çukurambar poliklinik / Login • Instagram

Çukurambar Poliklinik

çukurambar poliklinik

Hastane: Çukurambar Semt Polikliniği

Adres: Cad. No: 18/46  Çukurambar / Ankara

Randevu Telefonu:Merkezi Hastane Randevu Sistemi)

Telefon:  82 27

Web Sitesi: funduszeue.info

E-mail: [email protected]

Harita: 

Şunu daha büyük bir haritada görüntüle: Atatürk Hastanesi Çukurambar Semt Polikliniği

Online Laboratuvar Sonuçları:                            

           [reklam1]

Doktor Çalışma Listesi:                                    Online Randevu:              

Recent search terms:

  • atatürk hastanesi çukurambar semt polikliniği (19)
  • çukurambar semt polikliniği (10)

Konuya Dair

Tags: ankara, atatürk eğitim ve araştırma hastanesi, çukurambar semt polikliniği, çukurambar semt polikliniği adresi, çukurambar semt polikliniği doktor çalışma listesi, çukurambar semt polikliniği harita, çukurambar semt polikliniği iletişim, çukurambar semt polikliniği laboratuvar sonuçları, çukurambar semt polikliniği nerede, çukurambar semt polikliniği randevu alma, çukurambar semt polikliniği tahlil sonuçları, çukurambar semt polikliniği telefon no

Diş sararmaları nasıl önlenir?


Dişlerdeki sararmaları önlemek için öncelikle renklendirici ajanlara sahip olan çay, kahve gibi içecekleri ve sigara benzeri tütün kullanımı gibi alışkanlıklarınızı azaltmak veya bırakmak gereklidir. Dişlerimizi günde sabah akşam olmak üzere iki defa yaklaşık olarak en az iki dakika fırçalamamız gerekmektedir. Fırçalamalarımızda tüm dişlerimizin temizlendiğinden emin olmalıyız ve bu fırçalamayı doğru ve etkin bir biçimde yapmalıyız. Özellikle diş ipi ve ara yüz fırçası kullanmak fırçanın ulaşamadığı diş aralarının temizlenmesini sağladığı için diş fırçalamanın önemli unsurlarındandır.

Belli aralıklarla diş hekiminizi ziyaret etmeniz diş sağlığınızın kontrolü açısından önemli ve faydalıdır. Doğru etkin fırçalamaya rağmen geçmeyen sararmalar için ise diş beyazlatma yöntemleri mevcuttur.

Diş beyazlatma yöntemleri dişlerde oluşan sararmalar ve lekelenmeler için sıklıkla tercih edilen uygulamalardır.

Diş Beyazlatma Nedir?


Dişlerimizde istediğimiz o beyaz ve temiz görünümü lazer ile diş beyazlatma yöntemi sayesinde kazanabiliriz. Dişlerin bakımlı ve güzel durması için dişteki lekelerin temizlenip beyaz bir görünümde olması gerekir. Bunun yanında diş eti sağlığının da elbette yapılması gerekmektedir. Beyazlatma yöntemlerinden birinci basamağı polisaj dediğimiz işlemdir, diğer bir basamağı da lazer ile diş beyazlatma yöntemidir diyebiliriz.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Kimlere Uygulanabilir?


Dişlerinin renginden memnun olmayıp, birkaç ton daha beyaz gözükmesini isteyenlere,

Kanal tedavisinin neden olduğu içsel renklenmelere

Doğuştan, kalıtsal olarak daha sarı pigmentlere sahip olan dişlerde

Çocukken geçirilen ateşli hastalıklar sonucunda dişlerde meydana gelen sararmalarda uygulanabilir.

Bu Tedavi Kimlere Yapılmaz?


18 yaşın altında ki bireylere yapılmamasını öneriyoruz.

Hamile kişilerde.

Diş eti çekilmesi oluşan kişilerde köklerin açığa çıktığı durumlarda.

Lazer İle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?


Tedavi aşamasından önce uzman bir diş hekimi tarafından hastanın bu tedaviye uygun olup olmadığı kesinleştirilir. Hasta tedaviye gelmeden önce dişlerini florürsüz diş macunu ile fırçalamalıdır. Sonrasında seansa başlarken dişler temizlenir. Diş eti ve dudakların zarar görmemesi için koruyucu takılır. Dişlere jel sürülerek alanlara yaklaşık 30 saniyelik ışınlamalar yapılır. Tabi bu ışınlama süresi hastalara göre ve cihaza göre değişiklik gösterebilir. Jeller uzaklaştırılarak işlem tamamlanır. Eğer ihtiyaç var ise beraberinde ev tipi beyazlatma ile devam edilebilir. Fakat gerek yok ise, hastanın 24 saat boyunca çay, kahve ve sigara gibi tedaviyi olumsuz etkileyecek içeceklerden uzak durması gerekir.

Lazerle Diş Beyazlatmanın Ömrü Ne Kadardır?


Sık sorulan sorulardan birisidir. Ömrü kişiden kişiye ve kişinin yeme içme alışkanlığına göre değişiklik gösterir. Genel olarak 3 yıl kadar sürdürülebilirliği var olsa da bu işlem sonrası tüketilen çay kahve gibi içecekler, sigara benzeri tütün kullanımı bu süreyi daha aşağılara çekmektedir.

 

İmplant nedir?


İmplant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklindeki yapay bir diş köküdür. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığından, implantlar çoğunlukla titanyumdan yapılmaktadır ve implantların yüksek doku uyumu nedeniyle başarı oranı oldukça yüksektir. Diş hekimliğinde çok yaygın kullanım alanı bulma nedeni; tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabilir olmasıdır. Bu uygulama, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilir. Gerek çiğneme hissinin normale en yakın olması, gerekse diğer dişlere müdahale etmeden tedavi imkanı yaratması; yaşadığımız yüzyılda implant içeren yöntemleri, en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biri haline getirmiştir.

Hangi durumlarda implant yapılmaktadır?


Diş eksikliği olan kişiler fonksiyonel ve estetik birçok sorun yaşamaktadırlar. Diş eksikliğinde etkin bir çiğneme yapılamamaktadır. Diş kaybı, kapanışın da değişmesine neden olduğundan; çene ekleminde sorunlara neden olabilir. Ayrıca oluşabilen estetik problemler ve konuşma bozuklukları nedeniyle, kişilerin kendilerine güvenleri de etkilenebilmektedir. İmplantlar; dişlerini periodontal hastalık, çürük, travma ya da başka bir nedenle kaybetmiş kişilerde iyi bir ağız sağlığı için ideal bir seçenektir.

Dişlerin eksik olduğu bölgelerde zamanla çene kemiğinde erime meydana gelir. Diş çekimini takiben implantın uygulanması bu erime miktarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Komşu dişlerden destek almadığından geleneksel köprülere göre daha koruyucu bir uygulamadır. Çenelerde en sondaki dişlerin eksik olduğu durumlarda sabit bir protez (kuron veya köprü gibi) yapılamadığında, hareketli (kişi tarafından takıp çıkartılan) bir protez tercih edilmediğinde ya da tamamen dişsiz ağızlarda çene kemiği silikleştiğinden total protez kullanımı zorlaştığında ve protezin ağız içerisinde oynamasını engellemek amacıyla da implantlar uygulanmaktadır.

Kimlere implant uygulanabilir?


Genel sağlık durumu iyi olan, sağlıklı dişetleri ve çene kemiğinde implantları destekleyebilecek oranda kemik bulunan, iyi ağız bakımı yapan bireyler implant tedavisinde yüksek başarı oranına sahiptir. Bazı durumlarda kemiğin miktarı implant yerleşimi için yeterli olmaz. Eğer kemik kaybı fazla ise, ileri teknikler uygulanarak implant yerleştirilmesi için uygun alt yapı sağlanarak implantlar yerleştirilebilir.

Devlet Hastanesinde İmplant Yapılır mı?


Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde implant uygulaması genellikle yapılmamaktadır. Üniversite hastanelerinin diş hekimliği fakültelerinde implant yapılır. Fakat sosyal güvenceler bunu karşılamadığı için yine bir ücret ödemesi gerekir.

Kimlere implant uygulanamaz?


Baş ve boyun bölgesine radyoterapi uygulanmış bireyler
Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler,
Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığından ve implant başarısını düşürdüğünden; sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant için uygun aday değillerdir.
Diyabet, yüksek tansiyon, hemofili ve otoimmun hastalık gibi sistemik hastalıkları bulunan, bifosfonat, kortikosteroid veya immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan bireylerin sağlık durumları doktorlarıyla konsültasyon yapılarak uygun şartlar oluşturulabilirse; implant uygulanabilmektedir.

İmplantlar yapıldıktan sonra dişlerime ne zaman sahip olacağım?


İmplantların yerleştirildikten sonra kemik ile kaynaşması (osteointegrasyon) için, eğer ileri uygulamalar yapılmamış ise; hastanın yaşı, kemik kalitesi ve sistemik durumuna bağlı olarak 1 ile 6 ay arasında değişen kemik iyileşme süresi gerekmektedir. Günümüzde kullanılan implantların yüzey özelliklerinin gelişmesiyle, eğer implant kemiğe bağlı olarak yeterli kuvvet ile yerleştirilebilmiş ise fonksiyona geçmeyen veya bazı durumlarda fonksiyonda olan geçici implant üstü protezler yapılabilmektedir. İmplant üstüne yapılacak protezin zamanını belirleyen birçok faktör vardır. Diş hekiminiz ayrıntılı değerlendirme sonrası doğru zamanlamayı, sizin beklentilerinizi de dikkate alarak belirleyecektir.

İmplant yapılırken ağrı duyacak mıyım?


Ağrısız bir müdahale için, diş çekimi esnasında kullandığımız lokal anestezi yeterlidir. Bazı tıbbi gereklilikler ve bazen de hastanın isteği doğrultusunda, bilinçli sedasyon ya da genel anestezi gerekebilir. Operasyon sonrasını rahat geçirmeniz için vereceğimiz ağrı kesici yeterli olmaktadır. Hastalarımızın çoğu diş çekiminde duyulandan daha az bir rahatsızlıktan bahsetmektedir. Tedavileriniz bittikten sonra ağzınızdaki implantların varlığını bile hissetmeyeceksiniz.

İmplantları vücudun kabul etmeme olasılığı var mıdır?


Yüzey özellikleri konusunda yapılan araştırmalar, titanyumun doku dostu olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, implant üretiminde uzun süredir titanyum kullanılmaktadır. İmplantın vücut tarafından reddedilmesi, yani doku reddi oluşması söz konusu değildir. Fakat, iyileşme döneminde gelişen enfeksiyonlar ve hastalar tarafindan ağız hijyenine dikkat edilmemesi, fazla alkol ve sigara tüketimi gibi etkenler; implantın kemik ile birleşmesini engelleyebilir. Buna bağlı olarak implant kaybedilebilir. Düzenli diş hekimi kontrolleri ve iyi bir ağız hijyeni sayesinde implantlarınızın ömrünü uzatabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası