mardin kapadokya arası kaç km / Mardin Kapadokya otobüs bileti, En ucuz fiyat TL - ENUYGUN

Mardin Kapadokya Arası Kaç Km

mardin kapadokya arası kaç km

Nevşehir ile Midyat Mardin Arası Kaç Km?

Nevşehir Midyat Mardin Kaç Km

Nevşehir ile Midyat Mardin arası kaç km? yaklaşık olarak toplam Kilometre mesafededir. Nevşehir Midyat Mardin arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 12 saat 40 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz yarın olacaktır.

Nevşehir Midyat Mardin Km Yakıt Hesaplama

Nevşehir ile Midyat Mardin yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız Km mesafede 53,8 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺ olur. Dizel bir aracınız varsa 45,5 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺ olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺ ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

BenzinMotorinLPG

NOT: , tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: TL, Motorin: TL, LPG: TL'dir. Benzinli aracın Km'de 90 km/s hızında ortalama Litre, dizel aracın ise ortalama Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

Nevşehir Midyat Mardin Yol Tarifi

Nevşehir Midyat Mardin Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. Nevşehir hava durumu veya Midyat Mardin hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

Aktiviteler

Mekanlar

Gezilecek Yerler

Popüler Oteller

Kapadokya Gezi Rehberi

Kapadokya isminin eski dildeki karşılığı güzel atlar ülkesi anlamına geliyor. Bölge aldığı ismi, doğası ve kendine özgü yapısı ile tamamen hak ediyor. Kapadokya, dünyada pek fazla örneği bulunmayan doğal oluşumları ile misafirlerini büyülemeyi başarıyor. Birbirinden farklı güzellikleri keşfetmek için sizin için hazırlanan Kapadokya gezi rehberi yazısını inceleyebilir ve eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kapadokya Hakkında

Kapadokya tarihi, M.Ö. 6. yüzyıla dayanıyor. Yaklaşık olarak 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağ ve Güllüdağ'ın püskürttüğü lavlar ile oluşan şehir, birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapıyor. Lavlardan oluşan küller milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar etkisiyle peribacalarını oluşturuyor. Hititler'den sonra bu topraklara gelen Hristiyanlar için bölge, önemli bir merkez haline geliyor. Kapadokya olarak bilinen bölgenin yüz ölçümü yaklaşık olarak kilometrekare olarak hesaplanıyor. Bölge Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerinin birleşmesiyle oluşuyor. Kapadokya, doğa ve tarihin buluştuğu bir yerleşim bölgesi oluyor. Peribacaları doğa olayları sayesinde oluşurken; yörede yaşayan halk da bu peribacalarının içlerinde çeşitli yapılar oluşturmuş. Bu oymaları fresklerle süslüyorlar ve bu süslemeler günümüze dek ulaşıyor. Bölgede yerleşimin Paleolitik döneme denk geldiği, yapılan arkeolojik çalışmalarla kanıtlanmış oluyor. Fakat bölgede yazılı olarak tarihin Hititler ile başladığı biliniyor. Ayrıca bölgenin İpek Yolu üzerinde bulunan önemli kavşaklardan biri konumunda olduğu biliniyor. Kapadokya hangi bölgede diye düşünüyorsanız, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alıyor diyebiliriz. İç Anadolu Bölgesi içerisinde dikkatleri üzerine çeken ve her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan bölge, aynı zamanda yemek turizmi açısından da oldukça dikkat çekiyor. Bölgeye has yemekler sayesinde Kapadokya, her dönem ilgi görüyor. Kapadokya ayrıca balon seyahati ile de misafirlerine oldukça farklı bir deneyim sunuyor. Balon üzerinde peribacalarının keyfini sürmek ve eşsiz Kapadokya manzarasının tadını çıkarmak, tatilinizi unutulmaz hale getiriyor. Böylesi güzel ve eşsiz manzaraları yukarıdan, kuş bakışı şekilde izlemek, seyir zevki yüksek bir aktivite oluyor. Bölgenin oldukça geniş alanlara yayılması sebebiyle bölgede ATV ile tura çıkabilir ve unutulmaz bir safari macerasına yelken açabilirsiniz. Kapadokya'nın doğal güzellikleri, dünya üzerinde izine zor rastlanan yapılardan oluşuyor. Vadiler, mağaralar ve kiliseler tüm ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Bölgede bulunan yeraltı kentleri de hayli ilginç bir yapıya sahip. İzine zor rastlanan yeraltı kentlerinde kurulan şehirlerin içerisinde dikkat çekici yapılar bulunuyor.

Kapadokya Harita ve Yol Tarifi

Kapadokya nerede sorusunun cevabının ardından bölgeye olan ulaşım kaynakları hakkında bilgi edinerek tatilinizi konforlu hale getirebilirsiniz. İç Anadolu Bölgesi'ne bağlı olan ve eşine nadir rastlanan şehirlerden biri olan Kapadokya, misafirlerine farklı ulaşım seçenekleri sunuyor. Bu seçenekler ile Kapadokya'ya nasıl gidilir diye düşünüyorsanız; bölgeye havayolu ve karayolu ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Türkiye'nin pek çok şehrinden Kapadokya'ya düzenlenen otobüs seferleri ile unutulmaz bir tatil planı yapabilirsiniz. Bir diğer ulaşım alternatifi ise şahsi araçla seyahat etmek olabilir. Bölgeye şahsi aracınızla da oldukça rahat bir seyahat edebilir, peribacalarının eşsiz manzarası ile rahat ve konforlu bir yolculuk yaşayabilirsiniz. Haritalardan ve akıllı cihazlardan Kapadokya yol tarifi alarak farklı duraklara uğrayabilir; yolculuğunuzu renklendirebilirsiniz. Bölgeye ulaşmak için havayolları hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Birçok farklı şehirden, Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na seferler düzenleniyor. Havaalanına vardıktan sonra havayolları şirketlerinin ya da belediyelerin servis hizmetleri ile bölgeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İstanbul-Kapadokya arası uçak yolculuğu yaklaşık olarak 1 saat 25 dakika sürüyor. Havalimanı ile Nevşehir arası ise 30 kilometrelik bir mesafede. Kayseri-İstanbul arası ise uçakla yaklaşık olarak 52 dakika sürüyor. Buradan akabinde kilometrelik mesafeyi kat edip Kapadokya bölgesine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kapadokya Hava Durumu ve İklimi

Kapadokya'da karasal iklimin görülmesi sebebiyle yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçiyor. Bölge karasal iklimin özelliklerini oldukça fazlasıyla taşıyor. Fakat Kapadokya'da ani hava değişimleri görünmüyor. Bağlı olduğu Nevşehir gibi Kapadokya'da da kışlar oldukça sert ve soğuk geçiyor. Sene içerisinde neredeyse 70 gün hava sıcaklığı 0 derecenin altına düşüyor. Neredeyse 20 gün ise sıcaklık 30 derecenin üstünde seyrediyor. Bu yüzden Kapadokya hava şartları, Kızılırmak Vadisi'nden uzaklaştıkça sertleşiyor. Sıcaklık bölgede genel olarak derece ile +40 derece arasında değişiyor. Bu yüzden tatil planlarınızı iklim şartlarına göre yapmanız gerekiyor. Kapadokya hava durumu, aynı zamanda bitki örtüsünü de etkiliyor. Bitki örtüsü bölgede oldukça zayıf olarak gözleniyor. Bölgede yalnızca Ihlara Vadisi'nde ormanlık bir bölge mevcut. Ihlara Vadisi içerisinde söğüt, kavak ve selvi ağaçları bulunuyor. Ekili-dikili alanlar ise bölgenin yaklaşık olarak yüzde 69'unu oluşturuyor. Bölgede yaz ayları oldukça sarı bir görünüme sahip oluyor.

Örnek Harita Görseli

Kapadokya Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kapadokya'nın Neyi Meşhur?

Ülkemizde bulunan doğa turizmi ve kültürel turizm açısından oldukça gelişmiş bir bölge olan Kapadokya, aynı zamanda bölgeye özgü yemekleri ile de nam salmış durumda. Bundan dolayı, Kapadokya neyi meşhur sorusunun karşılığı yöresel lezzetler oluyor. Kapadokya'nın pek bilinmeyen lezzetleri arasında trüf mantarı yer alıyor. Özellikle sonbahar aylarında bölgede trüf mantarı oldukça yaygın olarak bulunuyor. Bu mantar türü yer altında yetiştiği için kilosu çok yüksek meblağlar ile satılıyor. Bölgenin en bilinen lezzeti ise testi kebabı olarak görülüyor. Bölgede bulunan lezzetlerin yanı sıra Kapadokya'da özellikle şarap tadımı yaparak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Bölge içinde özel yetişen üzümler ile bölgede şarapçılık oldukça yaygın olarak yapılıyor. Kapadokya'da yapılan gezi turlarında şarap tadımı ve şarap yapımı atölyeleri bulunuyor. Sınırlar içinde bulunan yöresel restoranlarda buğday çorbası, gül böreği bulunuyor. Özellikle geleneksel tatlardan olan domates reçeli ve pekmezli yoğurt, denenmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Bölgenin en meşhur tatlısı olan Dola tatlısı da denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Kapadokya'nın Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri Nerelerdir?

Tarihi ve kültürel mirasları ile Kapadokya'da görülmesi gereken yerlerin sayısı oldukça fazla. Bölge turizm olarak oldukça fazla sayıda ziyaretçi ağırladığı için gezilecek yerler bir hayli seçeneklere ayrılıyor. Şehrin simgesi olan peribacaları, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Açık Hava Müzesi gibi yapıları Kapadokya haritası ile kolaylıkla gezebilirsiniz. Doğal manzaraları ve doğa yürüyüşlerini sevenler için Ihlara Vadisi eşsiz bir deneyim sunuyor.

Kapadokya'ya Ne Zaman Gidilir?

Karasal iklim bölgede yaygın olarak görülse de Kapadokya bölgesi her mevsim ziyarete uygun oluyor. Çünkü bölgede bulunan doğal yapılar kışın karlar altında kalırken; yazın balonlar ile süsleniyor. Bölgenin doğal güzellikleri her mevsim farklı bir görsel şölen sunuyor. Ziyaretçiler bölgeyi her mevsim keyif içinde ziyaret edebiliyor. Kış aylarında peribacalarının sunduğu eşsiz görsel zevk gerçekten çok farklı bir deneyim oluyor. Bu alanlarda yapılan aktiviteler iklim şartlarına göre değişime uğruyor.

Kapadokya'da Nerede Kalınır?

Kapadokya konaklama açısından çok fazla seçenek sunuyor. Bölgede birçok otel ve pansiyon bulunuyor. Butik ve apart oteller de bölgede tercih edilen konaklama imkanları arasında yer alıyor. İç Anadolu Bölgesi'nin gelişmiş turizm kentlerinden biri olan Kapadokya, birçok kongre ve davete ev sahipliği yaptığı için 3, 4 ve 5 yıldızlı uygun Kapadokya otelleri içinde barındırıyor. Dilediğiniz şartlara uygun konaklama yerini bulmak için Kapadokya harita basımlarından edinerek bölge hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kapadokya'nın Gece Hayatı Nasıldır?

Kapadokya turizm faaliyetleri sayesinde hem yerel halk hem de yabancı turistler özel bir gece hayatına sahip funduszeue.info kulüpleri, barlar ve müzikli mekanlar daha çok yabancı ziyaretçilerin kaldığı lüks otellerde bulunuyor. Kültürünü yansıtmak isteyen bölge, ek olarak Türk Gecesi ismini verdikleri geceleri düzenliyor. Bölgenin tarihini ve müzik kültürünü yansıtan bu geceler, misafirler tarafından büyük ilgi görüyor.

KAPADOKYA ile MARDİN arası kaç km?

funduszeue.infoürkiyeAlmanyaAvusturyaFransaİngiltere

KAPADOKYA ile MARDİN arası uzaklık yaklaşık olarak kilometredir.

KAPADOKYA, MARDİN arası km olan bu mesafeyi, yaklaşık olarak 9 saat, 17 dakikada gidebilirsiniz.

KAPADOKYA ile MARDİN arasındaki kilometrelik bu mesafeyi, kilometrede 6 litre yakıt tüketen bir araç ile yaklaşık olarak 48 litre yakıt harcayarak gidebilirsiniz.

MARDİN ile ilgili bilgiler

Enlem:

Boylam:

GPS Koordinatları: 38°39' N, 34°50' E

KAPADOKYA şehrinin diğer şehirlere olan uzaklıkları kaç km?

Aşağıdaki tabloda KAPADOKYA şehrinin diğer şehirlerimize olan uzaklıklarını ve yaklaşık ulaşım mesafelerini bulabilirsiniz.

Şehir
(Gidilecek Yer)
Uzaklık
(Kilometre)
Süre
(Saat, Dakika)
ADANA km2 sa, 56 dk
ADIYAMAN km6 sa, 50 dk
AFYONKARAHİSAR km5 sa, 44 dk
AĞRI km11 sa, 21 dk
AKSARAY87 km1 sa, 11 dk
AMASYA km5 sa, 4 dk
ANKARA km3 sa, 41 dk
ANTALYA km7 sa, 18 dk
ARDAHAN km11 sa, 48 dk
ARTVİN km11 sa, 56 dk
AYDIN km9 sa, 51 dk
BALIKESİR km10 sa, 25 dk
BARTIN km7 sa, 17 dk
BATMAN km9 sa, 46 dk
BAYBURT km8 sa, 27 dk
BİLECİK km7 sa, 33 dk
BİNGÖL km8 sa, 22 dk
BİTLİS km10 sa, 52 dk
BOLU km5 sa, 54 dk
BURDUR km7 sa, 5 dk
BURSA km8 sa, 36 dk
ÇANAKKALE km12 sa, 4 dk
ÇANKIRI km4 sa, 13 dk
ÇORUM km4 sa, 1 dk
DENİZLİ km8 sa, 23 dk
DİYARBAKIR km8 sa, 29 dk
DÜZCE km6 sa, 29 dk
EDİRNE km9 sa, 59 dk
ELAZIĞ km6 sa, 30 dk
ERZİNCAN km6 sa, 45 dk
ERZURUM km9 sa, 14 dk
ESKİŞEHİR km6 sa, 36 dk
GAZİANTEP km5 sa, 34 dk
GİRESUN km8 sa, 4 dk
GÜMÜŞHANE km8 sa, 17 dk
HAKKARİ km14 sa, 39 dk
HATAY km5 sa, 12 dk
IĞDIR km13 sa, 12 dk
ISPARTA km6 sa, 35 dk
İSTANBUL km8 sa, 3 dk
İZMİR km9 sa, 57 dk
KAHRAMANMARAŞ km4 sa, 41 dk
KARABÜK km6 sa, 19 dk
KARAMAN km3 sa, 43 dk
KARS km11 sa, 54 dk
KASTAMONU km5 sa, 46 dk
KAYSERİ70 km0 sa, 57 dk
KIRIKKALE km2 sa, 48 dk
KIRKLARELİ km9 sa, 48 dk
KIRŞEHİR km1 sa, 22 dk
KİLİS km6 sa, 15 dk
KOCAELİ km6 sa, 38 dk
KONYA km3 sa, 4 dk
KÜTAHYA km7 sa, 3 dk
MALATYA km5 sa, 12 dk
MANİSA km9 sa, 41 dk
MARDİN km9 sa, 17 dk
MERSİN km3 sa, 5 dk
MUĞLA km10 sa, 12 dk
MUŞ km9 sa, 49 dk
NEVŞEHİR13 km0 sa, 13 dk
NİĞDE86 km1 sa, 15 dk
ORDU km7 sa, 41 dk
OSMANİYE km3 sa, 57 dk
RİZE km10 sa, 27 dk
SAKARYA km6 sa, 20 dk
SAMSUN km6 sa, 9 dk
SİİRT km10 sa, 50 dk
SİNOP km7 sa, 48 dk
SİVAS km3 sa, 38 dk
ŞANLIURFA km7 sa, 6 dk
ŞIRNAK km11 sa, 37 dk
TEKİRDAĞ km9 sa, 22 dk
TOKAT km4 sa, 34 dk
TRABZON km9 sa, 35 dk
TUNCELİ km8 sa, 1 dk
UŞAK km7 sa, 15 dk
VAN km12 sa, 36 dk
YALOVA km7 sa, 29 dk
YOZGAT km2 sa, 54 dk
ZONGULDAK km7 sa, 10 dk
BANDIRMA km10 sa, 1 dk
ÇORLU km9 sa, 4 dk
ÇEŞME km10 sa, 53 dk
KUŞADASI km10 sa, 40 dk
MARMARİS km10 sa, 50 dk
BODRUM km11 sa, 36 dk
KAŞ km9 sa, 49 dk
ALANYA km6 sa, 45 dk
KAPIKULE SINIR KAPISI km10 sa, 7 dk
DİDİM km11 sa, 12 dk
FETHİYE km9 sa, 49 dk
DATÇA km11 sa, 48 dk
ASSOS km12 sa, 38 dk
AYVALIK km11 sa, 22 dk
MANAVGAT km6 sa, 20 dk
PAMUKKALE km8 sa, 29 dk
ERDEK km10 sa, 14 dk
SAFRANBOLU km6 sa, 22 dk

funduszeue.info © (Site Haritası, RSS, Gizlilik Politikası, İletişim)

Mardin - Kapadokya Otobüs Bileti Ara

Kapadokya bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini gezmek için bölgenin en aktif ve büyük otogarları olan Nevşehir Otogarı veya Ürgüp Otogarı’na otobüs bilet alabilir; otogarlardan yolculara ulaşım hizmeti veren özel halk otobüsleri, ilçeler arası minibüsler ve taksiler ile 24 saat boyunca Avanos, Göreme, Hacıbektaş ve Uçhisar gibi birçok turistik noktaya kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Nevşehir Otogarı, il merkezinin çıkışında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Necip Fazıl Bulvarı üzerinde yer alıyor. Merkeze uzak olan otogardan özel halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler ile hem şehir merkezine hem de turistik ilçelere gitmeniz mümkün.

Ürgüp Otogarı ise ilçe merkezinin tam ortasında Güllüce Mahallesi’nde yer alıyor. Ürgüp Otogarı’ndan kısa bir yürüyüşle Temenni Tepesi, Ürgüp Kadıkalesi, Ürgüp Müzesi ve Ürgüp otellerine kolayca ulaşabilir veya Kapadokya’nın diğer turistik noktalarına ulaşım için ise minibüslerden faydalanabilirsiniz.

Özel Halk Otobüsleri ve Minibüsler

Nevşehir Otogarı önündeki Necip Fazıl Bulvarı üzerinde duraklarını görebileceğiniz 1, 2, 3, 4 ve 5 hat numaralı özel halk otobüsleri, her 15 dakikada bir hareket ediyor ve sabah saat ’dan gece ’a kadar Nevşehir Üniversitesi’nin yanı sıra şehrin bütün tarihi ve turistik noktalarına ulaşım sağlıyor. Nevşehir Otogarı içerisinde her yarım saatte bir hareket eden ilçeler arası minibüslerle ise Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı ve Ürgüp gibi Kapadokya’nın turistik ilçelerine gidebilirsiniz.

Ürgüp Otogarı içerisinde hizmet veren S.S. 33 Nolu Ürgüp Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi minibüsleriyle ise sabah saat ile saatleri arasında her yarım saatte bir otogardan Uçhisar, Ortahisar, Avanos, Göreme, Sulusaray, Gülşehir, Nevşehir merkezi, Göre ve Çavuşin gibi turistik noktalara rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

Taksi

Hem Nevşehir Otogarı hem de Ürgüp Otogarı’nda yolculara 7 gün 24 saat taksiler hizmet veriyor. Nevşehir Terminal Taksi’ye 10 20, Ürgüp Terminal Taksi’ye ise 45 66 numaralı telefonla ulaşarak Kapadokya bölgesindeki otellere, turistik ve tarihi noktalara rahat bir yolculukla gidebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası