guatemala hapishanesi / Guantanamo Hapishanesi'nde CIA'den korkunç işkence! Tek tek anlattı - Son Dakika Haberler

Guatemala Hapishanesi

guatemala hapishanesi

Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri

Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri
Araştırmacı gazeteciler, sindirme ve gaddarlığın hüküm sürdüğü, dünyanın en zorlu hapishanelerinde gönüllü mahkûm oluyor.
Başroldekiler:Paul Connolly,Raphael Rowe
Canınız neyi isterse izleyin.

Videolar

Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri

Bölümler

Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri

  1. Moldova: Müebbetlikler Hapishanesi bölümünü izleyin. 1. Sezon 6. Bölüm

    Moldova'ya giden Raphael Rowe, kendini müebbet hapis yatan yüzden fazla mahkûmun bulunduğu maksimum güvenlikli bir hapishane olan 17 Numaralı Cezaevi'ne kapatıyor.

  2. Güney Kıbrıs: Ütopya Hapishanesi bölümünü izleyin. 2. Sezon 6. Bölüm

    Kıbrıs'taki Lefkoşa Merkez Hapishanesi yıllar içinde radikal bir dönüşüm geçirdi. Acaba bu değişiklikler, her şeyin daha iyi olmasına yol açtı mı?

  3. Bosna: Mafya Hapishanesi bölümünü izleyin. 3. Sezon 6. Bölüm

    Raphael Rowe, Bosna-Hersek'teki Zenica hapishanesinde, kendini organize suç patronları ve acımasız katiller gibi birçok tehlikeli mâhkumla kapana kısılmış hâlde buluyor.

  4. Yunanistan: İnsan Kaçakçıları Hapishanesi bölümünü izleyin. 4. Sezon 6. Bölüm

    Raphael Rowe, Yunanistan'ın en tehlikeli suçlularıyla dolup taşan, ülkenin en kalabalık yüksek güvenlikli hapishanelerinden birini araştırıyor.

  1. Güney Afrika: Rakam Çetelerinin Hapishanesi bölümünü izleyin. 1. Sezon 5. Bölüm

    Güney Afrika'daki Brandvlei Hapishanesinde yatan mahkûmların neredeyse tamamı, ölümcül bıçaklama olaylarıyla tanınan tehlikeli çetelere üyedir.

  2. Filipinler: Uyuşturucuyla Savaş Hapishanesi bölümünü izleyin. 2. Sezon 5. Bölüm

    Bir kez daha hapse girmeye gönüllü olan Raphael Rowe bu defa Filipinler'de, dünyanın en kalabalık cezaevlerinden biri olan Manila Şehir Hapishanesinde vakit geçiriyor.

  3. Grönland: Buzlar Arasındaki Hapishane bölümünü izleyin. 3. Sezon 5. Bölüm

    Grönland'daki Nuuk Maksimum Güvenlikli Hapishanesinde en tehlikeli mahkûmlar yatar. Üstelik birçoğu, şimdi onları gözetimde tutan gardiyanlarla birlikte büyümüştür.

  1. Paraguay: Dünyanın En Tehlikeli Hapishanesi bölümünü izleyin. 1. Sezon 4. Bölüm

    Raphael Rowe, Paraguay'da bulunan, mahkûmların masraflarını karşılamak için çöpleri karıştırdığı Tacumbu hapishanesinde parmaklıklar ardında bir hafta geçiriyor.

  2. Almanya: Terapi Hapishanesi bölümünü izleyin. 2. Sezon 4. Bölüm

    Hendekle çevrili 12. yüzyıldan kalma bir kale olan Schwalmstadt, birçoğu yoğun terapi seanslarına katılan, Almanya'nın en azılı suçlularından bazılarını barındırıyor.

  3. Morityus: Aşırı Cezaların Hapishanesi bölümünü izleyin. 3. Sezon 4. Bölüm

    Tropik ada Morityus, en küçük kural ihlalinin ağır şekilde cezalandırıldığı Melrose maksimum güvenlikli hapishanesine ev sahipliği yapıyor.

  4. Lesotho: Cinsel Şiddetle Yüzleşmek bölümünü izleyin. 4. Sezon 4. Bölüm

    Sinirleri bozulan Rowe, çok sayıda mahkûmun tecavüz nedeniyle hapis yattığı Maseru hapishanesinde saldırgan hücre arkadaşlarıyla mücadele ediyor.

  1. Kosta Rika: Gergin Hapishane bölümünü izleyin. 1. Sezon 3. Bölüm

    Parmaklıklar ardındaki hayata yabancı olmasa da Raphael Rowe, Kosta Rika'daki La Reforma Hapishanesi'nin en göz korkutucu hapishanelerden olduğunu kabul eder.

  2. Kolombiya: Uyuşturucu Kaçakçıları Hapishanesi bölümünü izleyin. 2. Sezon 3. Bölüm

    Bogotá'daki kaleyi andıran hapishanede bir hafta geçiren Raphael Rowe, baskıcı ortamla uğraşmak ve kaygı verici bir tehditle başa çıkmak zorundadır.

  3. Romanya: Çingene Hapishanesi bölümünü izleyin. 3. Sezon 3. Bölüm

    Raphael Rowe mahkûmlar arasında tecavüzcülerin, katillerin ve kiralık katillerin olduğu Craiova, Romanya'daki maksimum güvenlikli hapishanede bir hafta geçirir.

  4. Norveç: Kusursuz Hapishane? bölümünü izleyin. 4. Sezon 3. Bölüm

    Birçok hapishane, mahkûmları cezalandırmayı ve küçük düşürmeyi hedefler. Norveç'teki Halden Hapishanesi, Raphael Rowe'un da göreceği üzere, duruma farklı yaklaşıyor.

  1. Brezilya: Çete Hapishanesi bölümünü izleyin. 1. Sezon 2. Bölüm

    Araştırmacı gazeteci Raphael Rowe, Brezilya'nın çetelerle dolu Porto Velho Cezaevi'nde hem gardiyan hem de mahkûm olarak birkaç gün geçiriyor.

  2. Ukrayna: Savaş Bölgesindeki Hapishane bölümünü izleyin. 2. Sezon 2. Bölüm

    Ukrayna'daki Zhytomyr Hapishanesi'nin küçük bir kadroyla idare edilmesi, mahkûmların hapishanede genellikle tehlikeli silahlarla özgürce dolaşmasına imkân tanıyor.

  3. Papua Yeni Gine: Firar Hapishanesi bölümünü izleyin. 3. Sezon 2. Bölüm

    Raphael Rowe, Papua Yeni Gine'de kadro yetersizliği ve süregelen yiyecek kıtlığı nedeniyle kaosun eşiğinde olan Bomana Hapishanesi'ni ziyaret ediyor.

  4. Belize: Tanrı'yı Bulan Hapishane bölümünü izleyin. 4. Sezon 2. Bölüm

    Belize Merkez Hapishanesi'nde mahkûmlara rehabilitasyonun Tanrı'dan geldiği söyleniyor. Raphael Rowe, bu dinî yaklaşımın işe yarayıp yaramadığını araştırıyor.

  1. Honduras bölümünü izleyin. 1. Sezon 1. Bölüm

    Connolly, Honduras'taki Danli hapishanesinde bir hafta geçiriyor. Bu hapishanede kuralları, güçlerini yitirmiş gardiyanlar değil silahlı sert mahkumlar uyguluyor.

  2. Polonya bölümünü izleyin. 2. Sezon 1. Bölüm

    Connolly, Polonya'nın en acımasız suçlularının günün 23 saati hücrede tutulduğu maksimum güvenlikli Piotrkow hapishanesinde yatıyor.

  3. Meksika bölümünü izleyin. 3. Sezon 1. Bölüm

    Meksika'nın El Hongo hapishanesi katillere, tetikçilere, uyuşturucu patronlarına ve bir haftalığına mahkumlarla birlikte yaşayan Paul Connolly'ye ev sahipliği yapıyor.

  4. Filipinler bölümünü izleyin. 4. Sezon 1. Bölüm

    Connolly Filipinler'de aşırı kalabalığın, çetelerin ve ciddi tehditlerin hüküm sürdüğü iki farklı hapishanede zaman geçiriyor.

Sert Gerçekçi,Araştırmacı
Paul ConnollyRaphael Rowe
Mutasyona uğramış bir canavar avcısı olan Rivyalı Geralt, insanların çoğunlukla yaratıklardan daha uğursuz olduğu, karmaşa içindeki bir dünyada kaderine doğru yol alıyor.
Bebek Can ve ailesi, okul öncesi çocukların dünyayı keşfetmelerine yardımcı olan klasik tekerlemeleri ve akılda kalıcı yepyeni şarkıları söylerken onlara eşlik edin!
Evli bir profesör, kendinden genç bir adamla tutku dolu bir ilişkiye girer ancak en yakınındakilerin ihanetine uğrayacağı bir dizi trajik olayla karşılaşır.
Pokémon Benzersiz Yolculuklar: Dizi
Ash ile Goh, çılgın Pokémon diyarındaki yolculuklarına devam ederken birçok harika maceraya atılır ve hedeflerinin peşinden giderler.
Kısa bir ömrü kaldığını öğrenen bir kadın ve dünyanın sonunu getirecek doğaüstü bir güce sahip olan bir adam, hayatın ve aşkın gerçek anlamını keşfeder.
Yasak aşk yaşayan ve birlikte yeni bir hayata yelken açmak isteyen iki sevgili, fotoğrafı çekilen insanların tamamen yok olmasını sağlayan bir telefona rastlar.
Şöhret, para ve güç temalı bu dizide bir gecede sosyal medya yıldızına dönüşen Seo A‑ri, fenomenlerin gösterişli dünyasında başarısının ölümcül sonuçlarıyla yüzleşecektir.
Barbie: Skipper and the Big Babysitting Adventure
Çocuk bakıcılığı işi tutmayan Skipper, yaz için kendine su parkında başka bir iş bulur. Burada çocuk bakım becerilerinin çok işe yarayacağı hemen belli olur.

Tahammül Sınırlarını Zorlayan 15 Korkunç Hapishane

Haberler

Yaşam

Tahammül Sınırlarını Zorlayan 15 Korkunç Hapishane

1. Rikers Island, New York, ABD

1. Rikers Island, New York, ABD

2. Gitarama Central Prison, Ruanda, Afrika

2. Gitarama Central Prison, Ruanda, Afrika

3. Kamp 22, Hoeryong, Kuzey Kore

3. Kamp 22, Hoeryong, Kuzey Kore

4. El Rodeo Hapishanesi, Guatire, Venezüela

4. El Rodeo Hapishanesi, Guatire, Venezüela

5. Bang Kwank, Bangkok, Tayland

5. Bang Kwank, Bangkok, Tayland

6. Supermax, Florence, Colorado, ABD

6. Supermax, Florence, Colorado, ABD

7. Tadmor Hapishanesi, Tadmur, Suriye

7. Tadmor Hapishanesi, Tadmur, Suriye

8. Maracaibo Hapishanesi, Sabaneta, Venezüela

8. Maracaibo Hapishanesi, Sabaneta, Venezüela

9. Lousiana State Penitentiary, Angola, Louisiana, ABD

9. Lousiana State Penitentiary, Angola, Louisiana, ABD

10. Gidani Hapishanesi, Tiflis, Gürcistan

10. Gidani Hapishanesi, Tiflis, Gürcistan

11. La Sante, Paris, Fransa

11. La Sante, Paris, Fransa

12. San Juan de Lurigancho, Lima, Peru

12. San Juan de Lurigancho, Lima, Peru

13. Black Beach Hapishanesi, Ekvator Ginesi, Afrika

13. Black Beach Hapishanesi, Ekvator Ginesi, Afrika

14. Butyrka Hapishanesi, Moskova, Rusya

14. Butyrka Hapishanesi, Moskova, Rusya

15. Kamiti Maximum Security Prison, Nairobi, Kenya

15. Kamiti Maximum Security Prison, Nairobi, Kenya

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

ABD'nin "kara lekesi" Guantanamo 20 yıldır açık

Hapishane, ABD'nin Donanma için Küba'dan kiraladığı Guantanamo Körfezi'nde 20 yıl önce bugün kuruldu.

ABD, 11 Eylül 2001'de ülkenin sembol binaları olan New York'taki Dünya Ticaret Merkezi kulelerine ve Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına düzenlenen saldırıların ardından dünya hukuk tarihine "kara leke" olarak kaydedilecek bir adım attı.

Dönemin ABD Başkanı George W. Bush, "teröre karşı savaş" adı altında ABD istihbaratı tarafından çoğunlukla Orta Doğu ve Afrika’da terörle ilişkili oldukları iddiasıyla ele geçirilenlerin, ABD kanunlarının yargısal olarak sağladığı haklardan faydalanmamaları için Amerikan yargısının yetki alanı dışında sorgu hücreleri ve hapishaneler kurdu.

Guantanamo hapishanesi de hukuksuz işkencelerin, haksız tutuklamaların ve savunmasız infazların yaşandığı en büyük ve daha sonra tüm tutukluların nakledildiği yer oldu.

Fotoğraf: Reuters[Fotoğraf: Reuters]

Guantanamo’nun kuruluşuna giden süreç

ABD’deki 11 Eylül saldırılarını terör örgütü El Kaide üstlenirken ABD, örgüt tarafından üs olarak kullanıldığı gerekçesiyle 7 Ekim 2001'de Afganistan’ı işgal etti.

Bu işgalden kısa süre sonra da Bush'un "teröre karşı küresel savaş" politikasının en karanlık yüzü olan ülke dışındaki hapishaneler kuruldu ve buralarda tutulanlara yönelik işkence içerikli sorgulamalar başlatıldı.

ABD ordusu tarafından başta Afganistan olmak üzere birçok ülkede terör şüphelisi olarak ele geçirilen kişiler, işkencelerle sorgulanmak üzere ABD dışında Amerikan üslerindeki sorgu merkezlerine ve Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) tarafından kurulan gizli hapishanelere nakledildi.

Bush yönetimi, 11 Ocak 2002'de Küba'nın Guantanamo Körfezi'nde bulunan ABD Donanma Üssü'nde terör şüphelilerinin tutulacağı bir hapishane kurduklarını açıkladı. Ancak Guantanamo terör şüphelilerinin tutulduğu tek hapishane olarak bilinse de Tayland başta olmak üzere birçok ülkede bulunan işkence hapishanelerinin varlığı 2006’ya kadar gizli kaldı.

Fotoğraf: Reuters[Fotoğraf: Reuters]

Guantanamo'da toplam 797 kişi işkence gördü

Afganistan, Irak ve diğer bölge ülkelerinde tutuklananların, türlü işkencelere maruz kaldığı Guantanamo hapishanesine kuruluşundan sonraki 1 yıl içinde 680 şüpheli getirildi.

ABD Savunma Bakanlığı verilerine göre ise şimdiye kadar Guantanamo’da 797 şüpheli tutuldu.

"Dünyanın en kötü hapishanesi" olarak tanımlanan Guantanamo'daki gündelik hayata ilişkin görüntüler, bugüne kadar kamuoyuyla çok sınırlı biçimde paylaşıldı.

Fotoğraf: Reuters[Fotoğraf: Reuters]

Turuncu giysiler ve siyah kukuleta giydirilen zanlıların statüleri, Guantanamo ile ilgili tartışmaların merkezinde yer aldı.

Başta insan hakları örgütleri olmak üzere uluslararası kamuoyu, Bush yönetiminin ABD topraklarında suç kabul edilen işkenceyi rahatça yapabilmek ve mahkumların ABD yasalarının sağladığı imkanlardan faydalanmalarını önlemek için Guantanamo'yu açtığına dikkati çekiyor.

Ayrıca, Bush yönetiminin buradaki tutukluları "düşman savaşçı" olarak tanımlaması da bu kişilerin askeri mahkemede yargılanmalarının yolunu açtı.

Fotoğraf: Reuters[Fotoğraf: Reuters]

Obama sözünü tutamadı

Başkanlık için adaylığını 2007 yılında açıklayan Barack Obama, Guantanamo'yu kapatmayı, seçim kampanyasının önemli vaatlerinden biri olarak duyurdu.

Obama, başkanlık döneminde de "ABD’nin imajında kara bir leke" olarak değerlendirdiği Guantanamo'yu kapatmak istediğini sürekli vurguladı.

Başkanlık görevini devralmasından birkaç gün sonra imzaladığı kararnameyle hapishanenin bir yıl içinde kapatılması talimatını veren Obama, bu talimatını yerine getiremedi.

Başkanlığının son yılı 2016'nın Şubat ayında, Guantanamo'nun kapatılmasına dair planını Beyaz Saray'da kameralar karşısında açıklayan Obama, kalan tutukluların bir kısmını ülkelerine ya da onları kabul eden üçüncü ülkelere göndermeyi planlandığını dile getirdi.

Fotoğraf: Reuters[Fotoğraf: Reuters]

Obama, hala tehdit olarak görülen tutukluları ise ABD'deki hapishanelere yerleştirmeyi tasarladıklarını ifade etti.

Ancak, 8 yıllık görevi süresince Guantanamo'yu kapatmaya muvaffak olamadığını görevinin son aylarında Beyaz Saray’da düzenlediği bir basın toplantısında itiraf eden Obama, Amerikan Kongresinin baskılarının buna engel olduğunu ileri sürdü.

Obama, göreve geldiğinde Guantanamo'da 245 tutuklu bulunuyordu ve bunlardan 204'ünün yargılamasını tamamlatıp bazılarını kendi ülkelerine iade etti bazılarını ise üçüncü bir ülkenin denetimine verdi.

Trump döneminde yalnızca 1 kişi salıverildi

Donald Trump, 2016 seçim yarışında başkanlığı kazanması durumunda Guantanamo hapishanesini kapatmayacağını ve terörden tutuklananları orada tutmaya devam edeceğini vadetmişti.

Başkanlığı kazandıktan bir yıl sonra 18 Şubat 2018'de, Kongrede "Birliğin Durumu" konuşmasını yapan Trump, burada Guantanamo hapishanesinin açık kalması için yeni bir Başkanlık Kararnamesi imzaladığını duyurdu.

Trump dönemi boyunca hapishaneye yeni tutuklular getirilmezken, Trump’ın Kongredeki duyurusunun ardından Pentagon, 2 Mayıs 2018'de Ahmed Muhammed Ahmed Haza al Darbi isimli Suudi Arabistan vatandaşı bir tutukluyu Riyad'a iade ettiklerini ve Darbi'nin 2027'ye kadar Suudi Arabistan'da hapiste kalacağını açıkladı.

Darbi, Trump döneminde Guantanamo'dan salıverilen tek tutuklu oldu.

Biden kapatabilecek mi?

ABD Başkanı Joe Biden, hem Obama döneminde başkan yardımcılığı yaptığı sırada hem de 2020 başkanlık yarışı sırasında Guantanamo'nun kapatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ise Biden şimdiye kadar sadece bir Guantanamo tutuklusunu serbest bıraktı.

Pentagon, 19 Temmuz 2021'de Guantanamo'daki son Fas vatandaşı 56 yaşındaki Abdullatif Nasır’ı, Fas'a iade ettiklerini açıkladı.

Tutuklu sayısı 39'a indi

Böylece Biden dönemindeki ilk salıvermeyle birlikte Guantanamo'daki tutuklu sayısı 39'a indi ancak Biden'ın, bu kötü namlı hapishaneyi kapatabileceği konusunda halen soru işaretleri bulunuyor.

Pentagon Sözcüsü John Kirby'nin verdiği bilgilere göre, kalan 39 tutukludan ikisinin cezası kesinleşmişken, 10'unun askeri mahkeme süreci devam ediyor.

Diğer 13 tutuklu başka ülkeye iade için uygunken, 14’ü de periyodik incelemeye tabi tutuluyor.

Fotoğraf: Reuters[Fotoğraf: Reuters]

Askeri mahkeme süreci tamamlandıktan sonra periyodik incelemeye tabi tutulan tutukluların, daha sonra başka ülkeye iade edilmeye uygun olup olmadığı değerlendiriliyor.

Gerekli süreçler tamamlandıktan sonra da iade edilecek ülke ile gerekli denetim prosedürleri görüşülüyor.

Obama döneminde serbest bırakılan veya başka ülkeye iade edilenlerin yüzde 85'inin terörle hiçbir şekilde ilişkili olmadığı ortaya çıkmıştı ancak buna rağmen 197 tutuklunun Guantanamo’dan salıverilmesi yıllar almıştı.

Biden’ın geride kalan 39 tutukluyu serbest bırakmasının da uzun sürebileceği konuşulurken, ABD kamuoyunda özellikle de Kongrenin baskısı altında, Guantanamo hapishanesini kapatmasının çok olası olmadığı değerlendiriliyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası