kayıp ehliyet başvuru dilekçe örneği / Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi

Kayıp Ehliyet Başvuru Dilekçe Örneği

kayıp ehliyet başvuru dilekçe örneği

Kayıp Ehliyet İçin Gerekli Belgeler ve Evraklar Nelerdir?

Sürücü belgesi yani halk arasında bilinen adıyla ehliyet kişilerin trafikte araç kullanmalarını sağlayan önemli bir belgedir. Trafikte araç kullanmak istiyorsanız, sürücü belgenizin olması gerekmektedir. Ehliyetsiz olarak trafiğe çıkmak büyük suçtur ve maddi olarak da cezası bulunmaktadır. Ehliyetiniz yokken, trafiğe çıkmayın.

Ehliyet çıkarmak ne kadar zorlu bir süreç ise, ehliyet kaybedildiğindeki işlem de aynı şekilde zorludur. Yeni düzenlemelere göre, ehliyet işlemleri artık Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü biriminde yapılmaktadır. Ehliyetini kaybeden kişiler internet üzerinden Kayıp ehliyet için gerekli belgeler ve evraklar konusunda araştırma yapmaktadır. Bizler de bu noktada sizlere merak edilen soruları cevaplandırmak istiyoruz. Ehliyet kaybedildiğinde, belirli bir miktarın ödenmesi gerektirildiği gibi, bazı evrakların da hazırlanması gerekiyor. Peki, kayıp ehliyet ücreti nedir? Kayır ehliyet için hazırlanması gereken belgeler nedir? Sorularınızın cevabını blog yazımızda bulabilirsiniz.

Kayıp Ehliyet Hakkında

Kayıp ehliyet için gerekli belgeler ve evraklar konusunu araştırıyorsanız aşağıdaki bilgiler sizin için faydalı olabilir.

Ehliyetinizi çaldırdıysanız ya da kaybettiyseniz, ilk olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapmanız gerekmektedir. Bunun için, bulunduğunuz bölgedeki Nüfus Müdürlüğünden randevu almak için ALO ’u aramanız veya kurumun web sitesinde girmeniz yeterli olacaktır.

Müracaatınız ardından sizlere 15 günlük bir geçici ehliyet verilecek. Yeni ehliyetiniz belirttiğiniz adresinize gelene kadar geçici ehliyetinizi sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Kayıp Ehliyet İçin İstenilen Belgeler Nelerdir?

  • Pasaport – Nüfus Cüzdanı ya da Avukatlık Kimliği,
  • Kan grubunuzu gösteren belge
  • Parmak iziniz ve dilekçe
  • Biyometrik fotoğraf (1 adet)
  • Sürücü olur sağlık raporu. Sağlık raporu için de kimlik belgesi ve 1 adet biyometrik gerekmektedir.
  • Değerli kâğıt ve harç bedelinin ödendiğine dair dekont
  • Adli sicil kaydı

Kayıp olan ehliyetiniz için yukarıdaki belgeleri toparlayarak başvurmanız yeterli olacaktır.

Öncelikle ücreti herhangi bir vergi dairesine ya da bu konu ile ilgili olan bankalara yatırmanız gerekiyor. Ödemeniz gereken miktar ise sadece 15 TL’dir. Bu tutarı içeriği şu şekildedir:

  • 15 TL’nin sadece 13 TL’si kâğıt için alınan bedeldir.
  • Kalan 2 TL’si ise, hizmet bedelidir.

Bu miktarı ödediğiniz zaman ve gerekli belgeleri toparladığınız zaman, ehliyetinizi yeniden çıkartabilirsiniz.

Ehliyet Kaybedildiğinde Bir Ceza Ödenir Mi?

Siz de, ehliyetlerini kaybettiği zaman bir ceza ödeyip, ödemeyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz.  

Ehliyetinizi kaybettiğinizde yeniden ehliyet çıkarmak için yukarıda söylediğimiz 15 TL kâğıt ve hizmet bedeli dışında hiçbir şekilde başka bir bedel ödemezsiniz. Kısacası, ehliyeti kaybetmenin cezası bulunmamaktadır. Ancak ehliyetinizi ikinci kez kaybettiğiniz zaman, TL bir bedel ödemeniz gerekecektir. Ehliyetinizi yeniden çıkarttıysanız, biraz dikkatli olmanızı öneriyoruz.

SÜRÜCÜ BELGESİ GERÇEKLİK BELGESİ BAŞVURUSU (Posta ile yapılabilir)

1) Dilekçe (nereye, ne amaçla verileceği açıkça yazılmalı, dilekçenin altında adınız-soyadınız, T.C. Kimlik numaranız, telefon numaranız ve imzanız olmalı).

2) Sürücü belgenizin önlü-arkalı fotokopisi (seri numarasının tam çıktığına emin olunuz).

3) Pasaport fotokopisi (ön sayfa)

4) yen işlem ücreti

5) Kırmızı Letter Pack (reta- pakku) iade zarfı (alıcı kısmına kendi adres bilgilerinizi yazınız).

KAYIP VEYA ESKİ TİP EHLİYETİ YENİ TİP EHLİYETE YENİLEME İŞLEMİ ( Temsilciliğimize Bizzat Gelinmelidir, Posta ile Yapılamaz )

Mevzuatımızda yapılan değişiklikler çerçevesinde, sürücü belgesi yenileme başvuruları yurtdışı temsilciliklerinden yapılabilir hale gelmiştir. Bu kapsamda (G sınıfı-iş makinası hariç tüm sınıflardaki) sürücü belgelerini yeniletmek isteyen vatandaşlarımızın aşağıdaki hususları göz önünde bulundurarak başvuruda bulunmaları mümkündür:

-Vatandaşlarımız adres beyanlarının bulunduğu misyon dışında başvuruda bulunamayacaklardır. Örnek olarak, Nagoya Başkonsolosluğumuz görev bölgesindeyseniz Tokyo Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi’ne başvuruda bulunamazsınız.

1. En az 6 ay önce adres beyanında bulundunuz mu? Bulunmadıysanız, başvuru yapamazsınız. Örnek olarak, adres beyanınız 5 ay önce yapılmışsa, başvuru için 1 ay daha beklemeniz gerekecektir. Bu vesileyle, Japonya’da geçerli oturum izni olmayanların (zairyu kartı olmayanların) adres beyanının alınamadığı dikkatinize sunulur. Keza, karihomen statüsündekiler adres beyanında bulunamazlar.

2. Japonya’da mukim bir doktordan alınmış “sürücü olmasına engel bir durum yoktur” (運転に関わる健康上の問題はありません) ifadesini içeren sağlık raporu ve tercümesini edininiz. Rapor ve tercümeleri başvuru sırasında taranarak Türkiye’ye iletileceğinden tercümelerin yeminli tercümanlarca yapılması gerekmektedir. Yeminli tercüman listesinemonash.pw
adresinden erişilebilmektedir. Tercüme onay ücreti yılı için ,- JPY’dir. Raporun hangi doktordan alınacağı hususu vatandaşlarımızın seçimine bağlıdır.

3. Sürücü belgesi yenileme işleminde ödenmesi gereken Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı payının ekte listesi sunulan bankalara başvuru sahibi tarafından (internet bankacılığı ile) doğrudan veya Türkiye’de bulunan yakınları tarafından yatırılması gerekmektedir. Anılan ödemeyi yapmayan vatandaşlarımızın başvurularının alınması teknik olarak mümkün olamayacaktır. Banka hesap numaralarını anılan vakfın internet sitesinden edinebilirsiniz (monash.pw). (TPTGV'nin internet sitesinde olabilecek aksaklıklardan, değişikliklerden temsilciliklerimiz sorumlu değildir).

4. Başvuru öncesinde, başvuru sahiplerinin e-devlet üzerinden sicil kaydı çıkartarak aslını ibraz etmesi gerekmektedir. E-devlet şifreniz yoksa, Tokyo Büyükelçiliği veya Nagoya Başkonsolosluğundan temin edebilirsiniz. Adli sicil belgesi ibraz edememeniz durumunda, Temsilciliklerimiz tarafından düzenlenebilmektedir. Ancak bu durumda başvuru sürenizin uzayacağını hesaba katarak, önceden adli sicil belgenizi hazırlamanız önem arzetmektedir.

5.Başvuru için iki adet beyaz fona biyometrik ( arka fonu beyaz), vesikalık fotoğraf getiriniz.

6. Varsa kan grubunuzu belirtir belgenizi getiriniz. Yoksa, yazılı beyanınıza göre kan grubunuz yazılacaktır.

7. Başvuru sırasında parmak izleriniz ve imzanız alınacaktır.

8. Başvurunun tamamlanmasını müteakip değerli kağıt bedeli alınacaktır. Yenilenen, yeni tip sürücü belgesi ise bu bedel yılı için ,-JPY’dir. Eski tip sürücü belgelerinin yenileme işlemlerinde alınacak değerli kağıt bedeli ise ,-JPY’dir.

9. Posta ücreti olarak ,-JPY tahsil edilecektir.

-Düzenlenen yeni sürücü belgeleri posta ile Türkiye’den gönderilecektir. Japonya’ya ulaşmasını müteakip yeni tip sürücü belgeleri başvuru sahiplerine şahsen, tutanak karşılığı teslim edilecektir. (Şayet, posta ile sürücü belgenizin adresinize gönderilmesini istiyorsanız, sürücü belgenizin konsolosluklara erişmesini müteakip teslim aldığınızın sayılmasını kabul ettiğinizi ve postada kayıp halinde kaybın sorumluluğunu üstlendiğinize dair bir dilekçe vermeniz gerekecektir. Sürücü belgesinin posta ile gönderilmesini isteyenlerin ayrıca üzerinde adreslerinin yazılı olduğu 1 adet “letterpack” getirmeleri uygun olacaktır).

-Başvuru sırasında dileyen vatandaşlarımız bu bilgi notunaekli, yukarıdaki hususların hepsini içeren dilekçe metnini kullanabilirler.

-Başvuru sırasında ibraz edilen sürücü belgesi iptal edilerek iade edilecektir.

-Öte yandan, yukarıdaki uygulamanın uluslararası sürücü belgelerini kapsamadığı, sadece mevcut sürücü belgelerinin yenileriyle değiştirilmesiyle kısıtlı olduğu ihtiyaten dikkatinize sunulur.

Ehliyet başvurusu için parmak izimi Büyükelçilik doğrudan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderebilir mi?

Yurdışı temsilcilikleri marifetiyle NVİGM'ye başvurulardan bağımsız olarak parmak izi gönderilmesi mümkün değildir.

İlgili Dosyalar

Dilekçe Örneğmonash.pw

Polis Güçlendirme Vakfı Anlaşmalı Bankalar monash.pw

Kayıp Ehliyet İşlemleri

Sürücü ehliyeti kayıplarının arttığı son dönemde, ehliyetini kaybedenlerin ne yapacağı merak konusu. Bildiğiniz gibi, trafikte araç kullanırken ehliyetiniz mutlaka yanınızda olmalı. Eğer kontrolde sürücü belgenizin yanınızda olmadığı tespit edilirse, büyük cezalar ödemek zorunda kalabilirsiniz. İdari para cezası ödememek için araç kullanırken şahsınıza ait sürücü belgesini yanınızdan ayırmamalısınız.

Ehliyetimi kaybettim, ne yapmalıyım? Ehliyetim çalındı, nereye başvurmalıyım?  Gibi sorular soruyorsanız, sizler için bir rehber hazırladık. Güven Sürücü Kursu olarak bu süreçte de hepinizin yanındayız. Güven Sürücü Kursu olarak hem çıkan ehliyet soruları hem de direksiyon eğitimi alanındaki başarılarımızı gururla sergiliyoruz. Şimdi ise ehliyet kaybedildiği takdirde hangi adımları atmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Rehberimizde adım adım yapmanız gereken işlemleri anlatacağız.

Kayıp Ehliyet Yenileme İşlemleri

Sürücü ehliyetiniz kayıp olduysa veya çalındıysa, yeni ehliyet çıkartmak için Nüfus Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmanız gerekiyor. Bunun öncesinde Alo hattını arayarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu alabilirsiniz.

Randevu almadan önce, yeni ehliyet alabilmek için sağlık raporu almanız gerekiyor. Nasıl ilk ehliyetinizi alırken ‘Sürücü Olur Sağlık Raporu’ almanız gerekiyor ise, ehliyetinizi kaybettiğinizde de yeni ehliyete sahip olabilmek için bu belgeyi temin etmelisiniz. Aile hekiminizden, hastaneden, size en yakın sağlık kuruluşundan bu belgeyi alabilmeniz mümkün.

Sağlık raporunu temin ettikten sonra, sürücü ehliyeti almak için değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı gibi belirli ücretler ödemeniz gerekiyor. Burada ödeyeceğiniz miktarı belirleyen unsur, ehliyetinizin tipi. Eğer ehliyetiniz eski tip ise 13 TL değerli kâğıt bedeli, 2 TL vakıf payı bedeli ödemeniz gerekli. Yeni tip ehliyet ise, değerli kâğıt bedeli olarak TL, vakıf payı olarak 65 TL ödeme yapmalısınız.

Ehliyet Yenileme İçin Hangi Belgeler Gerekli?

Sağlık raporunuz hazır ise ve gerekli ödemeleri yaptıysanız, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne gitmeden önce bazı belgeleri hazırlamanız gerekiyor. Yeni ehliyet almak için sizden istenecek belgeler:

  • Nüfus Cüzdanı
  • "Sürücü Olur" Sağlık Raporu
  • Biyometrik Fotoğraf (1 adet)
  • Kan Grubu Kartı (kan grubunuzu bilmiyor iseniz)
  • Değerli Kâğıt Bedeli ve Vakıf Payının Ödendiğine Dair Belge

Bu belgeleri hazırlayıp Nüfus Müdürlüğü’ne gittiğiniz takdirde ekstra olarak yapacağınız bir işlem kalmıyor. Başvuru esnasında yeni sürücü belgesi alacağınıza dair bir dilekçe yazacaksınız ve parmak iziniz alınacak. Bu adımdan itibaren yeni ehliyetinizin gelmesini bekleyebilirsiniz.

Bahsettiğimiz adımlar ve ödenecek tutarlar dışında, ehliyet kaybetme veya çaldırma cezası bulunmuyor. Sadece yeni ehliyet için gerekli giderleri ödemeniz gerekiyor.

Ehliyetimi Kaybettiğimde İlan Vermek Zorunda Mıyım?

Sürücü ehliyetinizi kaybettiğiniz takdirde gazeteye veya başka bir platforma ilan vermek zorunda değilsiniz. Sadece Nüfus Müdürlüğü’ne başvurmanız ve gerekli belgeleri temin etmeniz yeterli. Nüfus Müdürlüğü sizden herhangi bir ilan verme şartı sunmuyor. Siz dilerseniz istediğiniz platformlarda kayıp ilanı verebilirsiniz. Bu süreçte ehliyetim benden izinsiz kullanılır mı? Başıma bir iş gelir mi? Soruları kafanızda dönüyor ise, şüpheye düşmenize gerek yok. Nüfus Müdürlüğü’ne yeni ehliyet için başvurduğunuz takdirde, sistemde ehliyetinizin kaybolduğu bilgisi yer alacaktır.

Yeni Ehliyet Kaç Günde Teslim Edilir?

Ehliyetiniz kaybolduğunda ve yeni ehliyet için başvuruda bulunduğunuzda size iki haftalık geçici ehliyet belgesi verilir. E-devlet üzerinden de ‘Geçici Sürücü Belgesi Sorgulama’ bölümünden geçici ehliyetinizi temin edebilirsiniz. Bu ehliyet belgesi ile trafiğe çıkabilir, araç kullanabilirsiniz. Yeni ehliyetiniz ise bir hafta – on gün arasında belirttiğiniz adrese teslim edilecektir. Son zamanlarda yeni ehliyetin teslim süresi en geç bir haftadır.

Güven Sürücü Kursu ile ehliyet kayıp işlemleri, ehliyet fiyatları, sürücü belgesi dönüşümü ve ehliyet için gerekli evraklar gibi önemli tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Bunu dışında en iyi Denizli direksiyon hocasından başarılı bir direksiyon eğitimi alabilir, teorik sınavlarınızı kolayca geçebilir ve hayalinizdeki sürücü ehliyetine sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken web sitemizi ziyaret etmek veya şubemize başvurarak kursiyerlerimizden birisi olmak!


nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır