pantolon belini lastikle daraltma / kızlarr pantolonumun beli bol nasıl daraltırım | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Pantolon Belini Lastikle Daraltma

pantolon belini lastikle daraltma

Yıllardır pantolonların belinden çok çektim. Hemen hemen aldığım her pantolonun belinde daraltma yaptırmam gerekti. Pantolon belinde daraltma yaptıranlar da bilirler pantolonda az ya da çok mutlaka bir bozulma olur. Arka ortadan alındıysa arkada çirkin bir boşluk olur, yanlardan alınırsa da pantolonun tipi az da olsa değişir. Kemer takmayı da hiç sevmediğimden bu konu benim en rahatsız olduğum konulardan biridir. Geçenlerde '5 minutes crafts'ın sayfasında gördüğüm ve ilk fırsatta da uyguladığım çok basit ve efektif bir yöntemi paylaşacağım sizlerle. Ben makinada yaptım hem hızlı hem de sağlam olması için fakat gayet rahat bir şekilde elde de yapılabilir. 

Gerekli olan malzemeler:
Beli bol gelen bir pantolon(!)
Pantolonunuzun kemer kalınlığında bir lastik
2 adet çengelli iğne
Uygun renkte iplik
İğne (veya direkt makinada da dikebilirsiniz)
Sökücü (veya düzgün kesebilecekseniz ince uçlu bir makas) 

Not: sökücünün her evde olması gerektiğini düşünüyorum. En sevdiğim dikiş malzemelerimden biri gerçekten düşündüğünüzden çok daha fazla kullanılıyor. 

Öncelikle pantolonunuzu üzerinize giyip ne kadar daraltmanız gerektiğini göz kararı hesaplayın. 

Pantolonunuzun kemer bölgesinin iç kısmına iki kesik atacağız. Aslında benim gördüğüm videoda sadece arka etiket bölümü kadar bir yerde yapılıyordu ama daraltma dolayısıyla oluşacak büzgünün kemere yayılabilmesi için ben bu iki kesiğin aralığını geniş tuttum. Aslında tüm bele de yayılabilir ama o kadarı da rahatsız edebilir belki diye düşündüm ve böyle yaptım. 

Birini belin sol arkasına,


diğerini de belin sağ arkasına attım. 
Kesiği sökücü ile sadece kemerin iç kısmına attım. Dikkatli olun tüm kemeri kesmeyin yanlışlıkla :) 

Lastiğinizi göz kararı hesaplayıp (esneme payı ile hesaplayın mutlaka) iki tarafına da çengelli iğne geçirip açtığınız yoldan yerleştirin. Dikmeden önce bir tekrar üstünüze deneyin bu haldeyken. 


Deneyip son ayarlarımızı da yaptıktan sonra açtığımız oyuktan önce içte kalan kısmını dikiyoruz. (Birkaç kere git-gel yaparak sağlamlaştırma yapın makinada ya da elde.) 

Geride kalan lastiğinizi de iç kemer yoluna (dışta kalan kısma doğru) yerleştirip zigzag dikişi ile de iyice görüntüyü kapatarak dikin. (Burada uygun renkte iplik olması önemli görünmemesi açısından.)


Bitince işte böyle görünüyor.


Dıştan da bu şekilde oluyor ve hiç dikkat çekmiyor. 


Bitmiş hali bu şekilde. (Bulanık bir fotoğraf fakat tamamını görebilmeniz açısından koydum.)

Sonuç bu şekilde. Bence kemerden çok daha kullanışlı. Tadilat gibi pantolonun genel yapısını da bozmuyor. 

Toplamda 10 dakika falan sürdü bunu yapmam. Gerçekten çok kolay. 

Umarım faydalı olmuştur. 

Sevgiler, bol geri dönüşümlü, diy'li günler :) 

Bol Gelen Kıyafetleri Daraltma için Gerekli Malzemeler

Bol Gelen Kıyafetleri Daraltma için Gerekli Malzemeler

Bol gelen kıyafetleri daraltma işlemi için gerekli malzemeler daraltma yöntemine göre değişebilir. Ancak genel olarak bazı temel malzemelerin kullanılması gerekmektedir. Dikiş makinesi ile veya elde dikme işlemi yapılacaksa iğne, iplik ve makas gibi temel dikim malzemeleri gereklidir. Bu malzemeler, kumaşın sıkı bir şekilde tutturulmasını sağlayarak daraltma işlemini kolaylaştırır. Kemer takma yöntemi, bol elbise daraltma işlemi için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde kemer gibi elastik malzemeler kullanılır. Kemer takmak için elbisenin bel bölgesinin ölçülmesi gerekmektedir. Ölçülen uzunlukta bir kemer kesilerek elbisenin bel bölgesine dikilir.

Kısaltma yöntemi ise bol gelen giysinin alt kısmından kesilerek daraltılmasını sağlar. Bu yöntem için kısaltma yapılacak kumaşın cinsi ve rengine uygun iplik ve makas gereklidir. Bol gelen kıyafetleri daraltmak için kullanılacak malzemeler, seçilecek kıyafet daraltma teknikleri ve yöntemlerine göre değişebilir. Ancak temel olarak iğne, iplik, makas, elastik bant veya kemer gibi malzemelerin kullanılması gerekmektedir. Bu malzemeler sayesinde bol gelen kıyafetlerinizi kolayca daraltabilir ve yeniden kullanabilirsiniz.

Bol Gelen Kıyafetleri Adım Adım Daraltmak

Bol Gelen Kıyafetleri Adım Adım Daraltmak

Bol gelen kıyafetleri daraltmak evde yapabileceğiniz kolay bir işlemdir. İhtiyacınız olan malzemeleri hazırladıktan sonra bol gelen kıyafetlerinizi kolayca daraltabilirsiniz. İlk adım, kıyafetinizi tamamen ters çevirerek iç yüzeyini görmenizdir. Böylece kıyafetin iç kısmındaki dikişleri görerek hangi bölümlerin daraltılması gerektiğini belirleyebilirsiniz. İkinci adım, daraltma işleminin yapılacağı bölgenin ölçülmesidir. Bu bölgeyi ölçmek için vücudunuzun ölçüleriyle kıyafetin ölçülerini karşılaştırarak hangi bölgenin daraltılması gerektiğini belirleyebilirsiniz.

Üçüncü adım, daraltma işleminin yapılmasıdır. Bu işlemi, elde veya makinede dikerek, kısaltarak veya kemer takarak yapabilirsiniz. Hangi yöntemi seçeceğiniz kıyafetin türüne ve daraltma işleminin yapılacağı bölgenin özelliklerine göre değişebilir. Örneğin bol tişörtleri daraltma işlemleriyle bol pantolonları daraltma işlemleri farklı olabilir. Son adımsa daraltılan bölgenin yeniden dikişlenmesidir. Bu işlemi yaparken kıyafetin iç yüzeyindeki dikişleri kullanarak dikişleri düzgün ve estetik bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Bol Gelen Kıyafetleri Daraltırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bol Gelen Kıyafetleri Daraltırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bol gelen kıyafetleri daraltmak, evde yapabileceğiniz kolay bir işlemdir ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar, kıyafetin türüne ve daraltma işleminin yapılacağı bölgenin özelliklerine göre değişebilir. Öncelikle kıyafetin ne kadar daraltılacağına dikkat etmek gerekir. Çok fazla daraltma işlemi, kıyafetin formunu bozabilir ve giyilemez hale getirebilir. Bu nedenle kademeli olarak daraltma işlemi yapmak, daha doğru bir tercih olabilir.

İkinci olarak kıyafetin doku ve malzemesine göre daraltma işlemi yapmak önemlidir. Örneğin bol kazakları daraltma işlemi örgü kumaşların esnek yapısı nedeniyle daha zordur. Bu nedenle örgü kumaşlar gibi elastik olan kıyafetlerin daraltılması için profesyonel bir terziye danışmak daha doğru olabilir. Ayrıca daraltma işlemi yaparken dikişleri düzgün bir şekilde tamamlamak da önemlidir. Eğri ve düzensiz dikişler, kıyafetin görünümünü bozabilir. Bu nedenle daraltma işlemi sırasında dikişlerin düzgün ve estetik bir şekilde yapılması gereklidir. Düzgün ve estetik dikişler yapabilmek için ihtiyacınız olan dikiş kutusu gibi tüm ürünlere Trendyol’dan ulaşabilirsiniz.

Pantolon belini daraltmak için terziye gitmenize gerek kalmayacak! Pantolonu anında daraltacak tüyo

Bolla&#;an pantolonlar&#;n&#;zdan &#;ikayetçiyseniz ve terziye gitmeye zaman bulam&#;yorsan&#;z en do&#;ru yerdesiniz! Bol gelen pantolonlar için h&#;zl&#; ve pratik bir çözüm ar&#;yorsan&#;z TikTok'ta payla&#;&#;lan pantolon daraltma tüyosunu kesinlikle denemelisiniz.

Ekran görüntüsü
Payla&#;&#;lan k&#;yafet hilesine göre pantolonu daraltmak için tek ihtiyac&#;n&#;z olan malzeme her evde bulunan bir çengelli i&#;ne.

Ekran görüntüsü
Çengelli i&#;neyi bol gelen k&#;s&#;ma takman&#;z gerekiyor.

Ekran görüntüsü
Ard&#;ndan genellikle kuma&#; pantolonlarda bulunan kancay&#; çengelli i&#;neye takarak bol gelen kuma&#; pantolonunuzu an&#;nda daraltabilirsiniz.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ


Merhabalar;

Evde dikiş ve dikiş dersleri konulu bu El Sanatları videomuzda pek az kişinin bildiği 3 harika dikiş ipucu ve püf noktasını anlattık. 

Belki de bir çoğunuzun ilk defa göreceği bu dikiş tekniklerinde;

 * Pipet yardımıyla kapitone, elyaf ve hurç dikiminde kullanabileceğiniz teknik

 * Makara lastiğiyle triko kol süsleme (büzgü dikiş)

 * Kolay pantolon beli daraltma (kot pantolon)

tekniklerini öğreneceksiniz. Sizleri, izlemesi son derece keyfile bu muhteşem 3 dikiş ipucuyla  başbaşa bırakıyoruz.

VİDEO:

Şuradaki dikiş öğreniyorum ve dikiş eğitimi videoları da size göre:

* Beli lastikli kısa kalem etek kesimi ve dikimi

* Çok şık salopet bebek pantolonu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası