arabanın akü ışığı neden yanar / Akü Lambası Neden Yanar? - Konu Araba

Arabanın Akü Işığı Neden Yanar

arabanın akü ışığı neden yanar

Akü Lambası Neden Yanar?

Eğer akü lambası yanmışsa, aracınızın elektronik aksamında bir sorun var demektir. Bundan dolayı akünün seri bir şekilde tamiri gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda akü lambasının yanması, telaşa düşürecek bir nedene de bağlı olmayabilir. Bu kapsamda akü bitince arıza lambası yanar mı? Ya da akü arızası nasıl anlaşılır? Tarzındaki soruların yanıtlarını biliyor olmak gerekmektedir. İşte bu sorulara dair merak edilen bütün ayrıntılar!

Araçlardaki bazı işaretler belli bir duruma ve soruna işaret ettiği için önemsenmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Kontak çevrildikten sonra akü lambasının yanmaya devam etmesi de iki olası anlama gelebilmektedir. Bunlardan biri akünün bozulmuş ya da tükenmiş olmasıdır. Kontak takıldıktan sonra dönmüyorsa akünün bitmiş olması daha muhtemeldir. Bunun için ilk olarak akü ile motor arasındaki bağlantıyı sağlayan kabloları kontrol etmek lazımdır.

Gerekli kontroller sağlandıktan sonra akünün bitme gibi bir durumu yoksa şarj dinamosu arızası akla gelmektedir. Akü lambasının yanmasının bir nedeni de V kayışı olabilir. Kayış gücünü aküden alarak motorun çalışmasına yardım eder. Onun gevşemesi yahut kopması gibi bir durum varsa lamba yanabilir.

Akü Bitince Arıza Lambası Yanar Mı?

Araçlardaki işaretler önlem alma ve sorunu çözme noktasında sürücülere yardım eder. Akü lambası yanması da pek çok kişi için endişe verici olabilmektedir. Bununla karşılaşmamak için aküyü kullanım süresinden daha çok kullanılmaması tavsiye edilir. Genel olarak kullanım süreleri iki yıl ile sınırlı oluyor. Hareket halindeyken akü ya da arıza lambası yanarsa ilk yapılması gereken emniyet şeridine geçerek durmaktır.

blank

Akü Arızaları

Göstergelerin en önemli özelliği sizin ve trafiğin tehlikeye düşmesinin önüne geçmektedir. Belli bir sorunu gösterebildiği gibi bazı durumların da habercisidir. Arıza lambaları akü bittiğinde de yanabilmektedir. Bunun nedeni bitmiş ya da bitmeye yakın akü ile seyahat etmenin ciddi sorunlar doğurabilmesidir. Arıza lambası bu noktada sürücüyü uyarır.

Gaza Basınca Akü Lambası Neden Yanar?

Arabanın rölanti halindeyken normal bir akü 13 ile 15 arasında gerilim üretmektedir. Eğer akü bu değerlerin altında bir seviyedeyse gaza basınca artar ve akü lambası yanar. Akü kömürleri ya da şarj dinamosunda bir sorun olduğunu gösterebilir. Diyot tablasında olası bir arıza ya da şarj dinamosu kayışlarının dengesiz dönüyor olması buna neden olabilmektedir.

Normal bir durum değildir. Bu nedenle vakit kaybetmeden bir ustanın bakması gerekir. Çözüm yöntemlerinin kesinlikle bilen insanlar tarafından yapılması lazımdır. Akü lambasının yanması her zaman yeni akünün alınması gerektiğine yorulmaz. Bu nedenle sorunun saptanması ve çözülmesi noktasında uzman desteği almak önemlidir. Korozyonun kontrol edilmesi ve pil terminallerinin temizlenmesi işlemlerini yapmak çözümde etkili olabilir.

Akü Arızası Nasıl Anlaşılır?

Taşıtlardaki enerjiyi depolayan ve elektrik enerjisi olarak kullanan donanım aküdür. Marş motorunu çalıştırması ve arabanın akım dengelenmesi sağlaması önemli görevleri arasında yer alıyor. Marşa basıldığı zaman araba geç çalışıyorsa, çalıştığı zaman gösterge ışıkları yanmıyorsa ve korna çalışmıyorsa akü arızalarında şüphe duyulabilir. Ayrıca araç içi ışıkların yanıp sönmesi ve arabanın daha çok stop etmeye başlaması da belirtilerdendir.

Kullanım ömrünü tamamlayan aküler için başka bir araçtan takviye yapılması ve arızanın çözülememesi durumunda yeni bir tanesinin alınması gerekmektedir. Aküler araç çalıştığında kendini şarj edebilir. Uzun müddet kullanılmaması halinde bitebilir. Belli bir ömürleri olduğu için o süre geçtiğinde de arıza çıkarabilmektedir. Akü arızası gündeme geldiği zaman mutlaka seri bir şekilde tamirciye gitmenizi öneriyoruz.

Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Akü Lambası Neden Yanar? Sürekli Yanıyor ?

Araçlarda Akü Arıza Lambası Sürekli Yanıyor ise bir arızanın habercisidir. Bu arızanın nereden kaynaklandığını öğrenmek ve çözüm üretmek için ise birkaç yer kontrol edilebilir.

Akü Lambası Sürekli Yanıyor İse

Akü Zayıf İse

Bazı durumlarda akü zayıfladığında artık şarj dinamosundan gelen akımı net olarak toplayıp depolayamayabilir. Bu gibi durumlarda da şarj dinamosu yanacaktır. Akü lambası yanıyor araç çalışmıyor Gibi şikayetlere de neden olmaktadır. Özellikle elektrikli direksiyon sistemi olan araçlarda akü ışığı yanıyor direksiyon sertleşiyor işe elektrikli direksiyon pompasına yeterli güç aktarılamaması nedeni ile söz konusu sorun yaşanıyor olabilir.

Çözümü : Akü voltajı, aracın kontağı açık fakat çalışmıyor iken ölçülerek akünün durumu hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz. Eğer zayıflamış ise Arabanın aküsü Şarj Etme yöntemi ile doldurulmalı eğer şarj tutmayacak kadar eskimiş ve özelliğini kaybetmiş ise yenisi ile değiştirilmelidir.  Aşağıda Şarj Nasıl Ölçüler görebilirsiniz.

Voltaj Yetersizliği Durumunda Akü Lambası Yanabilir

Bazı durumlarda araçta normal aküsüne standart donanım haricinde araca bağlanan ve elektrik tüketen donanımlar sebebi ile voltaj eksikliği sorunu yaşanabilir. Bu gibi durumda araç her zaman değil fakat tüm donanımlar açıkken şarj lambası yakacaktır. Mesela teyp, farlar, sisler klima gibi tüm donanımlar aynı anda açık olduğunda böyle bir sorun yaşanıyor ise sorunun nedeni bu olabilir. Seyir Halinde İken Akü Lambası Yanması çoğunlukla Bu Nedenden Olabilir, Donanımları kapatınca sönüyor ise sorun budur.

Çözümü : Aracın elektrik ihtiyacını tam olarak karşılayabilecek bir akü tercih edilmelidir. Ayrıca şarj dinamosu arızası olup olmadığının kontrolü için söz konusu parça yine ölçülmeli ve voltaj değerleri düşük ise gerekli tamir ve bakım yapılmalıdır.

Kısa Devre veya Şase Problemleri

Bazı durumlarda aküye şarj dinamosu tarafından gerekli voltaj sağlandığı halde söz konusu lamba yanmaktadır. Bu durumda aracın sigorta kutusunda devre sorunları yada şase almama gibi sorunlar ortaya çıkmış olabilir.

Çözümü : Sigortalar tek tek kontrol edilir. Klima, far vb roleler tek tek kontrol edilerek sorunun kaynağı aranabilir.

Şarj Dinamosu Problemleri

Araç şarjı ortalama olarak aralığında olmalıdır. Bu aralıktan daha düşük bir şarj voltajı durumunda araç uyarı olarak akünün şarj edilmediğini gösterge tablosunda akü lambası yanarak araç sürücüsüne aktarır.

Çözümü : İlk olarak voltaj ölçer aletlerle araç rölanti halinde iken akü kutup başlarına bağlanarak aküye şarj dinamosu tarafından sağlanan voltaj ölçülmelidir. Bu voltaj referans değerlerin altında ise şarj dinamosu kömürünün bitmesi yada arızası durumu ortaya çıkmış olabilir. Şarj dinamosu sökülerek gerekli parçalar değiştirilir ve sorun çözülmüş olur.

Etiketler : akü, akü arızası, akü lambası

Akü Lambası Neden Yanıp Söner?Fren Merkezi Arızası Nasıl Anlaşılır?

akü şarj lambası

Otomobiller birçok kişinin günlük  olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobiller komplike yapısıyla birçok sistemden oluşmuştur. Bu sistemlerin düzgün çalışıp çalışmadığının bilgisi, gösterge panelinde sürücüye bildirilir. Gösterge panelindeki hararet lambası, motorun sıcak olduğu bilgisiniz verir. Yağ lambası, yağ devrinde problem olduğunu belirtir. Akü lambası ise aracın şarj sisteminde sorun olduğunu ve şarj etmediğini gösterir. Bu yazımızda sizlere
; sürüş esnasında akü şarj lambası neden yanar? Sorusunun cevabını vereceğiz.

Akü Şarj Lambası Neden Yanar?

Sürüş sırasında arabadaki pil ışığının yanmasına neden olabilecek çeşitli etkenler vardır. Sorunu teşhis etmenize yardımcı olacak en önemli bazı nedenler aşağıdadır. Bazen bu nedenlerden birden fazlasını yaşayabilirsiniz, ancak bu liste size aracınızda nelere bakmanız gerektiği konusunda kabaca bir fikir verecektir.

akü şarj lambası

# 1 &#; Akü Başlarında Korozyon

Akü kablolarının direklerde buluştuğu yerde beyazımsı kabuklu veya tozlu bir madde fark ederseniz, korozyon var demektir. Düzeltmek kolaydır. Akü kablolarını çıkarın ve ardından bir diş fırçası kullanarak direkleri ve uçları temizlemek için karbonat ve su karışımı kullanın.

Alternatif olarak, korozyonu gidermek için bir akü kutup başı temizleme fırçası veya tel fırça kullanabilirsiniz.

# 2 &#; Gevşek Araç Akü Kablosu

Aşınmış bir akü terminalinin eksik bir şarj bağlantısına neden olması gibi, yeterince sıkı bağlanmamış bir akü kablosu, sürüş sırasında akü ışığının yanmasına neden olabilir. Genellikle bu, yoldaki bir tümseğe çarptıktan hemen sonra veya yeni bir pil taktıktan sonra olur.

Sabitlemek için, akü kablosu terminalinin akü direğine olabildiğince aşağı oturduğundan emin olun ve ardından bir anahtar alın ve kutup başlarını sıkın. Ayrıca bir miktar korozyon fark ederseniz, sıkmadan önce temizlediğinizden emin olun.

#3 &#; Akü Ömrü Bitmiş Olabilir

Aracınızın aküsü ömrünü doldurduysa; gösterge panelinde akü şarj lambası yanabilir. Bu çok normal bir durumdur. Akünüzü ölçtürüp durumunu görebilirsiniz.

# 4 &#; Kötü Alternatör

Alternatörler tipik olarak bir araçta yaklaşık 5 ila 7 yıl dayanır. Bildiğiniz gibi alternatör, siz aracı sürerken aküyü tam şarjlı tutmaktan sorumludur. Ancak kötü bir alternatörünüz varsa , aküyü şarjlı tutamayacaktır.

Bu, şarjda bir tutarsızlık olduğunda araç akü ışığının yanmasına neden olacaktır. Alternatör tamamen öldüğünde, bataryada kalan güç birkaç dakika içinde tükenecektir. Arızalı bir alternatörünüz varsa, onu değiştirmeniz veya yeniden revize ettirmeniz gerekecektir.

# 5 &#; Kötü Alternatör Kayışı

Alternatör kayışı, krank milini ve alternatörü birbirine bağlayan şeydir. Kötü, gevşek veya yırtılmış bir alternatör kayışınız varsa, alternatörünüz düzgün çalışmayacaktır.

Sonuç olarak, arabanızın aküsü, aracınızın elektrikli bileşenlerine güç sağlamak için gereken şarjı almayacaktır. Yani, arabanızın akü ışığı bundan dolayı yanacaktır.

Alternatör kayışını yenisiyle değiştirmek tek seçenektir.

# 6 &#; Hatalı Zemin Kayışı

Aracınızın topraklama kablosu, araç akünüzün eksi kutbuna bağlanır. Negatif akü kablosu aşırı derecede hasar görürse veya yıpranırsa, aracınızın elektrikli bileşenlerine giden güç akışını etkileyecektir.

Ayrıca, kötü topraklama kablosu , sürüş sırasında pil ışığının yanmasına neden olabilir. Topraklama kablosunda herhangi bir hasar görürseniz, onu değiştirmeniz gerekecektir.

funduszeue.info Otomobil İlanları

Gösterge panelinde akü ikaz lambası yanarsa ne yapmalısınız? Tüm detayları bu yazımızda funduszeue.info yazık ki çoğu araç sahibi, bir sorun veya arıza olduğunda otomobil bileşenlerini kullanmaya devam etme eğilimindedir. Bunun bir örneği , genellikle araç çalışıncaya veya ön paneldeki arıza ışıkları yanıncaya kadar asla kontrol edilmeyen Aküdür. .

İkincisi olursa, bu, kötü bir aküden alternatör arızasına kadar çeşitli kaput altı sorunlarının başlangıcının habercisidir. Ancak kabloları bu bileşenden çıkarmadan veya olası olumsuz ihtimaller konusunda endişelenmeden önce , ön paneldeki &#;akü lambası neden yanıyor&#; sorusunun cevabını araştırmalısınız!

Akü Lambası Yanıyor !

Motoru çalıştırdığınızda araç ön panelindeki pil ışığı yanar ve birkaç saniye sonra sönerse, bu tamamen funduszeue.info, sürüş sırasında ışık yanık kalırsa dikkatli olun. Çünkü yavaş hareket eden elektrikli camlar veya açılmayan bir ses sistemi gibi diğer zayıf akü belirtileri muhtemelen kendini belli edecektir.Gösterge panelindeki yanan akü işareti, aşağıdakiler dahil bir dizi sorundan kaynaklanabilir:

  • Gevşek veya paslanmış bir akü kablosu.
  • Alternatör veya voltaj regülatörü ile ilgili bir sorun.
  • Pilin içindeki hasarlı hücreler veya plakalar.
  • Aracın elektrik şarj sisteminde hatalı kablolama.

Akü Lambası Sürekli Yanıyor!

Gösterge paneli üzerinde bulunan Akü ikaz lambası, temelde bir pil şarj sorunu olduğu anlamına gelir. Bu , pilin düzgün çalışması için yeterli voltaj almadığını ifade etmektedir.

Akü lambası eğer araç hareket halindeyken bile sürekli yanıyor ise aracınızı mümkünse durdurmadan bir oto elektrik ustasına götürmeniz isabetli olacaktır.

Özellikle kış aylarında aracınızı uzun süreli park etmeniz halinde zaten zayıf olan ve ikaz lambası yanan akü kendini tamamen sıfırlayarak sizi zor durumda bırakabilir. Bu durumda aküyü yuvasından çıkararak olanca ağırlığı ile şarj ünitesine götürmeniz veya garantisi bitmiş ise yeni bir akü getirerek takmanız gerekebilir.

Araç Çalışırken Akü Lambası Yanıp Sönüyor

Araç çalışırken akü lambası sürekli yanıp sönüyor ise elektrik aksamında daha farklı sorunlara işaret ediyor olabilir. Mesela elektrik kaçağı gibi durumlarda bu kırmızı akü işareti yanıp sönerek ikaz ediyor olabilir.

Aynı şekilde aracın elektrik dağıtım dengesini sağlayan dağıtıcı panelin ayarlarında meydana gelebilen bozukluklarda bunun bir sebebi olabilir.

Kontak Kapalıyken Akü Lambası Yanıyor

Araç kullanımı dışında kontak kapalıyken akü lambası yanıyor ise yapmanız gereken bir oto elektrik ustasına giderek akü işareti ve lambasının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ettirmek olacaktır.

Çünkü ikaz ve arıza ışıkları genellikle kontağı çevirdikten sonra yani arabanın beyninin aktif hale gelmesiyle ikaz vermeye başlar.

Gaza Basınca Akü Lambası Yanıyor

Aracınızın rölanti halinde normal akünün üreteceği gerilim ölçüm değerlerinin 13 ile 15 arasında olması gerekmektedir. Bu değerlerin altında bir seviyede olması ve gaza basınca artması halinde akü lambası yanıyor ise şarj dinamosu veya akü kömürlerinde bir problem olduğuna işaret etmektedir.

Ya şarj dinamosu kayışları dengesiz bir şekilde dönüyordur. Ya da diyot tablasında muhtemel bir arıza vardır. Hangi koşulda olursa olsun bu normal değildir ve muhakkak ustaya gösterilmesi gereklidir.

Akü Lambası Yanınca Ne Yapılmalı?

Aşağıda tarif edeceğimiz akü lambası ve akü ışığı probleminin çözüm yöntemleri muhakkak bir bilen tarafından uygulanması gereken çözümlerdir. Akü ikaz göstergesi her zaman için yeni bir akü almak gerektiği anlamına gelmemektedir.

  • Korozyonu kontrol edin. Bazı araçlarda, düzenli çalışmadan kaynaklanan gazlar, özellikle yaz aylarında veya yıl boyunca havanın sıcak olduğu bölgelerde akü terminallerinin üzerinde korozyon birikmesine neden olabilir Korozyon olup olmadığını kontrol etmek için akünün üstündeki tüm terminal kapaklarını çıkarmanız gerekir. Pilin üstünde veya terminallerin çevresinde beyaz veya yeşilimsi bir madde görürseniz, korozyon var demektir! Akü korozyonu yaygındır, ancak aküden arabanızın geri kalanına elektrik iletimini engelleyebilir. Cildin tahriş olmasına neden olabileceğinden pilin aşınmasına çıplak ellerinizle dokunmayın.
  • Pil terminallerini temizleyin. Akü terminallerinizin çevresinde önemli bir korozyon veya başka bir kir fark ettiyseniz, arabanızın akü ışığının açık olmasının nedeni bu olabilir. Neyse ki, pil terminallerini sıradan ev eşyalarıyla temizlemek kolay ve mümkündür. Basitçe terminal kapaklarını çıkarın, akü kablolarını çıkarın ve terminalleri dilediğiniz şekilde temizleyin.
  • Kablo kelepçelerini sıkın. Bazen akü lambası yanar çünkü akü ile onu bağlayan kablolar arasında zayıf bir bağlantı vardır. Kapağı açarken, kelepçelerin akü terminallerine sağlam bir şekilde takıldığını kontrol edin. Kelepçelerin gevşek olduğunu fark ederseniz, küçük bir anahtar veya bir çift pense kullanarak terminallerin etrafına tam oturana kadar sıkın.

Araç Akü Lambası (hala) Yanıyor İse Ne Yapılmalı?

Korozyonu kontrol edip temizlediniz ve gevşek akü kablolarını gerdiniz. Ancak akü ışığı hala yanıyor mu? Bu durumda problem, alternatör veya voltaj regülatörü ile ilgili mekanik kaynaklı olabilir. Veya hatalı kablolama gibi sistematik bir şey olabilir.

Böyle bir durumda ,akü durumunu kontrol etmek için bir atölyeye gitmeniz ve oradan pili yenisiyle değiştirmeniz veya onarmanız gerekip gerekmediğine karar vermeniz gerekmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası