tarsim sorgulama e devlet / Tarsim Üretici Portalı

Tarsim Sorgulama E Devlet

tarsim sorgulama e devlet

Tarsim

TARSİM devlet destekli tarım sigortasıdır. TARSİM’in açılımı “Tarım Sigortaları Havuzu”dur. 14/06/ tarihli sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" kapsamında kurulan Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. çiftçilerin ürünlerini oluşabilecek hasarlara karşı güvence alınmasını amaçlar. TARSİM tarım sigortası anlaşmalı acenteler aracılığıyla yapılır. Havuz sistemi tüm işlemlerin tek bir elden ve bir standarta bağlı olarak yapılabilmesini sağladığı gibi güvenilirlik ve devamlılık açısından da önemlidir.

TARSİM Ne İşe Yarar?

TARSİM nedir sorusunun tam karşılığı çiftçilerin tarımsal faaliyet sürecinde olası risk ve hasarlara karşı ürün, hayvan ve emeklerini güvenceye almayı sağlayan bir sigorta türüdür. Tarım ve hayvancılığın sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesi için desteklenen tarım sigortalarında bu amaçla yapılan sigorta kapmasına göre poliçelerin ödemesi belirli oranlarda devlet tarafından karşılanır. Bu miktarlar her yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenir. TARSİM tarım sigortası çiftçi ve hayvancılık üreticilerin gelirlerinde afetler sebebiyle oluşabilecek zararların karşılanması ile üretimlerinde devamlılığı sağlar. Düzenli gelire sahip olan ve ürünlerinde zarara karşı güvencesi olan tarım üreticileri böylece iş koşullarında iyileştirme, geliştirme ve modernleşme için daha kolay yatırım yapabilir hale gelir. Doğaya ve doğal afetlere müdahale etmek mümkün olmadığı için tarımsal üretimdeki risklere karşı önlem alma imkanı bulunmadığından devlet destekli tarım sigortası TARSİM, bu tip zararların yükünü hafifletici bir çözümdür.

TARSİM Neleri Kapsar? TARSİM ile tarım ürünleri, hayvanlar, seralar, arı kovanları, tarımsal yapılar, tarım aletleri ve makineleri sigorta ile güvence altına alınır. Dolu, fırtına, don, fırtına, hortum, sel, heyelan, taban altı baskını ve deprem, kar ağırlığı (ağaç ve fidanlarda) gibi doğal afetlerin yanı sıra yangın gibi doğal yoldan veya kaza ile oluşan durumlar, zararlılar ve hayvanlarda meydana gelebilen salgın hastalık ve zehirlenmeler sonucu oluşan zararlar TARSİM kapsamındadır. Bunun yanı sıra kuru tarım ürünlerinde (arpa, buğday, çavdar ve bakliyat) ilçe bazlı kuraklık verim sigortası yapılır. İsteğe bağlı ürüne ve üretim yapılan alanın koşullarına göre ek teminatlar talep edilebilir. Yaban domuzu, taşıt çarpması, don ve yağmur riskine bağlı ürün veriminde azalma, hayvanlarda hırsızlık ve terör riskleri gibi üreticinin isteğine göre kapsam genişlemesi yapılabilir.

TARSİM Tarım Sigortasından Nasıl Yararlanılır?

TARSİM tarım sigortasından isteyen her tarım üreticisi belirli prosedürleri yerine getirerek yararlanabilir. İlk olarak yapılması gereken TC Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kayıt sistemine üretim yapılan alana göre kayıt yaptırılmasıdır. Tarım sigortaları prim desteğinden yararlanabilmek için bu kayıtların ürün bazında yıllık olarak güncel tutulması zorunludur. Üretim türüne göre sistem üzerinde ayrılan ilgili bölüme kayıt yaptırılır. Bu bölümler aşağıdaki gibidir.

  • Bitkisel ürünler için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)
  • Seralar için Örtü Altı Kayıt Sistemi (ÖKS)
  • Su ürünleri için Su Ürünleri Kayıt Sistemi (SKS)
  • Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile kümes hayvanları için Hayvancılık Bilgi Sistemi (HAYBİS)
  • Arıcılıkta kovan için Hayvancılık Bilgi Sistemi (HAYBİS) ve arıcılık için Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS) olmak üzere iki sisteme kayıt yaptırılır.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle üzüntümüz çok büyük ve derin.

Depremde hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, sevenlerine metanet diliyor, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Meydana gelen kayıplarımızın tarifi mümkün değil.

Bu dayanışma gerektiren günlerde katkımızı sunmak ve deprem bölgesindeki ihtiyaçlara bir nebze destek olabilmek için, Komisyonumuzun 23 Şubat tarihli Yönetim Kurulunda alınan karar ile, AFAD’a toplam 5 milyon Türk lirası nakdi yardım yapılmasına karar verilmiştir.


Bunun yanında, personelimiz de, özlük haklarından karşılanmak üzere bin Türk lirası ayrıca yardımda bulunmuştur. Personelimize, bu duyarlılıklarından dolayı, Sigorta Tahkim Komisyonu Başkanlığı olarak teşekkür ederiz.

Saygıyla duyurulur.
SİGORTA TAHKİM KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

 

Konu : Yılı Faaliyet Raporu
Sigorta Tahkim Komisyonunun yılında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere ilişkin olarak oluşturulan faaliyet raporuna aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz. 

DUYURU 2

Konu :Baro Pulu Ödemelerinin Baro Kart üzerinden Online Olarak Tahsil Edilmesi.

Türkiye Barolar Birliği ve Sigorta Tahkim Komisyonu’nun ortaklaşa geliştirdiği teknik çalışma kapsamında, sayılı Avukatlık Kanunu’nun 27’inci maddesi gereği vekaletnamelere, vekaletname örneklerine ve yetki belgelerine yapıştırılması zorunlu olan vekalet pullarının, 09/03/ tarihinden itibaren “Sigorta Tahkim Komisyonu Uygulaması” üzerinden, BaroKart hesabı kullanılmak suretiyle E-Pul şeklinde temini mümkün hale getirilmiştir.


Bu kapsamda, 09/03/ tarihinden itibaren web sitemiz üzerinden yapılacak olan uyuşmazlık başvuruları için “Online Başvuru Yap” ekranı, itiraz başvuruları için “İtiraz Başvurusu Yap” ekranı, halihazırda yargılaması devam etmekte olan uyuşmazlık başvuruları için ise “Online Belge Gönderim” ekranı kullanılarak E-Pul ödemeleri gerçekleştirilebilecektir.


Yukarıda belirtilen tarihe kadar Komisyona gönderilmek üzere postaya verilen fiziki baro pulları kabul edilecektir. Komisyona yapılan başvurulara ilişkin henüz bu eksikliğin tamamlanmadığı başvurularda “Online Belge Gönderim” ekranı kullanılarak E-Pul ödemeleri gerçekleştirilebilecektir.

()

DUYURU 3

 

Konu : Parasal Sınırların Arttırılması.

Sigortacılık Kanunu’nun 30’uncu Maddesinin On İkinci ve On Beşinci Fıkralarında Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” 28 Şubat tarihli ve sayılı Resmî Gazetede yayımlanmış olup yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Tebliğde yapılan değişiklik gereği, 28/02/ tarihinden itibaren (bu tarih de dahil) Türk Lirasının altındaki uyuşmazlıklar hakkında verilen hakem kararları ile Türk Lirasının altındaki uyuşmazlıklar hakkında verilen itiraz hakem heyeti kararları kesinlik arz edecektir. İtiraz ve temyiz kanun yollarına ilişkin parasal sınırların uygulanmasında, kararının verildiği tarihte yürürlükte bulunan parasal sınırlar dikkate alınacaktır.
 

Söz konusu düzenlemeye funduszeue.info linkinden erişim sağlayabilirsiniz.

(Tarih: 28/02/)


DUYURU 4

 

Konu : Deprem Bölgesinde İşleyen Sürelerin Durdurulması. 

Ülkemizde yaşanan ve aşağıdaki illerimizi derinden etkileyen deprem sebebiyle; Sigorta Tahkim Komisyonuna, bu illerden yapılan müracaatlarla ilgili, süreye tabi işlerde; Sigortacılık Kanunu’nun maddesinin üçüncü fıkrasının c bendi ile Sigortacılıkta Tahkime İlişkin Yönetmeliğin 6. maddesi ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun tarih ve E  sayılı yazısı tahtında; aşağıdaki linkte yer alan süreçlerdeki dosya işlemleriyle ilgili işlemekte olan süreler, 6 Şubat tarihinden itibaren 60 gün durdurulmuş olup, 60 günün sonunda kaldığı yerden işlemeye devam edecektir.

()

Komisyon Başkanlığının Tarihli Ek Duyurusu

Komisyonumuz tarafından yapılan tarih ve karar funduszeue.info duyuruya ilave olarak; ilk duyurudaki ilgililere yönelik hususlar ve süre saklı kalmak üzere, aşağıdaki duyurunun yapılmasına karar verilmiştir.
 
Komisyonumuzda yapılan değerlendirme sonrası hakeme sevk edilmiş dosyalarda; tarihli duyuru kapsamında bulunanlar dışındaki dosya ilgilileri bakımından işlemekte olan süreler de (HMK’ya tabi olan temyize ilişkin  süreler hariç olmak üzere)  yaşanan deprem afeti sebebiyle, tarihinde kaldığı yerden tekrar başlamak üzere tarihinden itibaren durdurulmuştur.

()
 

Metne ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

Komisyon Başkanlığının Tarihli Ek Duyurusu

tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin birinci maddesinde tahdidi olarak sayılan yer ve kişilerle sınırlı olmak kaydıyla; kapsamı Komisyon Başkanlığının tarihli kararıyla belirlenen ve yine aynı karar ile tarihinden itibaren 60 gün süreyle durdurulmasına karar verilen sürelerin, (bu tarih dahil) tarihine kadar durdurulmaya devam olunmasına karar verilmiştir.

()


Konu : Vekil İle Yapılan Başvurularda Vekalet Suret Harç Makbuzları.

Komisyona vekil aracılığıyla yapılan başvurularda, avukatlar tarafından tasdik edilen vekaletname suretlerinden, sayılı Harçlar Kanununa bağlı (1) sayılı tarifenin D-1/c bendi gereği suret harcı alınmasına gerek olup olmadığı konusunda oluşan tereddütlerin giderilmesi amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığından görüş istenmiştir.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı- Gelir Kanunları Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü’nün) 16/09/ tarihli ve sayılı yazısına istinaden; önceki bir tarihte yapılmış olmakla birlikte henüz incelemeye tabi tutulmamış başvurular ile 16/09/ (bu tarih dahil) tarihinden itibaren yapılacak başvurularda, sayılı Kanun’un 56/2 maddesi kapsamında avukatlar tarafından tasdik edilmiş vekaletname suretleri için suret harcı aranmayacağı yönünde özelge alınmıştır. Bu kapsamda, belirtilen tarih ve sonrasında Komisyona yapılan başvurularda vekalet suret harcı aranmayacaktır.

()

DUYURU 6

 

Online başvuruda dikkat edilecek hususlara ilişkin duyurumuza ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

()

DUYURU 7

Komisyon başvurularının, sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun ’üncü maddesinde yer alan genel dava şartları ile sayılı Sigortacılık Kanunu’nun 30’uncu maddesinin 13’üncü fıkrasında yer alan özel dava şartlarına uygun olarak gerçekleştirilmesi zorunludur.

sayılı Kanun’un Ek 6’ıncı maddesi ile sayılı Avukatlık Kanunu’nun 35’inci maddesinin gerekçeleri ve getiriliş amaçları birlikte değerlendirildiğinde, sigortacılık yapan kurum veya kuruluşlardan ya da Hesaptan talep edilecek tazminat alacaklarının, Kanun tarafından yetkilendirilmiş olanlar dışında bir başkası tarafından veyahut ticari bir faaliyetin konusu olarak takibinin yasaklandığı açıkça anlaşılmaktadır.

Başvuru ekinde sunulan bazı vekaletnamelerde baroya kayıtlı avukatın yanında, hak sahibi adına tazminat alacağını takip ve tahsil etmesi Kanunen mümkün olmayan kişilere de birtakım yetkiler verildiği, bu yöntemle, yukarıda değinilen Kanun hükümleriyle yasaklanan işlemlerin dolaylı yoldan yapılmasının amaçlandığı tespit edilmiştir.

Kanuna karşı hile teşkil eden vekaletnamelere geçerlilik tanınması mümkün olmayacağından, müteakiben yapılacak Komisyon başvurularında hak kaybı yaşanmaması adına bu hususlara dikkat edilmesi gereği bilgilerinize rica olunur.

Konu : Sigorta Tahkim Komisyonuna Vekalet ile Yapılan Başvurular.

Komisyon başvurularının, sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun ’üncü maddesinde yer alan genel dava şartları ile sayılı Sigortacılık Kanunu’nun 30’uncu maddesinin 13’üncü fıkrasında yer alan özel dava şartlarına uygun olarak gerçekleştirilmesi zorunludur.

sayılı Kanun’un Ek 6’ıncı maddesi ile sayılı Avukatlık Kanunu’nun 35’inci maddesinin gerekçeleri ve getiriliş amaçları birlikte değerlendirildiğinde, sigortacılık yapan kurum veya kuruluşlardan ya da Hesaptan talep edilecek tazminat alacaklarının, Kanun tarafından yetkilendirilmiş olanlar dışında bir başkası tarafından veyahut ticari bir faaliyetin konusu olarak takibinin yasaklandığı açıkça anlaşılmaktadır.

Başvuru ekinde sunulan bazı vekaletnamelerde baroya kayıtlı avukatın yanında, hak sahibi adına tazminat alacağını takip ve tahsil etmesi Kanunen mümkün olmayan kişilere de birtakım yetkiler verildiği, bu yöntemle, yukarıda değinilen Kanun hükümleriyle yasaklanan işlemlerin dolaylı yoldan yapılmasının amaçlandığı tespit edilmiştir.

Kanuna karşı hile teşkil eden vekaletnamelere geçerlilik tanınması mümkün olmayacağından, müteakiben yapılacak Komisyon başvurularında hak kaybı yaşanmaması adına bu hususlara dikkat edilmesi gereği bilgilerinize rica olunur.

Konu : Komisyon Başkanlığı Kararları
Sayılı Sigortacılık Kanunu’nun 30’uncu maddesinin Komisyon Başkanlığının görevlerini düzenleyen 3’üncü fıkrasının (c) bendinde yer alan “Tahkim sisteminin adil, tarafsız ve etkin bir biçimde işleyişini sağlamak için gerekli önlemleri almak” hükmü uyarınca, Komisyonumuz uygulamasına esas teşkil etmek üzere Komisyon Başkanlığının tarihli toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır.
1.    Yargılama sürecinde tutarı belirli hale gelmesine rağmen ıslah veya talep artırımı yolu ile talep edilmeyip daha sonra ayrı bir başvuru olarak Komisyona getirilen bakiye alacaklar ile kısmi dava olarak talep edilen tazminatın ilk başvuruda talep edilmemiş olan bakiye kısmı için Komisyona başvuru yapılabilmesi için sigorta kuruluşuna tekrar başvuru yapılması gerektiğine,
2.    Beş bin Türk Lirasının altında bir dava değeri ile açılan belirsiz alacak davalarında alacak tutarı tespit ettirilmeden verilen karar üzerine yapılan itiraz başvurusunun Komisyonca kabul edilmesine,
3.    Alacağın toplam tutarının itiraz sınırını aştığının açıkça anlaşılması halinde, uyuşmazlık değeri itiraz sınırının altında olsa dahi, karara yapılan itiraz başvurusunun Komisyonumuzca kabul edilmesine
karar verilmiştir.
Konu : Yılı Faaliyet Raporu
Sigorta Tahkim Komisyonunun yılında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere ilişkin olarak oluşturulan faaliyet raporuna aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz. 

sayılıKanunun maddesiçerçevesindeoluşturulanSigortaTahkimKomisyonu, sigortaettirenveyasigortadanmenfaatsağlayankişilerilesigortatahkimsistemineüyesigortakuruluşlarıarasındakisigortasözleşmesindenkaynaklananuyuşmazlıkların, bualandauzmanlaşmışhakemlertarafındanbasit, süratliveadilbirbiçimdeçözülmesiamacınıgütmektedir. Kendisineyapılanbaşvurularakonuolanuyuşmazlıkların en süratliveisabetlibirşekildeçözülmesihedefindenyolaçıkanKomisyon, sigortauyuşmazlıklarıbakımındanbaşvurusahiplerine, mahkemesürecinegöredahahızlıvedahakolaysonuçalmalarıimkanınıtanıyanyenivepratikbiralternatifsunmaktadır. Buçerçevede, Komisyonaintikaledenuyuşmazlıklarınçözümü, taraflarınaksinebiranlaşmasıolmadığıtakdirde, Kanundabelirtilensüresınırlarıiçindebağımsızhakemlercegerçekleştirilecektir. 
Sigortatahkimsistemi, sigortakuruluşlarınıniradikatılımıesasınadayanmaktadır. Dolayısıyla, Komisyonabaşvurudabulunabilmeniziçinuyuşmazlıkyaşadığınızsigortakuruluşununsigortatahkimsistemineüyeolmasıveuyuşmazlıkkonusurizikonunüyeliktarihindensonrameydanagelmişolmasıgerekmektedir. Ancak, ilgilimevzuatilezorunlututulansigortalardankaynaklanantahkimsistemikapsamındakiuyuşmazlıklariçin, ilgilikuruluşsigortatahkimsistemineüyeolmasadahi, haksahipleriSigortacılıkKanunu’nun 30 uncufıkrasıhükümlerinegöretahkimusulündenfaydalanabilir. Komisyonabaşvuruiçinsigortakuruluşuylaaranızdabirayrıcatahkimanlaşmasıbulunmasınagerekyoktur.
Tahkimsistemininişleyişininyapılandırılmasında, Komisyonayapılacakbaşvurularailişkinsürecinbasitveanlaşılırolmasınaözellikleönemverilmiş, başvurusahiplerinekülfetgetirebilecekkarmaşıkvebürokratikişlemlerdenmümkünolduğuncakaçınılmıştır. Komisyonabaşvurudabulunabilmeniziçingerekenşartlargerçekleştiğindesadeceyapmanızgereken; internet sitemizdenyadaKomisyondanteminedebileceğinizbaşvuruformunudoldurmak, gereklibelgelerieklemekvebaşvuruücretiniyatırdığınızıgösterenmakbuzunbirörneğiylebirlikteKomisyonaulaştırmaktanibarettir. Başvurunuzunincelenmevesonuçlandırılmasürecihakkındabilgiedinmekiçin internet sitemizdeyeralanaçıklamalarımutlakadikkatleokuyunuz. Başvurunuzlailgiliolarakanlamaktagüçlükçektiğinizveyatereddütettiğinizkonularolduğunda, bilgiedinmekiçinKomisyonlailetişimkurabilirsiniz.

Tarım Sigortaları

Tarım Sigortası Prim Ödemeleri

Bitkisel Ürün Sigortası; sigortalı tarafından ödenecek olan primin % 15' i peşin alınır, kalan prim tutarı da en geç poliçe bitiş tarihinden itibaren 1 ay içinde tahsil edilir. Ağaç/Fidan Sigortaları poliçelerinde ise sigortalı tarafından ödenecek olan primin %15' i peşin alınır, kalan prim tutarı da en fazla 5 taksitle tahsil edilir.

Hayvan Hayat Sigortası ( Büyükbaş-Küçükbaş-Su ürünleri, Kümes Hayvanları, Arıcılık); sigortalı tarafından ödenecek olan primin %25' i peşin alınır, kalan prim tutarı da en fazla 5 taksitle tahsil edilir. Kuraklığa Bağlı Verim Sigortası; sigortalı tarafından ödenecek olan primin % 15'i peşin alınır; kalan prim tutarı da en geç poliçe bitiş tarihinden itibaren 1 ay içinde tahsil edilir.

Gelir Koruma Sigortası; sigortalı tarafından ödenecek olan primin % 15'i peşin alınır; kalan prim tutarı da en geç poliçe bitiş tarihinden itibaren 1 ay içinde tahsil edilir.

Hasar İhbar Süreçleri

Bitkisel Ürün Sigortasında, teminat kapsamında olan bir riskin gerçekleşmesi halinde; sigorta ettiren/sigortalı, rizikonun gerçekleştiği tarihten itibaren, don hasarlarında 10 günü, diğer hasarlarda 15 günü aşmamak üzere Tarım Sigortaları Havuzuna (TARSİM’ e) hasar ihbarında bulunabilir.

Hayvan Hayat Sigortasında, teminat kapsamındaki herhangi bir riskin gerçekleşmesi halinde, sigorta ettiren/sigortalı tarafından en geç 24 saat içinde doğrudan ya da acente aracılığı ile hasar ihbarı yapılır.

Kuraklığa Bağlı Verim Sigortasında, sigorta ettirenin/sigortalının rizikonun gerçekleşmesi durumunda hasar ihbarına ilişkin herhangi bir beyan yükümlülüğü bulunmamaktadır. İlgili yıl için köyün gerçekleşen verim ortalamasının, köyün poliçede yazılı eşik verim değerinin altında kalması durumunda köyde bulunan tüm sigortalı üreticiler tazminat almaya hak kazanır.

Gelir Koruma Sigortasında, sigorta ettiren/sigortalı ekilen tohumun çıkışının olmaması halinde, sözleşmenin akdedildiği yılın 31 Aralık tarihine kadar, sözleşmenin akdedildiği yılı takip eden yılın 31 Ocak tarihine kadar oluşacak hasarları ihbar etmekle yükümlüdür.

Tarsim Hasar İhbarı Nasıl Yapılır?

Teminat kapsamındaki herhangi bir riskin gerçekleşmesi halinde, sigorta ettiren/sigortalı tarafından doğrudan TARSİM Çağrı Merkezi ( 82 77) ya da TARSİM mobil veya acente/banka şubesi aracılığı ile [email protected] üzerinden hasar ihbarları yapılabilmektedir.

Tarım Sigortasındaki Avantajlar Nelerdir?

  • Prim tutarının tamamının peşin ödenmesi durumunda, toplam prim üzerinden %5 oranında indirim uygulanır.
  • Hasarsız geçen poliçe süresi sonunda, poliçenin yenilenmesi halinde dolu paket primi üzerinden %30'a, don riski priminden %20'ye varan hasarsızlık indirimi uygulanır.
  • Sigorta yaptıran üreticinin yaşının 40 ve altında olması halinde, poliçe primi üzerinden %5 oranında “Genç Çiftçi İndirimi” uygulanır.
  • Ağaç Çift Poliçe İndirimi: Aynı ada/ parselde ürün için hem Bitkisel Ürün Sigortası hem ağaç sigortası poliçesi bulunan üreticilerin ağaç poliçesine %5 oranında “Ağaç Çift Poliçe İndirimi” uygulanır.
  • Çift Poliçe İndirimi : Aynı ürün ve ada/ parselde hem Bitkisel Ürün Sigortası hem Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası poliçesi bulunan üreticilerin son yaptırdığı poliçesine %10 oranında “Çift Poliçe İndirimi” uygulanır.
  • Tüm Branşlarda Uygulanan, sigorta yaptıran üreticinin kadın olması halinde, dolu paket primi üzerinden %10 “Kadın Çiftçi İndirimi” uygulanır.
  • Hastalıklardan arî işletme belgesine sahip işletmeler için işletme bazında, mevcut tarife üzerinden, %10 indirim uygulanır.
  • Şehit ve gazi yakını üreticilerimizin tarımda desteklenmesi amacı ile Devlet Destekli Tarım Sigortası poliçesi yaptıran Şehit ve gazi yakını üreticilerimize, belgesini ibraz edilmesi durumunda, toplam prim üzerinden %5 oranında indirim uygulanır.
  • Sigorta yaptıran üreticinin, %40 ve üzeri engelli olması halinde, poliçe primi üzerinden %5 oranında “Engelli Çiftçi İndirimi” uygulanır.
  • Sera sigortasında, jeotermal özellikteki seralarda, yenilenebilir enerjinin tarımsal üretimde kullanımı ve bu konuyu teşvik etmek için Devlet Destekli Tarım Sigortası poliçesi yaptıran üreticilerimize risk analiz sonucuna göre toplam prim üzerinden %5 oranında indirim uygulanır.
  • Büyükbaş hayvan hayat sigortasında: Geniş kapsamlı tarifede, biogaz ve güneş enerjisi sistemleri olan ve aktif olarak kullanılan işletmelerde risk analiz sonucuna göre toplam prim üzerinden %5 oranında indirim uygulanır.

Tarım sigortaları ile ilgili detaylı bilgilere TARSİM web sitesinden ulaşabilirsiniz.

TARSİM Fotoğraf Yarışması'na Başvurular Başladı

Devamını Oku

Babalar Günü Kutlu Olsun

Toprak Bayramı Kutlu Olsun

Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü Kutlu Olsun

Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun!

Dünya Gıda Güvenliği Günü Kutlu Olsun!

Sigorta Ürünleri

Sigorta branşlarına tıklayarak ilgili sigorta detayına erişebilirsiniz.

Bitkisel Ürün Sigortası

Sigorta yaptırmak için, öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS'ye) arazi ve ürün bilgilerinizi kayıt ettiriniz veya kaydınızı güncelleyiniz.

Detaylar

Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası

Sigorta yaptırmak için, öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS'ye) arazi ve ürün bilgilerinizi kayıt ettiriniz veya kaydınızı güncelleyiniz.

Detaylar

Sera Sigortası

Sigorta yaptırmak için, öncelikle Örtü Altı Kayıt Sistemi'ne (ÖKS'ye) sera ve ürün bilgilerinizi kayıt ettiriniz veya kayıtlarınızı güncelleyiniz.

Detaylar

Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortası

Sigorta yaptırmak için, öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kayıt Sistemi’ne işletmenizi ve büyükbaş hayvanlarınızı kayıt ettiriniz veya kayıtlarınızı güncelleyiniz.

Detaylar

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası

Sigorta yaptırmak için, öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kayıt Sistemi’ne işletmenizi ve küçükbaş hayvanlarınızı kayıt ettiriniz veya kayıtlarınızı güncelleyiniz.

Detaylar

Kümes Hayvanları Hayat Sigortası

Sigorta yaptırmak için, öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kayıt Sistemi’ne bio-güvenlik ve hijyen tedbirleri alınmış tesislerde yetiştirilen kümes hayvanlarınız ile açık ve yarı açık sistemde yetiştirilen kümes hayvanlarınızı kayıt ettiriniz veya kayıtlarınızı güncelleyiniz.

Detaylar

Su Ürünleri Hayat Sigortası

Sigorta yaptırmak için, öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kayıt Sistemi’ne (Su Ürünleri Kayıt Sistemi – SKS) işletmenizi kayıt ettiriniz veya işletme kaydınızı güncelleyiniz.

Detaylar

Arıcılık Sigortası

Sigorta yaptırmak için, öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kayıt Sistemi’ne (Arıcılık Kayıt Sistemi – AKS) plakalı kovanlarınızı kayıt ettiriniz veya kaydınızı güncelleyiniz.

Detaylar

TARSİM Video Kanalını Takip Edin

Haberler

Tarsim alt 1

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Meclis grup toplantısında y

Devamı

Tarsim alt 1

Sayılı Cumhurbaşkanı Kararına İstinaden; Yılı Devlet Destekli Tarım Sigortaları Genel Şartlar ile Tarife Talimatları SEDDK tarafından yayınlandı.

Yılı Devlet Destekli Tarım Sigortaları Genel Şartlar ile Tarife Talimatları SEDDK

Devamı

Tarsim alt 1

Cumhurbaşkanı Kararı - Karar Sayısı:

Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından Yılında Kapsama Alınacak Riskler

Devamı

Tarsim alt 1

Cumhurbaşkanı Kararı - Karar Sayısı:

Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından Yılında Kapsama Alınacak Riskler

Devamı

Tarsim alt 1

Üreticilere Milyon TL Kuraklık Ödemesi

Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası kapsamında, bu yıl eksperl

Devamı

Loading

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası