eminönü kıyafet pazarı / GEZELİMGORELİM13 (@gezelimgorelim13) • Instagram ਫੋਟੋਆਂ ਅਤੇ ਵੀਡੀਓਜ਼

Eminönü Kıyafet Pazarı

eminönü kıyafet pazarı

En Ucuz Alışveriş Mercan & Mahmutpaşa Yokuşu

En Ucuz Alışveriş Mercan & Mahmutpaşa Yokuşu

İstanbul'un En Ucuz Alışveriş Merkezi: Mahmutpaşa 

Mahmutpaşa  yokuşu,Kapalı çarşıdan başlayarak Mısır çarşısınakadar eğimli ki yanında 'den fazla dükkan, 10 dan fazla han ve sağlı sollu sokaklarda envai çeşit ürün satan büyük pazar içine yerleşen küçük pazarlar dan oluşan şehrin ucuz alışveriş pazarıdır.  Mahmut Paşa,Fatih Sultan Mehmetin önemli vezirlerinden bir tanesi. Semtin genelinde Mahmut Paşa tarafından yaptırılan hamam, han ve Camii’nin bulunması semtin adının anılması için yeterli bir sebep. Mahmut Paşa’nın türbesini, Mahmutpaşa Camii’nde görebilirsiniz.

-İstanbul'a ilk kez gelen ve yeterli zamanı olmayanlar, kadim şehri keşfetmek ve dilediği kadar alışveriş yapmak isteyenler için en iyi çözüm Cab İstanbul'dan günlük/saatlikşoförlü araçkiralamak veya gidiş-dönüş alışverişiniz içinİstanbul transferhizmeti satın almak olacaktır.İstanbul Vip Transfer rezervasyonunuzu yapmak için aşağıya Şimditıklayın

Vip Transfer

Şoförlü Araç Kirala

Mahmutpaşa yokuşu, Beyazıttan  başlar, Tahtakale'de Vasıf Çınar Sokak'ı keserek son bulur. Yamacın iki tarafında sıralanmış birçok dükkan var. Ağırlıklı olarak çeyiz için, bay-bayan gecelik, iç çamaşırı,  çanta, çocuk giyimi, tesettür giyim yoğunlaştığı cadde yanı sıra, Ev tekstili; Havlu, perde, masa örtüsü satan mağazaların yoğunlaştığı hanlar, tarihi Mahmutpaşa bölgesinin ana hattını oluşturuyor. Yamaçtaki dükkanlarda giyimin yanı sıra hediyelik eşya, sünnet ve okul malzemeleri satan yerler de önemli bir yere sahiptir. Düzensiz ve bazen köhne binalarda dükkânlarla çevrili dar bir yoldur. Yamacın tabanı 'li yılların başında yapılan yenileme çalışmalarından sonra parke taşı tarzında döşenmiştir. Cadde gündüzleri araç trafiğine kapatılıyor. Günün belirli saatlerinde dükkan sahiplerinin ulaşımı için araç trafiğine açıktır. Mahmut paşa ve çevresinde çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Bunlar arasında Camiiler, Hamamlar, bazı tarihi hanlar, çarşılar ve mescitler sayılabilir.

 Mahmutpaşa Çarşısında Ne Var?

 Mahmutpaşa yokuşunda her yaş grubu bayan ve erkekler için de bolca giyim, kıyafet, ev tekstili, okul alışverişi, tesetür giyim, iç giyim, çeyizlik ve daha aklımıza gelmeyen bir çok imkan tanıyor; Erkek pijama , kaban, pardesü, erkek takım elbise, Çocuk sünnet elbiseleri vb giyim eşyaların en ucuz alınabilecek daimi uğrak yeridir. Mahmutpaşa'da alışveriş yaparken bir satıcıların esrarlı sorularına (alışverişe çağırmak ve komisyon almak) hazırlıklı olun.

Yanınızda erkek varsa sünnet kıyafetinde ısrar ediyorlar, genç kız varsa çeyiz, abiye, gelinlik veya pardösü satışı için istedikleri dükkana gitmenizde ısrar ediyorlar.

Kürkçü Han

Kürkçü Han, eviniz için tekstil ürünleri alıp kızınız için çeyiz hazırlayacak iseniz Kürkçü Han size tavsiyemizdir. Belli bir noktadan sonra Mahmutpaşa yokuşu bitiyor ama yine çeyiz dükkânları, ev tekstili, mefruşat, giyim eşyası, hacılar ve umre malzemeleri, ilginç ürünleri bulabileceğiniz sokaklar, dükkanlar, hanlar Mısır Çarşısı na kadar devam ediyor. 

Hürriyet Çarşısı Mahmutpaşa

Hürriyet Çarşısı çok büyük, çok katlı bir çarşı. Çeyiz, havlu, iç giyim, gecelik, pijama takımı satan çok sayıda dükkan var, birçok dükkanda nişan-kına-düğün için abiye ve abiye ayakkabısı bulabilirsiniz

Mahmutpaşa Gezilecek Yerler

Büyük Valide Han, yılında, Kösem Sultan tarafından yaptırılmış. Sultan I. Ahmet’in karısı olan Kösem Sultan, hem bulunduğu devrin, hem de Osmanlı İmparatorluğu’nun en güçlü ve en zengin kadınlarından biri olarak biliniyor. Kösem Sultan, Sultan I. İbrahim ve Sultan IV. Murat’ın annesi.

Büyük Valide Han ’den fazla odası ile İstanbul’un en büyük haklarından bir tanesi. Bu handa, Ermeniler tarafından, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk Ermeni Matbaası yılında kurulmuş (ilk Türk Matbaası yılında kurulmuş).

James Bond, Skyfall filminde, bu hanın çatısından, Kapalıçarşı’nın çatısına motosiklet ile geçiyordu. Russell Crowe In Water Diviner filminde de bu han kullanılmış.

Büyük Valide Han’ın çatısına çıktığınızda muhteşem bir İstanbul manzarası sizi bekliyor olacak. Nuruosmaniye Camii,İstanbul Boğazı, Haliç,  Mısır Çarşısı, Yeni Cami, Galata Kulesi, Kanuni Sultan Süleymaniye Camii ve daha fazlasını buradan izleyebilirsiniz.

Our ServicesMahmutpaşa Alışveriş Festivali
Şark Han

Şark Han, Mahmut paşa ya yakın Tahtakale ve Mercan'a açılan iki kapısı olan tarihi bir handır. Ayrıca çevresinde birçok tarihi yapı bulunmaktadır.

Şark Han, hediyelik eşya, züccaciye, giyim, mücevher, çanta, dekorasyon, ev tekstili gibi birçok branşta hizmet vermektedir.

Hanın çevresindeki dükkânlarda aynı konseptte satan yerler var.

Şark Han Züccaciye

Şark handa çeşitli baharat takımları, tabaklar, tepsiler, züccaciyeler var. İhtiyacınız olmayan bir ürünü satın almak dahi isteyebilirsiniz. Şark Han'da bulunan diğer ilgi çekici ürünler arasında ahşap oyma eşyalar, maskeler, kırmızı tenli objeler, insan-hayvan figürleri, gemi-uçak figürleri, fil figürleri gibi birçok farklı tür sizi o büyülü ortama çekecek.

Çarşıdaki dükkanlarda gördüğümüz ev aksesuarları ve hediyelik ürünlerin çoğunun toptan ve perakende satış noktasıdır.

Adres: Rıza Paşa Tepesi. Vasıf Çınar Sokak

No: 17 Mercan Eminönü / İstanbul


Şark Han-Mahmutpaşa
Yazmacılar – Tülbentçiler Çarşısı

Çakmakcılar yamacında eşarp, şal gibi ürünleri bolca bulabilirsiniz. Bu yamaçta bulunan tarihi Yazmacılar çarşısında çok sayıda tülbent satıcısı var.
Toptan eşarp ve şal alan firmalar ürünlerini genellikle buradaki mağazalardan temin etmektedir. Çoğu mağaza perakende satış yapmaz, ancak yapan birkaç tane vardır.

Adres: Çakmakcılar yokuşu. Sayı

Kuaför Malzemeleri, Kozmetik Toptancıları 

Kuaför malzemeleri, makyaj malzemeleri, saç ve bakım ürünleri denilince akla ilk gelen yer Zaza Han oluyor.


Zaza Han
Mahmutpaşa&#;ya Nasıl Gidilir?

-Mahmutpaşa'ya kendi aracı ile gidecekler Eminönü tarafından daha kolay ulaşabilirler. Otobüs ile gitmenin  en kolay yolu ise Eminönü veya Beyazıt’a giden herhangi bir otobüs veya tramvay ile Eminönü veya Beyazıt'a gelip Kapalıçarşı'dan geçmek ve Mahmutpaşa kapısından Mahmutpaşa yamacının başına gelmek olur, veya Eminönünden Mısır çarşısına doğru yürüdükten sonra yokuş yukarı yürümek olur.

-Çemberlitaş'ta tramvaydan inip Nuruosmaniye Camii önündeki yolu takip ederek yokuşun tepesine ulaşabilirsiniz.

Kapalıçarşı ya da başka yerlere uğramak istemiyorum diyorsanız Eminönünden Mısır Çarşısı'nın içinden geçebilir veya  yanındaki yoldan yukarı çıkarak Mahmutpaşa yamacına ulaşabilirsiniz.

İlk kez gidiyorsanız, esnafa nereye gittiğinizi sormayı unutmayın.

O bölgeye ilk kez gidenlerin baş edemeyecekleri kadar çok ve karışık sokaklar var.


İstanbul’daki sosyete pazarları listesi

1- Kadıköy Salı Pazarı, Salı ve Cuma

Kadıköy salı pazarı

Kadıköy Salı Pazarı, İstanbul’da kurulan en eski pazarlardan biri olduğu için Tarihi Salı Pazarı adıyla da anılıyor. Fikirtepe’de kapalı bir alana kurulan pazarın adı salı pazarı olsa da pazar Salı ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki gün açılıyor. Salı günleri daha çok sebze ve meyve satan tezgahların kurulduğu pazar alanında Cuma günleri ise kıyafet, perde, halı, çanta ve kumaş gibi malzemeleri satan tezgahlar bulabilirsiniz. Bu pazara gitmek için Kadıköy’den Fikirtepe yönüne giden araçları kullanabilirsiniz. Eğer Anadolu Yakası’na metrobüs ile gelecekseniz Uzunçayır metrobüs durağında inerek kısa bir yürüyüş sonunda pazara ulaşabilirsiniz.

Bu arada alışverişini yaptıktan sonra bir de Kadıköy'ü turlamak istersen Kadıköy'de gezilecek yerler içeriğimize de göz atabilirsin. 

Konum Linki

2- Beşiktaş Cumartesi Pazarı, Cumartesi

Beşiktaş Pazarı

Beşiktaş Cumartesi Pazarı, Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nin karşısında bulunan 2 katlı yarı kapalı bir alanda kuruluyor. Adında da belirtildiği şekilde pazar, Cumartesi günleri açılıyor. İki katlı yapının ilk katındaki tezgahlarda sebze ve meyve alışverişinizi yapabilir, sosyete pazarı olarak anılan ikinci katta ise kıyafet, parfüm, aksesuar ve ev gereçleri gibi birçok ürünü bulabilirsiniz. Pazar içerisindeki tezgahlar her hafta yeniliyor ve bu sayede ürün çeşitliliği her hafta farklılaşıyor. Beşiktaş Belediyesi, çevre semtlerden pazara gelecekler için ücretsiz servis hizmeti de sunuyor.

Konum Linki

3- Erenköy Sosyete Pazarı, Perşembe

pazar

Erenköy ve Suadiye arasındaki minibüs yolunun ara sokakları üzerinde kurulan Erenköy Sosyete Pazarı, İstanbul’daki en popüler pazarlardan biri. Birçok farklı semtten insanın alışveriş yapmaya geldiği pazar, Perşembe günleri kuruluyor. Bu pazarda kurulan tezgahlardan bildiğiniz birçok ünlü markanın orijinal etiketi olan ürünlerini mağazadan kat kat ucuza alabilirsiniz. Parfüm, ev eşyası, tekstil ürünleri ve dekoratif eşyaların yanında burada sebze meyve tezgahları da bulunuyor. Erenköy Sosyete Pazarı’nın bir diğer güzel yanı da pazarla birlikte tezgah açan dönercisi. Bu dönerci öyle meşhur ki günün erken saatlerinde gidip almazsanız döneri bitmiş oluyor. Bu nedenle mutlaka pazar alanına erkenden ve aç gidip döneri denemelisiniz.

Konum Linki

4- Bahçeşehir Pazartürk, Salı ve Cumartesi

Bahçeşehir pazar

Bahçeşehir Pazartürk, sokak arasında kurulan bir pazar değil. Kendine ait 2 katlı yarı kapalı oldukça büyük bir alana sahip olan Pazartürk, Bahçeşehir’de yaşayanların çok sık gitmesiyle kısa sürede popüler hale geldi. Kendine ait bir alanı olmasına rağmen Pazartürk’te tezgahlar Salı ve Cumartesi günleri açılıyor. Alanın giriş katında kıyafet, hediyelik ürünler, perde, ev eşyası satılırken üst katta sebze ve meyve tezgahları bulunuyor. Pazar alanının ilk katında bulacağınız tüm ürünleri oldukça uygun fiyata alabilirsiniz ancak sebze ve meyveler biraz pahalı olabiliyor. Buraya ulaşmak için Bahçeşehir merkezden kalkan servislere binebilirsiniz.

Konum Linki

5- Kozyatağı Cuma Pazarı, Cuma

Pazar

Kozyatağı metro durağına yürüme mesafesinde kurulan pazar, aslında sokak arasında kurulan bir halk pazarı. Ancak bu pazarda satılan kıyafet, takı ve ev eşyalarının oldukça uygun fiyatlı olması insanlar arasında konuşulur hale gelince pazara farklı semtlerden insanlar akın eder oldu. Cuma günleri kurulan pazarın sebze ve meyve satan tezgahları da bulunurken en çok ilginizi çekecek olan tezgahlar uygun fiyatlı giyim alanı olacak.

6- Yeşilköy Sosyete Pazarı, Çarşamba

Takı pazarı

İstanbul’un en meşhur sosyete pazarlarından biri olan Yeşilköy Sosyete Pazarı, İstanbul dışından bile ziyaretçi ağırlıyor. Birbirinden şık kıyafetleri, farklı takıları, ayakkabıları, bebek ürünleri bulabileceğiniz Yeşilköy Pazarı, Çarşamba günleri kuruluyor. Bilindik markaların etiketlerini taşıyan giysileri mağaza fiyatından çok daha ucuza buradan alabilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde açılan pazar, çok popüler olduğu için oldukça kalabalık olabiliyor. Bu nedenle erken saatte gitmenizi öneririz. Ayrıca bu pazar alanının gözlemecileri de çok meşhur. Yorgunluğunuzu atmak için gözleme yiyebilirsiniz.

Konum Linki

7- Ulus Sosyete Pazarı, Perşembe ve Pazar

Pazar

Ulus Sosyete Pazarı yılına kadar Akmerkez’in önünde kuruluyordu. Bu pazarda ünlü markaların ihraç fazlası ürünleri satılıyordu. yılında bu pazar kapatıldı ve yılında Ortaköy’e taşındı. Yeri değişse de adı hala halk arasında Ulus Sosyete Pazarı olarak bilinen pazar, Perşembe ve Pazar günleri kuruluyor. Oldukça geniş bir alana yayılan pazarda tezgah aynı anda kurulabiliyor. Buranın en meşhur tezgahları ise “Her şey 1 TL” olarak satılan tezgahlar. Bu tezgahlarda ihtiyacınız olmasa bile bir gün lazım olur diye alacağınız birçok eşya bulacaksınız.

8- Bakırköy Sosyete Pazarı, Cumartesi

Pazar

Bakırköy Sosyete Pazarı, İstanbul’un en meşhur pazarlarından biri. Bu ünü de pazar esnafının eğlenceli sloganlarıyla oluşan renkli atmosferden geliyor. Cumartesi günleri kurulan pazarı gezerken esnafın kendi arasında atışmalarını ve ürünlerini satış taktiklerini izlemek çok keyifli oluyor. Tabii pazarı güzelleştiren tek şey bu değil. Ünlü markaların ihraç fazlası ürünlerinin satıldığı pazarda oldukça kaliteli tekstil ürünlerini çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. İncirli metro durağından çok kısa bir süre yürüyerek pazara kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

9- Çekmeköy Ulus Pazarı, Cumartesi

Çekmeköy Ulus Pazarı

Çekmeköy Belediyesi’nin kapalı alanında kurulan Çekmeköy Ulus Pazarı, semt sakinleri tarafından çok seviliyor. 2 katlı olan pazar alanında tezgahlar Cumartesi günleri açılıyor. Kıyafet, mutfak malzemeleri, parfüm, oyuncak gibi birçok ürünü bulabileceğiniz tezgahlar mevcut. Oldukça uygun fiyatlara alışveriş yapabilirsiniz. Çekmeköy’e ulaşım sağlayan metro, otobüs ve minibüslerle bu pazarı gezmeye gidebilirsiniz.

Konum Linki

Fatih Pazarı, Çarşamba

Fatih pazarı

Kimine göre kimine göreyse yıllık tarihi olan Fatih Çarşamba Pazarı, İstanbul’daki en büyük semt pazarlarından biri. Çarşamba günleri kurulan pazarda kıyafet, ayakkabı ve ev eşyaları bulabileceğiniz gibi sebze ve meyve tezgahlarından da alışveriş yapabilirsiniz. Pazarın öne çıkan bir diğer özelliği ise peynir, zeytin, taze balık ve kuruyemiş satan tezgahlar kurulması. Bu nedenlerle de pazar gün içinde oldukça kalabalık oluyor. Pazar alanına Haliç sahil yolundan yürüyerek ulaşabilir ya da Fevzi Paşa Caddesi’ne giden otobüslere binerek Fatih ya da Yavuz Selim duraklarında inip ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Beylikdüzü Beylik Pazarı, Pazar

Beylikdüzü pazarı

yılından beri Beylikdüzü’nde kurulan Beylik Pazarı, kapalı bir pazar alanında bulunuyor. Pazar günleri açılan tezgahlarda kıyafet, kırtasiye ve çeyiz ürünlerini oldukça uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Beylikdüzü halkı tarafından çok sık tercih edilen pazara farklı semtlerden de çok sayıda ziyaretçi geliyor. Özel aracıyla gelenler için pazar alanının hemen yanında bir otopark da bulunuyor. Belediye tarafından pazar alanına ulaşım sağlayan ücretsiz servisler de sunuluyor. Ayrıca bu alanda Cumartesi günleri organik ürünler satan tezgahlar kuruluyor.

Konum Linki

Feriköy Antika Pazarı, Pazar

Feriköy Antika Pazarı

Feriköy Antika Pazarı, bildiğimiz semt pazarlarından oldukça farklı. Bu pazar alanında sebze ve meyve tezgahları bulunmuyor. Pazar günleri kurulan Feriköy Antika Pazarı, Türkiye’nin en büyük antika pazarı. Yaklaşık ’den fazla tezgaha sahip olan pazarda oldukça eski ve nadir bulunan bir plak, geçmişten kalmış bir kasetçalar, ünlü markaların geçmiş sezonlarına ait gözlükler, vintage çantalar, gramafonlar, yüzük ya da rozet gibi takılar bulabilirsiniz. Eğer farklı ve güzel ürünler bulmak isterseniz erken saatte gitmenizde fayda olduğunu hatırlatalım. Çünkü pazarın müdavimleri erken saatlerde tezgahları arşınlayarak en ilginç ürünleri hızla satın alıyorlar. Ayrıca bu pazar alanı Cumartesi günleri Feriköy Organik Pazar’a ev sahipliği yapıyor. Bu da İstanbul’un en büyük organik pazarlarından biri.

Konum Linki

etiket Ucuzcunun Rehberi: Sizi 50 liraya Sosyete Gibi Giyindirecek İstanbul Pazarları

Haberler

Goygoy

Ucuzcunun Rehberi: Sizi 50 liraya Sosyete Gibi Giyindirecek İstanbul Pazarları

İnternetten alışveriş moda oldu, hesap bozuldu!

Aaa daha ucuzmuş, çeşit sınırsızmış diye daldığımız internet alışverişi hem pahalılaştı hem de site site gezmek pazar gezmekten daha yorucu oldu. Ne fiyattan ne kaliteden vazgeçmem diyenlere, fırsat avcılarına sunuyoruz:

Haftanın her gününe bir pazar!

Pazarları gezmek sadece alışveriş yapmak değil Bu pazarlar kendinize gözleme ziyafeti de çekebileceğiniz başlı başına bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

İşte sevapları ve günahlarıyla İstanbul pazarları hakkında uzmanların görüşleri:

1. Feneryolu Pazartesi Pazarı

1. Feneryolu Pazartesi Pazarı
1. Feneryolu Pazartesi Pazarı

2. Kadıköy Salı Pazarı

2. Kadıköy Salı Pazarı
2. Kadıköy Salı Pazarı

3. Yeşilköy Çarşamba Pazarı

3. Yeşilköy Çarşamba Pazarı
3. Yeşilköy Çarşamba Pazarı

4. Erenköy Perşembe Pazarı

4. Erenköy Perşembe Pazarı
4. Erenköy Perşembe Pazarı

5. Fındıkzade Cuma Pazarı

5. Fındıkzade Cuma Pazarı
5. Fındıkzade Cuma Pazarı

6. Beşiktaş Cumartesi Pazarı

6. Beşiktaş Cumartesi Pazarı
6. Beşiktaş Cumartesi Pazarı

7. Beylikdüzü Pazar Pazarı

7. Beylikdüzü Pazar Pazarı
7. Beylikdüzü Pazar Pazarı

8. Bonus: Bomonti Bit Pazarı

8. Bonus: Bomonti Bit Pazarı
8. Bonus: Bomonti Bit Pazarı

En İyi 10 İstanbul Sosyete Pazarı Nerede?

İstanbul’un sosyete pazarları, size her çeşit ürünün en ucuzunu ve kalitelisini bulmayı garanti ediyor. Terlikten perdeye, kilimden mayoya kadar her ihtiyaca hitap eden tezgahlardan dilerseniz meyve ve sebze alışverişinizi de yapabilirsiniz. Peki, İstanbul&#;un en iyi sosyete pazarı hangileri ve ne zaman kuruluyor? Gelin sizler için araştırdığımız Avrupa ve Anadolu Yakasındaki en güzel 10 sosyete pazarını beraber keşfedelim! 

İçindekiler

İstanbul’un en eski pazarları arasında olan Kadıköy Salı Pazarı, alışverişi nostalji ile buluşturmakta. İstanbul sosyete pazarları kapsamında gidilip gezilmesi gereken bir yer. Kadıköy sosyete pazarı, Salı ve Cuma günleri kuruluyor. İstanbul sosyete pazarları içerisinde yer alan Kadıköy pazarında Salı günleri daha çok sebze ve meyve ağırlıklı tezgahlar yer almakta. Cuma günleri ise perde, halı, kıyafet, çanta ve hatta kumaş bile satılmakta.

Kadıköy Sosyete Pazarı’na gitmek için Kadıköy’den Fikirtepe’ye giden araçları kullanabilirsiniz. Dilerseniz Uzunçayır Metrobüs durağında indikten sonra çok kısa yürüyerek pazara ulaşabilirsiniz.

Kadıköy Salı Pazarı Nerede?

Kadıköy Sosyete Pazarı’na gitmek için Kadıköy’den Fikirtepe’ye giden araçları kullanabilirsiniz. Dilerseniz Uzunçayır Metrobüs durağında indikten sonra çok kısa yürüyerek pazara ulaşabilirsiniz.

  • Beylikdüzü Sosyete Pazarı / Beygah Pazarı

İstanbul sosyete pazarları listesinde en başlarda yer alan Beylikdüzü pazarı, Perşembe günleri kurulmakta. Birçok tekstil ürünü ve malzemesi, eşya ve kozmetik ürün satılmakta. Ünlü markaların ürünlerinin de yer aldığı pazar, uygun fiyatlarından dolayı birçok kişi tarafından sıklıkla alışveriş yapmak için tercih edilmekte. Güler yüzlü tezgah sahipleri ile burada alışveriş yapmak çok eğlenceli. Anadolu yakasından pazara konforlu bir şekilde ulaşmak isteyenler, sosyete pazarı için İstanbul Ümraniye araç kiralamaimkanlarına bakabilirler.

Pazara Beylikdüzü ilçesinden gidecekseniz ulaşım oldukça kolay.  Öncelikle dilerseniz Beylikdüzü Belediyesi’nin ücretsiz olarak temin ettiği ve pek çok güzergâh alternatifine sahip olan Beylik Pazarı servislerini kullanabilirsiniz. Fakat Beylikdüzü Sosyete Pazarı’na farklı bir ilçeden ulaşım sağlayacaksanız, Avcılar’dan kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. Bu minibüsler pazarın önünden geçiyor. 

Son olarak Metrobüsle ulaşım sağlayabilecekler Avcılar Torium AVM durağında inmelidir. Ardından buradan kalkarak E-5 üzerinden geçen, Beylikdüzü yönünde hareket eden kırmızı şapkalı ve üzerinde Adakent ya da Beylik Pazarı yazan minibüslere binebilirsiniz.

İstanbul sosyete pazarları diyince akla gelen iki isimden biri Yeşilköy Çarşamba pazarı. Çarşamba günleri kurulan pazar, Florya – Yeşilköy arasında, Çiroz mevkiinde yer almakta. Yeşilköy pazarı içerisinde yine markaların ürünlerine, kozmetik ürünlerine ve eşyalar satılmakta.  Pazarı gezmek için sabah – Akşam: arasını değerlendirebilirsiniz.

İstanbul’un en meşhur sosyete pazarlarından biri olan Yeşilköy Sosyete Pazarı, il dışından dahi ziyaretçi ağırlıyor.  Çarşamba günü kurulan pazardan, birbirinden şık kıyafetlerden, takılara, ayakkabılardan ve bebek kıyafetlerine kadar dilediğiniz pek çok ürüne rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Oldukça popüler olan Yeşilköy Pazarı, sabahın erken saatlerinde dahi aşırı kalabalık olabiliyor. Dolayısıyla dilediğiniz ürünü rahatlıkla bulabilmek için pazara olabildiğince erken saatte gitmenizi öneriyoruz.

Diğer yandan Yeşilköy Sosyete Pazarı’nın gözlemecileri de oldukça meşhur. Alışverişinize mola verdiğiniz anda yorgunluğunuzu atmak için burada gözleme yiyebilirsiniz.

Yeşilköy Pazarı’na Metrobüsle gidecekseniz, İncirli durağında inmelisiniz. Buradan Bakırköy Meydanı’na geçmelisiniz. Daha sonra meydandan kalkan Bakırköy-Yeşilköy minibüsleri ile pazar alanına ulaşabilirsiniz.

Yeşilköy pazarını gezdikten sonra semtte biraz daha turlayarak çevreyi keşfetmek isterseniz Yeşilköy Gezilecek Yerler yazımıza göz atın.

  • Ulus Pazarı / Ortaköy Sosyete Pazarı

Eski adı ile Ulus Sosyete Pazarı, yılına kadar her Pazar günü Akmerkez’in karşısında kurulmakta ve ihraç fazlası ürünleri satmaktaydı. yılında bu pazar kapatıldı. İstanbul sosyete pazarları kapsamında bulunan pazar, yılında yeni yerinde yenilenmiş olarak tekrar karşımıza çıktı. 9 dönümlük arazi üzerine kurulan yeni pazar, tezgah kapasiteli. Yani bu demek oluyor ki bol masa, bol ürün, az harcama, çok alışveriş. 🙂 Hahaha biraz karışık geldi sanırım ama işin özü çok şu ki, çok fazla çeşit içeren pazar da az bir bütçe ile çok fazla şey satın alabilirsiniz. Pazar, perşembe günleri &#; saatleri arasında açık.

Ortaköy Sosyete Pazarı Eski Ulus Pazarı olarak da biliniyor. Her hafta Perşembe ve Pazar günü kurulan pazara ulaşım bir hayli çeşitli.

İlk olarak Metrobüs ile ulaşım sağlayacaksanız, Mecidiyeköy istasyonunda inmelisiniz. Ardından Mecidiyeköy Meydan’dan geçen DT2 otobüslerine binerek Ulus Pazarı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Diğer yandan Mecidiyeköy Meydan’a Metro ile geldiyseniz, yine buradan DT2 otobüsleri ile pazara ulaşabilirsiniz. 

Son olarak Vapur ile Beşiktaş İskelesi’ne geldiyseniz, DT1 ya da 30D otobüslerine aktarma yaparak Gül Otobüs Durağı’nda inip Ulus Pazarı’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ortaköy Ulus Pazarı Nerede?

Levazım Mahallesi, Çayır Sk. No:4, / Beşiktaş

İlk olarak Metrobüs ile ulaşım sağlayacaksanız, Mecidiyeköy istasyonunda inmelisiniz. Ardından Mecidiyeköy Meydan’dan geçen DT2 otobüslerine binerek Ulus Pazarı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Diğer yandan Mecidiyeköy Meydan’a Metro ile geldiyseniz, yine buradan DT2 otobüsleri ile pazara ulaşabilirsiniz. 

Son olarak Vapur ile Beşiktaş İskelesi’ne geldiyseniz, DT1 ya da 30D otobüslerine aktarma yaparak Gül Otobüs Durağı’nda inip Ulus Pazarı’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

  • Beşiktaş Cumartesi Pazarı / Beşiktaş Sosyete Pazarı

2 katlı olan Beşiktaş Cumartesi Pazarı, Beşiktaş Evlendirme dairesinin arka tarafında kurulan sosyete pazarı, iki katlı. Giriş katında sebze ve meyve satışı yapılmakta. Üst katında ise çeyizlik eşyadan kıyafete, parfümden aksesuara, birçok ürün satılmakta. İstanbul sosyete pazarları arasında yer alan Beşiktaş pazarının en güzel yanı ise pazar içerisindeki her hafta yenilenmekte. Dolayısıyla ürün çeşitliliği çok fazla. Burada gezerken ve alışveriş yaparken kendinizi durdurmanız biraz zor. Bizden uyarması. 😊

İstanbul&#;un en ünlü pazarlarından bir diğeri olan Beşiktaş Pazarı, yarı kapalı şekilde hizmet veriyor. Cumartesi günleri kurulan 2 katlı pazarın ilk katında meyve sebze, ikinci katında ise kıyafet ve ev gereçleri satılıyor. 

Beşiktaş Sosyete Pazarı, Beşiktaş evlendirme dairesinin hemen arkasında yer alıyor. Pazara diğer ilçelerden ulaşım sağlayacaksanız öncelikle Beşiktaş Meydanı’na gelmelisiniz. Ardından Köyiçi’nden yukarı çıkan Deryadil Sokağına gelerek pazara ulaşabilirsiniz. Pazar gezisi öncesi Beşiktaş kahvaltı mekanlarında güne zinde bir başlangıç yapabilirsiniz.

Anadolu tarafından kurulan İstanbul sosyete pazarları arasında en büyük olanı. Burası çok ilginç bir alan. Çünkü ne ararsanız arayın burada illa ki bir şekilde bulabiliyorsunuz. Cumartesi günü kurulan Pendik pazarı için insanlar il dışından dahi geliyor. Öyle büyülü bir yer yani. Ev tekstilinden kıyafete, eşyalardan parfüme, yok yok burada. İstanbul Avrupa yakasından gelecek olup da pazar sonrası bu kadar eşyayı nasıl taşıyacağım endişesine sahipseniz, İstanbul Şişli araç kiralama seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

İstanbul sosyete pazarları listesinde başlarda bulunan ve oldukça meşhur olan Bakırköy pazarı, her hafta gerek İstanbul’dan gerekse il dışından birçok kişiye ev sahipliği yapmakta. Peki onu diğerlerinden ayıran özelliği ne diye sorduğunuzu anımsar gibiyiz. Çünkü çok ucuza, çeşit çeşit tekstil ürünü bulmak burada çok kolay. İhraç fazlası marka ürünleri de tezgahlarda görebildiğimiz pazar, sadece kıyafetle sınırlı kalmıyor. Parfüm, kozmetik eşyaları vs. birçok şey satılmakta.

Cumartesi günleri kurulan Bakırköy Pazarı, İstanbul’un en meşhur sosyete pazarı. Bakırköy pazarı ününü, pazar esnafının eğlenceli sloganlarıyla oluşan renkli atmosferden alıyor.

Ünlü markaların ihraç fazlası ürünleri, Bakırköy Pazarı’nda oldukça uygun fiyatlara satılıyor. Bakırköy Sosyete pazarına gitmek için İncirli metro durağında inmelisiniz. Ardından 5 dakika yürüyerek pazara kolayca ulaşabilirsiniz.

Eskiden beri var olan Erenköy pazarının ünü dilden dile yayılmış durumda. Perşembe günü kurulan sosyete pazarı, gerçekten iğne atsan yere düşmez deyimini tam anlamıyla yansıtan bir kalabalığa sahip. Koca koca tezgahlar da birçok ürün fırsatı sizi bekliyor. Çocuk kıyafetleri, gençler için birbirinden güzel tekstil ürünleri, parfümler vb. şeyler akın akın bu pazarda satılıyor. Eviniz için dahi çok ucuza buradan dekoratif eşyalar alabilirsiniz. Yani öyle evin havasını değiştireyim ama pahalı tutar, sonraya erteleyelim diyorsanız ertelemeyin.

İstanbul’da Perşembe günü sosyete pazarına gitmek için pek çok seçeneğiniz bulunuyor. Fakat Erenköy Sosyete Pazarı, bu seçenekler arasında belki de en popüleri diyebiliriz. Erenköy Pazarı’na ulaşım sağlamak için Erenköy otobüs duraklarının bulunduğu son durağa gelmelisiniz. Buradan minibüse binerek pazara ulaşmanız mümkün. Pazar, Erenköy ve Suadiye arasında işleyen minibüs hattının sağ tarafında kuruluyor. Dolayısıyla Suadiye tarafına giden minibüsler sizi kısa sürede pazara ulaştıracaktır.

Erenköy Sosyete Pazarı Nerede?

Erenköy, Nimet Ekşioğlu Sk. No:7, Kadıköy/İstanbul

  • Fatih Sosyete Pazarı &#; Çarşamba

Fatih Çarşamba Pazarı, İstanbul’un en büyük ve en eski sosyete pazarlarından biridir. Pazara ulaşmak için Edirnekapı istikametinden giderek Fevzi Paşa Caddesi’nden geçen tüm otobüslere binebilirsiniz. Fatih veya Yavuz Selim durağında inerek pazara kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Rami Sosyete Pazarı &#; Pazartesi

Pazar, İstanbul’un Eyüp ilçesine bağlı olan Rami’de kuruluyor. Pazartesi günleri hizmet veren Rami Sosyete Pazarı’na yalnızca gözleme yemek için gidenler de var, giyim, aksesuar ya da yiyecek alışverişi için gidenler de.

Eğer evlilik aşamasındaysanız buradaki çeyizlikleri incelemek isteyebilirsiniz. Rami Toptancılar Gıda Hali’nin hemen yanında kurulan pazara gitmek için dolmuş ya da tramvayı kullanabilirsiniz. Habibler-Topkapı tramvay hattını kullanacaksanız Rami durağında inmelisiniz.

Sosyete Pazarlarına Rahatça Ulaşabilmek İçin İstanbul&#;da Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

İstanbul araç kiralama seçenekleri arasında birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu ile dünyanın ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize ( 5 ) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir