diş beyazlatma karbonat zararları / Evde diş beyazlatmak tehlikeli - Acıbadem Hayat

Diş Beyazlatma Karbonat Zararları

diş beyazlatma karbonat zararları

Diş beyazlatmak için karbonat ve sirke kullanmayın

Evde tezgâh üstü ürünlerle diş beyazlatmak isteyenlere dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Burak Gümüştaş, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gümüştaş, uzman ellerde yapılmayan diş beyazlatma uygulamasının zarara neden olabileceğini belirterek “Diş beyazlatma uygulaması mutlaka hekim kontrolünde yapılmalı. Kontrolsüz olarak yapılan beyazlatma işlemi yarardan daha çok zarar getirir. Özellikle tezgâh üstü satılan beyazlatma ürünlerinin kullanımında bu tip sorunlara sıklıkla karşılaşılıyor” diye konuştu.

DİŞ MACUNU DIŞINDAKİ MADDELERDEN UZAK DURUN

Beyazlatıcı diş macunlarının tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Gümüştaş, şu bilgileri verdi:

“Hastaların evde kendilerinin kullanabileceği en güvenli yol beyazlatıcı diş macunlarıdır. Bireylerin evde kullandığı diş tozu, diş beyazlatma tozu, karbonat, elma sirkesi ile fırçalama gibi uygulamalar dişlerin yüzeyinde çizikler oluşmasına neden olur. Kısa zamanda bu çiziklerin renklendirici maddelerin tutulumu ile daha da sarı görünümde dişlere sebebiyet verir. Son zamanlarda çamaşır suyu ile diş beyazlatma yapıldığına dair bilgiler internet ortamında görünüyor. Çamaşır suyunun dişler üzerinde beyazlatıcı herhangi bir özelliği yok. Çamaşır suyu kimyasal yapısı gereği çok ciddi kostik bir bileşiktir. Özellikle ağız mukozası üzerinde yüksek konsantrasyonlu kostik maddeler çok ciddi yanıklara yol açabilir."

DHA

False

Karbonatın cilde ve dişlere zararı ve yararı nedir?

Sorulara Dön
Karbonat'ın cild ve diş nasıl yarar ve zararları olabilir? Karbonat'ın bir çok yerde dişler ve yüz maskesi yapılınca faydalarının olduğu söylenir bu gerçek mi? Yoksa faydaları olduğu gibi zararları da var mı?

3,370 görüntülenme

Cevap Ver

  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir

Ağız ve Diş Sağlığı Karbonat Kullanımı Hakkında

Diş macunun üzerine çok az karbonat serpiştirerek yapılacak olan diş fırçalama bir seferde diş üzerindeki lekeleri çıkartmada etkili olabilmektedir. Bu işlemin diş yüzeylerini aşındırabileceğini unutmayın.

211 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok, et al. Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri. (8 Temmuz 2021). Alındığı Tarih: 8 Temmuz 2021. Alındığı Yer: Bağlantı

    “Diş beyazlatmak için limon ve karbonat kullanmayın”

    Beyazlatıcı diş macunları ile yapılan beyazlatma işleminde mine tüplerinin sadece yüzeye yakın olan kısımlarının temizlenerek dişin 1-2 ton daha açık görünebildiğini söyleyenDiş Hekimi Pertev Kökdemir, “Tabii temizlenen bu bölgeler alınan gıdalarla tekrar renklendiğinde, diş eski rengine dönecektir" diyor ve doğal maddelerle dişleri beyazlatmanın sakıncalarını şöyle anlatıyor:

    "KARBONDİOKSİT GAZI AÇIĞA ÇIKAR"

    "Limon ve karbonat gibi maddelerle yapılan beyazlatma işleminde, asidik olan limon ile bazik olan karbonat tepkimeye girer ve karbondioksit gazı köpürerek açığa çıkar. Bu köpürmeye fırça ile yaptığımız mekanik temizleme de eklenince; mine tüplerinin başlangıç bölgelerindeki kirlerin temizlenmesi ve köpürme sayesinde mine tüplerinden dışarı çıkması sağlanır. Ancak bu riskli bir işlemdir. Çünkü dişlerimize kontrolsüz miktarda asit ve baz aynı anda uygulanır. Eğer bu uygulamayı çok sık yapıyorsak dişlerimiz daha dayanıksız hale gelir ve daha kolay çürüyebilir.

    KARBONAT VE LİMONLA DİŞ BEYAZLATILMAZ!

    Son zamanlarda moda olan aktif karbon ile diş beyazlatma işlemi ise kesinlikle kömürle beyazlatma olarak algılanmamalıdır. Kömür elde edildiği kaynağa bağlı olarak çok zehirli bir maddedir ve ağız mukozasından emilimi ile vücutta olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Aktif karbon ile diş beyazlatma işlemi, steril aktif karbon temin edilmesinin zor olması nedeniyle sadece aktif karbonlu diş macunları ile yapılmalıdır. Aktif karbonlu diş macunları da diğer diş beyazlatıcı diş macunları gibi dişlerin rengini 1-2 ton açar."

    VİDEO: BEMBEYAZ DİŞ İSTEDİ, 32 DİŞİNDEN OLDU!

    Karbonat ve limon ile diş beyazlatmayın

    Diş beyazlatma, günümüzde yaygın olarak kullanılan estetik diş hekimliği uygulamalarından birisidir. Diş beyazlatma, beyazlatma jelleri ile dişlerin ana renginin açılarak diş renginin değiştirilmesi yoluyla yapılır.


    Dişler beyaz rengini neden kaybeder?

    Dişlerdeki renklenmeler temel olarak dış kaynaklı renklenmeler ve iç kaynaklı renklenmeler olarak ikiye ayrılır. Dış kaynaklı renklenmeler; plak ve diş taşı birikimi, bakteri ve mantarlar, sigara, tütün, pipo kullanımı, çay, kahve, kötü ağız hijyeni gibi nedenler ile oluşur. İç kaynaklı renklenmeler ise çeşitli sistemik faktörler ile dişin yapısının renklenmesi, ilaç kullanımı, kök kanal enfeksiyonu gibi nedenlerden olur.

    Evde yapılan diş beyazlatma yöntemlerine dikkat!

    Evde hazırlanan limon, karbonat gibi malzemeler ile diş beyazlatmaya çalışmak tehlikelidir. Limon gibi asidik besinler dişleri aşındırır. Karbonat ise yüksek bazik yapısından dolayı diş minesindeki tübülleri açarak dişlerde hasara neden olur. Evde kullanan dijital beyazlatma ürünleri ise dişe temas eden jelin beyazlatma oranının çok düşük olması ve diş yüzeyinin beyazlatma için yeteri kadar temiz olup olmadığının bilinememesi dolayısıyla tercih edilmemelidir.

    Klinikte diş beyazlatma işlemi nasıl yapılır?

    Diş kliniklerinde beyazlatma işlemi, ofis tipi denilen beyazlatma yöntemi ile yapılır. Beyazlatmadan önce hastaya diş taşı temizliği yapılır. Sonrasında dişeti, uygulanacak olan jel ve ışının zarar vermemesi amacıyla koruyucu bir bariyer ile kapatılır. Beyazlatma jeli dişlere uygulanır. İki veya üç seans uygulamak suretiyle 15 dakikalık seanslar ile dişlere ışık verilerek tedavi tamamlanır. Bu yöntemler ile dişlerin ana renk tonu birkaç ton açılır, dişlerdeki sararma ve renklenmeler giderilir.

    Klinik ortamında yapılan veya doktor gözetiminde düzenli kontrollerle yapılan ev tipi beyazlatmada dişler herhangi bir zarar görmez.

    Diş beyazlatma işlemi sonrası

    Beyazlatma öncesinde dişlerde gözle görülemeyen mikro çatlaklar olabilir. Böyle durumlarda hastalar çok az bir hassasiyet hissedebilir. Bu durum sıklıkla 24 saat içinde geçer. Güncel malzemeler ile hassasiyet neredeyse tamamen ortadan kaldırılmıştır.

    Beyazlatma sonrasında; 48 saat süreyle pirinç yoğurt gibi yalnızca beyaz gıdalar ile beslenmek önemlidir. Ayrıca hastaların sigara, çay ve kahve gibi dişleri kolaylıkla renklendiren besinleri olabildiğince az tüketmeleri gerekir.

    Beyazlatılan dişler 1-1.5 yıl aralığında beyazlığını korur ancak hastaların beslenme alışkanlığı, ağız hijyeni gibi durumlar dişlerdeki beyazlığın korunma süresini etkiler.

    *Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
    *Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

    RANDEVU AL  

    nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.