kişisel sağlık bilgi formu / SOLAKZADE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Kişisel Sağlık Bilgi Formu

kişisel sağlık bilgi formu

Kişisel Sağlık Bilgi Formu Nasıl Doldurulur?

Ehliyet yenilemekten spor lisansı almaya kadar birçok işlem için sağlık raporu alınması şartı bulunur. Bu amaç doğrultusunda da öncelikle kişisel sağlık bilgi formu isimli belgenin oluşturulması gerekir. Peki, bu belge nedir ve nereden doldurulur? Formu doldururken hangi adımlar takip edilmelidir? Tüm bu soruların en net ve detaylı cevaplarını hazırladığımız rehberin devamında bulabilirsiniz.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu Nedir?

Kişisel sağlık bilgi formu, çeşitli amaçlar doğrultusunda resmi kurumlardan sağlık raporu almak isteyen kişilerin doldurmaları gereken bir evraktır. Halk arasında yaygın olarak kullanılan isminden farklı olarak belgenin resmi adı Kişiye Ait Sağlık Bilgi Formu’dur. Formun basılı versiyonu, bünyesinde kişinin sağlık raporunun ne amaçla alınmak istediğini ve halihazırdaki fiziksel/zihinsel durumunu beyan ettiği 7 farklı bölümü barındırır.

Kişisel sağlık bilgi formunun basılı versiyonundaki ilk bölüm, rapor istek nedenidir. Formda yer alan istek nedenleri sırasıyla spor lisansı, yivsiz av tüfeği, akli meleke, sürücü/sürücü adayı, kurum ve kuruluşlara verilmek üzere şeklindedir. Her form için yalnızca bir istek nedeni seçilebilir. Formun bir sonraki bölümünde, kimlik ve eğitim bilgilerine dair alanlar yer alır. Basılı formdaki üçüncü alan, aile bireylerinin/yakın akrabaların sağlık durum bilgileri ile ilgilidir. Buradaki sorular vasıtasıyla kişinin kalıtsal bir rahatsızlığının olup olmadığı anlaşılmaya çalışılır.

Dördüncü kısım, basılı formdaki en detaylı alan olma özelliğine sahiptir. Zira sağlık raporu almak isteyen kişiye, kendi sağlık durumu hakkında sorular yöneltilir. Formdaki beşinci bölümde kullanılan herhangi bir protez, gözlük/lens, işitme cihazı vb. olup olmadığı ve engellilik durumuna dair alanlar mevcuttur. Son bölüm ise spor lisansı için sağlık raporu başvurusu yapılacaksa doldurulur ve dal, spor kulüp, en son muayene tarihine yönelik soruları içerir.

Kişisel sağlık bilgi formu aracılığıyla verilen bilgiler doğrultusunda başvuru sahibinden ekstra tetkikler istenebilir. Ayrıca görme problemi yaşayan kişilerin muayene sırasında gözlük/lens takmaları şarttır. Bu kurala uyulmaması durumunda yasal mevzuat gereği sağlık raporu alabilmek için ekstra zaman harcamak mecburiyetinde kalınabilir.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu Nereden Doldurulur?

Kişiye ait sağlık bilgi formu, yakın tarihe kadar T.C. Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren kurumlardan temin edilerek elle dolduruluyordu. Ancak günümüzde kişisel sağlık bilgi formu doldurma işlemi için çok daha pratik bir yöntem mevcuttur. e-Devlet vasıtasıyla sağlık raporu almak için gerekli kişisel bilgi formunu doldurmak mümkündür. Bunun için dilerseniz masaüstü bilgisayarınızdan e-Devlet platformuna erişim sağlayabilir ya da akıllı telefon ve tablet gibi cihazları kullanıyorsanız mobil uygulamayı tercih edebilirsiniz.

e-Devlet üzerinden doldurulan kişiye özel sağlık bilgi formunun herhangi bir geçerlilik süresi yoktur. Doldurma tarihinin üzerinden birkaç hafta geçse bile aile hekiminize ya da diğer sağlık kurumlarına aynı form ile rapor için başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak oluşturulduğu tarihin üzerinden daha uzun süre geçtiyse formun yeniden doldurulmasında fayda vardır.

Kişisel Sağlık Bilgi Formunu Kim Doldurur?

Kişisel sağlık bilgi formu, sağlık raporu almak isteyen ve 18 yaş üzerindeki tüm kişilerin doldurması zorunlu bir belgedir. Yetişkinlerin, başvurularının kabulü için formu elektronik ortamda doldurmaları zorunludur yaşın altındakiler içinse form doldurularak sağlık raporu başvurusu yapılması ile ilgili herhangi bir koşul mevcut değildir. Ancak doktorun gerekli görmesi durumunda çocuğun velisi ya da yasal vasisi konumundaki kişi tarafından form elle doldurulabilir. Ayrıca son bölümde bulunan alana, veli ya da yasal vasi tarafından mutlaka ad/soyad yazılmalı ve imzalanmalıdır.

Sağlık raporu almak için ilgili kişi ya da kuruma başvurmadan önce formun çıktısını almaya gerek yoktur. Yani kişisel sağlık bilgi formu onaylatma işlemi yapılması gerekmez. Sistem, doldurulan formları otomatik olarak kaydeder. Raporu hazırlayacak doktor da kişinin önceden oluşturduğu formu kolayca görüntüleyebilir. Ancak bazen doktor formun matbu versiyonunu talep edebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, e-Devlet aracılığıyla kişisel sağlık bilgi formunun PDF versiyonunu bilgisayarınıza ya da akıllı cihazınıza indirip basılı kopyasına kolayca sahip olabilirsiniz.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu Nasıl Doldurulur?

e-Devlet kişisel sağlık bilgi formu doldurma adımları şu şekilde sıralanır:

●Formu hızlı ve pratik biçimde doldurabilmek için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile platforma giriş yapın.
●Ardından ana sayfanın üst kısmında yer alan arama simgesine tıklayıp ilgili alana “kişisel sağlık bilgi formu” yazın.
●Açılan sayfada “Yeni Başvuru” butonuna tıklayın ve ardından yan tarafında yıldız (*) işareti bulunan alanları doldurmaya başlayın.
●Tüm soruları yanıtladıktan sonra platform otomatik olarak kontrol sayfasına yönlendirme yapar. Verdiğiniz tüm cevapları buradan kontrol edip hepsi doğruysa önce “Verdiğim Bilgilerin Doğruluğunu Onaylıyorum” cümlesinin yanında bulunan kutucuğa ve sonrasında “Başvur” butonuna tıklayın.
●Eğer bilgilerde hata varsa kişisel sağlık bilgi formu güncelleme seçeneğine yönelebilirsiniz.
●Tüm işlemleri tamamladıktan sonra başvuru listeleme ve dosya indirme seçeneklerinin bulunduğu sayfaya erişebilirsiniz.

Elektronik ortamda formu doldururken bazen sistemsel hata sonucunda bir sonraki sayfa yerine ilk adıma geri dönülebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, tüm sayfaları ve tarayıcı kapatıp yeniden açmayı deneyebilirsiniz.

AXA Tamamlayıcı Sağlık Sigortası başvurunuzu tamamlayarak rapor alma aşamasında problem yaratabilecek sorunları önceden belirleme ve kapsamlı tedavilerle çözme olanağına kavuşabilirsiniz.

Ehliyet yenilemede sürücü sağlık raporu için kişisel sağlık bilgi formu nasıl doldurulur?

Ülkemizde 1 Ocak tarihi öncesi düzenlenmiş eski tip sürücü belgeleri 31 Aralık tarihi itibariyle geçerliliğini yitirecek. 1 Ocak tarihinden itibaren ehliyetlerini yenilemeyen sürücülere idari para cezası verilecek. Ehliyet yenilemek için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Başkentte sene sonuna kadar ehliyet yenilemek için randevulara talep artmış durumda.

Ehliyet yenilemede başvuru öncesi “sürücü sağlık raporu” almamışsanız, işleminiz yarıda kalabilir. Peki Ankara’da sürücü sağlık raporu nasıl alınır, nerden alınır, ücretli mi? Sürücü sağlık raporu için gereken kişisel sağlık bilgi formu nereden alınır, nasıl doldurulur

 EHLİYET YENİLEME İÇİN SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORU NASIL VE NEREDEN ALINIR? 

yılı ehliyet yenileme başvurusu için gereken sürücü sağlık raporu aile hekiminden alınabilir. Fakat aile hekimine gitmeden önce E-devlet üzerinden “Kişisel sağlık bilgi formu” doldurmanız gerekiyor. Sürücü sağlık raporu dahil tüm sağlık raporları için E-devlet üzerinde başvuru yapmanız gerekiyor.

 KİŞİSEL SAĞLIK BİLGİ FORMU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Ehliyet yenileme belgelerinden birisi olan sürücü sağlık raporunu aile hekimliğinden alabilmek için “Kişisel sağlık bilgi formu” doldurulması gerekiyor.

İlk önce E-devlet sistemine seafoodplus.info internet sitesi üzerinden giriş yapın. Arama kısmına “Kişisel sağlık bilgi formu yazın” çıkan sonuçlardan “Kişisel sağlık bilgi formu (Sağlık Bakanlığı)” yazan adrese tıklayın.

Ardından açılan sayfada eğer daha önce oluşturduğunuz bir başvuru yoksa “Yeni başvuru” seçeneğine tıklayın.

Karşınıza çıkan sayfada sizden bazı kişisel sağlık bilgileri istenecektir. Bu boşlukları uygun bir şekilde doldurun. 

Sonrasında açılan sayfanın en alt kısmında bulunan onay kutusunu işaretleyip başvur seçeneğine tıklayın. 

Belli zaman aralıklarıyla başvurunuzu kontrol ederek onaylanıp onaylanmadığını görebilirsiniz. Başvurunuz tamamlandıktan sonra aile hekimi veya devlet hastanesinden sürücü sağlık raporu alabilirsiniz.

Kişisel sağlık bilgi formu olmadan sürücü sağlık raporu alınamamaktadır.

 EHLİYET YENİLELEME RANDEVUSU NASIL ALINIR? 

Ehliyetini yenilemek isteyen sürücüler ehliyet yenileme randevusunu seafoodplus.info adresi üzerinden veya ALO çağrı merkezi üzerinden alabilir.

 EHLİYET YENİLEMENİN SON TARİHİ NE ZAMAN? 

Eski tip sürücü belgesi olan vatandaşlar için ehliyet yenileme son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski ehliyetler kullanılabilir fakat ehliyet yenileme randevularına talep arttığı için çabuk olmakta fayda var.

ehliyet-yenilemede-surucu-saglik-raporu-nasil-alinir,-nerden-alinirjpg

  YILI EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER? 

Vatandaşların ehliyetlerini yenileyebilmeleri için gerekli evraklar şu şekilde:

•    Kimlik belgesi
•    Sürücü sağlık raporu
•    Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
•    1 adet biyometrik fotoğraf
•    Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
•    Adli sicil belgesi (Elektronik ortamda kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden alınabilir.)

  YILI EHLİYET YENİLEME ÜCRET NE KADAR? 

Eski tip ehliyetlerini yeni tip ehliyetle değiştirecek olan vatandaşların ödeyecekleri ücret 13+2 TL toplamda 15 TL’dir
Yeni tip ehliyetlerini kaybetme veya çaldırma sonucunda yenilemek isteyen vatandaşların ödeyecekleri ücret +65 TL toplamda TL’dir.

Enes Boyacı / İLKSAYFA

Kişisel Sağlık Bilgi Formu Beyan Başvurusu (E-Devlet)

0 0

Sağlık Bakanlığı&#;nın Kişisel Sağlık Bilgi Formu Beyan Başvurusu artık E-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

İşte, adım adım Kişisel Sağlık Bilgi Formu Beyan Başvurusu

  1. E-Devlet&#;e giriş yapın ve arama çubuğuna &#;Kişisel Sağlık Bilgi Formu&#; yazın.
  2. Bu form, sağlık hizmet sunucularına sağlık raporu başvurularınız için başvurmadan önce doldurmanız gerekli belgedir. Bu formun doldurulmaması halinde tarafınıza sağlık raporu düzenlenmesi mümkün olmayacaktır. Bu form kişinin kendisi/yasal temsilcisi, 18 yaş altında ise velisi/yasal temsilcisi tarafından doldurularak imzalanmalıdır. Gözlük veya tıbbi cihaz kullanıyorsanız muayeneye gözlük veya tıbbi cihaz ile gelmeniz gerekmektedir.
  3. Sayfanın sağ üstünde bulunan &#;Yeni Başvuru&#; butonuna tıklayın.

E-Devlet üzerinden girişi yapabilmeniz için burayı tıklayabilirsiniz.

Loading

About Post Author

Miraç Dursun

Sürücü raporu beyan başvurusu nasıl yapılır? Sürücü belgesi sağlık raporu nereden alınır?

Duyurular

Sürücü belgesi almak için sağlık raporu şartını yerine getirmek isteyen vatandaşlar, sürücü raporu beyan başvurusu için işlemin nereden yapılacağını sorguluyor. Yeni sistemde E-Devlet üzerinden kolayca yapılabilen sürücü raporu beyan başvurusu, sağlık raporu öncesinde yapılması gereken işlemlerden birisi oluyor. Peki, sürücü belgesi sağlık raporu nereden alınır ve sürücü raporu beyan başvurusu nasıl yapılır? İşte, ehliyet yenileme öncesinde de gerekli olan sürücü olur raporu hakkında bazı bilgiler

Sürücü raporu beyan başvurusu, E-Devlet aracılığıyla çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sürücü olur sağlık raporu almadan evvel ve sürücü kursuna başlamadan önce gerçekleştirilen sürücü raporu beyan başvurusu, birkaç adımda gerçekleştirilebiliyor. İşte, sürücü belgesi sağlık raporu öncesinde de gerekli olan sürücü raporu beyan başvurusu hakkında bazı bilgiler

SÜRÜCÜ RAPORU BEYAN BAŞVURUSU NASIL OLUR?

Sürücü raporu beyan başvurusu, E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. İşte, adım adım sürücü raporu beyan başvurusu

  1. E-Devlet'e giriş yapın ve arama çubuğuna 'Kişisel Sağlık Bilgi Formu' yazın.
  2. Bu form, sağlık hizmet sunucularına sağlık raporu başvurularınız için başvurmadan önce doldurmanız gerekli belgedir. Bu formun doldurulmaması halinde tarafınıza sağlık raporu düzenlenmesi mümkün olmayacaktır. Bu form kişinin kendisi/yasal temsilcisi, 18 yaş altında ise velisi/yasal temsilcisi tarafından doldurularak imzalanmalıdır. Gözlük veya tıbbi cihaz kullanıyorsanız muayeneye gözlük veya tıbbi cihaz ile gelmeniz gerekmektedir.

  3. Sayfanın sağ üstünde bulunan 'Yeni Başvuru' butonuna tıklayın.
  4. Sonraki adımda karşınıza çıkacak sayfada sizden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler arasında, öğrenim durumu, meslek, okulu, boy, kilo, kan grubu, adres, fotoğraf gibi kişisel bilgilerden oluşmaktadır. 
  5. Devam et butonuna bastığınızda; Aile bireylerinin/yakın akrabalarının sağlık durum bilgileri, Kalp-damar sistemi / Kan hastalıkları, Solunum sistemi, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Kas-İskelet Sistemi, Sinir Sistemi, Enfeksiyon Hastalıkları, Hormonal durum, Genito- üriner sistem, Ruh sağlığı, Başvuru sahibinin sağlık durum bilgileri, duyu organları hakkında bilgiler talep edilecek. 
  6. Son aşamada ise işlem sonucunuzu gerçekleştirmeniz ve tamamlamanız gerekecek.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir