ege bölgesi eşkiya belgeleri / DEFİNE'DE EŞKİYA BELGELERİ ( MARMARA BÖLGESİ ),

Ege Bölgesi Eşkiya Belgeleri

ege bölgesi eşkiya belgeleri



Yılan işaret:Kabartma yılan mezar taşında değilse kesin funduszeue.info kabartmalarda kafa ölçümü yapılır.açık yılanın malı özel hesaplama ile funduszeue.info gördüğümüz yılan tırmanan yıfunduszeue.infoa boy ölçüsü gereklidir.yürümekte olduğu istikamet emanet yönüdüfunduszeue.infoğer yılanlar kayada veya toprakta funduszeue.info ise sadece kaya içinde yada mağaraya konulan gömülerdir.işaretlerde ve özellikle yılanlarda tam yer belirlemesi yapamayıfunduszeue.info sebebi ise kesinlikle bilgiyi saklamak şeklinde algılanmamalıdır.yılan işaretlerinin o kadar çok geniş bir ifade yelpazesi vardır ki ezbere yapılacak her tarif okuyucuyu kesinlikle yanıltır. tabikii şöle diyelim yılan korkunca kaçan ve sürünen bir hayvandır. ayrıca yılan yuvası daima deliklerdir.öyleyse şöyle size bir ipucu vereyim.yılanın ağzı açık gibi görünüyor. emanatini arkasında funduszeue.info iyi bak derim eğer kapalıysa ön istikametinde bir delik mutlaka bulunur.


1- Çöreklenmiş yılan: başı dışarıda ise iç sarımı baktığı yer öfunduszeue.info mıntıkanın ayrı bir yerindedir.çörek yılanın malı kaya kütlesi altında olur..


2-Çöreklenmiş başı içinde olan yılan: emaneti içinde yada yanındadıfunduszeue.info kısmı önem funduszeue.info bir yön verilmişfunduszeue.infoş kısmından yön bulabiliriz.

3-Birbirine sarılı öpüşen yılan: bu iki yılanın arasında bir ıstavroz veyahut başka işaretler bakınıfunduszeue.info planlı gömülen paralardıfunduszeue.infoçekten zordur kesinlikle malı yanında değildir. çevresinde bir funduszeue.infoe hazinenin en son iaşreti çevrede araştırılır


4-Direğe sarılı yılan: yukarıda yazdığım tüm yılan işaretleri uzmanlık isteyen bir alandıfunduszeue.info son işaretini arayan bir nişandıfunduszeue.info kuyruk yönü önemlidir.ölçülecek son noktayı tespit edilerek emanet orada aranacaktıfunduszeue.info aranacak uzaklık metere civarlarındadır



Diğer yorum:

yılan figürünü bir çok medeniyetler kullanmış.asıl urartulara funduszeue.infoan roma iskender bizans hatta son dönemde ermenilerde kullanmışfunduszeue.info yılan bizans ve ermeni dönemlerinde daha fazla yaygındıfunduszeue.info sonuç itibariyle b fark yoktur.yılan işareti olan yerde kuru yada akan dere göfunduszeue.info patika yolları gösterir.yılanlar mezar bekçisi olarak figür edilmişfunduszeue.info biz br yılan gördüğümüzde tamam bunun malı bir küp bir teneke böyle bişey düşüfunduszeue.infoıfunduszeue.info mezardn ne çıkarsa bahtınıfunduszeue.info mezardan hariç kayalara parada koyuyorlardı.tabi bunların bazı hesaplarıda funduszeue.info yılan figürlerine baktığınızda bir çoğunda yanında ikinci ufak bir işarette olur. yılanlar ağzı kapalıysa mezar toprakadır.ağız açık ise kaya mezarıdır ve çatal dil varsa o zaman kapalı yada zamnala açılmış bir mağarayı göfunduszeue.info bazı yılanlar timülüsleri gösterir.




Diğer yorum:

arkadaşlar yılandan çokmu korkuyorsunuz okadar da deyıl yılan soğuk olduğundan ınsan bıraz tıskınır dokunmasan sorun olmaz işaretlerıne gelınce herkes bır yorum yapıyor bırde benım yorumuma bakın bır arkadaşim bırtaşin ustunde bır yılan resmı vardedı gıttım baktım 50 cm boyunda kafasını kaldırmış dılını çikarmış bakıyor anlamını sordu dedım su içmeye gıdıyor yakında su varmı ılerde eskı bır çeşme var dedı gıttık dedım arkadaş kazma kurek gotur aldı geldı bekledık sağolsun gıttğınde bırkaç kışıyede soyledı geldıler çeşmenın dibini kazdırdım 2 m den bır çamurdan yapılmış bır kup çift saplı ustune bır taş konmuş gozuktu dışarı alındığında ağzı peçetlenmış ve mumlanmışdı bunu goren arkadaşlar benım yerımdı falan derken bırbırıne duşduler ve para jandarmaya kaptırıldı arkadaşlar dıleğım şudur bu işi en az bır kışı ençok ıkı kışı yapın bulduğunuz resımlerı da kırmayınız her resımde para vardıye bır şeyyok çoğunluğu fıgurolarak yapılmış sıze kolay gelsın


Diğer yorum:

degerli arkadaşlar ben kandırada askerlik yaptım orda bir yılan gördüm.yılan oyma 2 kıvrımlıydı agzı açıktı dili çatallı idi yani 3 dili vardı .sagdaki dili uçuruma bakıyordu es geçtik. soldaki dili dereye bakıyordu es geçtik. ortadaki dilin istikametinde funduszeue.info patıka yola bakıfunduszeue.info geldi toprak uçurumun(yar diyoruz)önüne kadar geldik. baktıkki yarın yüzeyinde açılmış funduszeue.info oldugumuz için hiç birşey yapamadık. ama dikkatli bakıldıgında magaranın agzı sonradan açılmıştı. başka bikaçtane yılan gördüm. agzı açık olanların parası hemen hemen hapsi magaradan alınmış gördük. horasan ilçesinde bir yılan var kırmamışlar ama parasını almışlar. yılanın bir kıvrımı var yanında kalp resmi var kalp yılanın kafa istikametinde yaklaşık metre ilerisinde kalp şeklinde yeri resmi kazıyla eşmiş ve parayı almışlar. paranın koyuldugu yerin yanlarını toprakla şişirip bildigimiz kalp şekline getirmişfunduszeue.infoı arkadaşların tespitleri çok doğru yılanın ağzı açık ise kapalı magara arayacagız,yılanın agzı kapalı ise toprakta arayacagız.



Diğer yorum:

yılanın baktığı yönde bir dere yatağı var mı ? ikincisi dili dışardamı ? sonra üzerinde pulları var mı ? varsa pulu dolu olan var mı ? öncelikle yılanın boyunu tam olarak ölçün her cm ölçüyü cm ile çarpın (ortalama) yani her cm bir adım, dili dışardaysa dere yatağı varsa dere yatağını takip edin dereye yılanın baktığı istikamette bir dere daha birleşecek birleşen noktada taş yığınları olacak orayı kazın ve asıl malı değil ama hediyesini bulacaksınız . Yani dili istikametinde, dildeki çatal iki derenin birleşmesini de ifade ediyor .Üzerinde pul varmı varsa diyelim yılanın boyunu enine olarak 5 pul kesiyor pullardan biri dolu yılanın baktığı istikamette tümülüs ve yahut kayalarda magara veya oda var sadece 1 tanesi dolu diğerleri boş ve tuzaklı , dolu odaya boşlardan girebiliyorsunuz .dilinin uzunluğu bize iki derenin uzaklığını ve hediyesini anlatıyordu , yılanın boyu ise asıl gömüyü ama kesinlikle dikkatli olmalıyız.


YILAN İŞARETLERi VE ANLAMLARI:

Yeryüzündeki hemen hemen tüm tradisyonlarda yer etmiş bir semboldür. Yılan sembolizminin işlendiği tüm inanışları ve mitleri tek tek saymak olanaklı değilse de, bu sembolün kullanıldığı tradisyonlara birkaç örnek verilebilir:
-Musevilik, Hıristiyanlık ve İslam tradisyonları. (Şeytanın ve kimi zaman aklın sembolü olarak kullanılır.)
-Sümer tradisyonları. (Yer ve gök ilahlarını yaratanlar biri erkek biri dişi olan iki yılandır.)
-Eleusis misterleri, İsis misterleri ve Mitraizm inisiyasyonları. (Eleusis inisiyasyonunda kozmozun oluşumu Kibele ile Orion adlı yılanın sevişme vibrasyonlarıyla açıklanır. Orfik inisiyasyon merkezi Delf Tapınağı'nda birbirine helisler çizerek dolanmış üç yılandan oluşan bir bronz sütun bulunuyordu ki, bu sonradan İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı'na getirilmiştir.)

-Eski Yunan tradisyonları. (Hermes'in ünlü, "kadüse" denilen çift yılanlı asası ve Asklepios'un Bergama'da da görülen, başları aynı dairesel kapta, süt içen iki yılan sembolü.)

-Mu tradisyonları. [J. Churchward'a göre Mu kolonilerinde, yedi başlı yılan, yılanlı ağaç, yumurtalarının çevresinde spiral biçimde çöreklenmiş yılan, iki "S" biçiminde çift yılan, iki noktalı (yıldızlı) yılan, veya içinde noktalar (yıldız konumları) olan "S" biçimli yılan sembollerine rastlanmıştır.
-Doğu ezoterizmi. (Reenkarnasyon ve kozmik gelişimin devri-hareketini ifade eden, kuyruğunu ısıran yılan sembolü.)

-Mezopotamya ve Hint ezoterizmi. (Kadüse benzeri çift yılanlı asa.)
-Budist ezoterizm ve tantrizm. (Dünya'nın ve insan bedeninin enerjetik ekseninin çevresinde dolanan iki akımı temsil eden iki yılan sembolü)
-Hinduizm. (Gelişimi ve devri-hareketi temsil eden "Ananta" yılanı ve süt denizinde çift rotasyon hareketleri yapan "Vasuki" yılanı)
-Eski Mısır tradisyonları. (Uç başlı yılan, kanatlı iki yılan, başında iki boynuz ve bir disk taşıyan yılan, yaratıcı yılan "Kneph"ve"Apofis" yılanı)
-Quiche (Kişe) ve Maya tradisyonları. (Dünya insanını meydana getiren mavi-yeşil tüylerle kaplı uçan yılan)

-Minos tradisyonları. (Yılan tanrıça)
-Hitit tradisyonları. (Göktanrı ile mücadele halinde tasvir edilen yılan)
-Selçuklu tradisyonları. (Kabartmalarda çift yılan)
-Çin, Japon ve Batı tradisyonları. (Ejder biçimine sokulmuş tüylü ve tüysüz yılan)
-Kimi Afrika kabileleri tradisyonları. (Yaratıcının imajını, yaşamın devri-hareketini ve reenkarnasyonu temsil eden çöreklenmiş piton yılanı)
Ezoterik bilgilere göre, yılan sembolü, her sembol gibi, farklı anlamlarda kullanılmakta olup, sembolün anlamı kullanıldığı yere göre değişmektedir. Bununla birlikte, ezoterik bilgiler biraraya getirildiğinde bu sembolün başlıca yedi anlamda kullanıldığı görülmektedir:
1- Yeryüzündeki tradisyonların çoğunda, bilindiği gibi, şeytanı yani menfi tesiri ya da nefsaniyeti temsil eder.
2- Rüyalarda, kötülüğü, nefsaniyeti, ahlak bakımından geri fakat kurnaz varlıkları temsil eder
3- Kimi tradisyonlarda spiral galaksiyi ve spiral bir galaksi olan Samanyolu Galaksisi&#;ne ait bir uygarlığı ve ırkı (genetik bakımdan) temsil eder
Kimi araştırmacılara göre, Aztek, Maya ve İnka tradisyonlarındaki, insanlara uygarlığı öğrettikten sonra göklere geri dönen yeşiltüylü yılan ilah Quetzalkoatl inanışında, Attikalılar&#;ın ilk kralları yılan-ilah inanışında, Slav tradisyonlarındaki kahraman yılan-oğlu Vseslaviç inanışında, İskandinav tradisyonlarındaki yılan kılıklı ilah Votan inanışında ve benzeri birçok inanışta, Tevrat'ta Elohim adıyla belirtilen kozmik biyokimyacılar tarafından imal edilmiş bu galaktik insan tipi yada galaktik ırk sözkonusu edilmektedir.
4- Yılan sembolü kimi biçimsel kullanımlarında çiftyıldız Sirius'un yörüngesini temsil eder. Örneğin, Mayalar, yeşil tüylü yılan ilah Kukulkan'ı, bir çiftyıldız olduğundan "S"ler çizecek şekilde dolanan Sirius'un yörüngesini gösterecek şekilde "S"ler çizen bir yılanla temsil eder ve yıldızın yörüngedeki konumlarını, yılan içine yerleştirilen yuvarlak yeşim taşları ile gösterirlerdi. Eski Mısır'da bu yörünge, her gün güneşi taşıyan Ra'nın -ki Ra, ezoterik bilgilerde fiziksel güneşle değil, spiritüel bir güneş olan Sirius ile ilişkilendirilir- peşinde dolaşan Apofis yılanıyla sembolize edilirdi. Aslında iki yıldız sözkonusu olduğundan iki yörünge, kimi sembolizmlerde birbirine dolanan iki yılanla temsil edilmektedir.
5- Yılan sembolü, kimi kullanımlarında, özellikle "uroboros" (ouroboros) adı verilen, kuyruğunu ısıran yılan biçiminde çizildiğinde, kozmik gelişimin devri-hareketini ve doğum-ölüm çemberi de denilen reenkarnasyonu ifade etmektedir. (Reenkarnasyon, yılanın deri değiştirmesi sembolizmiyle de ifade edilir.)
6- Yılan sembolü tantrizm ve yogada kundalini enerjisini temsil etmek üzere kullanılır.
7- Yılan, kimi zaman da, kozmik güçler, dualite, "akışkanlar" , kozmik oluşumların, spiral galaksilerin meydana getirilmesi, Sirius'un yörüngesi, ruhsal tekamüller ve kozmik devri-hareketler, kozmik nesnelerin periyodik dolanımlarını belirtmek üzere zaman ile ilgili çeşitli anlamlara gelen spiral sembolünün somut olarak temsil edilmesinde kullanılmaktadır
Define Sembolü yılanlar o arazideki dereyi ya da su kanalını ya da namlı at arabası yolunu verir. Yılanlar çizim olarak, bazen kabartma bazenda hafif oyma yapılmışlardır. Kabartma yılan o bölgedeki suyu bol dereyi simgeler gömü dereye yakındır. Yılanlar önce alanı verir sonra para noktasını. Yılanların şifresi ya noktalanmış olan noktada, ya da çatal dildeki V de ya da V yapan kuyrukta olur. Bazen da boğumunda olur. 3 boğum, 5 boğumlu olması 3 dere kıvrımında da parayı müjdeler, 5 ise beş dere kıvrımında para müjdeler. Paranın arazideki tam noktası ise şayet boğumda sağa ya da sola kayık nokta yoksa derenin kıvrıldığı yerde orta merkezdedir. Yılanlar bazen başı kesik bazen da kuyruğu kesik çıkar karşımıza bunun anlamı ise; dere boyu ya da su kanalı boyu daha aşağıya gitmemeyi şifreler. Olay yerini cevrelemiştir yani kesmiştir alanı zaten başı ya da kuyruğu kesik yılan gördüğünüz de bakın dereye ya da kanala aynen yılan gibi derenin arazinin bombeli oluşundan dolayı bir noktadan sonra devamının görünemez olduğunu göreceksiniz yani yılanda görünmeyen baş ya da kuyruk gibi. Kısacası işareti görünce arkadaşlar onun o bölgedeki belirli bir arazi ya da derenin krokisi olduğunu unutmayın. Ayrıca yılan daire yaparsa parası kendisindedir. Yani bulunduğu kaya da ya da o kayanın 3 metre güney tarafındadır.
Yılanda kıvrımlar derin ise dereyi işaret eder. Çok derin değilse yolu işaret eder. Yılanın yönü çök önemlidir. Yılanın şekline benzeyen dereyi dolaşın. Kıvrımlı noktalarda dikkatinizi çeken birşey var mı? V, + , O işaretlerinden birini arayınız. Dikkatli olunmasında fayda var


Bu işaret kabartma ise roma dönemine aittir. Eğer ağzı açık ve dili dışarda ise tehlike işaretidir. Altın gömüsünün üzerine zehir dökülmüştür. Yani çıplak elle dokunmayınız. Malı ise kayanın kendisindedir. Kayayı yokladığınızda boşluk sesi gelen yeri sert bir cisimle kırarak malzemesini alabilirsiniz.
YILAN İŞARETLERiNDE ÖNEMLİ NOTLAR
1-Yılan kayanın üzerine çöreklenmiş şekilde yapılan bir yılan varsa mal o yılanın altındadır.
2-Yılan kayanın üzerinde iki büklüm olmuş ve ileri bakıyorsa para iki yerde vardır.
3-Yılanın ağzı açıksa gömü arkasında aranır veya bir delik olmalı.
5-Yılanın dili dışarıdaysa,kapartma ve sırtı pulluysa tehlikeli olup mal tuzaklıdır.
6-Yılanın ağzı açık ve dili dışarıda ise tehlike işfunduszeue.infoın üzerine zehir dökülmüştür yani çıplak elle dokunmayın.
Mal ise kayanın funduszeue.infoı yokladığınızda boşluk gelen yeri sert bi cisimle kırıp malı alabilirsiniz.
7-Yılan daire yaparsa parası funduszeue.info bulunduğu kayaya o kayanın 3 metre güney tarafındadır.
8-Yılan işaretlerinde değişik veya farklı yönler varsa bu kesin gömü ile birlikte mezarıda temsil eder.
Bu alanda mezar ve içerisinde mal var anlamına gelir.
9-Yılanın bir gözü kör ise kör olan gözün baktığı istikamette araştırma yapılır.
Yılanın ağzı kapalıysa mezar toprakta olur.
Yılan ağzı açık kabartma yılan iki yere yönlendirilir ilki V mantığıyla ağzın derin kısmı ile uç kısmı arası
dik olarak ölçülür ve her cm 1 adım sayılarak gidilirse küçük bir emanetin olduğunu ikinci bir alternatif olarak
yılanın boyu ölçülerek alınan sonuç her 1cm 1 adım olarak sayılarak geride bir işaret yada malın olduğunun emaresidir.
Yılanda çatal dil varsa ozaman kapalı yada zamanla açılmış bir mağrayı gösterir..
Hatta bazı yılanlar tümülüsleri gösterir.
Eğer dili dışardaysa ve 3cm civari ise metre civarında mal araştırması yapılır.
Dili dışarda değilse kuyruk tarafından ölçülerek gidilecek
Kabartma olması her iki yılan arasında haç veya çarpı işareti olması büyük hazineyi temsil eder.
Bazı şekiller yılanı andırmakta ise de gerçekte hakikaten o şekil bir yılan resmi olmayabilir.
Yılan figürüne baktığın zaman şeklinin yılan olduğunu hemen fark edersin.
Bu durumda yılanı iyice incelersin
Yılan düzmü kıvrımlı mı?
Dili dışarda mı?
Hareket halindemi yoksa durgun vaziyette mi?
Veya bir tümseğe mi çıkıyor?
Bu gibi vaziyetleri iyice incelenmelidir yorumuda ona göre yapılır.
Hareket halinde bir yılanın parası kolay alınır ama hareket halinde olmayan çöreklenmiş bir yılan işaretinin emaneti biraz zor alınır.
Bu arada yılanların yaşamı ve yılanların hareket tarzları hakkında bilgi sahibi olmak gerekir ki şekillerden bir mana anlam çıkarabilesin.
Yılan tehlikelidir ağzı açıkmı kapalımı yani dili dişardamı değilmi ağzı açık ise yılanın boynunu ölç ve adımla mal önünde demektir burada kapalı mağara aramak gerekir.
Ama yılanın ağzı kapalı ise bundan malı yılanın boyunca arkaya adımla demektir.
Bu işaretin malınıda emanetini toprakta arıyacağız.


Yılanın kıvrımlı olması ve yanında kalp işareti olması halinde çevrede kalbe benzer yükseltilmiş toprak bir alan yada kayalık bir alan aramalıyız.
Yılanın kaç adet kıvrımı var ise o kıvrım kadar işaret vardıfunduszeue.info her bir kıvrım duruş yönünün dilinin ağzının açık kapalı olmasının farklı anlamı vardır.
Yılanın baktığı yönde bir dere yatağı var mı?
Dili dışarda mı?
Üzerinde pulları var mı?
Varsa pulu dolu olan var mı?
Öncelikle yılanın boyunun tam olarak ölçün eğer yılanın arkasında bir yuvarlak işareti veya haç, put oyma yada kabartma varsa ki bu paranın en belirgin işaretidir.
Her cm ölçüyü cm ile çarpın (ortalama) yani her cm bir adım,ve baktığı yöne doğru yürüyün ve karşınıza gelecek taş yığını veya toprak
yığınının altında arastırma araştırın.Eğer dere kenarında ise derenin kıvrım yaptığı yerde bir kaya veya kaya gurubunun altına veya ulu ve büyük ağaç olan bir
alanda funduszeue.infoı tarafına mezara odaklı araştırmanızı yönlendirin.
Yılanın dili dışarda ise dere yatağı varsa dere yatağı takip edilir dereye yılanın baktığı istikamette bir dere daha birleşecek birleşen noktada
taş yığınları olacak orayı kazın asıl mal değil ama hediyesinin bula funduszeue.info dili istikametinde,dildeki çatal iki derenin birleşmesini de ifade ediyor.
Üzerinde pul varsa diyelim yılanın boyunu enine olarak beş pul kesiyor pullardan biri dolu yılanın baktığı istikamette tümülüs veya kayalarda mağara veye oda var
sadece birtanesi dolu diğerleri boş ve tuzaklı,dolu odaya boşlardan funduszeue.infon uzunluğu bize iki derenin uzaklığını ve hediyesini anlatıyor
yılanın boyu ise asıl gömüyü gösteriyor çok dikkatli olmalısınıfunduszeue.infoında yılanın gireceği büyüklükte bir delik olmasının yılanın kabartması ve oymasının
v.s bir çok şeyin önemi var diye biliyorum.
Eğer yılan kıvrılmış ve kafasının havaya kaldırmışşa baş kısmının iştikametinde m mesafeye kadar alan araştırılır ilerde bir su kaynağının çeşme
veye benzeri bir oluşum aranır bu yerde iyi bir gözlem sonucu neticiye ulaşılır ve rahatsız edilmemesi anlamındadır.
Eğer yılanın kuyruğu kayanın alt ucuna kadar kıvrılarak uzanıyorsa ve kuyruğun uç kısmı bir çizgiyle ayrılıyorsa para o kayanın altında bir odada demektir.
Kartal şahin gibi bir yırtıcı kuş tarafında yakalanmış bir yılan olan işaretin olduğu yerin altına bakmak gerekir.Yırtıcı bir kuş yılanı yakaladığında yukardan aşağa
bırakarak ölmesini sağlar.Yüksekten çevreye bakıp yılana benziyen bir şey bulmaya çalışalım sonuç verecek mi yüksek bir noktada yılana benzer bi şey bulursanız
bir ihtimal o yılana benzettiğiniz şeyin altında olabilir.
Oyma yılanlar uğraşmak çok zordur fakat tehlikesi azdır kabartma yılanlar çoğunlukla Bizans'tıfunduszeue.info'dan da kalmadır fakat tehlike oranı yüksektir .
Zehirli gazlar veya buna benzer kimyasallar parayı korumaya almış olabilir kabartma yılan,mağara göstermez mezar para ve kıral yollarının üzerine resmedilmiştir.
Her zaman para anlamına gelmeyebilir.
Eğer su yılanının su kenarında ve ya suyun içinde kayalarda resmedilmiş ise bu demek oluyor ki suyun içinde bir emanetin daha olduğunu bize anlatıyor.

Eşkiya Belgelerinde Adı Geçen Para Yerleri

ÇOLAK PAPAZ: Küp dağı muhiti içinde bulunan iki kapılı mağara ve ön tarafı tezgahtır yine kız resmi vede çolak papaz heykelde bu mağaradadır okka altındır mahzendir kuyu vardır mahzen iki kısımdır.

SARI MEŞELİK: sarı meşe değirmen ben burada iki tane kara ağaç ağaca 8 adım oluk başı vede doğu kısmı savak ark arasındaki burun çıkacak mal buradadır safi altın ve gümüş para.

ALİ BEY VE ŞELALE: Bu muhitte yüksekliği 40 metreye yakın bir şelale olacak koltuk taşına oturunca şelale gözükecek vede seyredilecek bu şelalenin suyu kazan gölüne dökülecek suyun akarında yapma (V) Gibi yer olacak su buradan akacak yukarıdan uzanıp alınacak buraya sokulan bir tapa var bu ağaçtandır sakın çekip atmayın içinde harita vardır tapayı aldıktan sonra orada bir şişe içinde adet altın vardır buradaki yerin arkasında üzerinden su akan oyma haç bulunur buradaki haçı kırarsan 20 kilo kadar toz altını bulursun şelalenin suyunun döküldüğü ved sun sağ omuza gelen bir yeri var bu tapa ancak buradan bakınca gözükür burası bu bölgenin başlangıcı vede en önemli yeridir şelalenin arkasındaki variyat pontuslulara aittir vede cok değerlidir&#;..

iZNİK_BEYAZ tepe: İznik kuzeydoğu kısmı arazinin şekli 7 adet taş ocakları rakamlı beyaz tepe beyaz tepe mahzen hatıl uzunluk yer altı yürüyüşü genişlik tarafları örgüden tanınır içeride kurşunlu direklerde görülür Giriş nokta batı deniz devam eder güney batı kısmı 90 basamak devam eder doğu üst kısmı 60 basamak devam eder içerideki kısımlar batı deniz ilk girişin merdiveni arkası sökülecek 7 mili 4 deri 3 sıra taş sökülecektir onlara tesadüf edilecektir 4 milyon Orta kısımda 7 taş üstüstedir sökülecek yedinci taş nihayettir kaya ile dondurulmuştur Çaresi kezzap suyudur okka mal vardır nihayet tarafında horasanla kilim ebatında bir taş sökülecektir Açılan bu kuyu ve bu delik cihan evi denenen bir mağaraya çıkacaktır karadeniz sahiline inecektir bu mağarada her milletin malı vardır KARA tepe&#;&#;

TEKKE KÖY: Şimdi Erenler derler ona türbe var büyük.. denen yerde bir gerçek Müslüman türbesi vede yakınında değirmen vardır türbede ruslara ait şavaş için ayrılmış paralar vardır&#;&#;

AKSU DERESİ: bu derede 3 adet kuyu vardır bu kuyular ayrı ayrı yerlerde olup nikomedya krallığının malları buradadır&#;.

DAĞARCIK DEĞİRMENİ:

KEŞİŞ TEPESİ: üzerinde rüzgardan durulmayan keşiş tepesinde cam ve çömlek kırıntıların ın bulunduğu göze çarpacaktır bunların 12 adım batısında dikili bir taş vardır bu taş ile TURNACI HANI karşı karşıyadır buranın kapısına 11 adım mesafede bir kapalı kuyu vardır

HALKALI kaya kısalar köyü muhiti köprü halkalı dere han ve kahve yeri pınar ve dere yol izmit yoluhan arkası doğu kısıma ve deredeki nişanlara dikkat kör pınarda dikkat tabanca bıçak ayna resmi kör pınar 1 su bakırı safi 9 okka han doğu tarafına dikkat mahzen göçüktür üstünde kum taşı ve kazan üstüstedir takyanusdur demekki halkalı kaya değil halkalı dere imiş ah ah içim yanıyo.

KARTAL kaya (karga barka koska) kaya diyede söylenir kartal kaya taş ocağıdır üç bölümdür arazinin doğu yüzüdür en üstü hattı içtima girinti deniz 5 basamaklı karaya çıkış vapur resmi görülecek çörek resmi su akıntısı ufak bir çayır portatif yol kurt resmi izmit bu üç bölük taş ocağı mağaraları vardır kaya mağaranın semt ve ismi kırmızı kayalar kapı deliği kadar sarpta yüksekte delil .

SARI MEŞELİK; Kapı kayanın kuzey yamacındaki iki dere çatındaki alandır burada iki adet kaya vardır uzaktan mandaya benzerler birinin rengi sarı diğeri siyahtır sarı olan mandanın baktığı yerden metre kadar mesafede bir acı su bulunur bu suyun arkasında 5 adet çakıl yığma bulunur kaynak suyu içilmez aşağısında altın madeni ve kireç ocakları ile bir değirmen bulunur benti taştan kesmedir tam güneyi kapı kaya boğazıdır bentin arkasındaki duvarda bir mktar mal vardır kuru duvardır burada 3 galeri olup açık haldedir değirmen ile kaynak arasında ki kayalıkta bir mahzen vardır yine burada 3 kireç ocağı bulunup ikisi derenin karşısında biri tektir tek olan kara taşlı olup üzeri çuruf ile örtülüdür okkadır safi beyaz altındır yine burada 7 yavrulu tavuk ile topal ayıda mevcut olup değirmenin nişanıdır tavuklar kireç kuyusuna bakarlar.

AVCI KARACA avcı ile karaca arasında bir kuyu vardır mal bu kuyunun içindeki yuvarlak kayadadır okkadır.

SARIKIZIN MEZARI; Kızıl madenden ve kazan kayadan giden yol kapı kaya muhitinde birleşir arada kalan kirazlı bel denenen yerden geçerken çok dar bir yerden geçer burası bir boğazdır kuzey güne olarak uzanır taş döşelidir bu yol buradaki tepeye çıkarken 3 adet keskin viraj yapar ve bir büyük düzlükte son bulur burada han yeri çeşme ve mezarlık vardır dağın batısıdır bu dağın doğusundaki yerler cok dik ve sarptır arazide bol miktarda kiraz ağacı bulunur ortadaki virajdan metre kadar doğuda bulunan 3 dev kiraz ağacının ortadakinin 21 adım güneyinde bir çocuk mezarı bulunur boştur burayı kazarsak altından düz bir kapak taşı ve üzerinde çivi  ile yapılmış ceviz ağacı resmi görülür dikkatli bakmadık ca görünmez ka pak kırılıp altından emaneti alınır burası 7 kattır son katta sarıkızın altından heykeli mevcuttur.

ARKACIK DEĞİRMENİ: Değirmenin nişanları direkli taş olacaktıfunduszeue.info taşı.sofra taşı. krokili taş.oluk başı çif delik taş bu taş hususi yap olacak Dut ağacı.deve .ayna.çerçeve. değirmen ocakbaşı camından gözükecektir değirmenin suyu iki yerden gelir PARA YERLERİ 1 değirmen unluğu. 2 domuz damı yapı arkası 1 kasa sokuludur 3 değirmenin içinde okkalık sandık saklıdır 4 değirmen ocağının arkası 1 küp 5 değirmen arka tarafı külfete dikkat 6 at geçmez yaya zor geçer Yataklı taş altı 4 teneke  2 bakır. put .3zincir birde halka olacak Kemer pınar pınar duvarlarının iç tarafı 3 oyuk 1 kazan .dikili taş 1 delik . mevkisidir toplam okkadı.

FIRIN MAĞARA 25 ARABA İHTİYAT PARASI:i znik ,kale,ada ve burun kısmında fırın mağara Saltanat taşından yarım sol edip adım mesafede dikili bir taş üstüne çıkılacaktır taşın tanınması üstü pastal(padalpardal) altı çok güzeldir yontuludur bu kıyafetle fırının alev deliğine rast geleceğiz burada 25 araba ihtiyat parasıdır altın ve gümüştür&#;..

KUŞ KAYASI: Kuş kayada kartal yuvasını bulacaksın orada bir delik var oradaki delikte nöbetçi bekliyormuş yuvanın üstünde ( +) vardır kır istavrozu al parayı aşağıya gir mağaraya biraz derin orası volcanın mağarasıdır kapıyı açıp içeri girersen arabın topuzunu yer ölürsün Onun için kapının dibini kaz yayları boz birinci odada kül çe ikinci odada dökme para var.

kuş kayası şahin kayadır çok büyük bir şahindir kanatları kapalıdır. Etrafında çereçeve denilen kaya kesikleri vardır sağ kanadının üstünde belli belirsiz çarpı vardır bu horasan açılıp mağaraya inilir malın üstünde zehir vardır. Burası bitinyalılardan kalmadır eşkiya üstüne mal koyup kapatmıştır. Girişte bir kaç yerde emaneti vardır.

ALİBEY ÇİFLİĞİ: Akmeşe çiftlik mevkisi bayraklar mevkisi yurt yeri kuyu çiftlik kuyu yol alibey çiftliğidir bina yeri çalan adam. 1 kazan burada ali beyin şatosuda vardır.

DİREKLİ MAĞARA: Mağara içinde yakılacak bir kutu samandan çıkan duman mağaranın dışındaki bir yerde topraktan dışarıya tüter tarzda çıktığı görülecektir burası tespit edilip boy kazıldıkta. çete başının havanını bulacağız bununda alt kısmında iki oda vardır biri gümüş diğerinde altın vardır Bu mağaranın ilerisinde 7 basamaklı merdiven olup alt kısmında içi dolu bir bakır mevcuttur Merdivenlerden indikten sonra kara fırın ağzına varırsın arka üstü içine girince iç duvarında bir baston ile altın saplı bir şemsiye görürüz Yine mağarada içinde 2 put ile iki öküz resmide göze çarpar yine burada bir adam resmi vardır ve yine burada bir ayı ile köpek resmi vardır köpeğin içinde az miktar para ile kroki vardır son merdivenin altında da 31 çete başının odası olacaktır burası darp hanedir direkli mağara içindeki işler bunlardan ibarettir.

ŞEYTAN DEĞİRMENİ ( RÜZGAR DEĞİRMENİ) Rüzgar değirmeni kuyu yol mezarlık top ağaçların olduğu muhit bir ucu uzun haç değirmen taşı ayna delik güney yüzündedir.

AYRAN PINARI: 3 karavana resmi içlerinde yılan yatıyor yol pınar çayır yapı yeri pınarın tam karsşısı 7 adım 3 kilodur&#;.

KARAHASAN KÖPRÜSÜ: Köprünün baş tarafındaki mahzen 3 taş muska şeklindedir altta dört köşe taş bir diz boyundan çıkacaktır dört bin okka ikinci kafanın (kemerin) olduğu yerde kız resmi kantar ve terazi resmi nereye bakıyorsa hedef orası köprüde çekilecek taşlara dikkat köprünün doğu yüzü deniz tarafı adım mesafede siyah kara taş harasandan yapılmış önündeki küçük tepecik açılacak mahzendir okka köprü dere kuyu kuru çeşme derede değirmen köprüden yukarı 7 dikili taş birinde mavzer resmi ana yolda bir haç işareti bu haç doğaldır yoldaki taşlardan oluşmuştur altı doludur 1 arşın kadardır buradan yukarıda yolun üstünde bir kayada tas kadar oyma içinde müjdesi yolda 3 adet dikili taş 3 virajda ortadakinin altında bir küp köprünün ayaklarında bir yılan kuyuya bakıyor bir dibek taşı var orada.

ÇAMLI tepe: İznik in kuzey doğu kısmında 1,5 saat mesefede adı çamlık tepe denen yerde dağın üzerinde soba borusu gibi bir delik olan kaya var bu kaya yerden 1 metre kadar dışarıdadır burası açılırsa altından büyük bir kuyu çıkacaktır dikkat edin kuyuda havalandırma sistemi vardır içine düşülebilir kuyunun dibinde azileride dikili iki sütun ve sütunlar yazılıdır orta yerinde bir komutan mezarı vardır çok zengindir kuyuyu kapatan taşın altında müjdesi vardır 4 arşın kadardır&#;.

SARI kaya: Sarıkayada bir koltuk taşı olacak karşısında kapı kaya vardır sarı kayada altın işlenen küçük bir darphane bulunur birde saatli taş vardır üçe çeyrek kala sarıkayanın önünden dere geçer biraz ileride birleşir burada değirmen bulunur yakınından geçen yol iki ye ayrılır burada bir mezar bulunur mezar doludur 3 dikili taş ve kaynak mezarın işaretidir&#;.

MİHALİÇ: Bulacağın cin mandırayı orada demet yığınına benzeyen taşın dibinde 7 basamakla aşağıya inilebilenb kısmın karşısında bir kapı göreceksin evvela kopar yayları aç kapıyı gir içeriye meblağ içeridedir&#;&#;.

DEDEBORİ DEGİRMENİ: şeytan dere vadisindedir; Bu değirmenin yakınında 7 at bağlama yeri vardır,ayrıca bu bölgede 2 değirmen daha vardır,su arkından oluk başına çıkarken yedi buçuk basamak mevcuttur,değirmenin iki tarafı ana kayadan oluşmakta ,iki öküzde buradadır,yakın çevresinde &#;at nalı&#; bulunmakta ve iki dere ,biri kuru dere birleştiği yerde ayı olacak&#;

BAŞ DEĞİRMEN:

KUDRET HAMAMLARI: yakınındaki kilise yerinin arkasındaki yani güneyindeki tepeye çıkıp kuzeydeki mağaralara bakarsak burada ulaşılması zor 3 mağara görürüz aranan şey küçük mağarada olup iki katlıdır.

Eşkiya gömü yerleri

XIX. YÜZYILDA EGE BÖLGESİNDE JANDARMANIN EŞKIYA İLE MÜCADELE SORUNSALI

Eşkıya veya eşkıyalık teması yıllar boyunca sosyal bilimlerin ana konularından birisi olmuştur. Çeşitli bakış açıları veya farklı yaklaşımlar bu sorunsala yeni tanımlar kazandırmıştır. Eşkıyalık meselesini iç güvenlik perspektifinden anımlamakta bu yaklaşımlardan bir tanesindir. Osmanlı İmparatorluğu içerisinde bir iç güvenlik meselesi olarak eşkıyalığın özellikle Ege bölgesinde yüzyılda ön plana çıktığını görmekteyiz. Taşrada bir iç güvenlik kurumu olan Jandarma teşkilatı bu meseleyi bertaraf etmekte büyük bir mücadele vermiştir. Tam bu noktada bu makalenin amacı, Osmanlı Jandarmasının eşkıyalar ile mücadelesine iklim, fiziki coğrafya ve insan faktörleri temel alınarak yeni bir bakış açısı kazandırmaktır. Bu çerçevede makalede, kısaca yüzyıl Osmanlı İmparatorluğunun genel bir yapısı çizildikten sonra eşkıya ve eşkıyalık terimlerinin tanımları yapılacaktır. Müteakiben Osmanlı Jandarma teşkilatının eşkıya ile mücadelede benimsediği harekât tarzı ışığında bu mücadelenin zorluklarından bahsedilecektir. Sonuç olarak yüzyılda Ege bölgesinde eşkıya çetelerinin neden giderek çoğaldıklarına ve güçlendiklerine yeni bir açıklama getirilecektir. Anahtar Kelimeler: yüzyıl, Eşkıya, Efe, Zeybek, İç Güvenlik, Jandarma, Ege Bölgesi.

Eşkiya Belgeleri En Güzel Yerler

Papaz pop martin’in mağarası:

Dört köyün ortasında, sarımtırak taşlarla kapalı iki tarafında yüksek kayalarla kapalıdır. Bu taş yerinden kaldırılıp altına bakılırsa, üç kılıç resmi görülecek. İşte bu taşın altında öküz derisi ile gömülmüş olan bin okka gümüş, bin iki yüz altın vardır.

Bu kaya değirmenin üzerine düşecekmiş gibidir. Değirmenin ön kısmında manda gibi siyah taş üzerinde tekrar kurt resmi vardır. buraya yakın topla geyik resmi vardır. Hakiki bölgemiz buradan başlar. Nişanlarımız 12 dağda mevcuttur. Deniz generali İzmit Akmeşe köyünden Ermeni Hacı Torosoğlu Manuk Bey, korsan çete başı Timuryanidir. Son merkezimiz Sakarya Yeşil dağdır. İskele kasabası denizden merkezimizdir.

Bahsettiğimiz köyler bir yerde aranmaz araları çok menzilli ve geniştir. Bu köyler 13 kasabaya taksim edilmiştir. Her bir kasabaya 4 köy düşer. Ermeni Timuryani Manuk Bey sene rumi miladi 12/06/

Aksu Boğazı

Aksu Boğazı iskele kasabası muhiti içinde bir Perşembe günü saat gece Saadeti Aliye yani İstanbul merkez hazine nazırı Artin Gazosyan , Emin ağa İstanbul İzmit ikametgahlı. Bir akçay aksu deresi boyu bir taşlık boğaza çıktık. Karadan karakütük at kaydı mıntıkası sarı meşelik havalisinden Handere kumpanya birlik değirmenine Dikenli boğaz büyük dere 6 saat Karaköse köyü kuzey tarafından Göksu yan tarafında kalır. Aşağıda Vezir hanı ve ayran pınar , karşı üst tarafında Kırcali köyü kirazlı yaylası ve o civarda kudret hamamları vardır.

Kuzeyinde dikme tepe köyü doğu yönünde yirmi dakika altında hersek yeni köyü vardır. vezir handan iki saat mesafede tahtalı köyü vardır. karşısında Manok çiftliği ve manastır tepesi bir adacık halinde her tarafı nehirle çevrilmiştir. Orta yerde bir tepe üzerinde dana gözceli, başköy ve alagöz , börekli köyü, çini köprüsüne 12 saat mesafede paşa köyü vardır. ömer köyü üç saat üstünde ve paşa köyünün tam batısında kırk dakika Alibey köyü vardır. toprağı deve tüyü rengindedir. Düz çayır içinde olup halkı Kendir ve pamuk ekerler. Kendileri dokur, kendileri giyerler. Bu köyün ahalisi hep beyaz giyerler.

Ali Bey Köyü

Alibey köyünün ormanları pelit ve meşe, pürenliktir. Alibey köyü ormanlarından ilk şahin kaya görülür. Buradaki yol Şama gider. Yolun karşı tarafında Hora tepesi ve >çalgı mağara vardır. burada çayırda sıra ile dizilmiş 18 adet taş dikilidir. Bu mevkide dere içinde sofra kaya vardır. yanında dikili dört adet taş vardır. üzerinde yedi kaşık,yedi çatal, bir ekmek dilimi bir d eyedi plakalaı zincirli çakı olacak. Zincirli derenin karşı tarafında yüksekte bir mağara vardır. mağaraya girerken kapının üzerinde sandık biçiminde bir taş, denize yakın iki kaya arasında mağaraya arkamızı verdiğimiz zaman karşımıza merdivenlerde martı kuşları resmini görürürz.

Martı kuşları bir kovadan su içmeye gidiyor. Geyik bir civcivde. Geyiğin tepenin üstünde bir mağara mevcuttur. Mağaranın yanında bir kapı omzunda bir kapı , su bakırlarıyla yan bakıyor. Baktığı yerde ayakları dolaklı bir avcı elinde silah taşa tırmanır vaziyette mağaranın kapısının karşısında bir kurşun atım mesafede bir avcı zağar köpeği , avcının hedefi geyik nişan almış vaziyettedir. Buradaki kız Bizans Konstantinin kızıdır. Burası eski Bağdat yoludur. Burayı tanımak için 3 metre yükseklikte bir yığma tepedir.

Kara Hasan Köprüsü

Kara Hasan Köprüsü yolun üzerindedir. Üstü açık gözü biridir. Esas köprü kapalıdır. Açık Kara Hasan Köprüsünden dokuz dakika yukarısındadır. Kapalı köprünün yukarısında siyah bir taş vardır. Üstü muska gibi üç köşe ovulmuştur. Onunda karşısında dört köşe yontulmuş bir taş olup, üzerinde “VA” rakamı vardır işte hazinemiz buradadır. Son koymamızdaki meblağ okka dır. Köprünün doğu karşısında hora tepesi 43 dakika mesafededir, Horatepe’de nişan olarak iki dikili taş ve birinde kemençe resmi vardır. Yerde yatan dört köşe hazır taşı hazine biraz yanındadır.

İkinci kemer üzerinde karaca (oğlak başı) şuan kırılmış vaziyette (sağlam kalması mucize olurdu herhalde)bazı kayıtlarda büyük kemerde bazı kayıtlarda küçük kemerde bazı kayıtlarda ikinci kemerde diye geçer
su sadece büyük kemerden geçer çok su olursa ikinci kemerden geçer
su geçen kemerde suya yakın kısımda sandık biçimli taş halen yerindedir
hemen yanındaki değirmen(yıkılmış) ve kanalı yerinde duruyor
25 metre yakınında suya yakın kısımda kuyu yerine duruyor.

Kocaeline bağlı İzmit, körfez ve kısmen gebze ilcelerinin sınırları içersinde bulunan 70 köyden oluşan bir bölgenin adıdır. İsmini yine bölge içinde bulunan ve Roma dönemine ait olduğu bilinen kemer köprüden almaktadır. Taşköprü bölgesi köylerinde Türkmen kökenli Manavlar yaşamakta ve ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadırlar.

Köylerin büyük bir çoğunluğunun il ve ilçe merkezlerine yakınlığı sebebiyle şehir sosyal yaşamından kopuk olmayan bölge halkı aynı zaman da ilçelerde yaşayan hemşerileriyle kordineyi sağlamak ve sosyal yardımlaşmayı sağlamak adına Taşkaprü Dernekleri kurmuşlar ve bu dernek vasıtasıyla her yıl sonbahar aylarının başında Hasat sonu festivali altında bir dizi etkinliklerle bir araya gelip kutlamalar yaparlar.Bölgede dümbüldek suyu ismi verilen şifalı bir su bulunmakta ve böbrek taşlarının düşürülmesinde çok etkili olduğu bilinmektedir.

İzmit Taşköprü olarak anılan yöre aynı zamanda ilk Türkmen yerleşimlerinin olması bakımından önem taşımaktadır. Kendilerinin yaklaşık olarak senesinden beri orada oluğunu belirten insanların yaşam biçimleri aynı zamanda İzmit`in yerli halkı olması sebebiyle de önemlidir.

Kocaeli çevresi üzerine atfedilen giyim kuşam gelenekleri sanılanın aksine gerek Adapazarı ve çevresindeki giyim kuşama gerekse de Bursa ve çevresindeki giyim kuşama benzemeyen kendine özgü bir biçim sergilemektedir. Manav olmalarının yanında kendi değimleriyle ziraatla uğraşmaları ve rençberlikten başka bir şey düşünmediklerinden gündelik giyimleri yaşam tarzlarını yansıtacak kadar sadedir.

İzmit`in yerli halkı olması açısından İzmitli yerli halkın kültürünü belirleyecek olan Taşköprü Havalisi yine manav olma özelliklerinden kaynaklanan kendi kendine yetme güdüsüyle giyim kuşamını kendisi sağlayan bir görünüm çizmektedir.

Çimenika Kalesi

Papaz köyünün batısında bir kadı mezarı vardı. Buradan kırk dakika aşağıda Gülle Köyü vardır. Üç Kayalar ve Çimenika Kalesi içinde bir havuz, birde kapalı kuyu vardır. Bizans’tan kalama bu kuyuda hazine vardır. Sandık Kaya Üç Kayalara yakındır. Dere sonunda ve Papaz köyü deresinde üç gözlü köprü, köprüde bir put, üç köşeli taş, bunun yakınında meşe ağacı meşe ağacının yakınlarında mezar taşına benzeyen bir taş ve altında tane karışık para vardır. Yine bu civarda köyün doğusunda, ana kayaya yapılmış olan bir değirmen. Yedi basamakla oluk başına çıkılır.

Bu değirmenin batısında bir leğen, bir ibrik, bir tilki, bir yılan, bir ördek , üç balık resimleri funduszeue.info resimlerin bazıları oyma bazıları kabartmadır. Değirmenin alt tarafında kapalı mağara var. Mağaranın ağzında çöreklenmiş bir yılan. Üstünde doksan dokuz okkada duran bir kantar. Burada 99 okka altın vardır. Yine bu civarda avcı köpeği, avcı ve karaca resimleri olacak. Avcı diz çökmüş bir Yunan askerine benzer çarıklarının üzeri püsküllüdür. Yine unun yan tarafında gelen üstü kapalı üç gözlü Kara Hasan köprüsü. Bu köprü Kara Hasan köprüsüdür.

Kapı Kaya

Kapı kayanın solunda 3 arşın uzunluğunda bir yılan resmi kapı kayadan geçtikten sonra yedi keseciler keçi deresine indik. Yolu kaybetmemek için yol boyunca kırk bir adet klavuz taşı diktik. Bu taşların 39 uncusu putludur. Kapı kayaya sarı ve çatal kaya tam 45 dakikadır. Nihayet bu yolda ikiye ayrılır. Birinci arpa tarlası Lefter’in mevkiine , ikinci şahin kaya ve kartal kayaya gider. Şahin kayanın ortasında bir mağara küçücüktür. Mağaranın kapısın altında kurşunla çakılı dört adet çingene çivisi çakılıdır. Bu mağaraya 3 basamakla girilir.

GAFUR DEDE en son alınan bilgiden. KAPI KAYA DENİZE Kuş uçumu üç kilometre kapı kaya bölgesi zeytinlik araziler olacak kapı kayadan aşağı dört değirmen yeri bir köprü üç kuyu bir köy olacak köyün çok eski kilisesi olacak KAPI Kayadan yukarısı arazi yok önünde çok eski bir yol adım yola ileri bir köy harabelik yani kale kalıntısı olacak buranın üstü çok dik ada gibi bir tepe bu dereler bir deprem sonrası afat olmuş. eğer bu yer bulunursa harabelikten tepeye bir yerden çıkılır. çıkınca 50 adım patika yol üstünde DOMUZA BENZEYEN Bir taş o taşa iyi bak çok büyük taş değil 1 mt boyunda uç tarafında bir şahin resmi ufak avuç içi kadar ve taşın sırtında ufak istavroz olacak.

Bu tepeyi dereden gezerseniz başka çıkış bulamasınız. bu bölge hakiki bölge bura ile DELİK TAŞ ARASI ARANAN YERLER burada bütün depolar ana derenin adı ayı deresi derler bu bölgede bir dere içinde bir bag yeri veya bahçe adı gavurun bahçesi derler benim bütün derdim bu bahçeyi bulmak.

Ayi deresi

Buraya yakın bir koltuk taşı ile dede mezarı vardır. bu civara yakın Hora köyü vardır. hora köyü yakınlarında sırtında cüppe , elinde tesbih derviş resmi vardır.

35 adım karşısında papaz boynunda bir put boynunda zincirli put vardır. Muradiye köyü yakınlarındaki kayalarda gelin alayı , gelin atın üstünde ,a tın ayağı kırık,çalgılar önde , buraya ayı deresi yakındır.

Ayı deresinde çok bol miktarda resimler vardır. domuz resimleridir. Derenin orta kısımlarında bir su yarıntısı karşısında altın ocağı suyu karşısıntısı ile sarp derenin birleştiği yerde burun vardır. bu burnun en sarp yerinde yüksekçe oturak bir değirmen kayası, dört köşesinde dört adet put vardır. bu dereye uzun hasan deresi denir. Uzun hasan deresinin uzun hasan değirmeni vardır. bu değirmen üzerinde büyük korkunç bir kaya vardır. üzerinde kurt resmi vardır.

Bu kaya değirmenin üzerine düşecekmiş gibidir. Değirmenin ön kısmında manda gibi siyah taş üzerinde tekrar kurt resmi vardır. buraya yakın topla geyik resmi vardır. Hakiki bölgemiz buradan başlar. Nişanlarımız 12 dağda mevcuttur. Deniz generali İzmit Akmeşe köyünden Ermeni Hacı Torosoğlu Manuk Bey, korsan çete başı Timuryanidir. Son merkezimiz Sakarya Yeşil dağdır. İskele kasabası denizden merkezimizdir.

Bahsettiğimiz köyler bir yerde aranmaz araları çok menzilli ve geniştir. Bu köyler 13 kasabaya taksim edilmiştir. Her bir kasabaya 4 köy düşer. Ermeni Timuryani Manuk Bey sene rumi miladi 12/06/

Aksu Boğazı

Aksu Boğazı iskele kasabası muhiti içinde bir Perşembe günü saat gece Saadeti Aliye yani İstanbul merkez hazine nazırı Artin Gazosyan , Emin ağa İstanbul İzmit ikametgahlı. Bir akçay aksu deresi boyu bir taşlık boğaza çıktık. Karadan karakütük at kaydı mıntıkası sarı meşelik havalisinden Handere kumpanya birlik değirmenine Dikenli boğaz büyük dere 6 saat Karaköse köyü kuzey tarafından Göksu yan tarafında kalır. Aşağıda Vezir hanı ve ayran pınar , karşı üst tarafında Kırcali köyü kirazlı yaylası ve o civarda kudret hamamları vardır.

Kuzeyinde dikme tepe köyü doğu yönünde yirmi dakika altında hersek yeni köyü vardır. vezir handan iki saat mesafede tahtalı köyü vardır. karşısında Manok çiftliği ve manastır tepesi bir adacık halinde her tarafı nehirle çevrilmiştir. Orta yerde bir tepe üzerinde dana gözceli, başköy ve alagöz , börekli köyü, çini köprüsüne 12 saat mesafede paşa köyü vardır. ömer köyü üç saat üstünde ve paşa köyünün tam batısında kırk dakika Alibey köyü vardır. toprağı deve tüyü rengindedir. Düz çayır içinde olup halkı Kendir ve pamuk ekerler. Kendileri dokur, kendileri giyerler. Bu köyün ahalisi hep beyaz giyerler.

Alibey köyünün ormanları pelit ve meşe, pürenliktir. Alibey köyü ormanlarından ilk şahin kaya görülür. Buradaki yol Şama gider. Yolun karşı tarafında Hora tepesi ve >çalgı mağara vardır. burada çayırda sıra ile dizilmiş 18 adet taş dikilidir. Bu mevkide dere içinde sofra kaya vardır. yanında dikili dört adet taş vardır. üzerinde yedi kaşık,yedi çatal, bir ekmek dilimi bir d eyedi plakalaı zincirli çakı olacak. Zincirli derenin karşı tarafında yüksekte bir mağara vardır. mağaraya girerken kapının üzerinde sandık biçiminde bir taş, denize yakın iki kaya arasında mağaraya arkamızı verdiğimiz zaman karşımıza merdivenlerde martı kuşları resmini görürüz.

Martı kuşları bir kovadan su içmeye gidiyor. Geyik bir civcivde. Geyiğin tepenin üstünde bir mağara mevcuttur. Mağaranın yanında bir kapı omzunda bir kapı , su bakırlarıyla yan bakıyor. Baktığı yerde ayakları dolaklı bir avcı elinde silah taşa tırmanır vaziyette mağaranın kapısının karşısında bir kurşun atım mesafede bir avcı zağar köpeği , avcının hedefi geyik nişan almış vaziyettedir. Buradaki kız Bizans Konstantinin kızıdır. Burası eski Bağdat yoludur. Burayı tanımak için 3 metre yükseklikte bir yığma tepedir.

Ayrıca burada üç tepe vardır. bu havalide topla ayı ile topal geyik resimleri görülecektir. 40 okkalık kantar vardır. bu civarda kuyu vardır. kuyudan metre yukarıda bir şaraphane vardır. bu civarda birde yazılı taş vardır. bu taşın doğusunda bir tava resmi vardır. buranın ilerisinde dalgalı arazi vardır. karşısında üç tepeler vardır. orta tepenin ortasından bir yol geçer. Tepenin üstünde bir taş, kız elini yüzüne dayamış sandalyede oturur vaziyettedir. Güneyine doğru üç kuyular vardır. burası İznik Çaltı dere köyüdür.

Uzun ali bey manuk bey değirmenini

Sakarya, Anda dağı yeşildağda haramidere ve şeytan dere çatağında, kavisinde anataşta bir Uzun ali bey manuk bey değirmenini yapmış olduk. Dağın içinde mağara yada içindeki aşağıdaki dönen bir değirmenin altında ekin sepetini yaptık. İsmini de Ali Bey değirmeni dedik. Burası 4 köyün arası bir yerdir. Alibey köyü ,kayacık köyü, Çukur Canbaz köyü, tahtalı köy arası bir yerdir. Burası Karlı Dağdadır. Bursa Hüdavendigar muhitinde Karlı dağda mevcut bulunan bir mağara direkli mağara denir. Mağara içinde küfe ile saman yakılacak.

İki gözcüden biri mağaranın üstünde birde önünde kalacak. Saman yanınca meydana gelen dumanın üstte topraktan dışarı çıktığı görülecek. Bundan anlarız direkli mağara olduğunu.

Bandırma bozyaka muhidi içinde çete başı manuk bey timuryani, katırcı yani Anderya kaptan Mihail kaptan beraberlikleri ile geleceğiz Bir faytona., tekerleği kırıktır. Paytonun yanında pali köpeği var. Buradan sofra kayaya 90 adım mesafe vardır. bu civarda bir cami resmi kurt derededir. Bir ayı bakıyor oraya. Ayının arkasında karataşta tavşan resmi var.

Arkasında bir köpek resmi görülecek ayının ense kısmında bir çubuk sokuludur. Burada bir kaynak olacak. Kaynaktan yukarıda adım uzakta 2 kayın ağacı var. Ayıcısız topal ayıda 3 dere ağzında doğusuna gelen bir bayırdan sonra dikili bir taşta üstü putludur. Monak Beyin paytonu kenara da yüksek sergenden yürüyerek yanına varacağımız delik küçüktür. Solumuzu vererek gireceğiz. Girerken deliğin ağzında bir put var. İçeriye girdikten sonra sol tarafta bir payton resmi var. Oradan döneceğiz kanaraya. Onun yanında iki çakmaklı bir tabanca var. Sergene namluların birisinin ucu üst karataşa yani sinekli mağaraya diğer namlunun ucu bıyıklı alinin değirmenine işaret eder.

Değirmenin başında arkta, iki adet istavroz var. Kapıdan aşağıda derenin yanında kül ve pisliklerin atıldığı yer , küllüğün karşısında ki bir tepede derenin kenarında bir çınar ağacı var. Bu çınara üç kardeşler ağacı derle. Üç çataldır. Yanından su çıkıyor. Oradan döneceğiz. Değirmenin üstündeki üzerinde köpek budu bulunan taşa çıkacağız. Bu taş deliklidir. Bu taşta yedi yavrulu tavuk resmi vardır. değirmenin arkasında ki kacak kapısında dikilidir.

Değirmen önünde açıkta çayırda bir binek taşı, tam üzerinde üç köpek ayağı izi vardır. değirmenin içinde sol tarafta bir ocak vardır. değirmenin kırk adım aşağısında bir kuru duvar vardır. bu havalede yani değirmene yakın gelen bir kaynak suyu vardır. suyun taşında bir bakır kulp işareti vardır. değirmenin altındaki dere boyunda yassı bir taş vardır. üzerinden derenin suyu geçer. O taşın ortasında soba borusu gibi bir delik vardır. bu değirmene konan para Cezayirden gelen Kosto soygunu ,bu para emine reis burnundan çıkarılıp oniki saatte develerle buraya getirildi. Bizim nişanlarımızda budur. Çete başı Timuryani Manok bey sene

40 Katık Yük

Baran kaya sene 31 çete başı ve 72 mürettebatla birlikte Karadeniz Kırımdan gelen gemiyi esir aldık. Bozyaka kasabası yani Bandırma muhitinde deve otu köyünün doğusunda seren kaya denilen bir Sarıkaya katırlarla tam kırk katırla taşıdık. Yetmiş iki kişi ile yerleştirdik. Kayanın yüzüne 14 adım uzunluğunda bir oyma yılan çerçeve içinde ve deliğe giren vaziyette yaptık. Dikkat mağarayı tanımak için doğusunda yedi yığma mezarlar yaptık. Emin ağanın değirmenini bilmek için sarıgölden suyu gelir değirmen ve en yukarıdaki değirmen taştan oyma olacaktır. Ve suyun geldiği yerde oyma olacaktır.

Değirmenin dokuz basamaklı iki tane pınarı olacaktır. Biri tatlı biri acı su. Sularda yarım ay resmi olacak. Değirmen taşı olacak. Kanlı mağara:kanlı mağarayı bilmeniz için altı tane tekne resmi elimizle yaptık. Sağ tarafında düz kayada ayak resmi olacak sol tarafında üç basamak olacak , değirmenin alt ve sağ aşağısında topal ayı olacak ,kırk okka kan mağarada 99 okka kantarda mağaranın karşısında bir kızıl kayada olacak derenin yanındadır. Dağarcıklı değirmenin yarım dönüm önünde bahçesi var. Bahçe içinde bir sofra taşı var.

O değirmene hem dağarcıklı hem de alibey denildi. Arkacı değirmen çarkının altında bir domuz resmi bir istavroz olacak. Değirmen için odasına giderken kapı eşiği basamak dağarcıklı değirmene girmek için dokuz basamak olan yerden gidilir. Hem de suyun çıktığı yerden de girilir. Emin ağanın mezarını bilmek için Olukbaşından arkanı değirmene alacaksın. Kırk adım say, küçücük bir tepecik göreceksin bak. Arkacık ve dağarcık değirmen yanından dere geçer. Derenin yanında ince bir yol geçer. Yolun sağında üç adet kabir olacak. Biri ayrı beş adım üzerinde siyah bir taş olacak.

Baş ucunda üç delik ayak ucunda bir put işareti olacak. Emin ağanın mağarasından kudret kaleye doğru sırataşlar olup kudret kaleyi gösterir. Kurt tepesi vezir kaleside oradadır. Kudret kaleside 3 tepeyi gösterir. Kurt tepesi şöyledir. İsmi çatalkaya 12 tane dikilitaş vardır. çukur canbaz köyü kilise , kilisede bir papaz resmi papazın baktığı yere iyi bak. Kazanlara bakıyor. Uzun mesafede kazanları görürsün.

Toprağın rengi deve tüyü rengine eşittir. (A Pınarına) adım mesafede tepede taş döşemeli yolu bulunan Hora tepemiz mevcuttur. Yolu ile sol tarafında bir çeşmemiz vardır. çeşmenin taşında bir gayda resmi ile üzüm salkımı resmi vardır. bu çeşmenin arkasına bakarsanız dört köşe bir taş vardır. Yontma bir taştır.

Kemençe resmi bu taşın üzerinde olacaktır. Civarında birde keçi resmi görürsünüz. Hora tepesine çıkarsanız toprak içine gömülü 38 adet oturak taşımız vardır. Görürsünüz bunlardan. Biri yedi değişik olup rengi de farklıdır. Kaldırıp bakınız. Ortada sandık biçiminde bir taş olup taş siyah, altında mahzenimiz mevcuttur. Bu taşın üzerinde istavroz işaretini görürsünüz. İçlerinde en basit ve enteresan olanı üç adet dikili taştır. İkisi bir arada olup üçüncüsü bunlardan farklıdır.

İkisi bir arada olandan sağ yandakini kaldırıp burada bir kemençe resmi görmeye çalışın. Görebilirseniz kıran kırar epey bir ganimet alacaksınız. İçinden ………A pınarı işaret ettiğim pınar Hora tepenin adım etek yerine rastlar. Bu pınar epeyce bir mesafede ve pınarın arkasında ana taşta bir gayda resmi olacaktır. Onun arkasında okka çeken Napolyon altını saklayan 3 basamaklı merdiven bulurum. Merdivenin altına bakarım.

Kudret Hamamları

Kudret hamamına gelirken: Kırcalı köyünün hamamın döşeme taşlarında köpek ve karaca izleri vardır. bu hamamın arkasına dolaşıp bakarsanız kayalık bir mahalle ile karşılaşırız. İyi araştırın burada bir kadın bir çocuk taşır vaziyette kabartma tarafımızdan yapma resim görürsünüz. Çocuğun içinde adet sarı lira olduğunu ben bilirim. Şayet rast gelirseniz tecrübe edersiniz.

Hamamın tekrar önüne gelin. Karşı kayalara bir göz atsanız kaya üzerinde rakamını görebilirsiniz. Bu kayada karaca izleri tarafımızdan fevkalede izlenmektedir. Şunu söylemek lazım gelirse bu kayalıklarda hiç ot bittiğini görmedik. Bir ismini biz taktık dedik ki nohut kaya olsun. Bağcılık köyü civarında sıra ile dikilmiş 18 adet dikili taş mevcuttur. Ortadaki taşın rengi siyah olacaktır.

İçi oyuk olup adet meblağı ile sıvanmıştır. Eğer rast gelirseniz kaldırıp bakın birde artı(+) işareti bulursanız içine üç basamakla girilen çalgılı mağaramız buradadır. Burada 12 adet dikili taşlımız vardır. içlerinden bir tanesi (+) istavrozludur. Kaldıralım bakalım mağaranın solunda kaldırım döşenmiş bir dar patika tepe üstüne çıkıyor. Kaldırımı dikkatlice takip funduszeue.info kaldırımın

Bittiği yerde durduk. 2X1,5 ebatında 2 metre derinliğinde bir yeri kazdık. Orasını zenginleştirdik. Orasını bulun. Kazacak olursanız altında 3 lük 1 kemer çıkar. Aradığınızın bu üçlü kemerin içerisinde olduğunu görürsünüz. Önümüzdeki dere içinde sofra taşımızda bulabilirseniz yuvarlaktır. Dört bir tarafında dört adet dikili taşımız vardır.

Ambar Kaya

Eşkıya lerinde ambarkaya diye bir alandan bahsedilir. Burası Sinop İli Durağan ilçesi Beybükü Köyü Karadigin mahallesi yakınlarında bulunan Ambarkaya Kral Mezarları ve ören yerinden başka bir yer değildir.

Ambarkaya tarihi ipek yolu üzerinde bulunur. Kızılırmak ve Gökırmak ın birleştiği noktada bir yerleşimdir.

Eşkıya Belgelerinde Ambarkaya tarif edilirken şöyle denir.

“İkiye ayrılan yollardan diğeri türbe tepeye çıkar. Tepe üzerine çıkarken yolun kenarında dört köşe oyulmuş sıra halde Ambar kaya’yı görürüz.

&#;Gördüğümüz gibi tam dört köşe oyulmuş halde bir mezardır ambarkaya lerde geçtiği gibi.

İçinde bir meşale, yanında put, bir gül ucunda hazan yaprağı işlenmiş olduğunu görürüz.

&#;Bu işaretler çok yıpranmış olup dikkatli bakınca kalıntıları gözükmektedir.

Ambar Kaya’nın üzerinde muska işareti vardır.
&#;Mezarın üstünde üçgen şeklinde alınlığı görürüz. Belgelerde muska işareti denilen budur.

Eşkiya Belgelerinde Kartalkaya

Kapı kayanın solunda 3 arşın uzunluğunda bir yılan resmi kapı kayadan geçtikten sonra yedi keseciler keçi deresine inilir. Yolu kaybetmemek için yol boyunca kırk bir adet klavuz taşı dikilidir. Bu taşların 39 uncusu putludur. Kapı kayaya sarı ve çatal kaya tam 45 dakikadır. Nihayet bu yolda ikiye ayrılır. Birinci arpa tarlası Lefter’in mevkiine , ikinci şahin kaya ve kartal kayaya gider. Şahin kayanın ortasında bir mağara küçücüktür. Mağaranın kapısın altında kurşunla çakılı dört adet çingene çivisi çakılıdır. Bu mağaraya 3 basamakla girilir.

Mağaranın içinde sol tarafta ocak yapılmıştır. Kartal kaya kartal kayada kartal süzülür şekilde durur. Kartalın altında yuva vardır. Yuva ile kartalın arasında bir gül resmi yapılmıştır. Kartalın altında mağaranın kapısından girerken sağda çerçeve resmi vardır.

Mağaranın ortasında sıçan çukuru vardır. Bir ismi de sıçal çukurudur. Mağaranın tavanında bilek kalınlığında bir halka vardır. halka yerden 22 arşın yüksektedir. Kayanın üzerinde dört köşe bir tekne , dört köşelerinde de matkap delikleri vardır. Kartal kayanın karşısında sivri kayada ağzı açık fırtına benzeyen bir mağara görülür. içerisinde dört köşeli bir sofra taşı vardır…

Haerami Dere

Harami dereye sarıgölün suyunun karıştığı bir noktadan yukarı doğru yürürsek aynı suyun ayağından dönen 3 değirmeni görüp geçeriz. Dereyi daha yukarı takip edersek dağın alan kısımlarında sarı meşeliğe geliriz. Sarı meşeliğin tam ortasında 2 öküz kıç kıça yatar vaziyette yaptık. Öküzlerden birinin boynunda 7 lokmalı zincir. Diğerinde bir çan vardır.
Bu oyalandığımız yerler vezir tepenin batı istikametindedir.

Biraz daha yukarılarda ki kısımlarda kirazlı yaylada, bir tek öküz boynunda çan, otlar halde görülecektir. Bu kirazlı yaylaya 2 saat mesafede , Erikli Yaylada pek çok nişanlarımız vardır. Erikli Yaylaya yakın bir yerde top koru içinde ,hamile kadın, elinde bir çocuk ,top koruda 7 adet mezar vardır. Bu mezarlar aslında bir yığmadır..

Kudret Kale ve Çevresindekiler

Kudret kalenin doğusunda Sarı kaya pamukçu yokuşu, Kirazlı Yayla, Kel Tepe, Karatepe, Vezir Tepe, Kuru dere, Tarihi bent, Kuru duvar, Top Koru , büyük yığma , zehirli kuyu bunlar tamamen doğudadır.

Kudret kayanın güneyinde Emin Ağa değirmeni, sulu dere,ayran pınarı, Hora tepe , baskılı kaya, kapı kaya ,sarı göl, iki öküzler, sarı meşelik ,harami dere , şeytan dere, büyük şarlak,topal ayılar.

Güney batısında 3 dere çatağı, büyük ayı, şarlak çakıl yığını, isli mağara, dağarcılı değirmen, Ceneviz Kalesi , Çimenika kalesi, suyu ayakta içilebilen taş oluklu çeşme, top koru 7 mezarlar, batısında kiremitli mandıra, kömür kuyusu, &#; çeşmesi, 2 yol ağzında bir çeşme, 2 yol ağzında bir mezar,

Kuzey batısında kurt kaya kale 21 kulaç derinliğinde 4 köşe kuyu dibek taşı, kuru insan kafası kudret kaleye sadece batıdan doğuya girilir.

Tahtalı Seyran Köyü

Tahtalı Seyran Köyü eşkiya belgelerinde adı geçen önemli yerlerden biridir. bu köyün nerede olduğu hakkında net konuşmak zor bu yazdıklarım sadece belgelerden alıntıdır.

Akçay boğazı , dikenli boğazı Yeniköy ormanlarından Kayacık boğazına çok yakın , dört köyün ortasında , Karahasan Köyü,Tahtalı Seyran Köyü, Çukurcambaz köyü, Kayacık Köyü boğazı, Kayacık köyünün her iki tarafı sarımtrak ve kabamsıdır.

Burada dikkat çeken karahasan köprüsü ve karahasan köyü. demekki tahtalı seyran köyünü bulmak için yakınlarındaki önemli bölgeleride dikkate almak gerekli.

Vezir Köprüsü

Eşkıya belgelerinde adı geçen önemli noktalardan birisi Vezir Köprüsüdür. Vezir Köprü acaba neresidir?

Akla ilk başta gelen Samsun’a bağlı eski ve oldukça tarihi bir ilçe olan Vezirköprü gelmektedir. Bir çok defineci çalışmalarını bu yönde sürdürmüş fakat bu işarete göre netice alanına bu bölgede rastlanılmamıştır.

Dikkat edersek belgelerde Vezir Köprü denilmemekte Vezir Köprüsü denilmektedir. Bu ince ayrıntı bizim hata yapmamıza neden olmaktadır. Peki Samsun’a bağlı Vezirköprü İlçesi değilse bu köprü neresidir?

Alttaki fotoğrafta görmekteyiz ki küçük bir çayın üzerine kurulmuş köprünün adı Vezir’dir. Yani fotoğrafta ki Vezir köprüsüdür. Burası Durağan-Kastamonu yolu üzerinde yani tarihi ipek yolu üzerinde bulunmaktadır. Ve İpek yolunu daha sonra ki yüzyıllarda Osmanlılarca Bağdat yolu olarak kullanıldığını biliriz.

Yani bu köprü eski İpek Yolu ve Bağdat Yolu üzerinde bulunmaktadır. Kastamonu’ya bağlı Taşköprü ilçesine girmeden karayolu üzerinde bu köprüye rastlarız. Tarihi bir köprü olan Vezir köprüsü yıllar içinde ihtiyaca cevap vermediğinden modernize edilmiştir. İşte gerçek Vezir köprüsü burasıdır. not: vezir köprü vezir tepe yakınlarında olduğuda söylenmektedir.

Haramidere ve Pınar

Mağara ağzında bir taş var. Üzerinde bir nal domuz kafası, bir adam, bir kartal, bir el, bir kılıç, iki piştov, bir sıra yazı,bir tek put, birde iki put resmi vardır. Bunlar üskü nişandır. Bağdat’tan gelen postayı soyduk. Hepsini bu mağaraya koyduk. Tam kır katır yük. Ağzını kapattık. Bu mevkiye mermer oluklu pınar derler. Pınar başında bir bakır kulpu olacak. Üç kuyu biri küllüdür.

Şeytan deresindeki değirmen Ali Bey değirmeni’dir. Bu değirmenin bir tarafı kızılcık, bir tarafı ıhlamurluktur. Havuzlu şelale içinde alabalık vardı. Havuzun yanında bir koltuk taşı vardır. Üzerinde otuz santim vardır. Bu değirmenin olduğu yer dört değirmenini ortasıdır. Bunlar: Kayacık Köyü, Tahtacı Köyü, Ali bey Köyü, Yeni Köy veya Çukur Cambazlar Köyü arasındadır. Yıldız poyrazına karşı, yamada kapalı mağara vardıfunduszeue.infoğara ağzında bir taş var. Taş üzerinde bir nal, domuz adam eli, piştov, kartal kuşu gibi işaretler vardır.

Karacalı köyü, uzun dere içinde kapalı mağara vardır. Burada duvarında üç tane istavroz vardır. İçinden hafif bir su gelir. Giriş ağzından girince önümüzde bir kere taş gelir. Onu geçip devam edersek ikinci bir kara taş gelecek. Buraya yedi yük para konulmuştur. Bu civarda şifalı su vardır. Kızıl mağara, kanlı kapalı mağara karşısında gelecektir. Kızıl kanara ve kanlı mağarayı bulmak için, taştan oyma altı tane tekne resmi ile süt bakırı resmini bulmak gerekir. Birde çiçek saksısı resmi bulunacaktır. Mağara üç yığın halinde para vardır. Orada bu mağarayı bulmak için yedi adet doksan santim uzunluğunda parmak sığacak genişlikte ve parmak sığacak derinlikte çizgiyi elimizle yaptık..

Karatepe Muhiti

Kara tepe de denizi ardımıza almak sureti ile 1 saat 45 dakika mesafedebulunan kayalık alanda sağda bir tüfek mermisinin ulaşabileceği uzaklıkta bir mağara var. 7 basamaklı olan bu birinci mağara da paralarımız 7 ayrı yerde gömülmüş olarak bulunuyor. Mağaranın ağızından adım uzaklıkta bulunan bir oyuktan tatlı su
çıkar bu suya bir adım mesafede bir miktar emanetimiz gömülmüştür bu tatlı suyun solunda 3 mezar var ortada bulunanın içi doludur. İkinci mağara bu suyun adım doğusunda olup içine doğru üç basamaklı
olup bu mağaranın işareti üstünde iki bacalı üç direkli bir geminin resmi bulunan bir taştır.

Taşın yan tarafında üç karış boyunda oyuk olup bu oyuk içinde üç parça altın var. İçerisine üç basamakla girilen 4 köşe kare şeklinde üç basamaklı mağarada bir posteki deri içerisinde bir küp altın emanetimiz gömülmüştür
Buraya yakın bir mezar olup mezar taşının altında 9 küp altın paramız vardır. Burada bulunan hisarın karşısındaki toprak yolun altında bulunan taş ocağının yakınlarında bulunan dikili taşın güneyine 3 adım mesafede bir gömülmüştür. Uzaktan bakıldığında sırtını yalayan bir öküze benzeyen taş bu taştan kuzeye doğru 7 adım ilerdeki taşın altına emanetlerimiz gömülmüştür yatan iki öküze benzeyen iki mezar taşının altında bir miktar emanetimiz vardır. Paraların bazıları bacakta hayvanın but kısmındadır.

Erikli Yayla

Erikli yaylasının batısından Dikenli boğaz deresi akar bu dere güneye akar ince bir ayağının ismi yaprak deresidir. Balkayası önünde Havran deresi ile birleşir burda ana göksu harici ufak bir göksu isimli dere daha vardır. İkisi birleşerek balkayasını doğuda bırakarak güneye akmaya devam ederler. iki dere birleştikten sonra ismi Karahasan deresi olarak değişir. Doğusu Kirazlı yaylasıdır erikli yayla ile araları iki saat kadardır.

Sinekli Mağara

Bu çeşmenin sol ilerisinde mağara 4 kişi yatacak şekilde, bir sırtta bizde buna SİNEKLİ MAĞARA ismini verdik.

Çünkü çok sivrisinek vardı. Bu sinekli mağaranın içine girdiğimiz zaman orta yerinde dikili bir taş var ve bu taşın arnında bir delik var deliğin sol tarafında NAL, KALP resmini görürüz ve ilerde köşeye doğru bir taş dikilidir. Parası

NALIN altında okka dır. Köşedeki dikili taşın göğsündeki delik olan taşın altında okka parsı yanılmayalım tek bir nal var.

Nalın ortasında bir haç + var. Dikkat bu mağaranın iki yerde parası vardır. Mağaranın içinde sağ tarafında çıkılacak bir mahzen yolu var. Mahzenin içinde 3 yığın halinde parası vardır. Sağ tarafında bir ok var okun olduğu yer mahzen girişini gösterir. Okun önünde bir yürek resmi var buradan anlarsın, buraya bir delikten girilir.

Girerken yürek resminden tehlike olduğunu anlarsın. Delikten geçerken ilk evvela sırt üstü olup bacaklarını sarkıtırsın. Deliğe. Buraya öyle girilir. Mahzene indikten sonra yol ikiye ayrılır. Sağ yoldan ileriye bir meydanlığa çıkacağız ve meydanın ortasında çevrili koyun ağılı gibi sarılmış taşlar göreceğiz. Meydanlığın ortasında bir çeşme holluk taşı diye yapılmış ve içine 28 hanedan toplanan parayı bu taşın içine konulmuştur. Bu bir teknedir. Bir boş kazanı yarmışlar holluğun üzerine örtmüşlerdir. Ceneviz kale ve buradan bir müddet aşağıya üzüm bağına ineceğiz bu üzüm bağının sahibine soracağız, ismi Todor Ermenidir.

Ondan sonra sinekli mağaradan çıkan ince bir yol geliyor. Eski Bağdat yoluna çıkar. Kaldırım döşelidir. Diğer bir

yolda HALKALI KAYA üzerine çıkar. Yol üzerinden uçuruma baktığımızda bir yerde oyma bir DAMA TAŞI oyun çizgisi çizilmiştir.

Kudret Hamamı

Hora tepesinin orta yerinde hasır şeklinde bir siyah taş sandık biçiminde , köşesinde sancak deliği vardır. bu civarda kudret hamamları vardır. Kudret hamamı Manika Çiftliği yakınındadır. Kudret hamamına giden kaldırım yolda karaca ve köpek izleri vardır. Hamamın arka kayalarında bir kadın elinde bir çocuk tutar şekildedir. Hamamlara karşı kayalardan birinde rakamlı kaya üzerinde karaca izleri olup bu kaya ot yığınına benzemektedir. Bizler bu kayaya nohutlu kaya dedik, ismini verdik. Bu kayanın üzerinde bir delik vardır.

Ali bey değirmeni

Belgelere göre değirmen üç tepenin arasında bir çukur yerde. değirmene 3 basamakla girilir, savak başına 7 basamakla çıkılır. Savak yerinde bir yengeç resmi var, değirmenin önünde binek taşında köpek ayak izi, değirmenin karşısında çayırda, merada civcivli tavuk , birbirine sarılmış iki domuz ve bir yılan olacak.

Değirmen önünde açıkta çayırda bir binek taşı, tam üzerinde üç köpek ayak izi, değirmenin içinde sol tarafta bir ocak görürsünüz. kuru duvar ortalama değirmenin kırk adım aşağısındadır. bu havalede yani değirmene yakın gelen bir kaynak suyu vardır. suyun taşında bir bakır kulp işareti bulmalısınız. değirmenin altındaki dere boyunda yassı bir taş üzerinden derenin suyu geçer. O taşın ortasında soba borusu gibi bir delik olacak kısacası delikli taş bulacaksınız.. bu değirmene konan para Cezayirden gelen Kosto soygunu ,bu para emine reis burnundan çıkarılıp oniki saatte develerle buraya getirildi. Bizim nişanlarımız budur. Çete başı Timuryani Manok bey sene bu yazdığım bölge tamamen kudret kalenin doğusundadır.

Göksu Deresi

Manukyan belgelerinde adı geçen göksu deresinin nerede olduğu hakkında biraz araştırma yaptım tabi yine bilindik karışıklıklarla karşı karşıya kaldım diğer bölgelerle uğraş verdiğim gibi göksu dereside beni hayli uğraştırdı. kısacası belgelerde adı geçen göksu internette dolaşan göksu ile uzaktan yakından alakalı değil. bu sadece bulgaristanda bulunan hasköy yakınlarındaki dereden bahsetmiş belgeleri çeviren vatandaşta saolsun oradaki derenin adını göksu koymuş millette burada göksu arıyor bunuda böylece düzeltmiş olduk.

En Önemli Bölge Istranca Dağları

Karadeniz kıyısı boyunca Bulgaristan sınırına doğru uzanan Istranca Dağları volçan hazinesinde en çok adı geçen bölgedir. bu bölgede yer alan bir mağarada volçana ait hazine bulunduğu iddia edilmektedir. dağlarıyla ünlü olan ıstranca en yüksek yeri yaklaşık olup bu yükselti Kırklareli ile Demirköy arasında yer alır. ıstranca dağları’nın Edirne tarafına doğru yükseltisi azalır ve lalapaşa ilçesinde bir plato görünümü alır.

Volçanın gerçek doğum yeri hasköy olarak bilinsede bazı tarihçiler doğum yerini Malko Tırnovo yakınlarındaki 3 farklı köy; biri Delieva bugün olmayan köy; ayrıca Malko Tırnovo, ilçesine 5 km doğdu tarafında Tagarev (bugün Vulchanovo) ve Fakia, bunlar en eski tarihsel kayıtlar.

Vezir Köprüsü ve Vezir Tepe

Vezir tepe (vezir kale) yakınlarında olduğunu düşündüğüm bu meşhur vezir köprüsü muhtemelen belgedeki gibi vezir kalenin güney tarafında. burada birde kuru dere olması lazım.

Vezir tepeden güneye dönersek bir köy bir de vezir köprüsü vede mandıra yerleri görünür. Vezir tepenin poyrazında bir iki dönüm kadar büyüklüğünde bir sazlı göl vardır. Bu gölün ortasında adacık halinde bir kara taşta 2 adet güvercin resmi yaptık. Biri yalaktan su içer, biri içmiş yukarı bakar. Bu taş aslında bir çeşmenin yalak taşıdır. Bu gölün doğu kısmı yarıktır. Bu yarık kanalda 40 adet kaldırım halinde taşlar dizilidir. Bütün taşlarda çeşitli işaretler yapılıdır.

Sarı Göl

Sarı göl doğu tarafında kayalıklarda bir asker, yeniçeri askeri kayaya tırmanır vaziyette, elinde silah, kütüklük belinde, sivri külahlı, yan bakar durumda kayaya tırmanır vaziyette resmedilmiştir. Askerin üzerinde bir yan sarkar vaziyettedir. Sarı gölün bir ayağı harami dereye karışır. Suyun karıştığı yerden biraz aşağıda ana kayaya hark (ark) ile domuzluğu oyularak hargın boyu 12 adımdır.

orijinal eşkiya belgeleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası