pakistan başkonsolosluğu / Pakistan Konsolosluğu

Pakistan Başkonsolosluğu

pakistan başkonsolosluğu

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu 


İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu Pakistan Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları ile Türkiye ikamet iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Pakistan vizesi işlemleri konusunda hizmet vermektedir. İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu, aynı zamanda Türkiye’de yaşayan Pakistan vatandaşlarının pasaport- kimlik yenileme, noter işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleriyle ilgili de yükümlüdür. 

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu İletişim Bilgileri 

Pakistan Başkonsolosluğu Adres: Konaklar Mahallesi, Akağaç Sokak, No.2, , 4. Levent, Beşiktaş/İstanbul  

Telefon:          +90 () 91 54 

E-Mail:            [email protected] 

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri 

Pazartesi - Cuma ; -
 
Vize Başvuru Saatleri: 

Pazartesi- Cuma   :  

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu 

İstanbul Ankara Başkonsolosluğu vize başvurularında ilk aşama Vize Başvuru Formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmasıdır. Vize yetkilileri başvuruları değerlendirirken bu bilgileri dikkate alacağından formda yapılacak bir yanlışlık vizenizin reddedilmesine ve vize işlemlerinizin uzamasına neden olacaktır. Form İngilizce veya Türkçe olarak büyük harflerle doldurulmalıdır. Formu doldurduktan sonra imzalayıp, fotoğrafınızı yapıştırarak başvuru dosyanıza ekleyiniz. 

Pakistan Vize Başvuru Formu İçin Tıklayınız. 

Eagvs Vize Takip Formu İçin Tıklayınız. 


İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu Vize Talep Dilekçesi 


Pakistan Turistik ve Ticari Vize başvurularında önemli evraklardan biri de Vize Talep Dilekçesidir. Başvuru sahibi tarafından İngilizce olarak Konsolosluğa hitaben yazılacak bu dilekçede, Pakistan seyahatinin amacı, seyahat tarihleri, seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağı gibi bilgiler yer almalıdır. Ticari Vize dilekçelerinde ise başvuru sahibinin çalıştığı şirketteki görevi, seyahati süresince izinli olacağı günler belirtilmelidir. 

Turistik Vize Talep Dilekçesi İçin Linki Tıklayınız.  

Ticari Vize Talep Dilekçesi İçin Linki Tıklayınız. 

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu Yetki Alanı 

İstanbul’daki Pakistan Başkonsolosluğu’nun yetki alanı sınırlaması yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun, Pakistan vize başvurunuzu Pakistan Başkonsolosluğu’ndan gerçekleştirebilirsiniz. Ancak İstanbul dışından başvurularda evraklar kargo yoluyla ulaştırılması gerektiğinden işlem süresi uzayabilmektedir. 

 


İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu Görevlileri 

İstanbul Pakistan Başkonsolosu 

Yousaf Junaid 

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu Viskonsül 

Dildar Ali Abro

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu Ulaşım

Pakistan İstanbul Konsolosluğu Levent’te bulunurken, ulaşım sorununun yaşanmadığı bir semttir. Metro minibüs ve otobüsleri Pakistan Konsolosluğu'na ulaşabilmek için kullanabilirsiniz.

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu Nerededir? 

Pakistan ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Yazıdırılabilir Versiyonu

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu, Pakistan Konsolosluğu İstanbul

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi Nedir?

İstanbul ve çevresinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar, Pakistan konsolosluk işlemlerini Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu’na yapabilirler.

İstanbul Başkonsolosluğu Pakistan Çalışma Saatleri Nedir?

Pakistan Başkonsolosluğu Konsolosluk Bölümü: Hafta içi her gün Saat:  arasında konsolosluk hizmeti vermektedir.

Pakistan Konsolosluğu Vize Bölümü:  Hafta için hergün ila saatlari arasında vize hizmetleri vermektedir.

Pakistan Konsolosluğu İstanbul İletişim Bilgileri Nedir?

() 58 27 - 91 54

() 51 70

[email protected]

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Adresi Nedir?

Pakistan Başkonsolosluğu Adres: Konaklar Mahallesi, Akağaç Sokak, No.2, , 4. Levent, Beşiktaş/İstanbul  

Pakistan İstanbul Konsolosluğu Nerede, Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Nasıl Gidilir?

İstanbul Pakistan Konsolosluğu, Avrupa yakasında Beşiktaş ilçesine bağlı 3. Levent semtinde bulunmaktadır. Yeni Kapı - Hacıosman metro hattı ile Levent durağından Pakistan Konsolosluğu'na ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır. Zincirlikuyu Metrobüs hattını kullananlar, Levent yönünden çıkış yaparak, toplu taşıma araçları ile Pakistan Başkonsolosluğu İstanbul adresine ulaşabilirler.

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu  Resmi Tatil Günleri Nedir?

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu, Pakistan Devleti'nin  yılı resmi tatilleri haricinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin  yılı resmi tatillerinde de hizmet verememektedir. Pakistan vizesi için başvuruda bulunmak veya Pakistan konsolosluk işlemleri için müracat yapmak isteyen kişilerin bu tarihlere göre seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelerine dikkat etmelidirler.  

 

1 Ocak

Yeni Yıl

5 Şubat

Keşmir Dayanışma Günü

25 Mart

Pakistan Günü

Nisan

Ramazan Bayramı

1 Mayıs

Emek ve Dayanışma Günü

29 Haziran 2 Temmuz

Kurban Bayramı

28 Temmuz

Aşure

14 Ağustos

Bağımsızlık Günü

15 Temmuz

Demokrasi Günü

30 Ağustos

Zafer Bayramı

27 eylül

Bayram Miladun nabi

29 Ekim

Cumhuriyet Bayramı

Aralık

Noel

 

 

Pakistan Konsolosluğu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pakistan Başkonsolosluğu, Pakistan'a seyahat sebebi turistik, ticari, aile ziyareti, geçici çalışma ya da eğitim amaçlarından hangisi ile ziyaret gerçekleştirilecek ise; Pakistan vize başvuru sahibinden davetiye belgesi sunmasını talep etmektedir. Pakistan Başkonsolosluğu istisnai durumlar dışında Pakistan Devleti'nin resmi makamlarından onaylı alınması gereken Davetiye Belgesi olmaksızın vize başvurularını kabul etmemektedir. Pakistan ticari vize işlemleri için gerekli olan Davetiye Belgesi Pakistan Ticaret Odası onaylı olmalıdır. Pakistan ziyaret vize işlemleri için zorunlu olan Davetiye Belgesi ise; Pakistan'dan noter onaylı olmalıdır.

Pakistan Başkonsolosluğu vize müracaatları için şahsen başvuru zorunluluğu bulunmamaktadır. Pakistan vize işlemleri için yetkili seyahat turizm acentaları aracılığıyla yapılan vize başvuruları Pakistan Konsolosluk Bölümü tarafından kabul edilmektedir.

Pakistan Konsolosluğu Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Pakistan vize başvuru formu İngilizce ya da Türkçe olarak doldurulur. Pakistan vize başvuru formunun doldurma işlemi sırasında tükenmez kalem kullanmalı, büyük harflerle cevaplanması ve başvuru için sunulan evraklarla, formda beyan edilen bilgilerin birbirini desteklemesine dikkat edilmelidir. Pakistan Büyükelçiliği'nin belirlediği 35x45 mm ölçülerinde biometrik fotoğrafın yapıştırılması ile formun en alt köşesinde yer alan bölüme imza atılarak doldurma işlemi tamamlanmaktadır. Pakistan Vize Başvuru Formu için tıklayınız

Pakistan Konsolosluğu Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.  
Pakistan Konsolosluğu’na hitaben, antetli kağıda, İngilizce yazılmış; seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.
Pakistan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Pakistan Konsolosluğu’na hitaben  yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır. 
Pakistan Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; Pakistan Konsolosluğu’na hitaben, şirketinin antetli kağıdına, ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır. 
Pakistan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Pakistan Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır. 

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Vize Ücreti Ne Kadardır?

Pakistan’a yapılacak olan seyahatin türü ve kalış süresine bağlı olarak Pakistan vize ücretleri Pakistan Başkonsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Pakistan vize ücretleri ülkeye giriş çıkış sayısına göre değişiklik göstermektedir?

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu

Pakistan Başkonsolosluğu Konsolosluk Hizmetleri Nedir?

Pakistan'a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile T.C. İkamet İznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Pakistan vize işlemleri konusunda konsolosluk hizmeti vermekle yetkili kurum Pakistan Başkonsolosluğu İstanbul’dur.  Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Pakistan vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir. Türkiye’de yaşayan Pakistan vatandaşlarının evlenme, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı, noter, askerlik, vize, pasaport gibi işlemler Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun sorumluluk alanında yer alır. 

-Yurtdışında doğan Pakistanlı vatandaşların Kaydı
- Yurt dışında doğan Pakistanlı çocukların Kaydı
- Pakistan Vatandaşlığı
- Evrak Tasdiki (Vekaletname-
- Ehliyet Tasdiki
- Ulusal Kimlik Kartı (NICOP) ve Pakistan Vatandaşlık Kartı (POC)
- Evlilik Cüzdanı (Nikkah nama) Tercüme
- Çifte vatandaşlık
- Pakistan Pasaport Yenileme 

Pakistan Başkonsolosluğu Evrak Tasdiki:

Doğum, ölüm, evlenme, boşanma sertifikaları vb. tüm belgeler, Türkiye resmi makamları ve noter tarafından onaylı olarak Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından tasdik edilmektedir. 

Pakistan Başkonsolosluğu Eğitim Belgesi Tasdiki:

Pakistan İslamabad Yüksek Eğitim Komisyonu tarafından onaylı olan üniversiteler tarafından eğitim- derece denkliği- transkript teyidi öncelikle gereklidir. 

Pakistan Başkonsolosluğu Doğum Belgesi :

Doğum Belgesi, Pakistan Hükümeti yetkilileri tarafından verilir. Bu sertifika, Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İslamabad ya da Karaçi, Lahor, Quetta ve Peşaver'de bulunan kamp ofisleri tarafından onaylanmalıdır. 

Pakistan Başkonsolosluğu Ehliyet Tasdiki :

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu, ehliyet sahibinin sürücü belgesini yasal usullere uygun olarak aldığına dair, resmi makamlar tarafından verilen resmi bir yazı ile kanıtlamasını ister. Bu işlemin sonunda İslamabad Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdiki yapılır.

Pakistan Başkonsolosluğu Pasaport Yenileme:

Türkiye Cumhuriyeti'nde bulunan Pakistan vatandaşların hasarlı/kayıp/çalıntı ya da süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemi İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilir.

İstanbul Pakistan Konsolosluğu Nerededir?

Konsolosluk Tasdiki ve Apostil Danışmanlığı

  • Uygun fiyat
  • Hızlı
  • 'tan fazla ülkeden
Apostil başvurusu
Pakistan'da Konsolosluk Tasdiki

Schmidt & Schmidt, Pakistan'da verilen belgelerin konsolosluktan imza-mühür tasdiki alınmasında size yardımcı olur.

Pakistan'dan alınan resmi belgeler, ancak "tasdik edilirse" Türkiye'de tanınır. Bu, orijinalliklerinin ayrıca teyit edilmesi gerektiği anlamına gelir.

Pakistan, tarihli Lahey Yabancı Resmî Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi'ne taraf değildir. Türk belgelerinin Pakistan'da kullanılması için Pakistan Büyükelçiliği tarafından imza-mühür tasdik işlemi gerekir.

Türkiye'de kullanılmak üzere Pakistan belgelerinin konsolosluk tarafından imza-mühür tasdiki işlemi

Yabancı yerel makamlarca düzenlenmiş resmi bir belge, Türkiye dış temsilciliğine kayıtlı bir tercüman tarafından Türkçe'ye veya başka bir dile tercüme edilir. Bu tercüme ile Türkiye dış temsilciliğinde imza-mühür tasdiki yapılır. Temsilcilik sadece imzayı ve mührü onaylar. Bu, metnin içeriğini onayladığı anlamına gelmez.

Tasdik için gerekli belgeler:
Nüfus Cüzdanı (Yabancılar için pasaport veya mavi kart)
İmza-mühür tasdiki yapılacak belgenin aslı

Yetkili makam İslamad'daki Türkiye Büyükelçiliği, Karaçi ve Lahor Başkonsoloslukları'dır.

Pakistan'da kullanılmak üzere Türk belgelerinin konsolosluk tasdiki

Tasdik sürecinde, belgenin genellikle düzenleyen ülkenin makamları tarafından önceden doğrulanması gerekir. Türk resmi belgeleri yurtdışında kullanılacaksa, belgenin konsolosluk tarafından tasdiki seçeneği vardır. Konsolosluk tasdikinin uluslararası bir yasal anlaşma tarafından hariç tutulduğu ve muhtemelen bir apostil ile değiştirildiği durumlarda bu geçerli değildir. Konsolosluk tasdiki gerekip gerekmediğini, Türkçe belgenin ibraz edileceği dış temsilcilikten öğrenebilirsiniz. Konsolosluk tasdiki, ilgili yabancı ülkenin Türkiye'deki diplomatik veya konsolosluk temsilciliği tarafından gerçekleştirilir.

Türkiye'de düzenlenen resmi belgeler Ankara Pakistan Büyükelçiliği'nde veya İstanbul Başkonsolosluğu'nda imza-mühür tasdiki edilir.

Kurye hizmetleri, kurye hizmet tarifelerine göre ayrıca hesaplanmakta ve faturalandırılmaktadır.

Hizmet19% KDV dahil fiyatKDV`siz fiyat
Uluslararası kargo hariç Pakistan'dan konsolosluk imza-mühür tasdiki fiyatı,00 €'dan başlayan fiyatlarla,00 €'dan başlayan fiyatlarla
Türkçe'ye tercüme fiyatı41,65 €'dan başlayan fiyatlarla35,00 €'dan başlayan fiyatlarla

Apostil ve Konsolosluk Tasdiki Başvurusu

1. İsteğinizi online olarak bize gönderin

Belgelerinizi taratıp e-posta ile veya web sitemizdeki özel form aracılığıyla bize gönderin. Belgelerinizi inceledikten sonra tasdik işleminin mümkün olup olmadığını ve ayrıca prosedürün maliyetleri/koşulları ile ilgili size bilgi vereceğiz. İnceleme işlemi biraz zaman alabilir. Gerekli tüm incelemeleri yaptıktan sonra sizinle iletişime geçeceğiz.

2. Belgelerinizi bize gönderin ve ödemenizi yapın

Randevu almanıza veya ofisimizi ziyaret etmenize gerek yoktur. Belgelerinizi posta ile bize göndermeniz ve ödeme yapmanız yeterlidir. Hala kafanızda soru işaretleri mi var? Bizi arayabilir veya mail atabilirsiniz.

3. Bekleme süreci

Belge tasdiki biraz zaman alan bir süreçtir. Alanında uzman danışmanlarımız işlemlerinizi hızlı ve verimli bir şekilde yerine getirecektir. Belgeler hazır olur olmaz sizi bilgilendiriyoruz.

4. Belgelerinizi size ulaştırıyoruz

Tasdik edilmiş belgeleriniziö dünyanın neresinde olursanız olun kurye ile size ulaştırıyoruz. Firmamız, sizlere tercüme hizmetleri de sunmaktadır.

Yorumlar

Apostil nedir?

Apostil nedir, neden apostil almamız gerekli ve bunun için nereye başvurmalıyız? - Videomuz apostille ilgili bilmeniz gereken her şeyi açıklıyor. Yurtdışında kullanmak üzere apostil yapılması gereken bir belgeniz varsa, Schmidt & Schmiedt her zaman yanınızda. Dünya çapında 'den fazla ülkede apostil hizmeti veriyoruz.

Apostil ve konsolosluk imza-mühür tasdiki ile ilgili sık sorulan sorular

Belge tasdiki, belgenin doğruluğunun kontrol edilip onaylandığı bir süreçtir. Bir belge ancak tasdik edildikten sonra bir başka ülkede geçerlilik kazanır ve kullanılabilir. Yani tasdik, belgenin kullanılabilmesini garanti altına alır. Tasdik edilen belge kullanılmak istenen ülkenin resmi makamlarıma sunulur ve böylece tanınmış olur. Tasdik, belgeyi veren memurun yetkisini, imzanın gerçekliğini ve kaşesini teyit eder. Tasdik işlemi yalnızca, ticari olmayan resmi belgelerle ilgilidir.

Belge tasdik prosedürü:
  • Konsolosluk imza-mühür tasdiki
  • Apostil (Basitleştirilmiş tasdik prosedürü)
  • Sanayi ve Ticaret Odaları tarafından belge tasdiki
tarihli Lahey Yabancı Resmî Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi'ni imzalamayan ülkeler için konsolosluk tasdiki gereklidir. Kısaca Lahey Sözleşmesi apostil prosedürünü getirmiştir. Sözleşmeler, faturalar gibi ticari özellikleri olan belgeler ise Sanayi ve Ticaret odaları tarafından tasdik edilir.

Hayır, her zaman gerekli değildir. Bazen ülkeler karşılıklı olarak belgeleri tasdikten muaf tutan sözleşmeler imzalayabilir. Türkiye şu ülkelerle, belirli belgelerin karşılıklı olarak apostilden muaf tutulmasına dair ikili anlaşmalar imzalamıştır: Avusturya, Polonya, Macaristan, Hırvatistan, Litvanya, Kuveyt, Özbekistan, Arnavutluk Gürcistan, Tacikistan, Rusya, Ukrayna, Makedonya, Sırbistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC).

Daha fazla bilgi için tıklayınız!

Tasdikli yeminli tercüme

Başka bir ülkede düzenlenmiş belgeler mahkemeye veya diğer kamu makamlarına sunulacaksa, yeminli tercümesi gereklidir. Bunun için bu belgenin yeminli bir tercüman tarafından tercüme edilmesi, imzalanması ve ardından mühür vurulması gerekir.

Nitelikli tercümanlar ile çalışıyor, sözleşmeler, ticaret sicili örnekleri, mahkeme kararları, sertifikalar gibi çeşitli belgelerin farklı dillerde tasdikli tercümelerini sizlere sunuyoruz.

'den fazla ülkede geçerli olan yeminli tercüme tadik hizmeti veriyoruz.

Tasdikli yeminli tercüme hizmeti için başvur!


Müşterilerimiz neden bizi tercih eder?

Abonelik olmadan

Abonelik veya kayıt olmadan sipariş verirsiniz.

İşlemlerin hızlı yürütülmesi

Müşterimizin ihtiyaçlarını bireysel olarak ele alır ve talepleri hızlı bir şekilde işleme koyarız.

Kurye teslimatı

Belgeleriniz en kısa sürede teslim edilir.

Rahat ve güvenli ödeme yolları

Ödemenizi banka havalesi veya Paypal ile gerçekleştirebilirsiniz.

Doğru faturalandırma

Doğru şekilde düzenlenmiş bir fatura alırsınız.

Haber bültenimize abone olun.

En son gelişmelerden haberdar olun.

Abone ol

Güncel

Kanada, Apostil Sözleşmesi&#;ne katıldı.

12 Mayıs tarihinde Kanada yetkilileri, yabancı kamu belgelerinin konsolosluk tasdiki gerekliliğini kaldıran 5 Ekim tarihli Apostil Konvansiyonu olarak da bilinen Lahey Yabancı Resmî Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi'ne katılım belgelerini sundu.

Bilgesu Öncü

15 Mayıs

Çin, Haag Apostil Konvansiyonu&#;na katıldı.

Çin hükümeti, 5 Ekim tarihli Yabancı Kamu Belgelerinin Legalizasyon Gerekliliğini Kaldıran Sözleşme, yaygın olarak bilinen adıyla Apostil Konvansiyonu'na ilişkin katılım bildirisini Hague Conference on Private International Law (HCCH) ile resmi olarak depolamıştır.

Yurt dışında kullanılacak belgelerin tercümesinde en çok yapılan beş hata

İlk bakışta, resmi belgelerin yurtdışında kullanılmak üzere tercüme edilmesi basit ve anlaşılır bir prosedür gibi görünmektedir. Sonuçta, hemen hemen her ülkede, çok sayıda tercüme bürosu vardır. Fakat bu işlem göründüğü kadar kolay değildir. Büromuz her gün, belgelerini kendisi tercüme ettirmeye çalışmış, zamanını ve parasını kaybetmiş kişilerden bir sürü mail almaktadır. Bu kişiler, en sonunda doğru prosedür için bizimle iletişime geçmektedir.

Tıbbi belgelerin tasdiki hakkında neler bilmeniz gerekli?

Günümüzde, tıbbi belgeleri tasdik ettirmek giderek daha yaygın hale gelmektedir. Özellikle şu durumlarda belgenizi tasdik ettirmeniz gerekebilir: Yabancı bir klinikte tedavi olmak istediğinizde, işyerinize hastalığınız ile ilgili rapor vermeniz gerektiğinde, bir yüksek öğrenim kurumuna kabul için sağlık raporu sunarken veya iş sözleşmesi imzalarken.

NOT: Covid pandemisi nedeniyle uçuşlarda uygulanan kısıtlamalar ve uçuş tarihleri ile ilgili bilgi almak için lütfen sayfamızı ziyaret ediniz.

Pakistan Vize Türleri

Pakistan vize türleri genel olarak turistik vize, ticari vize, çalışma vizesi, eğitim vizesi, aile birleşimi veya aile ziyareti olarak sınıflandırılabilir. ülkeden yapılan başvurular elektronik vize başvurusu olarak kabul edilmektedir.

Pakistan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının giriş vizesi alma zorunluluğu bulunmaktadır. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri ise Pakistan vizesinden muaftır. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gün içinde 90 günü geçmeyen seyahatleri için Pakistan vizesi almak zorunda değildir.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

Kısa süreli vize, başvuru sahibinin 90 günü geçmeyen kalış talebi doğrultusunda önceden belirlenen süreler için verilmektedir.

Pakistan Turistik Vizesi

Pakistan turistik vizesi, Pakistan’a turizm ve eğlence amaçlı seyahat etmek isteyen üçüncü ülke vatandaşlarına verilmektedir.

Pakistan Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

Pakistan’ı ticari sebeplerle ziyaret etmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşların ticari vize talebinde bulunması gerekmektedir. Ticari vize sahipleri Pakistan’da iş görüşmesi, fuar, toplantı veya seminerlere katılabilir.

Ancak, başvuru sırasında Pakistan Ticaret Odası tarafından onaylanan bir davet mektubunun ibrazı gerekmektedir. Pakistan ticari vizesi ile Pakistan’da çalışmak veya iş başvurusunda bulunmak mümkün değildir.

Pakistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Pakistan’da akraba ve tanıdıklarını ziyaret etmek isteyen başvuru sahipleri “aile ziyareti” vizesine başvurmalıdır. Başvuru sırasında ziyaret edilecek kişi tarafından bir davet mektubunun sunulması gerekmektedir. Başvuru sahipleri akrabalık ilişkisini noter tasdiki ile birlikte kanıtlamak durumundadır. Pakistan’da ikamet eden tanıdıkların ziyaret edilmek istenmesi durumunda ise ziyaretçi vizesine başvuru yapılır ve davet eden kişi tarafından imzalı bir davet mektubu talep edilir. Ev sahibi kişinin istihdam veya öğrenim detaylarının ilgili kurumlar tarafından onaylanması gerekmektedir.

Pakistan Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Kültür veya spor etkinliklerine katılım amacıyla Pakistan’a seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri, planlanan etkinlikten en az altı hafta öncesinde başvurularını iletmelidir. Ev sahibi kuruluştan resmi bir davet mektubu ile etkinlik detaylarını içeren bir dilekçe talep edilir.

Pakistan Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi

Pakistan’da kısa süreli eğitim veya öğretim faaliyetlerine katılmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar eğitim vizesine başvurmalıdır. Daha uzun süreli eğitim için Pakistan’a seyahat etmek isteyen başvuru sahiplerinin oturma izni başvurusunda bulunması gerekebilir.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

D tipi (uzun süreli) vize, başvuru sahiplerine Pakistan’da uzun süre bulunma imkânı tanır. Pakistan’da uzun süreli bir eğitim programına kaydolmak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler iki yıla kadar Pakistan’a çoklu giriş imkânı tanıyan öğrenci vizesine başvurulabilir. İlgili eğitim kurumu tarafından onaylanmış ve kişinin eğitim programına kabulünü tasdik eden bir davet mektubunun başvuru belgelerine eklenmesi gerekmektedir. 18 yaşından küçük öğrencilerin yasal vasilerinden alınacak bir yazılı izin talep edilmektedir.

Belirli bir süre için Pakistan’a çalışma amacıyla seyahat etmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşların ise çalışma vizesine başvurması gerekmektedir. Bu durumda, geçerli bir iş teklifi ve teklifi yapan işverenin sponsorluk ve iletişim bilgilerini gösteren belgelerin ibrazı istenmektedir.

Pakistan Transit Vizesi

Pakistan transit vizesi, vize sahibinin Pakistan havaalanlarında geçici süreli olarak bulunmasına izin verir. Yolcu, bir sonraki varış noktasına ulaşmak için transfer boyunca ülkede kısıtlı vakit harcama iznine sahiptir. Pakistan transit vizesine başvuracak kişinin başvuru işlemlerini seyahat tarihinden önce gerçekleştirmesi istenir. Dönüş tarihinden itibaren en az üç ay geçerli olacak bir pasaport, 2 adet 35x45 ölçülerinde biyometrik fotoğraf, SGK giriş belgesi ve hizmet dökümü, son üç aylık maaş bordrosu, banka hesap dökümü ve seyahat sağlık sigortası gibi belgeler talep edilmektedir. Araç ile transit yapacak kişilerden uluslararası geçerliliği olan ehliyet ibraz etmeleri istenir.

Pakistan Vize Başvuru Şartları

Pakistan turist vizesi başvuruları için gerekli belgeler aşağıda ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Başvuruların seyahat tarihinden en az iki hafta önce gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvuru süreci, yaklaşık yedi iş günü içinde sonuçlanır. Lütfen gerekli belgelerin kalış süreniz ve amacınıza, dolayısıyla vizenizin kategorisine bağlı olarak değişebileceğini unutmayın. Yetkili diplomatik birimler ek evrak talep etme hakkını saklı tutar.

  1. En az iki boş sayfası olan, vize bitiminden sonra en az 6 ay geçerli olan bir pasaport veya seyahat belgesi. Kişisel veriler ve alınmışsa önceki vizeleri içeren ilk iki sayfanın fotokoposi. Aynı zamanda, Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlardan Türkiye Cumhuriyeti oturum kartını ibraz etmeleri istenir.
  2. İngilizce ve Türkçe dillerinde doldurulmuş Pakistan vize başvuru formu ile birlikte 6 aydan eski olmayan iki adet x cm biyometrik fotoğraf.
  3. E-vize başvuruları için pasaport fotokopisi ve kişisel fotoğraflar, çevrimiçi olarak verilen yönergelere uygun olmalıdır.
  4. Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu.
  5. Yolcunun seyahatini finanse edebileceğini kanıtlayan banka hesabı bilgileri.
  6. İşveren mektubu, öğrenci belgesi, kayıt belgesi veya emeklilik fonlarının gösterilmesi yoluyla mesleki bilgilerin onayı.
  7. Bir davet mektubu veya otel rezervasyonu aracılığıyla konaklama detayları.
  8. Seyahat sağlık sigortası.

Çalışma durumunuza bağlı olarak başvurunuza eklemeniz gereken özel belgeler bulunabilir:

Pakistan Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Sigortalı Çalışanlar; Doktorlar, Avukatlar, Eczacılar, Mühendisler, Diş Hekimleri:

  • İş sözleşmesi (şirketteki pozisyonu ve maaşı gösteren orijinal çalışma belgesi)
  • Son 6 aya ait banka hesap özeti
  • İşverenden izin onay mektubu
  • Gelir Vergisi Beyannamesi (ITR)

Şirket Sahipleri, İşverenler, Esnaf-Sanatkârlar ve Serbest Meslek Mensupları:

  • İşletme ruhsatı (şirket tescili)
  • Şirketin son 6 aya ait banka hesap özeti
  • Gelir Vergisi Beyannamesi (ITR)

Öğrenciler:

  • Üniversiteye kayıt belgesi
  • Okul yönetiminden itiraz etmeme belgesi

Emekliler:

  • Son 6 ayı belgeleyen emeklilik beyannamesi

 İşsizler:

  • Her koşulda seyahat masraflarının karşılanacağını gösteren mali kaynakların kanıtlanması gerekir.
  • Kişi kendi masraflarını karşılayamıyorsa, sponsor beyanı zorunludur.

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Kendi seyahat masraflarını karşılayacak durumda olmayan öğrenciler veya işsiz/emekli kişilerin, tüm masrafları karşılayabileceğini beyan eden bir sponsordan destek göstermeleri gerekecektir. Sponsorluk beyanında belirli şartlar istenebilir ve yalnızca birinci dereceden akrabaların bu görevi yerine getirmesi kabul edilebilir. Sponsor olacak kişinin ilgili detayları açıkladığı bir vize talep dilekçesini ve mesleki durumunu gösteren belgeleri Pakistan Konsolosluğuna ibraz etmesi gerekir. Seyahatin bir sponsor tarafından desteklenmediği durumlarda, banka hesaplarında yeterli bakiye bulunan öğrenci veya işsiz/emekli kişiler ilgili evrakları sunmaları durumunda sponsor desteğine ihtiyaç duymadan vize başvurusu yapabilirler.

Pakistan Vize Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Pakistan vize başvuru ücreti başvuru kategorisi ve ülkede kalış süresine göre değişiklik gösterir. İlgili vize ücreti Pakistan Büyükelçiliğince belirlenmektedir. Konsolosluk harcı ve başvuru formu ücreti Pakistan vizesi ücretine dahildir. Yetkili vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılan başvurularda ek danışmanlık hizmeti ücretleri talep edilebilir.

Vize ücretleri ret durumunda iade edilmemektedir. Mart itibarıyla Pakistan Büyükelçiliği tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için belirlenen güncel ücretler şu şekildedir:

Vize TürüTuristik vizeİş/Ticari vize
Tekli girişUS$70US$
Çift girişUS$US$
Çoklu girişUS$US$

Başvuru Merkezleri

Ankara Pakistan Büyükelçiliği, İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu ve Pakistan vize işlemlerini yürütmekle yetkili aracı kurumlar Pakistan’ın yetkili Türkiye temsilcilikleridir.

Pakistan Büyükelçiliği

Adres: Gaziosmanpaşa, İran Cd. No, Çankaya/Ankara

Telefon: +90 () 14 10

Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı: Ankara ve çevresindeki illerde ikamet eden Türk vatandaşları vize başvurularını Ankara Büyükelçiliğine iletebilirler. Ayrıca, Türkiye’de yaşayan Pakistan vatandaşlarının pasaport, kimlik yenileme, evlilik vb. tüm işlemleri Büyükelçilik tarafından yürütülür.

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu

Adres: Konaklar Mahallesi, Akağaç Sokak, No.2, , 4. Levent, Beşiktaş/İstanbul

Telefon: +90 () 91 54

İstanbul Başkonsolosluğu Yetki Alanı: İstanbul Pakistan Başkonsolosluğunun yetki alanı sınırlaması bulunmamaktadır. Dolayısıyla, Türkiye’nin herhangi bir yerinden yapılacak başvurular kabul edilmektedir.

Pakistan İzmir Fahri Konsolosluğu

Adres: Sokak, No: /A Halkapınar / İzmir

Telefon: +90 ()

İzmir Başkonsolosluğu Yetki Alanı: İzmir ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları Pakistan İzmir Fahri Konsolosluğu aracılığıyla vize işlemlerini gerçekleştirebilirler. Pakistan Fahri Konsoloslukları vize başvurularını kabul eder, ancak vize işlemlerinde karar verme yetkisi yalnızca Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu ile Ankara Büyükelçiliğine aittir.

Pakistan Bursa Fahri Konsolosluğu

Adres: Ipekis Mensucat T.A.S. Demirtaş Organize San. Bölgesi Mustafa Karaer seafoodplus.info Bursa

Bursa Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Bursa ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları Pakistan Bursa Fahri Konsolosluğu aracılığıyla vize işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Pakistan Adana Fahri Konsolosluğu

Adres: Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ulcaz Apt. No K:1 D:1 Seyhan/ADANA

Telefon: +90 ()

Adana Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Adana ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları Pakistan Adana Fahri Konsolosluğu aracılığıyla vize işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Randevu Nasıl Alınır?

Pakistan vize müracaatlarında Başkonsolosluk tarafından şahsen başvuru yapma zorunluluğu aranmamaktadır. Şahsi başvuruların Ankara Pakistan Büyükelçiliği veya İstanbul Pakistan Başkonsolosluğuna bizzat yapılması gerekmektedir. Başvuru sahipleri vize işlemlerini yetkili vize hizmet merkezleri aracılığıyla da Pakistan Konsolosluk birimine iletebilirler. Online başvuru hizmeti sunan birçok acente bulunmaktadır. Ancak, uzun süreli vize taleplerinde Pakistan Konsolosluğu veya Pakistan Büyükelçiliğine şahsen başvuru yapılması istenmektedir. Başvuruların sonuçlandırılması yalnızca Pakistan Konsolosluklarının inisiyatifindedir. Başvuruların seyahat tarihinden en az iki hafta önce yapılması tavsiye edilmektedir.

Vize İşlemleri ve Takibi

  • Pakistan vize başvurusunda bulunacakların öncelikle ilgili vize türünü belirlemesi gerekmektedir.
  • Meslek grubu ve vize türüne göre belirlenen tüm evrakların eksiksiz ve hatasız bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Belgeler, konsolosluğun belirlediği sıraya göre düzenlenmelidir.
  • Tüm evraklar kontrol edildikten ve dosya hazırlandıktan sonra başvuru sahipleri uygun gün ve saatte vize randevusu alırlar. Randevunun kısa süreli seyahatler için vize danışmanlık merkezlerince, uzun süreli seyahatlerde ise bizzat yapılması gerekmektedir.
  • Vize işlemleri, konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak, resmî tatiller hariç iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Pakistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet eden Türk vatandaşları veya yabancı uyruklu vatandaşlar tarafından yapılan Pakistan vizesi başvuru işlemleri işi günü içinde sonuçlanmaktadır. Konsolosluğun ek evrak talep etmesi durumunda bu süre uzayabilmektedir.

***

NOT: Bu yazı Mart tarihinde hazırlanmıştır. Lütfen bilgilerin güncelliğini resmi kaynaklardan kontrol etmeyi unutmayınız.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir