duş aldıktan sonra kaşıntı / Duştan Sonra Ayak Altları Neden Kaşınır? | SHOEMOL Ayakkabı & Çanta Mağazası

Duş Aldıktan Sonra Kaşıntı

duş aldıktan sonra kaşıntı

Duş Aldıktan Sonra Kaşınıyorum Banyo Sonrası Kaşıntı Tedavisi

Banyo Sonrası Vücutta Kaşıntı, Kızarıklık

Banyo sonrası ciltte kaşıntı meydana gelmesi sık karşılaşılan bir sorundur ve bu durum çok sıcak su ile banyo yapmaktan, kullanılan şampuana alerjiye kadar pek çok nedenden kaynaklanabilir. Banyo sonrası kaşıntıya ciltte kızarıklık ve kabarma da eşlik edebilir.

Banyodan Sonra Kaşıntı Neden Olur?

Sıcak Suyla Banyo Yapmak

Sıcak suyla banyo yapmak ciltte kuruluğa yol açabilmektedir. Ciltte oluşan kaşıntının en yaygın görülen sebebi ise cildin kuru olmasıdır. Banyo yapmak için kullanılan su çok sıcak değilse de banyoda kalınan sürenin uzaması da ciltte kuruluğa yol açmaktadır.

Kireçli Su

Banyo yapılan suyun kireçli olması cilt üzerinde ince bir kireç tabakası oluşturur ki bu da banyodan sonra ciltte kaşıntı oluşturan sebepler arasındadır.

Tahriş

Kimyasal tahriş: Günümüzde vücut temizliği için sıklıkla kullanılan duş jelleri, kokulu sabunlar, banyo tuzları, losyon ve şampuanlar kimyasal madde içermektedir. Kullanılan bu temizlik ürünleri çok sık değiştirildiğinde ise; hassas ciltlerde tahriş ve banyo sonrası kaşıntı oluşumuna sebep olmaktadır.

Fiziksel tahriş: Banyoda lif ve kese, banyo sonrası havlu kullanırken çok şiddetli olmak ve suyun çok tazyikli akması da ciltte banyo sonrası kaşıntıya yol açabilir.

Alerji

Banyoya başlayıp da en son kurulanıp kıyafetlerinizi giydiğiniz zamana kadar olan süreçte cilde temas eden ve alerjiye yol açabilecek maddeler olabilir. Banyodan sonra ciltte kaşıntı ve alerji oluşturabilecek maddeler şunlardır:

  • Şampuan, sabun, duş jeli
  • Banyo tuzları veya banyo suyuna eklenen yağ esansları
  • Masaj kremleri ve nemlendiriciler
  • Tıraş köpükleri
  • Banyodan sonra kullandığınız kozmetik ürünleri, parfümler
  • Havlu bornoz, banyodan sonra uzandığınız yataktaki nevresimi veya giydiğiniz kıyafetleri yıkadığınız deterjan

Aquajenik Kaşıntı

Akuajenik (su kaynaklı) kaşıntı; vücudun su veya ter gibi nem ile teması sonucu vücuttaki savunma mekanizmalarının çalıştığı durumda ortaya çıkmaktadır.

Aquajenik kaşıntının kesin nedeni bilinmese de nedeni olabileceği tahmin edilen durumlar şunlardır:

  • Polisitemi vera
  • Laktoz hassasiyeti
  • Hepatit C

UYARI:Sedef ve egzema hastalığı, A,E ve D vitamini gibi vitamin yetmezlikleri, kontakt dermatit ve atopik dermatit gibi hastalıklar da ciltte kaşıntıya sebep olmaktadır. Kişi banyo sonrası bu hastalıklardan da kaynaklı kaşıntı yaşıyor olabilir.

Banyodan Sonra Kaşıntı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Limon

Limon; ciltteki kaşıntıları geçirmek için yıllardır kullanılan bir besindir. Limonda bulunan sitrik ve asedik asitler mükemmel bir antiseptik, aneztezik, iltihap sökücü ve tahriş karşıtı özellikler göstermektedir.

  • tane taze limonun suyunu çıkarın.
  • Biraz pamuk yardımcı ile limon suyunu ciltte kaşıntı olan bölgeye sürüp kurumasını bekleyin.
  • Sonrasında ise bölgeyi ılık su ile temizleyin.
  • Kaşıntı geçinceye dek günde 2 kez bu yöntemi uygulayın.

UYARI:Bu yöntem hassas cilde sahip kişiler için uygun değildir.

Elma Sirkesi

Elma sirkesinde bulunan analjezik, kaşıntı ve mantar karşıtı ve antibakteriyel özellikler kaşıntıdan kurtulmak için birebirdir.

  • Biraz pamuk yardımı ile elma sirkesini ciltte kaşıntı olan bölgeye sürün ve yarım saat beklettikten sonra ılık su ile bölgeyi yıkayın. Bu yöntemi birkaç gün boyunca günde kez tekrarlayın.

Aloe Vera Jeli

Aloe vera jelinde etkili iltihap sökücü, antibakteriyel ve mantar karşıtı özellikler bulunmaktadır. Dahası içinde barındırdığı E vitamini sayesinde cildin derinlemesine nemlenmesine ve kaşıntının azalmasına yardımcı olur.

  • 1 tane aloe vera yaprağından jelini çıkarın. Bunu etkilenen bölgeye sürüp 15 dakika bekletin ve sonrasında ılık su ile durulayın. Bu yöntemi de günlük olarak tekrarlayın.
  • Diğer bir yöntem ise; 1 yemek kaşığı aloe vera yağı ile 2 yemek kaşığı yeşil kili karıştırıp macun kıvamına getirin. Bunu ciltte kaşıntı olan bölgeye sürün ve kendi kendine kurumaya bırakın. Ardından ılık su ile bölgeyi temizleyin. Bunu günlük olarak tekrarlayın.

Kekik

Kekikte bulunan önemli miktardaki timol bileşiği; anestezik ve iltihap sökücü özelliklere sahiptir. Timol sinir liflerini uyuşturabileceği gibi, aşırı kaşıntının neden olduğu iltihaplanmayı da azaltır.

  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekiği 2 bardak su içine ekleyin.
  • Sonrasında üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Ardından karışımı süzün.
  • Temiz bir bez yardımı ile karışımı direkt olarak kaşınan bölgeye sürün.
  • Bu yöntemi ihtiyaç duydukça tekrarlayabilirsiniz.
  • Kalan karışımı bir kavanozda saklayabilir, sonradan kullanabilirsiniz.

Nane Yağı

Nane yağındaki iltihap sökücü, antiseptik, analjezik ve yatıştırıcı özellikler kaşıntının azalmasına yardımcı olur.

  • damla nane yağını 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağı ile karıştırın. Bu karışımı ciltte kaşıntı olan bölgelere sürün. Sürerken masaj yaparak cildin yağ karışımı daha iyi emmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu yöntemi günde 2 kez tekrarlayın.

Banyodan Sonra Kaşıntının Geçmesi İçin Uzman Önerileri

  • Banyoda çok uzun süre kalınmamalı ve kullanılan suyun cildi tahriş edecek kadar sıcak olmamasından emin olunmalıdır.
  • Eğer kaşıntı yalnızca belirli bölgelerde ise vazelin faydalı olabilir. Banyo sonrası ciltteki kaşıntıdan kurtulmak için kullanılacak bir yöntem ise kalamin losyonudur.
  • Eğer banyo sonrası kaşıntı hissi geçmezse; kaşıntı geçinceye dek bir süre serin bir odada bekleyin.
  • Bazı şiddetli vakalarda eğer banyodan sonra kaşıntı üstte bahsettiğimiz yöntemler uygulanmasına rağmen geçmezse, antihistamin ve diğer ilaçların kullanımı önerilmektedir.

Sa&#; Dipleri Neden Kaşınır Ve Acır? Boyadan Ve Duştan Sonra Ensedeki Sa&#; Diplerinin Kaşınmasının Nedenleri

Haberin Devamı

Saç derisi kaşıntısı, günlük yaşamda sıkça karşılaşılan problemlerden birisidir. Bu durum sağlığın beraberinde sosyal hayatı da olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Saç derisinde hissedilebilen kaşıntı pek çok nedene bağlı olmaktadır. 

Saç Diplerindeki Kaşıntı ve Acı Neden Olur?

 Saç diplerindeki acıma ve ağrının en belirgin olan belirtilerinden bir tanesi saç nezlesi olma durumudur. Genel olarak saç nezlesi, saç dipleri içerisinde görülen yanma, saç diplerinin acıması veya saç dökülmesi gibi problemleri yanında getirebilmektedir. Bu sebeple saç diplerinde kaşıntı ve acıma şikâyetiniz var ise altta yatan sebebi mutlaka araştırılması gerekmektedir. 

 Günlük hayatta sık sık karşılaşılan kaşıntı kimi zaman olduğundan daha fazla kişiyi rahatsız etmektedir ve aynı zamanda da saç derisine zarar verebilmektedir. Saç derisinde kızarıklık, kaşıntı ve dökülme gibi durumların mevcut ise ilk olarak uzman bir doktora görünmek faydalı olacaktır. Saç derisinde meydana gelen kaşıntının sebebi mantar veya bit olabilmektedir. Özellikle sağlıksız beslenme, yetersiz bir saç hijyeni, stres veya terleme saç kaşıntısının temel sebepleri içerisinde yer almaktadır. 

Haberin Devamı

Boyadan ve Duştan Sonra Ensedeki Saç Diplerinin Kaşınmasının Nedenleri Nelerdir?

 Boyadan ve duştan sonra ense bölgesinde kaşınma görülebilmektedir. Bu rahatsız edici bir durumdur ve çok sayıda sebebi olabilmektedir. Saç diplerinde yanma neden olur?

 Ensedeki saç diplerinde meydana gelen yanma ve kaşıntı saç derisi üzerinde meydana gelen enfeksiyonel durumlardan ve mantarlardan meydana gelebilmektedir. Saç derisi üzerinde kaşıntı ve yanma durumunun ortaya çıkmasına neden olan başlıca faktörler şu şekilde sıralanmaktadır: 

Şampuanlar 

Saçların sıkı bir biçimde toplanması 

Saç boyaları 

Saç nezlesi 

Şeklinde sıralanmaktadır. Şampuanlar özellikle ense diplerindeki kaşıntının ve saç derisinde görülen yanmanın meydana gelmesinin en belirgin sebebi olarak görülmektedir. Kullanılmakta olan şampuanlar deri üzerinde alerjiye neden olabilmektedir. İçerisinde çok miktarda kimyasal bulunan saç boyaları da saç derisinin kimyasal dengesinin kaybolmasına neden olabilmektedir. Bu sebeple saç derisindeki yağ dengesi değişmektedir. Yağ dengesinin değişmesi ile beraber saç derisinde çeşit çeşit hastalıklar meydana gelebilmektedir. Saçların devamlı sıkı bir biçimde toplanması, saç derisinde acıma durumunu ortaya çıkarabilmektedir. Bu sebeple devamlı saçların çoğunlukla serbest bırakılması saç diplerinin hava almasına yardımcı olacaktır. 

Haberin Devamı

Saç Derisinde Görülen Acıma ve Kaşıntı Nasıl Geçer?

 Saç derisindeki kaşıntıyı ve kızarıklığı giderebilmek için evde kolay bir şekilde uygulanabilecek metotları bulunmaktadır. Bu metotlardan ilki karbonat yöntemidir. Karbonat yüksek bir alkali içeriği ile beraber saç derisinin pH düzeyini dengeleyip, saç derisi üzerindeki kaşıntıyı gidermektedir. Bunun için bir yemek kaşığı karbonatın üzerine biraz su ekleyip karıştırılır ve macun kıvamına getirilir. Bu karışım saç diplerine uygulanır. 

 10 dakika boyunca bekletilir ve ardından saç şampuan ile yıkanarak durulanır. Bir başka yöntem ise elma sirkesi yöntemidir. Elma sirkesi saç derisindeki kaşıntısı için bir hayli etkilidir. Mantar, bakteri ve kepeği önleyerek saçın bakımını yapmaktadır. Beş yemek kaşığı suyla bir tatlı kaşığı sirke karıştırılır. Saçı şampuanlanarak yıkanır. Daha sonra ise başa sirkeli su karışımı sürülür. 5 ile 10 dakika boyunca karışım saç üzerinde bekletilir. Daha sonra ise saç güzel bir şekilde durulanır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası