasında yer alması önemlidir. 
  • Yunanistan Şoför Vizesi: Uluslararası kara yolu taşımacılığı yapan nakliye firmalarının Yunanistan’a nakliye yapacak araçlarını kullanacak olan şoförleri için almaları gereken vize türüdür. 
  • Yunanistan Gemici Vizesi: Yunanistan Schengen vizesi türlerinden biri olan gemici vizesi, uluslararası deniz yolu taşımacılığı yapan nakliye firmalarının gemiyi kullanacak kişiler için almaları gereken vize türüdür. 
  • Yunanistan Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi: Staj yapmak veya öğrenim görmek amacıyla Yunanistan’a yapılan kısa süreli (90 güne kadar) ziyaretler için alınması gereken vize türüdür. 
  • Yunanistan Transit Vize: Schengen bölgesinde olmayan herhangi bir ülkeye Yunanistan üzerinden yapılan aktarmalı uçuşlar için alınması gereken vize türüdür. Yunanistan transit vizesi ile ülkeye giriş yapmak mümkün değildir çünkü transit vize konaklama değil, sadece geçiş hakkı tanır. Yunanistan transit vize ücreti 80 Eurodur. Eğer aynı güzergahtan tekrar dönüş yapacaksan bunu gerekli belgelerle de destekleyerek çift girişli Yunanistan transit vizesine başvuru yapabilirsin. Aktarmalı uçuş hakkında daha detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Yunanistan D Tipi Vize

Yunanistan D tipi vize yani ulusal vize; Yunanistan’a 90 günü aşan uzun ziyaretler için alınması gereken vize türüdür. 3 aydan uzun süren eğitim, Erasmus, staj, aile birleşimi, yatırım ve çalışma gibi vize türleri ulusal vize olarak değerlendirilir.

  • Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi: Türkiye’de ikamet eden T.C. vatandaşlarının, Yunanistan’da yaşayan eş ya da çocuklarının yanına yerleşmek veya Türkiye’de yaşayan ve 18 yaşından küçük çocuklarını yanlarına almak için başvuru yapması gereken vize türüdür. 
  • Yunanistan Çalışma Vizesi: Yunanistan’a çalışmak amacıyla yerleşerek oturum izni almak isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Yunanistan Öğrenci Vizesi: Yunanistan’da eğitim almak, dil öğrenmek veya staj yapmak amacıyla alınabilecek vize türüdür.

Yunanistan Kapıda Vize 

Yunanistan günübirlik vizesi ve buna bağlı olarak da “Yunan adalarına vizesiz gidilir mi?” sorusu özellikle Ege Denizi’ne yakın olan Yunanistan adalarına günübirlik seyahat etmek isteyen kişilerin merak ettiği bir konudur. Özellikle Mayıs-Eylül aylarında Yunanistan topraklarına ait 6 adaya (Rodos, Midilli, Kos, Samos, Sakız, Meis Adaları) sık sık ziyaret yapılır. Yunanistan’a bir gün için bile giriyor olsan Yunanistan kapıda vize alman gerekir. Yunanistan kapıda vize, Yunan topraklarına maksimum 7 gün süre ile giriş yapmana olanak tanıyan kısa süreli bir vize türüdür.  

Kapıda vize yalnızca 7 günlük süre için geçerli olduğu için Yunan adalarında dahaan süre kalmak isteyen bordo pasaport sahiplerinin Yunanistan Schengen vizesine başvuru yapmaları gerekir. Kapıda vize işlemlerini yetkili seyahat acentelerinden yapabilirsin genellikle feribot bileti satan firmalar, yolculara vize aracılık hizmeti sunar. Gerekli evrakları seyahatten 1 hafta önce ilgili kuruma kargolayarak vize başvurusunda bulunabilirsin. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri ise yalnızca pasaportları ile ülkeye vizesiz olarak giriş yapabilirler. 

Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Standart olarak Yunanistan vizesi için talep edilen bazı evraklar vardır ancak mesleğe ve seyahat amacına göre de vize başvuru evrakları değişebilir.

Standart Yunanistan Vizesi İçin Gerekli EvraklarYunanistan Vizesi Başvuru ŞartlarıMesleki DurumMesleki Duruma Göre Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Pasaport10 yıldan eski olmayan, Yunanistan dönüş tariihden sonra en az 3 ay geçerli, en az 2 boş sayfası olanÇiftçi İçin Ziraat Odasından Çiftçilik Belgesi
Varsa eski pasaportÖğrenci İçin Öğrenci belgesi (güncel ve orijinal), sponsor dilekçesi, orijinal muvafakatname (noter onaylı)
Nüfus cüzdanı fotokopisiÖn ve arka yüzüYeni Mezun İçinDiploma fotokopisi
Vize talep dilekçesiYunanistan Konsolosluğuna hitaben şirketin antetli kâğıdına Türkçe ya da İngilizce yazılmış, kaşeli, imzalı ve seyahat nedenini anlatan dilekçeEmekli içinEmekli maaşını gösterir belge
İki adet biyometrik fotoğraf3,5 x 4,5 cm boyutlarında ve beyaz fon üzeriDevlet Memuru içinOrijinal çalışma belgesi (mühürlü, ıslak imzalı), görev kimlik kartı fotokopisi, resmi izin belgesi, maaş bordrosu, banka hesap dökümü (son 3 aya ait kaşeli, imzalı, banka imza sirküleri ile birlikte)
Ek Gelir BelgesiKira sözleşmesi, varsa araç ruhsatı ve tapu fotokopileriSerbest meslek sahibi içinNoter onaylı iş sözleşmesi
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiŞirket sahibi içinŞirketin bağlı olduğu Ticaret Odası'ndan alınmış orijinal faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri, SGK/BAĞKUR/4B detaylı dökümü
Konaklama ve otel rezervasyon bilgileriŞirket Çalışanı İçinSGK işe giriş bildirgesi, SGK 4A hizmet dökümü, maaş bordrosu (son 3 aylık, ıslak imzalı, kaşeli), orijinal şirket yazısı, dilekçe
Seyahat sağlık sigortası Euro teminatlı, seyahat tarihinden bir gün önce başlayıp bir sonra sona ermelidir. 
Schengen vize başvuru formu
Banka hesap dökümüSon 3 aylık, TL bakiyesi olan, ıslak imzalı, kaşeli, banka imza sirküleri ile birlikte
Orijinal muvafakatname18 yaşından küçükler için
Varsa davet mektubuÖğrenci vizesi, aile ziyareti vizesi için

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

“Yunanistan vize randevusu nasıl alınır?” sorusuna yanıt bulmak için öncelikle seyahat planlanmasını net bir şekilde yapmak gerekir. Çünkü kısa süreli seyahatler için C tipi Schengen vizesi, uzun süreli seyahatler için ise D tipi ulusal vize başvurusunda bulunulur. Kısa süreli Yunanistan vizesi almak için vize danışmanlık merkezlerinden, uzun süreli vize için ise ilgili konsolosluğa şahsen başvuru yapılır. Peki, "Schengen vizesi nasıl alınır?" diye merak ediyorsan içeriğimizi okuyarak Schegen vizesi alımı hakkında daha fazla bilgi alabilirsin. 

Sen de Yunanistan vize başvuru evraklarını tamamladıktan sonra ikamet ettiğin bölgeye göre, Ankara Yunanistan Büyükelçiliği, İzmir Yunanistan Konsolosluğu, İstanbul Yunanistan Konsolosluğu veya Edirne Yunanistan Konsolosluğuna vize başvurusu yapabilir veya anlaşmalı vize başvuru merkezlerine giderek de vize müracaatını gerçekleştirebilirsin. Yunanistan vize başvurusu yapacağın konsolosluk, ikamet ettiğin şehre göre değişecektir. "Vize nasıl alınır?" konusunda daha detaylı bilgi edinmek için yazımıza göz atabilirsin. 

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği

Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediyorsan, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliğine başvuru yapabilirsin.

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu

Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet ediyorsan, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğuna başvuruda bulunabilirsin.

İzmir Başkonsolosluğu

Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet ediyorsan, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğuna başvuru yapabilirsin.

Edirne Konsolosluğu

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsan, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Edirne Konsolosluğuna başvuruda bulunabilirsin.

Yunanistan Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Yunanistan vize başvurusu yapmak için öncelikle randevu almak gerekir. Yunanistan kısa süreli vize başvuruların vize danışma merkezleri veya turizm acentelerinin yönlendirmesi ile yürütülürken, uzun süreli vize başvuruları şahsen yapılır. İstanbul ikamet eden kişiler, Kosmos Vize Hizmetleri; Ankara’da ikamet edenler ise VFS Global aracılığı ile randevu alabilirler. 

Yunanistan’da çalışma, eğitim, aile birleşimi gibi nedenlerle uzun süre kalacak olan T.C. vatandaşları ise 90 günden uzun konaklama için D tipi vize başvurusunu doğrudan Yunanistan Konsolosluğuna veya Yunanistan Büyükelçiliğine başvuru yapabilirler. (Vize başvurusu yapmadan önce Yunan Konsolosluğu arayarak mutlaka bu bilgiyi teyit etmelisin.)

Yunanistan Vize Başvuru Formu Nedir? Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Yunanistan Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan Yunanistan vize başvuru formu, kişisel bilgilerden çalışma durumuna, vize talep nedeninden davet eden kuruma kadar pek çok bilginin yer aldığı resmi bir belgedir. Vize başvurularının olumlu sonuçlanması için bu formun doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması ve diğer başvuru evrakları ile birlikte konsolosluğa ibraz edilmesi gerekir. Çünkü Yunanistan Konsolosluğu, vize başvuru formu sayesinde başvuru yapan kişi hakkında detaylı bilgi sahibi olur. Yunanistan vize başvuru formuna Vize Merkezi’nden ulaşabilirsin. 

  • Bütün Schengen ülkeleri için ortak bir belge olan Yunanistan vize başvuru formu, ülkenin kendi dilinde hazırlanır ancak üzerinde Türkçe açıklamalar da bulunur. 
  • Yunanistan vize başvuru formunu doldururken büyük harf kullanmak gerekir. 
  • Forma eklenecek olan fotoğrafın de resmi olarak belirlenen standartlara uygun olması gerekir. 

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize işlemleri eksiksiz olarak yürütüldüğü takdirde vize başvuruları, resmî tatiller hariç yaklaşık olarak 7 ila 15 iş günü içerisinde sonuçlanır. Uzun süreli vizelerde ise sonuçlanma süresi 2 aya kadar uzayabilir. Başvurunu İDATA resmi internet sitesi üzerinden takip edebilirsin. 

Vize başvuru sürecini hızlandırabilmek için vize için gerekli olan evrakların eksiksiz ve güncel olması çok önemlidir. Çünkü evraklarda herhangi bir eksiklik olması durumunda konsolosluk yeniden evrak talep edebilir veya görüşmeye çağırabilir. Bu durum da vize başvuru sürecinin uzamasına yol açar. Aynı zamanda konsolosluk ve büyükelçiliklerde yaşanabilecek yoğunluk da vize başvuru sürecinin uzamasına neden olacaktır. Bu nedenle randevu yoğunluğu ve ek evrak talebi sürecini de göz önünde bulundurarak her ihtimale karşı seyahat tarihinden yaklaşık 30 gün önce Yunanistan vize başvurusu yapmanı tavsiye ederiz. 

Kimler Yunanistan Vizesinden Muaftır?

Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi olan T.C. vatandaşlarının Yunanistan seyahatleri için Schengen vizesi almaları gerekirken, Hususi (Yeşil) pasaport, Hizmet (Gri) pasaport ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi olan T.C. vatandaşları ise gün içinde 90 gün ile sınırlı olması koşuluyla Yunanistan vize başvuru işlemlerinden muaf tutulur. Yeşil, gri veya siyah pasaport sahiplerinin pasaportlarının seyahatten sonra en az 3 ay geçerli olması ve pasaportun 10 yıldan eski olmaması Yunanistan ziyareti için yeterli olacaktır. 

Yunanistan Vize Şartları Nelerdir?

Yunanistan vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için yerine getirilmesi gereken bazı şartlar vardır. 

  • Yunanistan vizesi almak için öncelikle elçilik veya konsolosluktan randevu almak gerekir. Vize randevusu seyahat tarihinden en az 2 hafta önce alınmalıdır.
  • Vize türüne göre istenilen evraklar, eksiksiz ve usulüne uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. 
  • Pasaportun seyahat dönüş tarihinden itibaren minimum 3 ay daha geçerli olması, 10 yıldan eski olmaması ve pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekir.
  • Konsolosluğa sunulan belgelerin 3 aydan eski olmaması gerekir.
  • Parmak izi verilmesi (Parmak izi geçerlilik süresi 5 yıldır. Vize başvurunun reddedilmesi durumunda ibraz edilen parmak izi de geçerliliğini yitirir ve yeni bir vize başvurusu yapmak için tekrar parmak izi verilmelidir.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak (Reşit olmayan kişiler, ailesinin vereceği muvafakatname ile vize başvurusu yapabilirler. 
  • Yunanistan Konsolosluğu başvurunu değerlendirirken verdiğin bilgilerden yola çıkarak bir karara varır. Bu nedenle vize başvurusu yapılırken teslim edilen evraklarda yanlış ve tutarsız bilgilerin bulunmaması gerekir. 

Yunanistan Vize Reddi Nedenleri

Eksik evrak, başvuru formunu yanlış doldurmak, hatalı fotoğraf çekimi, tutarsız bilgiler, yetersiz gelir beyanı ve hasarlı pasaport; Yunanistan vize başvurunun reddedilmesine yol açabilir. Ayrıca inandırıcı bulunmaz ve mülteci şüphesi görülürse de vize başvuruları olumlu sonuçlanmayabilir, bu durumda eksikliklerin giderilerek yeniden başvuru yapılması gerekecektir. 

Yunanistan Vize Reddi İtiraz Edilebilir mi? 

Eğer Yunanistan vize başvurun olumsuz sonuçlanır ve reddedilirse Yunanistan Konsolosluğu ile iletişime geçerek ret nedenini öğrenebilirsin. Sonrasında 28 gün içerisinde Yunanistan Konsolosluğuna vize reddi ile ilgili olarak itiraz mektubu yazabilir, Yunanistan idari mahkemesine başvurabilirsin. Yunanistan vize reddi itirazı başvurusu, 3 ila 6 ay içerisinde sonuçlanacaktır.

Yunanistan Vize Fiyatları Ne Kadar?

Yunanistan vize ücreti, C tipi vize için 80 Euro, D tipi vize için ise Euro olarak belirlenmiştir. Eğer kısa dönem (C tipi) vize için başvuru yapacaksan randevu tarihinde Yunanistan vize harcı ve hizmet bedelini Kosmos Vize Hizmetleri ya da VFS Global vize başvuru merkezlerinden birine; eğitim, çalışma gibi nedenlerle uzun dönemli vizeye başvuracaksan vize ücretini konsolosluk hesabına yatırabilirsin. 

Diğer Vize Rehberlerimiz

Sakız Adası Vizesi ve Yunanistan Kapı Vizesi

Yunanistan Sakız Adası seyahatleri Yunanistan Schengen Vizesi ve Yunanistan Kapı Vizesi sahibi olma koşulu ile gerçekleştirilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi vatandaşlar ve Rusya, Belarus, Ukrayna vatandaşları en fazla 15 gün konaklama, tek giriş ve çift giriş hakkı ile kapı vizesi uygulaması dahilindeki adalara seyahat edebilmektedir. Yunanistan'a ve kapı vizesi uygulamasında olmayan adalara seyahat etmek için Yunanistan Schengen vizesi sahibi olma şartı bulunmaktadır.

Yunanistan Kapı Vizesi sahibi olarak Sakız, Rodos, Kos, Meis, Midilli, Samos adalarına giriş yapılabilmektedir. Sakız adası seyahatleri İzmir'in Çeşme ilçesinden ortalama 45 dakika süren feribot seferleri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Sakız adası seyahati için kapı vizesi başvuru işlemlerinin seyahate en az 7 iş günü kala gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Yunanistan kapı vizesi kısa süreli vize türleri arasında yer alması nedeniyle doğrudan Yunanistan Konsolosluğuna vize başvurusu yapılamamaktadır. Sakız adası vize başvuruları akredite vize başvuru merkezleri ve seyahat acentaları aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Pasaport üzerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vize giriş damgası bulunan vatandaşların kapı vizesi başvuruları kabul edilmemektedir. Yeni bir pasaport ile başvuru yapıldığı takdirde değerlendirme işlemi yapılmaktadır.

Sakız Adası / Yunanistan Kapı Vizesi Gerekli Evrakları

  • Pasaport Fotokopisi: Kapı vizesi başvuru aşamasında kullanılacak pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması ve seyahat bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Başvuru aşamasında fotokopisi kullanılan pasaportun aslı seyahat sırasında Sakız adası sınır görevlilerin kontrolü ve vize basımı için başvuru sahibinin yanında olmalıdır.
  • Nüfus Kağıdı Fotokopisi: Başvuru sahibine ait nüfus cüzdanının her iki yüzünün fotokopisi ibraz edilmelidir ve bilgiler pasaport üzerinde yer alanlar ile aynı olmalıdır.
  • Biyometrik Fotoğraf: Uluslararası biyometrik fotoğraf ölçülerine uygun olacak şekilde son 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf teslim edilmelidir.
  • Sakız Adası Feribot Bileti: Vize başvuru aşamasında talep edilen Sakız adası feribot biletlerinin satın alınmış olması zorunluluğu bulunmaktadır. Feribot biletine ait ödeme yapılmamış rezervasyonlar başvuru aşamasında kabul edilmemektedir.
  • Onaylanmış Otel Rezervasyonu: Seyahat tarihleri içerisinde konaklama yapılacak otel rezervasyonları onaylanmış olarak ibraz edilmelidir. Birden fazla otel ya da kapı vizesi uygulaması dahilinde seyahat edilecek diğer adalarda konaklama yapılacak ise tüm rezervasyonların konfirme edilmiş olması gerekmektedir.
  • Banka Hesap Dökümü: Yunanistan kapı vizesi sahibi olarak gerçekleştirilen seyahat masraflarını karşılamaya yetecek kadar bakiye bulunması gereken banka hesabının son 3 ayın bilgisini gösterecek şekilde dökümü alınmalıdır.
  • Vize Başvuru Formu:Yunanistan vize başvuru formu İngilizce ya da Yunanca olarak doldurulmalı ve Türkçe karakter içermemelidir. Başvuru sahibinin imzasını taşıyacak şekilde ibraz edilmelidir.
  • Vize Ücreti: Sakız adası vize ücreti başvuru aşamasında ödenmelidir. Adaya giriş sırasından vize ücreti ödemesi yapılmamaktadır.

Sakız Adası Vize Ücreti

Sakız Adası vize ücreti Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize harç bedeli ve koordinasyon hizmet bedelini içeren vize ücreti dönemsel olarak konsolosluk tarafından güncellenmektedir. Vize ücretleri işlemlerin gerçekleştirildiği akredite vize başvuru merkezleri ve seyahat acentalarına ödenmektedir. Yunanistan kapı vizesi başvurusunun herhangi bir nedenden dolayı olumsuz olarak sonuçlanması halinde ödenen vize ücreti başvuru sahibine iade edilmemektedir. güncel Sakız adası vize ücretleri yetkili seyahat acentaları ve vize merkezleri aracılığı ile öğrenilmektedir.

Vize Başvuru Formu

Sakız Adası Vizesi ve Yunanistan Kapı Vizesi başvuru aşamasında doldurulan Yunanistan kapı vizesi başvuru formu ve Yunanistan Schengen vize başvuru formu aynı formattadır fakat seyahat amacının dikkatle işaretlenmesi gerekmektedir. Form içerisinde başvuru sahibini tanımaya ve seyahat amacını öğrenmeye yönelik olarak hazırlanmış sorulara gerçeğe uygun yanıtlar verilmesi gerekmektedir. Eksik, yanlış ya da tutarsız bilgi içeren başvuru formları vize başvurusunun ret ile sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Başvuru formu büyük harflerle, İngilizce ya da Yunanca dillerinden biri ile doldurulduktan sonra başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. Vize başvuru formu içerisindeki sorulara verilen yanıtlar ile teslim edilen diğer gerekli evrakların birbirini desteklemesi gerekmektedir.

Çeşme - Sakız Adası Feribot Saatleri

İzmir'in Çeşme ilçesinden Sakız adasına feribot seferleri her gün saatleri arasında düzenlenmektedir. Feribot sefer saatleri dönemsel olarak güncellenmektedir. Seyahat öncesinde güncel feribot saatlerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Sakız adası seyahatini araç ile gerçekleştirecek vatandaşların araçlı/araçsız feribot bilgisini seyahat öncesinde yetkili limandan teyit etmeleri gerekmektedir.

 

Sakız Adası’na gidebilmek için Yunanistan vize istiyor mu eğer istiyorsa vizeyi nereden alabiliriz?

Yunanistan’a (Sakız Adası) gidebilmek için Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Yalnızca yeşil pasaportlulara vize uygulaması kaldırılmıştır. Yunanistan Schengen vizesini ikamet ettiğiniz İl’in bağlı bulunduğu Kosmos Vize Hizmetleri’nden                ( funduszeue.info)  alabilirsiniz.

Günübirlik Sakız Adası (Chios) seyahatlerinde de Yunanistan vize istiyor mu?
Günübirlik Sakız Adası seyahatlerinde de Yunanistan vize istemektedir.

 

Yeşil pasaporta sahip Türk vatandaşlarından da Yunanistan vize istiyor mu?
Yunanistan 28 Temmuz tarihinden itibaren Yeşil pasaportlu Türk vatandaşlarından vize istememektedir. Yeşil pasaportlu Türk vatandaşlarımız ilk giriş tarihini geçmemek kaydıyla 90 gün boyunca Yunanistan’da kalabilirler.

 

Başka bir Avrupa ülkesinden almış olduğum Multi Shengen vizesi ile Yunanistan’a (Sakız Adası’na) gidebilir miyim?
Başka bir Avrupa ülkesinden almış olduğunuz Multi Shengen vizeyle, ilk önce almış olduğunuz Avrupa ülkesinde kullanmak kaydıyla, bir sonraki seyahatinizde Yunanistan’a gidebilirsiniz.

 

Sakız Adasına gidebilmek için pasaportumuzda kontrol edilecek hususlar nelerdir?
Pasaportunuzda aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.
Pasaportun geçerlilik tarihi ( dönüş tarihinden itibaren 90 günlük daha süresi olması gerekmektedir )
Schengen vizesi geçerlilik süresi
Schengen vizesinin Tipi
Schengen vizesinin kaç girişlik verildiği,
Schengen Vizesi kalış süresi
KKTC mühürü (KKTC mühürü olan pasaport sahiplerine Yunanistan ülkeye giriş izni vermemektedir.

 

Çeşme’den Sakız Adası’na Haftanın Hangi Günlerinde Sefer var?
Yaz Aylarında Her gün, Kış Aylarında Haftanın belirli günlerinde seferler vardır.

 

Sakız Adasına giden Feribotlar Çeşme'de Nereden Hareket ediyor?
Çeşme Ulusoy Liman İskelesinden Hareket eder.

 

Çeşme – Sakız Adası (Chios) uzaklığı kaç mildir ve seyahat ne kadar sürmektedir?
Çeşme’nin Sakız Adası’na uzaklığı 8 mil dir, Seyahat süresi yaklaşık olarak 45 dakika dır.

 

Çocuklardan ücret alınmakta mıdır?
yaşından küçük çocuklar  yalnızca liman vergilerini öder, 7 yaş arası çocuklar % 25  indirimli seyahat edebilirler.

 

Bisikletimle Çeşme’den Sakız Adası’na Feribot seyahati yapabilir miyim? Bisiklet için ulaşım ücreti alınmakta mıdır?
Bisikletinizle Çeşme’den Sakız Adası’na Feribot seyahati yapabilirsiniz. Bisiklet için ücret alınmamaktadır.

 

Sakız Adası’na (Chios) Türk plakalı aracımız ile seyahat edebilir miyiz? 
Sakız Adasına Türk Plakalı aracınız ile seyahat edebilirsiniz, Gümrük Müdürlüğü’ne ibraz edilecek evraklar;

  1. Kullanıcı Taşıt Sahibiyse; Ruhsat Aslı, Pasaport, T.C. Kimlik Belgesi, Araç Sigortası (Yeşil Sigorta,Yurt dışında geçerli ve araç ile kalınacak süre kadar olmalıdır.)
  2. Kullanıcı Taşıt Sahibinden Başkasıysa; Ruhsat Aslı, Noter Tasdikli Vekâletname, Vekilin Pasaportu, Vekilin T.C. Kimlik Belgesi, Araç Sigortası (Yeşil Sigorta, Yurt dışında geçerli ve araç ile kalınacak süre kadar olmalıdır.)
  3. Taşıt Tüzel Kişi Adına Tescilli ise; Ruhsat Aslı, Yetki Belgesi, Pasaport, T.C. Kimlik Belgesi,Kullanıcı yetkilinin dışında biriyse beraberinde Noter Vekâletnamesi, Araç Sigortası (Yeşil Sigorta, Yurt dışında geçerli ve araç ile kalınacak süre kadar olmalıdır.)

Sakız Adası Seyahati için rezervasyonumuzu kaç gün önceden yaptırmalıyız?
Seyahat tarihinden en geç 1 gün öncesine kadar rezervasyonunuzu web sitemizden rezervasyon formunu doldurarak veya ofisimizi telefon ile arayarak yaptırabilirsiniz.

 

Rezervasyon yaptırmak için hangi bilgilere ihtiyacımız var? 
Rezervasyon yaptırmak için seyahat edecek kişilerin pasaport bilgilerini tarafımıza iletmeniz gerekmektedir. (Pasaport bilgileri; Adı, Soyadı, Doğum Tarihi, Pasaport Numarası ve Milliyeti), Eğer aracınız ile birlikte seyahat etmek isterseniz aracınızın da detaylarını tarafımıza iletmeniz gerekmektedir.(Araç Detayları; Araç Plakası, Araç Marka ve Modeli) Ayrıca size ulaşabilmemiz için e-mail ve telefon bilgilerinizi de mutlaka bildirmenizi rica ederiz.

 

Sakız Adasına gidebilmek için hangi yollarla bilet satın alabilirim?
Rezervasyonunuzu 79 32 – 79 33 nolu telefonlardan bizlere ulaşarak, [email protected] adresine yazarak ya da funduszeue.info adresinden online olarak alarak  temiz edebilirsiniz.

 

 Hava koşulları ve diğer zorunlu nedenlerle oluşabilecek İPTAL edilen seferleri nasıl öğrenebiliriz?
Tüm iptal sefer bilgilerini () 79 33'yı arayıp öğrenebilirsiniz.

 

Sakız Adası’na günübirlik yaptığımız seyahatlerde Ada’da kalış süremiz ne kadardır?
Çeşme’den Feribotumuz Yaz ve Kış aylarında belirli günlerde ’da hareket etmektedir. Yolculuk yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Sakız Adası’ndan Feribotun dönüş saati yazın , kışın ’ dır. Pasaport ve Check-in işlemleri göz önüne alındığında Sakız Adası’nda kalış süreniz yaklaşık 6 saattir.

 

Gümrük işlemleri ve Pasaport Kontrolü için Feribot kalkış saatinden ne kadar önce limanda hazır olunması gerekmektedir? 
Yaya yolcularımızın Feribot kalkış saatinden en geç 30 dakika önce, Araçlı yolcularımızın ise en geç 2 saat önce Çeşme Ulusoy Limanındaki CHECK – IN ofisimizde seyahat belgeleri ile birlikte hazır olması gerekmektedir.

 

Çeşme Ulusoy Limanına geldiğimiz zaman yapmamız gereken işlemler nelerdir? 
Çeşme Ulusoy limanına geldiğinizde liman binasının sağ tarafında bulunan “SUNRISE LINES” yazılı CHECK-IN ofisimize uğramanızın ardından, check – in işlemleri ve feribota geçiş kartlarınızı (Boarding Card) almanız gerekmektedir. Check – in ofisinden Feribot geçiş kartı aldıktan sonra pasaport kontrolü yaptırabilirsiniz.
 

Sakız Adasına giderken yurt dışı çıkış harcı almamız gerekiyor mu? Çocuklar için bir muafiyet uygulaması var mı?
Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile Sakız Adasına yurt dışına çıkış yapan yolculardan her çıkış için Yurt Dışı Harcı alınır. 7 yaşını doldurmamış çocuklardan yurt dışı çıkış harcı alınmaz.

 

Yurtdışı Çıkış Harcını Bankaya mı yatırmalıyız yoksa Limanda yatırabileceğimiz bir yer var mı?
Çeşme Ulusoy Limanındaki ofisimizden CHECK-IN işlemlerinizi yaptırdıktan sonra Liman binası içerisinde bulunan Gümrük Sayman Mutemetliğinden çıkış harç pullarınızı alabilirisiniz. Limanda vakit kaybı olmaması açısından yurt dışı çıkış harçlarınızı seyahat tarihinizden önce bankadan yatırmanızı öneririz.

 

Günübirlik Sakız Adası seyahatinde katılabileceğimiz Ada turu organizasyonunuz var mı?
Haftanın belirli günlerinde Sakız Adasında günübirlik ya da konaklamalı modern, güvenli otobüslerimiz ile Türkçe Rehberlerimiz eşliğinde Ada turu organizasyonlarımız vardır. Bu tura katılmak için isterseniz Çeşme’deki ofisimizden (Sunrise Tours/Çeşme), isterseniz Sakız Adasındaki ofisimizden (Sunrise Tours/Chios) tur satın alabilirisiniz. Çeşme – Sakız Adası feribot yolculuğu süresince bu turu alıp almamaya karar verebilirsiniz.

 

Feribotlarda yiyecek ve içecek alabileceğimiz bir yer var mıdır?
Feribotlarda hazır yiyecekler ve alkolsüz içeceklerin satıldığı mini bir bar mevcuttur.

 

Çeşme’den Sakız Adasına giden Feribotlarda koltuklar numaralı mı? 
Feribotlarda koltuklar numarasızdır. İstediğiniz yere oturabilirsiniz.

 

Sakız Adasından dönüşte açık biletimizi onaylatmamız gerekiyor mu?
Açık biletli yolcularımızın Sakız Adasından dönüşte mutlaka Sakız Adası veya Çeşme ofislerimizi arayarak dönmek istedikleri tarihteki sefer programını öğrenmeleri ve feribot hareket saatinden en geç yarım saat önce sakız limanında olmaları gerekmektedir.


 

Sakız Adasında Alışveriş Mağazalarında Türk Lirası kullanabilir miyiz?
Sakız Adası(Yunanistan)’nın para birimi Euro’dur. Sakız Adası seyahatinizde yanınıza Euro almanızı öneririz.
 

Sakız Adasında ve diğer yunan adalarında önerebileceğiniz uygun fiyatlı Otel veya Pansiyon var mı?
Sakız Adasında ve tüm diğer yunan adalarında sizlere çok özel fiyatlarla güvenilir ve konforlu Otel veya Pansiyon önerebiliriz. Lütfen (0 ) 79 33 'yı arayıp bizden bilgi alınız.

 

Sakız Adasından diğer yunan adalarına ve İtalya’ya Feribot veya Uçak yoluyla gidebilir miyiz?
Sakız Adasından diğer Yunan adalarına (Lesvos, Samos,  Selanik, Atina) ve Yunanistan bağlantılı İtalya’ya (Ancona, Venedik, Bari, Brindisi) feribot ve ya uçak yoluyla gidebilirsiniz.

Sakız Adası Kapı Vizesi

NOT: Yılı itibari ile KAPI VİZESİ UYGULAMASI KALDIRILMIŞTIR.

 

SAKIZ ADASI Kapı Vizesi İçin Gerekli Evraklar

 

* 1 ADET ARKA FONU BEYAZ OLAN FOTOĞRAF

 

* PASAPORTUN RESİMLİ SAYFASININ FOTOKOPİSİ

 

* FERİBOT BİLETLERİNİZ

 

* KONAKLAMANIZ VARSA REZERVASYON BELGENİZ (ödenmiş olmalı)

 

* GEREKLİ BİLGİLER : Adres Bilginiz - Telefon numaranız - Anne / Baba isimleriniz - Mesleğiniz - Medeni haliniz.
***Formu doldurmanız GEREKMEMEKTEDİR, Biz sizler için dolduracağız :)

 

Basvuru için belgelerin seyehat tarihinden en az 2 gün önce Çeşme Ofislerimizde olması gerekmektedir.

 

BAŞVURU FORMU ONLINE DOLDURUP, Yazdırabilirsiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

 

SORU: Hangi ülke vatandaşları kapı vizesi alabilir?

CEVAP: Türkiye Ukrayna - Belarus ve Rus vatandaşları kapı vizesi alabilir.

 

SORU: Kapı vizesi ile Yunanistanda başka bir yere geçebilirmiyim?

CEVAP: Evet Yunanistan sınırları içerisinde yer değiştirebilirsiniz.

 

SORU: Yanımda nakit,kredi kartı vs olmalımı?

CEVAP: Evet yanınızda nakit para olmalıdır, pasaport polisinin size min. günlük 50 euro paranız olup olmadığını sorma hakkı vardır.

 

SORU: Kapı vizesinin süresi nasıl belirlenir?

CEVAP: Kapı vizesinin süresi belgelediğiniz konaklama süreniz kadar olacaktır, maksimum 7 günlük olabilir.

 

SORU: Kapı vizesi ile adadan adaya geçebilir miyim?

CEVAP: Vize evraklarınızı teslim ederken; geçeceğiniz tüm adaların biletlerini ve konaklama yapacağınız otel rezervasyonlarınızı sunmanız durumunda, adadan adaya geçiş yapabiliyorsunuz.

 

SORU: Kapı vizesi başvurum red edilebilirmi?

CEVAP: Kapı vizesi başvuruları yüzde bir kadar düşük bir oranda red olmaktadır, red yurtdışında işlenmiş suç vs. gibi nedenlerle olmaktadır.

 

SORU: Pasaportumun kalan süresi önemli mi?

CEVAP: Evet, önemli. Shengen ülkelerine girişlerde pasaportlarda en az 90 gün süre şartı vardır.

 

Vize ücreti12 yaş ve üzeri için 55 euro
yaş için 20 euro dur.

 

Vize Merkezine tarafımızca adınıza yapılan başvurunuzun kabul edilmemesi veya onaylanmaması halinde ya da müracaatınız kabul edilip, adaya vardığınızda vize verilmemesi durumda; Ertürk Turizmin bir sorumluluğu bulunmamakla beraber; vize ve aldığınız hizmetlerin bedelinin iadesi mümkün değildir.

 

KAPI VİZESİ İÇİN NEDEN HIZLI KATAMARANI TERCİH ETMELİSİNİZyes

Kapı vizesi uygulaması Sakız Adasında ülkeye giriş yapmak için pasaport polis işlemlerinden önce gerçekleştirilen bir işlemdir.

 

Kapı vizesi alacak tüm yolcular, Sakız gümrüğünde ki GATEVISA yazan yerde sıraya girerler.

 

Adaya giden tüm feribotlar sırayla Limana vardıklarından, H/S Katamaranla giden yolcular adaya ilk vardığı için, öncelikli vize işlemlerini tamamlayabilmektedir.

 

Sürekli şikayet edilen vizede bekleme konusu; adaya daha geç varan feribotlarla ilgilidir.

 

  • Kargo Adresimiz : ERTURK TURİZM Beyazıt Cad. Musalla Mah. No: Çeşme - İzmir
  • Mail Adresimiz: [email protected]

Vize ile ilgili yardıma ihtiyacınız olan her konuda bizimle iletişime geçebilirsiniz. 0 - 0



 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası