psikoloji bölümü burs imkanları / Hangi Kurumlar Öğrencilere Burs Veriyor

Psikoloji Bölümü Burs Imkanları

psikoloji bölümü burs imkanları

başarı bursları

Boğaziçi Üniversitesi Başarı Bursları 

Başarı Bursları, üniversiteye giriş başarısına dayalı burslardır. Bu bursların türleri ve kriterleri her yıl Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve ilan edilir. Başarı Burslarında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda ilgili puan türlerinde OBP’nin 0 katsayısı ile çarpılması sonucu bulunan ilgili Yerleştirme Puanı esas alınır. Öğrencilerin dereceye girdikleri puan türü ile yerleştikleri bölümün puan türünün aynı olması ve Boğaziçi Üniversitesi’ne 1. tercihinde yerleşmek ön koşuldur. Başarı Burslarının devamı için Dil Hazırlık Okulunun bir yılda başarıyla tamamlanması gerekmektedir. Öğrencinin Genel Not Ortalaması her dönem için üzerinden 'ün altına düşmediği sürece de devam eder. Bir öğrenci KYK İlk Bursu haricinde iki Nakdi Burs aynıanda alamaz.

Üstün Başarı Bursu

Burs Şartları:

YKS sonucunda, SAY puan türünde ilk 1, EA puan türünde ilk 1, SÖZ puan türünde ilk 1, DİL (İng) puan türünde ilk 1 sıralamasında yer alan öğrencilere verilir.

İçerik:

  • Yılda 9 ay süreyle ,00 TL Nakit ödeme,
  • Superdorm Öğrenci Yurdunda 3 kişilik dairede tek kişilik odada konaklama,
  • Yemek Bursu (Aylık ,00 TL karşılığı, 9 ay süreyle),
  • Kitap Bursu (Yıllık ,00 TL)
  • SİNEBU Sinema Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
  • Kapalı Yüzme Havuzu ve Fitness Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
  • Açık Yüzme Havuzuna ücretsiz üyelik (yıllık).

Başarı Bursu-1

Burs Şartları:

YKS sonucunda SAY puan türünde ilk , EA puan türünde ilk , SÖZ puan türünde ilk , DİL puan türünde ilk  sıralamasında yer alan öğrencilere verilir.

İçerik:

  • Superdorm Öğrenci Yurdunda 4 kişilik dairede tek kişilik odada konaklama,
  • SİNEBU Sinema Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
  • Kapalı Yüzme Havuzu ve Fitness Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
  • Açık Yüzme Havuzuna ücretsiz üyelik (yıllık).

Başarı Bursu-2

Burs Şartları:

YKS sonucunda SAY puan türünde ilk , EA puan türünde ilk , SÖZ puan türünde ilk , DİL puan türünde ilk  sıralamasında yer alan öğrencilere verilir.

İçerik:

  • 3. Kuzey ve 4. Kuzey Öğrenci Yurtlarında konaklama,
  • SİNEBU Sinema Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
  • Kapalı Yüzme Havuzu ve Fitness Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
  • Açık Yüzme Havuzuna ücretsiz üyelik (yıllık).

Başarı Bursu-3

Burs Şartları:

YKS sonucunda SAY puan türünde ilk , EA puan türünde ilk , SÖZ puan türünde ilk , DİL puan türünde ilk  sıralamasında yer alan öğrencilere verilir.

İçerik:

  • 3. Kuzey ve 4. Kuzey Öğrenci Yurtlarında konaklama.

TÜBİTAK Başarı Bursu

Burs Şartları:

TÜBİTAK adına Uluslararası Bilim Olimpiyatları’na lise seviyesindeyken katılan ve Matematik, Fizik, Bilgisayar, Kimya, Biyoloji alanlarından herhangi birinde altın, gümüş, bronz madalya alan öğrencilere verilir.

İçerik:

  • SİNEBU Sinema Salonuna ücretsiz üyelik (yıllık),
  • Kapalı Yüzme Havuzuna ücretsiz üyelik (yıllık),
  • Açık Yüzme Havuzuna ücretsiz üyelik (yıllık).

Boğaziçi Üniversitesi Başarı Bursları öğrencinin Genel Not Ortalaması her dönem için üzerinden 'ün altına düşmediği sürece devam eder. Dil Hazırlık Okulu’nu bir yılda başarı ile tamamlamak önkoşuldur. Başarı Bursları Ekim-Haziran aylarında 9 ay süreyle verilir. Bir öğrenci KYK İlk Bursu haricinde iki Nakdi Burs aynı anda alamaz. 

Detaylı bilgi için funduszeue.info

Koç Üniversitesi her alanda yetkin ve dünya çapında kadrosu ve alt yapısı ile disiplinlerarası çalışma yapılacak ideal bir merkez konumundadır.
  • Üniversite giriş sınav sonucuna göre Koç Üniversitesi’ne burslu olarak yerleştirilen öğrenciler için tam burs ve %50 burs imkânı sunulmaktadır.
  • kontenjanlarımızın %46’sı Tam ve Kısmi burslu (%50) öğrencilere ayrılmıştır. Bu oran %41 tam bursa eş değerdir. 
  • Burslar üniversite giriş sınavı başarısına göre verilmekte olup, ayrıca destek burslarından faydalanma imkânı da mevcuttur. (KUDEB Programını inceleyiniz.) Burslarımız karşılıksızdır ve normal eğitim &#; öğrenim süresince devam etmektedir.
  • Koç Üniversitesi’nde burslar eğitim-öğretim ücretinden çeşitli oranlarda muafiyet sağlar, karşılıksızdır ve normal eğitim-öğretim süresince devam eder. Bursa esas normal eğitim-öğretim süresi Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi (4 yarıyıl) artı 8 yarıyıl (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı 12 yarıyıl); Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için 8 yarıyıldır (Tıp Fakültesi için 12 yarıyıldır); Hemşirelik Fakültesi öğrencileri hariç çift ana dal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı süresi artı 10 yarıyıldır (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı 14 yarıyıldır).
  • Üniversitenin düzenlemeleri dahilinde öğrenimlerine ve derslerine devam eden öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı yukarıda belirtilen sürenin dolmasından önce burs kaybı yaşamazlar.
  • Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam edebilir. Felsefe, Tarih, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Karşılaştırmalı Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya ve Hemşirelik bölümlerine yerleşen burslu öğrenciler başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri halinde bursluluk haklarını kaybederler. Diğer bölümlere yerleşen öğrencilerin başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri durumunda bursluluk haklarının devamı geçiş yapmak istedikleri bölümün bağlı olduğu fakültenin değerlendirmesine ve onayına tabidir.  Uluslararası Bakalorya (IB), Fransız Bakaloryası, Matura ve ABITUR Diploması ile yatay geçiş yapacak öğrenciler de bu uygulamaya dahildir. Diğer bölümlere yerleşen tam burslu öğrencilerin başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri durumunda bursluluk haklarının devamı geçiş yapmak istedikleri bölümün bağlı olduğu fakültenin değerlendirmesine ve onayına tabidir.
  • Daha önceki yıllarda Türkiye’de Koç Üniversitesi’ne veya başka bir üniversitenin lisans programına yerleştirilmiş olan öğrenciler Koç Üniversitesi’nin bir lisans programına tam burs kontenjanından yerleşseler bile, tam burs imkânından yararlanamazlar, ancak %50 Burslu olarak kayıt yaptırabilirler.

Koç Üniversitesi Destek Bursu Programı (KUDEB)

eğitim yılında, Yükseköğretim Kurumları sınavı (YKS) ile öğrencilerin yerleşebileceği iki temel burstan (Tam Burs ve % 50 Burs) biri olan % Tam Burs, eğitim ve öğretim ücretinden muafiyeti ifade eder. Buna göre Üniversitemize % Tam Burs ile yerleşen öğrencilerimiz Koç Üniversitesi Destek Bursu Programı(KUDEB) kapsamında verilen ihtiyaç burslarından bir ve/veya birkaçını alma hakkına sahip olabileceklerdir. Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere yurtlarda ücret ödemeden kalma olanağı, aylık masraflara katkı (cep harçlığı) ve ders kitabı giderlerine katkı ihtiyaca bağlı olarak ve Üniversitenin düzenlemeleri dahilinde devam etmek üzere sağlanabilir.

KUDEB Programı’na başvuru için öğrencilerden istenen tüm belgeler gizli tutulacaktır ve yalnızca KUDEB Programı değerlendirmesinde kullanılacaktır.

Başvuru detaylarını ve ayrıntılı bilgiyi Burslar Koordinatörlüğü KUDEB sayfasından edinebilirsiniz.

Burslar

% Burs (Tam Burs)

Koç Üniversitesi’nin Tam Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinden muafiyet sağlar. Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere yurtlarda ücret ödemeden kalma olanağı aylık  masraflara katkı (cep harçlığı) ve ders kitabı giderlerine katkı ihtiyaca bağlı olarak ve Üniversitenin düzenlemeleri dahilinde devam etmek üzere sağlanabilir. İhtiyaç dâhilinde yapılacak başvurular tercih döneminden başlayarak değerlendirilir. (KUDEB Programını inceleyiniz.)

%50 Burs (Destek Bursu)

Koç Üniversitesi’nin %50 Burslu programına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinin yarısını kapsar.

GSB Sporcu Bursu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Vakıf Üniversiteleri arasında imzalanan mutabakat metni uyarınca Bakanlığın belirlediği spor alanlarında son 4 yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen ve YKS yerleştirme sıralaması ilk içerisinde olan milli sporcular, YKS sonucuna göre yerleşmeleri halinde Koç Üniversitesi’nde % burslu okuyabilirler. Tam burs eğitim ücreti muafiyetini sağladığından diğer burslar için KUDEB’e başvurulması gerekmektedir.

Yine bu öğrenciler Bakanlıktan son 3 ay içinde aldıkları belgeleri [email protected] adresine mail atarak tercih döneminde onay alabilirler.

Detaylar için: funduszeue.info koordinatorlugu/gsbsporcubursu/

Şehit Çocukları Bursu

Üniversitemize YKS yerleştirme sıralaması ilk içerisinde yer alan, daha önceki yıllarda Türkiye’de bir lisans programına yerleştirilmemiş olan ve yerleştiği tarihte şehit çocuğu olan, burssuz ve %50 burslu programlarından birine girme hakkı kazanan tam burslu olarak kabul edilmektedir. Tam burs eğitim ücreti muafiyetini sağladığından ek burslar için KUDEB’e başvurulması gerekmektedir.

Bu öğrenciler tercih döneminde şehit belgelerini [email protected] adresine mail atarak onaylarını alabilirler.

Öğrenci Dekanlığı Çalışan Öğrenci Programı

Koç Üniversitesi öğrencilerine, üniversitenin çeşitli bölümlerinde ilgili mevzuata göre Üniversite eğitimleri süresince ücret karşılığıçalışarak deneyim  elde etme imkânı sunar.

Lisans Eğitim Ücreti

Koç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ücrete tabidir. ders yılında yerleştirilen öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil TL’dir; Tıp Fakültesi için KDV dâhil ,TL’dir*, Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için KDV dâhil TL’dir. Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.

Koç Üniversitesi’nde eğitim ücretleri yarıyıl bazında belirlenir ve ilan edilir. Güz dönemi için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil TL’dir. Üniversite kayıt döneminde sadece Güz dönemi ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil TL olacaktır.

Üniversite kayıt döneminde yıllık ücret ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi ücreti için de Güz dönemi eğitim ücreti uygulanır. Ödeme Güz ve Bahar yarıyıllarındaki dersleri kapsayacaktır.

Lisans eğitim ücreti yemek, yurt ve ulaşım giderlerini kapsamaz.

*Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllık eğitim-ücreti YÖK’e bildirildiği şekilde yer almakla beraber, Fakülteye YKS ile sadece tam burslu ve yarı burslu öğrenciler yerleşmektedir.  

HABERLER

Eğitimin pahalı olduğu ülkemizde, harçlar, konaklama, yemek, ısınma ,eğitim masrafları derken ortaya çok kabarık bir fatura çıkıyor. Bu faturada maddi imkansızlığı bulunan aileleri zor duruma düşürüyor. Geçim derdiyle uğraşmaya çalışırken, birde üstüne böylesine bir yük binince aileler çözümü çocuklarını okula göndermemekte buluyor.

Bir çok öğrenci eğitimine maddi imkansızlıklardan dolayı ya ara veriyor ya da hiç okuyamıyor. Üniversite sınavına girecek öğrenciler bu yüzden sınavı kazanmadan telaşa kapılıyor. İkamet ettiği ilden farklı bir ile okumaya giden öğrencilerin şanslı olanları Devlet yurtlarında kalmayı hak kazanırken, bu şanstan nasiplenemeyenler ise kendini ya özel yurtlara atıyor ya da aynı okulda eğitim gören öğrencilerle ev tutmakta buluyor.

Türkiye’de hayırseverlerin kurduğu kurumlar, maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimine devam edemeyen öğrencilerin eğitimle ilgili eksiklerini bir nebzede olsa gidermeye çalışıyorlar. Kurumlar eğitim süresi boyunca burs alma kriterlerine uygun belli sayıda ki öğrencilere 85 TL ile TL arasında değişen rakamlarda burs ücreti ödüyorlar. Vakıfların verdiği burslar öğrencinin eğitim derecesine göre farklılık gösteriyor. Mesela lise öğrencisi 85 TL ile TL arasında değişen rakamlarda burs alırken üniversite öğrencisinin bursu ise TL’den başlayıp öğrenim gördüğü alana göre Dolara kadar aylık burs almaya hak  kazanabiliyorlar.
Türkiye'de burs veren kurumlar

Eymür Kültür Vakfı :  Vakıf ODTÜ’lü öğrenciye yılda 10 ay lira burs ödemesi yapıyor. Vakıf bunun dışında özel başarı bursları veriyor. Burs başvuruları  Kasım ayında alınıyor ve değerlendirmeler yapılıyor. Bu değerlendirmeler sonucu belirlenen öğrencilere burs bağlanıyor. Vakfın bir diğer kolu olan İstanbul Mezunları Derneği ise öğrenciye 10 aylık lira burs ödemesi yapıyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan  funduszeue.info   adresinden  ulaşabilirsiniz.

Vehbi Koç Vakfı : Vakıf,  Türkiye’de yılda öğrenciye burs veriyor. Aylık üniversite öğrencisine lira burs ödemesi yaparken, meslek lisesi öğrencisine ise lira burs ödemesi yapıyor. Burslar, başvuran adaylar arasında maddi ihtiyaç sıralamasına göre ve yapılacak bir takım mülakatlardan sonra belirlenen öğrencilere veriliyor. Bu mülakatlardan sonra asil ve yedekler diye iki bölüm oluşturuluyor. Eğer ki asilden burs almayan olursa yedeklerde olan öğrencilere veriliyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan  funduszeue.info  adresinden ulaşabilirsiniz.

TEV : Türkiye Eğitim Vakfı,  kişiye yurt içinde burs verirken yurt dışında ise 80 kişiye burs veriyor. Üniversite öğrencisine üniversite öğrencisine TL ödeme yapılırken,  lise öğrencisine ise aylık TL burs ödemesi yapılıyor. Üstün başarı bursu ise  özel olarak seçilen 52 kişiye aylık  TL olarak ödeniyor. Üstün başarı bursu ilk kişiye 3 aşamalı testlerden geçirildikten sonra veriliyor. Burs başvuruları ise Haziran ve Eylül ayları arasında değerlendiriliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye  funduszeue.info   adresinden ulaşabilirsiniz.

Anadolu Vakfı : Anadolu Grubu'na bağlı olan Vakıf, öğrenciye 9 aylık TL  burs ödemesi yapıyor. Maddi imkanı olmadığını ispatlayan belge, anne ve babası olmayan öğrenciler, mülakatlara girip burs almayı hak kazanıyorlar. Sadece Devlet üniversitelerinde okuyanlara burs veriliyor.  Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye funduszeue.info  adresinden ulaşabilirsiniz.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı : Sabancı Grubu bünyesinde yılında kurulan Vakıf, kurulduğu yıldan bu yana  33 bin öğrenciye  burs veriyor. Vakıf her ay öğrenciye TL burs ödemesi yapıyor. Burs müracaatları 15 Eylül ile 15 Ekim tarihleri arasında değerlendiriliyor. Burs verilecek öğrenciler mülakatlar sonucu belirleniyor.

Sabancı Vakfı Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, karşılıksız ve öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor. Burslar, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale ediliyor. Sabancı Vakfı ders yılından başlayarak uygulamaya koyduğu Sabancı Vakfı-Vista Bursu ile burs programına her yıl yeni öğrenci ekliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye funduszeue.info  adresinden ulaşılabilir.

ÇYDD : Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak faaliyet gösteren dernek

Öğretim döneminde şu ana kadar   öğrenciye burs bağlanmış.
Dernek üniversite öğrencilerine ayda TL burs ödemesi yaparken, İlköğretim- lise öğrencileri ise ayda 40 TL burs veriyor. Dernek, sadece devlet okullarında okuyan ilköğretim ve lise öğrencilerine burs veriyor. Devlet Üniversitelerinin 1. öğretiminde okuyan üniversite öğrencileri burs almaya hak kazanıyor. Dernek, ekonomik olarak burs ihtiyacını belgelendirebilen öğrencilere burs veriyor. Burs başvuruları yılda 1 kez sadece Eylül ayında kabul ediliyor. Derneğin verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye  funduszeue.info  adresinden ulaşabilirsiniz.


Elginkan Vakfı : Elinkan Topluluğu tarafından kurulan vakıf, ilk yılında üniversite öğrencilerine yönelik burs programını başlatmıştır. Vakıf, burs programı ile İTÜ, ODTÜ, EGE, İÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde lisans düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilere karşılıksız burs vererek eğitime katkıda bulunmayı amaçlıyor. Vakıf, öğretim yılında toplam 75 öğrenciye, TL aylık olmak üzere 12 ay süreyle burs veriyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye funduszeue.info adresinden ulaşabilirsiniz.

TED : Türkiye Eğitim Derneği, şu ana kadar toplam öğrenciye burs veriyor. Derneğin burs uygulaması başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilerin öğrenimlerine TED okullarında devam etmelerine yönelik. Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrenciler, varsa bölgelerindeki TED okullarında gündüzlü olarak, yoksa pansiyonlu TED okullarında yatılı olarak okutuluyor. Öğrencinin cep harçlığı, servis, yemek , kitap-kırtasiye, kıyafet, yatılı ise pansiyon giderleri dernek tarafından karşılanıyor. TED okullarından Tam Eğitim Bursu ile mezun olan öğrencilerin üniversite boyunca da bursları devam ediyor.

TED burslarına başvurmak için;  T.C. vatandaşı olmak,  5, 6, 7, 8, 9. sınıflara devam ediyor olmak,
öğrencinin en son aldığı karne not ortalamasının arasında olması, gelir durumu itibariyle maddi desteğe kesinlikle ihtiyaç duyması,  başka kurum veya kuruluşlardan burs, ücret, kredi vb. yardım almıyor olması gerekiyor. Burs başvurusu yapan öğrenciler önce yazılı sınava giriyorlar. Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler mülakata alınıp, mülakat sonucu seçilip burs almaya hak kazanıyor. Burs sınavı 10 Nisan tarihinde yapılacak. Başvurular ise 4 Ocak tarihinde başladı ve 5 Mart tarihinde sona erecek. TED bursu ile ilgili detaylı bilgiye funduszeue.info  adresinden ulaşabilirsiniz.

Tefken Vakfı :  Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfi, her yıl Türkiye'de öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı lise, üniversite ve lisansüstü öğrencisine karşılıksız eğitim bursu veriyor. Tekfen bursları, sınavla girilen okulların öğrencilerine, sınav sonuçları ve başarı ortalamalarına göre veriliyor. Tekfen bursları ile ilgili bütün işlemler, yılından bu yana tümüyle internet üzerinden yapıfunduszeue.infor lise öğrencilerine TL, Üniversitelere TL, Master yapan öğrencilere TL aylık olarak funduszeue.info bursu ile ilgili detaylı bilgiye funduszeue.info  adresinden ulaşabilirsiniz.

Mehmet Zorlu Vakfı : Vakfın temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs alıyorlar. Vakıf,  eğitim döneminde öğrenciye burs veriyor. Üniversite burs başvuruları ilgili üniversitelerin burs ofislerinden yapılıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye funduszeue.info  adersinden ulaşabilirsiniz.

Hüsnü Özyeğin Vakfı : yılından bu yana yaklaşık öğrenciye burs veren Vakıf, ’in üzerinde üniversite öğrencisinin eğitimine de destek olmuş. – eğitim yılında ise üniversite öğrencisine destek veriyor. Burs başvuruları 15 Eylül Ekim tarihleri arasında yapılırken, burs ödemeleri 9 ay süreyle – Ekim ve Haziran ayları arasında  yapılıyor. Ekim ayında burs ile birlikte 1 defaya mahsus kitap yardımında bulunan Vakıf, Temmuz, Ağustos ve  Eylül aylarında burs ödemesi yapmıyor. Vakfın - eğitim/öğretim yılında aylık YTL ve aylık YTL olarak iki farklı burs miktarı bulunuyor.  Vakfın burslarıyla ilgili detaylı bilgiye funduszeue.info  adresinden ulaşabilirsiniz.

ALEV : Alarko Eğitim ve Kültür  Vakfı, eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl karşılıksız  burslar veriyor. Vakıf belli üniversite ve bölümlerde okuyan öğrencilere burs veriyor. Vakıf öğrencilerine aylık öğretim dönemi için TL burs veriyor. Ayrıca Endüstri Meslek Liselerinin ve Teknik Liselerin belli bölümlerinde öğrenim gören 25 öğrenciye aylık 85 TL burs ödemesi yapıyor. Vakffın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye  funduszeue.info  adresinden ulaşabilirsiniz.

Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı : Akkanat Holding bünyesinde kurulan ve bu güne dek 'in üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs sağlayan Vakıf, her yıl yaklaşık öğrenciyi desteklemeyi sürdürüyor ve burs verdiği öğrencilerin başarılarını da yakından takip ediyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye funduszeue.info  adresinden ulaşbilirsiniz.

Kibar Eğitim Ve Sosyal Yardım Vakfı : İlk, orta, yüksek ve lisans üstü eğitim düzeylerinde okuyan, araştırma ve inceleme yapan yetenekli, maddi olanaktan yoksun çocuklara ve gençlere, burs veriyor. Vakıf toplamda 60 öğrenciye burs veriyor. Üniversite öğrencilerine 12 aylık 85 TL burs verirken, İlköğretim öğrencilerine 75 TL burs funduszeue.info başvuruları  Eylül ayında yaplıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye  funduszeue.info  adresinden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Ticaret Odası Bursu :  Oda tarafından yılından bu yana her yıl artan sayıda karşılıksız burs veriliyor. Bugüne kadar burs imkanı sağlanan üniversite öğrenci sayısı ’in üzerinde.

Yükseköğrenim (lisans) Bursları : ÖSYM tarafından % burslu olarak yerleştirilen yükseköğrenim (lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinin belli fakültelerinde % şehit bursu ile eğitim ve öğrenim gören öğrencilere verilir. Başvurular  1 Ekim – 26 Kasım tarihleri arasında alınıyor.

Yüksek Lisans Bursları : Odanın çalışma alanında bulunan devlet üniversitelerinin belli bölümlerinde okuyan öğrencilere veriliyor. Başvurular 1 Ekim – 26 Kasım tarihleri arasında alınıyor.

Doktora Bursu : Türkiye içinde veya Yurtdışında öğrenim veren yükseköğretim kurumlarında doktora yapan öğrencilere funduszeue.info ve Yükseklisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden 3 veya üzerinden en az 75 olması gerekiyor. 1 ekim 26 kasım tarihleri arasında başvurular alınıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye funduszeue.info  adresinden ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK : Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Vakfı,  Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik etmek, bilim insanlarına destek vermek, toplumda bilim ve teknoloji kültürünün oluşmasına yardımcı olmak için faaliyet gösteriyor.

Üniversite Lisans Burs Programı :  Program kapsamında; yılı ÖSS sonucunda yapılan sıralamada, sayısal ağırlıklı puan türünde, belli bölümlerde ve belli başarı sıralamasına giren öğrenciye, Uluslararası Bilim Olimpiyatları takımlarında yer alan 14 öğrenciye, Uluslararası Proje Yarışması’nda dereceye giren 2 kişi de dahil olmak üzere toplam öğrenciye lisans bursu veriliyor. Bursiyerlere aylık TL burs bağlanıyor. Başvurular Eylül ayında değerlendiriliyor.

Yurt İçi Yüksek Lisans ve Yurt İçi Doktora Burs Programı :

 Program kapsamında; üniversitelerin belli bölümlerinde lisansüstü çalışmalar yapan üstün başarılı öğrencilere burs veriliyor. sonu itibarıyla bursiyerliği devam eden Yurt İçi Yüksek Lisans ve Yurt İçi Doktora bursiyeri olmak üzere toplam lisansüstü bursiyer bulunuyor. Normal bursiyerlik başvuruları Ekim tarihleri arasında tek dönem halinde; doğrudan bursiyerlik başvuruları ise 4 - 17 Mart / 30 Eylül Ekim iki dönem halinde funduszeue.info  adresinden online olarak alınıyor.

Burs Miktarı : Yurt İçi Yüksek Lisans Bursu’ndan başka burs, kredi, ücret, maaş, ticari kazanç vb. düzenli geliri olmayanlar için TL/ay, başka bir burs ya da desteği olanlar için TL/aylık olarak veriliyor.

Yurt Dışı Doktora Burs Programı :

 Program kapsamında; üniversite mezunlarının yurt dışında doktora yapmalarına destek olmak üzere, belli bölümde okuyan öğrencilere burs veriliyor.
yılı içerisinde program kapsamındaki bursiyer sayısı ’nu bulmuş. Başvurular 4 Ocak Mart tarihleri arasında   funduszeue.info   üzerinden online olarak alınacaktır.

Aylık yaşam gideri, öğrenim harçları ve sağlık sigortası da dâhil olmak üzere toplam burs miktarı en çok ABD Dolar. Aylık yaşam gideri en çok ( ABD Doları) üçer aylık dönemler halinde ödeniyor. Gidiş-dönüş yol giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanıyor.

Yurt Dışı Araştırma Burs Programı;

Programa yılı içinde aday başvurmuş ve adaya destek verilmiştir. yılı içerisinde program kapsamındaki bursiyer sayısı ’dir. Başvurular funduszeue.info  üzerinden online olarak alınacaktır. 1. dönemin son başvuru tarihi 26 Şubat ve 2. dönemin son başvuru tarihi 24 Eylül’dür.  Aylık burs miktarı Avrupa ülkeleri için en fazla Avro, diğer ülkeler için en çok Amerikan doları olup, araştırmanın yapılacağı yöredeki yaşam giderleri göz önünde bulundurularak saptanır.

Son Sınıf Lisans Öğrencileri İçin Yurt İçi Lisansüstü Programı :

yılında ilk kez uygulamaya konulan bu program kapsamında, üniversitelerin belli alanlarında lisans öğrenimlerinin son sınıfında olup da mezun olacakları yılı takip eden eğitim döneminde bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans veya lisans sonrası doktora programına başlayacak öğrencilere burs veriliyor.   Başvurular Mart tarihleri arasında funduszeue.info  üzerinden online olarak alınıyor.

Aylık burs miktarı, bu programdan alınan burstan başka burs, kredi, ücret, maaş, ticari kazanç vb düzenli geliri olmayan yüksek lisans öğrencileri için TL/ay, olanlar için TL/ay’dır. Doktora öğrencileri için bu miktarlar TL/ay ve TL/ay’dır. Doktora bursiyerlerine ayrıca yılda iki kez (Mart ve Temmuz burslarıyla birlikte) TL ek destek veriliyor.

Yurt Dışı Yüksek Lisans Burs Programı :

  yılında toplam 12 kişi desteklenmiş; 10 kişi bu program kapsamında yurt dışında yüksek lisans eğitimlerine başlamıştır. yılında ise toplam 6 kişi desteklenmiştir. Bu programla ülkemizin uzay bilim ve teknolojileri alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak hedeflenmektedir.  Başvurular 7 Aralık - 26 Şubat tarihleri arasında funduszeue.info  üzerinden online olarak alınıyor. Aylık yaşam ve kırtasiye gideri dahil olmak üzere,  aylık  burs miktarı ABD Dolarıdır.

Türkiyede Burs veren diğer kurumlar

Halis Toprak Vakfı funduszeue.info

Emin Horoz Eğitim Vakfı funduszeue.info
İstek vakfı funduszeue.info
İstanbul Teknik Üniversitesi funduszeue.info
Galatasaray Eğitim Vakfı funduszeue.infot
Boğaziçi Üniversitesi Vakfı funduszeue.info
Sema Yazar Gençlik Vakfı funduszeue.infot
Uran Vakfı funduszeue.info
21'inci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı funduszeue.info
Başbakanlık  Fonu funduszeue.info
Türkiye Petrolleri A.O. funduszeue.info
Milli Eğitim Bakanlığı funduszeue.info
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu funduszeue.info
İzmir Ticaret Odası funduszeue.info
İş Dünyası Vakfı funduszeue.info
Sağlık ve Eğitim vakfı funduszeue.info
İzzet Baysal Vakfı funduszeue.info
Teknik Eğitim vakfı funduszeue.info
Türk Anadolu Vakfı funduszeue.info
Ensar vakfı

(Ekotrent)

Bu haber toplam defa okunmuştur

EĞİTİM / BURS

Üniversite (lisans) mezunu (veya eşdeğer eğitim almış) olup, Japonya'da 1,5 veya 2 yıl süreyle (Japonca bilgisine sahip olunmaması halinde bu sürenin 6 aylık kısmı dil eğitimi için kullanılabilir) uzmanlık alanlarında araştırma yapmak isteyen kişilere yönelik bir burs programdır; Araştırma bursu olmasına rağmen Japonya'da Yüksek Lisans veya Doktora programına devam etmeye hak kazananlar da öğrenimleri süresince bu burstan yararlanabilirler. Düzenlenen sınavlarda başarılı olan Türk öğrenciler araştırma öğrencisi olarak Japonya'ya gönderilir.

Kontenjan: Kontenjan, yıllara göre değişiklik gösterebilir.

Burs Süresi: 

Nisan 20XX – Mart 20XX (24 ay) veya 
Ekim 20XX – Mart 20XX (18 ay)

Yüksek Lisans ve Doktora programlarına doğrudan kabul edilen öğrenciler için burs süresi, eğitimleri için gerekli süreyi ve 6 aylık Japonca eğitim süresini (gerekli olması halinde) kapsamaktadır.

Burs İmkânları:
Aylık Burs Miktarı: ~,- Japon Yeni * Yıllara göre değişiklik gösterebilir.

Ulaşım: Türkiye - Japonya arasında gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti

Okul Harcı: Giriş sınavı ücreti, kayıt ve harç ücretleri

Konaklama: Yabancı öğrenci yurtları veya üniversitelere ait yurtlarda konaklama hakkı verilmekte olup, uygun yer bulunmaması durumunda ev kiralama konusunda öğrenci işleri bürosundan yardım hizmeti verilmektedir. Ancak tüm bu konaklama masrafları burslu öğrenci tarafından karşılanmaktadır.

Sağlık Sigortası: Bir yıldan fazla Japonya'da yaşayacak yabancıların "Ulusal Sağlık Sigorta Sistemi"ne kaydolmaları ve aylık prim ödemeleri zorunludur. Burslu öğrencilerin gelirleri belirlenen sınırın altında ise indirim imkânından yararlanabilirler.

Çalışma Alanları:
Sosyal Bilimler (Edebiyat, Tarih, Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ekonomi, Pedagoji, Psikoloji, Sosyoloji, Müzik, Güzel Sanatlar, vb.)
Tabii Bilimler (Temel Bilimler, Mühendislik, Ziraat, Balıkçılık, Eczacılık, Tıp, Diş Hekimliği, vb.)
*Çalışmaların Japonya'daki üniversitelerde yapılabilir olması gerekmektedir. Şirket veya uygulama atölyelerinde yapılacak çalışmalar kapsam dışıdır.

Başvuracak Adaylarda Aranan Temel Şartlar:
Not: Aşağıda belirtilenler temel hususlar olup, detaylı bilgi için mutlaka o seneye ait başvuru bilgilerinin incelenmesi gerekmektedir. Detaylı başvuru bilgileri, sadece başvuru dönemlerinde internet sayfasında yer alır.

(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
(2) 35 yaşını aşmamış olmak.
(3) Üniversite mezunu veya son sınıf öğrencisi olmak.
* Prensip olarak doktora programından mezun olmuş olanlar ancak Japonya'da derece alacakları bir program için başvuru yapabilirler.
(4) Adayların Japonya'da yapacakları çalışmanın alanı, üniversitede eğitimini gördükleri alan (veya ilgili bir alan) olmalıdır.
(5) İngilizce veya Japonca dillerinden en az birini bilmek. Ayrıca Japonya'da Japonca öğrenmeye istekli olmak.
(6) En son mezun olunan okuldan (lisans/lisansüstü) alınan mezuniyet derecesi 70/'ün altında kalan öğrencilerin ya da okuduğu döneme kadar olan genel not ortalaması 70/'ün altında kalan son dönem öğrencilerinin başvuruları kabul edilmeyecektir.
(7) Japonya'daki üniversitelerde çalışmalarını yapmaya ruhsal ve bedensel olarak engeli bulunmamak.
(8) Burs süresince Japonya'da kalmasına bir engeli bulunmamak.

Seçim Yöntemi:
Japonya Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilecek "1. Aşama Seçim" sonucuna göre o yıl için belirlenen sayıda aday Japonya'ya tavsiye edilecektir. Nihai karar Japonya Hükümeti tarafından verilecektir.
"1. Aşama Seçim" üç aşamalı yapılmaktadır: (A) Ön Eleme, (B) Yazılı Yabancı Dil (İngilizce ve Japonca) Sınavı, (C) Mülakat Sınav.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası