hindi civcivi neyle beslenir / Alaplı Ziraat Odası

Hindi Civcivi Neyle Beslenir

hindi civcivi neyle beslenir

Hindiler İçin Bakım ve Besleme Önerileri

Hindiler İçin Bakım ve Besleme Önerileri

Hindiler fazla yumurtlayan hayvanlar olmadıklarından dolayı hindi yumurtaları sadece yavru elde etmek için kullanılır. Hindi bakımı işi ile uğraşanlar açısından hindi yumurtaları oldukça önemlidir. Bu nedenle gizli yerlere yumurtlayan hindi yumurtasını bulmak onu korumak kadar önemli bir detaydır. Hindi bakımı özellikle yumurtlama ve kuluçkaya yatma dönemlerinde daha özenli yapılması gereken bir konudur. Bu dönemde hindi bakımı konusunda yapılacak hatalar sağlıksız hindi civcivlerinin elde edilmesine ve hindi satışlarının düşme eğilimine girmesine sebep olabilmektedir. Bu nedenle hindi bakımı için kümes temiz tutulmalıdır. Belirli periyotlarda kümes dezenfekte edilmeli ve olası hastalıklara karşı hindiler ve hindi civcivleri korunmalıdır. Hindilerin altına kümes konforunu sağlayacak altlıklar serilmelidir. Kümeste gerçekleştirilecek bütün yenileme ve dezenfeksiyon faaliyetleri civcivler yumurtadan çıkmadan öncesinde tamamlanmalıdır.

Hindilerin yumurtaları sadece yavru elde etmek için kullanılır. Çünkü hindi ırklarının neredeyse tümü fazla yumurtlamaz. Yumurtayı gizli yerlerde yapar ve folluğa da girmezler. Hindilerde yumurtlama ilkbaharda başlar. Genellikle adet yumurta yaparak, kuluçkaya yatarlar. Bu süreçte yumurtladığı yeri göstermek istemezler. Hindiler kuluçkaya yatınca bakım çalışmaları özenle yapılmalıdır. Böylelikle sağlıklı hindi yavruları alınabilir. Hindi bakımı sırasında kümeslerin bakımı oldukça önemlidir. Belirli zamanlarda kümesler yüksek basınçlı suyla yıkanmalı ve dezenfekte edilmelidir. Eğer kümeste çatlaklar ve yarıklar bulunuyorsa, bunların tamiri yapılmalıdır. Kümese yerleştirilen bütün ekipmanların temizliği de yapılmalıdır. Kümesin altına altlık serilerek, ekipmanlar böyle yerleştirilmeli ve kümeste formaldehitle fümigasyon yapılması ihmal edilmemelidir. Bu çalışmaların tamamı civcivler çıkmadan yaklaşık 5 gün öncesinde tamamlanmalıdır.

Hindilerin ilk haftalık dönemi ilk periyottur. Bu süreçte civcivlerin yumurtadan çıkmasından sonraki ilk gün içinde gagalarının kesilmesi ve aşılarının yapılması gerekir. Burada yapılan işlemlerin ardından civcivler büyüyeceği kümese nakledilmelidir. Bu özel araçlarla yapılmalıdır. Nakilde ortamın ısısı yaklaşık derece arasında olmalı ve ortamdaki havalandırmaya dikkat edilmelidir. Civcivlerin büyüyeceği kümeste yem, su hazır edilmeli, ısısı ayarlanmalıdır. Civcivler birlikte yaklaşık adet olarak yerleştirilmelidir. Kümeste altlık olarak işlenmemiş kaliteli ağaç talaşı kullanılmalı, bu temiz ve kuru olmalıdır. Altlığın kalınlığı yazları 8 cm, kışları da 12 cm kadar olmalıdır. Altlık ıslanmamalı, ıslanırsa her gün değiştirilmelidir.

Kümeste civcive bir suluk, bir palaza 1 cm suluk kenarı olması gerekir. Kümesteki su hattı her zaman dezenfekte edilmelidir. İlk başta civcivlere % oranında şekerli su verilmelidir. Bu onların enerji  ihtiyacı içindir. Civcivler ilk geldiklerinde 3 gün hassas olur. Bu nedenle içme suyu vitamin ve minerallerle desteklenmelidir. Suluklara her gün 2 defa taze su konulmalıdır. Yemliklerinde de taze yem bulundurmaya özen gösterilmelidir. Yemliklerin kenarları palazların kursaklarına kadar olmalıdır. 4 hafta süreyle civcivlere yem verilmeli, daha sonra palet yeme geçiş yapılmalıdır.

Kesim zamanı dişi hindilerde haftalarda, erkek hindilerde ise haftalar arasındadır. Hindiler açık alanda bakılırsa, genellikle bahçelerdeki zararlılarla yani böceklerle beslenir, taze otları yemeyi severler. Kepek hamuru, arpa, buğday ve mısır en sevdikleri besinlerdir. Sonbaharda kapalı bir yere alır beslenirlerse daha hızlı semirir, yağlanırlar. Hindi eti en fazla kışın tercih edilir. Hindi bakımı oldukça zorludur, yavrularının büyümesi oldukça yavaştır. İbikleri kızarana kadar oldukça narin büyürler. Ülkemizde de hindi yetiştiriciliği oldukça yaygındır.

Hindiler tavuk ve kazlardan sonra en popüler üçüncü kümes hayvanıdır. Ürünün iyi et verimi ve diyet özellikleri nedeniyle takdir edilmektedir. Fakat neden böyle niteliklere sahiplerse, sadece popülerlikte üçüncü sırada mılar? Mesele zayıf bağışıklık. Hindileri iyi beslemek için çok çaba sarf etmeniz gerekiyor. Bu makalede tartışılacak olan genç hayvanların bakımı ve beslenmesi ile ilgili kurallar hakkındadır.

Sindirim Özellikleri Türkiye

Hindi kanatlı hayvanlarında, bağırsaklar yetişkin bir kuştan daha uzundur. Bu nedenle, yenidoğan hindi ağırlığının bir gramında 15 mm bağırsak vardır. On günlükken, bu oran biraz daha azdır - 8 mm / kg.

Bu özellik nedeniyle, bağırsaklara giren yiyecekler hızla sindirilir, böylece civcivler yoğun bir şekilde kilo alır, sık sık beslenmeleri gerekir.

Önemli!Bayat yemek bağırsağa girerse, organın tıkanması ve bunun sonucunda tüylerin ölümü nedeniyle mikroflorayı ihlal eder.

Beslenme kuralları

Gördüğünüz gibi, hindi organizması çok karamsar.

Belirli bir yaklaşıma ihtiyacı var, bu yüzden civcivleri doğumdan kesime başarıyla beslemek için beslenme kurallarına uymalısınız:
  1. Yiyecekler aynı anda verilmeli, sonra kilo alımı eşit şekilde gerçekleşecek ve genç vücut yeni yemlere uyum sağlamak daha kolay olacaktır.
  2. Yaz aylarında, kuşun yürüme içeriğine bağlı kalmak gerekir. Genç bitkilerle, vücut gerekli tüm maddeleri alır.
  3. Vücudun kışın yeterli miktarda besin alması için, yazın huş, ıhlamur, meyve süpürgesi hasat edilmesi gerekir.
  4. Birçok hastalığa karşı iyi bir profilaktik ezilmiş iğnelerdir.
  5. Sabah ve akşam beslenmede, karma yem ve tahıl vermek, öğleden sonra ise yeşillikli ıslak karışımların verilmesi arzu edilir.

Evde hindi kümes hayvanları için bir diyet nasıl yapılır

Genç hayvanlar için annelerinin onları beslemesi en iyisidir. Orada olmadığı durumlarda, bir hindi hayatının ilk saatlerinden doğru bir diyet hazırlamak gerekir. Genç hayvanların beslenmesi türüne bağlı değildir. İlk ayda, besleme şekli aynıdır. Sadece öğün sayısı farklı.

Civcivler yaşlandıkça diyet biraz değişir. Bu yaşta, menülerinin temeli hayvansal protein (rendelenmiş tavuk yumurtası), süzme peynir, yeşillik, mısır, tahıl ve karma yemlerdir.

Diyet aşağıdaki forma sahip olabilir (tablo her ürünün günlük oranını gösterir).

İlk günden yirminci güneÜç haftadan bir aya kadarBir iki ay
Yoğurt, 20 gYoğurt, 20 gEzilmiş mısır, 20 g
Mısır, 40 gKıyılmış mısır, 38 gBuğday kabuğu çıkarılmış tane, 20 g
Buğday kabuğu çıkarılmış tane, 15 gBuğday kabuğu çıkarılmış tane, 20 gArpa kabuğu çıkarılmış tane, 21 g
Arpa kabuğu çıkarılmış tane, 12 gArpa kabuğu çıkarılmış tane, 14 gKepek, 20 g
Darı, 10 gBalık unu, 15 grBalık unu, 10 g
Balık unu, 12 gEt ve kemik unu, 5 grEt ve kemik unu, 2 gr
Et ve kemik unu, 5 grTaze otlar, 30 gÖğütülmüş Buğday Taneleri, 10 g
Taze otlar, 5 gKabuk (ezilmiş) ve kalker, gKıyılmış mısır taneleri, 10 g
Tebeşir ve kabuk, gBalık yağı, 2 gTaze otlar, 60 g
Balık yağı, 2 g0, 2 g tuzTebeşir ve doğranmış kabuk, g
0, 1 g tuzBalık yağı, 2 g
Tuz, g

Yenen yiyeceğin iyi sindirilmesi için, genç hayvanlara suya serbest erişim sağlanmalıdır. Oda sıcaklığında olmalıdır ve kuşun gastrointestinal problemlerden daha az muzdarip olması için, suya birkaç damla potasyum permanganat damlatılması önerilir.

Soğuk havalarda hindilerin beslenmesinde tahıl, hayvan yemi, kök bitkileri (patates, pancar, havuç), sebzeler, kuru ot, üvez, çam iğneleri bulunur. Türkiye'de hindiyi beslemek, kışınkinden daha kolaydır, çünkü kendi dönemlerinde kendi yiyeceklerini aldıkları bu dönemde otlatmaya gönderilirler.

Menüyü biraz daha çeşitlendirmek için, tahıllara, karma yemlere, meyveler, sebzeler ve bu yemlere dayalı ezme karışımları eklenir.

Soğanlar genç hayvanların diyetine girer girmez diğer yeşillikleri vermeye başlayabilirsiniz.

İşte civcivlere faydalı olacak yabani otlar:

  • karahindiba;
  • alfalfa;
  • yonca;
  • muz;
  • ısırgan;
  • pelin;
  • yılan otu;
  • Civanperçemi.

Bahçe yeşillikleri:

  • dereotu;
  • maydanoz;
  • sarımsak;
  • salata;
  • buğday yeşillikleri, arpa.

Sucul bitki örtüsünden:
  • Su mercimeği;
  • yapraklı havuz otu;
  • Salvinia.

Önemli!Diyetteki sucul bitki örtüsünün varlığı et kalitesini önemli ölçüde artırır ve kümes hayvanlarına doğal vitaminler sağlar, bu da sentetik olanlara ihtiyaç olmadığı anlamına gelir.

Çoğunlukla hindi yetiştiriciliğine dahil olan insanlar, kuş yemi yemeklerini masadan vermenin yararlı olup olmadığıyla ilgilenmektedir, çünkü daha önce kırsalda yaşayanlar genellikle kuşlarının beslenmesini bu şekilde çeşitlendirmişlerdir. Bu yaklaşım faydalıdır, ancak hindilerin sindirim sistemi dikkate alınmalıdır.

İşte hindilerin yediği:

  • haşlanmış patatesler (hızlı bir şekilde tüylü ağırlık kazanmalarına yardımcı olur, bir aylıktan itibaren yemle karıştırılmış ezilmiş formda verilir);
  • pancar, balkabağı (çiğ sebzeler doğranmış ve 4 aydan itibaren düzenli yiyeceklerle birlikte verilir);
  • salatalık, kabak, lahana (yumurta yemini iyileştirir, yeşil yem gibi verilir);
  • ekmek (beyaz kurutulmuş, menüye ilkbahar ve kış aylarında enerji rezervlerini doldurmak için az miktarda verilir);
  • darı püresi (sadece tahıl şeklinde).

yeni doğmuş

Taze yumurtadan çıkan hindiler beslenmez. Kuruması için saat gerekir. Bu zamanda, glikozlu temiz su ve ayrıca vitamin suları (havuç, yonca, ısırgan karışımı) ile lehimleniyorlar. Akışkan gagaya bir pipet aracılığıyla akar.

Çocuklar kuruduğunda, ince detaylı bir haşlanmış yumurta verilir. Yiyecekler, fazla nemin emilmesi ve civcivlerin yiyeceği gagalaması için daha uygun olması için bir bez üzerine yerleştirilmelidir.

Günlük harcırah ödeneği

Hindi diyetinde yaşamın ilk gününden başlayarak, yumurtaya ek olarak ezilmiş çimler ortaya çıkar. Bu tür yiyecekler özel karma yemlerle değiştirilebilir.

İlk üç günde genç, haşlanmış yulaf lapası, patates ve yumurta karışımı yemelidir. Yiyecekler de bir bezdir. Bu karışıma ezilmiş tane, yeşil soğan, süzme peynir, havuç ekleyebilirsiniz. Isırgan otu, yonca, yonca, kolza, buğday dartı vermek zorunludur.

Tüm malzemeleri et suyu ile ıslatın. Her üç saatte bir küçük parçalar halinde (yaklaşık 9 kez / gün) besleyin.

haftalık

Küçük hindilerin doğumundan yedi gün sonra, zaten koşup kendi yemeklerini alabilirler. Bununla birlikte, menüleri çok değişmez. Porsiyon sadece biraz artar. Tahıl, ayçiçeği unu, bezelye ve tebeşirlerden satın alınan veya ev yapımı karma yemleri ekleyebilirsiniz.

10 günden itibaren

Civcivlerin ömrünün gününden itibaren, yemekler arasındaki fark giderek artmaktadır. Porsiyon büyüklüğü de artar. Yeşiller çoğunlukla gündüzleri verilir. Patatesler yavaş yavaş diyete sokulur. İlk önce g / birey.

Vücut normalde yeni bir yem algılarsa, doz kademeli olarak g / kişiye yükselir. Ekşi sütlü ürünler, et-kemik ve balık unu, maya mutlaka verilir.

İki haftalık hindi kümes hayvanlarının beslenmesinde ana yemler beslenir. Diğer tüm ürünler aynı hacimde kalır.

Önemli!Her beslenmeden önce besleyici, yiyecek kalıntılarından yıkanmalıdır, çünkü eski besinler genç vücuda ciddi zarar verebilir.

dönemleri

Aylık civcivler daha az aktif hale gelir, bu nedenle onları günde üç ila beş kez beslemek yeterlidir ve yağ birikmesini önlemek için karma yemler menüden çıkarılır. Şimdi diyet, hayvansal kaynaklı bu mahsul, ot, kepek, kuru artıklardan elde edilen tahıl ve atıklara dayanmaktadır. Islak karıştırıcılar kıyılmış et ve et atıklarından, tahıl ve yeşillik eklenmiş balıktan hazırlanır.

1 aydan itibaren tam akşamları, tercihen akşam beslenmesinde verebilirsiniz.

Bir buçuk ay içinde, püre karışımlarının ağırlıklı olarak yeşillikler üzerinde hazırlanması dışında, diyet pratikte değişmez.

İki ay

2 aydan itibaren genç hayvanlar doğranmış mısır, kepek ile beslenmeye başlar. Bu ürünler hızlı kilo alımına katkıda bulunur. Bazı kümes hayvanları çiftçileri, katliamdan iki ay önce mısır ve kepeklerin kuş menüsünde bulunması gerektiğine inanmaktadır.

Ayrıca filizlenmiş taneler ve haşlanmış patates kabukları da verilmektedir. Sıcak mevsimin gelmesiyle birlikte, 2 aylık civcivlerin ücretsiz bakımlara aktarılması önerilir. İki aylıkken, genç hayvanlar kışın üç kez, ılık mevsimde dört kez beslenirler.

Üç ay

3 ayda, öğün sayısı civcivler için değişmez ve diyet aşağıdaki gibidir:

  • kuru hayvan yemi;
  • tahıl atıkları;
  • yeşillik, ot;
  • buğday kepeği;
  • et ve kemik unu;
  • maya ekmeği;
  • tuz

3 aylık hindilere vitamin-mineral takviyesi olarak premiks verilebilir.

Biliyor musunKanatlılar, sadece küçük porsiyonlarda yemek öğretilirse doğru şekilde büyür ve gelişir.Bol miktarda yiyecek verilirse, sindirimi bozulacak ve bağırsaklarda kilo alımını olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir azalma olmayacağından çabucak fazlaca yiyebilirler.

Broiler ırklarını besleme özellikleri

Broiler ırkları, hızlı bir şekilde kilo almaları gerektiğinden özel bir şemaya göre beslenir. Haç kütlesi ne kadar küçükse, diyet için o kadar az gereksinim olduğu unutulmamalıdır.

Broiler hindi doğduğundan beri, özel karma yemlerle beslenirler. Mısır, arpa, bezelye içeren PC6 idealdir. günden itibaren PK6 beslemesi PK / 2 ile değiştirildi. Üç aylık bir vücudun gelişimi için gerekli olan bazı doğal ön karışımları içerir.

Karma yemlere para harcamak istemiyorsanız, bunları kendiniz pişirebilirsiniz.

İhtiyacınız olacak:

  • % 50 ezilmiş mısır;
  • % 16 buğday;
  • % 14 öğün / öğün;
  • % 12 kefir;
  • % 8 arpa.

Böyle bir püre 14 günlük yaştaki civcivlere yöneliktir.

Daha yaşlı bireyler için başka bir karışım hazırlanmalıdır:

  • Mısırın% 48'i;
  • % 19 yağ keki;
  • % 7 et, kemik veya balık unu;
  • % 13 buğday;
  • % 5 maya;
  • % 3 ot;
  • % 3 geri;
  • % 1 yem yağı.

Aylık genç stok için de benzer bir püre hazırlanır, ancak arpa ve tebeşir eklenir.

Ne türkiye beslemek değil

Türkiye'nin vermesi kesinlikle yasaktır:

  • şımarık yiyecek, düşük kaliteli yiyecek;
  • beslenmeden önceki çeyrek saatten daha önce hazırlanmış ıslak karışımlar;
  • lif (sadece yetişkinler için);
  • tam tahıl, kaba tahıllar (sadece bir aylıktan itibaren);
  • tatlılar;
  • çok tuzlu yiyecekler;
  • zehir;
  • zehir;
  • belladonna;
  • kabuk;
  • kostik düğün çiçeği;
  • biberiye;
  • kurt ezmesi;
  • kallâ;
  • kurtboğan.

Kanatlı Hayvan Bakımı

Hindi kanatlı hayvanlarının başarılı bir şekilde yetiştirilmesi, yalnızca diyetlerini derleme kurallarına tabi olmakla kalmaz, aynı zamanda ev geliştirmeyi de mümkün kılar.

Oda gereksinimleri

Yenidoğan hindi yavruları düşük sıcaklıklara karşı çok hassastır. Onları rahat ettirmek için, yaşadıkları odada, yaşamlarının ilk beş gününde, +35 ° C sıcaklığa sahip olmalıdırlar. Altıncı günde, on birinci ile +20 ° C arasında +30 ° C'ye indirebilirsiniz.

Havalandırma ve havalandırma ile sıcaklık düşer. Kışın sıcaklık +5 ° C'nin altına düşmemelidir. Bunun için pencereler ve kapılar yalıtılmıştır, zemin talaş veya saman ile kaplanır ve gerekirse ısıtma için kızılötesi veya geleneksel lambalar kullanılır. Nem, yıl boyunca% civarında tutulur.

Önemli!Sıcaklığın nasıl ayarlanacağı, hindilerin kendilerine anlatılması.Yığılmışlar ve yemeye gitmiyorlarsa, o zaman ısı eklenmelidir.Açık bir gaga ile yatmak, kanatları farklı yönlere yaymak - dereceleri düşürmenin zamanı geldi.

Genç hayvanların yaşamlarının ilk iki günü, odadaki ışığın sönmemesi gerekir. İkinci günden itibaren, gün ışığı saatleri, yarım saat kadar kademeli olarak azaltılır, böylece civcivlerin hayatının gününde, gün ışığı saatleri 16 saattir. Üç aylık civcivlerin daha az ışığa ihtiyacı var.

Kuşun bulunduğu odada, içenler ayakta durmalı. Civcivlerin içine girmemesi için iç mekan seçmeleri önerilir. Su ve yoğurt için ayrı kaplar bulundurmanız önerilir. Besleyiciler ayrıca kısmen kapatılmalı ve dayanıklı malzemelerden yapılmış olmalıdır.

Yiyecek ve su tankları, evin ilk ışıklandırılmış yerlerinde yer almaktadır, çünkü ilk günlerde bulunan civcivler hala uzayda yeterince yönlendirilmemiştir.

Hastalık önleme

Hindilerde bağışıklık sistemi iyi çalışmıyor, bu yüzden sık sık böyle rahatsızlıklar saldırıyor:

  1. Çiçek hastalığı . Hasta bireyler yiyecek ve suyu reddederler, uyuşuk hale gelir, darmadağınık olurlar. Enfekte olmuş kuşlar yanar ve gerisi embriyo aşısı ile aşılanır. Önleyici amaçlar için aşı, doğumdan 6 hafta sonra yapılır.
  2. Solucanlar . Helmintik kuşlar hızla kilo verirler. Piperazin sülfat, Fenotiyazin cildi temizlemek için gereklidir. Enfeksiyonu önlemek için, odaya düzenli olarak dezenfektanlar uygulamanız gerekir.
  3. Solunum mikoplazmozisi . Kuş şaşırmış, yürüyüş sallıyor, gözler ağrıyor. Chlortetracycline veya Oxytetracycline'ın (7 gün boyunca 4 g / 10 kg yiyecek) alınması hastalığın üstesinden gelmeye yardımcı olacaktır. Hastalığın saldırmaması için, hayvanları dengeli bir şekilde beslemek, hindi çukurunu zamanında temizlemek, odayı sürekli havalandırmak gerekir.
  4. Tüberküloz. Hasta kuşlar yiyecek ve suyu reddederler, hareket etmeyin, hazımsızlık görülür. Etkilenen bireyler yok edilir, geri kalanlar başka bir yere aktarılır, oda havalandırılır ve kuvars. Hindi hastalıklarını önlemek için her zaman temiz su vermek, düzenli olarak yatak koymak, ekipmanı dezenfekte etmek ve odayı havalandırmak gerekir.
  5. Histomoniasis . Hazımsızlığa, hızlı kilo kaybına neden olur. Hastalar izole edilir, Furazolidone, Osarsol, Phenothiazine, yemeğe eklenir. Oda dezenfekte edildi. Önleme - zamanında dezenfeksiyon.
  6. Sert guatr . Dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Tebeşir, kabuk kaya, küçük çakıl verdiğinizden emin olun. Kuş katliam için gönderildi.
  7. Hipovitaminoz . Gözler iltihaplanır. Bir vitamin kompleksi verin. Önlenmesi için diyet vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiştir.
  8. İshal . Kahverengi - yemek genç hayvanlar için uygun değildir, beyaz - enfeksiyon. Papatya suyu veya bir potasyum permanganat çözeltisi içilir. Boşuna olmazsa - antibiyotik.
  9. Ayak hastalığı . Hasta kuşlar aşağı yuvarlanır. Diyet değişiyor. Katkılar tanıtıldı: yumurta kabuğu, tebeşir, kabuk kaya. Yemeklerde soya, yağ ve mısır içeriği sınırlıdır. Listelenen katkı maddeleri her zaman kuşun diyetinde bulunmalı, sonra bacaklarda bir problem olmayacaktır.
  10. Newcastle hastalığı . Bacaklarda felce neden olan bulaşıcı hastalık. Bir aşı ile tedavi edilir, ancak her zaman başarılı bir şekilde değil. Önleyici bir önlem olarak kuşlara vitamin, mineral, şifalı ot, peynir ilave etmek gerekir.
  11. Rinit . Sıcaklık rejimini değiştirip dereotu suyu içmeyi, menekşe infüzyonunu, çilek yeşilliklerini tedavi ederek tedavi edilir.

İyi beslenme ve uygun koşullarda, genç hindilerden genç ve büyük kümes hayvanları yetiştirilebilir.

Biliyor musunHerkes " kuldykaniya " nın sesinisadece yerli ve vahşi hindileri yayaninsanlarbilir.Bu ses sayesinde erkek, diğerlerine bu bölgenin kendisine ait olduğunu bildirir ve kadınları cezbeder.

Ancak, büyük miktarda et verimi elde etmek için, kümes hayvancılığı çiftçisinin gençleri emzirmek için güzelce terlemesi gerekir. Hiçbir durumda, her şeyin sürüklenmesine izin vermemelisiniz.

Hindi Yetiştiriciliği

Hindi Yetiştiriciliği
Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Sülüngiller familyasından olan hindi, adını Hint şehirlerde yetiştirilen gine tavuğuna olan benzerliği yüzünden almıştır. Tavukla kıyaslandığında hindi boy olarak yüksek ve uzundur. Beyazlı siyahlı, beyaz hindiler yanında en fazla parlak siyah tüylü hindiler bulunmaktadır. Yine tavuklar gibi başlarında kırmızı ibik olur.

Hindi eti hem lezzetli hem de kolesterol oranı düşük olduğundan tercih edilen bir besindir. Tavuklara nazaran dayanıklı olmaları, uzun ömürlü olmaları, beslenme açısından yüksek değerlere sahip olmaları, karkas randımanı hindi yetiştiriciliğini cazip kılmaktadır. Özellikle yılbaşı menülerinde, günlük beslenme düzeninde et ve döner yapımında, salam, sucuk gibi besinlerin içinde kullanılması yetiştiricilere avantaj sağlamaktadır. Hindi etinin ucuza mal edilmesi ve 1, aylık oldukları zaman merada rahatça beslenmeleri yetiştiricilikte önemli birer avantajdır.

Hindi yetiştiriciliğindeki hindi ırkları

  • Bronz ırk hindiler: Bu ırktaki erkek hindiler yaklaşık 12 kg, dişi hindiler 9 kg olur. Yılda alınan yumurta verimi yaklaşık adet olup, yumurtaların ağırlığı yaklaşık gram kadar olur.
  • Siyah ırk hindiler: Bu ırk hindilerin yıllık yumurta verimi yaklaşık 65 adet olup, ağırlıkları ise 75 gram kadardır.
  • Beyaz ve sarı ırk hindiler: Bu ırktaki hindiler siyah ırk ve bronz ırkla benzer özellikle gösterir.
  • Hibrit ırk hindiler: Bu ırktaki hindiler beyaz ırk hindilerin melezlenmesi ile elde edilir. Bu hindiler hindi yetiştiriciliği yapılan ülkelerde oldukça önemlidir. Bunun nedeni hindilerin erişkinlikte erkeklerde yaklaşık 20 kg olması, dişilerin de 13 kg kadar olmasıdır. Yumurtaları ise, yaklaşık gram kadardır.

Hindi yetiştiriciliği nasıl yapılır?

Hindiler tavuklar gibi fazla yumurtlamaz. Alınan yumurtalar yavru çıkarmak amacıyla kullanılmaktadır. Üreticiler bunları satmaz. Hindiler yumurta yaptığı yeri başkalarının görmesini istemez. Bu nedenle folluk içine girmeyi sevmezler. Bahar geldiğinde yumurta yapmaya başlayan hindiler, yaklaşık yumurta yapınca kuluçkaya yatar.

Hindi yetiştiriciliğinde kümes bakımı oldukça önemlidir. Belirli zamanlarda kümeslerin basınçlı suyla yıkanarak dezenfekte edilmesi gerekir. Kümeste bulunan çatlak ve yarık yerler onarılmalıdır. Ayrıca kümes içindeki ekipmanlarda dezenfekte edilmelidir. Kümes altına bütün altlık kullanılmalı, ekipmanları yerleştirerek formaldehit yardımıyla fümigasyon yapılması gerekir. Bunlar civcivler çıkmadan en az 5 gün önceden tamamlanmalıdır.

Yetiştiricilikte haftalık dönem ilk periyottur. Bu süreçte kuluçkadan çıkan civcivlerin gagaları kesilir. Bunu Günlere kadar tamamlamak gerekir. Ayrıca civcivlere aşıları da yapılır. Kuluçkahanede olan civcivler büyüyecekleri kümeslere nakil aracıyla alınmalıdır. Nakil yapılırken ortam derecede olmalıdır. Her taşımada en fazla civciv taşınmalıdır. Kümeslere kuru, temiz işlenmemiş altlıklar konulmalıdır. Bunlar kaliteli ağaç talaşı olabilir. Yaz döneminde altık 8 cm kadar, kış döneminde de 12 cm kalınlıkta altlık hazırlanmalıdır. Islanan, nemli altlıklar değiştirilmeli, ısınmış altlık kullanılmalıdır. Gerekirse günlük değişim yapılmalıdır.

Kümesteki her civcive bir adet suluk, bir palaza 1 cm kenarlı olan suluk yerleştirilmelidir. Suyun bulunduğu alan dezenfekte edilmelidir. Civcivlere ilk olarak % oranlı şekerli su verilmeli ve enerji kaybı önlenmelidir. Ayrıca 3 gün boyunca civcivlerin hassas yapısından dolayı suya vitamin ve mineral gibi takviyeler konulmalıdır. Günde 2 defa sular tazelenmelidir. Yemlerde her gün taze konulmalıdır. Yemlik kenarlarının palazların kursak seviyesinde olmasına özen gösterilmelidir. 4 hafta süreyle yemle beslenen civcivler, 5. Haftada palet yemle beslenmelidir. 15 günden itibaren yeme palaz başına olmak üzere 0,5 gram grit konulmalıdır.

Civcivler 7. Haftadan kesim zamanına kadar ikinci periyota uygun şekilde bakılmalıdır. Yemlerle büyütülen hindiler, kesimden 1 ay önceden başlayarak, özel bir yemle beslenmeli ve kesime hazırlanmalıdır. Erkek ve dişi hindiler bu dönemde birlikte semirtilir. Erkek hindilerde kesim haftada, dişi hindilerde ise haftada kesim yapılır.

Hindiler tarla ve bahçelerde bakılırsa zararlı böcekleri ve taze otları yemeyi severler. Özellikle kepek hamuru, mısır, arpa ve buğday en fazla sevdikleri besindir. Sonbaharda dar yerlerde bol yemle beslenirlerse, daha hızlı serpilir ve yağlanırlar. Kış ayları hindi etinin en fazla tüketildiği dönemdir. Hindi daha fazla eti için yetiştirilen bir canlıdır. Normal kuluçka süresi ortalama 28 gün sürer ve yumurta ile kuluçkaya yatabilirler. Bakımı tavukla kıyaslandığında daha zordur, yavrular daha geç büyür. Hindi gübresi de tarım için oldukça faydalıdır. Bu hindi yetiştiriciliği için bir avantajdır.

Son Güncelleme :

Hindi Yetiştiriciliği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


1 Yorum Yapılmış "Hindi Yetiştiriciliği"

Hindi almak istiyorum ama ölür diyorlar siz ne dersiniz
Emre.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Şahin : Aldinmi ?

Emre : Aldınmı

Rüyada Hindi Görmek
Rüyada Hindi Görmek
Rüyada Hindi Görmek, rüya sahibinin hayatında olumlu gelişmeler olacağına işaret eder. Rüyasında hindi gören kişi aile hayatında yaşadığı huzursuzluğun, gergin olan ortamın düzeleceğine delalet eder. Rüya sahibinin iş hayatında yaşadığı bütün olumsuz
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmektedir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorun yaşamadan lezzetli bir hin
Hindi Izgara Tava
Hindi Izgara Tava
Hindi ızgara tava Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüx restorantlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arasında yer alır. Biz neden, hindi etini kendi evimizde yapmayalım. Izgara yemekleri hem daha lezz
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiştiriciler çok değişik hastalıklara karşı mücadele etmek zorundadırlar. Ama hastalıklar o kadar
Hindi Eti Kavurma
Hindi Eti Kavurma
Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pişirmek için usta olmaya gerek yoktur. Sadece püf noktalarını dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bi
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebebi henüz seri üretime geçilmemesi, hala ülkemizde satılan çoğu hindi etinin köy mahsulü olması
Fırında Hindi Göğsü
Fırında Hindi Göğsü
Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diyet yapanlar için hindi eti tüketilmesi daha faydalıdır. Hem doyurucu hem sağlıklı bir et çeşididir
Hindi Kapama
Hindi Kapama
Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etle
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, butu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu için artık çokça tercih edilmekte ve denenmekte olan bir et çeşiti. Benimde severek yaptığım hin
Erkek Hindi
Erkek Hindi
Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup kümes hayvanlarının en büyüğüdür. Erkek hindiyi dişi hindiden ayıran özelliklerinden biri de kilosudu
Hindi Tandır
Hindi Tandır
Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için usta olmak gerekmiyor. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak
Hindi
Hindi
Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi Yüzyılın başlarında olmuştur. Eti için yetiştirilen kümes hayvanı olarak bilinirler. Hindi g

 

Hindi Yetiştiriciliği
Rüyada Hindi Görmek
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Göğsü
Hindi Kapama
Hindi Pirzola
Erkek Hindi
Hindi Tandır
Hindi
Hindi Füme
Hindi Boynu
Hindi Kuluçka Süresi
Beyaz Hindi
Hindi Çorbası
Dişi Hindi
Hindi Yumurtası
Hindi Sote
Hindi Yavrusu
Fırında Hindi Sosu
Hindi Kavurma
Hindi Göğsü
Mantarlı Hindi Sote
Hindi Haşlama
Hindi Yemekleri
Hindi Çeşitleri
Hindi Sosu

Popüler İçerik

Hindi Füme

Hindi Füme

Hindi Füme, Diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes

Hindi Boynu

Hindi Boynu

Hindi BoynuHindi Boynu İçin Gerekli MalzemelerBir kilo hindi boynuBir yemek kaşığı yoğurtBir yemek kaşığı salçaBir çay bardağı sıvı yağTuz ve kekik bi

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürme

Beyaz Hindi

Beyaz Hindi

Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yap

Hindi Çorbası

Hindi Çorbası

Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette y

Dişi Hindi

Dişi Hindi

Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısm

Hindi Yumurtası

Hindi Yumurtası

Hindi yumurtası, protein, A ve B sınıfı vitaminleri, demir, fosfor benzeri mineraller açısından zengindir. Tavuk yumurtasına nispeten boyutu ek olarak

Hindi Ne Yer, Nasıl Beslenir? Hindilerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Hindi, ot ve böceklerle beslendiği gibi kapalı alanlarda yemle de beslenebilir. Lezzetli eti ve uygun fiyatıyla tercih edilir. Hindi sülün ailesinden bir kümes hayvanıdır. Sonbahardan yılbaşı için beslenmesi artırılan hindi buğday, arpa, mısır ve kepek hamuru yer. 

Hindi Ne Yer, Nasıl Beslenir? 

 Hindi kümes hayvanları gibi endüstriyel yem yiyebildiği gibi arpa, buğday mısırı da çok severe ve yer. Açık alana bırakılırsa ot, börtü böcekle kolaylıkla beslenebilir. Hindi kümesleri sıklıkla dezenfekte edilmelidir. Suluk ve yemlikleri tazyikli suyla yıkanmalı dezenfektasyonu ihmal edilmemelidir. Hindi az sayıda yumurta yapmaktadır. Bunu da gizli yerlerde yapar ve kuluçkaya yatar. Sağlıklı yavrular alabilmek için anne hindi bakımı ihmal edilmemelidir.

Hindilerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Hindilerin en çok sevdiği besinler, ot ve böceklerdir. Yani canlı yem çok severler. Bazı kümes hayvanlarının yemediği yiyecekleri bile severek yerler. Kapalı ortamlarda beslenen hindiler ise arpa, buğday, kepek hamuru ve mısırı çok severler. Parlak siyah beyaz tüyleri olan hindiler yüksek boyludur. Kırmızı ete alternatif olarak tercih edilen hindiler kolay yetiştirilir ve hindi eti uygun fiyata satılmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası