msü yaş / MSÜ yaş sınırı kaç 2021? MSÜ yaş sınırı var mı? MSÜ yaş sınırı en az erkek- kadın

Msü Yaş

msü yaş

MSÜ Askeri Öğrenci Başvuru şartları nelerdir? MSÜ yaş sınırı kaçtır?

Milli Savunma Üniversitesi belirli yaş kriteri ile beraber şart ve koşul doğrultusunda öğrenci alımı yapar. Harp okulu olarak da öne çıkan bu üniversite, özellikle donanımını öğrencileri mezun ederek askeriyeye kazandırır. Elbette gerekli olan koşul ve şartları ile beraber yaş sınırının yerine getirilmiş olması gerekmektedir.

MSÜ ASKERİ ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gerekli koşul ve şartlar üzerinden Milli Savunma Üniversitesine askeri öğrenci olarak girmek mümkün. Bu kapsamda aşamalı ve sıralı bir şekilde koşullar yerine getirilir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Harp okulları için kadın ve erkek, Astsubay yüksekokulları için ise erkek öğrenci alımı gerçekleşir.
  • Gün ve aya bakılmaksızın harp okulları adına en fazla 20 yaşında olmak gerekir. Astsubay meslek yüksekokulları için ise en fazla 21 yaşında olmak gerekmektedir.
  • Lise veya denge okullarda okumaya devam eden kişiler için, başvuru süreci içerisinde diplomayı almış olmak
  • Gerekli yazılı sınava girmek ve belirli puanı almak
  • Gerekli fiziki yeterlik mülakatına girmek

Bu şekilde yukarıda verilen kriterler ve koşullar yerine getirilmesi ile birlikte, Milli Savunma Üniversitesi kapsamında askeri öğrenci olmak için başvuru tamamlanır.

MSÜ YAŞ SINIRI KAÇTIR?

Milli Savunma Üniversitesi konusunda özellikle sınava girmek için belirli bir yaş sınırı bulunmaktadır. Harp okulları söz konusu olduğu zaman sınava girecek olan kişinin en fazla 20 yaşında olması gerekir. Bu durum hem kadın hem de erkek öğrenciler için geçerlidir.

Söz konusu astsubay meslek yüksekokulları olduğu zaman ise bu yaş sınırı 21 olarak ön plana çıkar. 20 ya da 21 yaş üzerinden bir gün dahi geçilmiş olsa bile MSÜ üzerinden sınava giriş yapılamaz. Daha doğrusu kişi herhangi bir biçimde başvuru gerçekleştiremez.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ’NE KİMLER GİREBİLİR?

Bu üniversiteye girecek olan kişilerin lise veya dengi okullarda mezun olması gerekmektedir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve fiziki yeterliliğe sahip olmak da bu konuda önemli yer taşır. Bu koşullar altında yazılı ve sözlü sınava giriş yapılır. Aynı zamanda fiziki yeterlilik ile birlikte gerekli puanlar alınır. Bu koşullara tamamlamış olan kişiler sıralamaya girerek sonucu bekler.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTES’NDE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

Harp Okulu olarak Milli Savunma Üniversitesi kapsamında birçok farklı bölüm olduğunu söylemek mümkündür. Bunlar içerisinde Piyade, Tank, Topçu, Hava savunma, Kara Havacılık, Ulaştırma, İstihkam Muhabere ve Bakım gibi daha pek çok farklı bölüm olduğunu söylemek mümkündür. Sınava girilmesiyle berber gerekli koşulları tamamlamak suretiyle öğrenciler bu üniversiteye girme hakkını elde eder.

MSÜ başvuruları bugün başladı (2022 MSÜ sınavı ne zaman?)

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) askeri öğrenci aday belirleme sınavı başvuru ve sınav tarihleri duyuruldu. 

2022 MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

MSÜ sınavı, 27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise Nisan ayının 14'ünde erişime açılacak.

MSÜ BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Miili Savunma Üniversitesi başvuruları bugün başladı. Başvurular 9 Şubat'a kadar alınacak.

Geç başvurular ise 22 Şubat'ta alınacak.

MSÜ SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapabilecekler.

MSÜ SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

MSÜ sınav başvuru ücreti 2022 yılı için 130 TL olarak belirlendi. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olacak.

MSÜ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

MSÜ 2022 kılavuzu henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz sene şartlar arasında bulunan bazı maddeler şöyleydi:

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Çifte vatandaşlığı olan adaylar sınava başvurabilirler fakat Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokullarından mezun olacakları tarihe kadar diğer vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekeceğini göz önünde bulundurmalılar.)

2) Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) yalnızca erkek öğrenci alınacak.

3) Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu olmak), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu olmak) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından kadın öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (2001 ve sonrası doğumlu olmaları) gerekmektedir.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

TwitterFacebook

 

Kahraman Türk Ordusuna
1834 yılından bu yana subay yetiştiren ilim, irfan ve meslekî ahlâk ocağı HARBİYE

Başta Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, sayısız komutan ve devlet adamının yetiştiği Mekteb-i Harbiyye/ Kara Harp Okulu (KHO); Sultan II. Mahmud tarafından çıkarılan bir ferman ile 1834 yılında "Mekteb-i Ulûm-ı Harbiyye" adıyla İstanbul'da kurulmuş, 1'inci Dünya Harbi sonuna kadar İstanbul'da Rami Kışlası, Maçka Kışlası, Taşkışla, Selimiye Kışlası, Çinili Köşk, Tophane-i Âmire, Halıcıoğlu Kışlası, Kuleli Kışlası gibi çeşitli mekânlarda ve Pangaltı'da bugün de "Harbiye" olarak anılan semtte Askerî Müze olarak kullanılan esas binasında talim ve terbiyeye devam etmiştir.

İstiklal Harbi sırasında; 1920-1923 yılları arasında Ankara'da Abidinpaşa Köşkü'nde faaliyetini sürdüren Harbiye Mektebi, 1923 yılından 1936 yılına kadar tekrar İstanbul'daki binasında eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1936 yılında Ankara'ya intikal eden Kara Harp Okulu, günümüzde de varlığını sürdürdüğü yere kalıcı olarak taşınmıştır.

2016 yılında, diğer harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulları ile birlikte Millî Savunma Üniversitesi çatısı altına alınan Kara Harp Okulu, Ankara'nın merkezi olan Kızılay'a 10 dakikalık bir yürüyüş mesafesindedir. Geniş alanı içerisinde askerî öğrenci yatakhane ve dershanelerinin bulunduğu tabur binaları, tarihî komutanlık karargâhı, Dekanlık tarafından kullanılan eski ve yeni binalar, konferans salonları, askerî eğitim alanları, atış poligonu, açık ve kapalı çeşitli spor tesisleri, stadyum, kütüphane ve sinema salonunun yanı sıra kafetaryaları da barındıran kültür sitesi, cami, kolaylık tesisleri ve atlı spor merkezi de bulunmaktadır.


Kara Harp Okulu'nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir.  Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır. Askerî öğrenciler; Dekanlık bünyesindeki akademik öğretimleri ile eşzamanlı olarak Öğrenci Alay Komutanlığı tarafından yürütülen uygulamalı askerî eğitimler ile beden eğitimi ve spor faaliyetlerini başarıyla tamamlamaları durumunda mezun olmakta ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı kadrolarına muvazzaf subay olarak atanmaktadırlar.
KHO'na kabul edilen askerî öğrencilere; Mühendislik (Endüstri ve Sistem, Elektronik ve Haberleşme, Makine, İnşaat, Bilgisayar), İşletme ve Yönetim Bilimleri, Uluslararası İlişkiler, Tarih, Strateji ve Güvenlik, Bilgi Yönetimi ve İstihbarat, Lojistik Yönetimi ve Savunma Yönetimi öğretim programları ile YÖK tarafından akredite ve uluslararası denkliği/geçerliliği de olan lisans öğretimi verilmektedir.
Dünyanın değişik bölgelerinde yer alan dost ve kardeş ülkelerin, belirli standartları sağlamış ve seçilmiş öğrencileri de, ikili askerî işbirliği anlaşmaları çerçevesinde, kendilerini hem askerî hem de akademik alanda geliştirmek maksadıyla Kara Harp Okulunu tercih etmektedir. 20 farklı ülkeden gelen öğrenciler Kara Harp Okulu'ndan mezun olarak kendi ülkelerinde nitelikli birer subay olmak üzere eğitim ve öğretim görmektedirler.
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Millî Savunma Üniversitesine bağlı olarak faaliyetine devam eden Kara Harp Okulu'ndaki askerî öğrenciler, ağırlıklı olarak İngilizce ve ayrıca da Arapça, Farsça, Fransızca ve Rusça dillerinin birinde yürütülen yabancı dil hazırlık sınıfı müteakiben, birinci sınıfta YKS'de aldıkları başarı puanlarının türü dikkate alınarak yerleştirilecekleri lisans programlarına uygun sayısal (mühendislik) veya eşit ağırlık puan türündeki öğretim programlarına mahsus ortak programı görürler. 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıflarda ise;

  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Savunma Yönetimi
  • Tarih
  • Uluslararası İlişkiler

programlarının birine, birinci sınıf ders başarıları ve kendi tercihleri de dikkate alınarak yerleştirilir. Lisans dersleri; modern laboratuvar, dershane ve amfilerde kurum içi ve dışından asker ve sivil öğretim elemanları tarafından yürütülmektedir. Ders dışı ortamlarda da yabancı dillerini geliştirmeleri adına Harbiyelilere bilgisayar ve internette çalışma imkânları sağlanmakta, ilave kurslar düzenlenmektedir.
Mezun olan bütün öğrenciler subay diploması ile birlikte uluslararası geçerliliği olan bir lisans programının diplomasını da almaktadır. MSÜ KHO lisans programlarını başarıyla bitiren Harbiyeliler, lisansüstü öğrenimlerine yurt içinde ve yurt dışındaki üniversitelerde devam edebilmektedir.

Uygulamalı askerî eğitimler kapsamında;

Birinci sınıf sonunda öğrenciler, Harp Okulu Dekanlığı ve Komutanlığı'nın görüş ve tavsiyeleri ile sağlık durumları da dikkate alınarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel ve Maliye sınıflarından birine ayrılmaktadır. Uçucu olmaya istekli öğrencilere, gerekli şartları taşıdığı takdirde helikopter ve uçak pilotu olma imkânı sunulmaktadır.
Harbiyelilere sevk ve idare edebilme yeteneği kazandırmak, çeşitli sınıf ve silahların taktik seviyede kullanılması ile muharebe sahası sistemleri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak maksadıyla, haftada yarım gün veya tam gün askerî eğitim icra edilmektedir. Yaz döneminde ise İzmir Menteş'teki tesislerde 6 hafta süreli uygulamalı taktik ve atış eğitimi verilmektedir.
Ayrıca  Afyon ve Çanakkale başta olmak üzere ülke içindeki önemli muharebe alanları ile kültürel açıdan kayda değer şehirlere harp tarihi ve kültür gezileri düzenlenmektedir.
Harbiye'de akademik ve askerî eğitimlerin yanı sıra beden eğitimi ve spor dallarında eğitim verilmektedir.

Beden Eğitimi ve Spor Programında;

  • Atış (Havalı)
  • Koşarak Hedef Bulma
  • Atletizm
  • Kros
  • Yüzme
  • Kort Tenis
  • Futbol
  • Basketbol
  • Hentbol
  • Voleybol
  • Askerî Pentatlon
  • Modern Pentatlon
  • Okçuluk
  • Tekvando
  • Kick Boks
  • Güreş
  • Judo
  • Karate
  • Kano
  • Surf
  • Balık Adam
  • Kayak dallarında eğitim verilmektedir.

KHO'da fiziken kuvvetli, çevik, atılgan Harbiyelilerin yetişmesi için modern spor tesisleri, vücut geliştirme salonları, atış poligonları, tenis ve halı futbol sahaları, Harbiyelilerin kullanımına sunulmuştur.


İstekli olan Harbiyeliler, ulusal ve uluslararası alanda yapılan müsabakalarda Harp Okulunu temsil etmektedir. Ayrıca Harbiyelilere savunma sporları, paraşüt, planör, kayak, dalış ve at biniciliği eğitimi de verilmektedir.


İAŞE, BARINMA, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim, vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır. Harbiyelilerin yatakhaneleri 3-8 kişilik odalardan oluşmaktadır.


Harbiyeliler, her hafta cuma akşamı, cumartesi ve pazar günleri sivil kıyafet ile şehir içi izne çıkabilmektedir.
Ailesi Ankara'da ikamet eden Harbiyeliler, cuma akşamından pazar akşamına kadar evci iznine (ailesinin yanına yatılı izin) gönderilmektedirler. İzne çıkan Harbiyeliler, Ankara Kızılay'da bulunan öğrenci lokalinden istifade edebilmektedir.
Okul yerleşkesi içinde bulunan 13 Mart Sitesinde; kafeterya, pastane, market, kuruyemiş ve kitap satış reyonlarında Harbiyelilere hizmet sunulmaktadır.
Kütüphane zengin kitaplığı yanında, öğrencilerin ulusal ve uluslararası elektronik veri tabanına ulaşabilecekleri internet imkânına da sahiptir.


Harbiyelilere hobi ve gönüllülük esaslı; binicilik, ebru, maket/model uçak, zekâ oyunları, satranç, müzik, resim, tiyatro, dans ve halk oyunları konusunda uzman personel tarafından eğitim verilmektedir. Aynı zamanda öğrenci kulüpleri (askerî tarih, harp oyunları, robotik, yazılım vb.) yoluyla Harbiyeliler kendilerini geliştirmek istedikleri alanlara yönelik çalışmaları öğretim elamanlarının danışmanlığında sürdürebilmektedir.
Başarılı öğrencileri ödüllendirmek, bilgi ve görgülerini artırmak maksadıyla çeşitli yurt içi ve yurt dışı geziler de düzenlenmektedir.



Mezuniyetleri sonrası muvazzaf teğmenliğe nasbedilen Harbiyeliler, bir yıllık sınıf okulu eğitimleri sonrasında TSK'nın yurt içindeki birlik ve kurumlardaki görevlerin yanında; yurtdışı temsil ve ataşelik, Birleşmiş Milletler barışı koruma ve tesis etme, NATO, Eğitim ve Görev Maksatlı Yurtdışı İnceleme kadrolarına da atanabilmekte veya görevlendirilebilmektedir. Subaylar, devlet memurudur. KHO'dan mezun olur olmaz maaş almaya başlamaktadırlar.
Mezun olan subaylar, dinlenme ve eğitim maksatlı olarak aileleri ile birlikte yaz ve kış dönemlerinde sadece TSK personeline hizmet veren yerel ve özel eğitim merkezlerinden istifade edebilmektedirler.Orduevleri ile sosyal tesisler de; konumu, konforu, sunduğu nitelikli ve ekonomik imkânlarıyla TSK mensuplarının hizmetindedir.

Subaylar, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)'nun doğal üyesidirler.

Tarihi, zaferler ve kahramanlıklarla dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinde
görev yapma onurunu yaşamanız ve bunun gururunu ailenize yaşatmanız dileğiyle
Sizleri Şanlı Yuva
KARA HARP OKULUNA
bekliyoruz.

Yaş

Ölçü

En Alt (Dahil)

En Üst (Dahil)

15

cm

152,5

182,5

kg

39,5

77,6

15,5

cm

155,5

184

kg

42,1

79,5

16

cm

158

185

kg

44,9

80,8

16,5

cm

161

186

kg

47,4

82

17

cm

162

186

kg

49,4

82,7

17,5

cm

162

186

kg

50,4

83

18

cm

163

187

kg

51

84

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası