telefonda navigasyon nasıl kullanılır / En İyi Navigasyon Uygulamaları - funduszeue.info

Telefonda Navigasyon Nasıl Kullanılır

telefonda navigasyon nasıl kullanılır

Navigasyon Nedir?

Navigasyon, Türkçe’ye seyir ya da seyrüsefer olarak çevirilebilir, ancak birçok teknolojik terim gibi bu kelime de Türkçeleşmiş bir kelime olarak dilimize “Yol Kılavuzu” anlamında girmiştir.

Navigasyon

Blog yazımızda sizlere navigasyon nedir sorusunun yanıtını etraflıca aktarmaya çalışacağız.

Navigasyon Nedir? &#; Ne İşe Yarar?

Navigasyon, gidilecek adrese en kısa ve hızlı şekilde ulaşmamızı sağlayan sistemdir. Böylece bir adrese daha önce hiç gitmemiş olsak bile adres sormadan, kaybolmadan rahatlıkla ulaşabiliriz.

Navigasyon sistemi gidilecek yönü hem ekranda harita şeklinde hem de sesli olarak komutlar ile söyler.

Gidilecek yönü kaçırılması durumunda ise tekrar hesaplama yaparak konumunuza göre en güncel rotayı verir.

Özetle, navigasyon’u, bir noktadan başka bir noktaya gitmek için en uygun yolu bulan uygulama olarak tarif edebiliriz.

Navigasyon nedir, ne demek ve ne işe yarar sorularının yanıtını verdik, peki bu sistem nasıl çalışıyor?

Navigasyon Sistemi Bu İşlemleri Nasıl Yapmaktadır? Yani Bu Sistem Nasıl Çalışmaktadır?

Öncelikle navigasyon sitemini oluşturan içerikleri bilmek gerekiyor. Navigasyon sistemi üç katmandan oluşmaktadır.

  1. Donanım
  2. Yazılım
  3. Harita

Donanım

GPS sinyallerini kullanarak Dünya üzerindeki konumumuzu tespit eden ve bu bilgi ile gitmek istediğimiz noktaya ulaşmamızı sağlayacak olan yazılım ve haritanın çalıştığı sistemdir. Genellikle dokunmatik ekran üzerinden çalışmaktadır. PND, inCar ve Mobile versiyonları vardır.

Yazılım

Cihazdan aldığı koordinat bilgisini harita üzerinde gösteren, yine harita bilgisi ile gidilmek istenen noktaya optimum rotayı çizerek görüntülü ve sesli yönlendirme yapan, yani harita ile donanımı konuşturan sistemdir.

Harita

Navigasyon sisteminin en önemli birimidir. Normal haritadan farklı olarak yolların yön ve hız bilgileri, yasakları, kısıtlamaları gibi bilgilerin yanında POI(Point of Interest – ilgi çekici noktalar) bilgilerini içerir. Bu şekilde harita üzerinde etrafta neler olduğu görülebildiği gibi adres bilinmediği durumlarda bu noktalardan hedef tayini yapılabilir.

Navigasyon sistemi; adres, ulaşım ağı sistemi, yol veri tabanı gibi farklı disiplindeki birçok bilginin güncel ve sağlıklı bir şekilde sisteme entegre edilmesi ile üretiliyor.

Bu sayede belirlediğiniz varış nokta(larına)sına en kısa ve optimum yol güzergahı tespit edilip, sesli ve görsel yönlendirmelerle konforlu bir şekilde ulaşmanız sağlanabiliyor.

Navigasyon Sistemi Nasıl İşliyor?

GPS sinyalleri kullanılarak uydu fotoğraflarından ve karasal taramalarla elde edilen dijital haritalar üzerinde GPS sinyalleri yerlerini bulabilir, haritada gideceğimiz yerin, Ülke, İl, İlçe, Mahalle, Cadde-Sokak ve Kapı No. olarak girişlerini yapabiliriz. Aslında yapılan bu girişler koordinat bilgisinden başka hiç bir şey değildir ve sistem bulunduğu koordinattan gideceğimiz yere, yön bilgilerini kullanarak (Örn: Yol önem sırası, Ana yol, Ara Yol, Kavşak&#; Tek Yön, Taşıt Giremez, Köprü kullanamaz&#; gibi) 50’den fazla tanımlama doğrultusunda hesaplama yapar.

Genel olarak Discrete Matematik temelinde yer alan Graphlara benzer bir yöntem kullandığını söyleyebiliriz.

Sisteme adres girildiğinde rota çizip bizi sesli uyarı ve görüntülü bilgi ile daha önce belirlediğimiz hedefe doğu yönlendirir. Seyir esnasında GPS alıcısından gelen koordinat bilgileri sürekli olarak navigasyon sistemi tarafından denetlenir. Belirlenen rotadan herhangi bir sapma durumunda bulunulan yerden hedefe yeni bir rota çizilir.

Doğru noktaya kolay ulaşım sağlanıncaya kadar bu işlem devam edilir. Navigasyon sistemi tüm bu özellikleri ile aynı zamanda adres ve yer fihristi görevini de görmektedir. Sistemdeki POI’lerin yanında kişisel POI’ler ya da favoriler eklenebilmektedir.

Ayrıca sistem; Hızlı, Kısa, Trafik Durumuna göre TMC-Traffic Message Channel-(Trafik mesaj kanalı) gelen bilgiler tarafından desteklenir.

Bu sistemle de rota üzerinde bulunan trafik olaylarının da navigasyonu etkilemesi durumunda alternatif rotalar önerebilmektedir.

Navigasyon Nasıl Kullanılır?

  • • Öncelikle tüm yolların üzerinden GPS ile geçilerek, yollara ait tüm bilgileri ve yolların şekil ve kıvrımları vb. gibi özelliklerinin hepsini sahadan toplanır. Toplanan verilerin içinde yolun hız bilgisi, dönüş yasakları vb. gibi bilgiler de bulunmaktadır.
  • • Bu toplanan veriler navigasyon yazılımı örneklerinden olan IGO, Garmin, TomTom vb. bir navigasyon yazılımının içine yüklenir.
  • • Bu harita ve yazılımın yüklü olduğu navigasyon cihazı ile yola çıkan kullanıcı, yazılımın arayüzünü kullanarak bir hedef belirler.
  • • Cihazın içindeki GPS mevcut koordinatı yani konumu başlangıç noktası olarak alır. Belirlenen hedefe kadar olan tüm yolları tarayarak, tercih edilen rotalama ile (en kısa, en hızlı, en ekonomik vb.) güzergahı hesap ederek, bulunulan nokta ile hedef olarak belirlenen nokta arasına bir rota çizer.
  • • Hareket halinde iken bu hesaplama sistemi devamlı çalışır ve sistem, dönülmesi gereken kavşaklarda kullanıcıyı kaç metre kaldığına dair sesli komutlarla bilgilendirir. Örneğin: Çizilen rotaya göre metre sonra sola dönmeniz gerekiyorsa, sistem devreye girer ve &#;üç yüz metre sonra sola dönün&#; diye uyarıda bulunur.
  • • Çizilen rotaya göre kavşağa metre kaldığında yine sistem devreye girerek &#;yüz metre sonra sağa dönün&#; diyerek kullanıcıyı uyarmaktadır.
  • • Yani sistemdeki tüm sesler önceden kaydedilir. Sistem rotaya uygun ses dosyasını çalıştırarak ve kullanıcıyı bu şekilde uyarır. İstediğiniz herhangi birisinin size yol tarif etmesini istiyorsanız sadece seslerini kaydetmeniz yeterli olur. Sesini kaydedebildiğiniz herkes size yol tarif edebilir.

Blog yazımızda sizlere navigasyonun tanımı, yani navigasyon nedir nasıl çalışır kısaca bu sorunuzun yanıtını verdik. Daha sonra donanımı ve navigasyon nasıl kullanılır hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

Ayrıca CBS Nedir? içeriğimize de göz atmayı unutmayın. 


Ayrıca Başarsoft Haritası kullanan navigasyon cihazları, navigasyonla ilgili destek ve sorularınız için buraya tıklayabilirsiniz.

Navigasyon uygulamaları sayesinde insanlar hedeflerine kolayca ulaşabiliyorlar. Ancak piyasada çok sayıda navigasyon uygulaması bulunuyor. Bu durum kullanıcıları hangisinin en iyi olduğunu araştırmaya zorluyor.

Günümüzde teknoloji bu haritaları cebimizdeki akıllı telefonlara taşıyacak kadar gelişmiş durumda. Akıllı telefonlar için geliştirilen navigasyon uygulamaları farklı teknolojilere sahip olabilir. Bu nedenle hemen hemen her navigasyon uygulaması, kullanıcılarına farklı avantajlı özellikler sunuyor. Bu yazımızda sizler için en çok kullanılan ve beğenilen navigasyon uygulamalarını listeleyeceğiz.

En İyi Navigasyon Uygulamaları

Google Haritalar

Google Haritalar

En iyi Navigasyon uygulamaları listesinin en başında Google Haritalar yer alıyor. Haritalar, Google’ın en çok kullanılan ve beğenilen hizmetlerinin başında geliyor. Ayrıca Haritalar, ülkede kullanılabilir durumda. Aynı zamanda birçok özelliğiyle kullanıcılarının trafik deneyim seviyesini artırıyor.

Uygulamanın Olumlu Yönleri
  • Google tarafından geliştirilen bir algoritma sayesinde gerçek zamanlı güncellemeler sağlayabilmektedir. Bu sayede kullanıcılar trafikte rotalarında neler olacağını görebilirler.
  • Uygulama, toplu taşıma durumu bilgilerine sahiptir. Google yakın zamanda bu özelliği birçok ülkede kullanıma sundu. Bu sayede kullanıcılar kullanmak istedikleri toplu taşıma araçlarının doluluk oranlarını harita üzerinden görebilmektedir.
  • Haritalar, bazı Google hizmetlerinde beraber çalışıyor. Örneğin bir kullanıcı, gittiği bir restoranı aramak istediğinde, bölgedeki restoranların puanlarını ve yorumlarını harita üzerinde görebilir.
  • Bazı yollarda internet erişimi olmayabilir. Google, kullanıcılarının bu yollarda zorluk çekmemesi için Google Haritalar için çevrimdışı bir mod da geliştirdi.
  • Kullanıcılar, bilmedikleri yollarda Google tarafından çekilmiş görüntüleri inceleyebiliyor. Böylece doğru yolda olup olmadıklarını anlayabiliyorlar.
Uygulamanın Olumsuz Yönleri
  • Google Haritalar, bir rota oluşturulduğunda ilk seçenek olarak ücretli yolları gösteriyor. Bu durum zaman bakımından çoğunlukla faydalı olabiliyor. Ancak Türkiye’de de olduğu gibi bazı otoyol ücretleri oldukça yüksek seviyede. Bu yüzden aynı güzergahta ücretsiz bir yol varken ücretli bir yoldan gitmek bazı kullanıcılar için sıkıntı olabiliyor. Bu durumla karşılaşmamak için Haritalar’da rota belirlediğinizde otomatik olarak rota belirleniyor. Bundan dolayı ücretli yol olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.

Yandex Navigasyon

Yandex Navigasyon

Yandex ile Google arasında birçok alanda rekabet sürüyor. Bu rekabet, en çok kullanıcıları mutlu ediyor. Çünkü iki şirket de daha fazla kullanıcı çekebilmek için hizmetlerini sürekli iyileştirmeye devam ediyor. Bu hizmetlerin başında da navigasyon uygulamaları geliyor. Yandex Navigasyon Google Haritalar gibi kullanıcılarını memnun edecek birçok özelliğe sahip.

Uygulamanın Olumlu Yönleri
  • Uygulamada gerçek zamanlı trafik bilgisi özelliği bulunmaktadır. Bu sayede kullanıcılar, trafik ile ilgili anlık verilere ulaşabilmektedir. Bu veriler kullanıcılar için çok önemli olabilir. Çünkü bu veriler trafik kazaları, yol çalışmaları gibi bilgileri de içermektedir.
  • Gitmek istediğiniz yere vardığınızda algoritma size 3 rota veriyor. Otomatik olarak seçilen rota, alabileceğiniz en hızlı rota olarak belirlenir. Buna ek olarak, seçilen rota üzerinde ücretli yollar varsa, uygulama yola çıkmadan önce sizi uyaracaktır.
  • Park etmek bazen bir varış noktasında önemli bir sorun olabilir. Yandex Navigasyon, kullanıcılarına hayat kurtaran özellikler de sunuyor. Hedefinize yaklaşırken, uygulama yakındaki bir park yerine park etmenizi önerir. Size uygun öneriyi seçerseniz navigasyon sizi en kısa rota ile otoparka götürecektir.
  • Çevrimdışı modu sayesinde kullanıcılar internet olmadan da navigasyonu kullanabilir.
Uygulamanın Olumsuz Yönleri
  • Yandex Navigasyon, Google Haritalar gibi global olarak kullanılan bir navigasyon uygulaması değil. Uygulama, yalnızca Türkiye, Rusya, Abhazya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan ve Tacikistan’da kullanılabiliyor.
  • Uygulamada önemli bir özellik olarak nöbetçi eczaneleri gösteriyor. Ancak bu özellik Türkiye’de sadece İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Antalya’da kullanıma açık.

iGO Navigation

iGO Navigation

En iyi navigasyon uygulamaları listesine iGO Navigation ile devam edelim. Uygulama, Macaristan merkezli teknoloji şirketi olan NNG LLC tarafından piyasaya çıktı. Aynı zamanda iGO Navigation, Google Play ve App Store’da bulunuyor. Ve en çok kullanılan başarılı navigasyon uygulamalarından biri olarak dikkat çekiyor.

Uygulamanın Olumlu Yönleri
  • iGO Navigasyon tamamen çevrimdışı navigasyondur. Bu sayede internete girilen yerlerde navigasyonun kesilmesi gibi sorunlar yaşanmayacaktır.
  • Navigasyonda 3 boyutlu haritalar kullanılabilir. Bu sayede gittiğiniz rotayı 3 boyutlu görme imkanına sahip oluyorsunuz.
  • Yol karmaşasını önlemek için özel bir kavşak görünümüne sahiptir.
  • Çevrimdışı haritaların çoğu kafeleri, restoranları, alışveriş merkezlerini vb. içermez. Ancak iGO Navigasyon bu konuda kullanıcılarını memnun ediyor.
Uygulamanın Olumsuz Yönleri
  • Uygulamada, uygulamada bulunan ülkeleri bir coğrafi harita üzerinde kullanabilirsiniz. Ancak gelişmiş bir navigasyon deneyimi elde etmek için Navigasyonu kullanmak istediğiniz ülke için bir harita paketi satın almanız gerekiyor.
  • Navigasyon tamamen çevrimdışı olduğu için Navigasyon&#;daki haritalar telefonunuza indiriliyor. Bu nedenle iGO Navigasyon, telefonunuzda diğer navigasyon uygulamalarından daha fazla yer kaplar.

Apple Harita

Apple Harita

Apple tarafından geliştirilen Harita uygulaması, çeşitli hizmetler ile kullanıcılarına hizmet vermeye devam ediyor. Bu hizmetlerden birisi de Harita hizmetidir. Şirket, uygulamanın ilk sürümünden itibaren navigasyon konusunda iddialı bir şekilde ilerliyor. Öyle ki Apple, bu hizmet ile Apple cihazlarda Google Haritalar’ın yerini almayı hedeflemekte. Nitekim şirket, geliştirdiği özellikler ile tüm kullanıcılarını olmasa da birçok kullanıcısını Harita hizmetinden faydalanmaya ikna ediyor.

Uygulamanın Olumlu Yönleri
  • Apple, Harita hizmetini farklı ülkelerde kullanıcılarının hizmetine sunuyor. Bu sayede dünyanın birçok ülkesinde Apple aracılığıyla sağlanan navigasyon hizmetinden faydalanabiliyorsunuz.
  • Apple Harita, sade ve şık bir arayüze sahip. Bu sayede kullanıcılar, navigasyon hizmetinden zorlanmadan kullanabiliyorlar.
  • Apple, Harita hizmeti için farklı şirketlerle veri konusunda anlaşmalı çalışıyor. Böylece haritada anlık olarak bilgilerin doğruluk seviyesi artırılmış oluyor.
Uygulamanın Olumsuz Yönleri
  • Apple, Harita hizmetini sadece Apple kullanıcılarına sunuyor. Bundan dolayı Harita hizmetinin kullanıcı sayısı, diğer navigasyon uygulamalarına göre düşük seviyede kalıyor.

Navigasyon Uygulamaları Arabada Nasıl Çalıştırılır?

Navigasyon

Araç sürücüleri, telefonlarından ziyade araç ekranlarından navigasyon uygulamasına odaklanmak isteyebilir. Bu nedenle sürücüler, otomobilin ekranında bir navigasyon uygulamasının nasıl çalıştırılacağını bilmek ister. Öncelikle, aracınızın ekranında navigasyon uygulamasını açmak için aracınızın onu desteklemesi gerekir. Örneğin, bir iPhone kullanıcısıysanız, telefonunuzdaki navigasyon uygulamasının Apple CarPlay&#;i desteklemesi gerekir. Araç üreticinizin web sitesine bakarak aracınızın ekran navigasyonunu destekleyip desteklemediğini öğrenebilirsiniz. Bunun dışında yeni bir arabanız yoksa telefonunuzun navigasyonunu aracınızda kullanmakta zorlanacaksınız. Ancak, harici bir navigasyon sistemi ile bu sorunu çözebilirsiniz. Birçok otomobil üreticisi ve teknoloji şirketi harici navigasyon sistemleri satıyor. Çünkü haritalar, bu sistemlerde indirilmiş oluyor. Yani aslında bu sistemlerde çevrimdışı navigasyon uygulamaları kullanmaktasınız. Bu yüzden de belirli sürelerde sisteminizi güncellemeniz gerekiyor.

Trink sat!

Arabam kaç para?

Dilara Sandal

Endüstri mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisiyim. Sürekli gelişen otomotiv sektörü hakkındaki gelişmeleri sizler ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

İnternetsiz navigasyon nasıl kullanılır? Google Haritalar’ı internet bağlantınız olmadan kullanmanın yolu

Günümüzde seyehatlerimizin çoğunu navigasyon ile yapıyoruz. En çok kullandıklarımız ise akıllı telefonlarda bulunan navigasyon uygulamaları. Bunlardan biri de Google Haritalar. Peki Google Haritalar'ı internet bağlanmadan kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yayınlanma:

İnternetsiz navigasyon nasıl kullanılır? Google Haritalar’ı internet bağlantınız olmadan kullanmanın yolu

Google’ın dünya genelinde en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Google Haritalar, ülkemizde de oldukça fazla kullanıcıya sahip. Şirket, her geçen gün yeni özellikleri eklediği Haritalar uygulamasıyla, kullanıcılara oldukça iyi bir navigasyon deneyimi sunuyor.

Google Haritalar uygulaması, her ne kadar üstün bir kullanıcı deneyimi için internet bağlantısına ihtiyaç duysa da uygulamayı internet bağlantınız olmadan da kullanabilirsiniz. Yola çıktığınızda eğer herhangi bir mobil bağlantınız yoksa, Google Haritalar’ı nasıl çevrimdışı kullanabileceğinize bir göz atalım. İşte madde madde internetsiz Google Haritalar kullanımı…

1. Öncelikle Google Haritalar’ı internet olmadan kullanabilmeniz için dışarı çıkmadan bir hazırlık yapmanız gerekiyor. Bunun için ise bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekir. Google Harirtalar uygulamasını açın ve gideceğiniz yeri aratarak bulun.

2. Ardından arattığınız bölgenin haritasını, daha sonra internet olmadan kullanmak için telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Bunu yapmak için uygulamanın sol üst köşesinde bulunan menü simgesine dokunarak, açılan listeden Çevrimdışı haritalar’ı seçin.

3. Ardından aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacak. Bu kısımdan ise en üstte bulunan ‘Kendi haritanızı seçin’ kısmına dokunarak indireceğiniz bölgeyi kapsayan haritayı seçme ekranına geçin.

4. Daha sonra ise haritasını indirmek istediğiniz bölgeyi, aşağıdaki gibi mavi kutu içine alın. Google, bu ekranda haritanız için ne kadar bir veri indirmesi gerektiğini karşınıza çıkaracak. Bölgeyi seçtikten sonra indir butonuna dokunarak, haritanın telefonunuza indirilmesini bekleyin.

5. İndirme tamamlandığında artık haritanız cep telefonunuzda depolandığından, internet bağlantınız olmasa bile indirdiğiniz haritayı kullanabilirsiniz. İnternet bağlantınız olmadığında Google Haritalar uygulamasını açın ve yine sol üstteki menü simgesinden Çevrimdışı haritalar kısmına dokunun. Karşınıza daha önce indirdiğiniz haritaların bir listesi çıkacak.

6. İnternetiniz olmasa bile listeden indirdiğiniz haritaları seçerek kullanabilirsiniz. İndirmiş olduğunuz haritaları 30 gün içinde güncellemezseniz, 30 günün sonunda silineceklerini hatırlatalım.

DünyaGoogleinternet

Yandex Navigasyon internet olmadan nasıl kullanılır?

Navigasyon uygulamaları arasında popüler isimlerden birisi olan Yandex Navisgasyon’a özel bazı özellikler bulunuyor. Bu başarılı özelliklerden birisi ise internetsiz kullanılabilmesi oluyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Yandex Navigasyon’u internetsiz olarak nasıl kullanabileceğinize bakacağız. Navigasyonlar artık kullanıcı hayatının önemli bir parçası haline gelmiş diyebiliriz. Sadece şehir dışı değil, şehir içi kullanımlar ve yolculuklar için de yol tarifi için oldukça faydalı uygulama tabanı diyebiliriz. Araba sahibi olan kullanıcıların vazgeçilmez uygulaması olan navigasyon uygulamaları yolculuğu kolaylaştırıyor ve bilinmeyen noktalara kolay bir şekilde erişimi sağlayabiliyor.

Bu söz konusu navigasyon uygulamalarını kullanmak için internet bağlantısı gerekiyor. Ancak Yandex Navigasyon uygulamasının sunduğu özellik sayesinde, tüm navigasyon hizmetini internet olmadan kullanmayı olanak sağlıyor. Çevrimdışı mod olarak yüklenmiş haritada, yeni rota oluşturabilir veya yoldan sapma durumunda da rota oluşturması olabiliyor. İnternet bağlantısı gerçekleşir ise uygulama otomatik olarak kontrol sağlıyor.

Yandex Navigasyon nasıl indirilir? iOS ve Android

4

Yandex Navigasyon uygulaması popülerler arasında 50 milyondan fazla indirmesi ile dikkat çekiyor. puan değerlendirme puanına sahip olan uygulama indirme sayısı ve yorumlarına göre oldukça başarılı bir yapısı bulunuyor diyebiliriz. Çevrimdışı kullanma özelliği de dikkat çekerken, Google Play Store ve App Store üzerinden uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Yandex Navigasyon internetsiz nasıl çalışır?

5

Gerekli ayarları yaptığınız zaman Yandex Navigasyon uygulamasını internet bağlantısının kesildiği veya zayıf çektiği noktalarda bile kullanabilirsiniz. Bir dağ yolunda veya otoparkta sinyalin olmadığı noktalarda, çevrimdışı mod devreye girecektir. İlk olarak uygulamayı indirdikten sonra bağlantıdayken, haritayı çevrimdışı olarak indirmeniz gerekiyor. Bu indirme ile beraber artık çevrimdışı mod için harita hazır hale gelecektir. Ayrıca ara ara güncellemeler yaparak haritadaki değişiklikleri ve çevrimdışı moda dahil etmiş olacaksınız.

İndirilmiş olan harita uygulama hafızasında kalarak çevrimdışı moddayken, oluşturulan rota sizi yönlendirmeye devam edecektir. Farklı bir yola sapmanız durumunda ise yine hafızada olduğundan ötürü uyarı verecektir. O esnada internet bağlantısı gelir ise uygulama otomatik olarak rotanın doğru olup olmadığını kontrol edecektir. Rota doğru ise çalışmaya devam edecektir. Uygulamanın çevrimdışı haritasını düzenli olarak güncelleyerek oluşabilecek rota hatalarının önüne geçebilirsiniz.

Yandex Navigasyon çevrimdışı haritalar nasıl indirilir?

  • Uygulamaya girin.
  • Menü bölümüne dokunun.
  • Haritaları indir sekmesine basın.
  • Haritasını indirmek istediğiniz şehri seçin.
  • İndir seçeneğine dokunun.

Bulunduğunuz ilin haritasını indirmek için yukarıdaki adımları izleyebilirsiniz. Uygulama ayarlarından otomatik güncellemeleri açarsanız, harita otomatik olarak güncellemelerini yapacaktır.

YandexYandex Navigasyon

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası