karayolları hgs cezası nereye ödenir / HGS ve OGS Geçiş İhlali Ödemeleri | Türkiye İş Bankası

Karayolları Hgs Cezası Nereye Ödenir

karayolları hgs cezası nereye ödenir

HGS Cezası Nereye Ödenir ve Cezaya Nereden İtiraz Edilir?

Otoyol ve köprülerde bulunan gişelerde ücretli geçiş esnasında araçların daha hızlı işlem yapabilmesi ve dur-kalk eylemleri yüzünden uzun kuyrukların oluşmasına engel olmak için hizmete giren Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), araçların ön camına takılı olan bir etiket üzerinden işleyen bir sistemdir.

HGS&#;ye abone olan sürücüler belirli bir ücret karşılığında anlaşmalı noktalardan araçlarının ön camına yapıştırmak için bir etiket alırlar. Araçlar her ücretli gişeden geçtiklerinde o etiket okunur ve sürücünün sistemdeki bakiyesinden geçiş ücreti düşürülür. Eğer bakiyenizi düzenli olarak takip etmez ve bakiyeniz yokken ücretli gişeden geçerseniz bu bir geçiş ihlali sayılır ve tarafınıza bazı yaptırımlar uygulanır. Bu durumda karşı karşıya kalan kişilerin akıllarına da ilk olarak “HGS cezası nedir? HGS borcu nereye ödenir? Borç ödenmezsen ne olur?” soruları gelir.

HGS Cezası Nedir?

HGS cezası ve borcu bazı durumlarda kafa karışıklığına sebep olabiliyor. HGS geçiş ihlali olarak tanımlanan durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) yerine Otomatik Geçiş Sistemi (OGS)’den geçiş yapmak
  • Bakiyesi olmayan HGS kartıyla geçiş yapmak
  • HGS etiketi ya da kartı olmadan geçiş yapmak


Eğer yukarıda sıralanan durumlardan birini yaşadıysanız, HGS kaçak geçiş ödemesi yapmanız gerekiyor demektir. Eğer bu ödemeyi zamanında yapmazsanız kaçak geçiş cezanız katlanarak artar. 

HGS Olmadan Geçiş Yaparsam Ne Olur?

HGS Kaçak Geçiş Cezası Ne Kadar?

HGS idari para cezası çoğu zaman geçiş ücretinin 10 katı olmakla beraber dönem dönem aflarla birlikte daha düşük miktarlarda da olabilir.Fakat burada önemli bir noktaya değinmemiz gerekiyor. Bilindiği gibi birçok trafik cezası ilk 15 gün içerisinde ödenirse bir indirim uygulanıyor. Böyle bir durum HGS ceza sistemi için de geçerli.


HGS gişesinden ödeme yapmadan geçmeniz durumunda size tanınan 15 günlük bir süre olacaktır. Bu süre içerisinde kartınıza yükleme yaparsanız sistem HGS kaçak geçiş ödeme işlemini otomatik olarak gerçekleştirir ve borcunuzu yeni bakiyenizden düşer.Böylece herhangi bir faiz ya da ekstra ceza ödemeden sadece geçiş borcunuzu kapatmış olursunuz. Örneğin geçiş ücreti 40 Türk Lirası olan bir gişe kullandınız ve bakiyeniz yetmedi. Eğer 15 gün içerisinde kartınıza para yüklerseniz sistem yeni bakiyenizden 40 Türk Lirasını düşer ve borcunuz kapanır. Eğer 15 gün içerisinde ödeme yapmazsanız borcunuz katlanarak artacaktır. Söz konusu borcu belirli bir süre içerisinde ödememeniz durumda da adınıza haciz işlemleri başlatılacaktır.

HGS Kaçak Geçiş Cezası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

HGS Cezası Nereye Ödenir?

Herhangi bir hızlı geçiş sistemi gişesini kullanırken bakiyesinin yetersiz olduğunu fark eden ya da sistemden adlarına işlenen bir ceza olduğuna dair mesaj alan kişilerin aklına ilk olarak “HGS cezaları nereye ödenir?” sorusu gelir. Çünkü daha önce de bahsedildiği gibi bu tip borçlar zamanında ödenmezse gecikme faizi uygulanır. Bu gibi durumlardan kaçınmak için yapılacak en iyi şey ihlale dair bilgilendirme geldiği anda HGS cezası nereden ödenir diye araştırmak ve uygun olan bir ödeme yöntemini kullanarak borcu kapatmaktır.


HGS ihlal ödeme işlemleri için izlenebilecek birkaç farklı yol mevcuttur. Borcunu ödemek isteyen vatandaşlar anlaşmalı bankaların şubelerine veya PTT ofislerine başvurabilirler. HGS borcunu kredi kartı ile ödemek isteyen kişiler internet aracılığıyla işlemlerini gerçekleştirebilirler.

HGS Cezası Nasıl Ödenir?

HGS borcunu ve cezasını ödemek için HGS kartına yükleme yapmak gerekir. HGS kartına para yüklemek için anlaşmalı bankalar, PTT şubeleri ve internet kullanılabilir.

PTT HGS Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

PTT şubeleri en bilinen HGS borcu ödeme yerleri arasındadır. Size en yakın PTT şubesine giderek HGS ceza ödeme ve karta para yükleme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


PTT aracılığıyla HGS ödemesi yapmak için interneti de kullanabilirsiniz. Son dönemde hizmete giren e-PTT sitesi sayesinde PTT kanalı ile satın aldığınız HGS kartına ödeme işlemlerinizi evinizden halledebilirsiniz.

  • İlk olarak bölüm sonunda verilen linke tıklayın ve PTT Avm internet sitesinin HGS yükleme sayfasına gidin.
ptthgs
  • Eğer sisteme üyeyseniz ilgili boşluklara bilgilerinizi yazarak giriş yapın. Üye değilseniz “Hemen Üye Ol” sekmesi üzerinden sisteme kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt yaptırmadan devam etmek için ise “Üye Olmadan Yükleme Yapmak İçin Tıklayınız” yazısını seçin.
ptthgs2
  • Sisteme üye girişi yaptıysanız kişisel menünüz üzerinden aracınızı seçerek HGS ödemesini yapabilirsiniz.
  • Eğer üye girişi yapmadan devam ettiyseniz açılan ekranda sizden istenilen bilgileri girerek ilerleyin. Son adımda ödeme yapmak istediğiniz kredi kartı bilgilerini yazın ve işleminizi tamamlayın.


E-PTT Avm sitesine ulaşmak için TIKLAYINIZ!

Anlaşmalı Bankalar Aracılığıyla HGS Borcu Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından anlaşma yapılan banka kurumları vasıtasıyla Hızlı Geçiş Sistemi bünyesindeki cezalarınızı ödeyebilir, kartınıza bakiye yükleyebilirsiniz. Karayollarının anlaşmalı olduğu bankalar listesinde bulunan kurumlar aracılığıyla borç ödemek için bu bankaların şubelerinden, ATM cihazlarından, internet bankacılığından, mobil uygulamalarından, kredi kartlarından faydalanabilirsiniz.


HGS cezası ödemesi için anlaşmalı bankalar listesi aşağıdaki gibidir.

  • Ziraat Bankası
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Akbank
  • Denizbank
  • Yapı Kredi
  • Vakıfbank
  • Finansbank
  • Garanti Bankası
  • Halkbank
  • TEB
  • İş Bankası
  • Albaraka Türk Katılım Bankası
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası

Peki, Kredi Kartından HGS Otomatik Ödeme Talimatı Vermek Mümkün mü?

Bilindiği gibi HGS cezasını kredi kartı ile ödeme işlemi artık yaygın olarak kullanılıyor. Bu sisteme ek olarak birkaç yıl önce yürürlüğe otomatik ödeme uygulaması da girdi. Artık kişiler kredi kartlarına otomatik ödeme talimatı vererek HGS yüklemesi yapabiliyorlar. Böylece kişilerin HGS kartlarında bakiye sıfırlanmıyor ve herhangi bir kaçak geçiş borcu oluşmuyor.

Otomatik ödeme talimatı için tüm bankaların kredi kartları kullanılabiliyor.Yalnız ilgili talimatı vermek için birkaç işlemi tamamlamak gerekiyor. Eğer kredi kartından HGS otomatik ödeme talimatı vermek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Size en yakın PTT şubesine gidin.
  • Şubedeki yetkili kişiye HGS otomatik ödeme talimatı için geldiğinizi söyleyin.
  • Görevli size bir form verecektir. Bu formu düzgünce doldurun ve imzalayın.
  • Söz konusu formu doldururken kredi kartınızdan HGS’ye aktarılacak miktarın alt ve üst limitlerini belirleyebilirsiniz.


Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan ve cezaları azaltmak amacıyla oluşturulan bu sistemi kullanırken dikkat etmek gereken bir nokta var. Eğer herhangi bir nedenden dolayı kredi kartınızı değiştirirseniz, otomatik ödeme talimatı eski kart numarasına kayıtlı olduğu için geçersiz duruma gelir. Bu durumda yeni kartınızdan otomatik ödeme talimatı vermek için PTT şubelerine gitmeyi unutmayın. Aksi takdirde siz fark etmeden HGS borcunuz birikebilir.

HGS Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?

Hızlı Geçiş Sistemi ile çalışan gişelerden kaçak geçiş yapan araç sahiplerinin sistemde kayıtlı olan telefon numaralarına ihlale dair bir kısa mesaj iletilir. İhlaller bazı durumlarda ev adresine posta yoluyla ya da e-mail adresine elektronik ileti olarak da gönderilebilir.


Fakat bazı durumlarda sistemde yaşanan aksilikler yüzünden aboneye herhangi bir bildirim gitmeyebiliyor. Bazen de abone bildirimi gözden kaçırarak HGS ihlal ödeme işlemini zamanında gerçekleştiremeyebiliyor. Bu tip durumlarda da son ödeme tarihinden sonraki her gün cezaya gecikme bedelleri ilave edilerek ücret daha da ağırlaşabiliyor.

Eğer kurum tarafından bir bildirim gönderildiyse ve bu bildirimi abone görmediyse bu durum tamamen abonenin sorumluluğu altındadır. Fakat kurum bir bildirim göndermediyse abone gecikme bedeli ödemek durumunda değildir.Çünkü tüketici hakem heyetleri HGS cezalarının kişiye bildirilmemesini kurumun bir suçu olarak kabul eder.


Hızlı Geçiş Sistemi’nde en çok karşılaşılan problemlerden bir diğeri ise sistem üzerinden gerekli sorgulamalar gerçekleştirildiğinde abonelerin karşısına çıkan hatalı cezalardır. Örnek vermek gerekirse; 29 Haziran tarihinde saat ’de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki gişelerden geçiş ihlali yaptığına dair sistemde bir uyarı gören sürücü aslında o tarihte arabasıyla tamamen farklı bir şehirde olabiliyor.

Yukarıda bahsedilenler gibi durumlar oluştuğunda söz konusu hatalar için HGS cezalarına itiraz etmek gerekiyor. HGS cezasına itiraz etmek için aboneler genelde ödeme merkezlerine gider. Oysaki bu yanlış bir uygulamadır. Çünkü ne banka şubeleri ne de PTT ofisleri HGS cezasına itiraz etmek için doğru adres değildir. Karayolları Genel Müdürlüğü itiraz için çeşitli yöntemleri resmi sitesinden açıklamıştır.

HGS Borcuna Telefon ile İtiraz Etme


HGS para cezasına itiraz etmek için ilgili mercilerle telefonla iletişime geçebilirsiniz. Eğer ceza sorgulama işleminizi yaptıktan sonra Hızlı Geçiş Sistemi kapsamındaki cezalarınızın tamamının ya da herhangi bir kısmının tarafınızın sorumluluğunda olmadığını ve bir hatanın söz konusu olduğunu düşünüyorsanız veya sistem tarafından bu cezalarla ilgili size uyarı gönderilmediğini iletmek istiyorsanız Karayolları Genel Müdürlüğünün 60 60 numaralı telefon hattına bağlanarak müşteri hizmetleriyle konuşmayı tercih edebilirsiniz.


Sizinle iletişime geçen müşteri temsilcisine şikayetinizin detaylarını bildirmeniz ve cezaya neden itiraz etmek istediğinizi söylemeniz halinde talebiniz işleme alınacaktır. Kısa bir süre içerisinde de yapmış olduğunuz itirazın sonucu tarafınıza iletilecektir.


HGS Cezasına E-posta ile İtiraz Etme


Karayolları Genel Müdürlüğünün sağlamış olduğu e-posta servisiyle şikayetlerinizi iletmek için kullanabilirsiniz. HGS borcunuza itiraz etmek için [email protected] e-posta adresine durumu anlatan bir yazı gönderebilirsiniz.


Burada elektronik iletiyi gönderirken “Ben bu cezayı ödemek istemiyorum, itiraz ediyorum” gibi kısa ve belirsiz cümleler kurmak yerine hangi HGS cezasına itiraz ettiğinizi, itiraz ettiğiniz cezanın saati, bölgesi, tarihi, o tarihte aracınızla beraber nerede olduğunuz, itiraz etmenizin tüm sebepleri gibi konularda detaylı bilgiler vermeniz gerekir. Tek bir gönderide tüm detayları her ayrıntısıyla paylaşırsanız itiraz talebiniz daha hızlı şekilde sonuca kavuşacaktır.


HGS Borcuna Dilekçe ile İtiraz Etme


HGS bünyesindeki cezalarınıza dilekçe yazarak da itiraz edebilirsiniz. İlgili kuruma dilekçe aracılığıyla itirazınızı iletmeniz halinde sorumlu kişiler tarafından dilekçeniz incelenir ve cezanızın haksız olduğu ortaya çıkarsa tarafınıza bu cezanın iptal edildiğine dair bir dönüş yapılır. 
Dilekçe yazarken de şikayetiniz hakkındaki tüm detayların tamamen doğru ve eksiksiz bir şekilde yazıya dökülmesi gerekir. Bölüm sonunda fikir vermesi açısından bir adet HGS ceza itiraz dilekçesi örneği verilmiştir.  İtiraz dilekçesini 0 04 04 faks numarası aracılığıyla gönderebilirsiniz.

hgs itiraz dilekçe örneği

HGS Nereden ve Nasıl Alınır?

HGS Müşteri Hizmetlerine Nasıl Ulaşabilirim?

Yazımızı Puanlamak İster misin?

HGS Cezası Nasıl Sorgulanır? HGS Cezası Nasıl Ödenir?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) son yılların en yaygın kullanılan teknolojik sistemi haline geldi. Ancak, HGS sistemine uygun olmayan araçların geçişi sırasında yaşanan sorunlar ve cezalar, sürücülerin endişe kaynağı haline geldi. Bundan yola çıkarak hazırladığımız yazıda, HGS ceza sorgulama nasıl yapılır, cezaların ödenmesi için hangi adımların izlenmesi gerektiği hakkında bilgi vereceğiz.

HGS Geçiş İhlali Nedir?

HGS geçiş ihlali, uygun HGS etiketine sahip olmayan veya yeterli bakiye bulunmayan araçların HGS gişelerinden geçiş yapmasıdır. Bu ihlal sonucunda araç sürücüsüne ceza uygulanır.

HGS Cezası Nasıl Ödenir?

HGS Cezası Nasıl Sorgulanır?

HGS ceza sorgulama işlemi için birkaç farklı seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunlardan ilki, e-Devlet sistemidir. HGS cezası sorgulaması için, e-Devlet'in "Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama" sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından, e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı bilgilerinizi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Gelen sayfada size istenilen bilgileri girebilir ve kesilen ceza ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bir diğer seçenek ise PTT'dir. PTT'nin "HGS Geçiş İhlali Sorgula" sekmesine tıkladıktan sonra aracınızın plakasını girerek sorgulama yapabilirsiniz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü de HGS sorgulama işlemi için bir seçenek sunmaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde bulunan "Geçiş İhlali Sorgulama" sayfasına giriş yaparak, aracınızın plakasını ilgili alana yazabilir ve kesilen ceza hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Son olarak, HGS Çağrı Merkezi'ni arayarak aracınızın ihlalli geçiş yapılıp yapılmadığını ve ceza kesilip kesilmediğini öğrenebilirsiniz. Çağrı merkezi numarası 60 60'dır.

HGS Cezaları Nereden Ödenir?

HGS cezalarının ödenmesi de oldukça basittir. İşlemlerinizi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. PTT Şubesi

HGS cezalarınızı PTT şubeleri aracılığıyla ödeyebilirsiniz. PTT şubelerinde görevli personel size ödeme işlemini gerçekleştirebilmeniz için gerekli olan bilgileri verecektir.

2. Mobil Banka

HGS cezalarınızı banka kanalları aracılığıyla da ödeyebilirsiniz. Bu işlem için, öncelikle banka hesabınızın bulunması gerekmektedir. HGS cezasını ödemek için bankanın mobil uygulamasını veya internet bankacılığı kullanabilirsiniz. HGS cezası ödeme seçeneği genellikle "fatura ödeme" menüsü altında yer almaktadır.

3. İnternet Üzerinden Ödeme

HGS cezalarınızı internet üzerinden ödeyebilirsiniz. Bu işlem için, Karayolları Genel Müdürlüğü Geçiş İhlali Sorgulama, PTT Mobil ve HGS Mobil sistemlerinden birine giriş yaparak ceza tutarını ödeyebilirsiniz. İnternet üzerinden ödeme işlemleri için kredi kartı veya banka kartı kullanabilirsiniz.

HGS Cezası Silinir Mi?

HGS cezası, araç sürücüsü tarafından yapılan itiraz sonucunda veya HGS sisteminden kaynaklanan bir hata sonucu yanlışlıkla verilmişse, silinebilir. Ancak, HGS cezasının silinmesi için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

HGS Ceza İtiraz Süresi Ne Kadardır?

HGS ceza itiraz süresi, cezanın verildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde yapılmalıdır. İtiraz dilekçesi, cezanın verildiği banka veya PTT şubesine elden veya posta yoluyla gönderilmelidir.

HGS Cezası Nasıl Ödenir?

HGS cezası ödeme işlemi bankalar veya PTT aracılığıyla gerçekleştirilir. HGS cezası ödeme işlemi için araç sürücüsü, aracının plakasını ve ceza tutarını bilmelidir. Ayrıca, online olarak da HGS cezası ödeme işlemi yapılabilir.

HGS'nin anlaşmalı olduğu bankalar hangisi?

HGS ceza ödeme işleminin gerçekleştiği anlaşmalı bankalar; Yapı Kredi, HSBC, Finansbank, Alternatifbank, Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, HalkBank, Akbank, Denizbank,  Aktif Bank, Garanti Bankası, TEB ve Vakıfbank'tır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası