eldeki bant izi nasıl çıkar / Duvardan Bant İzi Nasıl Çıkar? - Evim İçin

Eldeki Bant Izi Nasıl Çıkar

eldeki bant izi nasıl çıkar

Duvarda kalan bant izi neredeyse herkesin rahatsızlık duyduğu bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Görüntü olarak da hoş durmayan bant izleri bir süre sonra akıllara “duvardanbant lekesi nasıl çıkar” sorusunu getirir.

Ağırlık kaldırma kapasitesi çok güçlü olmayan bantlarda da, çok ağır objeleri kaldırabilen çift taraflı bantlarda da, hatta koli bandıyla yapıştırma işleminde de aynı leke izleriyle karşılaşmak mümkündür. Bazı durumlarda istenmeyen bir bölgeye de bant yapışabildiği olmaktadır. Bu yazımızda bütün bu bant lekelerinin nasıl çıkarılabileceğinin yanında duvara yapışan bant nasıl çıkar sorusunun da üzerinde duracağız.

Çift Taraflı Bant Ne İçin Kullanılır?

Çift taraflı bantlar genellikle tabloların ya da saatlerin duvara asılabilmesi için kullanılır. Aksi halde objeleri montelemek için çivi çakmak, vidayla duvarı delmek gibi işlemlerle duvara zarar vermeniz gerekir. Bu objeleri kaldırmak istediğinizde de oluşacak boşluğu ya yeniden doldurmanız ya da hasarlı bölgeyi onarmanız gerekir. Çift taraflı bant kullanarak çok daha pratik bir şekilde asma ya da monteleme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Diğer yandan çift taraflı bantın da birtakım sıkıntılı yönleri vardır.

Duvardan çift taraflı bant izi nasıl çıkar sorusu burada devreye girer. Çift taraflı bant her ne kadar kullanılmak istenen alanın en az hasarla kullanımına olanak verse de duvarda iz bırakmadan çıkarılması çok zordur. Çünkü içeriğinde çok güçlü yapıştırıcılar bulunur. Aynı sorun havluları asmak için kullanılan yapışkanlı askılıklarda da yaşanır. Temelde aynı mantıkla üretilmiş ürünler olduklarından duvarda bıraktıkları izler de birbirine benzemektedir.

Çift Taraflı Bant İzi Duvardan Nasıl Temizlenir?

Duvardaki bant izi nasıl çıkar diye baktığınızda çift taraflı bant temizliği için birçok alternatif olduğunu görebilirsiniz. Sıcak su ile, ısıtarak, aseton kullanarak, makyaj sütü ya da gaz yağı kullanarak çıkarma gibi birçok yöntem mevcuttur. Hepsinin püf noktaları vardır. 

  • Sıcak su kullanarak çıkarma yöntemi en basit ve bilinen yöntemdir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta sıcak su ile bandın direkt temasından kaçınmanız gerektiğidir. Sıcak su ile temizlemede kompres yapmanız gerekir. Bandı temizlemek için bir bezi sıcak su ile ıslatıp iz kalan yeri silmeniz temizleme için yeterli olabilmektedir. Son derece ekonomik ve evde bulunan malzemelerle uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta da sıcak kompres uygulanacak bölgenin suyla temasında herhangi bir problem yaratmayacak şekilde olması gerektiğidir. Özellikle parke ya da kabarabilen duvar boyalarında uygularken dikkat etmelisiniz.
  • Isıtarak çıkarma yönteminde ise çoğunlukla saç kurutma makinesi kullanılır. Bantlar ısıyla temas ettiğinde yapışkan olma özelliklerini önemli ölçüde kaybedeceklerinden kolay bir temizleme gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi ütüyle de yapabilirsiniz, fakat ütü direkt olarak bant ile temas etmemelidir. Ütü ile bant arasına bir bez yerleştirerek temizleme yapabilirsiniz.
  • Aseton kullanarak çıkarma yönteminde temel mantık oje gibi güçlü bir boyayı çıkarmasından gelmektedir. Aseton esasen iyi bir çözücü ve eritici maddedir. Aseton ile çıkarma yönteminde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bant izinin olduğu bölgenin boyasının çıkabilme riskinin olduğudur. Bant izi duvardan nasıl çıkar diye düşünüyorsanız aseton iyi bir seçenek olmayabilir, fakat beton ve fayans gibi yüzeylerde temizleme işleminizi gerçekleştirmek istiyorsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Makyaj sütü ile çıkarma yöntemi kulağa ilginç gelebilir. Tıpkı aseton gibi makyaj sütü de iyi bir çözücüdür. Bu sebeple bant izini çıkarmada etkili olabilmektedir.
  • Gaz yağı leke çıkarma konusunda oldukça etkili olmasının yanında bant izleri için de çözüm sunmaktadır. Çok olmayacak şekilde bir süngere dökerek kullanabilirsiniz. Bant izinin bulunduğu bölgeyi hafifçe ovalandıktan sonra gaz yağının duvarda iz bırakmaması için bölgeyi temiz bir bezle tekrar temizlemeniz gerekir.
  • Duvarda kalan bant izi zeytinyağı ve karbonat karışımı ile de çıkarılabilir. Zeytinyağı ve karbonat karışımı bir cezvede karbonat hafif eriyene kadar ılıtılarak elde edilir. Çok ısıtmamaya dikkat etmelisiniz. Bu karışımı bir bez ya da sünger yardımıyla iz olan bölgeye sürdüğünüzde temizlendiğini görebilirsiniz. İşlemi birkaç defa yapmanız gerekir, fakat mutlaka sonuç alacaksınızdır.

Duvara Yapışan Bant Nasıl Çıkarılır?

Şimdiye kadar anlattığımız yöntemlere duvardan yapışkan bant izi nasıl çıkar sorusuyla yola çıkılmıştı. Fakat bu yöntemler bantların duvardan nasıl çıkarılması gerektiği konusunda da size yol göstericidir. Eğer duvarda ya da fayansta bant ya da bantlı malzemeler kullandıysanız ve bunları çıkarmak istiyorsanız yine bu yöntemleri kullanarak kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Örneğin banyo, tuvalet ve mutfakta sıklıkla yapışkanlı ya da vakumlu askılıklar kullanılır ve başka bir yere taşımak istediğinizde direkt sökmek isteyebilirsiniz. Halbuki saydığımız yöntemlerden uygun olanları kullanarak çıkarırsanız sonrasında iz kalma olasılığı azalacak ve temizlik için ekstra bir çaba harcamanız gerekmez. 

Duvardaki bant lekesi nasıl çıkar diye düşünmekten artık vazgeçebilirsiniz. Çünkü bahsettiğimiz yöntemleri evde bulunan malzemeler ile kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Duvardan Koli Bandı Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Pek sık rastlanmayan bir durum olsa da duvar bant izi nasıl geçer soruları arasında koli bandı izine de değinilmesi gerektiği görülmektedir. 

Koli bandı yapışkan özelliğinden dolayı tıpkı çift taraflı bant gibi güçlü bir bant çeşididir. İsminden de anlaşılacağı gibi genellikle kolilerin ağızlarının kapatılması için kullanılsa da acil ihtiyaç olduğunda duvarlara da yapıştırılabilir. Diğer yandan kolilerin bantlanması sırasında aksilik oluşup yapışkanlı yüzeyi yere ya da masaya da düşebilir.

Koli bandının aksilik ya da mecburiyet sonucu yüzeylere yapışmasında en sık yapılan yanlış kazıma yönteminin uygulanmasıdır. Bandı çıkarmaya çalışırken kazıma yöntemi kullanırsanız yüzeylere büyük hasar verebilirsiniz. Duvar boyalarını sökebilir, parkeleri ya da masanızı çizebilirsiniz. Elbette böyle bir durumun yaşanmasını istemezseniz.

Koli bandı izi çıkarmada, yukarıda bahsettiğimiz yöntemler dışında birkaç yöntem daha bulunmaktadır. Sayacağımız yöntemler biblo gibi ufak nesnelere bulaşmış koli bandı izlerini çıkarmada da etkili olabilmektedir. Bunlara kısaca değinmek gerekirse;

  • Koli bandı lekelerini çıkarmak için en sık kullanılan yöntem sabunlu sıcak sudur. Bu yöntem özellikle küçük nesnelerin temizlenmesi için kullanılmaktadır. Bir kaba sabunlu sıcak su karışımı hazırlayarak nesneleri bu suda bir süre bekletebilirsiniz. Sabunlu sıcak suda bekleyen yapışkan koli bandını yumuşatabilir ve rahat bir şekilde nesneden ayırabilirsiniz. Eğer temizlemek istediğiniz bölge duvarsa boyanın kabarma ihtimaline göre hareket etmeniz gerekir. Cam, parke gibi yüzeylerde de sabunlu sıcak suyu lekeli bölgede bir süre bekleterek kullanabilirsiniz.
  • Ufak nesneler için bir diğer ideal yöntem olan çamaşır sodalı su da çok işinize yarayabilir. Sabunlu sıcak su yöntemiyle aynı işlemler gerçekleştirilir. Bu yöntemi de duvar, cam, parke ya da fayans gibi yüzeylerde kullanabilirsiniz. Yine dikkat etmeniz gereken nokta duvarın ya da parkenin suyla temasında kabarma riskinin olmasıdır. 
  • Koli bandı izini çıkarmak için kullanılan bir yöntem de ispirtodur. İspirto daha çok pürüzsüz ve sert yüzeyler için idealdir. Bir bezin ya da süngerin üzerine döküp, bu bezle yüzeyi birkaç kez ovaladıktan sonra koli bandı izini temizleyebildiğinizi göreceksiniz. 

Tüm bu yöntemlerin yanında koli bandı için de sıcak su, aseton ya da gaz yağı gibi yukarıda saydığımız yöntemleri deneyebilirsiniz. Saydığımız yöntemler neredeyse tüm yapışkan izleri için geçerlidir.

Çift Taraflı Bant Duvardan Nasıl Sökülür?

Duvarları zedelememek adına tercih edilen çift taraflı bantların kullanımı oldukça yaygındır. Çivi ve matkap kullanmayı gerektirmeyen çift taraflı yapışkan bant, birçok farklı yaşam alanında sıkça kullanılan bir malzemedir. Uygulaması çok pratik olan çift taraflı yapışkan bant, maalesef çıkarılmak istendiğinde duvarda leke olarak kalabilir. Özellikle yüksek performanslı profesyonel çift taraflı bantların duvar ve benzeri zeminlerde bıraktığı lekeler çok inatçıdıfunduszeue.infoa kalan yapışkan bantları çıkarmak için kesici ya da sert malzemeleri kullanmak zemine zarar verebileceğinden yardımcı temizlik maddelerinin kullanılması daha doğrudur. Neyse ki çift taraflı bant nasıl çıkar diye dert etmeye gerek yok, bazı pratik yöntemlerle ve her evde bulunan malzemelerle en zor bant lekelerinden bile kurtulmak mümküfunduszeue.info yapışıp kalan çift taraflı bant parçalarından kurtulmak için pek çok yöntem kullanılabilir. Bandın zorluğuna ya da zeminin hassaslığına göre kimyasal veya kimyasal olmayan birçok madde ile duvardaki bant lekeleri çıkarılabilir. Bandın çıkarılması sırasında duvar renginin solmaması ve zeminin zarar görmemesi için özellikle kimyasal maddelerin doğru kullanılması önemlidir. Çİft taraflı bant nasıl sökülür sorunuz için öneriler:

Isıtarak Sökme

Duvarda kalan çift taraflı bant kalıntıları, ütü ya da fön makinesi gibi ısıtıcı cihazlar yardımı ile çıkarılabilir. Özellikle de kuvvetli yapışkanlığı olan bantlar için ütü gibi sıcaklık derecesi yüksek olan cihazlar kullanılmalıdır. Ütüyü duvara sürmeden önce bandın üzerine bir kumaş parçası konulmalıdır. Bu şekilde yapışkan tam erimese bile bant parçaları kumaşa işleyerek duvardan sökülür. Bazen de yapışkan bant parçası eriyerek yok olur.

Çamaşır Sodası

Yarım kilo su içerisinde erilen bir çay bardağı çamaşır sodası ile de duvardaki çift taraflı bant parçaları sökülebilir. Bezi çamaşır sodalı suya batırıp duvarı ovalamak suretiyle silmek, bant lekelerinin çıkarılmasında etkili olabilir.

Gaz Yağı

Duvar ve benzeri yüzeylerde kalmış çift taraflı bant lekeleri için gaz yağı da kullanılabilir. Bez ya da bir sünger parçasını gaz yağına bandırarak silmek, bandın duvardan kalıntı bırakmadan sökülmesini sağlar. Duvarda yağ izi kalma riskine karşın uygulama sonrasında yüzey, ıslak bez ile yeniden silinebilir.

Makyaj Sütü:

Makyaj sonrasında cildi temizlemek için kullanılan makyaj sütü, duvardaki bant izlerinin temizlenmesinde de etkilidir. Bant parçalarının üzerine makyaj sütü dökerek zemine uygulanır. Yüksek kapasiteli bir yapışkan bant için bu yöntem birkaç kez tekrarlanabilir. İşlem sonrasında zemin ve duvar boyası zarar aşınmadan bant duvardan ayrılır.

Açık Renk Duvarlar İçin Aseton Veya Tiner:

Aseton ya da tiner kullanılarak da duvardaki bant izleri sökülebilir. Bu maddeler renk soldurma riski taşıdığından sadece açık renk duvarla da kullanılmalıdır. Beze biraz tiner ya da aseton dökülerek duvarın silinmesi bant izlerinin çıkarılmasında oldukça etkilidir.

Zeytinyağı-Karbonat Karışımı:

Biraz zeytinyağı ve karbonat ile elde edilen karşımın ile de duvardan bant izleri sökmek mümkündür. Karışımı bir miktar ısıttıktan sonra uygulamak ve uygulama sonrasında duvarı ılık su ile yeniden silmek, daha iyi sonuçların elde edilmesini sağlayabilir.

WD Kimyasal Temizleyici:

Kullanım alanı hayli geniş olan WD kir, pas, yağ gibi birçok inatçı lekenin giderilmesinde kullanılan güçlü bir kimyasaldır. Bu nedenle pek çok sektörde kullanılabilir. Duvar ve benzeri yüzeylerde kalmış inatçı bant lekelerinin çıkarılmasında da kullanılmaktadır. Bir beze bu kimyasaldan biraz sıkıp duvarı sildiğiniz de en zor çıkan bant kalıntılarının bile duvardan söküldüğünü görebilirsiniz. Renk solması durumlarıyla karşılaşmamak için duvarın aşırı ovalanarak silinmemesi önerilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası