kudüs te havada duran taş gerçek mi / Dünya’nın çok dinli ve en çok mabetli şehri: KUDÜS

Kudüs Te Havada Duran Taş Gerçek Mi

kudüs te havada duran taş gerçek mi

Melekler şehri Kudüs

Kudüs öyle bir şehir ki insanlık tarininin özeti gibi. Sanki her şey bu şehirde olmuş ve bitmiş. Her karışında bir tarih gizli. Üç semavi dine de ev sahipliği yapan Kudüs'ün bizim için önemi ise şüphesiz ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa Camii ve Peygamber Efendimiz'in göğe yükseltilerek kutsal yolculuğuna çıktığı Kubbet-üs Sahra 'nın bu şehrin gözbebeği oluşu. Tarihi boyunca şehre hakim olan her devletten bir iz taşıyan Kudüs'te Osmanlı eserleri ise ayrı bir yer oluşturuyor.

Kubbet-üs Sahra'nın içinde bulunan, Peygamberimizin (s.a.v) Mirac'a çıkarken bastığı ve ayak izinin de bulunduğu Muallak Taşı, ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. Altı boş olan, sadece bir köşesinden destekle durabilen ve içeriden tavana bakıldığında havada asılı izlenimi veren bu kaya parçasının altında namaz kılabilmek için uzun kuyruklar oluşuyor. Bir diğer adı da Hacer-i Muallak kayası (asılı duran taş) olan, aynı zamanda Hz. İbrahim (a.s)'in oğlu Hz. İsmail (a.s)'i kurban etmek için yatırdığı taş olması ise İslam dünyası için ayrı bir önem arz ediyor.

Kudüs'te nereye baksanız bir Osmanlı eseri görüyorsunuz. İşte bunlardan biri de Hürrem Sultan'ın Kudüs'e vakfettiği sayısız eserden sadece bir tanesi olan eski bir hamam. Hamamdan elde edilen gelirle yine sultan tarafından yaptırılan aşevinde Kudüs ahalisine yemek dağıtıldığını öğreniyoruz rehberimiz Bilgehan Bey'den. Ancak ne acıdır ki orada olduğumuz dakikalarda, sonrasında Ermeni Patrikanesi olan hamamın önündeki İsrail polisinin şov yaparcasına Filistinlilerin üstünü keyfi olarak araması ve suçlu muamelesi yapması içimizi burkuyor.

Sabah ezanıyla yollara düşüyorsunuz, içinizde bir heyecan. Altın kubbesi ile Kubbet-üs Sahra'yı göreceksiniz ne de olsa. Kudüs'ün o dar sokaklarında namaza giden güzel insanlarla birlikte namaza yetişme telaşı eşliğinde yürüyorsunuz. Ezan sesleri sokakları çınlatıyor ve az sonra taş evlerin arasında altın kubbe sizi selamlıyor. İslam tarihi boyunca hükmeden her devlet tarafından sayısız eser kazandırılan Mescid-i Aksa Camii'ndeyiz artık.

Kudüs'e ziyaretinizi tamamlamadan önce El-Halil şehrine mutlaka gitmelisiniz. Zira Peygamberlerin babası olarak bilinen Hz. İbrahim (a.s)'ın kabri de bu şehirdeki El Halil Camii'ndedir. Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v)'dan sonra Allah katında insanların en üstünü olduğu bize bildirilen ve Cenab-ı Allah'ın kendisi için “Halil'im” (dostum) şeklinde buyurduğu Hz. İbrahim (a.s) ile ailesinin türbeleri de yine bu camide bulunmaktadır. Ne var ki bu kadar kutsal olan bu mekanda yılında yaşanan ve 67 Müslümanın namaz kıldıkları bir sırada şehit edilmesiyle sonuçlanan El Halil Katliamı, Siyonizmin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmış. Üzücü olan ise Müslümanlar için son derece kutsal olan bu camiye İsrail polisinin olağanüstü aramaları sonucunda girmek zorunda bırakılışımızdır. Ve ne yazık ki, Hz. İbrahim (a.s) ve ailesinin türbelerinin bulunduğu bu camide, ezan okunmasının İsrail tarafından yasaklandığını öğrendiğimizde üzüntümüz bir kat daha artıyor.

Kudüs şüphesiz Hıristiyanlar için de çok önemli. Kutsal olan mekanlarının başında ise Kıyamet Kilisesi geliyor. Hz. İsa'nın (a.s) çarmıha gerildikten sonra yürütülerek son nefesini kilisenin hemen girişindeki taşta verdiğine inanan Hıristiyan hacılar bu taşı öperek dua ediyorlar. İçinde değişik mezhepleri barındıran kilisede tarih boyunca kavgalar olduğunu, çözümü ise yine ecdadımızın bulduğunu öğreniyoruz. Kilisenin anahtarını Müslüman bir aileye veren Kudüs'un şanlı komutanı Selahhatin Eyyubi'nin, günümüzde de devam etmekte olan bu uygulama ile sulhu sağladığını duyunca gururumuz okşanıyor.

Kudüs gezisi boyunca gittiğiniz her yerde bir hoşgörüyle karşılanıyorsunuz. Tabi Filistinliler tarafından. Üzerinizde Türkiye'den geldiğinizi gösteren bir işaret varsa, bayrak gibi, mescitte namazı bekleyen dedeler bile kalkıp size yer vermeye kalkıyor, elinizi sıkıp size içten bir şekilde gülümsüyorlar. Şüphesiz bu durumun oluşmasında ecdadımızın payı çok büyük. Zira Türkler, Filistinliler için çok şey ifade ediyor. Tıpkı hediyelik eşya satan bu dükkanın adının “Topkapı” olması gibi. Ancak kapalı oluşu ve üzerinde çarpı işaretlerinin bulunması bizi düşündürüyor.

Cennete gitmenin bedeli var

Mescid-i Aksa'dan Zeytindağı'na bakınca küçük küçük taşlardan oluşan Yahudi mezarlığını görüyorsunuz. Buraya gömüldüklerinde cennetin garanti olduğuna inanıyor Yahudiler. Ancak buraya gömülmek öyle bedava olmuyor. bin ile 5 milyon dolar arasında ödeme yaparlarsa cenneti de hak ettiklerine inanıyorlar. Bu cümleleri tur rehberimizden duyduğumuz anda manzara önünde, başındaki kipadan Yahudi olduklarını anladığımız iki kişinin, cennetten arsa alma konusunda konuştuklarını düşünerek tebessüm ediyoruz.

Havada Asılı Durduğu ve Muallak Taşı Olduğu Sanılan Kaya Fotoğrafı

92,3K

Fotoğraftaki Kayanın Havada Asılı Durduğu ve Hacer-i Muallak (Muallak Taşı) Olduğu İddiası Doğru Değil

Fotoğraftaki kayanın havada asılı durduğu ya da İslâm inancına göre Hz. Muhammed&#;in Miraca üzerinden yükseldiği Kubbet-üs Sahra&#;daki Hacer-i Muallak (Muallak Taşı) olduğu iddiasının doğruluk payı bulunmamaktadır. Bahse konu kaya, Suudi Arabistan&#;ın Al Twaitheer köyünde yer almaktadır ve yere temas eden 3 ayak üzerinde durmaktadır. Havada asılı durduğunu gösteren görseller montaj ürünüdür. Muallak Taşı olarak bilinen yapı Kudüs&#;te Kubbet-üs Sahra&#;nın altındadır.

Yanlış İddia

 

Havada asılı durduğu iddiasıyla paylaşılan kaya fotoğrafı şu şekilde:

 

Havada durduğu sanılan kaya

Havada durduğu sanılan kaya

 

Kubbet-üs Sahra&#;nın içinde yer aldığı ve havada asılı duran &#;Hacer-iMuallak&#; taşı olarak bilinen kayaya ait olduğu iddiasıyla bu görselin sosyal medyada fasılalar halinde paylaşıldığı görülmektedir:

 

Kubbet-üs Sahra&#;nın içinde "Asılı Duran Taş" Hacer-i Muallak taşı olduğu iddia edilen kaya

Kubbet-üs Sahra&#;nın içinde &#;Asılı Duran Taş&#; Hacer-i Muallak taşı olduğu iddia edilen kaya

 

Fizik kurallarına aykırı şekilde kayanın havada asılı kaldığı ve Hz. Peygamber (sav)&#;in üzerinden Miraca çıktığına inanılan taş olduğu iddiaları tabii ki asılsız. 

Google Haritalar üzerinde arama yaptığımızda fotoğrafı paylaşılan &#;uçan kaya&#;nın (صخرة ام ثلاث قواعد &#; floating rock) Suudi Arabistan&#;ın Al Hassa şehrinde yer alan Al Twaitheer köyü yakınlarında bulunduğu anlaşılıyor.  Halbuki, Muallak Taşı olarak bilinen yapı Kudüs&#;te Kubbet-üs Sahra&#;nın altındadır.

Havada asılı durduğunu gösteren görsellerin montaj ürünü olduğu ve yere temas eden 3 ayak üzerinde durduğu, bahsi geçen kayaya ait fotoğraflar ve çevre görüntüleri incelendiğinde anlaşılabilmektedir. Kayanın havada yere temas etmeden duruyor gibi görünmesi için dik açıyla fotoğraflandığı ve destek bölümlerinin montajla silindiği görülmektedir.

 

Havada Duran Kaya, Hacer-i Muallak Olduğu Sanılarak Fotoğrafları Paylaşılan Suudi Arabistan&#;daki Al Hassa Kayası

Havada Duran Kaya, Hacer-i Muallak Olduğu Sanılarak Fotoğrafları Paylaşılan Suudi Arabistan&#;daki Al Hassa Kayası

 

Ayrıca, arama motorlarında “Al-Hassa kayaları” (&#;Al Hassa rocks&#;) ya da &#;uçan kaya&#; (&#;floating rock&#;) gibi tanımlarla aramalar yaptığımızda, yerle temas ettiği hâlde havada durduğu sanılan bahse konu kayaya dair birçok kayıt bulunabilmektedir.

 

 

Müslümanlar ve Museviler tarafından kutsal kabul edilen “havada asılı duran kaya” anlamına gelen Hacer-i Muallak (muallak taşı), çoğu Kudüs fotoğraflarında yer alan meşhur sarı kubbeli ve altında çinilerle kaplanmış sekizgen köşeli yapı olan Kubbet-üs Sahra&#;nın altında yer almaktadır. İslâmî kaynaklara göre Hz. Muhammed miraca bu kaya parçası üzerinden yükselmiştir. Yine bir iddia, muallak taşının havada durduğunu aktarırken, bu inancın İslamiyet’le alakası olmadığını savunan görüşler de mevcut.

 

Hacer-i Muallak, yani Muallak Taşı

Hacer-i Muallak, yani Muallak Taşı

 

Müslümanların ilk kıblesi ve Mirac&#;ın başlangıç noktası olması hasebiyle İslamiyette 3 büyük mabetten biri olarak kabul edilen, önceki ismi Beyt-i Makdis olan Mescid-i Aksa&#;nın Kubbet-üs Sahra ile çoğu fotoğrafta yanlış bir şekilde karıştırıldığını da bu vesileyle vurgulamış olalım.

 

mescidi aksa alanı

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası