evin ana sigortası neden atar / Bina ana sigortası atıyor | Kontrol Kalemi Forumları

Evin Ana Sigortası Neden Atar

evin ana sigortası neden atar

Sigorta Neden Atar, Şalter Neden Atar?

Evde sigorta neden atar

Evde sigorta neden atar, şalter neden atar?: Evinizde veya iş yerinizde sigortanız sürekli veya arada bir atıyorsa bu genellikle sigortaya fazla yüklenildiğini veya kısa devre (şase) olduğunu gösterir. Evdeki sigorta hatta ana sigortayı bile attırabilir. Elektrik sigortası neden atar, sigortanın atması nasıl önlenir? aşağıda detaylı şekilde anlattık.

Şalter Neden Atar?

ev sigortası neden atar

Şalter neden Atar?: Yüksek akım çeken cihazların hepsinin aynı anda çalışması, düşük amperli sigortanın fazla ısınmasına ve atmasına neden olur. Bazı cihazları kapatın veya yük binmeyen başka bir prize sokun.

Bozuk bir cihaz (ütü, çamaşır makinesi, fırın, tv gibi) sigortayı attırabilir. Genellikle (şase) &#; ve + kutup kablolarının birbiriyle teması sonucu sigorta atar.

Ayrıca, eski cihazlar kadar, yeni satın aldığınız cihazları da göz önünde bulundurun. (Arızalı olabilir.)

Evde en çok sigortayı attıran sebeplerin bir tanesi de; özellikle mutfak lavabolarının altındaki prizlerdir. Lavabo dibinden sızan sular; bu prizlere temas ederek sigortanın atmasına neden olduğu gibi büyük tehlikeye de yol açar.

Evde sigortanın atmasının nedenlerinden biri de, ana sigortaya aşırı yük binmesidir. Sigorta yanlış amperde takılmış olabilir. Diğer dairelerin sigortası ile karşılaştırın. Bir elektrikçiye danışın. Tamir edilene kadar, evde bir prize birden fazla cihaz takmamaya çalışın. Apartmandaki ana sigortanın tamiri esnasında evdeki sigortaları indirin veya cihazların fişini çekin.

Evde Sigorta Neden Atar?

elektrik sigortası neden atar

Ev sigortası neden atar, evde sigorta neden atar?: Elektrik sigortanız bozulmuş olabilir. Eskisi ile aynı amperde bir sigorta alın ve değiştirin. Sigortayı kendiniz takacaksanız lastik eldiven giyin. Sökerken dikkat edin, çünkü söktüğünüz gibi takacaksınız.

Uzatma prizleri ne kadar uzun olursa o kadar yüklenmeye dayanıksız olur ve çabuk ısınır. Ayrıca, uzatma prizi alırken kesinlikle iyi bir marka ve topraklı priz alınmalıdır. Uzatma prizlerini mümkün olduğu kadar kısa almaya çalışın. Ayrıca, bu prizlerin kaç watt a kadar dayanıklı olduğunu satıcıya sorabilirsiniz. (Bazılarının altında yazar.)

Duvar yüzeyine çakacağınız bir çivi veya matkap ile duvarda açtığınız bir delik de evde sigortanın atmasına neden olabilir. Çünkü priz ve anahtarlara giden elektrik kabloları duvardan geçer.

Özellikle priz, buat ve anahtarların etrafında veya onların hizasında delik açılmamalıdır. Priz, buat kapakları ve anahtarların ortasından görünmez bir + işareti yapın. Bu işaretin özellikle üst ve yanlarından giden çizgilerin üzerine herhangi bir delik açılmamalıdır.

Sigortanız yanlış watt gücünde olabilir. Çok düşük amperde olan elektrik sigortaları çabuk atar. Örneğin; evinize 25 watt gücünde bir elektrik sigorta takmanız gerekirken, siz 15 watt gücünde bir sigorta taktıysanız, sigortanız sık-sık atacaktır.

Bunun tam tersi bir durumda ise, çok tehlikeli sonuçlar olabilir. Yani düşük watt lı sigorta gereken bir yer yere yüksek watt lı bir sigorta takarsanız sigorta atmayacaktır. Sigortanın atmaması ise, büyük ihtimal yangına yol açacaktır. Bu nedenle evde elektrik sigortası seçimi doğru yapılmalıdır. 

Ana Sigorta Neden Atar?

Ana sigorta neden atar?

Ana sigorta neden atar, elektrik şalteri neden atar, apartmandaki ana sigorta neden atar?: Ana sigortanın atması büyük bir tehlikeye işaret olabilir. Ana sigortayı attıran nedenler şunlar olabilir:

Ana sigorta bozulmuştur veya yanmıştır. Diğer dairelerin ana sigortalarına bakarak veya bir elektrikçiye danışarak yeni bir sigorta alın ve taktırın.

Ana sigorta gevşemiştir. Ana sigortaya giren kablolar gevşemiş veya tam temas etmiyor olabilir. Sigortayı attırabilir veya yangına neden olabilir. Kablolar sigortanın içine iyice sokulmalı ve sıkıştırılmalıdır.

Sigorta değiştirmek, elektrik işleri ile uğraşmak çok tehlikelidir. Mümkünse elektrikçiden yardım alın. Yukarıdaki tavsiyeler sonucunca meydana gelen herhangi bir kazadan sitemiz sorumlu değildir.

Şalter Neden Atar?

Şalter Neden Atar?

Günümüzde elektrik kullanımı, hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumdadır. Özellikle elektrik sigortası kullanımı son günlerde hızla artmaktadır. Peki şalter tam olarak neden atar, attığında neler yapmalıyız? Bu gibi kritik soruların cevaplarını bu yazımızda sizler için detaylı olarak derledik.

Yaşanılan ortamda sürekli şalter atması, sigortaya çok fazla yüklenildiğini anlatabilir. Birden fazla, yoğun güç isteyen araçların aynı anda kullanılması, şalter atmasına neden olabilecek sebepler arasındadır. Özellikle fazla akım isteyen ürünlerin uzun süreli çalışması ve aynı anda görev yapması da şalteri attırabilir. Ayrıca ortamda bozuk cihazların kullanımı da şalter alanında problemler ortaya çıkarmaktadır. Eski ürünler kadar yeni alınan ürünlerde de bozuk veya arızalı kullanımlar ne yazık ki belli sorunlar çıkarabilir. Diğer yandan elektrik sigortasının yanlış yere monte edilmesi de farklı bir neden arasında gösterilebilir. Doğru olmayan ampere takılan sigorta, şalter atmasına ve konforsuz kullanıma sebep olmaktadır. Evlerdeki prizlere çevreden gelen darbeler, sıvı girişleri, keskin metal aletlerle girişin bozulması gibi etkenler de şalter atmasına neden olmaktadır.

Şalter Atmaması için Ne Yapabiliriz?

Düzenli şalter atımlarında problemi gidermek için birkaç ipucu bulunuyor. Sık sık atılan şalterde problem, elektrik sigortasının bölgedeki akım gücünde seçilmemesi olabilir. Bu sorunda fazla ya da az akım sigortaya geleceğinden, çalışma durumunu olumsuz etkileyecektir. Örneğin bir evde 15 amper kullanımı, ev ortamları için idealdir. Bu akımın restoran ya da iş yeri gibi geniş çalışma yerlerinde ortalama, hatta düşük seviyede kaldığı bilinir. Yani daha geniş akıma ihtiyaç olan restoran ve iş yerleri gibi ortamlara 15 amper sigorta bağlanması yeterli kalmayacağından şalter atması gerçekleşecektir. Kısaca monte edilecek sigortanın rutin ve maksimum değerleri bilinerek tercih edilmelidir.

Diğer bir önlem ise kaçak akımların engellenmesidir. Kaçak akımların kullanıldığı ortamlarda enerji kesilmesi, şalter ve sigortanın atması gibi problemlerin görülmesi kaçınılmazdır. Bu problemin çözümü de kaçak akımların tespit edilerek önüne geçilmesi olabilir. Ayrıca sadece belirli ürünler kullanıldığında şalter atıyorsa ürünün ve sigortanın tesisatında bir problem olabilir. Elektrik tesisatındaki problem, ilgili tesisatçılar ve uzmanlar tarafından en kısa süre içinde tespit edilerek onarılmalıdır.

Şalter Attığında Yapılması Gerekenler

Şalter belli durumlarda ya da uzun süren kullanımda eskiyebilir ve netice olarak maalesef sürekli atmaya başlayabilir. Bahsedilen durumların dışında çıkan iç problemler de fiziksel belirtiler göstermese bile iç sorunlar haline gelebilir ve gelecekte kullanımları son derece olumsuz etkileyebilir. Bu gibi durumlarda ilk olarak sakin kalmalı ve panik yapılmamalıdır. Özellikle elektrik ve elektrik akımlarıyla bağlantılı bir konu olduğu için kullanıcılar son derece dikkatli olmalı, daha da önemlisi problemi tek başına çözmeye çalışmamalıdır.

Koku, yanma, ses çıkarma, patlama gibi durumlarda zaman kaybetmeden uzman teknisyenlerin yardımı alınmalıdır. Yanlış müdahaleler sonucu tehlikeli sonuçlar alınabilir bu nedenle sigorta değişimi, elektrik işleri ile yeterli bilgi olmadıkça ilgilenmenizi tavsiye etmiyoruz. Yalnızca ilgili araştırmalar yapılarak sorunun tespit edilmesinde yardım edilmeli ve fiziksel olarak herhangi bir müdahale yapılmamalıdır.

Problemin tespitinin yapılması bile sorunun çözümünde büyük rol oynamaktadır. Ayrıca bu sayede ciddi bir zaman kaybından da kurtulmuş olursunuz. Şalter attığında, sigorta değişimi için sigorta ürünlerini aldığınız satıcı ile iletişime geçebilir ya da ilgili elektrikçilerden yardım alabilirsiniz. Sorunun tam ve eksiksiz bir şekilde anlatılması, yapılacak müdahaleler açısından önem taşımaktadır.

Sayfamızda yer alan şalter ürünlerine dilediğiniz zaman kolayca ulaşabilir ve birçok model arasından en uygununu seçerek daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz. Özellikleri ve verdikleri hizmet bakımından sayısız model arasından eviniz veya iş yeriniz için en uygun seçeneğe yönelebilirsiniz.

ELEKTRİK SİGORTASI NEDEN ATAR VE ATMASI NASIL ÖNLENİR?

ELEKTRİK SİGORTASI NEDEN ATAR VE ATMASI NASIL ÖNLENİR?

Elektrik tesisatı olan her yerde sigorta bulunması gerekir. Sigortanın temel işlevi, devreden belli bir değerin üzerinde akım geçişi olduğunda elektrik tesisatını devredışı bırakarak güvenliği sağlamaktır. Voltaj seviyesi belli bir birimin üzerine çıktığında cihazlarımız yanarak kısa devre olur ve sigorta atması olarak bildiğimiz durum gerçekleşir. Sigorta atması her ne kadar sinir bozucu bir durum olsa da, gerçekleşmemesi hâlinde devreye bağlı alıcılar ciddi anlamda zarar görebilir. Ancak gerekli önlemler alınmazsa sigorta işlevini yerine getiremez hâle gelebilir.

Sigorta Neden Atar?

Elektrik sigortası temelde bir güvenlik aracıdır. Kullanım alanlarına göre farklı çeşitleri bulunsa da, temel çalışma prensipleri aynıdır. Maksimum akım değeri aşıldığında, sigorta elektrik tesisatını devredışı bırakır. Halk dilinde sigorta atması olarak bilinen durum temelde bu güvenlik işlevinin yerine getirilmesidir.

Sigortaların üzerinde maksimum akım değerleri amper ölçü birimine göre belirtilir. Cihazın üzerinde yer alan maksimum değer aşıldığında bölgedeki elektrik tesisatı devredışı bırakılır. Sigorta bu durumda devreyi açmak suretiyle akım geçişini engeller ve tesisat sistemini korur.

Sık Sık Sigorta Atması Nasıl Önlenir?

Öncelikle sigortanın bölgedeki tesisatın akım gücüne göre seçilmesi gerekir. Örnek vermek gerekirse, 16 amper bir ev için maksimum değer kabul edilirken, geniş bir alan için rutin sayılabilir. Bu durumda 16 amper değerinde bir sigorta kullanılması tesisatın sürekli olarak devre dışı kalmasına sebep olacaktır. Dolayısıyla; tesisat için kullanılacak elektrik sigortası rutin ve maksimum değerler göz önünde bulundurularak seçilmelidir.

Kaçak akım sigortası da enerjinin kesilmesine sebep olabilir. Dairede herhangi bir kaçak olması durumunda, kaçak akımın devreye girmesi kaçınılmazdır. Bu durumda dairede oluşan kaçak bulunarak onarılması gerekmektedir.

Belirli aletler çalıştığında veya bir arada çalıştığında sigorta atıyorsa, elektrik tesisatında bir problemolduğunu anlayabiliriz. Böyle durumlarda tesisat yenilenmeli ve voltaj sönümleyici gereçler kullanılmalıdır.


Elektrik Sigortasını Korumak İçin Ne Yapılmalı?

Sigorta belli durumlarda zarar görebilir. Sigorta bağlantılarının ve kablolarının eskimesi, yanması, sigortanın aşırı gerilimlere maruz kalması arızaya sebep olur. Sigorta atmasını yanık kokusu, yanma ve patlama takip ediyorsa, bu durum sigorta bağlantılarının eskidiğini ya da zarar gördüğünü gösterir. 


Ancak asıl tehlikeli olan, sigorta devrelerinin dışarıdan belli olmayacak biçimde zarar görmesi vesigortanın devreden çıkmasıdır. Bu durumda amber değerleri aşıldığında tesisatı korumanın hiçbir yolu olmayacaktır. Tesisatta bu tür olaylara yol açabilecek bir problem varsa, sigorta değiştirmenin bir işe yaramayacağını da belirtmek gerekir. Dairede oluşabilecek yüksek voltajı önleyerek sigortayı korumak için aşırı gerilimin etkilerini engellemek gerekir.


Tesisat içindeki sirkülasyondan veya yıldırım düşmesinin şebekeye yönelmesi gibi dış kaynaklı durumlardan kaynaklanan yüksek voltajın tesisatı etkilemesini ve sigorta üzerinden geçmesi engellenmelidir. Bu sayede belli cihazların amber limitini aşındırarak sigorta atması durumuna sebep olmasını önler.

Trimbox kullanarak dairenizi ve sigortanızı güvenceye alabilir ve tüm elektrikli ekipman değişim masrafından kurtulabilirsiniz.

Basit tedbirler bazen hayat kurtarır. Ailemize, işimize, çevremize yapacağımız en güzel yatırım, onları koruyucu tedbirlerdir. Trimbox ve GNDSeries ile elektrik kaynaklı hasarlardan ve buna bağlı elektrik kontağı yangınlarından korunabilirsiniz. 

Whatsapp : +90 24 23

 

Bina ana sigortası atıyor

Farklı farklı sigortaların atması genelde kısa devrelerde görülüyor. Binanın ana sigortası dediğiniz TMŞ tipi şalterdir sanırım, o bile atıyorsa muhtemelen kısa devre var. Bu tip şalterlerde hassassiyet kompakt sigortalara göre farklı olabildiğinden onlardan önce açması muhtemeldir. Kısa devrenin gerçekleştiği anda hangisi daha hızlı tepki veriyorsa o açıyordur. Genelde en yakın hangisiyse o açar diye biliriz ama pratikte öyle olmayabiliyor. Sizin sorununuz çok büyük ihtimalle bir yerlerde ince bir kısa devreden kaynaklanıyor, tesisatın komple incelenmesi gerekebilir.

Geçen sene kaldığım tek katlı müstakil bir ilçe öğretmenevinde yaşadık, panodaki sigortaların birinin bağlı olduğu hatta kısa devre vardı, ve biz bu sigortayı açtığımızda bina içindeki panoda hemen yandaki TMŞ şalter değil, birkaç denemede hepsinde bina dışında hattın ilk girdiği kutudaki üç fazlı kompakt sigorta attı.

Siz dükkanı ilk kullanan değilseniz, muhtemelen bu sorun yüzünden kaçak akım rölesini iptal edip bağlantıyı direk yapmışlardır, test butonuna basınca o yüzden atmıyordur. Mandalını indirip bakın elektrik gitmiyorsa öyledir, gidiyorsa bağlıdır ama röle arızalı olabilir. Kaçak akım röleleri tutmadığı zaman arızayı bulup çözme yerine röleyi iptal etme yoluna gidilir genelde.

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır