ddos ne demek lol / Lizard Squad - Vikipedi

Ddos Ne Demek Lol

ddos ne demek lol

DDoS Nedir? DDoS Saldırısı Nasıl Yapılır?

DDoS Nedir? DDoS Saldırıları Nasıl Yapılır?

DDoS Saldırısı Nedir?

Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) kısaca DDoS,  bir sistemi belirli kapasite sınırlarının üstünde veriye maruz tutma yoluyla düzenlenen saldırılar sonucu kullanıcıların sisteme veya siteye girişinin engellenmesidir. Başlangıçta DoS yani yalnızca tek bir kaynaktan hedefe saldırı yapılmasıyla ortaya çıkan saldırı türü, zamanla çok sayıda kaynaktan tek hedefe doğru yapılarak şiddeti artmıştır. Bu yazıda DDoS nedir, DDoS saldırıları nasıl gerçekleşir ve DDoS saldırılarından korunmak için neler yapmak gerekir konularını inceleyeceğiz.

Her sistem kurulurken kullanıcı sayıları, hat kapasitesi, anlık istek sayısı gibi unsurlar için belli değerler öngörülür ve bu değerlerin biraz üstündeki bir yükü kaldırabilecek şekilde tasarım yapılır. DDoS ise sistemin kaldırabileceği yükün çok üzerinde anlık kullanıcı sayısı, anlık istek ile sistemi yorup cevap veremez hale getirerek veya hattı doldurarak sistemin erişilebilirliğini engellemeye yönelik bir saldırı türüdür.

DDoS saldırıları genellikle kolay bir şekilde yapılabilen saldırılardır fakat kullanılma amacına ve stratejisine göre daha karmaşık düzeyde de kurgulanabilir. En basit saldırıdan karmaşığa doğru birkaç DDoS sadırısını sıralayalım;

  • Ağ Düzeyi Saldırıları (Network Level): En basit olanlar -  TCP, UDP, ICMP, Floods
  • Yansıtıcı / Yükseltilmiş (Reflective/Amplified) Saldırılar: Servis odaklı olanlar - DNS, NTP, SNMP, SSDP, Özel seller
  • Parçalanma (Fragmentation): Oturuma özgü olanlar - örtüşen, eksik, çok fazla
  • Uygulamaya Özel (Application Specific): Tekrarlanan GET, yavaş READ veya döngü çağrıları
  • Hazırlanmış (Crafted): Yığın ve protokol seviyesi, arabellek kaynakları

Bir sistemde veya hatta gigabitlerce trafik oluşturmak istediğinizde, bunu tek bir makineyle yapmak mümkün değildir. Saldırganların bu sebeple başvurdukları yollardan birisi, binlerce hatta on binlerce bilgisayara virüs yayıp bu bilgisayarların kontrolünü ele geçirerek siber saldırılar düzenleme kapasitesine sahip geniş bir bot ağının sahibi olmaktır.

En etkili DDoS ataklar, mobil telefon, bilgisayar veya Nesnelerin İnterneti cihazların kontrolünü, onlara yerleştirdikleri Malware’lar ile sağlayan Botnetler tarafından yapılmaktadır. Saldırganlar Botnetleri istedikleri zaman uzaktan kontrol ederek DDoS saldırısı yapabilirler.

DDoS Saldırıları Nasıl Engellenir?

DDoS atma olarak da adlandırılan DDoS saldırısı günümüzde çok kolay bir şekilde yapılabilir hale gelmiştir. DDoS ne demek bilmeyen kullanıcılar bile internetten indirilebilecek basit programlar üzerinden sadece bir IP adresi veya alan adı girerek bir sistemi hedef alabilir ve erişilemez hale getirebilir. Bu nedenle DDoS saldırıları kurumlar için önemli bir tehdit unsuru haline gelmiştir. Uluslararası siber savaşlarda da etkin olarak kullanılan bu saldırılara maruz kalan kurumlar, ciddi anlamda maddi zarara ve itibar kaybına uğrayabilirler.

Ne yazık ki DDoS koruması için çok kolay ve kalıcı bir çözüm yolu yoktur. Ancak hedef olma ihtimalini veya olası bir saldırının etkilerini azaltabilecek bazı yöntemler bulunmaktadır.

En önde gelen koruma önlemlerinden biri, işletmeler açısından öncelikle çalışılan network altyapısının iyi tasarlanmış olmasıdır. Bunun haricinde gerçekleştirilecek bazı uygulamalar ile DDoS saldırılarından korunmak ya da saldırı etkisini azaltmak mümkündür.

DDoS Nasıl Atılır?

DoS saldırıları, her zaman kapasite üstü istekle gerçekleştirilmeyebilir. Hedef sistemlerde bulunan zafiyetler de sistemin erişilebilirliği açısından risk oluşturabilmektedir. Bu zafiyetlere karşı, güvenlik duvarı düzeyinde alınabilecek önlemler de vardır. Bu önlemlerin başında, belirli bir IP adresinden gelecek olan maksimum paket sayısı belirlenerek maksimum değeri aşan IP’lerin engellenmesini sağlayan “rare limiting” özelliği kullanılır.

Bireysel kullanıcılar açısından baktığımızda ise,

  • Anti virüs programlarının ve güvenlik duvarının aktif biçimde kullanılması,
  • Sistem güncellemelerinin zamanında ve eksiksiz yapılması,
  • Güvenli e-posta içeriği için gereken filtrelerin kullanılması ve spam trafiğinin engellenmesi gibi basit önlemlerin alınmasında fayda vardır.

Botnetlerin başarılı olması için de sofistike olmaları gerekmez. Sadece doğru zamanlarda basit talimatları uygulamaları yeterlidir. Geçtiğimiz senelerde ABD’de aralarında Yahoo ve Amazon’un da bulunduğu büyük şirketleri etkileyen, dinamik DNS hizmetlerine yönelik yapılmış Yansıtıcı / Yükseltilmiş türdeki DDoS saldırısını ele alalım. Evlerdeki güvenlik sistemleri üzerinden yapılan bu saldırı doğrudan bu firmalara yapılmamış olmasına rağmen büyük ölçüde etkilemişti. 

Bu olaydan iki etkili ders çıkarabiliriz:

  • Nesnelerin İnterneti ürünlerinin güvenlikleri, tasarım aşamasından itibaren daha ciddiye alınmalıdır. Hatta konut güvenlik sistemlerinin genel kavramı ve çalışmaları yeniden değerlendirilmelidir.
  • Dış kaynak kullanımına ve bulut hizmetlerine gelecek olursak, hizmet sağlayıcılarının ve ortaklarının uçtan uca güvenlik konusundaki rollerini yerine getirdiklerini garanti etmelerini gerekir.

Fakat daha önceden de belirttiğimiz gibi dikkatlice organize edilmiş bu saldırı, kaynağını konut ağından almaktaydı. Bu da, IoT tüketicileri yönünden baktığımızda karşımıza yeni nesil bir zorluk derecesi getiriyor.
nesnelerin interneti siber güvenlik ddos

IoT cihazlarının güvenliği nasıl sağlanabilir?

Konutlardaki cihazların siber güvenliğinin sağlanması için konutun, en iyi uygulamaları iyi korunmuş ve izlenen bir ağ geçidi ile desteklemesi gerekir. Ama kabul etmek gerekirse, bunun çoğunlukla mümkün olamayacağından, sağlayıcı arayüz seviyesindeki davranışların ve anormalliklerin görüntülenmesi, güvenliği sağlamanın bir diğer en iyi yollarından biridir. Ve birçok hizmet sağlayıcı bu hedefe ulaşmak için hareket etmelidir.

Bu tehditleri göz önünde bulundurmak için bir diğer kilit nokta, komuta edilmeden devamlı kontrol sağlayan bir sistem sağlamaktır. Bu birçok yolla mümkün olabilir. Örneğin, kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için sistem ağ geçidine uygulanabilecek iki türlü çözüm yolu vardır. Bunlardan biri fiziksel bir cihaz eklemek, bir diğeri ise mevcut donanıma güvenlik yazılımı entegre etmektir.

Ağ geçidine fiziksel bir cihaz eklemek etkili bir yöntemdir. Daha fazla CPU ve hafızaya sahip bir cihaz kullanmak demek daha fazla güç harcamak anlamına gelir. Fakat eklenecek bu cihazla birlikte kullanıcılar telefonlarına indirecekleri basit bir uygulama üzerinden tüm uyarıları yönetebilir ve güvenlik seçeneklerini düzenleyebilirler. Fakat günümüzde kullanıcıların tercihleri evlerindeki fiziksel cihaz ve kabloları azaltma yönünde olduğu için bu durum bizi ikinci çözüm yoluna götürüyor.

Güvenlik yazılımları ağ geçidi cihazı içerisinde halihazırda bulunuyor olabilir veya sonradan da eklenebilir. Kullanıcılar hiçbir cihaz veya kablolama olmadan, cep telefonlarından tüm uyarıları yönetebilir ve güvenlik seçeneklerini düzenleyebilir. Fakat mevcut donanım cihazlarının çoğu gerekli CPU ve hafıza kapasitesi özelliklerine sahip olmayabilir.

Sonuç olarak, bu iki çözüm yolu da yeterince etkilidir. İkinci çözüm yolunu uygulamak son kullanıcı için daha basit olabilir ama tüm ağ geçidi cihazları yeterli güç ve kapasitede olana kadar bunu uygulamak mümkün olmayabilir.


Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Nesnelerin İnternetini Siber Saldırılardan Korumak Mümkün mü?
Daha Güvenli Kimlik Bilgileri İçin 3 Öneri
Siber Güvenlik Planının 5 Püf Noktası

kaynağı değiştir]

League of Legends[değiştir

DDoS Saldırılarına Karşı Önlem Almanın Yolları

Özellikle web sitelerini etkileyen ve birçoğumuzun sadece adını bildiği DDoS saldırılarını açıklıyor ve nasıl önlemler alınabileceğini anlatıyoruz.

Dağıtık Hizmet Reddi Saldırıları (DDoS), herhangi bir web sitesini çevrimdışı duruma getirebilir. Google ve GitHub bile muazzam kaynakları ile büyük bir saldırı sırasında çevrimiçi kalmak için mücadele ederken zorlanabiliyor. Daha da kötüsü, biraz parası olan herkes bir DDoS saldırısı başlatabilir.

Web sitesi sahibiyseniz, siz ve kullanıcılarınız sitenizi saatlerce hatta günlerce kapatacak kadar büyük bir DDoS saldırılarıyla karşılaşabilirsiniz. Bununla birlikte, DDoS saldırılarının en kötü etkileri doğru araçlarla önlenebilir, bu nedenle cPanel ve WHM birden fazla ve etkili DDoS azaltma özelliği içerir.

DDoS Saldırısı Nedir?

Hizmet Reddi (DoS) saldırısı, kötü niyetli istekler ve bağlantılarla sunucuları bunaltmaya yönelik bir girişimdir. Bir sunucunun birincil amacı, ağ bağlantılarını, ağ sorgularını kabul etmek ve işlemektir. Her bir sorgu ve bağlantı isteği, belirli bir miktarda bant genişliği, bellek ve işlem gücü tüketir ve çok fazla kişi, mevcut kaynakların tamamını kullanarak yeni bağlantıları engelleyebilir. Böyle bir durumda web sitelerine erişilemez. Aslında web siteleri internetten ve işlem güçlerinden mahrum bırakılmış olunur.

Saldırganlar, çok sayıda bağlantı oluşturarak ve sunucu veya ağ arabiriminin baş edemeyeceği kadar çok veri göndererek bu güvenlik açığından yararlanır. Site yöneticilerini neden sadece düşmanca bağlantıları engelleyip devam etmediklerini merak ediyor olabilirsiniz. DoS saldırıları hakkında bu kadar sinsi olan da tam olarak budur: Hepsi aynı göründüğünde kötü bağlantılardan iyi bağlantıları nasıl ayırt edebiliriz?

Ayırt etmenin bir yolu, kaynağın IP adresidir. Bir IP adresi bir sunucuyu ezmekle ya da sorgulara boğmakla tehdit ediyorsa, onu engelleyebilir ve yolunuza devam edebilirsiniz. Ancak saldırganlar da bunu bilir ve Dağıtılmış Hizmet Reddi (DoS) saldırılarının motivasyonlarından biri de budur.

Dağıtık Hizmet Reddi Saldırıları (DDoS)

Bir DDoS saldırısında saldırgan, diğer sunuculardan son kullanıcı dizüstü bilgisayarlarına ve ağa bağlı güvenlik kameralarına kadar her şey olabilen, güvenliği ihlal edilmiş makinelerden oluşan bir BotNet kullanır. Bir BotNet, saldırganın hedefi sorgulara boğmak ve işlevsiz bırakmak için uzaktan talimat verebileceği binlerce node içerir. Çok fazla bot olduğu için hepsini engellemek oldukça zordur.

Amplifikasyon Saldırıları

DDoS saldırıları daha da aldatıcı hale gelebilir. Saldırganlar, iyi hazırlanmış bir hosting sağlayıcısını devre dışı bırakmak için yeterli veri üreten BotNet&#;ler oluşturmakta zorlanır. Hedefe doğrudan saldırmak yerine, isteklerini artırmak için çevrimiçi bir hizmet ararlar.

Bir web sayfasını açtığınızda, başlangıçta az miktarda veri gönderirsiniz ve sunucu çok daha büyük bir yanıt gönderir. Aynısı bazı DNS sunucuları, Ağ Zaman Protokolü (NTP) sunucuları, veritabanları ve önbellekler ve diğerleri için de geçerlidir.

Örneğin saldırgan, açık bir NTP sunucusuna istek göndermek için BotNet ağını kullanabilir. İlk istek küçük, birkaç bayttan oluşur. Ancak yanıt kat daha büyük olabilir. Bir megabayt gönderen bir saldırgan, megabayt yanıt oluşturabilir. İlk sorgunun IP adresini taklit ederlerse, veriler BotNet ağına değil, doğrudan hedefe gider.

Bu tür Amplifikasyon, yılında GitHub&#;a karşı olan ve saniyede Terabayt saldırısı da dahil olmak üzere, tarihin en önemli DDoS saldırılarının çoğunun arkasındaki temel unsurdur.

DDoS Saldırılarından Korunma Yolları

Bir sunucu ya da web sitesi yöneticisi olarak, saldırganların zararlı ağ istekleri göndermesini önlemek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Ancak hem sunucunuzun güvenlik duvarını hem de web sunucusunu, hatalı çalışan IP adreslerinden gelen istekleri devre dışı bırakacak ya da engelleyecek şekilde yapılandırabilirsiniz.

Popüler sunucu yazılımlarından biri olan cPanel, kullanıcıları DDoS saldırılarından korumanıza yardımcı olmak için saldırı azaltma azaltma aracı içerir.

cPanel & WHM, kapsamlı konfigürasyon arayüzüne sahip bir WHM eklentisi sağlayan, Konfigürasyon Sunucusu Güvenliği (CSF) güvenlik duvarını destekler. Öncelikle, eklentiyi kurmak için bu talimatları izlemeniz gerekecek:

CSF&#;yi yüklemek için, root kullanıcı olarak aşağıdaki komutları çalıştırın:

cd /usr/src
rm -fv funduszeue.info
wget funduszeue.info
tar -xzf funduszeue.info
cd csf && ./funduszeue.info
CSF&#;yi yapılandırmak için WHM&#;nin ConfigServer ve Güvenlik Duvarı arayüzünü kullanın:

Home -> Plugins -> ConfigServer & Firewall
CSF ile ilgili daha fazla bilgi için, CSF web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ardından, WHM kenar çubuğu menüsünün Plugins bölümündeki ConfigServer Security & Firewall sayfasına gidin. Aşağı kaydırın ve Firewall Configuration&#;a tıklayın.

Amacımız, Connection Tracking&#;i açmak ve güvenlik duvarının bir IP adresinden kaç bağlantıya izin verdiğini kontrol eden &#;CT_LIMIT&#; değerini yapılandırmaktır. Bir DDoS saldırısı sırasında, aynı IP&#;den çok sayıda bağlantı yapılabilir ve bağlantıların sınırlandırılması, istenmeyen trafiğin ayıklanmasına yardımcı olabilir.

Doğru değer, saldırının niteliğine ve tipik trafik modellerine bağlıdır ve kendiniz de denemek isteyebilirsiniz. Ancak makul bir başlangıç değeridir. Bu değeri çok daha düşük ayarlamak, yasal bağlantıların da kesilmesine neden olabilir.

Aynı sayfada PORTFLOOD değerini de ayarlamak isteyebilirsiniz. PORTFLOOD, belirli bir bağlantı noktasına yapılan bağlantıları sınırlar. Örneğin, bir sunucu, HTTP bağlantı noktası olan 80 numaralı bağlantı portuna yönelik bir saldırı yaşarsa, yeni bağlantıları on saniye içinde 50 ile sınırlandırarak sonraki girişimleri engeller.

Son olarak, en yaygın ve uygulaması kolay DDoS saldırılarından biri, Katman 4 Syn Flood saldırısıdır. CSF, yapılandırma sayfasının Port Flood Settings bölümünde açabileceğiniz SYN flood koruması içerir.

SYN Flood korumasını etkinleştirin ve SYNFLOOD_RATE ve SYNFLOOD_BURST ayarlarını yapın. Varsayılan değer, devam eden bir saldırıyı azaltmak için çok yüksek olabilir. Doğru değerler saldırının özelliklerine bağlıdır ancak 75/s ve 50 iyi bir başlangıç noktasıdır. Bu değerleri çok düşük ayarlarsanız, geçerli trafiğin de bağlantı sorunlarıyla karşılaşabileceğini unutmayın.

Syn Flood koruması, önemli bir ağ gecikmesine neden olabileceğinden yalnızca bir saldırı sırasında etkinleştirilmelidir.

cPanel IP Engelleyici

cPanel, hem bireysel adresleri hem de adres aralıklarını engellemek için kullanılabilen bir IP Engelleyici içerir. Büyük bir DDoS saldırısı için manuel IP engelleme yöntemi pratik değildir ancak daha küçük saldırılar için yararlı olabilir. IP Engelleyiciyi cPanel&#;in güvenlik menüsünde bulabilirsiniz:

DDoS saldırıları, web hosting sağlayıcıları için hayatın bir gerçeğidir. Zamanla, saldırılar daha büyük ve gerçekleştirilmesi daha kolay hale geldi. Saldırıların sayısı ile arasında iki katına çıktı ve bu eğilimin, meşru web hosting sağlayıcılarının ve site sahiplerinin geçim kaynaklarını tehdit ederek elde edilecek para olduğu sürece devam etmesini bekleyebiliriz. Neyse ki cPanel & WHM ve küçük bir hazırlık ile karşı koyabilir ve kullanıcılarınızı güvende tutabilirsiniz.

kaynağı değiştir]

18 Ağustos tarihinde, League of Legends adlı oyunun sunucuları çevrimdışı bir hal almıştır. Bu oyunun sunucularına yapılan DDoS saldırısı Lizard Squad'ın ilk eylemi olarak bilinir.[3]

Destiny[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası