ipotek fek dilekçe örneği / İpotek fek yazısı dilekçesi! - Emlak Sayfası

Ipotek Fek Dilekçe Örneği

ipotek fek dilekçe örneği

İpoteğin Kaldırılması Davası Nedir Neden Açılır? İpoteğin fekki davası bir diğer ifadeyle ipoteğin kaldırılması davası, herhangi bir taşınmaz üzerinde bulunan ipotek şerhinin mahkeme kararı ile kaldırılmasıdır. İpoteğin kaldırılması için aranan ilk şartlar arasında, ipoteğe neden olan borcun tamamının ödenmiş olması gerekmektedir. Söz konusu borcun ödenmesinin ardından ipotek fek yazısı ile tapuda ipoteğin kaldırılması işlemleri yerine getirilmelidir. Kanunlara uygun biçimde yapılan işlemlerin ardından ipotek şerhi kaldırılacaktır.

İki farklı şekilde ipotek işlemi uygulanabilmektedir. İpotek, mevcut alacağın güvence altına alınması adına anapara üzerinde konulabilir. Bunun yanı sıra, ilerleyen dönemlerde ortaya çıkacak sorunların önüne geçmek için üst sınır ipoteği konulabilmektedir. İpoteğin kaldırılması davası, söz konusu bu ipotekleri gerektiren borcun ödenmiş olmasına rağmen ipoteğin devam etmesi durumunda açılmaktadır.

İpoteğin Kaldırılması (Fekki) Davası Nedir?

İpoteğin kaldırılması davası, ortaya çıkan bir borç ilişkisinden dolayı, kişilerin alacaklarını güvence altına almak için koydurdukları ipoteğin, borcun ödenmesine rağmen devam etmesidir. Bu davalar sadece ipotekli malın sahibi tarafından açılabilmektedir. Şayet ipotekten dolayı bir satış gerçekleşmişse, söz konusu malın yeni sahibi mahkemeye başvurarak ipoteğin kaldırılması davası açması gerekmektedir.

İpoteğin kaldırılması davası bazı durumlarda, borcun ödenmesine rağmen tapu tarafından ipoteğin kaldırılmaması nedeniyle de açılabilmektedir. Borç ödenir ödenmez resmi belgelerle birlikte kişilerin tapu müdürlüklerine giderek ipoteği kaldırma işlemelerini yapmaları gerekmektedir.

İpoteğin Kaldırılması Dava Açma Süresi Ne Kadardır?

İpoteğin kaldırılması davasının açılması için herhangi bir süre söz konusu değildir. Hak düşürücü bir sürenin olmaması nedeniyle ipoteğin kaldırılması davası, borcun sona ermesi halinde, ipoteğin kaldırılmasını talep etmesi ancak yanıt alamaması durumunda açılabilmektedir. İpoteğin kaldırılması davasında mahkeme tarafından, ipoteğin sona ermesine neden olacak borcun gerçekten ödenip ödenmediği incelenmektedir. Mahkeme tarafından davacının haklı bulunmasının ardından ipotek mahkeme kararı ile kaldırılmış olur.

Borcun ödenmesinin ardından ipoteğin fekki dava açma süresi başlamaktadır. Bunun için hak düşürücü herhangi bir süre belirlenmemiştir. Ancak, ipotek nedeniyle evin satılması mümkündür. Bu nedenle borcun hemen ardından kişiler ipoteğin kaldırılmasına yönelik kanuni haklarını kullanmaya başlamaları gerekmektedir.

İpoteğin Kaldırılması Davasında Görevli Mahkeme Neresidir?

İpoteğin kaldırılması davalarında görevli mahkeme Sulh Hukuk Mahkemeleridir. Söz konusu davalar için yetkili mahkeme ise taşınmazın bulunduğu yerdeki mahkemelerdir. İpoteğin kaldırılması davalarında haklılığınızın ispatı için borcun gerçekten ödendiğini gösteren belgelere sahip olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde dava aleyhinize sonuçlanabilir.

İpotek hakkının ortadan kalkmasına neden olan borcun ödenmesinin ardından ipotek terkin edilebilir, ancak ipotek alacaklısının terkin işlemini yapmaması halinde ipotek devam eder. Bu durumda olan kişilerin Sulh Hukuk Mahkemelerine başvurarak ipoteğin fekki davası açabilirler. İpoteğin kaldırılması davası harç ve gerekli dilekçe, belgelerle avukatınız aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. İpoteğin kaldırılması davası açılabilmesi için herhangi bir süre belirlenmemiştir. Bu nedenle borcun ortadan kalmasının ardından dava açılabilir.

İpoteğin Kaldırılması Davası

İpoteğin Kaldırılması Davası

İpoteğin Kaldırılması Davası

Alınan borcun ödenmesinden sonra birçok kişi ipoteklerini kaldırmayı unutmakta veya ipotek kaldırmamaktadır. Bu durumda ileri zamanlarda birçok zorluk ve mağduriyet ortaya çıkabilmektedir. Bu konuda özellikle iş yerinin, konutun veya arsanın satılması durumunda üzerinde ipotek olması değerini düşürerek maddi açıdan oldukça sorunlu bir şekilde etkilenilmesine neden olmaktadır.

Bu nedenle ipoteğin kaldırılması ileride sorun yaşanmaması için sağlıklı bir şekilde dava yolu ile yapılmalıdır. Bu konuda  avukat ile sürecin yönetilmesi mümkün ve faydalı olacaktır.olmaktadır.

İpoteğin Kaldırılması Davası Nasıl Açılır?

Açılacak olan dava ipoteğin üzerinde olduğu taşınmasın veya taşınmazların sahibi veya sahipleri tarafından açılması gereken bir davadır. Ancak ipotekli taşınmazı bu şekliyle satılması durumunda ipotekli taşınmazın yeni sahibi borçtan şahsen sorumlu olmaması durumunda alacaklının ödeme isteminin ona karşı etkili olması içinde bu istemin hem borçluya hem de taşınmazın sahibine yapılması gerekmektedir.

Bu durumda da yeni sahibi borcu ödemeli veya söz konusu davayı açabilme hakkına sahip olmalıdır. Bu davayı açabilmek için herhangi bir hak düşürücü süre bulunmamaktadır.

İpotekli olan taşınmaz üzerindeki borcu ödemenize rağmen söz konusu taşınmaz üzerinde bulunan ipoteği bazı nedenler ile Tapu Müdürlüğü kaldıramamaktadır. Bu gibi nedenler ile yaşanılan mağduriyetin sürmesi mümkün olabilmektedir.

Bu konuda gerekli mahkemeye dava açarak bahsi geçen taşınmaz üzerinde bulunan ipoteğin kaldırılmasını ve bunun yanında borcunuzu ödediğiniz halde tapu belgesini almamanız gibi sorunlar yaşanabileceğinden aynı zamanda tapu belgesinin de bu dava il alınması mümkün olabilmektedir.

Açılacak dava sırasında ilgili mahkeme tarafından borç ödendiğine dair belgeleriniz incelenecek ve ilgili kurumlardan durum araştırılması yapılacaktır. Bunun yanında ipotek bedelini ödemiş olmanız durumunda veya ödemenize rağmen ilgili yerden belge almamış olmanız durumunda ipotek bedelini söz konusu mahkemeye yatırarak dava açılması gerekmektedir.

İpotek iki şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu konuda eğer alacak güvence altına alınmak istendiği için bir ipotek yapılıyor ise anapara ipoteği, ileride meydana gelebilecek bir alacak için ipotek kurulur ise üst sınır ipoteği gerçekleştirilebilmektedir.

Böylece söz konusu taşınmaz üzerinde kesin borç ipoteği olması durumunda anapara yanında gecikme faizi ve icra takibi yapılması durumunda da takip masraflarını ve geçen günlerin faizini de ilgili mahkemeye depo edilmesi gerekmektedir. Ancak bu durumda bunların ödenmesi durumunda ipoteğin kaldırılmasına karar verilebilmektedir.

İpoteğin Kaldırılması Davası Nerede Açılır?

Bir taşınmaz tapusu üzerine ipotek konularak alacaklı borcunu güvence altına almış olmaktadır. Örneğin konut satın alınması için bankadan kredi çekilmesi durumunda bu kişilerin tapusu üzerine banka ipotek koymaktadır. Borcun ödenmesinden sonra bu ipotek kaldırılmaktadır.

Ancak borcun ödenmemesi durumunda ipotek şerhi olan tapu satışa çıkartılarak elde edilen gelir ile borcun kapatılması yapılmaktadır. Borcunu ödediğini belirtilen ve bu şekilde tapu belgesini alamayanlar ipotek kaldırılması için dava açabilmektedir. İpotek kaldırılması konusunda davalar Sulh Hukuk Mahkemesine açılabilmektedir.

İpoteğin Terkini Davası

İpotek ile kişisel bir alacağın teminat altına alınması için yapılan ve bir taşınmaz değerinde alacaklının alacağının elde edilmesini sağlayan sınırlı bir ayni hak olmaktadır. Bu konuda alacağın sona ermesi durumunda ve alacaklı terkin taahhüdüne rağmen terkin işlemini yerine getirmemesi durumunda taşınmaz maliki rehinin kaldırılması konusunda dava açabilmektedir.

Bu konuda İcra ve İflas Kanunun 153’üncü maddesi hükümleri uyarınca işlemin yapılabilmesi için ipotek temin edilmiş ve vadesi gelmiş bir alacağın borçlusunun icra dairesine müracaat etmesi, alacaklısının gaip ve ikametgahının bilinmemesi veya alacağı almaktan ve ipoteği çözmekten kaçınması durumunda bunun üzerine icra dairesinin 15 gün içerisinde parayı alması ve ipoteği çözmesini alacaklıya usulüne uygun olarak tebliğ etmesi gerekmektedir.

Buna rağmen alacaklı 15 gün süre içerisinde icra dairesine gitmeyerek parayı almaktan kaçınması durumunda ve ipoteği çözmekten kaçınması durumunda yapılacak olan iş icra dairesi tarafından dosyanın İcra Mahkemesine göndermektedir.

İpoteğin kaldırılması davası hakkında daha fazla bilgi için okuyunuz…

Etiketler

banka ipoteği kaç günde kalkar, İpoteğin Kaldırılması (Fekki) Davası Nedir?, İpoteğin Kaldırılması Davası Nasıl Açılır, İpoteğin Kaldırılması Davası Nerede Açılır, ipoteğin kaldırılması davası yetkili mahkeme, İpoteğin Terkini Davası, ipotek nasıl kaldırılır

İpotek fekki ücreti vermeyin! İşte dilekçe örneği yazısı

Geçmiş olsun. Bu yazıyla karşılaştıysanız eminim sizden de ipotek fekki ücreti istendi veya ipoteğinizi kaldırmak istediğinizde 200-500 TL arası bir ücret istenecek. Fakat endişelenmeyin. Ben bu parayı ödemedim, sizde ödemeyeceksiniz.

Bankalar hakkını aramayanlardan bu parayı alıyor ama itiraz edenlerden alamıyor. Yani kime ne tutturursa. Banka ismi vermeme gerek yok çünkü hepsi bunu yapıyor ve hiçkimse bun bankalara dur demiyor. Yani herkes bireysel olarak ayrı ayrı dava açması gerekiyor. Pek çok kişide aman işim hallolsun diye bu parayı ödüyor. Fakat ben ödemediğim halde o kadar zoruma gittiki bu yazıyı yazma gereğini hissettim. Avukatıma yazdırdığım dilekçe örneği yazısını kendinize uyarlayarak ipotek fekki ücreti ödemeden ipoteğinizi kaldırın.

İpotek fekki ücreti ödememek için gerekli evreklar, ipotek fekki dilekçe örneği aşagıda yazdım. Fakat işinizi garantiye almak istiyorsanız bu dilekçeyi noterden ihtarname olarak göndereceksiniz.

Noterden gönderdiğinizde 40-50 TL noter masrafı çıkacak ama 200-300 TL vereceğinize 50Tl verirsiniz. İpotek fekki dilekçe örneği yazısında aksi taktirde davacı olacağınızıda belirtin.

Dilekçeyi noterden göndermeniz şart değil ama ben bu şekilde yapmıştım. Noterden gödermezseniz mutlaka iadeli taahütlü olarak gönderin. Ben ipotek fekki ücreti ödemedim. Kimse bu ipotek fekki ücretini ödemek zorunda değil. Bu ücret yasal değil.

Ayrıca ihtarnamenize yada dilekçe örneği yazınıza Tapu fotokopisi ve kimlik fotokopisini eklemeyi unutmayın. Köşeli parantez içine alığım bölgeler ve ........ olan yerleri doldurun.

İHTARNAME


MUHATAP: [Bankanın ismi].AŞ BAŞ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ


KEŞİDECİ: [Krediyi kullanan kişinin Adı Soyadı] [ADRESİ]

KONU: ipotekli taşınmazlar üzerindeki ipotek şerhinin ücret alınmadan kaldırılması istemidir.

BANKANIZ [Şehir]/[Şube] ŞUBESİ ................. NUMARALI MÜŞTERİSİYİM.ŞUBENİZE KONUT KREDİSİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNUP .......................... NOLU SÖZLEŞME İLE KREDİ ALDIM.AYRICA BU KREDİNİN TEMİNATINI TEŞKİL ETMEK ÜZERE ADIMA KAYITLI [............ İLİ 4.BÖLGE 16, I, IV PAFTA, 60 ADA, 2 PARSELDE] (burada siz kendi tapunuzdaki bilgileri gireceksiniz) KAYITLI TAŞINMAZ ÜZERİNDE BANKANIZ LEHİNE İPOTEK TESİS EDİLMİŞTİR.

KULLANDIĞIM KREDİNİN TAKSİTLERİ GÜNÜ GÜNÜNE ÖDENMİŞ EN KÜÇÜK BİR GECİKME DAHİ OLMAMIŞTIR.BU HUSUS KAYITLARINIZ İNCELENDİĞİNDE AÇIKÇA ORTAYA ÇIKACAKTIR.

GÜVENİLİR VE DÜRÜST BİR MÜŞTERİNİZ OLARAK KREDİ TAKSİTLERİMİ BİTİRDİKTEN SONRA İPOTEK TESİS EDİLEN TAŞINMAZIMIZIN ÜZERİNDEKİ BANKANIZ LEHİNE İPOTEKLİDİR KAYDININ KALDIRILMASI İÇİN KREDİ KULLANDIĞIM ........... ŞUBESİNE BAŞVURDUM.

ŞUBENİZDEN ALDIĞIM YANIT TAPU KAYDINDAKİ ŞERHİN KALDIRILMASI İÇİN AVUKATLARINIZIN YETKİLİ OLDUĞU VE .....TL ÖDEMEM GEREKTİĞİ ŞEKLİNDE OLDU.

KREDİLİ MÜŞTERİNİZ OLARAK SORUMLULUĞUMU EKSİKSİZ YERİNE GETİRDİKTEN SONRA TAŞINMAZLARIMIN ÜZERİNDEKİ İPOTEK ŞERHLERİNİN KALDIRILMASINI İSTEMEM EN DOĞAL HAKKIMDIR.

KALDI Kİ, GEREK TAPU DAİRELERİ, GEREKSE HUKUKÇULARDAN ALDIĞIM BİLGİ VE TÜM MEVZUATA GÖRE İPOTEK KALDIRMA İŞLEMİ İÇİN BANKANIZ VEKİLLERİNE HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEMEK ZORUNLULUĞU ALTINDA DEĞİLİM, ZİRA İPOTEK KALDIRMA İŞLEMİ TARAFINIZIN YAPMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU BİR İŞLEMKEN BU ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİNİZİ MAĞDUR ETMENİZ HAKSIZ VE HUKUKA AYKIDIR.

SONUÇ VE İSTEM

GENEL MÜDÜRLÜK VE ŞUBE NEZDİNDE DOSYAMDA MEVCUT, TEMNİNAT OLARAK VERİLEN TAŞINMAZIM ÜZERİNDEKİ İPOTEK ŞERHİNİN İŞ BU İHTARNAME TEBLİĞ TARİHİNDEN İTİBAREN 3 GÜN İÇİNDE KALDIRILMASINI AKSİ TAKDİRDE YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIMI İHTAREN BİLİDİRİRİM.

[İsim Soyisim]
İMZA

Bu ipotek fekki kaldırma dilekçe örneği yazısı bir avukat tarafından yazıldı. Sizin durumunuzda farklılık varsa kendinize göre optimize edin.

 

İçtihatlar

İpoteğin kaldırılmasına ilişkin davanın kabulü ile "ipotek bedelinin 0.095 TL olduğu ve şerhin terkin edilmesine" dair yerel mahkeme kararında istinaf sınırı- İpoteğin kaldırılması davasında istinaf sınırı belirlenirken, davalı tarafın ileri sürdüğü taleplerin de nazara alınması gerektiği- Hüküm altına alınan ipotek bedeli karar tarihindeki istinaf sınırının altında kalsa da, davalı taraf ödenmeyen bedel için belediye meclisinin rayiç bedeli olan 116.200,00 TL’nin ödenmesine yönelik savunmada bulunmuş olduğundan, istinaf dilekçesinin reddine karar verilmesinin hatalı olduğu- "İpoteğin kaldırılması davasında ipotek bedelinin denkleştirici adalete göre tespit edileceği, bu nedenle ipotek miktarı belirli olmadığından ipotek miktarının belirlenmesi ve buna göre kesinlik sınırının tespitinin gerekeceği" değişik gerekçe içeren görüşün HGK çoğunluğunca benimsenmediği-
Bölge Adliye Mahkemesinin kararı ile ipotek alacaklısının dosyaya sunduğu ............... tarihli dilekçesinde, ipoteğin günümüz koşullarına göre uyarlanması gerektiği, bu doğrultuda yapılacak hesaplamaya göre ipotek bedelinin depo edilebileceği iddiasıyla, depo edilen ipotek bedeline itiraz ettiği, bu hususun makbul sebep kapsamında olduğu, bu durumda, ihtilafın çözümlenmesi yargılama yapılmasını zorunlu hale getirdiğinden, ipoteğin fekkinin İİK.'nun 153. maddesi kapsamında talep edilemeyeceği, o halde Mahkemece davacının ipoteğin kaldırılması isteminin reddine ilişkin kararında usul ve esas yönünden hukuka aykırılık bulunmadığı-
İİK'nun 153. maddesi uyarınca ipoteğin kaldırılabilmesi için, alacaklının bahsi geçen maddede yazılı yasal müddeti içinde gelmemesi veya gelip de kanunen makbul bir sebep belirtmeksizin parayı almaktan ve ipoteği çözmekten imtina etmesi gerektiği- Somut olayda ipotek alacağını son temlik alan ipotek alacaklısına, yargılama sırasında temlik hususu dile getirilip temlik sözleşmesi sunulmasına rağmen, dava dilekçesi tebliğ edilip savunma hakkı tanınmadığı anlaşıldığı- O halde, ipotek alacağını son temlik alan ipotek alacaklısına dava dilekçesinin tebliği ile taraf teşkili sağlandıktan sonra tarafların beyan ve savunmaları doğrultusunda İİK'nun 153. maddesi koşullarının oluşup oluşmadığı denetlenmek suretiyle oluşacak sonucuna göre karar verilmesi gerektiği-
İpotek alacaklısı "ipoteğin günümüz koşullarına göre uyarlanması gerektiği, bu doğrultuda yapılacak hesaplamaya göre ipotek bedelinin depo edilebileceği" iddiasıyla depo edilen ipotek bedeline itiraz ettiğinden, ihtilafın çözümlenmesi yargılama yapılmasını zorunlu hale getirdiği ve bu nedenle icra mahkemesinden ipoteğin fekkinin talep edilemeyeceği-
İpotek alacaklısının tüm mirasçılarına ayrı ayrı İİK’nun 153. maddesi uyarınca muhtıra gönderilmeden ipoteğin fekkedilmesinin hukuka uygun olmadığı-
İpoteğin fekkine ilişkin olan davada dava tarihi itibariyle vergi incelemesi devam ettiğinden davalının ipoteğini fek etmemekte haklı olduğu- İpoteğin terkinini engelleyen vergi cezası riskinin ortadan kalkması dava tarihinden sonra , vergi müfettişi raporuyla ortaya çıktığından mahkemece her ne kadar ipoteğin fekkine karar verilmiş ise de, davalı tarafından bu karar temyiz edilmediğinden mahkemece yargılama giderlerinin dava tarihindeki haklılık durumuna göre belirlenerek davalının yargılama giderlerinden sorumlu tutulmamasının haklı olduğu-
Kendisine İİK. mad. 153 şartlarında ihbar çıkarılan ipotek alacaklısının, ipotek bedelinin günün koşullarına uyarlanması için genel mahkemelerde dava açabileceği ve böyle bir dava açtığını belirterek, icra müdürlüğündeki ipoteğin fekki talebine itiraz edebileceği- ipotek alacaklısı (ve vefatından sonra mirasçısının) dosyaya sundukları dilekçeleri ile, "ipoteğin günümüz koşullarına göre uyarlanması gerektiğini, bu doğrultuda yapılacak hesaplamaya göre ipotek bedelinin depo edilebileceği" iddiasıyla, depo edilen ipotek bedeline itiraz ettikleri, bu durumda, ihtilafın çözümlenmesi yargılama yapılmasını zorunlu hale getirdiğinden, ipoteğin fekkinin İİK. mad. 153 kapsamında talep edilemeyeceği-
İİK'nun 153. maddesi uyarınca, ipoteğin fekki için, ipoteğin, tarafların özgür iradeleri sonucu konulmuş olması, ipotek bedelinin fer'ileri ile birlikte icra müdürlüğüne ödenmesi ve alacaklının da parayı almaktan makbul bir sebep ileri sürmeksizin kaçınmış olması gerekeceği, bu durumda mahkemece, öncelikle işin niteliği gözetilerek duruşma açılıp ipotek alacaklısı ve ipotek borçlusu duruşmaya davet edilerek yukarıda belirtilen ilke ve kurallar çerçevesinde İİK’nun 153. maddesi koşullarının oluşup oluşmadığı denetlenerek, sonucuna göre karar verilmesi gerekeceği-
İpotek alacaklısının, ipoteğin fekki talebi üzerine, ipotek bedelinin günün koşullarına uyarlanması gerektiği sebebi ile borçlunun yatırdığı parayı almaktan ve ipoteği çözmekten imtina edebileceği, bu sebebin, İİK'nun 153. maddesinde yazılı "makbul" sebep niteliğinde olduğu-
İİK'nun 153. maddesi uyarınca, ipoteğin fekki için, ipoteğin, tarafların özgür iradeleri sonucu konulmuş olması, ipotek bedelinin fer'ileri ile birlikte icra müdürlüğüne ödenmesi ve alacaklının da parayı almaktan makbul bir sebep ileri sürmeksizin kaçınmış olması gerekeceği, bu durumda mahkemece, öncelikle işin niteliği gözetilerek duruşma açılıp ipotek alacaklıları ve borçlular duruşmaya davet edilerek İİK’nun 153. maddesi koşullarının oluşup oluşmadığı denetlenerek, sonucuna göre karar verilmesi gerekeceği-

Bilindiği üzere paydaş Kurumlarca imzalanan e-ipotek ve e-ipotek terkini protokolleri uyarınca elektronik ipotek işlemlerinde Bankalar tarafından gönderilen belgeler üzerinde elektronik imza ile işlem gönderen personelin yetkili olup, olmadığı tapu müdürlüklerimizce manuel olarak kontrol edilmekte iken, e-imza güvenliğine yönelik olarak süreç içerisinde elektronik ortamda paydaşlar ve Kurumumuz tarafından gerekli sistemsel güvenlik önlemleri alınmıştır.

Ayrıca 4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 488/5. Maddesinde, Genel Müdürlüğümüzün kararı doğrultusunda belirlenecek işlemlerde ilgili mercilerce doğrudan elektronik ortamda tescil, terkin veya tadil edilerek gerçekleştirilebileceği düzenlenmiştir.

Özellikle pandemi döneminde idari izinli ve Covid-19 takipli personellerin çok sayıda olması, sürekli paydaşlarla yazışma yapılarak, yetkililerin güncellenmesi, tapu müdürlüklerine duyurulması ve takibi, tapu işlemlerini sekteye uğratmış ve paydaş kurumlar ile tapu müdürlülerimiz açısından ilave bir prosedür olarak karşımıza çıkmış olup, 04.01.2021 tarihli ve E-70156023-105-3408602 Sayılı Makam Oluru ile e-ipotek tesisi, e-satış ipotek ve e-ipotek terkini işlemlerinde manuel olarak yapılan e-imza yetkili kontrolü kaldırılmış olup, TAKBİS üzerinden "e-imza doğrulaması başarılı" olan işlemlerin aşağıda yayınlanan Talimatlar uyarınca karşılanması gerekmektedir.

Bilgi ve gereğini arz/rica ederim.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası