istanbul da eğlenceli aktiviteler / İstanbul Yapılacak Şeyler ve Aktiviteler

Istanbul Da Eğlenceli Aktiviteler

istanbul da eğlenceli aktiviteler

İstanbul'da yapılacak en güzel 40 aktivite

İstanbul, dünyada iki kıtadan oluşan tek kent olması ile öne çıkıyor. Bunun yanı sıra tarih boyunca birçok imparatorluğun ve devletin sahip olmak istediği bir şehir olması kültürel ve tarihsel anlamda İstanbul’da müthiş bir birikimi oluşmasını sağladı. Kentin hemen her sokağının ayrı bir tarihsel güzelliğe açılması turistlerin de ilgisini çekiyor.

Bu kadar geniş bir kültüre ev sahipliği yapması ve aynı zamanda birçok güzelliği de bünyesinde barındırması dolayısıyla İstanbul’da yapılacak aktivitenin de herhangi bir sınırı bulunmuyor. Ancak sizler için yazımızda Instagram’daki popülerliğe göre sıraladık ve beğeninize sunuyoruz. Bu yazıyla birlikte İstanbul’u daha detaylı bir şekilde keşfetme şansını elde edeceksiniz. İşte yalnızca bir İstanbul uçak bileti alarak yapabileceğiniz keyifli aktiviteler.

1- Sultanahmet Meydanı’nda İstanbul’un tarihsel geçmişine yolculuk

Sultanahmet Meydanı

Dünyanın neresine giderseniz gidin İstanbul denilince akla hep Sultanahmet Meydanı gelir. Tarihi oldukça eskiye dayanan bu meydan Roma ve Bizans İmparatorluğu dönemlerinde hipodrom olarak kullanılıyordu. Tarihi Yarımada’nın en önemli noktasında bulunan bu meydan bu özelliğinden dolayı uzun bir süre Atmeydanı olarak isimlendirildi.

Sultanahmet Meydanı’na geldiğinizde İstanbul’un tarihsel ve kültürel geçmişine rastlayabilirsiniz. Geçmişten günümüze kadar gelen ve hemen her devletin bıraktığı izler bu alan çevresinde toplanmış. Meydanın en bilinen iki mekanı Sultanahmet Camii ve Ayasofya olsa da bunun dışında Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eserler de yer almaya devam ediyor. Meydan ve çevresinde Roma döneminde inşa edilen hipodromun duvar kalıntısı, Bizanslılar zamanından kalma Örme Dikilitaş ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden Alman Çeşmesi alan çevresinde yer alıyor. Bunun yanı sıra Bizanslılar döneminde Delphi Tapınağı’ndan getirilen Yılanlı Sütun da bu alan içerisinde ziyaretçilerini bekliyor. Sultanahmet aynı zamanda İstanbul'da konaklama için tercih edilebilecek en merkezi ve turistik noktalardan biri. Siz de şehri keşfetmeye başlamadan önce Sultahmet otelleri sayfamızı inceleyerek bütçenize en uygun otele rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

"Sultanahmet çevresinde araç park edilebilecek pek fazla alan bulunmuyor. Yayalar ve tramvay,otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla ziyarete daha el verişli. Aksi takdirde park yeri sorunuyla karşılaşabilirsiniz."

2- Eminönü’nde balık ekmek yemek

Eminönü Balık Ekmek

İstanbul denilince akla gelen yerlerden birisi olan Eminönü’nde yer alan balık ekmek tezgahları, turistlerin her dönem ilgisini çekebiliyor. Eminönü’nün Haliç’e bakan kıyılarında yapılan balık ekmek, birçok kişi için kente gelince yapılmak istenen aktiviteler arasında yer alıyor. Bunun temel sebebi ise çalışanların sanki tarihin bir sahnesinden fırlayıp, günümüze gelmiş gibi olmaları ve Haliç’in o eşsiz manzarasında balık ekmeğin davetkâr kokusu ve tadı.

İstanbul’u ziyaret eden birçok turiste ilginç gelen kısımlarından birisi de çoğu zaman çığırtkanların daveti oluyor. Balık ekmek teknelerinin içerisinde oturabileceğiniz gibi ayakta da bu zevki tadabilirsiniz. Kentin simge mekanlarından olan Eminönü Balık Ekmek yemek hem zevkli hem de gezi sırasında enerji depolamak açısından önemli duraklardan birisi olabilir. 

3- Bağdat Caddesi’nde alışveriş yapmak

Bağdat Caddesi

İstanbul’un Anadolu tarafında yer alan Bağdat Caddesi, her dönem gözde olması ile öne çıkıyor. Şehre gelip, alışveriş yapmak ve kentin bu yakasını da keşfetmek isteyenler için eşsiz bir nokta olan caddede, dünyaca ünlü mağazaları bulabilirsiniz. Yaklaşık olarak 14 kilometre uzunluğa sahip olan bu caddede dolaşmak biraz uzun sürse de bağlı bulunduğu Kadıköy ilçesinin en güzel noktaları arasında yer alıyor.

Bağdat Caddesi’ne uğramışken, bölgenin ünlü noktaları olan Suadiye, Erenköy, Bostancı, Kızıltoprak, Selamiçeşme, Göztepe gibi yerleri de gezebilirsiniz.

4- Galata Kulesi’nden Tarihi Yarımada seyri

Galata Kulesi seyir

Galata Kulesi, İstanbul’un en eşsiz noktaları arasında yer alıyor. Kuleden İstanbul’un paha biçilemez güzelliğini net bir şekilde görebilmeniz mümkün. Tarihi Yarımada üzerinde olması bu bölgeyi kulenin en üst noktasından görebilmenize olanak tanıyor. İlk olarak yılında Bizans İmparatoru Justinianos tarafından inşa edilen ancak günümüzdeki haline yılında Cenevizliler tarafından getirilen Galata Kulesi, İstiklal Caddesi’nin sonunda yer alıyor. Aşağı kısmında Karaköy, yukarısında ise İstiklal ve sonunda Taksim Meydanı’nı barındıran bölgede olması da kulenin konumunu değerli kılıyor.

Ayrıca Galata Kulesi ve civarında vakit geçirebileceğiniz birçok yer de yer alıyor. Restoranlarda yemek yiyebilir, etrafındaki güzellikleri keşfedebilirsiniz.

"Kalabalık ve yoğun saatlerde kulenin seyir tepesine çıkmak için uzun bir kuyruk beklemeyi göze almanız gerekiyor. Çocuklu aileler ve hastalık sorunu olanların dikkat etmesi gerekebilir. Ayrıca müzekart da geçerli olduğu için ücretsiz de ziyaret edebilirsiniz."

5- Balat’ın renkli evlerini keşif

Balat renkli evler

İstanbul’un temelinde birçok kültürün oluşumundan söz edebiliriz. Bu yönü ile dünyada birçok turistin görmek istediği bir yer olan kentte Balat da bu kültürün bir parçası olarak Tarihi Yarım Ada’da konumlanıyor. Balat, eski dönemlerde Ermenilerin, Yahudilerin, Rumların ve Türklerin birbirleri ile hoşgörü ortamında yaşadığı bir yerdi. Bugün o günlerden uzak olsa da dönemin havasını soluyabileceğiniz mimari yapılar halen ayakta ve ziyaretçilerini bekliyor. Balat’ta tarihten bir parça olarak kalan eski evlerde yapılan restorasyon çalışmaları sayesinde bölge turizme kazandırıldı ve sokakları kent ziyaretçilerine açıldı.

Balat, uzun süre İstanbul’un pek bilinmeyen ve gidilmeyen yerleri arasında yer aldı ve konum avantajını kullanamadı. Ancak bir yüzyıldan bu yana Balat’ta yer alan bazı ilgi çekici mekanlar ve rengarenk evleri son dönemin popüler noktalarından birisi olmasını sağladı. Ayrıca yine bu bölge sınırları içerisinde yer alan tarihi güzellikler de turistleri buraya çekmeye yetti. İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi, Cibali Kapısı, Tarihi Küçük Mustafa Paşa Hamamı Balat sınırları içerisinde yer alıyor. Sizlerde dar ve yokuşlu sokaklarda kaybolmak ve Balat’ın rengarenk yüzünü görmek isterseniz buraya mutlaka uğramalısınız.

“Balat'ın renkli evleri, sokakları ve etkileyici manzaraları, fotoğrafçılar için ideal bir ortam sunuyor. Fotoğraf ekipmanınızı yanınıza almayı ve güzel kareler yakalamak için fırsatları değerlendirmeyi unutmayın. Özellikle Ayvansaray Tepesi ve Balat Sahili gibi noktalara uğramanızı öneririz.”

6- İstiklal Caddesi’nde kalabalığa karışmak

İstiklal Caddesi

İstanbul’un adeta tanıtım yüzü olan ve bu şehirden bahsedildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi haline gelen İstiklal Caddesi, yılın hangi zamanı olursa olsun kalabalık yüzü ile turistleri karşılıyor. Önceleri araç trafiğine açık olan cadde ’da tamamen yayalara bırakıldı. Kozmopolit yapısı ile birçok insanı bir arada bulunduran İstiklal Caddesi, bugün İstanbul gezilerinin de baş duraklarından birisi olması ile öne çıkıyor.

İstiklal Caddesi denildiğinde çoğunlukla kalabalık olan ana kısım akla gelse de ara sokaklarında da keşfedilecek birçok mekan bulunuyor. Hem gündüz hem de gece hareketli olan caddede aradığınızı bulabilmeniz mümkün.

7- Kapalıçarşı’yı baştan sona keşfetmek

Kapalıçarşı

Kapalıçarşı, yine İstanbul denilince akla gelen yerlerden birisi. Oldukça büyük bir kompleks olan bu yerde kaybolmak hiç de zor değil. Eğer bu yerdeki sokakları bilmiyorsanız kaybolmanız da kaçınılmaz olacak. Resmi tarihte yılında yapımına başlandığı bilinen Kapalıçarşı’nın İstanbul’un fethinin hemen sonrasında başlanması kenti tarihsel dokusu açısından oldukça önemli.

Osmanlı döneminde Kapalıçarşı’da hemen her mesleğe bir sokak verilmiş ve bu yerler halen daha bu mesleklerin isimleri ile anılıyor. İpekçiler, Yorgancılar, Altuncular, Kalpakçılar, Halıcılar, Kilitçiler bunlardan yalnızca bazıları. Dolayısıyla Kapalıçarşı’da kaybolmak İstanbul’da yapılacak aktiviteler arasında mutlaka yer almalı.

“Kapalıçarşı’da alışveriş yaparken pazarlık yapmayı unutmayın, makul bir pazarlıkla karlı çıkmanız mümkün. Ayrıca sayısız yabancı turist ve yerli müşteri ağırlayan Kapalıçarşı güvenlik olarak da ayrıca temkinli olmanız gereken yerlerden.”

8- Heybelida’da turlamak

Heybeliada

Adalar, İstanbul’un o hareketli hayatına biraz ara vermek isteyenler için adeta bir mola yeri. Adalar bölgesinde tur etkinliği turistlerin ve kent ziyaretçilerin tercihleri arasında yer alabilir. Bu bölgenin en bilinen yeri olan Heybeliada’da bilindiği üzere araç kullanımı yasak. Bu sebeple dolaşmak için birkaç seçeneğiniz bulunuyor. Bunlardan ilki bisikletle turlamak olabilir. Bisikletle adayı turlamak İstanbul’da yapabileceğiniz en güzel etkinliklerden birisi. Ada üzerinde bisiklet kiralamak için yerler olsa da son dönemlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İSPARK da bu hizmeti başlattı. Bu sayede Büyükada ve çevresini bisiklet ile dolaşabilirsiniz.

Heybeliada’da dolaşabilmek için seçenekleriniz arasında yalnızca bisiklet bulunmuyor. Elektrikli fayton da tur için tercih edilebilir. Böylece bulunduğunuz adaların en yüksek kısımlarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Heybeliada’da yer alan restoranlarda konuklar için hazırlanan menülerin tadına vararak güneşi batırabilirsiniz.

9- Karaköy sokaklarında bir kahve molası

Karaköy

Galata’nın devamındaki yokuştan aşağıya doğru indiğinizde karşınıza çıkan ilk yer olan Karaköy, son dönemlerde açılan mekanlar ile birçok kişinin ilgisini çekiyor. Bu nedenle İstanbul’a geldiğinizde mutlaka ajandanıza Karaköy’ü eklemelisiniz. Karaköy’de özellikle Kılıçali Paşa Mescidi Sokak’ta toplanan kafeler bu dar alanda karşılıklı olacak şekilde konumlanıyor. Özellikle gece saatlerinde hareketliliğin arttığı Karaköy’de yılın büyük zamanı yoğunluk yaşanabiliyor. Taksim’den başlayarak, İstiklal Caddesi boyunca yapacağınız yürüyüşünüz sonunda yokuşu da arkanızda bıraktığınızda oluşan yorgunluğunuzu burada yudumlayacağınız bir kahve ile rahatlıkla atabilirsiniz.

Ağva’da huzurlu bir kaçamak

Ağva

Ağva, İstanbul’un saklı cennetlerinden birisi. Özellikle hafta sonlarında sessiz ve sakin bir zaman geçirmek isteyen kişiler için ideal olan Ağva, turistik amaçlı kenti ziyaret eden kişilerin de kaçamak noktası olabilir. İstanbul’un sayfiye yeri olan Şile’ye bağlı olan Ağva, Hititlerden Osmanlılara kadar pek çok medeniyet görmüş önemli bir yer. Ağva ismi de Latince kelime kökeninden geliyor.

Ağva hem dinlenmek hem de gezmek için ideal olan yerler arasında bulunuyor. Bölgede bulunan akarsularda tur yapabilir, Kilimli ve Kadırga koylarında denizin tadını çıkarabilirsiniz.

"Özellikle Göksu Nehri boyunca yürüyüşe çıkabilir ya da sakin bir bisiklet turu yapabilirsiniz."

İstanbul Boğazında tekne turu

Boğaz turu

İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Akdeniz’i birbirine bağladığı için önemli bir geçiş noktası olarak kabul ediliyor. Stratejik önemi dolayısıyla tarih boyunca bu özelliği ile öne çıkan boğazda tekne turu yapmak İstanbul’da yapılacak aktiviteler listenizde mutlaka yer almalı. Boğaz turu sayesinde kıyı boyunca uzanan tüm tarihi güzellikleri görebilmeniz mümkün. Tekne turu sırasında Dolmabahçe Sarayı, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Kız Kulesi, Çırağan Sarayı, Topkapı Sarayı, Ortaköy Camii, Kuleli Askeri Lisesi, Beylerbeyi Sarayı görülebilir. Turlar genellikle en az 2 saat en fazla 5 saat aralığında sürüyor.

Emirgan Korusu’nda lalelerin içerisinde gezinti

Emirgan Korusu

İstanbul’un en yeşil yerleşim birimlerinden birisi olan Sarıyer’de konumlanan Emirgan Korusu, her yıl lalelerin açtığı mevsimde görülmeye değer manzaralar ortaya çıkartıyor. Eğer Nisan ayı içerisinde İstanbul’da bulunmayı planlıyorsanız mutlaka gezi notlarınızın arasına Emirgan Korusu’nu almalısınız.

On yedinci yüzyılda IV. Murat’ın emri ile inşa edilen Emirgan Korusu, Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk olmak üzere üç adet köşkten oluşuyor. Bahçesinde yer alan lale çiçeklerinin mevsimi geldiğinde o eşsiz görüntüsü koruyu gezen misafirleri derinden etkiliyor. 

"Emirgan Korusu aynı zamanda Lale Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Her sene mart sonu ile mayıs ortasına kadar süren festival büyük ilgi görüyor."

Galata Köprüsü’ndeki mekânlarda akşam yemeği

Galata Köprüsü

Galata Köprüsü, Altın Boynuz olarak bilinen Haliç’in iki tarafına geçiş imkanı sunması amacıyla inşa edildi. Ne zaman giderseniz gidin köprünün iki yanında balıkçıların oltaları ile karşılaşırsınız. Galata Köprüsü’nün bir diğer öne çıkan özelliği ise alt kısmında yer alan ve akşamları oldukça neşeli olan restoranları. Bu mekanlarda yerli ve yabancı birçok içki rahatlıkla bulunabilirken, genellikle balık ağırlıklı menüler konukların beğenisine sunuluyor.

Akşam güneşi batırmak için bir yer arıyorsanız ve İstanbul’a gelince balık yemeyi arzuluyorsanız mutlaka Galata Köprüsü altında yer alan restoranları denemelisiniz.

İstanbul Modern Sanatlar Müzesi ziyareti

İstanbul Modern Sanatlar Müzesi

Karaköy’de gezintiniz sırasında atlamamanız gereken kent ile modern sanatların buluştuğu yer olan İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, kalıcı ve geçici eserleri ile dikkat çekiyor. Türk sanatçıların modernite ile harmanladığı sanat anlayışlarını sergiledikleri müzede, geçtiğimiz yüzyılın en başından günümüze kadar gelen birçok modern sanat eserini bulabilirsiniz.

Bugüne kadar sanata ve sanatçıya birçok noktada destek olan Eczacıbaşı tarafından açılan bu müzede, yine bu aileye ait koleksiyondan parçaları da rahatlıkla görebilirsiniz. Beyoğlu’ndaki geçici sanat merkezini sanal tur ile dolaşabileceğiniz İstanbul Modern, mutlaka görülmesi ve keşfedilmesi gereken önemli mekanlar arasında yer alıyor.

Müze çalışma saatleri:

  • Çarşamba, cuma, cumartesi, pazar: -
  • Perşembe: -
  • Pazartesi: Kapalı

Bilet Ücretleri:

  • Tam: TL
  • İndirimli (Öğrenci, Öğretmen, 65 Yaş Üstündekiler): 80 TL
  • Gruplar (10 kişi ve üzeri): 80 TL

Uluslararası Ziyaretçiler:

  • Tam: TL
  • İndirimli (Öğrenci, Öğretmen, Emekli ve 65 Yaş Üstündekiler): TL
  • Gruplar (10 kişi ve üzeri): TL

İstanbul Modern Üyeleri, Engelli Ziyaretçiler, 12 yaşından küçük çocuklar, ICOM, CIMAM, MMKD Kart Sahipleri: Ücretsiz

"Perşembe günleri Türkiye'de ikamet eden ziyaretçilere giriş ücretsiz. Salı günleri saat - arası, yaşındaki Türkiye'de ikamet eden gençlere de giriş ücretsiz. İndirimli giriş için (Öğrenci, Öğretmen, Emekli ve 65 Yaş Üstündekiler) ilgili kimlik kartınızı gişede göstermelisiniz.”

Belgrad Ormanı’nda yürüyüş

Belgrad ormanı

Sarıyer sınırları içerisinde kalan Belgrad Ormanı, İstanbul’un yeşil kalan ender yerleri arasında bulunuyor. Birçok İstanbullu bu bölgeye kentin gürültüsünden kaçmak ve kendisini doğaya bırakmak için geliyor. Bu nedenle İstanbul’da yapılacak aktiviteler listenizde mutlaka Belgrad Ormanı’nda yürüyüş olmalı. Yaklaşık olarak hektarlık bir alana sahip olan orman içerisinde doğa yürüyüşünün yanı sıra, bisiklet yollarında orman turu atabilirsiniz.

Belgrad Ormanı, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında eşsiz görüntülere sahne oluyor. Orman içinde en eskisi , en yenisi yılında yapılan yedi adet bent bulunuyor. Ayrıca bugün Sultanahmet sınırları içerisinde konumlanan Yerebatan Sarnıcı’na da suların Belgrad Ormanı’ndan taşındığı biliniyor. Dolayısıyla İstanbul’a hayat veren bir bölgeyi kent ziyaretinizde mutlaka görmelisiniz.

"Doğa yürüyüşü için mutlaka sağlam outdoor ayakkabılar seçmeli ve hava durumu şartlarını göz önünde bulundurarak yağmurluk da yanınıza almalısınız."

Pierre Loti’de kısa bir mola"

Pierre Loti

Altın Boynuz olarak anılan Haliç’e hakim bir yer olan Pierre Loti Tepesi, aslında büyük bir aşkın da büyümesine öncülük etmiş.  Fransız subayı Pierre Loti, Türk kızı Hatice’nin her gün buluştuğu Rabia Hatun Kahvesi’nin adı bir süre sonra bu aşkın kahramanlarından Pierre Loti ile anılmaya başladı. O günden bu yana bu isimle bilinen tepe, hem Haliç’i izlemek hem de İstanbul gezisine kısa bir mola vererek, kahve yudumlamayı isteyen misafirlerin uğrak noktası oldu.

Eyüpsultan sınırları içerisinde yer alan Pierre Loti Tepesi’ne ulaşmak isteyen turistler kısa bir teleferik yolculuğu ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirler.

"Çocuklu ailelerin ve kronik rahatsızlığı olanları temkinli olmasında fayda var çünkü kuyruk saatlerce beklemenizi gerektirebileceği gibi yokuşlu yollar da zorlayabilir."

Mısır Çarşısı’nın ruhunu keşif

 Mısır Çarşısı

Eminönü’nde ’tan bu yana kapıları açık olan Mısır Çarşı’sı, İstanbul’a turistik amaçlı gelen kişilerin listesinde mutlaka bulunmalı. Sabah saatlerinde kapılarını açan çarşı akşam yedi gibi kapanıyor. İçerisinde kuruyemişçiden aktara, turistik eşya dükkanlarından kuyumcuya kadar pek çok farklı kategoride mekanın bulunduğu Mısır Çarşı’sı yılın hemen her günü yoğun bir şekilde çalışıyor. Otantik ve tarihi esintileri bulunan kıyafet ve eşyaların da yer aldığı bu çarşı, turistlerin ilgisini çeken bir yer.

Mısır Çarşısı konum itibari ile birçok noktaya da yakın mesafede yer alıyor. Buna göre, çarşıyı gezmeye gelen misafirler, Çiçek Pazarı, Yeni Camii, Balkapanı, Hasırcılar Sokağı gibi yerleri de gezmeyi ihmal etmemeli. Eğer şehri en konforlu bir şekilde keşfetmek istiyorsanız araç kiralama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Süleymaniye Camii avlusundan gün batımı izlemek

Süleymaniye Camii gün batımı

İstanbul gezilerinin en uğrak mekanlarından birisi olan Süleymaniye Camii, tarihsel öneminin yanı sıra gün batımları ile de meşhur bir yer. Camii, kentin hakim tepelerinden birisinde kurulu olduğu için siluetiyle tanıtım broşürlerini süslerken, gün batımlarında da eşsiz manzaralar sunuyor.

Gün batımı esnasında Haliç kıyılarında olursanız Süleymaniye Camii’nin siluetini kusursuz bir şekilde görebilirsiniz. Eğer gün batımı sırasında camiyi geziyorsanız avlusuna çıkıp, güneşin o günlük macerasına son verirken ortaya çıkarttığı eşsiz görseli rahatlıkla görebilirsiniz. Dolayısıyla İstanbul’da yapılacak aktiviteler listenize Süleymaniye Camii avlusunda gün batımını izlemeyi ekleyebilirsiniz.

Çamlıca Tepesi’nde göçmen kuşları seyretmek

Çamlıca Tepesi

Anadolu Yakası’nda Üsküdar sınırları içerisinde kalan Çamlıca Tepesi, İstanbul’un en eşsiz manzaralarını sunan bir yer olarak bilinir. Kente gelip, İstanbul Boğazı’na tepeden bakmak istiyorsanız mutlaka Çamlıca Tepesi’ne uğramalısınız.

Üsküdar’daki geziniz sırasında yorulduysanız ve manzara arıyorsanız gelebileceğiniz bir yer olan tepe üzerinde büyük bir park bulunuyor. Hem dinlenebileceğiniz hem de restoranlarında vakit geçirebileceğiniz genişlikte olan bu parkta, boğazın farklı bir yüzünü görebilirsiniz. Eylül ve Ekim aylarında İstanbul’dan geçerek sıcak bölgelere giden göçmen kuşları gözlemleyebilirsiniz.

"Eğer Çamlıca Tepesi'ne kişisel aracınla gidiyorsanız arabanı ücretli otoparkta bırakmanız gerekecek. Tepenin zirvesine çıkmak için biraz yürümeniz gerekecek, bu yüzden rahat ayakkabılar ve kıyafetler seçmenizi öneririm. Güneşli bir günde gidiyorsanız şapka, güneş gözlüğü ve güneş kremi gibi eşyaları yanında bulundurmanızı tavsiye ederim.”

Kumkapı’yı keşfetmek

İstanbul Kumkapı

Fatih ilçesinde yer alan Kumkapı, Marmara Denizi’nin kıyısında yer alan İstanbul’un en özel semtleri arasında yer alıyor. Özellikle gece hayatı ile öne çıkan bir yer olan semtte bitişik nizam sıralanan meyhaneler, yerli içkilerin ve balığın tadına varmak isteyen kişileri ağırlıyor. İstanbul’a gelip, Kumkapı’da mutlaka bir akşam yemeği yenmeli.

Bizans döneminden bu yana yerleşimin olduğu Kumkapı, bu dönemlerde küçük iskele anlamına gelen “Konto Skalion” ismi ile biliniyordu. Kumkapı’da eğlence öncesinde Surp Vorvots Vorodman Kilisesi, Tavaşi Süleyman Ağa Camii, Ermeni Patrikliği, İbrahim Paşa Muhsine Hatun Camii, Halil Çevkan Çeşmesi gezilip görülebilir.

 Yenilenen yüzü ile Yerebatan Sarnıcı ziyareti

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Meydanı’nın yakınında yer alan Bizanslılar döneminde yapılmış önemli bir su kaynağı olması ile öne çıkıyor. Ancak sarnıcın içerisindeki heykellerin ve sayısız gibi duran mermer eserler nedeniyle o dönem halk tarafından Yerebatan Sarayı olarak da isimlendirilmiş.

Yerebatan Sarnıcı yılında bağlı bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmek amacıyla kapatıldı. Yaklaşık olarak beş yıldır kapalı olan bu önemli yer 23 Temmuz tarihinde yeniden ziyarete açıldı. Restorasyon çalışmaları sonrasında yapılan ziyaretlerde en dikkat çekici eser bir sütunun kaidesi pozisyonunda olan ve Yunan mitolojisinin önemli karakterlerinden olan Medusa Heykeli oldu. Bu yapıyı korumak için konulan Medusa Heykeli, yapılan restorasyon çalışmaları sonrasında tamamen ortaya çıkartıldı.

Yerebatan Sarnıcı, yenilenen yüzü ve tarzı ile yeniden hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaretine açıldı. İstanbul’da yapılacak aktiviteler listesinde mutlaka Yerebatan’ın yenilenen yüzü olmalı.

“Kurum Kültür Bakanlığı’na bağlı değil. Bu nedenle Müze Kart’ın ile Yerebatan Sarnıcı’na ücretsiz giriş yapamazsın. Kredi kartı ve nakit paranın geçerli olduğu müzede döviz kabul edilmiyor.”

MiniaTürk’te Türkiye’yi kuş bakışı izlemek

MiniaTürk

Beyoğlu civarında dolaşıyorsanız ve Türkiye’nin her yerini tek seferde keşfetmek istiyorsanız MiniaTürk’ü mutlaka görmelisiniz. Türkiye’de yer alan ve tarihi, kültürel mirasa ışık tutan eserleri yerinde göremeyen ya da görecek vakti olmayan turistlere yönelik açılan MiniaTürk, 60 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.

MiniaTürk içerisinde, İstanbul’da yer alan 62 eseri, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde bulunan 60 eser ve Osmanlı döneminde yapılmış ve bugün yurtdışında olan 13 mekanın minyatürlerini bulabilirsiniz. Burada ayrıca aralarında Topkapı Sarayı, Ayasofya, Süleymaniye Camii gibi tarihsel 16 eserin kristal cam, lazer ve ışık ile yeniden oluşturulduğu İstanbul Kristal Müzesi ve  Panaroma Zafer Müzesi’ni de gezebilirsiniz. Böylesine zengin bir kültürel mirası sergileyen MiniaTürk’ü mutlaka İstanbul’da yapılacak aktiviteler listenize eklemelisiniz.

Avrasya Maratonu’na katılmak

Avrasya Maratonu

Her yıl Kasım ayında düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı Avrasya Maratonu, İstanbul’da yapılacak aktiviteler arasında kendisine yer bulabilir. Kıtalararası bir yarış olması dolayısıyla bu alanda tek yarış olan Avrasya Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor.

yılında bir grup Alman turistin hayata geçirdiği bu yarış, o günden bu yana kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Binlerce insanın katıldığı yarış Altunizade’den başlıyor, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçilerek, Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda sona eriyor. Yarışta yer alabilmek için kayıt olmanız yeterli, bunun dışında ek herhangi bir şart aranmıyor.

Aydos Ormanı’nda huzurlu bir gün

Aydos Ormanı

Anadolu Yakası’nda Kartal ilçesi sınırlarında yer alan Aydos Ormanı, Avrupa Yakası’ndaki Belgrad Ormanı gibi şehirden kaçmak isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Her ne kadar Kartal’da olsa da Pendik ve Sultanbeyli ile de sınır olan ormanı dolaşmak size huzur verebilir. Aydos Ormanı içerisinde yer alan gölü, şekil olarak Trabzon’daki meşhur Uzungölü andırıyor. Burada suyun kenarında yürüyüş yapabilir, düzenlenen trekking etkinliklerine katılabilirsiniz. Ayrıca metre rakımı ile İstanbul’un en yüksek noktası olması ile öne çıkan Aydos Tepesi’nden İstanbul’u izleyebilirsiniz.

"Aydos Ormanları’nda mesire alanlarında piknik organize edebilir, orman içerisinde yer alan mekanlarda kahvaltınızı yapabilirsiniz."

Fethi Paşa Korusu’nda Boğaza nazır kahvaltı

Fethi Paşa Korusu

Üsküdar’da İstanbul Boğazı’nı gören bir noktada yer alan Fethi Paşa Korusu, bulunduğu bölgenin en yeşil alanları arasında yer alıyor. Üsküdar geziniz sırasında mutlaka uğramanız gereken bir yer. Öyle ki günü koruda yer alan konakta yapacağınız kahvaltı ile başlatabilirsiniz.

Kuzguncuk ve Sultantepe semtleri arasında yer alan Fethi Paşa Korusu, adını da aldığı Fethi Ahmet Paşa tarafından yılında yaptırıldı. Bir dönem yazar ve sosyolog Cemil Meriç’in de ikamet ettiği konak, varislerinden Avukat Şevket Mocan yılında burayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devretti. ile arasında bakımsız ve sahipsiz kalan koru ve konağın diğer varislerinin de haklarının istimlak yoluyla alınması ile burası tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçti ve sosyal tesisi olarak kullanıma sunuldu. Bugün muhteşem doğası ile şehrin ortasında adeta vaha gibi duran koru, ziyaretçilerine kapılarını sonuna dek açıyor. İstanbul’a gelip, farklı aktiviteler yapmak istiyorsanız Fethi Paşa Korusu’nda kahvaltı ve vakit geçirmek size iyi gelebilir.

Çiçek Pasajı’ndaki meyhanelerde akşam yemeği

Çiçek Pasajı

Beyoğlu’nun ve İstiklal Caddesi’nin en uğrak mekanlarından birisi olan Çiçek Pasajı hem tarihi hem de kültürel olarak birçok kişinin ilgisini çekiyor. Tarihi Tanzimat Fermanı dönemine kadar uzanan Çiçek Pasajı, caddenin en dikkat çekici ve süslü yapıları arasında yer alıyor. Önceleri Naum Tiyatrosu olarak anılan bu yer, yılında çıkan yangından sonra Rum Hristaki Zografos Efendi tarafından satın alındı ve İtalyan mimar Cleanthy Zanno’ya çarşı olarak tasarlatıldı. Altında 24 dükkan üstünde ise 18 dairenin olduğu bu yer Cite de Pera olarak anılmaya başlandı. Cumhuriyet döneminde ise çiçekçilerin burada dükkan açmaya başlaması ile birlikte Çiçekçiler Pasajı olarak bilinen bu yerin günümüzdeki ismi de buradan geliyor.

Çiçek Pasajı içerisinde günümüzde çiçekçi bulunmasa da akşamları muhteşem sofraların kurulduğu meyhaneler yer alıyor. Beyoğlu’nda bir dönem tüm sanatçıların uğrak noktası olan bu önemli yer, halen daha bu özelliği ile biliniyor. Zaman zaman Çiçek Pasajı’na gittiğinizde bir sanatçıyı görebilmeniz mümkün. Bu özellikleri dolayısıyla İstanbul gezisi sırasında yapılacak aktiviteler arasında Çiçek Pasajı mutlaka yer almalı.

Tarihi Vefa Bozacısı’na uğramak

Tarihi Vefa Bozacısı

Boza, Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahip. Tarihten gelen ve İstanbul’un önemli değerlerinden birisi olan Vefa Bozacısı da bu kültürü sürdürmeye devam ediyor. Kentin önemli eğitim kurumlarından olan Vefa Lisesi’nin hemen yanı başında yer alan Vefa Bozacısı, misafirlerine sıcacık, leblebi kaplı bozalarını sunmaya devam ediyor.

Vefa Bozacısı, yıl önce Hacı Sadık Bey tarafından kurulan Vefa Bozacısı, o dönem için bozanın sulu kıvam yerine daha koyu kıvamlı olmasını savunarak, rakiplerine göre daha farklı bir tat ortaya koydu. Oldukça sevilen ve günümüze kadar gelen lezzet, mekanı İstanbul’da mutlaka uğranması gereken duraklardan biri haline getirdi. Fatih İlçe sınırlarında kalan Vefa semtinden adını alan bu yer, dördüncü kuşak işletmecileri tarafından yönetilmeye devam ediyor.

"Gitmişken diğer geleneksel lezzetlerin de keyfini çıkarın.  Özellikle Vefa'nın ünlü ekşi mayalı ekmekleri ve pastırmaları denemek için fırsatı değerlendirebilirsiniz.”

Galata Mevlevihanesi’ni ziyaret

Galata Mevlevihanesi

Tarihi, İstanbul’un ilk fethedildiği yıllara kadar dayanan Galata Mevlevihanesi, yılında İskender Paşa tarafından bugün Galata Kulesi ile İstiklal Caddesi arasında Tünel’e yakın mevkide kuruldu. Bugün müze statüsünde olan bu yer mistik havası ve tarihi dokusu ile birçok turist tarafından ziyaret ediliyor. Zaman zaman semazen gösterilerinin de olduğu Mevlevihane içerisinde birçok farklı yapı da yer alıyor. Galata Mevlevihanesi, cumhuriyetin kuruluşuna kadar gelmiş, ancak bu dönem içerisinde tekke ve zaviyelerin kapatılması dolayısıyla buraya da kilit vurulmuş. Bir süre karakol olarak kullanılan bu mekan yılında yeniden düzenlenerek Divan Edebiyatı Müzesi olarak açılmış. yılında yeniden düzenlenen bu mistik yer yılında Galata Mevlevihanesi Müzesi olarak yeniden hizmete girdi.

Galata Mevlevihanesi içerisinde ana yapıda semahane ve dervişlerin odalarını rahatlıkla görebilirsiniz. Bahçesinde ise, Halet Efendi Kütüphanesi, Hasan Ağa Çeşmesi, Adile Sultan Şadırvanı, Şeyh Galib Türbesi, çamaşırhane ve sarnıç yer alıyor.

Yoros Kalesi’nde Boğazın keyfini çıkartmak

Yoros Kalesi

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Yoros Kalesi, İstanbul Boğazı’nı izlemek için eşsiz duraklar arasında yer alıyor. Anadolu Kavağı sırtlarında bulunan kale, Bizanslılar döneminde yapılmış, ancak bir süre sonra Cenevizlilerin eline geçmiş. Uzun süre Cenevizlilerde kaldığı için kalenin Ceneviz kalesi olduğu inancı yaygınlaştı.

Boğaz’dan geçerken bakıldığında net bir şekilde görülen hakim bir tepede bulunan kalenin bazı kesimleri halen ayakta ve iyi durumda. Kalenin alt kısmında yemek yenebilecek restoranı bulunuyor. Burada vakit geçirirken İstanbul Boğazı’nı seyredebilir, oldukça farklı bir aktiviteye imza atabilirsiniz. Yoros Kalesi’ne hem deniz hem de kara yoluyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Anadolu Kavağı vapuru ile denizden ulaşım sağlarken, karadan İETT otobüsleri, minibüs ya da özel araç ile kaleye gidebilirsiniz. Yoros Kalesi’ni ziyaret ve boğaz manzarası mutlaka İstanbul’da yapılacak aktiviteler içerisinde yer almalı.

Aya İrini Müzesi

Aya İrini Müzesi

Bizans’ın erken dönem eserleri arasında yer alan Aya İrini, Roma İmparatoru ve aynı zamanda Doğu Roma İmparatorluğu’nun da kurucusu olan Konstantin tarafından kentin inşası sırasında yaptırıldı. Aya İrini (Hagia Eirene) isminin Türkçe karşılığı ise, “Kutsal Barış” olarak çevriliyor. Topkapı Sarayı surlarının içerisinde kalan Aya İrini, hiç camiye çevrilmemiş olması ile öne çıkıyor. Dolayısıyla bozulmamış yapısı ile birçok insanı kendisine hayran bırakıyor. Ancak Osmanlılar döneminde Aya İrini’ye hiç işlem yapılmamış dersen yanılırız. yılında kiliseye kitabe ekleyen o dönemin mimarları, ayrıca merdiveni de inşa etmişler. 

Aya İrini’nin Osmanlı için önemi ise 19’ncu yüzyılda burasının müze olarak kullanılmaya başlanması oldu. İstanbul’da günümüzde Aya İrini içerisinde çeşitli bienaller, müzik festivalleri, söyleşiler ve sanatsal aktiviteler düzenleniyor. Bu organizasyonlar sayesinde hem etkinliklere katılıp hem de Aya İrini’yi gezme şansını elde edebilirsiniz.

Ortaköy’de meşhur kumpir lezzetini keşfetmek

Ortaköy Kumpircileri

Beşiktaş’ta yer alan Ortaköy’e geldiğinizde Ortaköy Camii’ni gezdikten sonra yapmanız gereken ilk aktivite kumpir yemek olmalı. Çünkü Ortaköy denildiğinde akla gelen ilk lezzetlerden birisi patates ve diğer malzemelerin uyumu ile ortaya çıkan eşsiz tat kumpir oluyor.  İstanbul ve Ortaköy için klasikleşmiş bir lezzet olan kumpir için bölgede birçok mekan bulunuyor.

Esasen Yugoslavya lezzeti olan kumpir, zaman içerisinde ülkemize de gelmiş ve çok sevilmiş. Bütün patatesi kabuğunu soymadan fırınlayarak ya da köz içerisine atarak pişiren ustalar daha sonra kabuğunu yarıp içine özel olarak hazırladıkları malzemeleri atarak servis ederler. İstanbul’da yapılacak aktiviteler listenize Ortaköy’de kumpir lezzetini keşfetmeyi ekleyebilirsiniz. Siz de bu eşsiz lezzeti yerinde tatmak istiyorsanız İstanbul otobüs bileti seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Sait Faik Müzesi ziyareti

Hikaye, roman yazarı ve şair unvanlarına sahip olan Sait Faik Abasıyanık’ın Burgazada’da yaşadığı evi vefat ettikten sonra yılında müze haline getirildi ve o günden bu yana ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Yazarın yaz aylarında vakit geçirdiği bu evde bulunan eşyaları, fotoğraflar, mektuplar ziyaretçilere açıldı. ile yılları arasında müzenin restore edilmesi için gerekli çalışmalar yapıldı ve ardından yeniden ziyaretçilere açıldı.

Müze içerisinde, Sait Faik Araştırma Atölyesi yer alıyor. Bu atölyede arşivlerin taranması, dijitalleştirilmesi gibi konular ele alınıyor. Bunun yanı sıra mülakat ve söylem analizi gibi konulara da atölye eğiliyor. 

“Pazartesi ve salı günleri ve resmi tatillerde ziyarete kapalı. Çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleriyse - saatleri arasında ziyaret edilebilir. Grup ziyaretleri için 10 kişiden fazla ise rezervasyon yapılması şart.”

Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde oyun izlemek

Muhsin Ertuğrul Müzesi

Türk tiyatrosunun öncü isimlerinden birisi olan Muhsin Ertuğrul’un adının verildiği sahnede oyun izlemek birçok kişi için önemli aktiviteler arasında yer alıyor. Türk sinemasında Tiyatrocular Dönemi’nin önemli temsilcilerinden birisi olan Muhsin Ertuğrul adına açılan sahne, yılında Harbiye’de açıldı. Klasik ve günümüzden tiyatro oyunlarının sergilendiği sahne İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından işletiliyor. Burada bugüne kadar binlerce oyun sahnelendi ve halen sahnelenmeye devam ediyor.

İkonlaşmış sahnede izleyeceğiniz tiyatro oyunu ile kentin kültürel aktivitelerini yapabilir, Şehir Tiyatroları’nın klasikleşmiş oyunlarını keşfedebilirsiniz. İstanbul’a geldiğinizde sezon devam ediyorsa mutlaka Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde oyun izlemelisiniz.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

İslamiyet’in başından bu yana yapılan ve günümüze ulaşmış 40 bin parça eserin sergilendiği Türk ve İslam Eserleri Müzesi, zengin içeriği ile dikkat çekiyor. Pişmiş toprak eserler, cam eşyalar, işlenmiş taşlar ve daha birçok eserin sergilendiği müze ilk olarak yılında Süleymaniye Camii imarethanesinde açıldı. yılına kadar burada kalan müze bu sene içerisinde Süleymaniye’nin yakınlarında yer alan İbrahim Paşa Sarayı’na nakledildi.

Avrupa Birliği tarafından ödüllendirilen Türk ve İslam Eserleri Müzesi içerisinde Abbasi, Memlük, Selçuklu ve son olarak Osmanlı dönemlerine ait eserler sergileniyor. İçerisinde hat sanatının en nadide eserlerini, dünyanın en değerli halı koleksiyonunu ve el yazması kitapları görebilirsiniz. İstanbul’da yapılacak aktiviteler listenizde Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ne mutlaka yer verin.

İstanbul Deniz Müzesi ziyareti

İstanbul Deniz Müzesi

Tarihi ’lerin sonuna kadar giden ve Türkiye’nin en eski müzelerinden birisi olan İstanbul Deniz Müzesi, Türk denizcilik tarihine ilgi duyan gezginlerin kaçırmaması gereken bir mekan. yılında o dönemki makam olan Bahriye Nezareti’nin başında bulunan Bozcaadalı Hasan Hüsnü Paşa tarafından verilen emir ile kurulan müzede, tarihi kadırgalar, taş ve kağıttan yapılmış eserler, yağlı boya, kara kalem tablolar, Atatürk’e ait denizcilik ile ilgili eşyalar yer alıyor.

Beşiktaş’ta yer alan İstanbul Deniz Müzesi, Barbaros Meydanı’nın yakınında konumlanıyor. Yakınında Dolmabahçe Sarayı’nın olması dolayısıyla burayı ziyaret ettikten sonra denizcilik müzesine de uğrayabilirsiniz. Türk denizciliğinin tarihsel gelişimini görebileceğiniz İstanbul Deniz Müzesi, İstanbul’da yapılacak aktiviteler listenizde mutlaka yer almalı.

Üstü açık otobüs ile İstanbul turu

İstanbul otobüs turu

Dünyanın birçok kentinde olan üstü açık iki katlı otobüs ile kent turu, İstanbul’da da yapılıyor. Kenti keşfetmek isteyen turistlere yönelik olarak düzenlenen bu turlar Big Bus İstanbul ismi ile düzenleniyor.

İstanbul’u gezmek için çok fazla vakti olmayanlar ve gidilecek önde gelen turistik mekanlara daha rahat bir şekilde varmayı hedefleyenler tarafından sıklıkla kullanılan üstü açık otobüs ile İstanbul turu, Sultanahmet’ten kalkıyor. Tur otobüsünde dolaşırken bir mekanı çok merak ettiyseniz ilgili durakta inerek incelemenizi yapabilir, bir sonraki otobüse aynı biletle binebilirsiniz. Dolayısıyla alınan biletler gün boyunca geçerli oluyor. Otobüslerin iki güzergahı bulunuyor. Birincisi, kırmızı güzergah olarak isimlendiriliyor ve 11 duraklı İstanbul kent turu yaptırılıyor. Diğeri ise, mavi güzergah olarak bilinen Haliç ve çevresini gezdiriyor. İstanbul’da yapmanız gereken aktiviteler arasına üstü açık otobüs ile kent turunu da alabilirsiniz.

Büyük Saray Mozaikleri Müzesi
İstanbul Büyük Saray Mozaikleri Müzesi

Antik çağlarda süsleme amacıyla sık sık kullanılan mozaikler, birçok küçük parçadan bir araya gelmesi ve yap boz gibi bir görünüm elde etmesi dolayısıyla pek çok insanı etkiliyor. Eğer bu konuya ilginiz varsa ve İstanbul’daysanız mutlaka Büyük Saray Mozaikleri Müzesi’ne gitmelisiniz.

Büyük Saray Mozaikleri Müzesi içerisinde genellikle Doğu Roma İmparatorluğu (Bizans) döneminden kalan mozaikleri görebilirsiniz. Sultanahmet Meydanı ve çevresinde yer alan Ayasofya ve Hipodrom’da yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkartılan binlerce parçalık mozaikler sergileniyor. Müze içerisinde eşek besleyen bir çocuk, fil ve aslan savaşı, elma yiyen arılar, gryphon yiyen bir kertenkele, çömlek pot taşıyan genç bir kız, kaz sürüsü ve çocuklar, keçi sağan adam, avcı ve kaplanın kavgası isimlerinde birçok eser yer alıyor. İstanbul’da yapılacak aktiviteler arasında Sultanahmet Meydanı’na yakın konumda yer alan Büyük Saray Mozaikleri Müzesi yer alabilir.

Çemberlitaş Hamamı’nda masaj yaptırmak

Çemberlitaş Hamamı

yıldan bu yana aktif olarak çalışan ve İstanbul’un en ünlü hamamları arasında yer alan Çemberlitaş Hamamı turistlerin her dönem ilgisini çeken yerler arasında bulunuyor. yılında Sultan III. Murad’ın annesi Nûrbânû Sultan tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan hamam bugün halen daha aynı görevini sürdürmeye devam ediyor. Geleneksel Türk hamamı, kese ve masaj, kil maskesi, Hint terapisi gibi birçok hizmet sunuluyor.

İstanbul’un en ikonik yerlerinden birisi olan Çemberlitaş Hamamı bugüne kadar birçok Hollywood filmine sahne olmuş önemli mekanlar arasında bulunuyor. Oldukça ünlü olmasının yanı sıra büyük bir göbek taşını da barındıran hamamda tellaklar tarafından yapılacak kese ve masaj ile rahatlayabilirsiniz. Bu sayede Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan hamamın keyfini çıkartma şansına sahip olabilirsiniz. İstanbul’u gezmek için geliyorsanız keşfetmeniz gereken mekanların başında gelen Çemberlitaş Hamamı, Fatih ilçe sınırlarında konumlanıyor.  

Pera Müzesi İstanbul ziyareti

Pera Müzesi

İstanbul yalnızca tarihin değil, kültürün de başkenti olarak biliniyor. İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Pera Müzesi de kentin en aktif kültür ve sanat alanları arasında yer alıyor. Müze, yılında inşa edilen ve uzun bir süre konaklama tesisi olarak kullanılan Hotel Bristol’ün binasında yer alıyor.

Pera Müzesi, İnan Kıraç Vakfı tarafından açıldı ve bu oluşumun altında yaşamına devam ediyor. Müze içerisinde geçici sergilerin yanı sıra kalıcı olarak bulunan eserler de yer alıyor. Kente geldiğinizde açılan geçici sergileri Pera Müzesi’nin internet sayfasından öğrenebilirsiniz. Kalıcı sergilerde ise ünlü Türk ressam Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” başta olmak üzere birçok eseri, Osmanlı’dan etkilenen Avrupalı oryantalist ressamların tabloları yer alıyor. Ayrıca içerisinde bulunan oditoryumda sinema, belgesel, kısa film ve video gösterileri ile sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatılıyor. İstiklal Caddesi’nde dolaşmayı tercih ediyorsanız mutlaka Pera Müzesi’ni de görmelisiniz.  

Pera Müzesi ziyaret saatleri:

  • Salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi:
  • Cuma:
  • Pazar:
  • Pazartesi: Kapalı

Giriş ücretleri:

  • Tam: 80 TL
  • İndirimli: 40 TL (Öğrenciler, öğretim görevlileri, 60 yaş ve üstü)
  • Grup: 60 TL (Tek seferde 10 bilet ve üzeri)

“Pera Müzesi Dostları, gaziler, şehit ve gazilerin eşleri ve çocukları, engelliler ve refakatçisi, 12 yaş ve altı çocuklar, ICOM kart sahipleri, MMKD üyeleri ve basın mensuplarına ücretsiz. Çarşamba günleri öğrencilere, cuma günleri saat 'den sonra herkese ücretsiz. Her cuma akşam arası ücretsizken çarşamba günleri de öğrencilere ücretsiz film gösterimleri sunuyor.”

Süleymaniye kuru fasulyecilerinin lezzetlerini tatmak

Süleymaniye kuru fasulyecileri

İstanbul, Fatih’te Süleymaniye Camii’nin yakınında konumlanan Süleymaniye Kuru Fasulyecileri, mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Erzincan’da özel olarak yetiştirilen kuru fasulyelerin burada bulunan mekanlarda pişirilerek pilavla servis edilmesi birçok turisti cezbediyor. yılından bu yana Süleymaniye’de bu hizmeti veren kuru fasulyeler özel bakır kazanlarda pişiriliyor ve kömürde dinlendirilerek misafirlere sunuluyor. Kuru fasulyenin yanında pilav ve turşu da sunuluyor. Bu mekanlarda zaman zaman ünlü isimleri de görebilmeniz mümkün.

İstanbul’da Fatih bölgesinde geziyorsanız ve yemek yiyecek geleneksel bir mekan arıyorsanız Süleymaniye kuru fasulyecilerini mutlaka denemelisiniz.

Şehre gitmişken denemeniz gereken lezzetlerin tam listesini görmek isterseniz İstanbul'da nerede ne yenir? içeriğimizi okumalısınız.

1 – KADIKÖY’DEN VAPURLA BE&#;&#;KTA&#;’A GEÇ&#;N

Bo&#;az hatt&#;nda çal&#;&#;an vapurlardan birine binmek &#;stanbul’da yap&#;lacak en güzel, en ucuz ve en keyifli aktivitelerden biri. E&#;er Anadolu yakas&#;nda iseniz Kad&#;köy-Be&#;ikta&#; vapuruna binip Be&#;ikta&#;’a var&#;ncaya kadar, &#;stanbul’da görülmesi gereken yerlerden Haydarpa&#;a Gar&#;’n&#;, Dolmabahçe ve Topkap&#; Saraylar&#;’n&#;, Galata Kulesi’ni ve k&#;y&#;lardaki önemli saraylar&#; &#;stanbul Bo&#;az&#;’n&#;n ortas&#;ndan izleyebilirsiniz. E&#;er Avrupa yakas&#;nda iseniz bu kez Be&#;ikta&#;’tan binerek ayn&#; hatt&#;n keyfini sürebilirsiniz. Vapura binmeden simit al&#;p mart&#;lara atmay&#; unutmay&#;n.

 

2 – ORTAKÖY CAM&#;S&#;’NE NAZIR KUMP&#;R Y&#;Y&#;N

&#;stanbul dedi&#;inizde ilk akla gelen manzara, Ortaköy Camisi’ni ve Bo&#;az Köprüsü’nü de içine alan a&#;a&#;&#;daki foto&#;raftaki manzara. Ortaköy giri&#;inde s&#;ra s&#;ra dizilmi&#; kumpircilerden sevdi&#;iniz malzemelerle haz&#;rlanm&#;&#; kumpirinizi al&#;p bu manzaraya naz&#;r banklarda oturmak ve kumpirinizi ka&#;&#;klamak &#;stanbul’da yap&#;lacak aktivitelerin olmazsa olmazlar&#;ndan biri. Bu bölgedeki kafelerde tavla oynarken çay&#;n&#;z&#; yudumlamak, ya da yemci amcadan yem al&#;p meydandaki güvercinleri beslemek de oldukça keyifli.

 

3 – KURUÇE&#;ME BEBEK ARASI YÜRÜYÜ&#; SONRASI BEBEK M&#;N&#; DONDURMACI’SINA U&#;RAYIN

&#;stanbul Bo&#;az&#; kenar&#;ndaki en keyifli yürüyü&#; rotas&#;na sahip Kuruçe&#;me-Arnavutköy-Bebek-Rumeli Hisar&#; hatt&#;n&#; yakla&#;&#;k 1 saatte yürüyebilir, &#;stanbul Bo&#;az&#;’n&#;n keyfini maksimum &#;ekilde ç&#;karabilirsiniz. Yürüyü&#; boyunca yine Bo&#;az’a s&#;f&#;r olarak konumland&#;r&#;lm&#;&#; &#;stanbul’da görülecek en güzel yerlerden Kuruçe&#;me Park&#; ve Bebek Park&#;’nda mola verebilirsiniz. Bebek Park&#; molas&#; öncesi minicik bir dükkanda hizmet veren Bebek’in me&#;hur mini dondurmac&#;s&#;ndan dondurma almay&#; unutmay&#;n. Yine Bebek merkezde ünlü görme garantili Bebek Kahve’de bir çay, kahve içmek de di&#;er bir alternatif.

BEBEK SAH&#;L&#;’NDE YÜRÜYÜ&#;

 

4 – LALE ZAMANI EM&#;RGAN KORUSU’NU GEZ&#;N

Özellikle Lale zaman&#; olan Nisan ve May&#;s döneminde Emirgan Korusu’nu gezmek &#;stanbul’da yap&#;lacak görsel anlamda en büyüleyici aktivitelerden biri. Emirgan korusu hafta sonu &#;stanbul’un karga&#;as&#;ndan kaç&#;p kendini do&#;an&#;n kollar&#;n&#; b&#;rakmak isteyen &#;stanbullular&#;n tercih etti&#;i ye&#;illik ve ormanl&#;k yerlerin ba&#;&#;nda geliyor. Emirgan Korusu ve Park&#;’nda hem rengârenk çiçeklerle, mevsiminde lalelerle, özel motifler i&#;lenmi&#; a&#;açlarla ve Bo&#;az manzaras&#;yla harika foto&#;raflar çektirebilir, hem piknik yapabilir, hem de 3 adet kö&#;kten birinde kahvalt&#; keyfi ya da di&#;er ö&#;ünlerde yeme içme keyfi yapabilirsiniz.

Emirgan Korusu’na nas&#;l gidilir? Kahvalt&#; ücretleri nedir? vb. detaylar için t&#;klay&#;n.

 

5 – &#;ST&#;KLAL CADDES&#;’N&#; KE&#;FED&#;N. BALIK PAZARINDA M&#;DYE VE KOKOREÇ Y&#;Y&#;N

&#;stanbul’da mutlaka görülmesi gereken iki yer söyleyin deseniz birinci olarak Ortaköy ikinci olarak &#;stiklal Caddesi derim. Ortaköy’de kumpir yiyip çay içti&#;imize göre o zaman &#;ehrin en önemli simgelerinden &#;stiklal Caddesi’ne geçelim. Taksim’e geldi&#;inizde Taksim Meydan&#;’ndan &#;stiklal Caddesi boyunca Galatasaray Lisesi’ne do&#;ru yürüyü&#; yapabilir, sa&#;l&#; sollu konumlan&#;r&#;lm&#;&#; kafeleri butikleri görebilirsiniz. Beyo&#;lu Çikolatac&#;s&#;’ndan bütün f&#;nd&#;kl&#; Beyo&#;lu çikolatas&#; almay&#; ihmal etmeyin derim. Galatasaray Lisesi’nin kar&#;&#;s&#;ndaki Bal&#;k Pazar&#;’n&#; gezebilir, Bal&#;k Pazar&#;’n&#;n giri&#;indeki &#;stanbul’un en ünlü kokoreççilerinden Mercan’da ayaküstü ekmek aras&#; kokoreç yada midye tava at&#;&#;t&#;rabilirsiniz. Hemen devam&#;ndaki Nevizade Sokak’ta ya da Çiçek Pasaj&#;’nda yemek yiyip bir &#;eyler içmek de oldukça keyifli.

 

6 – MADAME TUSSAUDS MÜZES&#;’NDE ÜNLÜLER&#;N BALMUMU HEYKELLER&#;YLE FOTO&#;RAF ÇEKT&#;R&#;N

Taksim’e kadar gelmi&#;ken ünlü balmumu heykel müzesi &#;stiklal Caddesi’ndeki Madame Tussauds’yu ziyaret etmeli. Madame Tussauds’da Arda Turan’dan Hidayet Türko&#;lu’na, Einstein’dan Leonardo de Vinci’ye, Zeki Müren’den Madonna’ya, Justin Bieber’dan Lady Gaga’ya, MFÖ’den Rihanna’ya, Adile Na&#;it’ten Bar&#;&#; Manço’ya, Shek’ten Hollywood y&#;ld&#;zlar&#;na yerli yabanc&#; pek çok ünlü ismi bir arada ve yak&#;ndan görme imkan&#; bulup instagraml&#;k muhte&#;em fotolar çektirebilirsiniz.

Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi Nerede?, Nas&#;l Gidilir? Giri&#; Ücreti Nedir? vb. detaylar için t&#;klay&#;n.

 

7 – GALATA KULES&#;’NE ÇIKIN

&#;stanbul’a ister d&#;&#;ardan turist olarak geldi&#;inizde, isterseniz de kendi &#;ehrinizde turist olmak istedi&#;inizde yap&#;lacak en güzel aktivitelerden biri Galata Kulesi ve çevresinin ke&#;fi. Son dönemde oldukça güzelle&#;mi&#; ve turistlerin odak noktas&#; haline gelmi&#; olan bu bölgedeki geli&#;ime ve de&#;i&#;ime &#;a&#;&#;rabilirsiniz. Buraya kadar gelmi&#;ken &#;stanbul’un önemli sembollerinden Galata Kulesi’ne ç&#;kmamak olmaz. Dünyan&#;n en eski kulelerinden olan Galata Kulesi’ne ç&#;k&#;p Haliç’i ve &#;stanbul Bo&#;az&#;’n&#; panoramik olarak seyredebilirsiniz. Galata Kulesi  güncel giri&#; ücreti TL. Müzekart geçerli de&#;il.

 

8 – MISIR ÇAR&#;ISINI GEZ&#;N VE EM&#;NÖNÜ’NDE BALIK EKMEK Y&#;Y&#;N

Bir dönem &#;stanbul’un en önemli ticari merkezi konumunda bulunan Eminönü belirli bir kitle taraf&#;ndan hala elektronik e&#;ya, saat, ev e&#;yas&#; ve giysi al&#;&#;veri&#;i için s&#;kça ziyaret edilmekte. Eminönü’ye geldi&#;inizde c&#;v&#;l c&#;v&#;l M&#;s&#;r Çar&#;&#;s&#;’ndaki envai çe&#;it baharat satan baharatç&#;lardan, kuruyemi&#;çilerden al&#;&#;veri&#;inizi yapt&#;ktan sonra sahildeki süslü püslü teknelerden bal&#;k ekmek alabilirsiniz. Kar&#;&#;n&#;zda kalan Galata Kulesi’ne naz&#;r bal&#;k ekme&#;inizi yedikten sonra Galata Köprüsü’nden geçerken ister bal&#;k tutanlar&#; izleyebilir ister köprü alt&#;ndaki kafelerde bir &#;eyler içebilirsiniz.

 

9 – RAHM&#; KOÇ MÜZES&#;’NDE NOSTALJ&#;K TRAMVAY VE TRENLERE B&#;N&#;N

Eminönü’nden Haliç’e do&#;ru uzand&#;&#;&#;n&#;zda &#;stanbul’un en güzel müzelerinden Rahmi Koç Müzesi ile bulu&#;abilirsiniz. y&#;l&#;nda i&#;adam&#; Rahmi Koç’un deste&#;i ile aç&#;lan Türkiye’de sanayi, ula&#;&#;m, endüstri ve ileti&#;im tarihine adanm&#;&#; ilk önemli müze olan Rahmi Koç Müzesi’nde nostaljik Fenerbahçe vapurunu gezebilir, tarihi tramvay ve trenlere binebilir, klasik arabalar&#; inceleyebilirsiniz.

Rahmi Koç müzesi nerede, nas&#;l gidilir, giri&#; ücretleri nedir vb. detaylar ve bizim Rahmi Koç Müzesi deneyimimiz için t&#;klay&#;n…

 

10 – P&#;ERRE LOTI TEPES&#;’NDE SAHLEP &#;Ç&#;N

Haliç’e kadar gelmi&#;ten eski &#;stanbul ruhunu ya&#;atan semtlerden Eyüp’ü ve Osmanl&#;’n&#;n &#;stanbul’a b&#;rakt&#;&#;&#; en büyük miraslardan biri olan Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret edebilirsiniz. Tarihi Eyüp Sultan Güveççisi’nde bir çe&#;it k&#;ymal&#; pide olan Eyüp güveçlerini yiyip buradan Pierre Loti Tepesi’ne ç&#;kabilirsiniz. Tarihi Pierre Loti Kahvesi’nde Haliç manzaras&#;na kar&#;&#; salebinizi ya da Türk kahvenizi yudumlamak da &#;stanbul’da yap&#;lacak en güzel aktivitelerden biri.

 

11 – M&#;N&#;ATÜRK’TE M&#;NYATÜR ESERLER ARASINDA GEZ&#;N

Türkiye ve Osmanl&#; co&#;rafyas&#;ndan maket eserin sergilendi&#;i Minyatür Eserler Park&#; Miniatürk’te Ayasofya’dan Selimiye’ye, Rumeli Hisar&#;’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manast&#;r&#;’na, Amasya Yal&#;boyu Evleri’nden Nemrut Da&#;&#; Kal&#;nt&#;lar&#;’na dek gezmek,  Bo&#;az Köprüsü’nden yaya olarak geçerken Beylerbeyi Yal&#;s&#;’na el sallamak mümkün.

Miniatürk nerede, nas&#;l gidilir, giri&#; ücreti nedir vb. detaylar ve bizim Miniatürk maceram&#;z için t&#;klay&#;n…

 

12 – YEREBATAN SARNICI’NDA PAD&#;&#;AH KOSTÜMLÜ FOTO&#;RAF ÇEKT&#;R&#;N

Tarihi Yar&#;mada ziyareti &#;stanbul’da yap&#;lacak aktivitelerin olmazsa olmazlar&#;ndan biri. Sultanahmet Meydan&#;’ndaki Alman Çe&#;mesi, M&#;s&#;r Dikilita&#;, Örme Dikilita&#; ve Y&#;lanl&#; Sütunu inceledikten sonra Bizans döneminden kalma ünlü Yerebatan Saray&#; ad&#; verilen büyük su sarn&#;c&#;n&#; ziyaret edip burada Osmanl&#; k&#;yafetleri ile sultan ve padi&#;ah taht&#;na oturarak foto&#;raf çektirebilirsiniz. Foto&#;raflar çekilirken e&#;lenmek garantili:)

Yerebatan Sarn&#;c&#; ula&#;&#;m ve giri&#; ücreti detaylar&#; için t&#;klay&#;n.

 

13 – TAR&#;H&#; SULTAN AHMET KÖFTEC&#;S&#;’NDE KÖFTE Y&#;Y&#;N

Yerebatan Sarn&#;c&#; ziyareti sonras&#; alt&#; minareli, ünlü Sultanahmet Camii’ni (Blue Mosque) d&#;&#;tan ve de içten incelemek büyüleyici. Kar&#;nlar aç&#;kt&#;ysa Tarihi Sultanahmet Köftecisi, orijinal haliyle sizi bekliyor. Buran&#;n köftesini ve piyaz&#;n&#; yemeden Sultanahmet’ten ayr&#;lmak, geziyi eksik tamamlamak olur. Yaln&#;z Sultanahmet’te yanyana dizili birbirine benzer, Tarihi Sultanahmet Köftecisi ibareli pek çok köfteci var. Orijinalinde yemek istiyorsan&#;z Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta’da yemelisiniz.

 

14 – DÜNYANIN 8. HAR&#;KASI AYASOFYA MÜZES&#;’NIN M&#;MAR&#;S&#; &#;LE BÜYÜLEN&#;N

Ad 20

Havada as&#;l&#; gibi duran ba&#; döndürücü kubbesi, oyma mermer sütunlar&#; ve e&#;siz mozaikleriyle sanat ve mimarl&#;k tarihi bak&#;m&#;ndan dünyan&#;n en önde gelen an&#;tlardan biri olan Ayasofya Müzesi gezisi &#;stanbul’da yap&#;lacak en güzel aktivitelerin ba&#;lar&#;nda bulunuyor. En çok ziyaret edilen müzeler aras&#;nda yer alan Ayasofya, dünyan&#;n 8. harikas&#; olarak gösteriliyor.

Ayasofya Müzesi’nde nerede? Nas&#;l gidilir? vb. detaylar için t&#;klay&#;n.

 

15 – VIALAND E&#;LENCE PARKI’NDA NEFES KESEN E&#;LENCE ÜN&#;TELER&#;NE B&#;N&#;N

Yerli Disneyland olarak da bilinen Türkiye’nin ilk tema park konseptine sahip VIALAND, asl&#;nda sadece bir e&#;lence park&#; de&#;il, içerisinde al&#;&#;veri&#; merkezi, restoranlar, sinema ve bowling salonu da bulunan çok büyük bir ya&#;am ve e&#;lence kompleksi. Vialand içerisinde her ya&#; grubuna özel yirmiden fazla e&#;lence ünitesi mevcut.  Bunlardan en iddial&#;s&#;  km h&#;zla raylarda ilerleyen roller coaster Nefeskesen. Çocuklar için ise Sünger Bob, Minik Ka&#;ifler, Küçük Madenciler, Saray Sal&#;nca&#;&#;, Dora ve Diego’nun Maceralar&#;, Ç&#;lg&#;n Nehir ve Viking üniteleri en çok tercih edilen e&#;lence noktalar&#;.

Vialand’de Neler Var? Nas&#;l Gidilir? Giri&#; Ücreti Nedir? T&#;klay&#;n…

istanbulda_cocuklarla_hafta_sonu_gidilecek_yerler_vialand

VIALAND E&#;LENCE PARKI

16 – KIZ KULES&#;’NE NAZIR SALACAK’TA ÇAYINIZI YUDUMLAYIN.

Art&#;k Anadolu yakas&#;nda yap&#;lacak en güzel aktivitelere geçmenin vakti gelmedi mi?

Avrupa yakas&#; ile Anadolu yakas&#;n&#; birbirine ba&#;layan &#;stanbul Bo&#;az&#;’n&#;n orta yerindeki konumuyla K&#;z Kulesi &#;stanbul’un en önemli simgelerinden biri.Hem restoran hem de müze olarak i&#;letilen K&#;z Kulesi’ne dilerseniz Salacak’tan 15 dakikada bir kalkan teknelerle ula&#;abilirsiniz. Di&#;er keyifli bir seçenek ise Salacak’ta merdivenlere konumland&#;r&#;lm&#;&#; kafelerde K&#;z Kulesi manzaras&#;na naz&#;r simit çay keyfi yapmak.

KIZ KULES&#;’NE NAZIR S&#;M&#;T ÇAY KEYF&#;

17 – KADIKÖY SUFLÖR CAFE’DE B&#;R Ç&#;ZG&#; ROMANIN &#;Ç&#;NDE SUFLE Y&#;Y&#;N

Kad&#;köy’de 15 çe&#;it suflesi ile misafirlerini ak&#;&#;kan bir lezzet yolculu&#;una ç&#;karan SUFLÖR CAFE suflelerinin lezzetinin yan&#;s&#;ra sizi bir çizgi roman&#;n içindeymi&#; gibi hissettiren s&#;rad&#;&#;&#; ambiyans&#; ile de dikkat çekiyor. 90’lar ruhunu sonuna kadar ya&#;atan &#;K&#; BOYUTLU CAFE Suflör gelen misafirlerine yapt&#;klar&#; tatl&#; sürprizlerle de çok be&#;eniliyor. Mekandan ayr&#;lan herkese patlayan &#;eker ikram eden Suflör ekibi do&#;um günü olan misafirlere de 90’l&#; y&#;llara ait küçük hediyeler veriyor.

Suflör Cafe hakk&#;ndaki bilgiler, menü detaylar&#; ve foto&#;raflar için t&#;klay&#;n.

KADIKÖY SUFLÖR CAFE

18 – NAKKA&#;TEPE’DE BO&#;AZDA ZIPLINE YAPIN

Nakka&#;tepe Millet Park&#;’&#;nda kurulmu&#; Zipline hatt&#;nda bo&#;aza naz&#;r zipline keyfi adrenalin severler için çok cazip bir &#;stanbul aktivitesi. Zipline sadece güzel havalarda aç&#;k oluyor ve ö&#;le saatlerinde ba&#;l&#;yor. Ki&#;i ba&#;&#; 70 TL ödeyece&#;iniz bu etkinlikte gökyüzünde bo&#;aza naz&#;r süzüldü&#;ünüz anlar&#; kaydederek ölümsüzle&#;tirmek isterseniz kamera kiras&#; için ekstra olarak 30 TL ödemeniz gerekiyor.

BO&#;AZDA Z&#;PL&#;NE

19 – &#;STANBUL AYAKLARINIZIN ALTINDA, ADRENAL&#;N DOLU ANLAR YA&#;AYIN

Deniz seviyesinden metre yüksekte, &#;stanbul’u derecelik bir aç&#;yla ku&#;bak&#;&#;&#; izleyebilece&#;iniz ve 30 metrelik cam yolda adrenalin dolu anlar ya&#;ayaca&#;&#;n&#;z yepyeni bir deneyim SKYVIEW ve SKYWALK.

Biri aç&#;k hava di&#;eri camekanla kapl&#; iki kattan olu&#;an SKY VIEW, Galata Köprüsü’nden Haliç’e, Adalar’dan Bo&#;az’a do&#;ru derecelik kesintisiz bir manzara sunuyor. Aç&#;k havadaki katta bulunan ve zemini tamamen cam olan 30 metrelik balkonda yürüyerek SKYWALK yapmak ve &#;stanbul’u kelimenin tam anlam&#;yla ayaklar&#;n&#;z&#;n alt&#;nda hissetmek hem sizin hem de çocuklar&#;n&#;z için s&#;ra d&#;&#;&#; bir deneyim oluyor.

Skyview ve Skywalk Nerede? Giri&#; Ücreti Nedir? t&#;klay&#;n.

&#;STANBUL AYAKLARINIZIN ALTINDA

 

20 – CADDEBOSTAN SAH&#;L&#;’NDE P&#;KN&#;K YAPIN

&#;stanbul’un en nezih bölgelerinden Ba&#;dat Caddesi’nin sahil kesimindeki Caddebostan’dan Fenerbahçe’ye kadar çok güzel bir sahil düzenlemesine sahip. Bu bölgede hafta sonlar&#; piknik örtünüzü, katlan&#;r sandalyenizi al&#;p günün her saati keyifli bir piknik yapabilirsiniz.

CADDEBOSTAN’DA P&#;KN&#;K

21 – ANADOLU KAVA&#;I’NDA WAFFLE Y&#;Y&#;N

Yoros Kalesi ve Anadolu Kava&#;&#; gezisi &#;stanbul Anadolu yakas&#;nda keyifle yap&#;lacak aktivitelerden biri. Yoros Kalesi’ni gezip tepeden bo&#;az&#; izledikten sonra Kale’den Kavak’a do&#;ru uzanan yoku&#; üzerinde stepler halinde konumland&#;r&#;lm&#;&#; Yoros Kafe’de panoramik manzara e&#;li&#;inde kahvalt&#; edebilir, tahta sal&#;ncaklara binebilir, üzerine Kavak’ta dondurma, lokma veya waffle keyfi yapabilirsiniz.

ANADOLU KAVA&#;I

22 – M&#;HRABAT KORUSU’NDA KAHVALTI ED&#;N

&#;stanbul Anadolu Yakas&#;’n&#;n en güzel korular&#;ndan biri olan Kanl&#;ca s&#;rtlar&#;ndaki Mihrabat Korusu hem orman&#;n içinde 3 kilometrelik bir yürüyü&#; parkuruna hem de kar&#;&#; k&#;y&#;da Ortaköy sahili, Rumeli Hisar&#;, &#;stinye Koyu’na kadar uzanan muhte&#;em bir bo&#;az manzaras&#;na sahip. Çam a&#;açlar&#;n&#;n sizi hayat dolu kokusuyla kar&#;&#;lad&#;&#;&#; Mihrabat Korusu’nda keyifli bir kahvalt&#; sunuluyor.

Mihrabat Korusu Nerede? Nas&#;l Gidilir? Kahvalt&#; Detaylar&#; Nedir? t&#;klay&#;n.

M&#;HRABAT KORUSU’NDA KAHVALTI

23 – &#;STANBUL’UN EN YÜKSEK NOKTASINDAN &#;EHR&#; SEYRED&#;N

Dünyan&#;n en güzel &#;ehirlerinden &#;stanbul’un en yüksek yap&#;s&#; olan Çaml&#;ca Kulesi metre yüksekli&#;inde ve toplam 49 kattan olu&#;uyor. Di&#;er ad&#;yla Çaml&#;ca Radyo ve Televizyon Kulesi olan bu görkemli yap&#; yay&#;nc&#;l&#;k faaliyetlerinin yan&#; s&#;ra yerli yabanc&#; pek çok turisti a&#;&#;rlad&#;&#;&#; e&#;siz bir &#;stanbul manzaras&#;na hakim seyir teras&#;, kafesi ve restoran&#; ile de ön plana ç&#;k&#;yor. 

Çaml&#;ca Kulesi Ula&#;&#;m, Giri&#; ve Kahvalt&#; Ücreti detaylar&#; için t&#;klay&#;n.

ÇAMLICA KULES&#;

24 – KANLICA’DA YO&#;URT Y&#;Y&#;N

Anadolu Yakas&#;’n&#;n Bo&#;az k&#;y&#;s&#;ndaki tarihi semtlerinden Kanl&#;ca’da yo&#;urt yemek de &#;stanbul’da yap&#;lacak en geleneksel aktivitelerden biri. Kanl&#;ca &#;skelesi’nin hemen yan&#;ndaki çay bahçesinde sipari&#; verebilece&#;iniz Kanl&#;ca yo&#;urdu orijinal haliyle yan&#;nda pudra &#;ekeri ile servis ediliyor. Kanl&#;ca yo&#;urdunun ayr&#;ca ball&#;, reçelli ve pekmezli çe&#;itleri de bulunuyor. 

KANLICA SAH&#;LDE KANLICA YO&#;URDU

25 – ÇENGELKÖY BÖRE&#;&#; ALIP ÇENGELKÖY ÇINARALTI ÇAY BAHÇES&#;’NE G&#;D&#;N

Çengelköy dendi&#;inde ilk akla gelen yer bo&#;az ile iç içe olan konumu, muhte&#;em bo&#;az manzaras&#;, tarihi ç&#;nar a&#;açlar&#;n&#;n gölgesindeki bahçesi ile Tarihi Ç&#;naralt&#; Aile Çay Bahçesi. Çengelköy’ün di&#;er bir me&#;huru olan ve art&#;k tüm Türkiye’de &#;ubeleri bulunan Çengelköy Börekçisi’nden börek al&#;p Tarihi Ç&#;naralt&#; Aile Çay Bahçesi’nde çay ve Bo&#;az manzaras&#; e&#;li&#;inde börek yemek oldukça keyifli. Çengelköy börekçisinin tam bu&#;day unlu cevizli peynirli böre&#;i en lezzetli olanlar&#;ndan biri.

ÇENGELKÖY BÖRE&#;&#;

 

26 – BÜYÜKADA’DA B&#;S&#;KLET K&#;RALAYIN

&#;stanbul’da yap&#;lacak en güzel aktiviteler dendi&#;inde akl&#;m&#;za ilk gelenlerden, bizde &#;stanbul’da de&#;ilmi&#;iz hissi uyand&#;ran vazgeçilmez destinasyonumuz BÜYÜKADA. Büyükada’ya günübirlik Kad&#;köy, Bostanc&#;, Eminönü ya da Be&#;ikta&#;’tan kalkan vapur ya da motorlar ile ula&#;abilir, vard&#;ktan sonra Prinkipo’dan dondurma alarak geziye ba&#;layabilir, çar&#;&#; içinden faytona binebilir ya da bizim tercih etti&#;imiz gibi bisiklet kiralay&#;p Küçük Tur yoluna koyulabilirsiniz. Küçük çocuklu aileler için çocuk koltuklu kiral&#;k bisiklet seçenekleri de mevcut. Adan&#;n muhte&#;em güzellikteki evlerinin önünden geçerken kendinizi geçmi&#;e &#;&#;&#;nlanm&#;&#; gibi hissetmeniz mümkün.

Büyükada’da Gezilecek Yerler ve Yap&#;lacak Aktiviteler için t&#;klay&#;n.

BÜYÜKADA’DA B&#;S&#;KLET TURU

 

27 – POLONEZKÖY’DE KEND&#;N&#;Z P&#;&#;&#;R&#;P KEND&#;N&#;Z Y&#;Y&#;N.

&#;stanbul’un arka bahçesi konumunda ye&#;ilin, orman&#;n korundu&#;u nadir yerlerden biri Polonezköy. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki Kavac&#;k sapa&#;&#;ndan sap&#;l&#;p Acarkent’i geçtikten sonra, Polonezköy tabelalar&#;n&#; takip ederek ula&#;&#;labilen bu köyde pek çok kahvalt&#; ve kendin pi&#;ir kendin ye mekan&#; mevcut. Güzel bir yürüyü&#; sonras&#;nda ister Polonezköy’de kahvalt&#; edebilir, mekandan etinizi, salatan&#;z&#;, patatesinizi al&#;p, haz&#;rlad&#;klar&#; mangalda kendiniz pi&#;irip kendiniz yiyebilir, çimlere ya da hamaklara yay&#;l&#;p güne&#;in tad&#;n&#; ç&#;karabilirsiniz.

POLONEZKÖY’DE KEND&#;N P&#;&#;&#;R KEND&#;N YE

 

&#;stanbul’un Kalbinde Butik Otel Tavsiyesi, Faik Pasha Suites

İstanbul Aktivite Fırsatları

Günlerin ağırlığı üstüne çöküyor insanın. İş hayatı, yorucu yollar ve bir o kadar yorucu bekleyişler. Yapacak o kadar çok şey var ki aslında insanın aklına gelen, bir türlü nasıl ve ne zaman başlaması gerektiğini bilemediği. Bir sürü belirsizlik ve soru işaretinin arasında kalıyor insan. Sizler için bu soru işaretleri ile tek tek savaştık ve sadece uzun tatillerde değil, hafta sonu tatillerinde dahi değerlendirilecek uygun fiyatlı aktiviteleri sizler için hazırladık.

Seç, beğen, öğren, eğlen!

Sizin için seçtiğimiz cebinizi düşünen aktivitelerimizle artık sıkılmaya vaktiniz kalmayacak. Hayattan daha çok keyif almanızı sağlayacak aktivite fırsatlarımızda aradığınız, heves ettiğiniz, merak ettiğiniz her şeyi bulacaksınız. Her biri birbirinden güzel aktivitelerimiz arasında; Türkiye'nin en büyük açık alanına sahip macera ve etkinlik parkuru Forestanbul'da İp Parkuru, Dev Salıncak, Tırmanma Duvarı, Serbest Atlayış, Zip Line ve dahası gibi eğlence ve adrenalin dolu aktiviteyi, tüm Cinemaximum'larda geçerli indirimli sinema biletlerini, hem kendinize hem de çocuğunuza iyi gelecek olan, eğlencenin başkenti İsfanbul Tema Park, Jungle İstanbul, Viasea Tema Park veViasea Akvaryum'da onlarca çeşit macerayı, yaz günlerinin tadını çıkarıp, kavurucu sıcaklardan serin sulara kavuşacağınız aquapark, yüzme turu, havuz ve plaj keyiflerini, sizi doğaya, adrenaline ve heyecana doyuracak rafting, yamaç paraşütü, jeep safari, atv safari, at binme, dalış eğitimi, paintball ve serbest tırmanış gibi doğa sporlarını, sevdiklerinizle birlikte hem lezzet hem eğlencenin bir arada olduğu workshopları ve doğum günü aktivitelerini, hayalini kurup, arzu ettiğiniz Salsa, Zumba, Bachata, Tango, Hip Hop Break Dans, Düğün Dansı, Kizomba, Oryantal, Zeybek, Roman gibi dans kurslarını, birbirinden farklı ve eğlencenin olduğu yaz ve kış dönemine özel festivalleri bulacaksınız. 

Aktivite, hayatınıza bir hayat daha katar! 

Birbirinden güzel aktivitelerimiz içinden merak ettiğiniz biri ile hemen başlayın, tatlı bir yorgunluk, büyük bir hayat aşkı sizin olacak. Şehrin dört bir yanında, doğayı, denizi, huzuru, gevşemeyi, rahatlamayı, lezzeti, hayvanları, dansları, müzikleri, sanatı, sporu, sağlıklı yaşamı ve daha bir çok güzel değeri kendinize kazandıracaksınız. Aktivite sahibi olan insanlar için hayat her zaman daha güzel ve eğlencelidir. Sizin için seçtiğimiz cebinizi de düşünen aktivite fırsatları ile beklemek ve aktivitesi bol insanları seyretmek artık son bulacak!

Aklınızdaki soru işaretlerini bir kenara atın ve aşağıdaki aktivitelerimizi hemen inceleyip, rezervasyonunuzu gerçekleştirin!

Hayat öğrenmeye, eğlenmeye ve en önemlisi yaşamaya değer

Mutluluklar dileriz!

Kapat
devamı

İstanbul&#;da Yapılacak Şeyler (26 Eğlenceli Aktivite)

İstanbul‘u ziyaret edenler, ilk bakışta şehrin büyüklüğünü kavramakta güçlük çekebilirler. Özellikle yabancı ziyaretçiler, İstanbul’da yapılacak aktiviteler listesi hazırlarken seçeneklerin çokluğu sebebiyle hayrete düşerler.

Nüfusu 15 milyonu aşan bu mega şehirde, 24 saat boyunca süren bir hayat var. Şehrin bazı bölümlerinde gece saatlerinde sokaklar ıssızlığa bürünürken, diğer yerlerinde ise hareket sabaha kadar sürüyor.

İstanbul‘un enerjisini tam anlamıyla hissetmek için, akşam saatlerinde Beyoğlu, Beşiktaş, Ortaköy veya Kadıköy semtlerinde zaman geçirmek gerek. Zira tarihi eserlerin bulunduğu Sultanahmet (Ramazan ayı haricinde) saat ‘ten sonra sessizliğe bürünüyor.

Yazdıktan sonra gelen not: Şöyle bir bakıyorum da, İstanbul&#;da yapılacak şeyler listesi biraz uzun oldu. Bir seferde hazmedilecek bir yazı olmasa da, ara sıra dönüp bakacağınız bir kaynak ortaya koyduğumu ümit ediyor ve keyifli okumalar diliyorum.

İstanbul Yapılacak Şeyler ve Aktiviteler

İstanbul&#;da yapılacak şeyler bol yürüyüş içeriyor. Bir turist rehberi olarak size tavsiyem, gezeceğiniz yerlere mümkün olduğu kadar arabasız gitmeniz. Bir şehri tanımanın en güzel yolu yürümektir.

Özellikle Sultanahmet, Fener-Balat, Karaköy-Galata gibi semtlerin her sokağı tarih doludur. İstanbul&#;da yapacağınız aktivitelere arabayla giderseniz, keşfetmeniz gereken birçok ayrıntıyı kaçırabilirsiniz.

1. Sultanahmet’te Tarihi Eserleri Gezmek

İstanbulda yapılacak en keyifli şeyler

İstanbul’u ziyarete gelen yerli ve yabancı tüm ziyaretçiler, şehri keşfetmeye önce Sultanahmet‘ten başlarlar. Ayasofya, Sultanahmet Camii ve Topkapı Sarayı gibi tarihi eserleri göz önüne aldığımızda elbette haksız da sayılmazlar.

Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapmış olan Tarihi Yarımada‘nın en önemli yeri elbette Sultanahmet‘tir. Sultanahmet&#;te tarihi eserleri gezmek, İstanbul’da fotoğraf çekmek isteyenlere nefis instagram kareleri sunar.

2. Kapalıçarşı’da Alışveriş Yapmak

İstanbulun tarihi çarşıları

Sultanahmet‘te gezintiye çıktıktan sonra, Kapalıçarşı‘ya gitmek ve günü alışveriş ile taçlandırmak adettendir. Kapalıçarşı, yılına kadar uzanan tarihiyle, adeta bir mıknatıs gibi insanları kendine çeker.

Sultanahmet‘in müzelerinde uzun kuyruklar bekleyen ve gün boyunca yorulan insanlar bile, Kapalıçarşı‘da alışveriş yapmak isteğine karşı koyamazlar (özellikle de şehirdeki vakti kısıtlı olan yabancı turistler).

67 adet sokağı ve ‘den fazla dükkanı ile devasa bir tarihi eser olan Kapalıçarşı, geleneksel alışveriş tarzının günümüze kadar uzanan son temsilcisidir. Kapalıçarşı&#;yı gezmek nostalji sevenler için İstanbul&#;da yapılacak en güzel şeyler arasındadır.

3. Mısır Çarşısı’nı Gezmek

İstanbulda gezilecek tarihi yerler

Eminönü Meydanı‘na gelmek ve Mısır Çarşısı&#;nı gezmek, İstanbul’da hafta sonu yapılacak en güzel şeyler arasındadır. Eminönü‘nün simgesi haline gelmiş Yeni Cami Meydanı, adeta San Marco Katedrali’nin avlusu gibi güvercinleri besleme noktasıdır.

Bölge ne kadar Mısır Çarşısı ile ön plana çıksa da, tarihi çarşıyı çevreleyen sokaklarda envai çeşit şey bulunabilir. Tekstil ürünlerinden, pastacılık malzemelerine; takı eşyalarından, oyuncaklara kadar her şeyin en ucuzu bu civarda bulunur.

Yeni Cami ne kadar heybetiyle ve konumuyla civarda en çok dikkat çeken tarihi eser olsa da, ara sokaklarda bir mücevher saklıdır. İznik Çinileri‘nin en güzel örnekleri ile süslü olan küçük ancak çok kıymetli Rüstem Paşa Camii‘ni görmeden bu bölgeden ayrılmayın derim.

4. Karaköy’de Cenevizlilerin İzini Sürmek

İstanbul Karaköy Semti

Karaköy, Bizans döneminde Tarihi Yarımada‘nın karşı kıyısı olarak uzak bir yer olarak görülürmüş. O zamanlar iki yakayı birleştiren Galata Köprüsü de olmadığı için, Bizans halkı Beyoğlu‘na “karşı taraf” anlamında gelen Pera adını vermiş.

Haliç‘in iki yakası arasında uzanan ve düşman gemilerinin içeri girmesini engelleyen büyük zincirin bir ucu Sarayburnu&#;na bağlı iken, diğer ucu ise Karaköy Limanı‘na bağlıymış.

Bizans İmparatorluğu, Doğu Akdeniz ticaretinden aldığı vergiden büyük gelirler elde edermiş. Ancak denizcilik işlerini Ceneviz ve Venedik kolonilerinin mahir denizcilerine bırakmış. Konstantinopolis şehrine Asya’dan gelen kıymetli ipekler ve baharatlar, asırlar boyu Avrupa‘ya bu iki İtalyan kolonisi tarafından taşınmış.

Osmanlılar da bu sistemi bozmak istememişler ve İtalyan kolonilerine imtiyazlar vermişler. Asırlarca süren bu ticaretin merkez noktası ise Karaköy ve Galata mahalleleri olagelmiş. Karaköy’de Cenevizlilerin izini sürmek ve geçmişin kadim liman kentinin mirasını görmek halen mümkün.

5. Fener Balat Yürüyüşü Yapmak

İstanbulda yapılacak değişik aktiviteler

Fener ve Balat, son yıllarda popülerliği her geçen gün artan iki semt. Birbirine komşu olan bu semtler, birkaç saat sürecek bir yürüyüş turu ile rahatlıkla gezilebiliyor.

Osmanlı dönemi İstanbul‘unu en iyi şekilde yansıtan bu iki semtin, tarihi önemi oldukça büyük. Fener Balat semtleri, komşu sokaklarda bulunan cami, kilise ve sinagogları ile İstanbul‘un mozaik yapısını temsil ediyor.

Geçmişte gayrimüslim Osmanlı vatandaşlarının ağırlıkta yaşadığı bu semtler, hatırı sayılır bir kültür mirasını barındırıyor. Fener Balat yürüyüşü yapmak, İstanbul&#;da hafta sonu yapılacak aktiviteler arasında başlarda gelir.

6. Boğaz’da Kahvaltı Etmek

İstanbulda Türk kahvaltısı

İstanbul Boğazı’nın hem Anadolu, hem de Avrupa kıyıları hafta sonları çok hareketlidir. İstanbul‘un oldukça geniş bir katılımcısı olan “Kahvaltı Kültürü”, hafta sonları kendini şehrin her yanında gösterir.

Şehrin Boğaz’a komşu olmayan Galata, Cihangir, Sultanahmet veya Kadıköy gibi noktalarında da harika kahvaltı imkanları olsa da; Boğaz’da kahvaltı etmenin yerini elbette tutamaz.

Avrupa Yakası‘nda Ortaköy, Bebek, Rumeli Hisarı en iyi kahvaltı mekanlarına ev sahipliği yapar. Buna karşılık Anadolu Yakası da Beylerbeyi, Çengelköy ve Anadolu Hisarı gibi güzide semtleri ve koruları ile karşı taraf ile tatlı bir rekabet içerisindedir.

7. Tarihi Türk Hamamına Gitmek

İstanbulda turist olmak

İstanbul‘da turizmin ’li yılların başından itibaren çıkışa geçmesiyle, onlarca otel açıldı ve tarihi hamamlar restore edildi.

Son yıllarda bakımdan geçip turizme kazandırılan en güzel Türk Hamamı, Ayasofya‘ya komşu olan Haseki Hürrem Sultan Hamamı olarak göze çarpıyor. Sultanamet Parkı‘na komşu olan bu hamam, Yüzyıl’da Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş.

Bunun haricinde Çemberlitaş, Cağaloğlu, Süleymaniye, Kılıç Ali Paşa ve Galatasaray Hamamları da, İstanbul’un tarihi hamamları arasında yer alıyor.

Yabancı turistler için tarihi Türk hamamına gitmek, İstanbul’da yapılacak eğlenceli şeyler arasında yer alıyor. Biraz tarihe ve mimariye merakınız varsa, siz de bu geleneksel atmosferin tadını çıkarmayı deneyebilirsiniz.

8. Ortaköy’den Bebek’e Yürümek

İstanbulda sevgiliyle yapılacak şeyler

Üst satırlarda İstanbul‘da Boğaz kıyısında kahvaltı etmekten bahsetmiştik. Hafta sonları İstanbul‘da yapılacak şeyler arasında, Ortaköy‘de bir kahvaltı edip; Bebek veya daha ilerideki Rumeli Hisarı‘na bir yürüyüş yapmak, en keyifli şeylerden biri olsa gerek.

Ortaköy ile Bebek arasında uzanan Arnavutköy, Boğaz kıyısında yapılacak yürüyüş ve koşu gibi aktivitelerin en keyifle yapılacağı parkur. Ortaköy&#;den Bebek&#;e yürürken, denizin hemen kıyısından Boğaz’ın taze havasını soluyarak köprüleri ve yalıları izleyebilirsiniz. Hatta balık tutanlarla beraber denizi seyre dalabilir ve harika instagram fotoğrafları çekebilirsiniz.

9. İstanbul&#;da Boğaz Turuna Çıkmak

İstanbulda yapılacak eğlenceli aktiviteler

İstanbul‘da sevgiliyle yapılacak en güzel şeylerden biri, İstanbul&#;da Boğaz turuna çıkmaktır. İstanbul Boğazı’nı tekne veya vapur ile gezmek söz konusu olduğunda, karşımıza iki seçenek çıkar.

Bunlardan biri Turyol teknesi ile 1,5 saat süren turlara katılmaktır. Turyol&#;un boğaz turu tekneleri Eminönü ve Üsküdar&#;dan kalkar. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü&#;ne kadar devam ettikten sonra geri dönerler.

İkincisi seçenek ise Eminönü&#;nden kalkan Şehir Hatları&#;nın &#;Özel Gezi Vapuru&#; ile Anadolu Kavağı‘na gitmektir. Bu aktivite yaklaşık 6 saat sürecektir ve tüm gününüzü alır. Ancak Anadolu Kavağı&#;nda verilen 3 saatlik mola keyiflidir.

Şehir Hatları ile İstanbul&#;da Boğaz turu yaparsanız, gidiş ve dönüş arasında verilen mola sırasında Cenevizliler tarafından yapılmış olan Yoros Kalesi&#;ne tırmanalabilir ve deniz kenarında balık yiyebilirsiniz.

Teleferikle Pierre Loti Tepesi&#;ne Çıkmak

İstanbulda yapılacak eğlenceli şeyler

Önceki satırlarda Tarihi Yarımada’nın Sultanahmet, Eminönü ve Fener-Balat bölgelerini gezmenizi önermiştik. Şimdi biraz daha derinlere doğru gidip, Eyüp semtinden bahsedelim.

Eyüp’ün sırtlarında bulunan Pierre Loti Tepesi, İstanbul’da fotoğraf çekilecek en güzel yerler arasındadır. Teleferikle Pierre Loti Tepesi&#;ne çıkmak ise İstanbul’da sevgiliyle yapılacak aktiviteler arasında gelir.

İstanbul’un en kutsal Camii kabul edilen, Eyüp Camii de bu semtin sınırları içerisinde bulunur. Camiyi ziyaret ettikten sonra kısa bir otobüs veya taksi yolculuğu ile Miniatürk&#;ü de ziyaret edebilirsiniz.

Harbiye Açıkhava Konserlerine Gitmek

Harbiye Açık Hava Konserleri

Türkiye‘nin en ünlü sanatçılarının yaz konserleri verdiği Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, şehrin tam kalbinde konumlanıyor. Sertab Erener veya Tarkan gibi nice sanatçıların güzel şarkılarını, güzel bir bahar akşamında dinlemek büyük keyif.

Harbiye Açıkhava konselerine gittikten sonra İstiklal Caddesi&#;ne akabilir ve akşamınızı Nevizade veya Asmalı Mescit&#;te eğlenerek noktalayabilirsiniz. Açıkhava konserine gitmek, İstanbul&#;da akşam yapılabilecek aktiviteler arasında favoridir.

Galata Kulesi’ne Çıkıp Fotoğraf Çekmek

İstanbulda Fotoğraf Çekilecek Yerler

Galata Kulesi‘ne çıkıp fotoğraf çekmek ve İstanbul’u derece açıyla görmek, İstanbul’da yapılacak en güzel şeyler arasındaki sarsılmaz yerini halen koruyor.

Tarihi Yarımada‘nın yedi tepesini görebilme şansı tanıyan Galata Kulesi, Beyoğlu semtine ve Boğaziçi‘ne de kuşbakışı bakmanızı sağlıyor. Şayet kuleye güneşin çok güçlü olmadığı bir saatte çıkarsanız, nefis fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ayrıca Kuledibi olarak bilinen meydan da son yıllarda açılan harika kafelerle hareketlendi. Galata Kulesi çevresinde vakit geçirmek ve ara sokakları keşfe çıkmak, İstanbul’da mutlaka yapılması gereken şeyler arasında gelir.

İstiklal Caddesi’ni Keşfe Çıkmak

İstanbulda arkadaşlarla yapılacak şeyler

İstiklal Caddesi, her yaştan insanın birbiriyle buluştuğu ve vakit geçirdiği bir yer. Son birkaç yılda yapılan çevre düzenlemeleri büyük tartışma konusu olsa da; İstiklal, hala çekim noktası olma özelliğini koruyor.

İstiklal Caddesi‘ni keşfe çıktığınızda, ana yoldan ayrılmak ve pasajlara girmek gerekiyor. İstiklal Caddesi‘nin ilk bakışta ilgi çekmeyen noktalarında, paha biçilemez tarihi eserler görmek mümkün. Bu caddenin Osmanlı döneminde Türkler tarafından Cadde-i Kebir, yabancılar tarafından ise Grand Rue de Pera olarak anıldığını da hatırlatmak gerek.

Osmanlı‘nın son yüzyılında ( Yüzyıl) renklenen bu bölge, halen o dönemin kozmopolit yaşamının derin izlerini yansıtıyor. Bunu en iyi gördüğümüz yer ise İstiklal‘deki binaların ön cepheleri. Dikkatle baktığınızda, birçok farklı mimari üslubun birbirine karıştığını ve eşsiz bir ahenk oluşturduğunu fark edeceksiniz.

Çukurcuma Antikacılarını Gezmek

Cihangir semtindeki antikacılar

Çukurcuma, Beyoğlu‘nun en kendine has semtlerinden biri. Nobel ödüllü Orhan Pamuk‘un Masumiyet Müzesi‘ne de ev sahipliği yapan semt, aslında en çok antika dükkanları ile meşhur.

Çukurcuma Caddesi boyunca sıralanmış olan Çukurcuma antikacılarını gezmek ve bütçenizin yettiği kadar alışveriş yapmak oldukça keyiflidir. Şayet fotoğraf çekmeye meraklı biriyseniz, burada harika hatıralar edineceğinize şüphe yok.

Çukurcuma ve komşu semti Cihangir, İstanbul’da yürüyüşe çıkmak için en güzel semtlerden. Ayrıca eğlenerek yorgunluğunuzu atmak için, günü Cezayir Sokağı‘nda noktalayabilirsiniz.

Bizans Dönemi Yapılarını Gezmek

İstanbulda Bizans Eserleri

Romalıların İstanbul‘a ilk ayak basması, M.S. yılında hüküm süren Septimus Severus dönemine kadar dayanır. M.S. yılında İmparator Konstantin, İstanbul’u Roma’nın ikinci başkenti olarak ilan eder.

Roma İmparatorluğu‘nun ikiye bölünmesinden sonra, Konstantinopolis (İstanbul’un eski adı) yılına kadar Doğu Roma‘nın (modern tarihte Bizans) başkenti olarak kalır.

yıldan uzun bir süre Roma mimarisi ile yükselen şehirde, günümüze kalan önemli tarihi eserler var. Bizans eserlerinin çoğu ‘teki Latin İstilası sırasında tahrip edilmiş olsa da; Ayasofya Camii, Kariye Camii, Fethiye Camii, Zeyrek Camii gibi çok önemli tarihi yapıları halen gözlemlemek mümkün.

İstanbul‘un Sultanahmet, Fener-Balat, Vefa-Zeyrek gibi kadim semtlerinde, Bizans dönemi yapılarını gezmek ve harika fotoğraflar çekmek mümkündür.

İstanbul Camilerini Keşfetmek

İstanbul Camileri

İstanbul’daki imparatorluk camilerinin, mimari açıdan ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz. Birincisi, Mimar Sinan‘ın yön verdiği “Klasik Dönem Mimarisi”, ikincisi ise Balyan Ailesi‘nin imzasını attığı “Modern Dönem Mimarisi”.

İstanbul’un Tarihi Yarımadası‘nda, yoğunluklu olarak klasik dönem mimari eserlerini görürüz. Örneğin Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Şehzade Camii, Fatih Camii gibi muhteşem Selatin Camileri; Osmanlı İmparatorluğu‘nun dorukta olduğu klasik dönemi yansıtır.

Buna karşılık, Yüzyıl‘dan itibaren; Osmanlılar dünyadaki mimari akımlardan esinlenmiş ve Modern Mimari öğelerini kullanmaya başlamış. Nusretiye Camii, Ortaköy Camii, Dolmabahçe Camii, Beylerbeyi Camii gibi İstanbul Boğazı boyunca sıralanmış camilerde bu mimarinin izlerini sürebiliriz.

Elbette iki mimarinin birbirine bir üstünlüğü yoktur. İkisi de yıl boyunca İstanbul‘da hüküm sürmüş bir kültürün izlerini taşır. Klasik Mimari, gösterişten daha uzak, sade ve hacimli yapıları tercih ederken; Modern Mimari, göz alıcı bezeme ve süsleme sanatlarına çok önem verir.

Dilerseniz, İstanbul’un en güzel camileri yazımızda, bu camilerin detaylarını inceleyebilirsiniz. İstanbul Camilerini keşfetmek, mimari üsluplarını incelemek ve içlerindeki asırlık çinilerin fotoğraflarını çekmek, İstanbul’da yapılacak değişik aktiviteler arasındadır.

Vapurla Adalar Gezisine Çıkmak

İstanbulda Hafta Sonu yapılacak şeyler

İstanbul’da hafta sonu yapılacak şeyler arasında, vapurla Adalar gezisine çıkmak ilk sıralarda geliyor. Siz de hafta sonu binlerce insanın yaptığı gibi Adalar‘a gidebilir ve sokakları şenlendirebilirsiniz. Adalar içinde en popüler olanları Büyükada, Burgazada ve Heybeliada olarak göze çarpıyor.

Büyükada‘ya giderseniz, bisiklet kiralayıp tarihi sokaklarda pedal çevirmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Ayrıca adanın en yüksek noktasındaki Aya Yorgi (Aziz George) kilisesine gitmek adettendir.

Burgazada ise Sait Faik Abasıyanık Müzesi ile meşhur bir yer. Müze-evde meşhur yazarın iç sesini duyacak kadar gizemli bir atmosfer var. Burgazada, ayrıca sakinliği ve kafeleri ile dikkat çekiyor.

Heybeliada‘ya giderseniz, adanın tepesindeki ormanda bulunan Heybeliada Ruhban Okulu‘na gidebilir ve yaşanmışlıkların izini sürebilirsiniz.

Yazının girişinde bahsettiğimiz boğaz turuna çıkmak ve şimdi değindiğimiz Adalar gezisine çıkmak, İstanbul’da yapılacak eğlenceli aktiviteler arasında ilk iki sırada.

Çamlıca Tepesi’nden İstanbul’u İzlemek

Çamlıca Tepesinden Manzara

Çamlıca Tepesi, İstanbul‘un seyrine doyum olmayan manzarasını en geniş açıyla görebileceğiniz yer. Çamlıca Tepesi’nden İstanbul&#;u izlemek ve güzel fotoğraflar çekmek; İstanbul’da yapılacak en iyi aktiviteler arasındadır.

Bağdat Caddesi’nde Alışveriş Yapmak

Bağdat Caddesinde Alışveriş

İstanbul’da alışveriş yapmanın elbette birçok yolu var. Önceki satırlarda bahsettiğimiz üzere tarihi çarşıları ve çevresini de gezebilirsiniz, modern alışveriş merkezlerine de gidebilirsiniz.

Ancak İstanbul’da alışveriş merkezi gezmek için kapalı bir alana tıkılmak istemiyorsanız, kilometrelerce uzunluğunda bir alışveriş yeri olan Bağdat Caddesi&#;nde alışveriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Dünyanın en kaliteli markalarının bulunduğu Bağdat Caddesi, Anadolu Yakası‘nın kalbindeki konumuyla İstanbul&#;da alışveriş yapılacak yerler arasında sarsılmaz bir konuma sahip.

Nişantaşı’nda Butikleri Gezmek

Nişantaşı Butiklerinde Alışveriş

Moda tutkunları için İstanbul‘un en kaliteli butiklerinin olduğu Nişantaşı, çok önemli bir yer. Herhangi bir alışveriş merkezinde bulacağınız sıradan giysiler yerine, kendinize özel bir şeyler satın almak istiyorsanız; gideceğiniz yer Nişantaşı olsa gerek.

Türkiye’nin en önde gelen moda tasarımcılarının olduğu Nişantaşı&#;ndaki butikleri gezebilir ve modayı yakından takip edebilirsiniz. Nişantaşı ayrıca İstanbul’da kahvaltı edilecek veya kahve içilecek en güzel semtlerden biridir.

Avrasya Maratonuna Katılmak

İstanbul Avrasya Maratonu

Avrasya Maratonu&#;na katılmak yerli ve yabancı spor tutkunları için vazgeçilmez bir şey. İki yakayı birbirine bağlayan Boğaz Köprüsü’nün trafiğe kapandığı yegane gün olan Avrasya Maratonu, yayaların bir kıtadan diğerine koşarak geçmesini sağlıyor.

Avrasya Maratonu‘na İstanbulluların yanı sıra, yabancı atletler ve turistler de ilgi gösteriyor. İstanbul’da yapılacak en güzel etkinlikler arasındaki Avrasya Maratonu&#;nu, genç veya yaşlı herkese tavsiye ederiz.

Ahırkapı Hıdırellez Şenlikleri

Ahırkapı Hıdırellez Şenlikleri

Tarihi Yarımada‘nın kalbi olan Sultanahmet yakınlarında her sene oldukça eğlenceli bir etkinlik düzenleniyor. Sultanahmet‘in Marmara Denizi‘ne açılan sur kapısı olan Ahırkapı‘da düzenlenen Ahırkapı Hıdırellez Şenlikleri, baharın gelişini kutlamak isteyen binlerce insanı kendine çekiyor.

Romanların müzikleri ve danslarıyla renk kattıkları bu etkinliğin, İstanbul‘da yapılacak en eğlenceli aktiviteler arasında olduğu muhakkak. Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramı, Türkiye’nin hemen her yerinde coşkuyla kutlansa da, Ahırkapı Şenlikleri‘nin atmosferi bambaşka oluyor.

Kumkapı’da Rakı Balık Yapmak

Kumkapı Meyhaneleri

Kumkapı, Tarihi Yarımada‘nın en merkezi yerinde konumlanan eski bir semt. Sultanahmet‘e komşu olan Kumkapı’ya yabancı turistler de büyük ilgi gösteriyor. Onlarca milletten insanın bir araya geldiği Kumkapı‘da, akşam saatlerinde renkli bir ortam oluyor.

İstanbul‘da balık yemek için gidilecek en güzel yerlerden olan Kumkapı, sokak müzisyenlerinin güzel tınıları ile keyif veren bir atmosfere sahip. Kumkapı Balık Pazarı‘ndan restoranlara gelen taze balıklar, rakı eşliğinde neşeyle tüketiliyor.

Kumkapı&#;da rakı balık yapmak ve fasıl müziğinin keyfini çıkarmak, İstanbul’da arkadaşlar ile yapılabilecek en eğlenceli sosyal aktiviteler arasındadır.

İstanbul&#;un Doğasını Keşfetmek

İstanbulda Doğa İle Buluşmak

Şehirleşmenin her yeri kapladığı İstanbul&#;da, &#;doğa ile iç içe olmak&#; lafı biraz manasını kaybetmiş gibi duruyor. Ancak halen bize İstanbul&#;da olduğumuzu unutturacak kadar güzel doğal alanlar da mevcut. İstanbul&#;un doğasını keşfetmek için en güzel yerler Atatürk Arboretumu ve Yıldız Parkı.

Atatürk Arboretumu, yoğun şehir hayatından kaçmak isteyen İstanbullular için çölde vaha gibi bir yer. Arboretumda doğa ile iç içe bir yürüyüş yapmak ve harika fotoğraflar çekmek mümkün.

Yıldız Parkı ise Beşiktaş gibi şehrin en yoğun semtlerinden birinin tam ortasında duruyor. Parka girdiğiniz anda Beşiktaş&#;ın trafiğinden ve kalabalığından soyutlanıyorsunuz.

Parkta güzel bir yürüyüşe çıkmak ve üstteki gibi sincapları izlemek, İstanbul&#;da yapılacak en güzel aktiviteler arasında geliyor. Ben de üstteki fotoğrafı Yıldız Sarayı&#;nı gezmek üzere parkın içinden geçerken çekmiştim.

İstanbul&#;un Plajlarında Güneşlenmek

İstanbulda Denize Girmek

Plajda güneşlenmek deyince aklımıza gelen ilk yerin İstanbul olduğunu söyleyemeyiz. Ancak Sağlık Bakanlığı‘nın, İstanbul’da denize girilecek yerler üzerinde yaptığı deniz suyu ölçümleri, birçok noktada yüzmenin mümkün olduğunu gösteriyor.

İstanbul&#;un Şile, Kilyos, Riva ve Büyükada gibi yerlerinde oldukça dikkat çekici plajlar var. Plaj düzeni ve içinde yapılan aktiviteler ile Ege ve Akdeniz plajlarını aratmayan bazı mekanları keşfedebilir ve İstanbul&#;un plajlarında günleşlenmenin keyfine varabilirsiniz.

İstanbul&#;da Rakı Balık Yapmak

İstanbulda Rakı Balık Yapmak

İstanbul&#;da rakı balık yapmak, asırlardan beri süregelen bir gelenek. Osmanlı İstanbulu&#;nun önceleri Haliç, sonra ise Boğaz kıyısı semtleri; ezelden beri birçok meyhaneye ev sahipliği yaptılar.

Osmanlı döneminde en ünlü meyhaneler, Rum meyhaneleriydi. İstanbul&#;un nüfusunun 3&#;te birinin gayrimüslim olduğu Yüzyıl&#;da, meyhaneleri ile öne çıkan Kurtuluş, Pera (Beyoğlu) ve Balat gibi semtler vardı.

Bugün İstanbul&#;un en iyi meyhaneleri halen bu semtlerde konumlanıyor. Bu saydığım semtlerin haricinde Boğaz kıyılarındaki Beşiktaş, Arnavutköy ve Anadolu Yakası&#;ndaki Kadıköy&#;de de keyifli mekanlar var.

İstanbul’da Yapılacak Eğlenceli Şeyler ve Aktiviteler by Serhat Engül

Filed Under: Aktiviteler, Featured

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası