macrol mr / Macrol 500 mg MR 20 Tablet antibiyotik ilacı fiyatı, yan etkileri, endikasyonları nedir

Macrol Mr

macrol mr

Macrol 500 mg MR 20 Tablet

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar - Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar - Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler - Makrolidler - Klaritromisin

İlaç Adı:Macrol 500 mg MR 20 Tablet
Firma:Sanovel İlaç
Etkin Madde:Klaritromisin
ATC Kodu:J01FA09
Kamu Kodu:A11976
Barkod:8699536030104
Fiyatı:345,16 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Macrol 500 mg MR 20 Tablet Endikasyonları

Macrol 500 mg MR ilacı bronşit ve pnömoni gibi alt solunum yolu enfeksiyonlarında, farenjit, sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve folikülit, selülit, erizipel gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında kullanılır.

Macrol 500 mg MR 20 Tablet Fiyatı

Macrol 500 mg MR 20 Tablet, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından 23.04.2023 tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 345,16 TL dir. Sanovel İlaç firması tarafından satışa sunulan 8699536030104 barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Jenerik ilaç sınıfındadır.

Macrol 500 mg MR 20 Tablet Etkin Maddesi

Macrol 500 mg MR 20 Tablet ilacının etkin maddesi olan Klaritromisin, orjinal ismiyle Clarithromycin maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) 81103-11-9 olup, molekül ağırlığı 747.95336 g/mol, formülü ise C38H69NO13 dir. Klaritromisin maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi C'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ağız ve damara enjekte yollarından biriyle alınır.


Macrol 500 mg MR 20 Tablet ilacının ana etkin maddesi Klaritromisin için Kimyasal Yapı Resmi:
Macrol 500 mg MR 20 Tablet (Klaritromisin) Kimyasal Yapısı (2 D)Macrol 500 mg MR 20 Tablet (Klaritromisin) Kimyasal Yapısı (3 D)

Macrol 500 mg MR 20 Tablet ilacının Kategorisi

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar - Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar - Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler - Makrolidler - Klaritromisin

Macrol 500 mg MR 20 Tablet Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Macrol 500 mg MR 20 Tablet kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

MACROL 500 MG MR 20 KONTROLLU SALIM TABLET

MACROL MR

Tablet

 

Sanovel

 

 

Etken Madde(ler):

Klaritromisin 500 mg

 

Piyasa Şekilleri:

14 kontrollü salım tablet, 7 kontrollü salım tablet içeren ambalajlarda.

 

Kullanım Şekli:

Alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında yetişkinler için tavsiye edilen doz, gıda ile birlikte kullanmak üzere günde bir defa  500 mg Macrol MR tablettir. Daha şiddetli enfeksiyonlarda (akut maksiller sinüzit, kronik bronşitin akut alevlenmesi ve toplumdan edinilen pnömoni gibi), doz günde bir defa 1000 mg'a çıkartılabilir. Tedavi süresi 7-14 gündür. Macrol MR (kontrollü salım) Tablet, renal yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klirensi 30 ml/dak'dan daha az olan) kullanılmamalıdır.

 

Endikasyonları:

Streptococcus pyogenes'in etken olduğu faranjit/tonsillit; Streptococcus pneumoniae'nin etken olduğu akut maksiller sinüzit gibi üst solunum yolları; Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis veya Streptococcus pneumoniae'nin etken olduğu kronik bronşitin akut alevlenmeleri, Mycoplasma pneumoniae veya Streptococcus pneumoniani'nin etken olduğu pnömoni gibi alt solunum yolu; Staphylococcus aureus veya Streptococcus pyogenes'e bağlı komplike olmayan deri ve yumuşak dokunun (abseler genellikle cerrahi drenaj gerektirir) hafiften orta dereceye kadar olan enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. Klaritromisin, Mycobacterium avium veya Mycobacterium intracellulare'ye bağlı yaygın ve lokal mikrobakteriyel enfeksiyonların ve Mycobakterium chelonae, Mycobacterium fortuitum ve Mycobacterium kansasaii'ye bağlı lokal enfeksiyonların tedavisinde endikedir. Klaritromisin, asid supresyon varlığında Helicobacter pylori eradikasyonu için endikedir; bu durum duodenal ülserin tekrarlanmasını azaltır.

 

Kontrendikasyonları:

Makrolid antibiyotiklere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Klaritromisin, daha önceden var olan kardiyak anormalliklere (aritmi, bradikardi, QT aralığı genişlemesi, iskemik kalp hastalığı, konjestif kalp yetmezliği gibi) veya elektrolit dengesizliğine sahip, terfenadin tedavisi gören hastalarda kontrendikedir.

 

Uyarılar:

Makrolidler dahil olmak üzere hemen hemen bütün antibakteriyel ajanlarla psödomembranöz kolit rapor edilmiştir ve hafiften yaşamı tehdit edecek kadar çeşitli derecelerde olabilir. Dolayısıyla, antibakteriyel ajanların uygulanmasından önce, diyareli hastalarda bu teşhisin değerlendirmeye alınması önemlidir. Antibakteriyel ajanlarla tedavi, kalın barsağın normal florasını değiştirir ve Clostridium'ların aşırı üremesine neden olabilir. Çalışmalar, Clostridium difficile'in ürettiği bir toksinin antibiyotiğe bağlı kolitin başlıca nedeni olduğunu göstermiştir. Psödomembranöz kolit teşhisi konduktan sonra, terapötik ölçümler başlatılmalıdır. Psödomembranöz kolitin hafif olguları, genellikle sadece ilacın kesilmesine yanıt verebilirler. Orta ve şiddetli durumlarda sıvı ve elektrolit tedavisi, protein suplementasyonu ve Clostridium difficile'e karşı etkili bir antibakteriyel ilaçla tedavi düşünülmelidir. Klaritromisin başlıca karaciğer ve böbrekle atılır. Normal renal fonksiyonlu hepatik bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması yapılmadan uygulanabilir. Bununla beraber, birlikte hepatik bozukluğu olsun veya olmasın şiddetli renal bozukluk varlığında, dozun azaltılması veya doz aralarının açılması uygun olabilir. Şiddetli renal bozukluğu olan yaşlı hastalarda, doz ayarı düşünülmelidir. Klaritromisinle linkomisin ve klindamisinde olduğu gibi diğer makrolid antibiyotiklerle çapraz rezistans olasılığı da düşünülmelidir. Klaritromisin, diğer alternatif tedavilerden hiç birinin uygun olmadığı klinik durumlar hariç gebelerde kullanılmamalıdır. Eğer ilaç alımı sırasında gebelik oluşursa, hasta, fetusun uğrayacağı potansiyel zararlar konusunda bilgilendirilmelidir. Klaritromisinin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Emziren kadınlara klaritromisin verirken dikkatli olunmalıdır.

 

Yan Etkileri:

Klinik çalışmalarda gözlenen yan etkilerin çoğunluğu hafif ve geçici türde olup, klasik makrolidlere göre gastrointestinal yan etkilere daha az rastlanmaktadır. Gözlenen yan etkilerin çoğu gastrointestinal sistemle ilgili olup, diyare, kusma, abdominal ağrı, dispepsi ve bulantıdır. Diğer yan etkiler baş ağrısı, tad değişikliği ve karaciğer enzimlerinde geçici artışları içerir.

 

İlaç Etkileşimleri:

Klinik çalışmalar, teofilin ve karbamazepinin klaritromisinle birlikte uygulanması sonucunda, kanda bu ilaçların düzeylerinde orta derecede ama istatistiksel olarak anlamlı (P<=0.05) bir artış olduğunu göstermiştir. Sitokrom P450 sistemiyle metabolize edilen varfarin, ergot alkaloidleri, triazolam, midazolam ve siklosporin gibi ilaçlarla birlikte klaritromisin kullanılması, bu diğer ilaçların serum düzeylerindeki artışla ilgili olabilir. Klaritromisin ve digoksini birlikte kullanan hastalarda yükselmiş digoksin serum konsantrasyonları rapor edilmiştir. Serum digoksin düzeylerinin kontrol edilmesi düşünülmelidir. Makrolidlerin terfenadin metabolizmasına etki ettikleri rapor edilmiştir. Bu etki kardiyak aritmilerle ilgili olup, terfenadin düzeylerinde artıştır. Astemizol ve diğer makrolidlerin birlikte uygulanmasıyla benzer etkiler görülmüştür. HIV enfeksiyonlu yetişkinlere sürekli olarak oral klaritromisin ve zidovudin uygulanması, zidovudinin kararlı-durum düzeylerinde düşüşe neden olabilir. Çocuklarda böyle bir reaksiyon rapor edilmemiştir. Birlikte uygulandıklarında, klaritromisin veya omeprazolun plazma konsantrasyonlarında artış olabilirse de, doz ayarlamasına gerek yoktur.

 

Uyarı ;  trdoktor.com’da kullanılan bilgiler Hekim ve Eczacıya Danışmanın Yerine Geçemez. Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir.Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir.Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.www.trdoktor.com

 


Önerdiğimiz İçerikler


MacRol hk.

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Ben iyileştim
Forum Tanımlaması: Ağız kokusundan kurtulup iyileştiyseniz bize anlatınız
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2162
Tarih: 20-Haziran-2023 Saat 21:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com


Konu: MacRol hk.
Mesajı Yazan: jazeera
Konu: MacRol hk.
Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2016 Saat 12:42
Merhaba;

Oksuruk ve soguk alginligi icin gecen hafta acile gitmek durumunda kaldim cunku atesim de cikiyordu. Yapilan muayene ve cekilen rontgenden sonra doktor enfeksiyon var kurutmamiz gerekiyor size antibakteriyel bir ilac yazacagim bitince kontrol icin gelirsiniz dedi.

Doktorun recete ettigi antibiyotik MacRol isimli bir ilac. 12 saatte 1 adet 500 mg olarak duzrnli bir sekilde almaya devam ediyorum ve cok sukur ki iyiyim.

Simdi isin asil ilginc yani su ki dilimde yillardir geciremedigim o lanet olasi pas tabakasi tamamen yok oldu ve agiz kokusundan eser kalmadi. Pespembe dilim var su an hatta merak ettim ne olur diye 3 gundur dil fircalamama ragmen pas yok koku yok.

Bu neyin isareti simdi? Bundan sonraki surecte nasil bir yol izlemek lazim ve daha onemlisi bu antibiyotik i kullanip boyle sonuc almis biri var mi?

Tesekkurler..




Cevaplar:
Mesajı Yazan: bengeldim
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2016 Saat 12:48
forumun yarısı senin gibilerle dolu kışın bende öyleydim antibiyotik alınca dil pasım geçiyordu bağırsaklarındaki zararlı bakterilerden kaynaklanıyor probiyotik takviyesi almanı tavsiye ederim geçer

-------------
asla pes etme


Mesajı Yazan: Mkkk
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2016 Saat 13:03
Yolunn coook basindasin cezir antibiyotik kullanılmaz böle sonuçlar rapor edenler oldu nidazol flagyl felan kullananlar oldu yani


Mesajı Yazan: jazeera
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2016 Saat 22:26
Antibiyotigi zaten doktor recetesiyle soguk alginligi sonucu olusan alt solunum yolu enfeksiyonu icin kullaniyorum. Dil pasina etkisini fark ettim onun icin sormak istedim.

Sanirim antibiyotik tedavisi bitince pas ve dolayisiyla koku geri gelecek.

Benim asil merak ettigim antibiyotigin ise yaramasi tam olarak neyin belirtisi? Mide kaynakli mi helicobakter p. gibi?


Mesajı Yazan: msms
Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2016 Saat 20:35
Ben 20 gün kadar günde 1 tane uzun etkili macrol mr kullandım. Keseli 3 ay oldu koku geri gelmedi. Dil üstündeki beyaz tabaka çok az oluşuyor ve çok kolay temizleniyor. Bilek yalama testinde fırçaladıktan 14-15 saat sonra çok hafif bir koku oluyor. Eskiden yeni fırçalamış bile olsam kokardı. Macrol neyi tedavi etti bilmiyorum ama artık insanlar ben konuşurken ağızlarını kapatmıyor.


Mesajı Yazan: denizedogru
Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2016 Saat 22:12
Hocam hazir antibiyotik konusu varken sorayim. Bademcik kaynakli kokuya antibiyotik etki eder mi


Mesajı Yazan: Cekince
Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2016 Saat 23:15
Makrol benim midemi mahfetti, tedaviyi bitiremedim bile, muadili veya işe yarayan başka antibiyotik keşfeden olursa yazsın.
Msms bence macrol varsa bademcik iltihabını gidermiş olabilir

-------------
Bıktım


Mesajı Yazan: msms
Mesaj Tarihi: 17-Ekim-2016 Saat 15:50
Macrol mr 500 mg kullan. Günde 1 tane ve 20 gün boyunca. Bademciklere dokunduğumda koku geliyor ama bu artık sorun olmuyor. Demek ki yayılan kokunun kaynağı bademcik değil diye düşünüyorum.


Mesajı Yazan: by_arda2
Mesaj Tarihi: 18-Ekim-2016 Saat 19:32
İki haftalık macrol kullandım. Günde bir kere 2tablet. Hayatımda ilk defa bir ilaç beni perişan etti. Halsizlik, kusacak gibi olma, hafif ateş. Zor da olsa kullandım. Koku alamadığım için koku geçtimi onuda bilmiyorum. Sanırım arkadaşlara sormam lazım.
Doktor kullan gel dedi. Bademciklerim alacağız burunada bişeyler yapacağız demişti.

Hep söylüyorum, vakit önemli ve bu hastalık vakit istiyor. 3tane bitirmem gereken proje var. İnşallah ameliyat sonrası çabuk iyileşirim.


Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doktorunuz MACROL MR ile tedavinizin ne kadar süreceği ve hangi dozda, kaç tabletalmanız gerektiğini size anlatacaktır. Her zaman doktorunuzun tavsiyelerine tam olarakuyunuz.

Eğer MACROL MR'ı nasıl almanız gerektiği konusunda emin değilseniz mutlaka doktorunuza danışınız.

MACROL MR'ın yetişkinler için önerilen genel dozu yiyecekler ile birlikte, günde bir defa 500 mg'dır. Daha şiddetli hastalıklarda, doz günde bir defada 2 tablete (1000 mg) çıkartılabilir. Toplumdan kazanılmış pnömoni ve sinüzit için gereken 6-14 günlük tedavinin dışında, normal tedavi süresi 5-14 gündür.

Uygulama yolu ve metodu

MACROL MR tabletler bütün olarak kırılmadan ve çiğnenmeden her gün aynı saatte yutulmalıdır. Böylelikle kanınızdaki ilaç miktarı her zaman için sabit ve düzenli olacaktır.

MACROL MR'ı ağız yoluyla alınız, bütün olarak yeterli miktarda sıvı ile yutunuz (örneğin bir bardak su ile). Tabletleri çiğnemeyiniz, kırmayınız veya ezmeyiniz..

Doktorunuz MACROL MR ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. İyileştiğinizi hissetseniz bile tedavinizi yarıda kesmeyiniz.

İlacınızı zamanında almayı unutmayınız.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanım

MACROL MR 12 yaşından küçük çocuklarda çalışılmadığından çocuklara verilmemelidir. Bu yaş altındaki çocuklarda kullanılmak üzere süspansiyon formları bulunmaktadır.

Yaşlılarda kullanım

Şiddetli böbrek bozukluğu olan yaşlı hastalarda, doz ayarlaması düşünülmelidir.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği

Uygulama sırasında doz azaltılması mümkün olmadığından, MACROL MR önemli böbrek bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi 30 ml/dak'dan az olan) kullanılmamalıdır. Bu hasta grubunda hemen salınan klaritromisin tabletlerinden yararlanılabilir (bkz. Bölüm 2, MACROL MR'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler). Orta derecede böbrek bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi 30 - 60 ml/dak), günde en çok bir klaritromisin kontrollü salım tablet olacak şekilde doz %50 azaltılmalıdır.

Karaciğer yetmezliği

Karaciğer fonksiyonu bozuk hastalara MACROL MR uygulanırken dikkatli olunmalıdır. MACROL MR böbrek fonsiyonları normal ama karaciğer bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması yapılmadan uygulanabilir.

Eğer MACROL MR'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden fazla MACROL MR kullandıysanız

MACROL MR'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Aşırı miktarlarda MACROL MR alımının, mide-bağırsak sistemine ilişkin belirtiler vermesi beklenir.

MACROL MR'ı kullanmayı unutursanız

Bir dozu unutursanız, bunu hatırlar hatırlamaz ilacı içiniz. Ancak bir sonraki dozun zamanı gelmişse, unuttuğunuz dozu atlayınız ve her zaman olduğu gibi, günde tek doz kullanmaya devam ediniz..

Unuttuğunuz tek dozu telafi etmek için çift doz almayınız.

MACROL MR ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, tedaviyi bırakmayınız.

Tedaviyi bırakırsanız ilacın etkisini kaybedersiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır