mesire yerleri açık mı / Bursa'da mangal yapmak yasak mı, yasaklandı mı ? Mesire alanları açık mı, piknik serbest mi?

Mesire Yerleri Açık Mı

mesire yerleri açık mı

İstanbul Valiliği, kentte orman yangınlarının önüne geçebilme amacıyla ormana giriş yasağı getirildiğini duyurdu. Kurban Bayramı'ndan kısa süre önce başlatılan yasak yaz sezonu bitene kadar devam edecek. Bazı piknik ve mesire alanlarını yasak kapsamına almayan Valilik, açıklamasında "Orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 24 Haziran Ekim tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır." ifadelerine yer verdi. Peki Ormana girmek, piknik yapmak yasak mı? Yasak ne zaman bitecek?

ORMANA GÄ°RMEK, PÄ°KNÄ°K YAPMAK YASAK MI?

Orman Yangınlarının Önlenmesi hakkında yayımlşadığı genelgeyi resmi Twitter hesabından paylaşan İstanbul Valiliği, İstanbul İli sınırları dahilinde ekli listede yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmanın serbest olduğunu ancak bu alanlar dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmanın kesinlikle yasaklandığını bildirdi.

ORMANA GİRİŞ YASAĞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK, BİTECEK?

24 Haziran Ekim tarihleri arasında uygulanacak olan ormanlara giriş yasağı, İstanbul'da 16 Ekim'den itibaren geçerliliğini yitirecek. Valiliğin genelgesinde şu ifadelere yer verildi:

"İçinde bulunduğumuz yaz mevsimiyle birlikte bölgemizin hava sıcaklıklarında görülen artışlar, ormanlık alanda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliği ile kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceği değerlendirilmektedir.

Belirtilen nedenlerle; sayılı Orman Kanununun maddesi ve sayılı İl İdaresi Kanununun 9. ve maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 24 Haziran Ekim tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır.

Madde 1- İstanbul İli sınırları dahilinde ekli listede yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbesttir.

Bu alanlar dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır.

Madde 2 – Orman Yasasının 31 ve Maddesi kapsamında olan köyler/mahalleler baÅŸta olmak üzere, orman içi, orman bitiÅŸiÄŸi ve ormanla iliÅŸiÄŸi olmayan köyler/mahallelerde anız, baÄŸbahçe, zeytinlik ve tarla temizliÄŸi gibi nedenlerle aÄŸaç, dal ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaktır.

Madde 3 – Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluÅŸları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluÅŸabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.

Madde 4 – Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluÅŸlar (BEDAŞ, AYEDAŞ ve TEÄ°AŞ) enerji hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleÅŸtirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiÄŸinde enerji kesintisi uygulayacaklardır.

Madde 5 – Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitiÅŸiÄŸinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluÅŸturacak ve yangın riskine karşı gerekli iÅŸ makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaklardır.

Madde 6 Sokak hayvanlarını beslemek amacıyla yasaklı alanlara girmek isteyen vatandaşlarımız, kimliklerini hangi mevkide ne zaman besleme yapacaklarını ilgili ilçe güvenlik birimleri ile Orman İşletme Şefliklerine bildirmek ve izin almak kaydıyla ormanda yaşayan sokak hayvanlarını besleyebilirler. Bu kişiler yasaklı alanda piknik yapma ve ateş yakma yasaklarından muaf değildirler.

Madde 7 – Ä°lçe Kaymakamlıklarımız ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluÄŸundan oluÅŸturulan denetim ekipleri etkin bir ÅŸekilde gözetim ve denetim yapacaklardır.

Gerekli hallerde ilçe Kaymakamlarımızın emriyle tüm kamu ve özel sektör imkânları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır.

Madde 8– Bu karar Ä°stanbul Ä°li sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır.

Madde 9 – Yukarda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli iÅŸlem yapılacaktır.

Madde 10 – Bu karar hükümleri tarihleri arasında uygulanır.

Madde 11 – Bu karar hükümleri Ä°stanbul ValiliÄŸi tarafından yürütülür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

Bursa'da mangal yapmak yasak mı, yasaklandı mı ? Mesire alanları açık mı, piknik serbest mi?

Yaz aylarında orman yangınlarının artması nedeniyle bu durumun önüne geçilmesi için önlemler alınmaya başlandı. Bu kapsamda Bursa Orman Yangınlarını Önleme ve Mücadele Komisyonu Vali Yakup Canbolat başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan karara göre belirtilen alanlarda mangal yapmaya yasak getirildi. Bunun üzerine akıllarında soru işareti oluşan vatandaşlar," Bursa'da mangal yapmak yasak mı, yasaklandı mı ? Mesire alanları açık mı, piknik serbest mi? " sorularının yanıtları araştırılıyor. 

BURSA'DA MANGAL YAPMAK YASAK MI, YASAKLANDI MI ?

Bursa'da 16 Mayıs - 1 Ekim tarihleri arasında tescilli piknik alanları dışında kalan ormanlık alanda mangal, semaver, ateş yakmak yasaklandı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon kararlarını şu şekilde açıklandı:

" sayılı Orman Kanununun maddesine göre düzenlenen ve Bakanlar Kurulunun gün 7/ sayılı kararıyla yürürlüğe giren 'Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkında Yönetmeliğin' maddesi gereğince, Bursa Orman Yangınlarını Önleme ve Mücadele Komisyonu, Bursa Valisi Yakup Canbolat başkanlığında Perşembe günü saat 'de Bursa Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda toplanarak tarihinde alınan 1 numaralı komisyon kararını da çerçeveleyecek şekilde, aşağıdaki 10 maddeden müteşekkil tedbirleri tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2. komisyon kararı olarak kabul etti. Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak olan bu kararlar: resmi tescilli piknik/mesire alanları dışında kalan ormanlık alanlarda; mangal vb. ateşli piknik yapılması, orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet vb. vasıtalarla sportif amaçlı her türlü faaliyetler ile çadırlı kamp yapılması dilek feneri, meşale, havai fişek vb. yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemeler sokulması ve kullanılması yasaklandı.

Haberin Devamı

Bursa ve ilçelerinde aşağıda isimleri ve mevkileri yazılı piknik ve mesire alanlarında 16 Mayıs Ekim tarihine kadar her akşam saat 'dan başlayarak ertesi sabah saat 'a kadar mangal, semaver, ateş ve kontrollü ateş yakmak yasaklandı"

Bursa'da mangal yapmak yasak mı, yasaklandı mı ? Mesire alanları açık mı, piknik serbest mi?

"MANGAL, SEMAVER, ATEŞ VE KONTROLLÜ ATEŞ YAKMANIN YASAK OLDUĞU YERLER"

Saat 'dan 'a kadar mangal, semaver, ateş ve kontrollü ateş yakmanın yasak olduğu yerler şöyle:

Osmangazi İnkaya Köyü İnkaya, Yolçatı Mahallesi Görükle, Kayapa ve Çalı Mahallesi Gölet mevkii Tahtalı, Mal Tepesi Atatürk, Gümüştepe Çamlık Mahallesi Çamlık, Dağyenice, Kestel Gölbaşı, Mudanya Ayastafani Mevkii Kumyaka, Mudanya Dışbudak Güzelyalı, Mudanya Dağharman Mevkii Mirzaoba, Osmangazi Çamlıkorular Mevkii Çağlayan, Osmangazi Kuyubaşı Dere Mevkii Ovaakça, Osmangazi Soğukpınar Mahallesi Bağlıköy, Osmangazi Büyüktarla Tuzaklı, Osmangazi Çamkesme-Aydoğdu Hüseyinalan Osmangazi Gümüştepe Köyü Mevkii Gümüştepe, Yıldırım Burhaniye Köyü Burhaniye C tipi, Yıldırım Küreklidere Şelalesi, Bursa Şehir Ormanı, Yıldırım Bıçkıderesi Mevkii Derekızık C Tipi, Yıldırım Osmaniye Köyü, Yıldırım Korusu, Hamamlıkızık Mahallesi Küreklidere, Saitabat, Cumalıkızık Mahallesi Şehir Ormanı, Balaban Mahallesi, Kestel Akgüvercin Mevkii, Yıl Mahallesi mesire yeri, Orhaneli Görecik Yaylası, Orhaneli Panayır Mevkii Harmancık, Orhaneli Karşıyaka Karagöz Mesire Yeri, Çırpı Mevkii Çamdağı Orhaneli Belediyesi tarafından işletilen Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı, Aslanlı Jeotermal Tesisleri, Büyükorhan Düğüncüler Köyü Hamamlar, Yenişehir Gürlek Kozdere, İnegöl Oylat, İkinci kantardere, İnegöl Beşevler Mevkii, İnegöl Mezit Boğazı, İnegöl Derebayırı, İnegöl Boğazova mesire yerleri, İnegöl İkisular, Karacabey Orman İşletme Müdürlüğü Yeniköy ve Boğazköz, Mustafakemalpaşa İşletme Müdürlüğü sınırlarında kalan Suuçtu Şelalesi Tabiat Parkı, Söğütalan Suçıktı C Tipi, Tümbüldek Kaplıcaları piknik alanı, Bozağaç Şenlik Alanı, funduszeue.infoıç Köyü Şehitlik, Karapınar Köyü, Dorak Köyü manzara seyir alanı, Gemlik Haydariye Mahallesi'nde Yeşilbaş, Kurtul Göleti, Yeniköy, Karagöl, Orhangazi ilçesinde Nadirkaynağı, Küçükkumla Mahallesinde Musakayası, Haydariye Mahallesinde Sudüşen Şelalesi mesire ve piknik alanlarında 16 Mayıs - 1 Ekim tarihleri arasında Saat 'dan 'a kadar mangal, semaver, ateş ve kontrollü ateş yakmanın yasaklandı.

Bursa'da mangal yapmak yasak mı, yasaklandı mı ? Mesire alanları açık mı, piknik serbest mi?

24 SAAT BOYUNCA ATEŞ YAKMANIN YASAK OLDUĞU YERLER

16 Mayıs - 1 Ekim tarihleri arasında her gün 24 saat boyunca ateş yakmanın yasaklı olduğu yerler de şöyle;

ULUDAĞ MİLLİ PARK SAHASI İÇİNDE MANGAL YAPMAK O SAATLERDE OLACAK

Ayrıca, Uludağ Milli Park sahası içindeki mangal yakmaya izin verilen piknik mesire alanlarında 16 Mayıs Ekim tarihleri arasında akşam saat 'dan başlayarak ertesi sabah saat 'a kadar mangal yakmak, bunun dışındaki Milli Park alanları ile Çobankaya-Bakacak Mevkii yol boyunca araç park etmek, kamp yapmak, ormana girmek ve piknik yapmak tamamen yasaklandı. Yine aynı tarihler arasında orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet vb. vasıtalarla sportif amaçlı her türlü faaliyetler ile çadırlı kamp yapmaları yasaklandı.

Anız, bağ-bahçe artığı ot ve dalların yakılmasının da yasak olduğu, yakanlara ise adli işlem ve para cezası uygulanacak. Kır ve açık hava düğünlerinde havai fişek ve dilek balonu gibi yangın çıkartacak şeylere de izin verilmeyecek. Olumsuz bir durumda vatandaşlar acil çağrı merkezine bildirilebilecek. Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında suç unsuruna göre, sayılı Orman Kanunu, sayılı Çevre Kanunu, sayılı Türk Ceza Kanunu'na göre adli işlem ve para cezasını mucip hallerde de sayılı Kabahatler Kanunu ile sayılı Devlet Memurları Kanununa göre işlem yapılmasına karar verildi.

Öte yandan Jandarma ve orman muhafızları, denetimlerini arttırarak sürdürecek.

BURSA'DA MESİRE ALANLARI AÇIK MI, PİKNİK SERBEST Mİ?

Bursa'da mesire alanları açık olacak, vatandaşlar tescilli alanlarda piknik yapabilecekler. Ancak belirtilen alanlarda mangal, semaver gibi ateşli piknik yapmak, orman içinde ATV, UTV, motosiklet kullanmak, motorlu vasıtalarla sportif faaliyetler yapmak, çadırlı kamp yapmak, dilek feneri, meşale, havai fişek kullanmak, anız, bağ-bahçe artığı ve çöp yakmak yasaklanacak. 

Ormana gitmek yasak mı? Mesire alanları açık mı? Mangal yakmak yasak mı? Çanakkale, İzmir, İstanbul'da hangi ormanlara gitmek yasak?

Ormanlara girmek yasak mı? sorusunun yanıtı Türkiye genelinde meydana gelen yangınların ardından merak edilen konular arasında yer alıyor. Mesire alanları açık mı? Yangınlar sebebiyle ormanlara gitmek yasak mı? Çanakkale, İzmir, İstanbul'da hangi ormanlara gitmek yasak? Ormana gitmek yasak mı?Mangal yakmak yasak mı?

Ülkemizin birçok noktasında çıkan yangınlar sonrasında bazı illerimizde ormanlara giriş yapmak yasaklandı. Çanakkale, Gaziantep, Balıkesir, İzmir ve Aydın'dan sonra listeye İstanbul da eklendi.

ORMANLARA GİRMEK YASAK MI?

Yangınla mücadele kapsamında birçok ilde ormanlara giriş yasağı getirilmişti. Valilik tarafından yapılan açıklama ile İstanbul genelinde ormana giriş yasağı 30 Eylül'e kadar uzatıldı. Diğer iller hakkında bir uzatma kararı henüz açıklanmadı.

MESİRE ALANLARI AÇIK MI?

Koronavirüs sebebiyle Bakanlık genelgesiyle park, bahçe, piknik alanları, mesire yerleri, plajlar 1 Haziran 'den itibaren kullanılabiliyor. Bazı bölgelerde ise mesire alanları kapalı tutuluyor.

Son olarak gelen güncellemede, Çanakkale, Gaziantep, Balıkesir, İzmir ve Aydın'dan sonra listeye İstanbul'da da yangınlar nedeniyle ormanlık alanlara giriş 1 ay boyunca yasaklandı.

Sokağa Çıkma YasağıÇanakkaleİstanbulİstanbulTürkiyeHaziranHaziranHaziranHaziranpiknikpiknikpiknikpiknikpiknikOrmanaİzmirGündemGüncelHaberler

Gaziantep Piknik Alanları - Gaziantep'te Gidilecek Piknik Yerleri ve Piknik Alanları

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Havaların ısınmasıyla birlikte sevdikleriyle piknik yapmak isteyenlerin gidebileceği çok sayıda mesire alanı bulunur. Ailesiyle veya arkadaşlarıyla hoş vakit geçirmek ve doğada kafa dinlemek isteyenler, yeni güne enerjik başlamanın yollarını ararlar. Gaziantep piknik alanları yazımızda, sıklıkla araştırılan mesire alanlarını sizler için derledik. Gaziantep Piknik Alanları, Gaziantep Gidilecek Piknik Yerleri ve Piknik Alanları yazımız sizlerle.

Gaziantep Piknik Alanları - Gaziantep’te Gidilecek Piknik Yerleri ve Piknik Alanları
Gaziantep Piknik Alanları - Gaziantep’te Gidilecek Piknik Yerleri ve Piknik Alanları
Gaziantep Piknik Alanları - Gaziantep’te Gidilecek Piknik Yerleri ve Piknik Alanları
Gaziantep Piknik Alanları - Gaziantep’te Gidilecek Piknik Yerleri ve Piknik Alanları
Gaziantep Piknik Alanları - Gaziantep’te Gidilecek Piknik Yerleri ve Piknik Alanları
SON DAKİKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası