3 yıl ertelemeli kredi / İhtiyaç Kredisi Hesaplama, Sorgulama ve Başvuru | DenizBank

3 Yıl Ertelemeli Kredi

3 yıl ertelemeli kredi

İhtiyaç kredisi başvuru yaparken aranan en temel şartlar arasında 18 yaşından büyük olmak, belgelenibilir gelire sahip olmak, sigortalı çalışan olmak ve kredi notunun risksiz grupta yer alması var. Krediniz ön onaydan geçtikten sonra ise sıra bankaya belge ibraz etmeye geliyor. Bankalara tüketici ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak istiyorsanız şu belgeleri ibraz etmeniz gerekir:

Kimlik Belgesi: Nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet olabilir.

İkamet Adresini Gösterir Belge: Muhtarlık ikametgahı veya başvuru sahibinin adına düzenlenmiş herhangi bir fatura olabilir.

Gelir Belgesi: Çalışanlar için maaş bordrosu veya imzalı mühürlü maaş yazısı, serbest meslek sahipleri için ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve bilanço tablosu; çiftçiler için arazi tapusu, çiftçilik belgeleri ve müstahsil makbuzu; emekliler için ise emekli maaşı hesabının cüzdanı gereklidir. Kira geliri ile ihtiyaç kredisi başvurusu talebinde bulunmak istiyorsanız; tapu, kira sözleşmesi ve kiranın yattığına dair hesap hareketlerini gösterir evrak ibraz etmeniz gerekir.

İhtiyaç kredisi başvurusu talebinde bulunduğunuz bankanın ilgili şubesi, eğer gerek görürse sizden kefil de isteyebilir. Kefil talep etmek veya etmemek, krediyi onaylayacak olan şubenin yetkisindedir. Ayrıca bankalar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet dökümleri de talep ederler.

Ayrıca, tüketici kredisi başvurusu sırasında bankalar sizden hayat sigortası yaptırmanızı da isteyebilirler. Genellikle yüksek tutarlı kredilerde bir şart olarak öne sürülür, küçük meblağlara sahip kredi başvurularında göz ardı edilebilir. Hayat sigortanızı ister bankadan, ister dışarıdan kendiniz yaptırabilirsiniz. En iyi kredi ürününü bulmak için HangiKredi'den hızla ve güvenle kredi sorgulaması yapabilirsiniz.

KOSGEB 3 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Başvuru Şartları Neler? KOSGEB Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler ise 75 bin liraya kadar destekten faydalanabilecek.

Covid salgınından etkilenen imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmeler ile ve sonrasında kurulmuş imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki yenilikçi genç işletmelere KOSGEB tarafından "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı" kapsamında sermaye desteği sağlanacak. Desteğin amacı, öncelikli sektörlerdeki mikro ve küçük işletmelerin salgın şartlarına rağmen faaliyetlerini sürdürebilmelerini ve istihdamlarını salgın başlangıcındaki seviyede koruyabilmelerini sağlamaktır.

Kosgeb desteklerinden kimler faydalanabilecek?

  • İmalat sektörü"nde faaliyet gösteren mikro küçük işletmeler için işletme sermayesi desteği
  • İmalat sektörü"nde veya "Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektörü"nde ya da "Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörü"nde faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ (mikro ve küçük işletmeler)'ler için işletme sermayesi desteği,

iki bileşenden yalnızca birine başvuru yapılabilecek.

Kosgeb desteklerinden kimler faydalanamaz?

  • Yasal limitlerin üzerinde vadesi geçmiş ve tecil / taksitlendirilmemiş vergi ya da sosyal güvenlik borcu olanlar bu desteğe başvuramayacaktır.
  • Dünya Bankası tarafından kısıtlanan sektörlerdeki işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır.
  • Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasının Covid salgını kapsamında 'de ilan ettikleri "İşe Devam Kredisi"nden Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla yararlanan işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır.
  • KOSGEB Girişimci Kredi Faiz Desteğinden yararlanan işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır.

onca-on-muhasebe1

KOSGEB 3 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Program aşağıdaki iki destek bileşeninden oluşmaktadır:

Birinci Bileşen: "İmalat sektörü"nde faaliyet gösteren MKİ'ler için işletme sermayesi desteği

İkinci Bileşen: "İmalat sektörü"nde veya "Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektörü"nde ya da "Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörü"nde faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ'ler için işletme sermayesi desteği,

iki bileşenden yalnızca birine başvuru yapılabilir.

Aşağıdaki mikro ve küçük işletmeler, KOSGEB Veritabanında kayıtlı olmaları ve KOBİ Beyannamelerinin güncel ve onaylı olması şartıyla başvuru yapabilecektir:

Ölçek kriteri:

Mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ'ler) başvurabilecektir.

Sektör kriteri:

Birinci Bileşene, aşağıdaki sektörlerde faaliyet gösteren MKİ'ler başvurabilecektir:

  • İmalat sektörü (NACE Rev 2 - Kısım C)

İkinci Bileşene, ve sonrasında kurulan ve aşağıdaki sektörlerde faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ'ler başvurabilecektir:

  • İmalat sektörü (NACE Rev 2 - Kısım C)
  • Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektörü (NACE Rev 2 - Bölüm 62)
  • Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörü (NACE Rev 2 - Bölüm 72)

Sadece Birinci Bileşen için geçerli olan mali kriterler:

  • yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri:

Covid'dan önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ'ler başvuru yapabilecektir. yılında asgari TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır.

  • yılında yılına göre gelir kaybına uğramış olma kriteri:

'de 'a kıyasla en az %25 oranında gelir kaybına uğrayan işletmeler Covid salgınından etkilenmiş olarak kabul edilecek ve başvuru yapabilecektir.

Not: yılı Ocak ayından Mayıs ayı sonuna, yani ilk normalleşme dönemine kadar geçen zamandaki toplam gelir, 'un aynı dönemindeki geliri ile mukayese edilerek her işletmenin gelir kaybı oranı hesaplanacaktır. Gelir kaybı oranının hesaplanmasında, işletmelerin Gelir İdaresi Başkanlığında kayıtlı ve yılları ilk 5 aylık KDV Beyannameleri dikkate alınacaktır.

Not: Bu kriteri sağlamayan ancak Covid salgını başlangıcından önceki yılda nakit akışı sorunu bulunan işletmelerden de başvuru alınacak ve bütçe artması durumunda bu işletmeler de destekten yararlandırılabilecektir. yılında bilanço usulü defter tutan işletmelerin Gelir İdaresi Başkanlığında kayıtlı bilanço bilgilerine göre nakit oranının 0,2'den küçük olması, 'da nakit akışı sorunu yaşadıklarının kanıtı sayılacaktır.

Sadece İkinci Bileşen için; yenilikçi genç MKİ olma kriteri:

ve sonrasında kurulmuş olup desteğe başvuru tarihi itibariyle aşağıdaki şartlardan herhangi birini sağlayan MKİ'ler, yenilikçi genç MKİ sayılacak ve İkinci Bileşene başvurabilecektir:

  • Merkez ya da şube adresi itibariyle TEKMER veya TGB'de faaliyet gösteren MKİ'ler.
  • Kamu kaynaklarıyla desteklenen Ar-Ge ve/veya inovasyon projesi başarı ile tamamlanmış veya projesinin süresi devam etmekte olan MKİ'ler.
  • ve sonrasında patent belgesi almış olan MKİ'ler.
  • ve sonrasında Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi (TÜR deneyim belgesi) almış olan MKİ'ler.

KOSGEB DESTEK TUTARI NE KADAR?

Destek, teminatsız ve faizsiz geri ödemeli destektir.

Ödeme onayı, işletmenin Mart ayındaki SGK 4A'lı çalışan sayısını ödemeye esas ay ( Mart, Nisan, Mayıs) itibariyle muhafaza etmesi şartıyla verilecektir.

Ölçeğe göre geri ödemeli destek üst limitleri:

Mikro işletmeler: X 3 ay = TL

Küçük işletmeler: X 3 ay= TL

Not: Bu tutarlar üst limitleri göstermektedir. Ödeme tutarı, işletmenin ödemeye esas aydaki SGK 4A'lı çalışan sayısına ve destek kapsamındaki uygun giderler bakımından harcama beyanına göre değişecektir. Buna göre;

  • Mikro işletmelerde; ödemeye esas ayda SGK 4 A'lı personeli olmayan işletmeye ilgili ay için TL, 1 personeli olan işletmeye TL, 2 ve üzeri personeli olan işletmeye TL aylık destek hesaplanacak, uygun giderler bakımından ilgili aydaki harcaması düşük olan işletmeye o aydaki harcama beyanı tutarında destek ödenecektir.
  • Küçük işletmelerde; ödemeye esas ayda SGK 4 A'lı personeli olmayan işletmeye ilgili ay için TL, 1 personeli olan işletmeye TL, 2 veya 3 personeli olan işletmeye TL, 4 ve üzeri personeli olan işletmeye TL aylık destek hesaplanacak, uygun giderler bakımından ilgili aydaki harcaması düşük olan işletmeye o aydaki harcama beyanı tutarında destek ödenecektir.
  • Bileşen 2 kapsamında yenilikçi genç MKİ'lere yılında gerçekleşen veya gerçekleşmesi öngörülen teknolojik faaliyet giderleri için toplam TL'ye kadar ilave destek verilecektir.

Destek kapsamındaki uygun giderler:

Destek, ilgili ödemeye esas aylardaki ( Mart, Nisan, Mayıs) aşağıdaki giderler için ödenir:

  • Personel giderleri
  • İşyeri kirası
  • Düzenli işletim giderleri (elektrik, ürün / hizmet üretimi ve tesis işletimine ilişkin doğal gaz gideri, su gideri, iletişim giderleri, sanayi bölgesi / sitelerine ödenen atık toplama giderleri)
  • Malzeme giderleri (Destek başvurusundan önce üretim için tedarikçilerle siparişe bağlanmış hammadde veya sarf niteliğindeki üretim malzemesi giderleri)

Bileşen 2 kapsamında ilave olarak, yenilikçi genç MKİ'lerin yılı içinde gerçekleşen ve/veya gerçekleşmesi öngörülen aşağıdaki giderleri için toplam TL'ye kadar ilave destek ödenir:

  • Teknolojik faaliyet giderleri (patent, telif, teknoloji lisanslama, test ve belgelendirme giderleri)

KOSGEB KREDİ BAŞVURU TAKVİMİ

İşletme başvurusu:3 – 21 Mayıs saat (19 gün)

KOSGEB ilk kontrol süreci: 24 – 31 Mayıs (6 iş günü)

Varsa bildirilen eksik ve hataların işletme tarafından giderilmesi süreci: 1 – 4 Haziran saat (4 iş günü)

KOSGEB son kontrol süreci: 7 – 10 Haziran (4 iş günü)

Başvuruların öncelik sırasına göre sıralanması ve bütçe kapsamında desteklenebilecek işletmelerin belirlenmesi: 11 – 16 Haziran (4 iş günü)

Sonucun bildirilmesi:17 Haziran (1 iş günü)

sgk-tesvik

KOSGEB FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler funduszeue.info adresindeki "E-Hizmetler" menüsünden "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu" alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. KOSGEB Veritabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır.

Online başvuru dışında KOSGEB'e belge teslim edilmeyecektir. Başvuru sistemine aşağıdaki belgelerin taranarak yüklenmesi gerekmektedir:

  • Varsa; yasal sınırların üzerindeki vergi – SGK borcunun tecil ya da taksitlendirildiğini gösteren belge
  • SGK'ya tescili olmayan şahıs işletmeleri için; işyerinin SGK'ya tescilli olmadığına ve şahıs olarak SGK'ya borcun bulunmadığına dair belge
  • Sadece ikinci bileşene yapılan başvurularda; işletmenin yenilikçi genç işletme kriterlerinden en az birini sağladığını gösteren belge (KBS'de kayıtlı projelere ilişkin alan otomatik doldurulmuşsa, belge eklenmesi zorunlu değildir)

KOSGEB KREDİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Başvuruların tamamlanmasının ardından kısa sürede değerlendirme ve onay işlemleri sonuçlandırılacak ve başvurusu onaylananlar için destek ödemeleri başlatılacaktır.

Destek ödemesine esas aylar, yılı Mart, Nisan ve Mayıs aylarıdır. Ödeme talebi, ilgili aylar tamamlandıktan sonra işletme tarafından funduszeue.info adresinde "E-Hizmetler" menüsünden "Ödeme Başvurularının Alınması" alt menüsü kullanılarak yapılabilecektir.

Ödemeler, destek ödemesine esas 3 ay için 3 taksitte yapılacaktır. Her ödeme öncesinde, resmi kayıtlardan (GİB, SGK) işletmenin aktif olduğu ve ilgili destek ödemesine aydaki SGK 4A'lı çalışan sayısını Mart ayındaki seviyede muhafaza ediyor olduğu kontrol edilecektir.

Ödeme aşamasında yasal limitlerin üzerinde vadesi geçmiş ve tecil / taksitlendirilmemiş vergi ve sosyal güvenlik borcu olanlara destek ödenmeyecektir.

KOSGEB KREDİSİNİN GERİ ÖDEMESİ NE ZAMAN?

yılında başlayacak 4'er aylık dönemlerde 6 eşit taksitte ödenecek.

KOSGEB Destek kredisi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

KOSGEB Kredisine başvurmak için tıklayınız.

mysoft-e-belge-kampanyalarımızı-simdi-inceleyin

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi

CEPTETEB

Web sitemizde daha iyi bir deneyim yaşamak için güncel bir tarayıcı kullanmanızı öneririz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

warning

&#;R&#;NLER

&#;R&#;NLER

Tüm ihtiyaçların için CEPTETEB’in avantajlı faiz oranlarıyla TL'ye kadar 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisine, yerinden bile kalkmadan görüntülü görüşme ile başvurabilirsin. Sen de hemen görüntülü görüşme ile CEPTETEB’li olabilir, CEPTETEB Mobil’i yükleyerek işlemlerini rahatça gerçekleştirebilirsin.


İhtiyacın Olduğu Anda

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi; bireysel kredi ihtiyacın olduğu anda tek tıkla hesabına aktarabildiğin bir tüketici kredisidir. Yerinden kalkmadan, şubeye gitmeden, sıra beklemeden kredi çekebilmene olanak sağlayan CEPTETEB İhtiyaç Kredisi, ihtiyacın olan her an senin yanında! - TL aralığındaki tutarlarda ve 3 - 36 ay aralığındaki vadelerde, yaş aralığındaki herkesin başvuru yapabileceği CEPTETEB İhtiyaç Kredisi’ni aylık eşit taksitler halinde ödeyebilirsin. Üstelik CEPTETEB İhtiyaç Kredisi alabilmek için kefil ya da teminat göstermene de gerek yok.

CEPTETEB’de Artık Hoş Geldin Faizli Kredi Var!

Henüz TEB ya da CEPTETEB müşterisi değilsen, sen de hemen CEPTETEB Hoş Geldin Faizli Kredi’ye başvur; yeni müşterilerimize özel avantajlı faiz oranlarından yararlan.

TL CEPTETEB İhtiyaç Kredisi için örnek tablo:
Denetim Masası İkonuTabloyu sağa sola kaydırabilirsin
Ürün AdıVadeAylık Akdi FaizTahsis ÜcretiSigorta MasrafıEfektif Yıllık Faiz Oranı
Yıllık Maliyet Oranı

İşbu tablolar eşit taksitli kredi tutarları için Findeks notu baz alınıp (Findeks notuna göre değişen faiz oranlarıyla) örnek olarak oluşturulmuştur. Vade ve tutarlarda faiz oranı değişiklik gösterebilir. Sigorta bedeli Yıllık Kredi Koruma Hayat Sigortası primi olup poliçe kredi vadesi boyunca geçerlidir; poliçe primi müşterinin yaşı, kredi taksit tutarı, faiz oranı, kredi vadesine göre değişiklik gösterebilir. Maksimum kullanım vadesi TL’ye kadar olan kredilerde 36 ay, TL ile TL aralığındaki kredilerde 24 ay, TL üzerindeki kredilerde ise 12 aydır. Kredi vadesi, vade ertelemeli dönem dahil en fazla 36 ay olabilir. Efektif Aylık ve Efektif Yıllık Faiz Oranına / Yıllık Maliyet Oranına tahsis ücreti ve yasal vergiler dahil edilmiştir. Minimum kredi tutarı TL'dir. Sigorta masrafı yıllık maliyet oranı hesabına dahil edilmemiştir. Kredi Tahsis Ücreti, kredi tutarının %0,5’i olarak hesaplanmakta ve hesaplamasına %10 BSMV dahil edilmektedir. TEB, kredi başvurularını serbestçe değerlendirme ve uygun görmediği başvuruları onaylamama hakkına sahiptir. TEB kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.

  • CEPTETEB İhtiyaç Kredisi'ne en az TL, en fazla TL olacak şekilde 3 aydan 36 aya varan vadelerle başvurabilirsin.
  • CEPTETEB İhtiyaç Kredisi kullanırken, dilersen ödemeye 3 ay sonra başlamayı tercih edebilirsin.
  • CEPTETEB İhtiyaç Kredisi başvuruları yaş aralığında yapılabilir.
  • Başvuru sırasında senden kefil ya da teminat istemeyiz, tek beklentimiz CEPTETEB İhtiyaç Kredisi taksitlerini her ay zamanında ve eksiksiz olarak ödemendir.
  • CEPTETEB'den alacağın ihtiyaç kredisini aylık eşit taksitler halinde; CEPTETEB İnternet Şubesi, CEPTETEB Mobil Şube, CEPTETEB Destek Merkezi ve TEB ATM'lerinden ödeyebilirsin.
  • Kredi ile birlikte düzenlenecek Hayat Sigortası’na ilişkin prim tutarı; kredi tutarı, faiz oranı, müşterinin yaşı ve kredi vadesine göre değişiklik gösterir.
  • Kredi kullanım anında, bankanın belirlediği güncel faiz oranlarından yararlanırsın. Banka, kredinin kullanımı için son kararı verme, ek belge isteme, faiz oranını değiştirme ve kampanyayı sonlandırma haklarını saklı tutar.
  • Henüz TEB ya da CEPTETEB müşterisi değilsen CEPTETEB Mobil Uygulaması'nı indirip görüntülü görüşme ile CEPTETEB'li olabilir, hesap açılışının ardından CEPTETEB Mobil Uygulaması üzerinden kredi başvurunu gerçekleştirip onaylandığı an kullanabilirsin. Web sitemizden de CEPTETEB İhtiyaç Kredisi'ne başvurabilirsin. Başvurun onaylandıktan sonra CEPTETEB Destek Merkezi'nden seni arar, ziyaret için uygun olduğun gün ve yeri öğrenip ziyaretimizi planlarız. CEPTETEB Müşteri Danışmanımız, istediğin gün, yine senin istediğin yere gelir. Kredi işlemlerin anında tamamlanır.
  • Hali hazırda TEB veya CEPTETEB müşterisiysen, seni ziyaret etmemize gerek kalmadan CEPTETEB İhtiyaç Kredisi'ne İnternet Şubesi'nden hemen başvurabilirsin. Kredi başvurun onaylandığında şubeye gitmeye gerek kalmadan istediğin an istediğin yerden kredini kullanabilirsin. Bunun için CEPTETEB İnternet / CEPTETEB İnternet Şube'ye ya da Mobil Uygulamaya giriş yapman ve kredilerden CEPTETEB İhtiyaç Kredisi'ni seçmen yeterli.
  • Üstelik şube kullanmadığın için daha avantajlı faizlerden yararlanabilirsin.
  • CEPTETEB İhtiyaç Kredisi kullanırken, ödemeye 3 ay sonra başlamayı tercih edebilirsin.
Denetim Masası İkonuTabloyu sağa sola kaydırabilirsin
MasrafAsgari TutarAsgari OranAzami TutarAzami OranAçıklamaGüncelleme Tarihi




İhtiyaç Kredisi Başvuru Süreci

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi başvurunu tek tıkla online olarak gerçekleştirebilirsin. Bunun için sayfamızda bulunan “Hemen Başvur” butonuna tıklaman ve karşına çıkan bilgileri doldurman yeterli. Üstelik TEB ya da CEPTETEB müşterisi değilsen bile CEPTETEB İhtiyaç Kredisi’ne başvurabilirsin. Başvurun onaylandıktan sonra, ziyaret için uygun olduğun yer ve zamanda CEPTETEB Müşteri Danışmanı tarafından ziyaret planlanır. CEPTETEB Müşteri Danışmanımız, istediğin gün, yine senin istediğin yere gelir. Böylece kredi işlemlerin anında tamamlanmış olur.

Eğer TEB veya CEPTETEB müşterisiysen; İnternet Şubesi veya Mobil Şube’den CEPTETEB İhtiyaç Kredisi’ne hemen başvurunu gerçekleştirebilirsin. Kredi başvurun onaylandığında şubeye gitmeden istediğin an, istediğin yerden kredini kullanmaya başlayabilirsin. Üstelik CEPTETEB ile daha avantajlı faizlerden yararlanabilirsin.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi’nin ödeme kolaylığı sunan avantajlı faiz oranları, Findeks Kredi Notu’na göre farklılık gösterir. CEPTETEB İhtiyaç Kredisi çekmek istediğin tutar ve vadeye göre faiz oranları değişecektir. Bir tüketici kredisi olan CEPTETEB İhtiyaç Kredisi’nin daha pek çok avantajlı imkanı bulunuyor. Bunlardan biri de kredi taksitlerini CEPTETEB İnternet Şubesi, CEPTETEB Mobil Şube, CEPTETEB Destek Merkezi ve TEB ATM'lerinden ödeyebilme kolaylığıdır.

İhtiyaç Kredisi Hesaplama

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi, bir tüketici kredisidir. Nakde ihtiyacın olduğu her an avantajlı faiz oranlarıyla CEPTETEB İhtiyaç Kredisi kullanabilirsin. CEPTETEB İhtiyaç Kredisi hesaplama aracı ile çekmek istediğin kredi tutarı ve vadeyi girerek detaylı bir hesaplama yapabilirsin. Hesaplama yaparken gösterilen aylık akdi faiz oranı, ve üzerindeki Findeks Kredi Notu için geçerlidir. CEPTETEB ihtiyaç kredisi hesaplama ve bireysel kredi hesaplama işlemlerin için hemen İhtiyaç Kredisi Hesaplama sayfamızı ziyaret edebilirsin.

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi ile İlgili Soru ve Cevaplar

Başvurum kaç günde sonuçlanır?

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi başvurun, başvuru formunu tamamladığın anda sonuçlandırılır ve başvuru sonucun 3 dakika içerisinde cep telefonuna gönderilir. 

Kredi skorumu nasıl öğrenebilirim?

İçerisinde kredi skorunla birlikte tüm bankalardaki kredili ürünlerine ait detaylı ödeme ve borç bilgilerinin yer aldığı Findeks Risk Raporunu, CEPTETEB Mobil Bankacılık Uygulaması, CEPTETEB İnternet Şubesi veya sana en yakın TEB Şubesi'nden alabileceğin gibi funduszeue.info'dan da ulaşabilirsin. Findeks Kredi Notu'nu öğrenmek, Risk Raporu almak kesinlikle notunu düşürmez.

KKB (Kredi Kayıt Bürosu) skorumu nasıl yükseltebilirim?

Findeks Kredi Notu hesaplanmasında göz önünde bulundurulan faktörleri;

- Kredi ve kredi kartı ödeme alışkanlıkları (Etkileme oranı %35)
- Mevcut hesap ve borç durumu (Etkileme oranı %35)
- Yeni kredi açılışları (Etkileme oranı %11)
- Kredi kullanım yoğunluğu (Etkileme oranı %10)
- Diğer bilgiler (Etkileme oranı %9)
olarak özetleyebiliriz.

Kredi notunu en çok etkileyen unsurlarla ilgili yapabileceklerinden bazıları ise şunlardır:

- Tüm kredi kartlarındaki borçları en aza indirip mümkünse sıfırlamak. Sadece asgari
ödeme tutarını ödüyor olman zamanla sorun yaşamana neden olabilir.

Kredi ödemelerini her zaman gününde yapmak. Borcunu düzenli ödeyen kişilere her zaman pozitif bakılır ve yeni kredi vermek konusunda daha az çekimser olunur.

Kredi kartlarındaki limitlerin sadece ihtiyacın kadar olmasına özen göstermek. Limitlerinin çok yüksek olması notunu olumlu etkilemeyecektir.

İhtiyacın olmadan kredi başvurusu yapmamak. Bir kenarda bulunsun dediğin ama aslında borç olan her para notunu olumsuz etkileyebilir.

Tek bir ihtiyacın için birkaç kredi başvurusu yapmaktan kaçınmak. Kısa zamanda çok başvuru yapılması olumlu bir sinyal değildir.

Direkt olarak olmasa bile endirekt olarak notunu etkileyebilecek bir duruma girmemek için istikrarlı bir finansal hayatın olmasına özen göstermek. Faturalarını zamanında ödemek veya otomatik ödeme talimatı vermek. Para giriş çıkışı ile ilgili tüm konuları yakından takip etmek. Ekstrelerini okumak ve tüm harcamalarını, özellikle yüksek miktarda olanları incelemek.

Ve tabi Risk Raporunu takip etmek. Risk Raporu, bankalardaki tüm ürünlerini ve bu ürünlerdeki gelişmeleri bir arada görmene yarayacağından dolayı finansal performansın sürekli kontrolün altında olur.

Dilersen daha detaylı bilgiye funduszeue.info'dan ulaşabilirsin.

İhtiyaç kredisi ile tüketici kredisi arasında fark var mı?

İhtiyaç kredisi ve tüketici kredisi arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Temel olarak ikisi de 36 aya varan vadelerle bireysel ihtiyaçlar için alınan banka kredilerini tanımlamak için kullanılmaktadır.

CEPTETEB ihtiyaç kredisi şartları nelerdir?

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi’ne yaş aralığındaki herkes başvurabilir. Üstelik CEPTETEB ya da TEB müşterisi olmasan bile CEPTETEB İhtiyaç Kredisi’nden faydalanabilirsin. Ayrıca başvuru sırasında senden kefil ya da teminat da istemeyiz.

Daha fazlası için tıklayın.

PAYLAŞ:
FacebookFacebook
close
closeCEPTETEB
error
Dikkat! Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Güvenliğiniz için yapacağımız geliştirmeler nedeniyle, sitemize erişmeye devam edebilmeniz için 1 Ocak tarihinden önce tarayıcınızı güncellemeniz gerekmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası