istedigin seyin olmasi icin edilen dua / Her Şeyin Hayırlısını İsteme Duası - Hayır duası

Istedigin Seyin Olmasi Icin Edilen Dua

istedigin seyin olmasi icin edilen dua

Her Şeyin Hayırlısını İsteme Duası

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır.Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.

Dilek Duası T&#;rk&#;e, Arap&#;a Okunuşu Ve Anlamı: Dileklerin Kabul Olması İ&#;in Okunabilecek Dualar Nelerdir? Etkili dilek duası!

Dilek Duası Nedir?

Allah, yarattığı kullarına, kendinden sürekli istemelerini emretmiştir. Bu kapsamda Allah'ın bu şekilde emir vermesinin sebebi, insanların aciz olması ya da bazı şeylere ulaşmakta sıkıntılar yaşamasıdır. Dilek duası esasen, Allah'ın hikmetine sığınıp bir şeye ulaşabilmek için okunmaktadır.

Dilek duasını okuyan kişilerin istekleri ve dilekleri Allah tarafından kabul edilmektedir fakat duayı saf bir kalp ile okumak çok daha doğru olmaktadır. İmkan var ise bu duanın okunmasından önce abdest almak gerekmektedir. Daha sonra ise, üç defa besmele çekilerek Fatiha suresi okunmalıdır. Ardından dilek duası okunabilmektedir.

Dilek Duasının Arapça Okunuşu Nasıldır?

Dilek duasının Arapça okunuşu sık sıkı merak edilmektedir. Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir. İslam dininin ileri gelen kişileri, bu duanın muhakkak saf kalp ile okunmasını ve gerçekleşmesi istenilen şeyin duanın öncesinde ve sonrasında belirtilmesinin gerekli olduğunu söylemektedir. Dilek duasının Arapça şeklinde okunmasının hayırlara vesile olacağı da yine âlimler tarafından belirtilmiştir.

Dilek Duasının Türkçe Okunuşu Nasıldır?

Dilek duasının Türkçe okunuş şekli şu şekilde olmaktadır: "Senin razı gelmediklerinden ve yaptıklarımdan dolayı beni affet. Yapmadıklarımı ise yapmamdan koru beni ey Rabbim. Kendisinden başka hiçbir ilah mevcut olmayan Kayyum, Hay ve Azim olan Rabbe istiğfar eder, günahlarımdan dolayı pişman olup, yalnızca ona sığınırım." şeklinde ifade edilmektedir. Çok çabuk kabul olabilen bu dilek duasının Türkçe versiyonu bu şekildedir. Dua Türkçe şeklinde okunabilmektedir. Arzu edilirse Türkçe ve Arapça beraber okunabilmektedir.

Dilek Duasıyla Beraber Hangi Zikir Çekilir?

İslam alimleri, esas olarak dilek duasının okunmasından hemen önce zikirlerin hiçbir zaman eksik edilmemesini söylemektedir. Bu zikirler tabii ki Allah'ın isimleri olmaktadır. Alimler, zikir edilmesi durumunda şeytanın kovulacağını, bu şekilde duanın yerine çok daha kolay erişebileceği ifade etmektedir. Dua ile beraber "Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Allah, Ya Kavi, Ya Kadir" isimleri yetmiş defa mümkün ise zikir edilmelidir.

Dilek Duasının Fazileti Nelerdir?

Allah, kullarından benden istesinler şeklinde buyurmaktadır. Allah'tan bir şeyi istemek, ona yalvarmak ayıp olmamaktadır. Gerçek ve samimi Müslüman olan herkesin ortasında namazı kılarken bile, Allah ile konuştuğunun farkında olandır. Ağlayandır ve heveslenendir. Yalnızca ondan istemektedir. Allah'tan istenilen safi dileklerin ya da isteklerin hiçbiri geri çevrilmemektedir. Esas olarak bütün dualar dilek olarak kabul edilmektedir. Bu kapsamda dilek duasının faziletleri şu şekilde olmaktadır:

Kişinin ne muradı var ise, yakın vakitte bunun gerçekleşmesine, Allah'ın izni ile vesile olmaktadır.

Hangi gaye ile yapılırsa yapılsın, temiz kalp ile yapılması, bireyin istediğine kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Hastalığın iyileştirilebilmesi, kısmetin açılabilmesi, işlerin yoluna girebilmesi için yapıldığında, bütün bunların kişinin istediği biçimde yoluna girdiği söylenmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır