konya kestel gölü / KONYA LİFE 🇹🇷 on Instagram: "Konya Kestel Gölü Ladik @konyalife_42 Fotoğraf Karesinden"

Konya Kestel Gölü

konya kestel gölü

Ana Sayfa1 milyon Türkiye fotoğrafı

Giriş Yap

Göllerimiz yok mu olacak?
1   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz

sayfa 1
Zeki Varış

16 yıl önce - Prş 05 Ekm ,

Göllerimiz yok mu olacak?



Rastladığım üzücü bir haberi sizlerle paylaşmak istedim.

O göller artık sadece haritada var  

Türkiye söz konusu olduğunda haritalar da, coğrafya kitapları da artık doğruyu söylemiyor.  
Beyşehir Gölü Havzası Belediyeler Birliği ve Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, göl büyüklüğünün su miktarıyla değil göl alanıyla ölçüldüğünü, ancak miktar açısından Beyşehir Gölü'nün en büyük tatlı su gölü olmadığını belirtti.

Tekinöz, "Gölün kilometrekare olan alanı artık kilometrekare. Alan açısından kilometrekarelik Eğirdir'in önündeyiz ancak yakında altına ineceğiz. Gölün derinliği bugün yer yer bir metrenin altına düşüyor" dedi.

Haritalarda göremedikleriniz
Beyşehir Gölü'ndeki bu acı durumun yanı sıra yapay yeni göletler ve barajlar kurulması, yeni tarım alanları açılması, bilinçsiz sulama ve kuraklık yüzünden birçok göl ve sulak alan kurudu, diğerleri de kuruma tehlikesiyle karşı karşıya.

Bugün birçok göl ve sulak alan artık, haritada göründüğü gibi değil. Bazıları yok oldu, bazılarında da su çekilmesi sürüyor. Sulak alanların haritalara yansımayan son durumu şöyle:
Tuz Gölü: Konya Kapalı Havzası'ndaki normal alanı bin hektar olan Tuz Gölü'nün sulak alanı, 40 yılda yüzde 50 küçülerek bin hektara çekildi.
Akşehir Gölü: Yaklaşık beş yıl önce kilometrekarenin üzerinde alana sahip Akşehir Gölü tamamen kurudu. Gölü besleyen kaynaklar artık göle ulaşmıyor.


Akşehir Gölü: Yaklaşık beş yıl önce kilometrekarenin üzerinde alana sahip Akşehir Gölü tamamen kurudu. Gölü besleyen kaynaklar artık göle ulaşmıyor.
Eber Gölü: Önceden Akşehir Gölü'nü besleyen, kamış ve sazlıklarıyla ünlü Eber Gölü, benzer sorunlar nedeniyle kirlilik ve kuraklık tehdidi altında.
Suğla Gölü: Suğla, yıllar önce Konya'da büyük bir alana sahip göl olarak biliniyordu. Ama göl zamanla sulak alan özelliğini kaybederek su deposuna dönüştürüldü.
Amik Gölü: Hatay'daki 75 bin metrekarelik Amik Gölü'nün suyu, yılında açılan dört drenaj kanalı aracılığıyla Asi Nehri'ne boşaltılmaya başlandı. Altı yıl süren 'ıslah' çalışmaları sonucu göl kurutuldu ve üzerinde tarım yapılmaya başlandı.
Kestel Gölü: Burdur'un Bucak ilçesinde yer alan Kestel Gölü de yılında daha fazla tarım arazisi kazanmak amacıyla kurutuldu ve gölü besleyen Çeltikçi Çayı'nın suyu tarım alanlarında sulama amaçlı olarak kullanılmaya başlandı.
Gavur Gölü: Kahramanmaraş'taki göl, 'li yıllardan itibaren sıtmayla mücadele ve tarım alanı elde etmek amacıyla kurutulmaya başlandı ve kurutma çalışmaları yılında bitti, gölde de öyle.
Hotamış Sazlığı: Konya'daki sazlık, art tahliye ve sulama kanalları aracılığıyla alanın su rejimine yapılan müdahaleler sonucunda büyük ölçüde kurudu.
Eşmekaya Sazlığı: Aksaray'daki sazlığı baraj gölüne çevirme çalışmaları 'te başladı ama çeşitli nedenlerle bitirilemedi. Sulak alan büyük ölçüde zarar gördü, sonra alanın tamamı kuruyarak yok oldu.
(Radikal)

Demek biz,GAP gibi projelerle suya yön verip tarihi yok etme pahasına suni göller oluştururken,diğer tarafta mevcut değerlerimiz yok olup coğrafyamız değişiyormuş da haberimiz yokmuş!

 mesajı beğendiniz mi?

serdar şahin

16 yıl önce - Prş 05 Ekm ,

Evet malesef yok olma tehlikesiyle karşı karşıya,Konya'daki göller çöl oluyor.Türkiye'nin Buğday ambarı olarak bilinen Konya Ovası, son yıllardaki yağış azlığı ve çiftçilerin yeraltı suyunu bilinçsiz şekilde tüketmesi nedeniyle çölleşme tehtidiyle karşı karşıya bulunuyor.



Günden güne kuraklaşan Konya Ovası'ndaki tehlike göllerin kuruması ile sınırlı değil. Uzmanlar, yeraltı sularının azalması nedeniyle tarımsal sulamada büyük öneme sahip olan çayların da birer birer kurumaya başladığını söyledi. Akşehir Gölü'nü besleyen Karabulut, Adayan, Nadir, Akşehir ve Saray çayları tamamen kururken, Ereğli ve Bor Ovası'na hayat veren, Tuz Gölü'nü besleyen en büyük damar olan İvriz Çayı da S.O.S vermeye başladı. Nehrin artık kış aylarının belirli bir bölümünde aktığı, yeraltı suyunun kesilmesi nedeniyle yazın tamamen kuruduğu funduszeue.infoi Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Tahir Nalbantçılar, çayın kuruyan kaynağı başında yaptığı incelemenin ardından DHA'ya yaptığı açıklamada, “Birkaç yıl öncesine kadar İvriz Çayı'ndan saniyede litre su akıyordu. Ancak ne yazık ki bugün çay kurudu. İvriz Çayı, kilometre karelik tarım sahasının yanısıra Tuz Gölü'nü besleyen çok önemli bir kaynaktı” diye konuştu.

TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Tuna Yersu

16 yıl önce - Prş 05 Ekm ,

İşte bu haber birçok haberden çok daha önemli ve dikkate alınması ve üzerinde tartışılması gereken bir konu..Günlük siyasi çekişmelerin ve birçok anlamsız haberin üzerinde..Göller ve doğa bizim geleceğimiz, orada yaşayan onbinlerce canlı, ekolojik denge o kadar öfunduszeue.info ediyorum insan doğada koptukça saldırganlaşıyor, trafik,asfalt,gri binalarla dolu her funduszeue.infoğa ya o kadar büyük bir saldırı varki hem ülkemizde hemde düfunduszeue.info bizler, birşeyler yapmalıyız, mesela gönüllü doğa kuruluşlarına üye olmalıyıfunduszeue.info Tema üyesiyim ama aktif olarak katılamıyorum funduszeue.info bu haberden sonra kendime göre elimden geleni yapacağım, bu benim, hepimizin bu vatana borcu bence..Ülkeyi sadece dış düşmanlara değil doğa düşmanlarına karşı da korumamız funduszeue.infoında wowturkey çatısı altında bir doğa grubu oluşturulabilir ve gerekli çabaları gösterebiliriz haksızmıyım?

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Zeki Varış

16 yıl önce - Prş 05 Ekm ,

Alıntı:
Türkiye'nin Buğday ambarı olarak bilinen Konya Ovası


Ne acıdır ki bu tür yanlış uygulamalar neticesinde,bir zamanlar değil ülkemizi neredeyse Avrupayı'da besleyecek durumda iken şimdi tonlarca buğday ithal etmek zorunda kalıyoruz.

 mesajı beğendiniz mi?

Mustafa Urgancı

16 yıl önce - Prş 05 Ekm ,

Çölleşme



Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu Açık Radyo'da kendisine her bağlandığında bu konuyu işliyor. Kuraklığın yasal olarak doğal afet sayılmadığından önlem alınmadığını, yarın çok geç olacağını söylüyor. Attila İlhan'ın deyişi ile "Yarın artık bugündür." Doğal hayat para getirseydi şimdi korunuyor olurdu. (Bkz: Çetin Altan'ın görüşleri)



 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

candaş kaptan

16 yıl önce - Prş 05 Ekm ,

Geçenlerde televizyonda Beyşehir ve Akşehir göllerinin halini görünce inanamadım. Göller metrelerce çekilmiş. Geriye kuru ve çatlak toprak bırakmıştı. Konya'nın ve İç Anadolu'nun özellikle balıkçılıkta önemli gölleriydi. Göllerin bu hale gelmesine sebep olan neyse ve kimse onu, onları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

erdemivrizli

16 yıl önce - Prş 05 Ekm ,

Özellikle İçanadolu'daki göllerimiz yok oluyor. Lütfen linki tıklayınız.

funduszeue.info funduszeue.info

 mesajı beğendiniz mi?

zahiri

16 yıl önce - Prş 05 Ekm ,

evet beyşehir gölününü kuramasının sebebi gölün etrafında ki arazileri sulama funduszeue.info haricinde gölden konya ovasına da günde binlerce  metreküp su funduszeue.info çiftçi farkında degil sadece ürününden aldıgı paraya bakıyor ama yakında göl kuruycak o zaman çolukları çocukları ne olacak onu hiç düşünmüfunduszeue.info şimdi ki zamanı düşünmekle olmaz ki
bir de bu projeleri yapan devlet su işlerinasıl mühendis çalıştırıyolar nasıl iş yapıyorlar akıl sır ercek gibi degil[b][/b]

 mesajı beğendiniz mi?

Baraküda_Turgay

16 yıl önce - Prş 05 Ekm ,

İğne ada tarafında bulunan ismi de Murat gölüydü zannedersem,bir kaç sene evvel kamp için gittiğimde,bu gölünde kurutulmaya çalışıldığı hatta bir banka çalışanları o arazi üstüne site kuracağı söylentisi vardı..
Bir çok göl gibi orasıda kuş popülasyonunu ağırlayan ve ekolojik dengeyi sağlayan bir yer olarak,son günlerini bekliyordu..
Şimdi ne durumda o göl bilemiyorum ama;
insanın bu sahiplenme hırsı daha bir çok göl ve doğa harikası yeri yok edecektir..

 mesajı beğendiniz mi?

Elif®

16 yıl önce - Prş 05 Ekm ,

Su kaynaklarının korunması için devlete çok iş düşmekte
Ama ilgi alanı olarak kaçıncı sırada bilmiyorum.
Bilindiği gibi dünyada, ve sonrasında büyük bir su sıkıntısı yaşanacağı söyleniyor. Bugünden önlem alınması halinde sıkıntı yaşamayan ülkelerden olacağımız düşüncesindeyim. Nitekim ülkemiz her tür doğal kaynak bakımından zengin ve "su" da bunların en önemlilerinden
Coğrafi olarak kurak bir ülke değil. Bol yağış olan ve dört mevsimi görebilen ender ülkelerden biri. Kaynakların bilinçli kullanımı ile ve geliştirilecek güzel projelerle bu sıkıntının giderilebileceği kanaatindeyim



 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

sayfa 1

cevap yaz

1   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
 

Kestel Gölü

Kestel Gölü, Akdeniz Bölgesi'nin batı bölümünde, Burdur ili, Bucak ilçesi sınırlarında bulunan karstik göldür. Adını kıyısında bulunan Kestel köyünden alır.

Sığ olan göl tarımsal amaçlı kurutulmuştur. Yüzölçümü 25&#;km2, yükseltisi m, en derin yeri 4 m, suları tatlıdır[1].

Kireçli (karstik) yerey içinde rastlanan, zaman zaman içinde su bulunan bazen de kuruyan bir göldür. Burada doğal kuyularla çekilen suların yer altı yollarıyla Antalya Körfezi'ne döküldüğü sanılmaktadır.

Antalya'nın kuzeybatısındaki (40&#;km) Kestel Gölü'nün suları, yer altına sızar, Antalya'nın 30&#;km kuzeyinden Kırkgöz denilen mevkide dağın dibinden yüzeye çıkar. Bataklıklar oluşturduktan sonra 2&#;km GD'da yeniden yer altına batar. Bu sular Antalya'nın kuzeydoğusunda 10&#;km uzaklıkta Varsak köyünde yeniden yüzeye çıkar. Kapalı çukurda akar daha sonra yeniden yer altına iner. 3&#;km yer altından aktıktan sonra güçlü kaynaklar ile Dedenbaşı şelalelerinden yeryüzüne çıkar. 15&#;km aktıktan sonra şelele oluşturarak 20–25 m'den Akdeniz'e dökülür[2].

Ayrıca bakınız[değiştir kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.