bulasik makinesi kirli yikiyor / Bosch bulaşık makinesi alt kısmı temiz yıkamıyor | Kontrol Kalemi Forumları

Bulasik Makinesi Kirli Yikiyor

bulasik makinesi kirli yikiyor

TemizSözlük

Reklam

Bulaşıkları her yıkamada pırıl pırıl yapan bir bulaşık makinesine sahip olmak birçok ev hanımının arzuladığı bir durumdur. Bulaşıkları etkili bir şekilde temizlemek bulaşık makinesinin teknik özellik ve becerilerine bağlı bir durum olsa da bulaşıklarda etkin bir temizliği devamlı hale getirmek, bulaşık makinenizin bakımı ve doğru kullanımı ile alakalıdır.

Ayrıca makinenizi doğru bir şekilde ve gerekli özeni göstererek kullanmak, bulaşıkları en iyi şekilde temizlemenin yanı sıra makinenizi uzun yıllar kullanabilmenizi de sağlar. Eğer siz de yıkamadan sonra tabaklarınızda yemek artıkları görüyorsanız ya da makinenizin içine sinmiş kötü bir koku olduğunu düşünüyorsanız birazdan bahsedeceğimiz adımları uygulayarak kolayca bu sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

Bulaşık makinem iyi yıkamıyor diye düşünüyorsanız bu sorunu detaylı bir şekilde ele almasınız. Kullanım tarzınızı gözden geçirmek, kullandığınız deterjanı değiştirmek, makinenizde bir tıkanıklık olup olmadığını kontrol etmek ve temizliğini yapmak iyi bir başlangıç olacaktır.

Reklam

Bulaşık Makinesi Neden Temiz Yıkamaz?

Bulaşık makinesi temiz yıkamıyorsa çeşitli nedenleri olabilir. Bu sorunun önüne geçmek için bulaşık makinenizin bakımını yapmayı düşünmelisiniz. Bulaşık makinesi bakımı için şu adımları izleyin:

  1. Fıskiyeleri Temizleyin

    Makinenizin içindeki fıskiyeleri temizleyin. Bir tıkanıklık olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Eğer bir tıkanıklık oluşmuşsa kürdan yardımıyla temizleyebilirsiniz.

  2. Kireç Çözücü Kullanın

    Eğer yaşadığınız bölgedeki sular sert ise bulaşık makineniniz için kireç çözücü kullanmayı düşünmelisiniz.

  3. Filtreleri Kontrol Edin

    Makinenizin filtreleri yağlanmışsa fırça ve su yardımıyla temizleyin. Daha sonra ise düzgün bir şekilde taktığınızdan emin olun.

  4. Yıkanabilir Parçaları Elde Yıkayın

    Makinenizin çıkarılabilir bölmelerini de çıkarıp yıkayabilirsiniz. Bunların başında gelen çatal kaşık koyduğunuz bölmeyi sıcak sabunlu suyla yıkamayı düşünebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz işlemleri düzenli olarak uygulamanız, makinenizin ömrünü artırmada ve temiz yıkamada önemli ölçüde işinize yaracaktır. Bulaşık makinenizi yukarıdaki adımları uygulayarak ve düzenli olarak her ay en az bir defa temizlemeye özen gösterdiğiniz takdirde problemlerin önüne kolayca geçmiş olacaksınız.

Anket

Covid – 19 pandemi döneminde temizlik alışkanlıklarınız değişti mi ?

0 Oy Kullanıldı

Bakım işlemi yaparken bulaşık makinesinin fişinin çekili olduğundan emin olun. Çıkardığınız parçaları sağlam bir şekilde yerleştirdiğinizden emin olarak istenmeyen bir sonucun oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Yerleştirirken Bunlara Dikkat!

Yıkamadan önce tabaklarınızdaki yemek artıklarını çöpe dökerek makinenizin filtrelerinin tıkanmasını önleyebilirsiniz. Bardaklarınızın aşınmasını istemiyorsanız bulaşık makinenizin temizleme işlemi biter bitmez içinde kalan buharı çıkarmak için kapağını açın ve bir süre onları soğumaya bırakın.

Bulaşıklarınızı, makinenizin kullanım talimatlarında anlatıldığı şekilde yerleştirmeye özen gösterin. Bardaklar yukarıda ve tabaklar aşağıda olacak şekilde konumlandırın. Ayrıca makinenize aşırı miktarda bulaşık koymanın iyi bir temizliğin önüne geçebileceğini unutmayın. En etkili sonuç için bulaşıklarınızın üzerindeki kirlerin kuruyup iyice yerleşmesini beklemeden yıkayın. Bulaşık makinesi çalışmıyor veya su alamıyorsa çeşitli bölgelerinde tıkanma oluşmuş olabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Neden Bulaşık Makinesi Kullanmalıyım?

Bulaşık makinesi elde yıkamaya oranla çok daha az su kullanır, dolayısıyla evde su tasarrufuna yardımcı olur. Tam bir yıkama programı yaklaşık 15 litre su harcamaktadır. Bulaşık makinesinde suyun verimli kullanımına dikkat etmek, bütçenizde tasarruf sağlarken dünyadaki su kaynaklarının gereksiz tüketilmesinin önüne geçer.

Bulaşık Makinesi Tuzunun Makineye Faydası Nedir?

Kireç molekülleri, başta rezistans olmak üzere makinenizin parçalarını kaplar ve zamanla bu parçaların işlevlerini yerine getirmesini engeller. Bulaşık makinesi tuzu bu moleküllerin makine parçalarına ulaşmasını engeller ve sizi gereksiz masraftan kurtarır.

Bulaşık Makinesi Tuzu Nedir?

Bulaşık makinesi tuzu hem bulaşık makinesi hem de bulaşıklar için faydalı olan, granül kaya tuzudur. Makinede dağılma sürecinin daha yavaş ve etkin olması amacıyla toz halinde değil iri taneler halinde kullanılır. Masa ve deniz tuzlarından farklı olarak üretimi sırasında içerdiği demir ve karbonatlardan arındırılır. B

Bulaşık Makinesi Neden İyi Yıkamaz?

Bulaşık makineniz ilk günlerdeki performansını göstermiyorsa, yetkili servisi çağırmayı veya yenisini satın almayı aklınızdan geçirmiş olabilirsiniz. Güzel haber, bulaşık makinenizin iyi yıkamıyor olmasının nedeni aslında düşündüğünüz kadar büyük çaplı bir sorun yüzünden olmayabilir. Emektar makinenizi yenisiyle değiştirmeden veya tamir masrafı ödemeden önce evde deneyebileceğiniz birkaç numara var.

Bulaşık makinenizin markası ne olursa olsun, uzun yıllar kullanımın ardından çeşitli sorunları çıkarması muhtemeldir. Bunlardan en yaygını ise bulaşıkları iyi yıkamıyor olmasıdır. Bu konuda, bulaşık makinesi tuzu veya parlatıcı eksikliği, tıkalı fıskiyeler, uzun süredir temizlenmeyen filtre, arızalı ya da nispeten tıkalı su giriş valfi veya kirli makine içi birincil suçlulardır. Peki ama bu sorunlar nasıl çözülür? Bulaşık makinesinin iyi yıkaması için neler yapılabilir? İşte, işinize yarayabilecek birkaç püf noktası&#;

Makaleye Genel Bakış

Bulaşık Makinesi İyi Yıkamıyor Ne Yapmalıyım?

Bulaşık makinelerinin iyi temizlemiyor olmasının birçok nedeni olabilir. Bu sorunlardan bazıları profesyonel yardım almanızı gerektirse de birçoğu sizin maharetli elleriniz tarafından giderilebilir. Bu nedenle, öncelikle aşağıdaki adımları takip etmenizde fayda var.

Bulaşık makinesi tuzu veya parlatıcı eksikliği

Yeni nesil bulaşık makinelerinde tuz ve parlatıcı için ikaz ışığı bulunuyor ancak eski bir makineye sahipseniz bu uyarı göstergeleri makinenizde olmayabilir. Bu durumda yapacağınız en iyi şey bitip bitmediğini kontrol etmektir.

Fotoğraflar: YouTube ErhanKaplan

Bulaşık makinesi tuzu, şebeke sularının sert olması nedeniyle gereklidir. Parlatıcılar ise kristal berraklığında bir görünüm oluşturarak su damlacık lekelerinin oluşmasını engeller. Ayrıca, kaliteli bir deterjan kullanmanızda fayda var. Makinenizde tuz ve parlatıcının eksik olmadığından eminseniz okumaya devam edin.

Tıkalı su fıskiyeleri

Tıkalı su fıskiyeleri bulaşık makinelerinin iyi yıkamamasına neden olan yaygın etkenlerden biridir. Bulaşık makinelerinde genel olarak altta ve üstte olmak üzere 2 adet sert plastikten yapılmış, üzerinde nokta şeklinde delikleri olan fıskiye pervanesi bulunur. Bu fıskiyeleri elinizle yerinden sökebilir, takabilirsiniz.

Fıskiye deliklerini kontrol edin ve herhangi bir tıkanıklık görüyorsanız kürdan yardımıyla açın. Kürdanla ulaşamadığınız ileri bölgelerde tıkanma olabileceğini düşünüyorsanız ince bir metal tel kullanın. Son olarak, beyaz sirke dolu bir kabın içinde fıskiyeleri bekleterek soruna neden olan tortunun çözülmesini sağlayın.

Uzun süredir temizlenmeyen kirli filtre

Bulaşık makinenizin iyi yıkamıyor olmasının nedeni tıkalı filtre veya yetersiz bulaşık makinesi temizliği olabilir. Yemek artıkları ve zamanla oluşan tortular makinenizin alt kısmındaki filtrede birikir. Filtrenin uzun süredir temizlenmiyor olması, makine içindeki dolaşım suyunu kirleterek, yıkama performansını etkiler.

Filtreyi sola doğru çevirerek çıkarın ve bol su ile temizliğini yapın. Gerek görüyorsanız eski bir diş fırçası yardımıyla temizlemeyi düşünün. Temizliğin ardından yerine takarak, sağa doğru çevirip kapatın. Ek olarak, makinenin dibinde kireç oluşumu veya tortu birikimi varsa bu kısımların temizliğini yapın.

Bulaşıkları yanlış yerleştirme

Makinenizin bulaşıkları iyi yıkamıyor olmasının nedeni aslında basit bir kullanıcı hatasından kaynaklanıyor olabilir. Bulaşıkları dizdiğiniz sepetlere doğru şekilde konumlandırılmayan tencere-tavalar makinenizin yıkama performansını etkiler. Bu nedenle, üretici firmanın önerdiği şekilde bulaşıklarınızı yerleştirin ve makinenizin kapasitesinden daha fazla bulaşık doldurmayın.

Yetersiz su

Hiç şüphesiz, bulaşık makinenizin en iyi şekilde temizleyebilmesi için yeterli suya ihtiyacı var. Makineniz ihtiyacı olan suyu alamadığında, iyi durulama yapmaz ve bulaşıklar yeterince temizlenmez. Öncelikle, makinenize su girişi sağlayan bölgeyi kontrol edin. Valfin sorunsuz çalıştığından ve açık olduğundan emin olun. Bu bölgede suyun girişini kısıtlayabilecek kireçlenme olup olmadığına bakın.

Bulaşık makinesinin iyi yıkamamasının diğer nedenleri

Yukarıdaki kontrolleri yapmanıza rağmen herhangi bir sorun göremiyorsanız, sorunun kaynağı, ısıtıcı veya su devridaim pompasındaki arıza olabilir. Isıtıcı sorunu oluştuğunda, makineniz suyu yeterince ısıtamaz ve soğuk suyla bulaşıklar iyi yıkanmaz. Benzer şekilde, makine içindeki su dolaşımını sağlayan devridaim pompası arızası da bulaşıkların iyi yıkanmamasına neden olur. Ne yazık ki, bu iki durumda da sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Yetkili servisi çağırabilir veya güvendiğiniz bir tamirciye yaptırabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi İyi DurulamıyorBulaşık Makinesi İyi TemizlemiyorBulaşık Makinesi Yıkama Sorunu

Bulaşık makinesi temiz yıkamıyor! Bulaşık Makinesi Puslu yıkıyor! Bulaşık makinesi kirli yıkıyor ! Bulaşık makinesi bardakları çiziyor !

Öncelikle herkese merhaba,

Yazıya başladım fakat gerisi bir türlü gelmedi,çünkü arkadaşına yemeğe gitmek için çıkan ama 3 kez bişeyler unuttuğu için geri dönen bir ev arkadaşına sahibim. 😂 (tabi bunun aramızla kalacağını biliyorum 💓 Esennn seni seviyorum 💕).

Şimdi Esen gittiğine ve geri gelmeyeceğinden emin olduğuma göre konumuza dönebiliriz .😊


Genelde bulaşık makinesi kullananların ortak şikayetleri; makinem temiz yıkamıyor, bardaklarımı çiziyor, bulaşıklar puslu çıkıyordur. Öncelikle tecrübelerime dayanarak size deneyimlerimi paylaşarak sorunlarınıza çözümler sunacağım.

Bulaşık makinesi bir sistem üzerine çalışıyor bunu hepimiz biliyoruz. Makine içerisine suyu alıyor , 2 parvane yardımıyla su ile üst ve alt sepette ki bulaşıklara püskürtüyor vs. yani şunu demek istiyorum aslında makineyi nasıl kullanırsak ona göre sonuçlar alırız .İçerisine biz yerleştiriyoruz deterjanını tuzunu parlatıcısını biz koyuyoruz gibi

İlk önce bulaşık makinesinin temiz yıkamama sorununa değinelim. Bulaşık makinesi neden temiz yıkamaz? Bardakların diplerinde neden tortular kalır? Bunların sebebi teknik bir arıza yoksa ,makine değil aslında bizim makineyi kullanım şeklimizden kaynaklıdır. Mesela makinemizin filtre temizliğini ne sıklıkta yapıyoruz veya hiç yapıyor muyuz ? Pervanelerin temizliğini yapıp bütün bölümlerinden su geldiğini kontrol ediyor muyuz ? bu iki etken çok önemli çünkü içi kirli olan bir makineden ve tam su püskürtmeyen pervaneden temiz yıkamasını funduszeue.infoi periyotlarda makinemizin içini temizlemeyi ihmal funduszeue.infoğer dikkat edeceğimiz konu ise makineye bulaşıkları dizme şeklimizdir. Mesela üst sepete en çok çay bardakları, su bardakları,kaseleri koyarız. Çay ve su bardaklarının ağız kısımları dar olduğu için iç kısımlarına suyun ulaşması daha zor, bu yüzden dizilimde özellikle bardak diplerinde tortu kalıyor şikayetiniz varsa çay bardaklarınızı sepetin sağ ve sol köşelerine değilde daha çok orta kısımlara yerleştirmeliyiz. Bulaşıkları dizerken diğer bardak tabakların birbirlerine su gelmesini önleyeceği veya iç içe geçmiş halde funduszeue.infoelerin tam döndüğünü her zaman kontrol etmeyi unutmayalım.

Şimdi gelelim bulaşık makinesi puslu çıkarıyor şikayetine Öncelikle bulaşık makinesinin puslu çıkartmasının teknik nedeni su sertliği, tuz ayarı ve makinede ki deterjan kullanımımızdır. Bulaşık makinesini yeni aldığımızda yetkili servis tarafından montaj edildikten sonra su sertliğine göre tuz ayarlarını yapması gerekmektedir. Tuz makine içerisine giren şebeke suyunun sertliğini düşürür. Böylece daha yumuşak bir suyla yıkama yapılır ve deterjan daha aktif olur. Tuz ayarı yüksek veya düşükse özellikle cam ürünler üzerinde mat ve puslu görüntü oluşabilir. Eğer tuz ayarınız yapıldığı halde yıkama sonrası puslu bulaşıklar çıkıyorsa genelde bunun sebebi biziz. Bu şikayetimizi gidermek için öncelikle alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz lazım. Bulaşık makinesine dizeceğimiz bulaşıkları bir çoğumuz neredeyse köpükleyip durulayıp makineye yerleştiriyoruz. Bunu yapmamalıyız hem suyumuzu boşa tüketiyoruz hemde istediğimiz gibi pırıl pırıl bardaklar bulamıyoruz. Eğer bulaşıkları makineye çok temiz şekilde atarsak deterjan miktarı fazla gelecektik, yağ ve deterjan oranı dengede olamayacağı için bulaşıklarımız üzerinde deterjan yapışacak ve puslu görüntü oluşacaktıfunduszeue.info alışkanlıktan vazgeçemiyorsanız lütfen bütün yerine yarım tablet deterjan kullanıfunduszeue.infoıcı kullanın. Ama doğru olan bulaşıklar üzerinde ki kaba kirleri sünger yardımıyla alarak makineye yerleştirmek ve tamamen yağlardan arındırılmamasıdır. Yazdıklarıma dikkat ederseniz artık sorun yaşamadığınızı göreceksiniz.Eğer tuz ve parlatıcı ayarlarınız bu şikayetlerden sonra yeniden yapıldıysa bende en uzun ve sıcak ayarda boş olarak yıkama yaptırıfunduszeue.infoye yerleştirdiğiniz kirliliğe göre uygun programı seçmeyi unutmayın. yıkama sonrasında istenilen sonucu alabilirsiniz. makineden çıkan puslu ürünleri tekrar makinede yıkamanız onları düzeltmez su ile kendiniz durulamanız yeterli olacaktır.

Son olarak cam ürünlerin zamanla çizilmiş olarak makineden çıkmasının nedenini sizle paylaşacağıfunduszeue.infoa belirttiğim gibi yine tuz ve parlatıcınıza dikkat etmelisiniz. Aslında zamanla çizilen bardaklara ne sizin ne de makinenin yapacağı bişey yoktur. Çünkü cam ürünlerin özellikle çay bardaklarının yüzeylerindeki ince tabaka halinde parlak kısım zamanla kullanım ve yıkamayla aşınır. Her ürün gibi onlarında kullanım ömürleri vardır kırılmadıkları sürece kullanabiliyoruz ama belli süre sonra deformasyonlar oluşmaktadır. Makinenizin çizip çizmediğini içerisine yeni bir bardak koyup yıkama yaptıktan sonra görebilirsiniz.

Vakit ayırdığınız ve yazımı okuduğunuz için teşekkür funduszeue.infoım sizler için faydalı olmuştur. Sorularınızı ve yazdıklarımı denedikten sonra ki sonuçları paylaşmanız beni mutlu eder. 

En kısa zamanda yine süpriz bir yazıyla burda olacağım







Bulaşık makinesi temiz yıkama yapmıyor

Bulaşık makineniz temiz yıkamıyor ve bulaşıklarınızı kirli çıkarıyorsa bu konuyu aşağıda size önereceğimiz adımlarla çözebilirsiniz.

Bulaşık makinesinin iç kısmında bulunan pervane ve süzgeçleri çıkartarak temizleyin ve mevcut programı iptal edin. Sorun devam ederse 0 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.


Süzgeç temizliği

Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın. Makinenin kapağını açarak, bulaşıkların yerleştirildiği sepet kısmında altta yer alan sepeti çekin. Sepetin altında bulunan bardak şeklindeki süzgeci tutup hafifçe sola çevirerek yerinden çıkarın.

Filtre çıkarma

User-added image

İki parçadan oluşan bu süzgeci üst kısmında bulunan tırnaklarından ikiye ayırın. İnce süzgecin orta kısmındaki boşluktan tutun ve yukarı doğru çekerek çıkarın.

Süzgeçi açma

User-added image

Süzgeçleri herhangi bir deterjan kullanmadan musluk altında su ve fırça ile temizledikten sonra kurutun. Kuruttuktan sonra; önce ince süzgeci, sonra iki parçalı bardak şeklindeki süzgeci yerine oturtun ve sıkılaşana kadar sağa doğru hafifçe döndürün. Yeniden program seçip çalıştırın.


Pervane temizliği

Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın. Makinenin kapağını açarak bulaşıkların yerleştirildiği sepet kısmında üstte yer alan sepeti çekin. Sepetin altında bulunan pervaneyi tutup dişli plastik parçasından sola doğru çevirerek çıkarın. Alt sepeti çektiğinizde göreceğiniz diğer pervaneyi de dikkatlice çekerek çıkarın. Pervaneleri musluk altında yıkayarak deliklerini kürdan yardımıyla temizleyin ve tekrar yerlerine takın. Üst sepetin altındaki pervaneyi bağlantı yerine oturttuktan sonra dişli plastik parçayı sağa doğru çevirerek yerine takın. Alt sepetin altındaki pervaneyi yuvasına oturtup hafifçe itin ve yerine oturtun.

Pervane sökme

User-added image

Ürününüzde tavan pervanesi varsa makinenizin  en üst kısmındaki tavan pervanesini hafifçe yukarı doğru bastırıp sola doğru çevirerek çıkartın. Aynı şekilde temizlediken sonra yuvasına oturtup yukarı doğru hafifçe bastırın ve sağa doğru sıkılaşana kadar çevirin.

Makineyi tekrar çalıştırın.


Bulaşıklar için program seçimi

Bulaşık makinenize çok fazla tabak, bardak yerleştirmeyin ve 70 derece yoğun programda çalıştırın. Deterjanınız nemlenmişse yeni tarihli bir deterjanla yıkama yapın.

Olumlu sonuç alırsanız, ürünle ilgili bir sorun yoktur.


Tahliye hortumu kontrolü

Bulaşık makinenizde yıkama işleminden sonra biriken kirli suyun atılmasını sağlayan bir tahliye hortumu bulunur. Makinenizin arka kısmını görebiliyorsanız, tahliye hortumunun ortalama diz hizası seviyesinde ve 3,5 metreden uzun olmayacak şekilde ayarlı olmasına dikkat edin. Ayrıca hortumun bağlı olduğu lavabonun altında tıkanma varsa makineniz biriken suyu boşaltamayacaktır; bu bölümü temizleyin.

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası