şalgam suyu asitli midir / Diatek - Şalgam Suyu Üretim Teknolojisi

Şalgam Suyu Asitli Midir

şalgam suyu asitli midir

Giriş Tarihi: 19.3.2019 16:20Son Güncelleme: 20.3.2019 09:50

Ender Saraç’tan şalgam suyu tavsiyesi! İçine bolca limon sıkın çünkü...

Ender Saraç, A, C ve B vitaminleri içeren şalgam suyunun cilt için de faydalı olduğunu söyledi. Dr. Ender Saraç şöyle konuştu:

"Şalgam suyu hazmettiricidir. Şalgam suyunun içerisinde bir çeşit laktik asit vardır. Et kebap, ağır yağlı yiyoruz ya, şalgam suyu etin ve ağır yemeklerin hazmedilmesine yardımcı oluyor. Şalgam suyu aynı zamanda çok iyi bir probiyotiktir. Tıpkı kefir gibi, iyi bir yoğurt gibi, tıpkı boza gibi, tıpkı kombu çayı gibi, tıpkı tarhana çorbası gibi şalgam suyu bağırsaklarımızdaki zararlı bakterileri yok ediyor."

EGE'DE BOZA, ADANA'DA ŞALGAM

Ege bölgesinde boza tüketildiğini Adana'da ise şalgam suyunun tercih edildiğini söyleyen Saraç şunları kaydetti:
"Adana'da probiyotik olarak şalgam suyu içilir. Şalgam suyu, Adana'nın ülkemize kazandırdığı müthiş şifalı bir içecektir. Şalgam suyu kan yapıcıdır. Şalgam suyunu kışın, her gün bir bardak içerim. Ama içerisine bolca limon sıkarım. Şalgam suyu sanıldığı gibi tansiyonu yükseltmez. Çünkü içerdiği antioksidanlar ile uzun vadede hem kalp ve damar sağlığı için çok fayda sağlıyor hem de kansere karşı koruyor. Şalgam suyu içerdiği A vitamini sebebiyle gözler için de büyük şifa kaynağıdır."

ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI

Birçok hastalığa iyi gelen şalgam suyu, cinsel hayatta da mutluluğu yakalamak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Vitamin ve mineral miktarları yüksek olan hammaddelerden yapılan şalgam suyunun insan sağlığı için şüphesiz pek çok faydaları var. İşte bu faydalarından bazıları:

  • Kilo almak isteyenler için şifadır. İştah açar.
  • Laktik asit içerir. Bu nedenle sindirimi kolaylaştırır. Mide ve karaciğere de iyi gelir.
  • Kalsiyum, potasyum ve demir içerir. Böylelikle kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
  • Afrodizyak özelliği vardır. t 100 gramında 20 kalori olan şalgam, A-B-C vitamini içerir. Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.
  • Vücuttaki toksinleri atmak, kolesterolden uzaklaşmak, stresten kurtulmak için bolca yenip, suyu içilir.
  • Şalgamın içinde bulunan sütasidi, fosfor, kalsiyum, potasyum, stresi önleyip sinirleri yatıştır.
  • İdrar söktürücü, romatizma, mafsal şişliklerine, böbrek taşının düşmesine, apse, dolama, kan çıbanı, donma, egzama, göğsü yumuşatıcı, akciğer ve bronşları temizler, boğaz iltihabına, pekliğe iyi gelir.
Canan Karatay’dan mutluluk içeceği tarifi!

ARKADAŞINA GÖNDER

Ender Saraç'tan şalgam suyu tavsiyesi! İçine bolca limon sıkın çünkü...

SON DAKİKA

Şalgam Suyunun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Şalgam suyu; Turpgiller familyasından olan kara havuç ve şalgam turpundan elde edilir. Özellikle kebaplarında yanında ikram edilen lezzetli ve besleyici bir içecektir. Fermente edilerek elde edildiği için probiyotik ve prebiyotik içeriği yüksektir. Şalgam suyunun bilindik, bilinmedik pek çok faydası bulunmaktadır. Acılı ve acısız olmak üzere iki çeşidi bulunan şalgamın ölçülü tüketildiği takdirde sağlığa katkılarını göz ardı edemeyiz. 

şalgam suyu

Şalgam Suyunun Faydaları Nelerdir?

  1. İçerisinde A, B, C ve K vitaminleri, kalsiyum ve potasyum sayesinde, kalp, göz, kemik ve diş sağlığına oldukça faydalıdır.
  2. Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasında oldukça etkilidir.
  3. Şalgam suyunda afrodizyak etki vardır, erkeklerde cinsel gücü artırıcı özelliği bulunmaktadır.
  4. Sperm kalitesini artırmaya yardımcı olur.
  5. Boğazdaki iltihaplanmanın giderilmesine yardımcı olur. 
  6. İdrar söktürücü özelliği vardır.
  7. Sindirim sistemini hızlandırır.
  8. Antioksidan içeriğinin yüksek olmasıyla anti-kanserojen etki gösterir.
  9. Soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
  10. İştah açıcıdır, bu yüzden kilo almaya yardımcıdır.
  11. Kanın pıhtılaşmasını önler.
  12. Anemi hastalığına iyi gelir.
  13. Bronşları açar, astım ataklarını azaltır.
  14. İçerisindeki zengin maddeler böbrek taşının düşürülmesine yardımcı olur.
  15. Flavonoid içeriği yüksektir. 

şalgam suyu

Kimler Şalgam Suyu Tüketmemeli?

Yalnızca içerisindeki yüksek tuz miktarı nedeniyle kalp ve yüksek tansiyon hastalarının kullanımına uygun değildir. Aşırı tüketildiğinde ise midede şişkinlik yaratıp, sindirim sitemi problemi yaratabilir. Ayrıca içerisinde bulgur bulunmasından dolayı gluten içerdiğini ve çölyak hastalarının veya gluten hassasiyeti olanların glutensiz şalgam tercih etmeleri gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Tiroid rahatsızlıkları olanlar kontrollü tüketmelidirler. Kükürt içeriği nedeniyle bazı bireylerde şişkinlik ve hazımsızlık yapabilir. 

Şalgamın faydalarından maksimum faydalanabilmek adına evde kendiniz hazırlamanız daha iyi olacaktır.

şalgam suyu

1 Bardak Şalgam Suyu Kaç Kalori?

1 su bardağı (200 ml) şalgam suyu 10 kaloridir. Kalorisi de göz önüne alındığında diğer içeceklere kıyasla hem sağlıklı hem diyete uygun hem de lezzetli bir bardak şalgam suyunu, yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz. Bir bardak şalgam suyunun içeriğinde yüzde 57 Karbonhidrat, yüzde 29 Protein, yüzde 14 yağ ve 0.32 gram lif, A, B, C ve K vitaminleri, kalsiyum, laktik asit ve potasyum bulunmaktadır. İçeriğinde laktik asit bulundurması, yemeklerin kolayca sindirilmesini sağlamaktadır. 

Aç Karnına Şalgam Suyu İçilir Mi?

Şalgam suyunu bir bardağı geçirmeyecek şekilde aç karnına içmeniz sindirim sisteminizi düzenlemek için faydalıdır. Ancak, aç karnına acılı şalgam suyu tüketmeniz mideniz sağlığınız için uygun olmayacaktır. 

Şalgam Suyu Günde Kaç Bardak Tüketilmeli?

Acılı ve acısız olmak üzere iki çeşidi bulunan şalgamın ölçülü tüketildiği takdirde sağlığa katkılarını göz ardı edemeyiz. Günde bir su bardağı şalgam suyu içmeniz durumunda ihtiyacınız olan mineral, vitamin ve probiyotikleri almış olacaksınız. 

Yazar:

Dyt. Gülçin Işık

instagram.com/isik_gulcin

Şunlara da göz atın;

  1. Ananas suyunun faydaları nelerdir?
  2. Gül suyu neye iyi gelir?
  3. Pancar suyunun faydaları nelerdir?
  4. Enginar suyu nasıl içilir?
  5. Kereviz suyu sağlıklı mı?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır