izmirden selcuga nasil gidilir / Selçuk Nasıl Gidilir? | Küçük ve Butik Oteller Sitesi

Izmirden Selcuga Nasil Gidilir

izmirden selcuga nasil gidilir

İzmir Selçuk dolmuşları: İzmir Selçuk dolmuşları İzmir otogardan ve Gaziemir Semt Garajından kalkıyor. Otogardan kalkan İzmir-Selçuk dolmuşları 40 dakikada bir kalkıyor ve ulaşım otoyoldan yapılıyor. Yolculuk 1 saat sürüyor. İzmir-Selçuk dolmuş ücreti 15 TL.

  • İlçe merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan otogara ilçe merkezinden kalkan dolmuşlara binerek 15 dakikada gidebilirsiniz. Otogar civarındaki ve ilçe merkezindeki taksileri kullanarak da otogardan ilçe merkezine veya otogara ulaşabilirsiniz.

Contents

Izmir merkezden Selçuğa nasıl gidilir?

İzmir şehir merkezinden otobüs ile gitmek için ise İZBAN’ı kullanıp Selçuk’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Basmane Tren İstasyonu’ndan kalkan Denizli trenine binip Selçuk ‘ta inebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat süren tren yolculuğu 2 saatte bir sefer yapmaktadır.

Izmir Şirince ye nasıl gidilir?

Şirince’ye ulaşmak için otobüs, özel araç, tren, dolmuş gibi seçenekler kullanılabiliyor. İzmir ‘den Şirince’ye İzban ile ulaşım Şirince’ye en hızlı ve ekonomik ulaşım yöntemlerinden biri. Yapmanız gereken İzban istasyonlarını kullanarak Tepeköy’e kadar gelip, Tepeköy İstasyonu’ndan Selçuk yönüne aktarma yapmak.

Izmir otogardan Şirince ye nasıl gidilir?

Selçuk ilçe merkezinde bulunan otogardan Şirince ‘ ye her 20 dakikada bir dolmuş kalkıyor. Ortalama 25 dakika süren yolculuk için Selçuk’tan ilk araç 07.20’de. Şirince ‘den Selçuk yönüne ise 07.40 ile 19.00 saatleri arasında dolmuş bulmak mümkün. Dolmuş dışında taksi kullanarak da köye gidilebiliyor.

Selçuk Izbandan Şirinceye nasıl gidilir?

İzmir-Şirince İZBAN; Türkiye’nin en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemlerinden İZBAN ile İzmir’den Selçuk ‘a gitmek en kolay ve en ucuz yol. Karşıyaka, Halkapınar, Alsancak veya diğer İZBAN istasyonlarından Tepeköy’e gelip, Tepeköy’den Selçuk yönüne aktarma yapılıyor. Selçuk ‘tan minibüsle Şirince’ye geçiliyor.

Izmir’den Selçuk’a Izbanla nasıl gidilir?

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Selçuk’a ulaşım: İZBAN treni havalimanından da geçiyor. Tepeköy yönünde İZBAN ‘a binmeniz gerekiyor. Tepeköy’de inip aynı noktada Selçuk trenine aktarma yapıyorsunuz. İZBAN hattının ilk treni Tepeköy’ den Selçuk’a 06.40’te kalkıyor.

Izbanla Efese nasil gidilir?

Aracı olmayanlar için İZBAN en pratik yol. Önce İzmir’den Tepeköy İZBAN İstasyonu’na gidiyorsunuz, oradan da kart basmadan Selçuk’a ulaşıyorsunuz. İzmir ile Selçuk arası 80 km’lik bir mesafe bulunuyor. Bu mesafe minibüsle 1 saat, İZBAN ile 1 saat 30 dakika civarında sürüyor.

Şirince de denize girilir mi?

Bölge yaz aylarında çok sıcak olduğundan tüm bu kültürel değerleri sıcaktan bunalmadan gezebilmeniz için en uygun dönem bahar ayları ve yaz bitimidir. Bu aylarda, denize girmek de mümkün Şirince Selçuk’a 8 km uzaklıkta

Izmir Şirince de ne yapılır?

Şirince ‘de Gezilecek Yerler, Yapılacaklar

  • Mürver Şurubu deneyin. Mürver Şurubu, dere kenarında yetişen mürver özünden yapılan, buraya özgü bir geleneksel lezzet.
  • 3. St. John Baptist Kilisesi’ne gidin.
  • 4) Hodri Meydan Kulesi’ni görün.
  • 5) Şarap tadımı yapın.
  • Pamucak Plajı
  • 2) Efes Antik Kenti.

Izmir ili ile Kuşadasına nasıl gidilir?

Kuşadası ‘ na İzmir ‘e uçakla geldikten sonra da kolayca ulaşılabilmektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ na 65 km uzaklıkta olan Kuşadası ‘ na uçaktan indikten sonra HAVAŞ otobüsleri ile gidilebilir. Bazı yerel hava yolu şirketlerinin Kuşadası ‘ na servis hizmeti de bulunmaktadır.

Kuşadası’ndan Şirince ye nasıl gidilir?

Kuşadası’ndan Şirince’ye gitmek için Kuşadası – Selçuk minibüslerine binmeniz ve sonra Selçuk Otogarı’ndan Şirince dolmuşlarına binmeniz gerekir. Özel aracınızla gitmek için Kuşadası – Selçuk karayolunu takip etmeniz ve sonra Selçuk ilçe merkezinden Şirince yoluna sapmanız gerekir. Şirince Köyü’ne ulaşım kolaydır.

Selçuk Şirince Köyü arası kaç km?

Selçuk – Şirince arası arabayla 7 kilometre yani 12 dakika, İzmir Şirince arası 87 kilometre yani 1,5 saat sürüyor.

Konaktan Şirinyere hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Şirinyer yakınından geçiyor: 304, 441, 515, 72.

Sığacık a nasıl gidilir?

İzmir-Çeşme otoyolundan Çeşme güzergâhına giderken Seferihisar gişesini geçtikten sonra Seferihisar tabelasına sapıp 20 kilometre sonra Sığacık’a varabilirsiniz. İzmir’den Sığacık’a haftanın her günü belediye otobüsleri sefer düzenliyor. 985 hat numaralı ESHOT otobüsleri Üçkuyular-Seferihisar arasında ulaşım sağlıyor.

Izmir Seferihisar nasıl gidilir?

İzmir Otogar’dan Seferihisar’a direkt ulaşım imkanı yok. Otogar’dan Seferihisar’a ulaşmak için Fahrettin Altay Aktarma Merkezi’ne ya da Seferihisar’a belediye otobüs seferinin yapıldığı Cumaovası İZBAN İstasyonu’na gitmek gerekiyor.

Tepeköy Selçuk İZBAN Saatleri - Yol Tarifi İle İZBAN Tepeköy Selçuk İstasyonu Nerede, Nasıl Gidilir?

İZBAN hattının en popüler duraklarından biri Tepeköy Selçuk İZBAN hattıdır. Bu istasyonlar, gün içinde birçok kişi tarafından kullanılmaktadır fakat pek çok kişi bu istasyonların nerede olduğunu ve hangi saatlerde geçtiğini bilmemektedir. Ayrıca her gün düzenli olarak kullanan kişiler de Tepeköy İZBAN saatleri hakkında bilgi sahibi olmayabilir. Bunun haricine bu istasyonlara otobüsle veya başka İZBAN'larla aktarma yapabilmeniz mümkündür. Peki, yol tarifi ile İZBAN Tepeköy Selçuk İstasyonu nerede, nasıl gidilir ve kaç dakikada bir geçiyor? İşte bu soruların cevabı...

Tepeköy Selçuk İZBAN Saatleri

Tepeköy Selçuk İZBAN hattında ilk sefer 06:30'da başlamaktadır. Yaklaşık 23-25 dakika Selçuk'a varmanız mümkündür. Bu hatta seferler çoğunlukla 1-1.5 saatte bir gerçekleşmektedir. Bunun yanında en son sefer saati 23:50'dir. Buna göre ayrıntılı bir şekilde, Tepeköy'den Selçuk'a giderken İZBAN kalkış ve varış saatleri karşılıklı olarak gösterilmiştir:

  • 06:30 06:53
  • 07:40 08:03
  • 08:40 09:03
  • 09:50 10:13
  • 11:20 11:43
  • 13:00 13:23
  • 14:30 14:53
  • 15:50 16:13
  • 17:20 17:43
  • 18:30 18:53
  • 19:30 19:53
  • 20:40 21:03
  • 21:50 22:13
  • 23:50 00:13

Tepeköy Selçuk İZBAN İstasyonu Nerede?

Bu hattı kullanmak için öncelikle Tepeköy veya Selçuk'tan İZBAN'ı kullanmanız gerekmektedir. Daha çok Tepeköy'den Selçuk'a seferler kullanılmaktadır. Bu anlamda ilk olarak Tepeköy İZBAN'ın nerede olduğunu bilmek önemlidir. Tepeköy Tren İstasyonu, İzmir'in Torbalı ilçesinde yer alan TCDD'ye ait tren istasyonudur.

İzmir-Alsancak - Eğirdir demiryolu üzerinde yer alan istasyon, Ottoman Railway Company / Osmanlı Demiryolu Şirketi (ORC) tarafından İzmir - Aydın demiryolu için inşa edilerek 14 Kasım 1861'de hizmete girmiştir. ORC Şirketi, 1 Haziran 1935'te TCDD tarafından satın alınarak feshedilmiş ve şirketin işlettiği hatlar ve tren istasyonları TCDD'nin denetimine girmiştir. İstasyon, İZBAN A.Ş. tarafından elektrifikasyon altyapısıyla yeniden inşa edilerek 6 Şubat 2016'da tekrar hizmete girmiştir.

Selçuk İZBAN Sefer Saatleri

Selçuk İZBAN saatleri de diğer İZBAN'lar gibi çoğunlukla saat 05:30-06:30 gibi seferlere başlamaktadır. 24 dakikada bir gerçekleşen seferler saat 00:00'da genellikle son bulmaktadır.

İzmir - Selçuk Otobüs Bileti Ara

Ülkemizin en büyük ve modern otobüs terminallerinden biri olan İzmir Otogarı, özellikle yaz aylarında şehrin turistik ilçelerine giden yerli ve yabancı turistlerle çok hareketli. Şehir ve ilçe peronları, restoranları, kafeleri ve bilet satış ofislerinin bulunduğu otogara hem İzmir merkezinden hem de ilçe ve köylerinden ESHOT otobüsleri, minibüsler, yolcu servisleri ve taksiler ile istediğiniz saatte kolayca ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Yolcu Servisleri

Pek çok otobüs firması yolcularının kolay bir şekilde otobüs saatlerinden önce otogara ulaşabilmesi için ücretsiz yolcu servisleri sağlıyor. Merkezi cadde ve sokaklarda bulunan bilet satış ofisleri önünden geçen bu servisler her saat başı hareket ediyor ve genel güzergâhları şu şekilde:

1. Basmahane: Kamil Tunca, Halkapınar Metro, Basmane Terminal, Çankaya Caddesi, Borsa Durağı ve Fevzi Paşa Caddesi

2. Karşıyaka: Onur Mahallesi, Yamanlar Koleji, Yeni Girne Terminali, Medical Park Hastanesi, Bahriye Üçok, Karşıyaka Yalı Terminali, Aksoy, Eski Girne, Bostanlı Terminali, Atakent

3. Hatay-Narlıdere: Yeşildere, Köstence Köprüsü, Üçyol Terminal, Bahçelievler, Askeri Hastane, Hatay Nokta Terminal, Renkli Durağı, İlahiyat Fakültesi, Kolej (Hıfzıssıhha), Poligon, Göztepe Stadyum, Fahrettin Altay Terminal, Balçova Terminal, Ata Caddesi, Ekonomi Üniversitesi, Teleferik Dokuz Eylül Hastanesi, Narlıdere Terminal

4. Buca-Gaziemir: Kamil Tunca, Halkapınar Metro, Yeşildere, NATO, İZBAN Metro, Şirinyer Migros, Şirinyer Terminal, Taşıtlar Vergi Dairesi, Buca Heykel, Çevik Bir Meydanı, Buca Üçkuyular Terminal, Yıldız Mahallesi, Ahmet Yesevi Terminal, Gaziemir Serbest Bölge, Gaziemir Terminal, Gaziemir Migros

5. Bornova: Ege Üniversitesi Hastane, Küçük Park, Büyük Park Terminal, Suphi Koyuncu Lisesi, Ata Durağı, Hükümet Konağı, Bornova merkez, Bornova Vergi Dairesi, Migros, Özkanlar Terminal, Manavkuyu, Bayraklı Folkart

Belediye Otobüsleri

Geniş bir güzergâhları bulunduğu için yolcular tarafından sıkça tercih edilen ESHOT belediye otobüsleriyle saat 06:00 ile 22:30 arası şehrin birçok merkezi noktası, üniversite kampüsleri ve büyük mahallelerden otogara gidebilirsiniz. 90 dakika aktarma süresi tanıyan İzmirim Kart alarak faydalanabileceğiniz belediye otobüslerini güzergâhları ise şöyle:

54 Kemer Aktarma-Otogar

277 Tınaztepe/Yeni Mezarlık-Otogar

302 Konak-Otogar

555 Halkapınar Metro-Otogar

800 Menemen Aktarma-Otogar

117 Kavaklıdere-Otogar

191 Yurtoğlu/Sümbül-Otogar

204 Bornova Metro-Havalimanı Dış Hatlar Gidiş-Otogar

564 Ayakkabıcılar Sitesi-Otogar

560 Pınarbaşı-Otogar

505 Çamkule-Otogar

Minibüsler

İzmir içinde ulaşım hizmeti sağlayan mavi renkli minibüslerin üniversite kampüsleri, hastane önleri, vapur iskeleleri, Konak Meydanı ve Alsancak Meydanı gibi birçok merkezi noktada durakları bulunuyor. Sabah saat 06:00’dan gece yarısına kadar minibüslerle otogara gidebilirsiniz.

İzmir’in 30 ilçesi ve köylerinden otogara gitmek istiyorsanız ise beyaz renkli ilçeler arası minibüsleri kullanabilirsiniz. Rotalarına göre 30 veya 60 dakikada bir hareket eden bu minibüslerle Sığacık, Urla, Foça, Selçuk ve Özdere gibi İzmir’in turistik ilçe ve beldelerinden de kolayca otogara ulaşabilirsiniz.

Taksi

Toplu taşıma ve yolcu servislerinin çalışma saatleri dışında 7 gün 24 saat bulabileceğiniz taksilerle de İzmir Otogarı’na rahatlıkla gidebilirsiniz. Necati Bey Bulvarı’nda durağı bulunan 0537 588 50 35 numaralı İzmir Taksi, Alsancak Bozkurt Caddesi’nde hizmet veren 0232 422 30 40 numaralı Alsancak Meydan Taksi, Konak Vapur İskelesi önünde durağı olan 0232 445 66 18 numaralı İskele Taksi ve Konak’ta Atatürk Caddesi’nde yer alan 0232 246 46 45 numaralı Heykel Taksi duraklarından bulunduğunuz noktaya taksi çağırabilir ve ekonomik fiyatlarla kısa sürede otogara gidebilirsiniz.

Selçuk Nerede, Nasıl Gidilir? Selçuk Gezilecek Yerler Nelerdir?

Ziyaretçilerin her geçen gün ilgisini daha fazla çeken ülkemizin en nadide incilerinden birisi de Selçuk ilçesidir. İzmir'in bu şirin ilçesi doğal güzellikleri, eşsiz plajı ve dünyanın yedi harikası sayılan Antik Efes Harabeleri ile her yıl milyonlarca turist çekmektedir.

Selçuk Nerededir?

Selçuk ilçesi İzmir ilinin en güneyinde yer almaktadır. Denize kıyısı olan Selçuk ilçesi İzmir Aydın karayolu üzerinde yer almaktadır. İzmir merkeze uzaklığı 74 km'dir.

Selçuk'a Nasıl Gidilir?

İzmir'in ilçesi Selçuk'a değişik yerlerden farklı ulaşım imkanları ile gelmek mümkündür. Türkiye'nin her yerinden İzmir'e otobüs seferleri bulunmaktadır. Bu sebeple otobüsle İzmir'e gelerek buradan da Selçuk ilçesine kolaylıkla geçmek mümkündür. Aynı şekilde İzmir Havalimanına sefer yapan uçaklarla gelip buradan da Selçuk ilçesine karayoluyla gitmek olanaklıdır. İstanbul ve Ankara'dan ise karayoluyla Selçuk ilçesine varmak kolaylıkla mümkündür.

Ayrıca Ankara, İzmir, Antalya, İstanbul gibi şehirlerden doğrudan Selçuk'a seferler düzenlenmektedir. İzmir merkezden, yani Basmane Garı'ndan kalkan ve Aydın'a ulaşan trenlerle bir buçuk saatte Selçuk'a gitmek olanaklıdır.

Selçuk ve Tarihi Hakkında Bilgi

Selçuk; dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biridir. Çünkü tarih boyunca bu bölge Antik Çağ'ında dahil olmak üzere, en önemli yerleşim yerlerinden biri olmuştur. Selçuk ilçesinde bulunan tarihi yapıların çok büyük bir bölümü oldukça iyi durumda olarak ayakta kalmıştır.

Selçuk ilçesinin eski adı "Ayasuluk"tur. 1304 yılında Aydınoğulları Beyliği'nin eline geçen Selçuk yerleşim yeri 1426 yılında Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır. 1957 yılında Selçuk ilçesi İzmir'in e bağlanmıştır.

Selçuk'ta Gezilecek Tarihi ve Turistik Yerler

İzmir'in bu muhteşem ilçesinde mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerin bazılarını aşağıda sıraladık:

Yedi Uyuyanlar Mağarası: Selçuk'ta bulunan Efes Antik Kenti'nde yer alan bu mağara hakkındaki rivayet şöyledir: Roma İmparatoru Decıus yaşayan ve putperestlerin baskı ve saldırılarından kaçan 7 Hıristiyan genç bu mağaraya sığınmışlardır. Ve rivayete göre yüzlerce yıl, bir mucize olarak, bu mağarada uyuyakalmışlar. İşte o mağara meşhur yedi uyuyanlar mağarasıdır.

Pamucak Plajı: Selçuk'ta mutlaka görülmesi ve keyifli vakit geçirilmesi gereken bu plaj benzersiz güzellikte ve özelliktedir. Ege'nin muhteşem denizi ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilerini büyüleyen plaj 60 metreyi bulan eni ile bölgenin en geniş kumsalı olma özelliğine sahiptir. Pamucak plajı, Selçuk ilçesine sadece 9 km uzaklıkta bulunmaktadır. Pamucak plajı, mavi bayraklı olmasının yanı sıra, kum zambaklarının da doğal yetişme alanıdır.

İsa Bey Camii:1375 tarihinde Aydınoğlu İsa bey tarafından yaptırılmış olan camii Mimar Şamlı Ali tarafından inşa edilmiştir. İsa Bey Cami, Saint Jean Kilisesi ile Artemis Tapınağı arasında bulunmaktadır.

Artemis Tapınağı: Artemis Tapınağı dünyanın 7 harikasından biri kabul edilmektedir. İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Artemis Tapınağı'nın kalıntıları M.Ö 6.Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Görkemli ve heybetli görüntüsü ile ziyaretçilerini büyüleyen Artemis Tapınağı 127 sütunludur.

Selçuk Kalesi: Selçuk Kalesi Efes'in ilk yerleşim yerinin üstünde konumlanmıştır. Oldukça iyi durumda olan muazzam bir kale olan Selçuk Kalesi gezilip görülmesi gereken tarihi yerlerdendir.

Efes Antik Kenti: Büyüleyici güzellikteki bu Antik Kent, dünyanın da sayılı antik kentlerinden birisidir. Efes'in ilk yerleşim yeri olan, Selçuk ilçesinde yer alan Selçuk Kalesi'nin de bulunduğu, Aziz Yohannes Kalesi'nin yer aldığı tepe olmuştur. Kesinlikle gezilip görülmesi gereken tarihi bir kenttir. Her yıl tüm dünyadan milyonlarca ziyaretçi Efes Antik kenti için bu bölgeye akın etmektedir.

Hadrian Tapınağı: Oldukça iyi durumdaki bu antik tapınağın da gezilmesi şarttır.

Efes Meryem Ana Kilisesi: Meryem Ana Kilisesi Selçuk ilçesine 9 km uzaklıkta bulunmaktadır. Meryem Ana Kilisesi'nin Hristiyanlar açısından özel bir anlamı vardır. Meryem Ana'nın burada yaşayıp öldüğüne inanılmaktadır. Bu sebeple dini referanslarla de bu kilisenin her yıl binlerce ziyaretçisi gelmektedir.

Efes Müzesi: Her ziyaretçinin asla uğrayıp ziyaret etmeden ayrılmadığı Efes Müzesi çok özeldir. Daha 1929 yılında inşaatına başlanan fakat depo olarak düşünülen müze, 1964 tarihinde ziyarete açılmıştır. Daha sonraki yıllarda ek binalarla genişletilen Efes Müzesi bugün 64.000'den fazla eserleri ile müthiş zengin koleksiyona sahip bir müze konumundadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası