ilaç son kullanma tarihi geçerse ne olur / Ahmet Ufodemiral | VK

Ilaç Son Kullanma Tarihi Geçerse Ne Olur

ilaç son kullanma tarihi geçerse ne olur

Kuban kırmızısı, yumurta türündeki tavukların temsilcisidir. Kuşlar erken olgunluk, iyi yumurtlama ve içeriğin iddiasızlığı ile ayırt edilir. Ilıman iklime iyi adapte olan Kuban tavukları hem büyük çiftlikleri hem de küçük özel çiftlikleri yetiştirebilir.

Cins tarihi

Kuban kırmızı ırkı, 1995 yılında Rusya'da yetiştirilen oldukça verimli bir çapraz cins. Damızlık Labinsky fabrikası, Krasnodar Bölgesi (Kuban) 'dir. Seçimin amacı: ılıman bir iklime iyi adapte edilmiş, son derece üretken autosex yumurta krosunun yaratılması.

Yaratma dahil edildi:

  • en verimli yumurta cinsi leggorn beyazı (İtalya)
  • koyu kahverengi rengin karakteristik kuş tüyü olan rhode adasının et ve yumurta cinsi.

Yeni cins, seleflerinin en iyi özelliklerini birleştiriyor.

Önemli!Kuban tavukları ülkeler arasındadır.Cins özelliklerini korumak için endüstriyel ölçekli bir tesiste çapraz yetiştirme yapılır.Küçük bir çiftlikte, verimliliği belirli bir seviyede tutmak zordur, bu nedenle küçük çiftlikler kuluçkalık yumurta alımını uygular.

Kuban tavuklarının açıklaması

Kuban kırmızı tavuklar ılıman bir iklimde yaşam için mükemmel bir şekilde hazırlanmıştır. Beslenme ve bakım konusunda iddiasızlar, neredeyse hastalanmıyorlar ve yavruların iyi hayatta kalmalarıyla karakterize ediliyorlar.

Kuban tavuklarının doğası huzurlu, evlerin diğer sakinleriyle kolayca anlaşabiliyorlar. Cins, yüksek korozyon direnci ile ayırt edilir, çünkü hangi katmanların hangi şartlarda olursa olsun yüksek verimi koruduğu.

Görünüm karakteristik

Kuban tavukları, yumurta ırklarının karakteristik görünümüne sahiptir: geniş bir sternum ve hacimli bir mideyle hafif, yükseltilmiş kama şeklindeki bir gövdeye sahiptir.

görünümdış
kafaorta boy
ibikerkeklerde kırmızı renkli kırmızı beş uçlu yaprak benzeri kret ve tavuklar için küçük bir tarak
gagagüçlü sarı gaga
gözlerigözlerdeki iris turuncu, genç kadınlarda - sarı
boyunuzun tüylü değil
memevolumetrik
göbekkalın, aşağı büyük
kanatlaryoğun tüy ile orta boy
kuyruktabanda geniş, yemyeşil, gövdede bir açıyla 35 ° 'de
ayaklarkısa, ince, sarı
Tüyleri ve rengirenk - kırmızı, parlak kırmızı, tüyler daha koyu bir gölgeye sahip olabilir

Cins, autosexual olduğundan, tavuklar neredeyse bebeklikten ayırt edilebilir: erkekler açık sarıdır, tavuklar açıktır.

Üretken nitelikler

Modern yetiştiriciler, yalnızca yeni cinslerin yetiştiriciliğini değil aynı zamanda yumurta başına yüksek verim ve düşük maliyetle tavuk üretme görevi olarak belirlenmiştir. Kuban tavukları da bu şartı yerine getiriyor.

Tavuklar geç düşene kadar düzenli seyahat eder. En yüksek yumurta üretimi, ilk 2 yıldır ve bundan sonra verimlilik düşer. Yumurta ağırlığı da değişir. Genç tavuklar daha az yumurtaya sahiptir, ancak daha iyi tada sahiptirler ve kompozisyonda daha faydalıdırlar.

Verimliliğin yüksek olması için, doğru sıcaklık rejimini sağlamak gerekir (18 lowerº'den düşük değil). Diyetteki üreme düzeneğinin oluşumu sırasında çok fazla kalsiyum ve vitamin içermesi gerekir. Yüksek kaliteli beslenme iyi verimliliği garanti eder.

karakter

Kuban tavukları sakin ve cansızdır - bu sadece katmanlar için değil aynı zamanda erkekler için de geçerlidir. Diğer kuşlarla çatışmazlar. Muhtemelen, onların sakin kuşları, genetik seleksiyona ve ayrıca yumurta ırklarının tavuklarının genellikle biraz çelişkili olduğu gerçeğine borçludur.

Kubanoks'un çok önemli bir avantajı, hiç çekingen olmadıklarıdır. Bu nedenle, tavuk kümesi ve padok kuş verimliliğinden ödün vermeden gürültülü bir alanda olabilir.

Önemli!Kuban tavuklarının hafif ağırlığı nedeniyle daha büyük, daha agresif kuşlar (tavuklarla veya hindilerle savaşan) ile birlikte tutulmaları önerilmez.

Avantajlar ve dezavantajlar

  • Cinsin Avantajları:
  • yüksek verimlilik - yılda yaklaşık 300 yumurta;
  • 180 günde erken vade ve en yüksek performans;
  • maksimum üretkenlik süresi yaklaşık 80 haftadır;
  • genç hayvanların iyi hayatta kalması;
  • yaşanabilir karakter;
  • stres direnci;
  • yeni koşullara hızlı adaptasyon;
  • Tavukların cinsiyetini minimum yaştan ayırt edebilme.
  • Cinsin dezavantajları:
  • Küçük çiftliklerde ürerken haçların üretken niteliklerini korumak zordur;
  • yumurtlamanın başlangıcından itibaren 150-180 gün sonra, yumurtlayan tavukların verimliliği düşmeye başlar ve bir yılda% 60'a düşer;
  • hafif;
  • yumurta tavuk eti yeterince sulu değil.

Bakım ve bakım özellikleri

Bakım, doğru beslenme ve yaşam koşullarına özen göstermeyi içerir. Kuban tavukları kafeslerde (büyük çiftliklerde) veya yerde (küçük çiftliklerde) muhafaza edilebilir. Taban içeriği ile iniş yoğunluğu metrekare başına 6-8 piliçtir. m.

Ev yeterince aydınlık olmalı. Verimliliği yüksek seviyede tutabilmek için gün ışığı saatleri en az 14 saat olmalıdır.

Hastalığın önlenmesi için düzenli altlığın değiştirilmesi ve tavuk kümesinin periyodik dezenfeksiyonu gerekir. Hastalıkları önlemek için - tavuk kümesini düzenli olarak dezenfekte etmek, vahşi hayvanlarla teması dışlamak ve ana sürüden sonra edinilen kuşlar için karantinaya almak gereklidir.

Tavukların yumurta ırkları arasında ayrıca ameraukana, Borkovskaya barbistaya, Hayseks, rhodonite, tıraş makinesi, bacak çubuğu, küçük, küçük ve boynuz bulunur.

Yetişkin katmanlar günde 3 kez beslenir.

Diyetlerinde mevcut olmalıdır:

  • tahıllar;
  • konsantre yem;
  • kök bitkileri;
  • yaprakları;
  • mineralleri.

Suya erişim sürekli olmalıdır.

Kuban tavukları yürüme olmadan yapabilir ve kafeslerde tutulabilir. Ancak yürümek, kuşların beslenmelerini besinlerle desteklemelerini sağlar. Bu yüzden, padokta ilerleyen tavukların yumurtaları daha fazla besin içerir.

Tavuk kümesi gereksinimleri

Ev, rüzgarların iç mekan sıcaklığını etkilemeyecek şekilde ayarlanmıştır. Kuzeyden ağaçlarla kaplı olması arzu edilir. Tavuk kümesi, yatar yer altı suyu ile ovada durmamalıdır.

Tavukların verimli bir şekilde muhafaza edilmesi için, evin nem, sıcaklık ve gaz kirliliği önemlidir.

Kendi elinizle 5, 10, 20 ve 50 tavuk için bir tavuk kümesi inşa etmeyi öğrenmeniz yararlı olacaktır.

  1. Kubanok için optimum sıcaklık 18 ° C'dir. 14 ° C'nin altındaki sıcaklıklarda, tavuklar daha az taşınır, bu nedenle yumurta üretimini korumak için ev yalıtılmalıdır.
  2. Bağıl nem% 60-70 düzeyinde olmalıdır. Sonbahar ve kış aylarında nem% 90'a ulaşabilir.
  3. Kuşların kendilerini rahat hissetmeleri için iyi bir havalandırma gerekir. Doğal havalandırma, tedarik ve egzoz boruları ile düzenlenir. Yeterli değilse, bir fan takın. Aşırı nem ile birlikte odadaki fazla amonyağı hızla giderir.

Kirlenmiş yatakları her 3 günde bir veya kirlendiğinde değiştirin. Besleyiciler ve içiciler, özellikle ıslak yemekten sonra günlük olarak temizlenir. Dezenfeksiyon her çeyrekte 1 kez yapılır. Hasta bir kuş tespit edilirse - aynı gün.

Aydınlatma, tavukların üretkenliğini etkiler. Tavukların gündüz saatlerinde yaklaşık 14 saat sürmesi gerekir. Bunu başarmak için kışın yapay aydınlatma gereklidir.

Tavuk kümesi zemin kuru saman, saman, kuru yapraklar ile kaplıdır. Optimum katman kalınlığı 0, 2 m'dir, yuvalar 5 katman için 1 yuva oranında kurulur. Boyut - 30 x 30 x 35 cm Tünek direkleri, 4-6 cm çapında çubuklardan yapılır, böylece kuşun pençeleriyle tüneli tutması elverişlidir. Tüneklerin yüksekliği en az 1, 2 m'dir.

Önemli!Doğal biyolojik döngüye uygun olarak, tavukların gündüz saatlerinde asla sabah saat 4'ten önce başlamaması gerekir.

Yürüyüş yard

Tavuklar için yürüyüşe ihtiyaç duyulmaktadır. Avlu, bir ağ veya ahşap bir çitle çevrilidir; 1.5 m'den daha az olmayan bir yükseklikte, yabani kuşlar ve avcılarla teması önlemek için bir ağ ile çekilir. 1 kat yürüme alanı en az 1 metre karedir. m.

Yürüme alanının bir kısmının güneşten gölgelenmesi tavsiye edilir. Burada 2 besleyici yüklemeniz gerekir - ıslak ve kuru yiyecekler ve bir içici.

Tekneleri beslemek ve kaseler içmek

İçme suyu için bir tankta en az 5 litre olmalıdır. Sıradan bir kova veya bir vakum veya meme ucu içicisi olabilir. Su taze olmalı. Optimum sıcaklık 20ºС'dır.

Besleyiciler uzun, kutu şeklinde olmalıdır.

Üretim Malzemesi:

1 kuş için yemlik bölgesi en az 10 cm'dir Tavukların tırmıkla yemesini önlemek için besleyiciler yerden 15 cm yüksekliğe yerleştirilir.

Önemli!Metal içeriği yüksek olan su böbreklerde sorunlara neden olur ve çok sert su kabuğun gelişiminde (düzensiz, tüberküllerde) ihlal şeklinde kendini gösterir.Kirlenme seviyesini azaltmak için arıtılmış su kullanın.

Gıda rasyon

Yem alımını etkileyen birçok faktör:

  • kanatlıların ağırlığı;
  • üretkenlik;
  • hava sıcaklığı
  • parçacık boyutunu beslemek;
  • enerji dolgunluğu.

Besleme karışımı homojen bir yapıya sahip olmalıdır. Optimal asimilasyon için gıda parçacıklarının boyutu endüstriyel yemdeki granüllerden daha büyük değildir. Yem çok küçükse, kuş daha az yiyecektir ve daha az besin alacaktır.

Besleme 3-4 dozda yapılmalıdır. Sabah ve akşamları tavuklar tahıl alır ve öğleden sonraları karıştırıcılar, yeşil ve konsantre yemler verilir.

Biliyor musunTaze, yeni döşenmiş bir yumurta ortalama 50-60 g maksimum ağırlığa sahiptir, depolandıkça, protein hacmindeki bir azalmaya (kurumaya) bağlı olarak ağırlık azalır.Bu nedenle, bir yumurtanın sadece 7 gün boyunca çok faydalı ve tıbbi olduğu düşünülür ve daha sonra yemek odası olarak adlandırılır ve yalnızca mutfak amaçları için kullanılır.

Kışın

Kışın, Kuban tavukları daha fazla tahıl ve daha az yeşil yem ister. Günlük yem ağırlığı 120 g'dır.Yemek yoksunluğu, çim unu ve maya yemi ile yapılabilir.

Günlük kış diyeti şunları içermelidir:

  • tuz ve tebeşir - 5-6 g;
  • ot unu - 10 g;
  • hayvan proteini - 50 g;
  • et ve kemik veya balık unu - 2 g;
  • kök bitkileri - 150 g;
  • yağlı kek - 10 g;
  • tahıl - 50 g;
  • Mishmash - 30 g.

Diyete saman eklenir. Ancak kök sebzelerin kaynatılması ve doğranmış biçimde verilmesi tavsiye edilir.

Yaz aylarında

Yaz aylarında yeşillikler diyette bol miktarda bulunur. Günlük yem alımı 150 g'dır.Yaz aylarında yürüyüşle beslenmenin büyük önemi vardır - bu da ek miktarda yeşillendirilmiş ve proteinli besinleri (böcekler, solucanlar) verir. Yürüyüş, kuşa diyetin yaklaşık% 30-40'ını sağlayabilir.

Günlük yaz diyeti şunları içerir:
  • tuz ve tebeşir - 5-6 g;
  • hayvan proteini - 10-15 g;
  • et ve kemik veya balık unu - 2 g;
  • yeşil gıda ve kök bitkileri - 50 g;
  • tahıl - 50 g;
  • konsantreleri - 50 g.

Biliyor musunDoğru diyet, çöpten fark etmek kolaydır.Beyaz kaplamalı koyu renkli yoğun bir çöp, dengeli beslenmenin bir işaretidir.

Sürü yenilenmesi planlandı

Her ne kadar tavuklar 10 yıldan fazla yaşayabilseler de, yumurta almak için kümes hayvanlarını büyütürken, sürünün planlı olarak değiştirilmesi 2 yıl sonra yapılır. Yaşla birlikte yumurta üretiminin azaldığı ve daha az yumurta bırakan kuşların bakımının kârsız olacağı unutulmamalıdır.

Saç dökülmesi ve yaş problemleri

Doğada, tavuk yumurtlayan en yüksek yumurta ilkbahar ve yaz aylarında düşer. Sonbahar kışa hazırlık dönemidir; Bu zamanda, gün ışığındaki ve yaşam ritmindeki değişimle ilişkili olan mevsimsel gelişim başlar. Eğer erimiş doğru şekilde geçerse, 1-2 hafta içinde bitecektir. Süreci sürüklerse, kuşların yardıma ihtiyacı var.

Kimyasal bileşim açısından, bir tüy bir proteindir. Yeni tüyün çabuk görünmesi için, tavuğa yüksek miktarda protein ve dengeli bir diyet sağlamanız gerekir - bu, kalıplama süresini azaltır. Protein, süzme peynir, yağsız süt, et ve kemik unu, balıkta bulunur.

Tavuk yetiştirmek nasıl

Tavukları eve yerleştirmeden önce, nem ve hava sıcaklığının normatif olanlarla uyumlu olduğundan emin olun: nem -% 60-70, sıcaklık 35-36ºº. Tavukların suya ve yemlere sürekli erişmesi gerekir. Broderinin zemini, günlük olarak değiştirilen kağıtla kaplıdır.

Doğru besleme

Dengeli beslenme, tavukların sağlığını ve iyi gelişimlerini sağlar. Kanatlı hayvanlarında 2 çeşit tavuk diyeti vardır: doğal beslenme ve endüstriyel karma yemler. Her iki bakış açısının da destekçileri ve rakipleri var. Yem hazırlamak için yeterli zamanınız yoksa, tavukları karma yemle besleyin.

Yaklaşık şema:

  • karma yem "Başlat" - doğumdan 3 haftaya kadar;
  • karma yem "Besi" - 3 haftadan 3 aya kadar;
  • “Son” karma yem - yetişkin tavuklar için.

Farklı yaştaki kuşlar için günlük ücret pakette belirtilmiştir. Tavukları en az 2 saatte bir kez besleyin.

Tavuklar doğal gıdalarla besleniyorsa, diyet şunları içerecektir:
  • 1-2 hafta - haşlanmış yumurta, süzme peynir, darı, haşlanmış havuç, muz yeşili;
  • 3-4 hafta - haşlanmış pancar, balık unu;
  • 5. - 6. hafta - yumurtayı diyetten çıkarın ve filizlenmiş tahıl, ezilmiş mısır ve buğday ekleyin.

Besleme sayısı kademeli olarak değişir. İlk 2 haftada civcivleri günde 8 kez beslemeniz gerekir. Her 2 haftada bir, yem sayıları bir azalır ve ikinci ayın sonunda tavuklar günde 3-4 kez beslenir.

Alınan gıda miktarı da haftada 5-10 g artarak kademeli olarak artacaktır. Suya erişim sürekli olmalıdır. İçme suyunun sıcaklığı 20 ° C'den düşük olmamalıdır.

Tavuklar verilmemelidir:

  • kirli veya çürümüş sebzeler;
  • et ve tütsülenmiş etler;
  • tatlılar ve çörekler;
  • insanların masasından yemek artıkları (yüksek miktarda yağ, tuz, şeker, baharat).

Eğer Kuban tavukları karma yem yerse, o zaman vitaminlerin içeriği pakette belirtilmiştir, bu yüzden çiftçilerin miktarlarını kontrol etmeleri uygundur. Eczanede vitamin eksikliği varsa, ek ilaçlar satın alınır - su ile birlikte kuşlara buharlaştırılan C ve D vitaminleri.

C vitamini kuşların soğuk algınlığını önlemesi için esastır ve D vitamini kemik oluşumu ve üreme sistemi için gereklidir.

Büyüme ve aktif yumurtlama döneminde, aşağıdakilere dikkat edilmelidir:
  • büyüme geriliği ile - diyet A, D vitaminleri eklemeniz gerekir;
  • düşük tüy kalitesi ile - A, E vitaminlerini ekleyin;
  • Yumurta üretiminde bir düşüş ile - A, D, B2 vitaminleri gerekir;
  • soluk yumurta sarısı, E vitamini eksikliğidir;
  • ince kabuk - kalsiyum ve D vitamini eksikliği

Biliyor musunHorozların harika anıları var.100 kişiyi veya hayvanı hatırlayabilirler.Bu özellik, yavru horozun tavuklarını yabancılardan ayırt etmesini ve suçluları hatırlamasını sağlar.

bakım

Tavuğun sağlığı çeşitli faktörlere bağlıdır - bu beslenme ve çevresel parametreler ve zamanında aşılamadır.

Öyleyse, hayatın ilk günlerinde, tavuklar hipotermiden muzdarip olmaz, broder'ları yaşamın ilk haftasında en az 33 ° C sıcaklığa sahip olmalıdır. Her hafta ile birlikte 2 derece azalır. Bağıl nem sürekli olarak% 60-70 seviyesinde kalır.

Bir havalandırma sistemi kullanırken, evde hiçbir taslak olmadığından emin olun.

Tavuklar ısı kaynağında kalabalık toplanırsa, bu onların soğuk olduğu ve hava sıcaklığının yükseltilmesi gerektiği anlamına gelir. Ama dağılırlarsa, tüyleri karıştırırlar ve uzanırlarsa, o zaman onlar için sıcaktır ve sıcaklığın düşürülmesi gerekir.

Erken günlerde, ev aydınlatması sabit olmalıdır. Daha sonra, aşağıdaki şemaya göre günün dinlenme ve aktivite aşamalarına bölünmesi tavsiye edilir: 2 saatlik uyku (ışıksız) ve 4 saatlik uyanıklıktan (ışık açık) oluşan 4 döngü. Referans noktası tavuklar için biyolojik gündür - saat 4'te.

Böyle bir programın avantajları şunlardır:

  • tavuklar senkronize edilir - tüm eylemler eşzamanlı hale gelir;
  • zayıf civcivler aktiviteyi arttırmak için daha güçlü olanlar tarafından uyarılır;
  • tavukların sağkalımı artar;
  • çiftçinin hayvancılığın büyüme parametrelerini kontrol etmesi daha kolaydır.

Büyüdükçe, gündüz saatlerinin süresi değişecektir. 1 aydan eski tavukların doğru gelişimi için, yürüyüşün düzenlenmesi gerekir. Diğer kuşlarla veya hayvanlarla temastan izole edilmeli ve iyi aydınlatılmalıdır. Yürüyüşe yemek ve suya sürekli erişim.

aşılama

Aşı, hastalığı önlemenin etkili bir yoludur. Aşılama programı bölgede kabul edilen sisteme bağlıdır. Sadece sağlıklı tavuklar için yapılır. Aşılama, bakteriyel ve viral etkilere karşı bağışıklık oluşturmak için gereklidir.

Aşıların çoğu zayıflamış veya öldürülmüş mikroorganizmalar, patojenler. Vücuda girer girmez, bağışıklık sistemi özel antikorlar üretmeye başlar. Sonuç olarak, aşılanmış tavuk hastalığa karşı bağışıklık kazanır.

Aşılama yapılır:
  • bir aerosol ile püskürtme;
  • ilacın aşılanması;
  • kas içi enjeksiyon.

Kullanım yöntemi, ilacın üretildiği forma bağlıdır. Tavuk ürünleri genellikle gagaya sokulur veya içme suyuyla birlikte içilir. İşlemden sonra, bir süre boyunca tavukların aktivitesi azaltılabilir - aşılamadan 3-5 gün sonra.

Tavuğun ağrılı, pasif veya başka rahatsızlık belirtileri olduğunu fark ederseniz - onu sürünün geri kalanından ayırın ve bir veteriner davet edin.

Aşılama programı şunları içerir:

  1. IBC'nin bir sprey şeklinde aşılanması veya doğumdan hemen sonra ve her 7-10 günde bir şemaya göre sökülme; ana ilaç Bioral aşıdır.
  2. Mikoplazmoz ve bakteriyel enfeksiyonların doğumdan sonraki ilk günlerde ve 20. günde içilerek önlenmesi; ana ilaçlar - Vitrocil, Doxin 200, Macrolan.
  3. İçme şeklinde 5. ve 25. günde stres önleme; Ana ilaç Hydrodex hayatidir.
  4. 12., 20. ve 30. günlerde salmonelloz ve kolibasteriyozun önlenmesi; ana ilaç Eripim'dir.
  5. 17. günde Vitaminizasyon; ana ilaçlar C vitamini, reçete edildiği gibi diğer komplekslerdir.

Önemli!Çok sayıda tavuğu kullanmanız gerektiğinde aerosol püskürtme uygundur.Şişeyi 15–20 cm mesafeden püskürtmek gerekir, akıntıyı tavuk kafasına yönlendirmek mümkün değildir.

Yaygın Küba Hastalığı

Кубанки, как и другие пернатые, могут подвергаться воздействию микробов и вирусов, механическим травмам, воздействию окружающей среды или условий содержания. Лечение зависит от природы заболевания.

Hastalığın ana belirtileri:
  • курица малоподвижна и не активна;
  • не контактирует с другими;
  • стремится найти укромное место;
  • перья взъерошены или есть залысины;
  • глаза тусклые;
  • пониженный или отсутствующий аппетит.

При инфекционных заболеваниях могут наблюдаться выделения из глаз или носа, диарея, воспаление слизистых оболочек. Больную птицу изолируют от остального поголовья. Курс лечения устанавливает врач согласно диагнозу.

Bulaşıcı hastalıklar

Инфекционные болезни вызываются проникновением в организм бактерий или вирусов. Они передаются от одной птицы к другой через общие предметы обихода, места выгула и т. д. Возбудитель также может попасть в птичник вместе с грызунами или кровососущими насекомыми.

Диагностику инфекционных болезней выполняют только в лабораторных условиях, т. к. большинство внешних симптомов свойственно всем инфекционным болезням, а неспецифические характеристики выявляются при обследовании соскобов слизистых оболочек, биохимического анализа крови.

Основные инфекционные болезни:

  • paratyphoid;
  • çiçek hastalığı;
  • Newcastle hastalığı;
  • туберкулёз;
  • микоплазмоз.

Чтобы предотвратить инфекционные болезни, птиц нужно вовремя вакцинировать, соблюдать гигиену в помещении и карантин для недавно приобретённой птицы. Если выявлена заболевавшая курица, её изолируют от остального стада и обращаются за помощью к ветеринару.

При подтверждении опасений врач назначает лечение для заболевшей птицы, вакцинацию остального поголовья и дезинфекцию птичника. Против некоторых болезней не существует эффективного лечения – в этих случаях больные птицы будут утилизированы.

Önemli!Некоторые инфекционные болезни птиц передаются людям– н апример, тиф. Поэтому, выявив больную курицу, соблюдайте меры профилактики и гигиены. Носите специальную одежду и перчатки.

Вызванные паразитами

Паразитарные инвазии встречаются среди кур довольно часто. Это могут быть гельминты, которые попадают в организм от контакта с почвой, травой, дождевыми червями. Или кожные паразиты – клещи, блохи, вши. Для профилактики заражения курам организуют зольную ванну.

Характерные признаки глистов:

  • anksiyete;
  • резкая потеря массы;
  • büyüme geriliği;
  • грязное перо в области клоаки.

При наличии кожных паразитов в местах укусов возникает сильный зуд, птица становится нервной. Участок, поражённый кожными паразитами, воспаляется, и на нём может наблюдаться выпадение пера. Вши и блохи диагностируются визуально, а клещи – по выпадению пера.

Лечение состоит из приёма инсектицидов и антигельминтных препаратов. Особенность приёма в том, что через 7 дней после первой обработки приём повторяют. Такая техника уничтожает сначала активных паразитов, а потом тех, которые успели вылупиться из отложенных яиц.

Незаразные болезни кур

Незаразные заболевания возникают в результате некачественных условий содержания. Общих симптомов такие болезни не имеют и рассматриваются по отдельности.

  1. Так, гиповитаминоз связан с недостатком витаминов в организме. Возникает вследствие недостатка каких-либо кормов: белковой пищи, зелени, корнеплодов и т. д. Лечение состоит из изменения рациона – в него добавляют хвойную муку, морковь, зелень.
  2. В результате приёма некачественных кормов возникает расстройство пищеварения.
  3. Сквозняки или переохлаждение станут причиной развития вирусных инфекций.

Лечение незаразных болезней подбирается в зависимости от диагноза. Но кроме лечения, понадобится также устранить причину, из-за которой возникла болезнь.

Дружелюбные кубанские куры обладают хорошим иммунитетом и при качественном питании и хорошем уходе дают до 300 яиц в год. Это очень выгодно для фермерского хозяйства. Хорошая приспосабливаемость к окружающим условиям позволяет их содержать людям без специальных навыков обращения с птицами.

Tercex писал(а):Казахи бы сказали кетіпті ме? Он (она, они), оказывается, ушел (ушла, ушли), что ли?

ой не говорите, это вечное оказывается/ что ли... прям взгрустнулось :wink:

Ulaş Gökçe писал(а):Tercex, şive kelimesini kullandı. Şimdi fırçayı yiyecek.

aslında yemiyecekti; şu an soru ekinin peşindeyım, hem de aynı şeyi iki defa tekrarlamaktan hoşlanmıyorum. Ama madem istiyorsunuz, fırçayı dün obsesyonkelimesini çift s ile yazan arkadaş iyiyecekti. (40 derece sıcaklık bahanesi geçmiyor, gece idi çünkü). :grin:Bunlar ısınma (ısıtma mı yoksa :grin::grin:) egzersiz idi, şimdi sadede gelelim.
Soru ekinin Kazakça'da, Özbekçe'de ve Kırgızca'da olduğunu dün yazmıştım zaten. (Tatarca'da da var sanki). Devam edelim: 1)В тюркских языках (и в некоторых угорских языках) есть вопросительное слово (иногда его называют частица), в турецком-mI, татарском-mI, кыргызском-BI, казахскомMA, финском-kO, северо-саамском-go. Примеры: келесің бе? (kk) келесиңби? (ky) tuletko? (fi) boađátgo? (se) "ты идешь?". Данная фонема является клитикой (a clitic) потому что ее фонологическая форма зависит от предыдущего слова, но синтаксически (а иногда орфографически) она самостоятельна.
2) Kumukça: вопрос невозможно передать с помощью одной только интонации: В кумыкскомязыке в вопросительном предложении появляется вопросительная частица – мы.
3) Kırgızca'da[/b] her iki soru tipi de var: вопросительное предложение с вопросительным словом, / вопросительное предложение без вопросительного слова (Ч. Тулеева)
4) Çuvaşça'davar herhalde: чув. –ши – вопросительная частица.

Ulaş Gökçe писал(а):Özetle diyorum ki mi-mu-mü soru ekleri olmadığı zaman bir melodi gerekiyor. Ya da bu melodi olduğu zaman ek gerekmiyor. Buradan yola çıkarsak neden bu halkların müziğe eğilimli olduklarını anlayabiliyor insan.

ne demek istediğinizi anladım. Soru, Türkoloji ile ilgili değil; genel dilbiliminin kapsadığı bir soru.
Средства выражения вопросительности:
1) Лексические единицы, выражающие сему вопросительности - н-р, вопросительные слова куда?
2) Морфологически выраженные показатели вопросительного значения - н-р, как раз-таки наша частица мы
3) Интонация и порядок слов в роли средств выражения вопросительного значения - ну это и так понятно.
4 Паралингвистические/экстралингвистические знаки в роли средств выражения вопросительного значения - н-р, жесты, мимика. http://www.krugosvet.ru/enc/gumanitarny ... l?page=0,4
Тут на самом деле все элементарно просто и пугаться не стоит. В языках, как правило, используется комбинация этих средств в разных пропорциях в зависимости от языка.
Yani, siz durumu aslında doğru tesbit etmişsiniz. Resmi tamamlamak için yazdığınız 2 ve 3 maddelere 1 ve 4 eklememiz lazım.
Müziğe eğilim konusunda, tabii ki bu etkinlerden biri olabilir. (hemen bir aksi dedil - Ruslar da aynı şekilde soru soruyorlar ama :wink:).
Olaya, daha geniş bir açıdan bakmak lazım: insan-mekan-zaman gibi :grin:Eşim olsa o zaten üretim araçlarından başlardı...

Ulaş Gökçe писал(а):Yıllarca izledim ama son izlediğimde çok etkilendim

renklisini beğendiniz mi? Tonlar çok hoşuma gitti.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir