xiaomi mi5 batarya kalibrasyonu / Sık karşılaşılan 6 Xiaomi Mi Band sorunu ve çözümü | DonanımHaber

Xiaomi Mi5 Batarya Kalibrasyonu

xiaomi mi5 batarya kalibrasyonu

Sık karşılaşılan 6 Xiaomi Mi Band akıllı bileklik sorunu ve &#;&#;z&#;m&#;

1Oy Ver

Xiaomi Mi Band akıllı bilekliğinizin kayışı, pil ömrü veya uygulamasıyla ilgili çözemediğiniz can sıkıcı bir sorunla karşılaştıysanız, bu rehber yazıya göz atmanızı öneririz. Xiaomi Mi Band 4, 5, 6 ve 7akıllı bileklik modellerinde sıklıkla görülen sorunlar ve çözümlerine odaklanıyoruz.

Eşleştirme sorunu

Xiaomi Mi Band’inizi Zepp Life (Mi Fit) veya Xiaomi Wear (Mi Fitness) ile eşleştirirken sorun mu yaşıyorsunuz? Aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Eşleştirme ve senkronizasyon işlemi sırasında Mi Band bilekliğinizin şarjının düşük olmadığından, şarjı bitmek üzereyse şarj adaptörüne bağlı olduğundan emin olun.
  2. Uygulama, Mi Band akıllı bilekliğinizi görmüyorsa telefonunuzun Bluetooth bağlantısını kapatıp yeniden açın.
  3. Mi Band’i telefonunuzla başarılı bir şekilde eşleştirdiniz ancak Zepp Life uygulamasını açtığınızda bilekliğinizle senkronizasyon olmuyorsa, uygulama üzerinden eşleşmeyi kaldırıp bir kez daha eşleştirin.
  4. Eski Mi Fit uygulamasından yeni Zepp Life uygulamasına geçtikten sonra eşleştirme, senkronizasyon vb. sorun yaşadıysanız, Mi Fit’e geri dönüp eşleştirmeyi kaldırmak sorunu çözebilir.
  5. Xiaomi Wear kullanıyor, Mi Band modelinizi bulamıyorsanız, eşleştirmeden önce uygulamadan bölgeyi Çin olarak değiştirmeyi deneyin.

Saat sorunu

Mi Band bilekliğiniz saati yanlış mı gösteriyor? Bu sorunun çözümü için oldukça basit.

  1. Telefonunuzun Bluetooth’unu geçici olarak devre dışı bırakarak bilekliğin bağlantısını kesin. Hemen açmayın, birkaç saniye bekleyin.
  2. Sonraki senkronizasyonda Mi Band’inizin saati telefonunuzun saatiyle eşleşecektir.
  3. Mi Band’i yeniden başlatmayı da deneyebilirsiniz. Bunun için Ayarlardan veya Daha Fazla - Sistem - Yeniden Başlat’a gidin. Mi Band açıldığında Zepp Life’da parmağınızı aşağı sürükleyip bırakarak senkronizasyonu sağlayıp saat sorununu çözebilirsiniz.

Şarj sorunu

Mi Band bilekliği şarj etmekte zorlanıyorsanız aşağıdaki çözüm yollarını deneyin:

  1. Bilekliğin şarj noktasını kontrol edin; toz, kir, tüy olmadığına dikkat edin. Kirliyse eski bir diş fırçası ve izopropil alkol ile nazikçe fırçalayın.
  2. Mi Band, şarj kablosuyla bağlı ancak şarj olmuyorsa, başka bir bilgisayara takarak şarj parçasının zarar görmediğinden emin olun.
  3. Mi Band’in üzerindeki pinlerin doğru şekilde hizalandığından emin olun. Şarj yuvası sayesinde Mi Band 4’te şaşırma ihtimaliniz yok. Mi Band 5 ve daha yeni modellerde kablo, bilekliğin gövdesine manyetik olarak tutunuyor.
  4. Duş aldıktan veya yüzdükten sonra bilekliğinizin açılmadığını veya şarj olmadığını fark ederseniz, contalarına su girmiş olabilir. Kuruması için birkaç gün ılık bir yerde bırakın.

Batarya (Pil) sorunu

Mi Band’iniz şar oluyor ancak pilin çabuk bittiğinden mi şikayetçisiniz? Pil tüketimini artıran birçok şey var. Sorunu gidermek için yapabilecekleriniz:

  1. Bilekliği birkaç kez şarj edip görmekte fayda var. İlk açılma, kurulum, güncellemelerin yüklemesi, ilk yazılımda çeşitli hataların olması veya başka bir sebepten yüksek güç tüketimi sorunu oluşabilir.
  2. Mi Band’i fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin veya pili %0’a düşürün. Ardından gece boyunca şarjda bırakın.
  3. Kullanmadığınız sağlık takip özelliklerini devre dışı bırakın. Kalp atış hızının sıklıkla takip edilmesi, uyku kalitesi izleme, stres ölçümü, bunlar pil tüketimini artıran özellikler.
  4. Ekran parlaklığını azaltın. Ayarlar - Ekran ve Parlaklık - Parlaklık Ayarı altından parlaklık seviyesini azaltabilirsiniz.
  5. Ekran açık kalma süresini düşürebilirsiniz.
  6. Bileğinizi kaldırdığınızda ekranın aniden açılmasını sağlayan uyandırma özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu özellikten vazgeçmek istemezseniz her zaman açık ekran özelliğini kapatabilirsiniz.
  7. Kan oksijen takibi (Mi Band 7 ile geldi) özelliğini devre dışı bırakın.

Bildirim sorunu

Bildirim takibi, çoğumuzun Xiaomi Mi Band’i alma sebeplerinden biri. Ancak bildirimlerin gelmemesi veya belirli bir uygulamadan uyarıların aniden durması gibi çeşitli bildirim sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. İşte bildirim sorunlarını çözmenin birkaç yolu:

  1. Pil tasarruf modunun açık olup olmadığını kontrol edin. Bu mod bildiğiniz üzere güç tasarrufu için bildirim uyarıları da dahil cihazınızın işlevselliğini sınırlar. Bildirimleri almak için devre dışı bırakın.
  2. Mi Band uygulamasına (Zepp Life veya Xiaomi Wear) sms erişimi, bildirim, arka planda çalışma izinleri dahil gerekli izinleri verip vermediğinizi kontrol edin. Telefonun ayarlarından da izinleri kapatıp açmayı deneyin.
  3. SMS uygulamanızın Mi Band’e bildirim göndermesine izin verildiğinden emin olun. Zepp Life’da Bildirimler ve Hatırlatıcılar bölümünde bulabilirsiniz.

Kayış sorunu

Mi Band bilekliğiniz beklediğinizden daha kısa sürede zarar görebilir. Xiaomi’ye göre, Mi Band parçaları 12 ay garanti kapsamında. Kayışın kendisi de 1 ay boyunca güvenceli. Bu, kayışın kusurlu olması durumunda bilekliği satın aldığınız tarihten itibaren bir ay içerisinde iade etme seçeneğiniz olduğu anlamına geliyor.

Cilt tahriş sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Mi Band’i taktıktan sonra cildinizde kaşıntı, kuruluk, kırmızılık fark ettiyseniz sorunu azaltmanın birkaç yolu var:

  1. İlk olarak farklı bir malzemeden yapılmış yeni bir kayış satın almayı düşünün. Daha yumuşak yapıda bir kayış tercih edebilirsiniz.
  2. Mi Band ile düzenli olarak spor yapıyorsanız, terledikten sonra bilekliğinizi düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Sporda ayrı günlük ayrı kayış kullanmanızda fayda var.
funduszeue.info Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayıfunduszeue.info haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

Akıllı telefonların hayatımıza girdiğinden beri birçok işimizi kolaylaştırdığı yadsınamaz bir gerçektir. Ama şarj sorunu ne yazık ki hala tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Bu yüzden nereye gidersek gidelim birçoğumuz şarj cihazlarımızı yanımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Ancak bu duruma düşmemek için telefonlarımızın batarya sağlığını korumamız oldukça önemlidir. Bunu yapmanın ise birkaç farklı yolu mevcuttur.

Android İşletim Sisteminde Batarya Testi Nasıl Yapılır?

Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store’dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir. Uygulama size şarjınızı %80’e kadar doldurmanızı önerir. Bu, bataryanızın hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlü olmasını sağlar ve evrensel olarak da kabul edilir. Etkili bir sonuç alabilmek için uygulamayı bir süre kullanmanız şart. Çünkü uygulama, bataryanızın durumu ve sizin kullanım şeklinizle ilgili verileri bir araya getirerek size sunmaya çalışır. En iyi verimi alabilmek için birkaç hafta beklemeniz gerekir. 

iPhone Batarya Testi Nasıl Yapılır?

Batarya sağlığına bakmanın en hızlı ve en kolay yolu, doğrudan cihazınızdan Ayarlar > Batarya sekmesine gitmektir. Bu batarya ölçme işlemi size belirli ayrıntıları vermez. Ancak bataryanızın bakıma ihtiyacı varsa sizi uyarır.

Ayrıca, tüm Mac'lerde önceden yüklenmiş olarak gelen Console uygulamasını kullanarak da iPhone veya iPad’inizin batarya durumu hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Bunun için, Console uygulamasını başlatın ve telefonunuzu Lightning kablosuyla bilgisayarınıza takın. Arama bölümüne “battery health” yazdıktan sonra cihazınızın mevcut pil seviyesi, herhangi bir batarya sorunu olup olmadığı ve kullanılan güç kaynağı ile ilgili ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Batarya Kalibrasyonu Nedir?

Android işletim sistemi, dolu veya boş olduğunda, telefon pili kapasitesini izleyen bir özelliğe sahiptir. Bu özelliğin batarya ile olan uyumuna batarya kalibrasyonu denir. Cihazınızı ilk satın aldığınızda bu uyum ideal seviyededir ancak zaman içinde kullanıma bağlı olarak bozulur ve gerçek olmayan verileri görüntülemeye başlar. Örneğin; şarjınız daha %0’a ulaşmadan telefonunuzun kapanmasına neden olur. Bu sorunu çözmek için batarya kalibrasyonu yapmak gerekir.

Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

Batarya kalibrasyonu için bu adımları izleyebilirsiniz;

  • Telefonunuzu şarjı bitip de kendi kendine kapanana kadar kullanın.
  • Kapandıktan sonra açma tuşuna basın. Ekran açılır gibi olacak ancak tekrar kapanacaktır. Hiç ışık yanmayana kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Telefonunuzu şarj cihazına takın ve açmadan, ekran veya LED göstergesi yüzde 'e gelene kadar şarj edin.
  • Şarj cihazınızı fişten çekin ve telefonunuzu açın.
  • Eğer pil göstergesi %'ü göstermiyorsa, telefonunuz açık durumda iken şarj cihazını tekrar takın ve ekranda % yazana kadar şarj etmeye devam edin.
  • Telefonunuzu fişten çekin ve yeniden başlatın. Eğer yine %98 veya 99 gösteriyorsa, ekranda % yazana kadar tekrar şarja takın.
  • Şarjınız %’e ulaştığında bir müddet bekledikten sonra cihazınızı şarjdan çıkarın ve bataryanız tamamen bitene kadar kullanın.
  • Bataryanız bitip de telefonunuz kapandıktan sonra bir kez daha kesintisiz olarak şarj edin.
  • Tebrikler! Batarya kalibrasyon işlemini tamamladınız.

Akıllı telefonlar oldukça hassas cihazlardır. Arızalanmaları durumunda ise hem maddi anlamda bir kayba uğrayabilir, günlük işlerinizde aksamalar meydana gelebilir. Ancak elektronik cihaz sigortası yaptırarak telefonunuzu ve diğer elektronik cihazlarınızı olası veya beklenmedik problemlere karşı koruma altına almanız mümkün. Hemen funduszeue.info üzerinden kendinize uygun olan cihaz sigortasını seçin ve telefonunuzu güvence altına alın.

Elektronik cihazların çoğu gibi, bir Xiaomi'nin de büyük bir zayıflığı vardır, pili Kablosuz cihazlarda en çok soruna neden olan kısımdır. Aslında, pillerin teknolojisi ve bileşimi ilerlese de, ömürleri bir sorun olmaya devam ediyor ve cep telefonunuzu uzun süre tutmak istiyorsanız, dayanıklılıklarını optimize etmek bir zorunluluktur. Bu amaçla, bu kılavuzda size açıklayacağız Xiaomi'nizin pili nasıl kalibre edilir?

Bunu yapmak için, önce telefonunuzun pilini kalibre etmenin ömrünü uzatmak için daha iyi olmasının nedenini göreceğiz. Sonra, Xiaomi'nizin pilini Root olmadan nasıl kalibre edersiniz, ve son olarak, cep telefonunuzun Kökü aracılığıyla.

Bir Xiaomi pilinin kalibre edilmesi hangi nedenlerle tavsiye edilir?

öyle bir izleniminiz varsa Xiaomi'nizde görüntülenen pil yüzdesi doğru değil veya arızalıysa, kesinlikle onunla ilgilenmenin zamanı gelecektir. Genellikle cep telefonunuzun pilinin atmanın iyi olduğu düşünülür, aslında çoğu zaman doğru olduğu halde. hizmet dışı ve birkaç manipülasyonla bu sorunu düzeltmek mümkündür.

Birçok kişi Xiaomi'lerinin piliyle de aynı sorunu yaşıyor. örneğin, aslında yalnızca %40'unuz kaldığında %10 pil olduğunu duyurur . Bu durum, cep telefonunuzun özerkliğini doğru bir şekilde yönetmenize izin vermemesi açısından can sıkıcıdır. Aslında bir pilden gelen güç kaybından kaynaklanır, nasıl güçlendirileceğini açıklayacağız ve daha güvenilir göstergelere sahip olacağız. Xiaomi'nizin pilini yeniden kalibre etme.

Bir Xiaomi'nin pilini root olmadan nasıl kalibre edebilirim?

İlk ve daha basit teknikler, yeni teknolojilerle rahat olmayan insanlar için bile mümkündür. Bu nedenle, manipülasyonu keşfederek başlıyoruz. Xiaomi'nizin pilini köklendirmeden kalibre edin. Bu işlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki göstergeleri uygulayın:

  • Xiaomi pilinizi bitene kadar tamamen boşaltın
  • Onaylamak için tekrar açmayı deneyin, tekniğe başlamadan önce bunu yapamaması gerekir.
  • Orijinal şarj cihazını kullanarak Xiaomi'nizi bağlayın ve cep telefonunuzun ekranında %'ü gördükten sonra tamamen şarj olana kadar şarj edin. 30 dakika daha bekle
  • Fişten çekin ve açın
  • Şimdi ekranda görmelisiniz % , durum böyle değilse, bu rakama ulaşılıncaya kadar kapatın ve işlemi tekrar başlatın.
  • Bir kez ulaştınız, Xiaomi'nizin pilini yeniden kalibre etti

Köklü bir Xiaomi'nin pili nasıl kalibre edilir?

Yardım almadan bir şeyler yapmaktan korkmadığınızda ve BT sizi korkutmadığında, size daha basit bir yol öneriyoruz. Xiaomi pilinizi yeniden kalibre edin ancak, yapmanız gerekecek Xiaomi'nizi köklendirin. Cep telefonunuzda derinlemesine değişiklikler ve özelleştirmeler yapmanızı sağlayacak oldukça basit bir işlemdir. Bizim durumumuzda, bu kısa kılavuzun prosedürünü, oldukça basit bir şekilde bir uygulama indirerek de gerçekleştirebilirsiniz, işte burada:

  • Xiaomi'nizin rootlu olduğundan emin olun
  • Uygulamayı indirin ve yükleyin Kolay Pil Kalibrasyonu , Root olmadan da çalışması beklenen ancak testlere göre rootlu bir akıllı telefonda daha verimli olan uygulama
  • Xiaomi'nizin pilini artık tekrar açılmayıncaya kadar tamamen boşaltın
  • Xiaomi'nizi orijinal şarj cihazına bağlayın
  • Cep telefonunuz % olana kadar bekleyin
  • Xiaomi'nizi açın ve Kolay Pil Kalibrasyonu uygulamasını başlatın
  • Butona bas " pil Kalibrasyonu  »
  • Pilinizi başarıyla kalibre ettiniz

Xiaomi'nin kralı olmak için çok sayıda öğretici istiyorsanız, sizi kategorideki diğer eğitimlere göz atmaya davet ediyoruz: Xiaomi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası