sallanan dişi çekme yöntemleri / Dişçiye Gitmeden Nasıl Diş Çekerim? | DonanımHaber Forum

Sallanan Dişi Çekme Yöntemleri

sallanan dişi çekme yöntemleri

Yetişkinlerde Sallanan Diş Nasıl Tedavi Edilir?

Çocuklarda gevşek bir diş, genellikle heyecan verici bir geçiş törenine işaret eder. Bununla birlikte, bir kişi ergenliğe ulaştığında, diş kaybı artık normal bir durum değildir.

Yetişkinler dişlerinin gevşek olduğunu fark ettiklerinde alarma geçebilirler. Yetişkin dişler kalıcıdır ve ömür boyu dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

Yetişkinlerde diş salmasının bazı nedenleri zararsızdır. Diğerleri dişi kurtarmak, çıkarmak veya implant veya köprü ile değiştirmek için bir diş hekiminin bakımını gerektirir.

Nedenleri

Zonklayan diş ağrısının birçok olası nedeni vardır ve bu neden tedavi seçeneklerini belirleyecektir.

Diş aletleri

Yeni veya yakın zamanda ayarlanmış diş aletleri, özellikle diş telleri veya ortodontik başlıklar, dişleri yavaşça hareket ettirir. Bu hareket ağrıya ve baskı hissine neden olabilir. Kişi ağız boyunca veya belirli bir bölgede zonklama hissedebilir.

Bu ağrı tehlikeli değildir ve tipik olarak bir şeylerin ciddi şekilde yanlış olduğuna dair bir işaret değildir.

Kişi  genellikle ibuprofen gibi reçetesiz satılan (OTC) ağrı kesicilerle ağrıyı yönetebilir.

Ancak ağrı dayanılmaz bir hal alıyorsa veya birkaç gün içinde düzelmiyorsa kişi ortodontistine görünmelidir.

Çürükler ve boşluklar

Diş çürüğü, dişlerdeki çürümeyi ifade eder. Önemli çürüme, dişlerde delikler veya çukurlar olan boşluklara neden olabilir.

Bazı çok şiddetli çürükler gözle görünür deliklere neden olabilirken, diş çürüğünü görmek her zaman mümkün değildir. Zonklayan bir diş, çürümenin dişe siniri zedeleyecek ve ağrıya neden olacak kadar zarar verdiğinin bir işareti olabilir.

Diş  hekimi, kesin tedaviyi belirleyen hasarın boyutuyla çürükleri ve boşlukları tedavi edebilir. Bazen bir dolgu yeterli olabilir, ancak daha ciddi hasarlar için kişinin kanal tedavisine, diş çekimine veya başka bir prosedüre ihtiyacı olabilir.

Diş enfeksiyonları

Diş veya diş etlerindeki bir enfeksiyon, zonklama ağrısına ve ayrıca yüz veya ağızda şişlik gibi diğer semptomlara neden olabilir.

Bu enfeksiyonlar genellikle bir kişi ciddi bir boşluk için tedavi aramadığında ortaya çıkar, ancak ağız cerrahisi veya ağız yaralanmalarından sonra da ortaya çıkabilir. Diş enfeksiyonları büyüyebilir veya yayılabilir, bu nedenle acil tedavi gerektirirler.

Çoğu durumda, bir kişinin antibiyotiklere ve altta yatan nedene yönelik tedaviye ihtiyacı olacaktır. Kök kanalı, diş çekimi, ağız cerrahisi veya başka bir tedavi gerektirebilirler.

Kişi bakım beklerken OTC ağrı kesiciler yardımcı olabilir. Bununla birlikte,kişi diş hekimini olabildiğince çabuk görmelidir &#; ideal olarak, bir veya iki gün içinde.

Dişlerde veya yüzde yaralanmalar

Dişlerin veya yüzün yaralanması dişleri kırabilir veya çatlatabilir. Bu yaralanma, sporla ilgili bir olay veya kaza sonucu meydana gelebilir.

Bu yaralanmalar, özellikle diş diş eti çizgisinin altında kırılırsa her zaman görünmeyebilir. Ağrı şiddetli olabilir ve bir kişi şişlik fark edebilir. Tedavi olmadan yaralanmalar enfeksiyonlara neden olabilir.

Bazen kırık bir dolgu ağrıya neden olur. Yüze veya ağza alınan ani bir darbe dolguyu bozabilir ama zamanla dolgular da kırılabilir.

Ağıza veya yüze alınan bir darbeden sonra hemen bir diş hekimine veya doktora görünmek önemlidir. Bir kişinin tedavi gerektiren kırık bir kemiği, onarılması gereken kırık dişleri veya başka yaralanmaları olabilir.

Dişeti hastalığı

Diş eti hastalığı, diş etlerinde ve çevresinde iltihaplanma ve ağrıya neden olur. Enfeksiyonlar diş eti hastalığına neden olabilirken, plak oluşumu en yaygın nedendir. Diş eti hastalığı olan kişilerde diş eti ağrısı, zonklayan dişler veya diş eti kanaması olabilir.

Diş eti hastalığının tedavisi, sık diş fırçalama ve diş ipi kullanımı da dahil olmak üzere daha iyi ağız hijyeni uygulamalarını benimsemeden önce plak ve tartarın çıkarılmasını içerir. İlaçlı bir gargara iltihabı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Zayıf diş yüzeyi

Dişlerin dış tabakasını oluşturan mine aşındığında, dişlerin özellikle soğuğa veya sıcağa karşı hassas olmasına neden olabilir. Bir kişi ayrıca batma veya zonklama ağrısı fark edebilir.

Tetikleyicilerden kaçınmak yardımcı olabilir ve bazı insanlar, üreticilerin hassas dişler için özel olarak yarattığı diş macunundan rahatlama bulur. Bununla birlikte, altta yatan mine hasarını tedavi etmek için bir diş hekimine görünmek önemlidir.

Tedavi, dolgu veya kuron yapılmasını veya dişin kapatılmasını içerebilir.

Sinüzit

Sinüzit, burnun arkasındaki hava yolları olan sinüslerin iltihaplanmasıdır. Enfeksiyon, alerji ve otoimmün reaksiyonlar dahil olmak üzere birçok potansiyel neden vardır.

Semptomlar soğuk algınlığına benzer ve burun akıntısı, tıkalı bir burun, baş ağrısı ve diş ağrısını içerir. Sinüzit, zonklayan diş ağrısı da dahil olmak üzere bir dizi diş sorununa neden olabilir.

Nedeni, antibiyotik, cerrahi ve yaşam tarzı değişikliklerini içeren tedavi seçeneklerini belirleyecektir.

Çıkmış veya etkilenmiş yirmi yaş dişleri

Yirmi yaş dişleri ağzın arkasındadır ve yetişkinlik döneminde ortaya çıkabilir. Bu çıkış zonklayan diş ağrısına neden olabilir.

Gömülü yirmi yaş dişleri yanlış açıda büyüyerek yakındaki dişleri etkileyerek rahatsızlığa neden olabilir.

Ağrı kesici ilaçlar semptomları hafifletebilir, ancak bazı durumlarda yirmilik dişin cerrahi olarak çıkarılması gerekebilir.

Bruksizm (diş gıcırdatma)

Bruksizm veya diş gıcırdatma, zonklayan diş ağrısına neden olabilen yaygın bir durumdur.

Bruksizmi olan bir kişi, uyanıkken veya uyku sırasında çenesini sıkabilir ve dişlerini gıcırdatabilir. Birçok olası sebep vardır.

Bruksizm için birincil tedavi bir ağızlık takmaktır.

Refere ağrı

Yansıyan ağrı, bir kişi başka bir yerde bir yaralanma nedeniyle vücudun başka bir yerinde ağrı hissettiğinde ortaya çıkar. Örneğin, çene veya boyun kasları gergin olan bir kişi ağzında zonklama hissedebilir.

Bazı durumlarda, kişi ağızda ağrıya neden olup olmadığını görmek için yakındaki kaslara bastırarak ağrının kaynağını bulabilir. Olursa, ağız ağrısından bir kas yaralanması sorumlu olabilir.

Tedavi seçenekleri ağrının nedenine bağlı olacaktır.

Zona hastalığı

Herpes zoster, günler veya haftalar sürebilen ağrılı bir döküntü olan zona adı verilen bir enfeksiyona neden olan bir virüstür. Suçiçeği geçirdikten sonra insanlar zona olabilir. Yaşlı insanlar ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar daha savunmasızdır.

Ağızda zona enfeksiyonu olması mümkündür, ancak çok nadirdir. Bu enfeksiyon, genellikle kızarıklıktan önce ortaya çıkan zonklayıcı ağrıya neden olabilir. Döküntü tipik olarak ağzın sadece bir tarafını etkiler.

Ağrı kesici ilaçlar zona tedavisine yardımcı olabilir. Antiviral ilaçlar da yardımcı olabilir, ancak zona tedavi edilemez.

Zona olabileceğini düşünen bir kişi bir doktora görünmelidir.

Diş hekimine ne zaman başvurulur?

Zonklayan diş ağrısının küçük bir yaralanmadan kaynaklandığına inanan kişiler, diş hekimine gitmeyi geciktirebilir ve semptomların iyileşip iyileşmediğini görebilir.

Ancak kişi ağrının nedenini belirleyemiyorsa veya geçmiyorsa en kısa zamanda diş hekimine görünmesi önemlidir.

Çok nadiren, diş enfeksiyonları vücudun diğer bölgelerine yayılarak ciddi ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir enfeksiyona neden olabilir.

Aşağıdaki durumlarda acil servise gitmek veya acil bakım aramak gereklidir:

ateş geliştirir

şişmiş bir yüzü var

yutma veya nefes almada sorun var

kafası karışmış görünüyor veya bilincini kaybediyor

Özet

Zonklayan diş ağrısı, ağzın içinde veya yakınında bir şeylerin ters gittiğinin bir işaretidir. Ağrı kötüleşmese bile, nedeni teşhis etmek ve tedavi etmek için bir diş hekimine görünmek önemlidir.

Erken tedavi, ciddi enfeksiyonları ve vücudun diğer bölgelerine yayılan enfeksiyon gibi ciddi sağlık sorunlarını önleyebilir.

Süt Dişi Nasıl Çekilir?

Gün gelecek minik bebeğiniz ilk çıkardığı dişini size &#;anneee,dişim sallanıyor&#; diye gösterecek de inanamayacaksınız.

başıma geldi oradan biliyorum&#;

Bu dişişleri nazik meseleler. Diş hekimlerinin kralı olan dayıma telefon açıp müjdeyi verdim. Sonra da bu sallanan disi ne yapalım diye sordum.

aldığım bilgiyi sizinle paylaşıyorum.

* dişler nasıl kendi başlarına çıkıyorlarsa, kendiliklerinden düşeecek kıvama da geliyorlar. zorlamayın..

* temiz işaret parmaginizla sağa sola, öne geriye hafifçe oynattiginizda 45 dereceye kadar sallanıyorsa, dusmek üzeredir. ekmek isirirken bile cikabilir yerinden, yutabilir hatta. o duruma geldiyse müdahale edebilirsiniz.

* korkuyorsaniz, evinizde gerekli malzemeniz yoksa, sizi kan tutuyorsa&#; diş hekiminize basvurun. her şeyi kendiniz yapacaksiniz diye bir şey yok, dis hekiminizin isi budur zaten.

* telaşa mahal yok. çocuğunuza durumu izah edin, canının yanmayacagini acikca soyleyin. disi ciktiktan sonra biraz kanayacagini ama bunun cok surmeyecegini bilsin.

* sut disinin alttaki fotografini inceleyin disi taniyin. burada dis, sirt ustu yatiyor. ustte gordugunuz yuzey disin arka tarafi. on tarafi asagiya dogru uzayip kokle bulusuyor.

* çok soğuk,hatta buzlu ve bolca tuzlu su hazirlayin önce.

* diş etinin dört bir tarafina anestol sürerek bölgeyi uyusturun

* ucuna gazlı bez sarılı (kaymasın diye) ve önceden alkolle sterilize ettiginiz kucuk boy bir penseyi (ben kargaburnu pense kullandım) hazirlayin. ayrica gazlibeze sarili pamuğu da tampon olmasi icin hazirda tutun. bir de fincan tabağı filan ayarlayin, cektiginiz disi kaybetmezsiniz.

* Cocugun dilini geride tutması için &#;heeeee&#; dedirtin. sakin sakin nefes almaya devam etmesini saglayin

* iyi bir isiklandirma saglayin, cocugun dilini ya da dudagini kistirmanizin manasi yok

* derin nefes alin, besmele çekin, disi sag ve sol tarafindan kistirin ve UNUTMAYIN: sağa-sola, öne-arkaya değil alt dişse yukarı doğru üst dişse aşağı doğru, hafif hafif zorlayarak çekin.. kanırtmaya calismayin, dişin koku kırılır ve başınıza dert acar. resimde net olarak gormeye calisin, on kesicilerin asimetrik ve konik bir kökü var. Çene kemiğini de kırmayin&#;

* diş çıkınca, tabağa alın. çocuğun derhal buzlu tuzlu su ile gargara yapmasini saglayin

* bes altı calkalamadan sonra tamponu koyun ve ağzını kapatın. bir miktar kanayacaktir, önemli değil. Tamponu zirt virt kaldirirsaniz kanama durmaz. sabit kalsın.

* gerekirse 6 saatte bir olmak üzere parasetamol iceren bir surup verebilirsiniz.

* Dişinizi iyice yıkayıp fırçaladiktan sonra isterseniz kolye yaptirin isterseniz mücevher kutusunda saklayın&#; çocuğunuza diş hediyesi alabilir, akrabaları toplayıp ikinci bir diş buğdayı partisi verebilir, diş yeniden çıkınca hedik yiyebilirsiniz. ama lütfen şu saçma diş perisi muhabbetini yapmayın.

geçmiş olsun yerine inciler gelsin&#;

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

Sallanan süt dişlerinin çıkması için dişlerin sallanması çoğu zaman yeterli olur. Çocuğunuzu kendi dişini çekmesi konusunda motive edebilirsiniz. Süt dişi çıkınca yastık altına koymak adettendir. Gece diş perisi küçük bir hediye getirebilir🤩🧚‍♀️ #disperim #dişperisi #NalanKolcuoğlu #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişhekimi #çocukdişdoktoru #çocukdişsağlığı #pedodontist #pedodontics #pedodontic #izmirpedodonti #izmirçocukdişhekimi #izmircocukdisdoktoru #dişbakımı #sütdişleri #dişsağlığı #dişperim #dişperisi #disperim #pediatricdentistry #çocukdiş

Sallanan süt dişlerinin çıkması için dişlerin sallanması çoğu zaman yeterli olur. Çocuğunuzu kendi dişini çekmesi konusunda motive edebilirsiniz. Süt dişi çıkınca yastık altına koymak adettendir. Gece diş perisi küçük bir hediye getirebilir🤩🧚‍♀️ #disperim #dişperisi #NalanKolcuoğlu #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişhekimi #çocukdişdoktoru #çocukdişsağlığı #pedodontist #pedodontics #pedodontic #izmirpedodonti #izmirçocukdişhekimi #izmircocukdisdoktoru #dişbakımı #sütdişleri #dişsağlığı #dişperim #dişperisi #disperim #pediatricdentistry #çocukdiş

Süt dişlerinin dökülmesi hem anne-baba hem de çocuklar için heyecanlı bir an olabilir. American Dental Association'a (ADA) göre, çocukların ilk süt dişleri genellikle 6 ila 7 yaşlarında düşmektedir. Süt dişleri, çocukluk dönemi boyunca değişik zamanlarda düşmeye devam eder ve sonuncusu çocuk yaklaşık 12 yaşındayken düşer. Sallanan süt dişleri genellikle kendiliğinden düşer, ancak bazı çocuklar süreci hızlandırmak için can atabilir. İşte size evde diş çekimi için bazı güvenlik tüyoları ve uyarıları.

Sallanan Süt Dişi Çekimi: Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

American Academy of Pediatrics'e göre (AAP), süt dişi sallandığı zaman sadece küçük bir doku parçası ile yerinde durur. Bu dişleri kaybetmek için can atan çocuklar, bunları kendi başlarına parmakları veya dilleri ile çıkarabilirler.

Çocuğunuz sallanan dişi çıkarmanız için yardım istiyorsa, Amerikan Pediatri Akademisi sizlere aşağıdaki tüyoları vermektedir: Dişi temiz bir kâğıt peçete veya gazlı bezle tutun ve hızlıca döndürün. ADA (American Dental Association), ebeveynlere evde diş çekerken nazik olmalarını hatırlatır. Yeterince sallanan bir diş, hafif bir baskı ile düşecektir.

Çocuğunuz yardım istemez ise, dişini çekmeye çalışmayın. Çoğu süt dişi eninde sonunda kendiliğinden düşecektir. Normal düşmesi gerektiği gibi düşmeyen bir dişten endişe ediyorsanız, çocuğun dişini evde çekmeye çalışmak yerine onu bir diş hekimine götürün. AAP, çocuk diş hekiminizin dişin çekilmesini önerebileceğini belirtmektedir.

Evde Diş Çekildikten Sonra Ne Yapmalı

Bazı çocuklar süt dişlerini kaybetmekten korkabilir veya endişe duyabilir. Çocuğunuzun sallanan süt dişini çektikten sonra, kendisini süt dişi düşürmenin büyümenin doğal bir parçası olduğu konusunda rahatlatın. Birlikte, çocuğun dökülen dişlerini diş perisi ödülü için onun yastığının altına koyabilirsiniz.

Süt dişi kaybı, ağız bakım alışkanlığının güçlendirilmesi için iyi bir fırsattır. Tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi çocuğun dişlerinin günde iki kez fırçalanması ve günde bir kez diş ipi ile temizlenmesi gerekir. AAP (Amerikan Pediatri Akademisi), çocukların, 7 ila 10 yaşına kadar dişlerini düzgün bir şekilde fırçalamak için gerekli el becerileri gelişmemiş olabileceğinden onlara biraz yardımcı olunması gerektiğini belirtmektedir. Ayrıca, ADA, kaybedilen süt dişi bölgesinin hassas olabileceğini bu nedenle hafifçe fırçalanmasını önermektedir.

Kalıcı Bir Diş Evde Çekilebilir Mi?

Halihazırda sallanan bir süt dişini yavaşça çıkarmak uygun olsa da, aynısını kalıcı bir diş için kesinlikle yapmamalısınız. Süt dişlerinin aksine, daimi dişlerin sallanması ve düşmesi beklenmez. Kalıcı dişin sallanması, tedavi gerektiren bir ağız rahatsızlığının işareti olabilir. Çocuğunuzun kalıcı dişlerinden biri sallanırsa, bunun değerlendirilmesi için çocuğu diş hekimine götürün.

Mayo Clinic, kalıcı dişlerin daha ciddi bir diş eti hastalığı nedeniyle sallanabileceğini belirtmektedir. Dikkat edilmesi gereken bazı diş eti hastalığı belirtileri şunlardır:

  • Diş etlerinde hassasiyet, kızarıklık ve şişlikler
  • Diş etlerinin kolayca kanaması ve hassasiyet oluşması
  • Ağız kokusu
  • Diş eti çekilmesi
  • Dişler arasında boşluklar

Stanford Children's Health'e göre, yaralanmalar kalıcı dişlerin sallanmasının bir başka muhtemel nedenidir. Çocuklar düştüğünde veya kaza geçirdiğinde dişlerine zarar verebilir. Ayrıca, oyun veya spor aktiviteleri sırasında dişlerine zarar verebilirler. Böyle durumlarda, uygun bir tedavi için mümkün olan en kısa zamanda bir diş hekimine görünmek çok önemlidir.

Süt dişleri kendi kendine sallanacak ve düşecektir, ancak diş perisini ziyaret etmek isteyen çocuklar için, dişin evde çekilmesi bazı durumlarda uygun olabilir. Kalıcı dişlere gelince, bu dişlerin evde çekilmesi kesinlikle iyi bir fikir değildir ve eğer dişiniz sallanıyorsa derhal diş hekiminize görünmelisiniz. Süt dişlerinin çekilmesiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için çocuk diş hekiminizle görüşün.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası