genital bölgeden ses gelmesi / İZMİR VAJİNA DAN SES GELMESİ - VAJİNA SES ÇIKMASI

Genital Bölgeden Ses Gelmesi

genital bölgeden ses gelmesi

VAJİNADAN SES GELMESİ

Özellikle vajinal (normal) doğum yapmış kadınlarda vajinal kasların gevşemesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Daha çok normal doğum yapanlarda görülmesine rağmen sezaryenle doğum yapanlarda, hatta hiç doğum yapmamışlar da dahi görülebilir. Fazla kilolu kadınlarda ve yine yaşa bağlı esneklik kaybında da karşımıza çıkabilir. Gaz kaçırmasına benzer bir ses işitilir.

Gevşemiş vajina kasları vajina içine hava girmesine engele olamamakta, hiç umulmadık bir anda ve asla kontrol edilemeyecek şekilde vajenden hava çıkışına bağlı ses işitilmektedir. Çoğu zaman bu olay hareket sırasında oluşmakta ise de otur poziyon da bile olabilir.

Buradaki en büyük problem kadının bu olayı kontrol edememesidir. Toplum içinde meydana geldiğinde son derece utandırıcı olan bu olayı, kadınlar jinekologlarına dahi söylemekten çekinirler.

Rahatsızlık verici seslerin duyulması özellikle cinsel ilişki sırasında olur. İlişki sırasında vajina içine dolan havanın yine beklenmedik ve kontrol edilemeyecek şekilde dışarıya çıkması ile oluşur. Bu sesler çiftlerin konsantrasyonunu bozarak ilişki sırasında keyifsiz anlar yaşanmasına sebep olur.

Bu olayın iki nedeni vardır:

  • Vajinanın doğumlara bağlı ya da yapısal olarak geniş olması
  • Vajende genişleme olmadığı halde vajina kaslarının tonusunun gevşek olması ( pubococcygeal kasların- PC kasları ), ya da kadının bu kasları kullanmayı bilmiyor olmasıdır. Önemli olan iyi bir jinekolojik muayenededir. Muayenede vajen kaslarının tonusuna ve vajina girişinin genişliğine bakılır.

Vajinadan Ses Gelmesinin Tedavisi

Vajen genişliği saptanan hastada yapılacak tek tedavi cerrahi olarak vajinayı daraltma yani Vajinoplasti ameliyatıdır. Bu ameliyat vajinoplasti bölümünde anlatılmıştır.

 

Vajinadan Ses Gelmesi Durumu Neden Olur?

Bazı kadınlar zaman zaman vajinal bölgeden ses geldiği şikayeti ile karşı karşıya kalırlar. Genellikle gebelik sonrası dönemde yaşanan bu sıkıntılı durum, pek çok nedenden kaynaklanabilir. Eğer görülen sorun, gündelik yaşamınızı zora sokacak boyutta ise mutlaka bir doktor kontrolünden geçmeniz gerekebilir. Bu yazımızda vajinadan ses gelmesi durumuyla ilgili tüm detayları inceleyeceğiz.

Vajinal Gazlar Neden Kaynaklanır?

Doğrudan vajinanın esnek olması nedeniyle ortaya çıkan gaz rahatsızlıkları, normal doğum veya sezaryan ile doğum yapmış olan kadınlarda sıklıkla görülür. Cinsel birleşme esnasında vajinanın genişlemesi, hava akışına yol açar. O nedenle zaman zaman ses çıkışı problemi gözlenebilir. Toplumumuzda yaşamayan kişiler, genellikle normal gaz sorunu ile aynı belirtiler verebileceği kanısına düşebilirler. Halbuki vajinal gaz rahatsızlığı, farklı şekilde gelişir ve farklı belirtiler verir. Doğal, zararsız ve kokusuz olduğu için endişelenme gerektirecek bir durum yoktur. Ancak sıklıkla devam ediyor ve kendinizi husursuz hissetmenize yol açıyorsa mutlaka bir jinekoloğa gitmekte fayda vardır.

Vajinanın Genişlemesi Ses Çıkışına Neden Olur mu?

Evli kadınların sıklıkla yaşadığı vajinal ses probleminin en yaygın sebebi vajinanın genişlemesi ve bollaşmasıdır. Bu nedenle vajinal bölgenin genişlemesi her açıdan ses problemine neden olabilir. Ayrıca aşağıdaki nedenler de yine ses oluşumuna etki edebilir;

  1. İdrar kesesinde sarkma,
  2. Büyük bebek doğurma,
  3. İdrar kaçırma,
  4. Rahim sarkması.
  5. Vajinal Sesler Yaşamı Olumsuz Etkiler Mi?
    vajinadan ses çıkışı

Genellikle vajinada gaz sıkışması nedeniyle çıkan sesler, zaman içinde kendiliğinden geçecektir. Ancak ileri düzeyde bir gaz problemi varsa cinsel performansın azalışına kadar sorun yaratabilir. Böylelikle kadının öz güveni azalarak ilişkide mutlu olması engellenebilir. O nedenle bu problem, kesinlikle unutulacak bir sağlık sorunu olarak algılanmamalı, mutlaka hekim kontrolünden geçilerek bir tedaviye başlanmalıdır.

Vajinadan Gelen Ses Nasıl Engellenir?

Yukarıda da bahsedildiği gibi vajinadan gelen sesler doğrudan vajinal kasların gevşemesi ve bollaşması nedeniyle gelişebilen bir sağlık durumudur. Dolayısıyla birtakım vajina daraltıcı estetik ameliyatlarla çözüme kavuşturulabilir. Tıp dilinde “vajinoplasti” ismi verilen operasyon ile vajina daraltılır. Böylelikle vajinanın penisi kavralayabilme düzeyi artırılarak hava girişi azaltılır.

Günümüzde vajinoplasti ameliyatı, hem evli hem de bekar kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Küçük operasyon genellikle gün içerisinde yapılarak tamamlanır. Daha sonra hastanın iki gün boyunca dinlenmesi önerilir. Ardından sağlıklı bir ilişkiye başlamak için ise 15 gün beklenir.

Vajinal Gevşeklik - Vajinal Laksite

Kadının, doğum sonrasında en büyük şikayeti vajinal gevşeklik olmuştur. Vajinal gevşeklik çoğunlukla doğumdan aylar veya birkaç yıl sonra kadının jinekoloğa başvuru nedenleri arasındadır. Ancak kadının şikayetini tanımlama şekli vajinal gevşeklik olmamıştır. Birçok kadın vajinadan ses gelmesi, kavrama yeteneğinin azalması, cinsel hazzın alınamadığı gibi ifadeler kullanmıştır.

Vajinal Gevşeklik Nedir?

Vajinanın doğumda genişlemesi, doğumdan sonra büzülüp orijinal boyutuna ve şekline ulaşması yapısındaki kollajenden kaynaklanır. Ancak vajinanın esnekliği, kasılma ve kavrama özelliği doğum sonrasında azalabilir. Yenidoğan doğum kanalından geçerken vajina dokusuna zarar verebilir, vajina esnekliğini kaybedebilir. Bu şikayet kadınların yaklaşık %20’sinde ve doğumdan yaklaşık 3 ay sonra farkedilmektedir. Kadınların ’sinde ise şikayet 6 ay ve daha uzun sürebilmektedir. Doğum sayısı arttıkça ve doğum sırasında vakum, forseps kullanımı belirtiler ve şikayetlerin artmasına neden olmuştur. Kadın çoğunlukla vajinal bölgede ağrı, rahatsızlık ve gevşeklik hisseder. Bazı kadınlarda ise idrar tutamama, istemsiz gaz kaçırma ve dışkı kontrolü yapamama gibi şikayetlerde eklenebilir. Bu kadınlar sorgulandığında çoğunlukla cinsel ilişki sırasında hem kadında hem partnerinde cinsel hazzın azaldığı ve kadının seksden uzaklaştığı görülmüştür. Kadın çoğunlukla partneri tarafından beğenilmediğini düşünerek seks yapmak istemez.

Bazı kadınlarda ise vajinal gevşekliğe pelvik organlarda sarkmada eşlik etmektedir. Mesanede, rahimde ve kalın bağırsağın son kısmında sarkma da muayene sırasında tespit edilebilir. Pelvik organlarda sarkma bulguları olan kadında en önemli şikayet vajinal dolgunluk hissi, kabızlık, idrar kaçırma ve vajinada ele gelen kitledir.

vajinal-gevseklik-nedir

vajinal-gevseme-tedavisi-mumkundur

Vajinal Gevşeme Tedavisi Mümkündür

Tedavi almak her kadının hakkıdır. Ancak büyük bir çelişkidir ki sağlık sigortaları bu tedavi yöntemleri estetik bir operasyon olarak sınıflamakta ve tedavi masraflarını ülkemizde karşılamamaktadır.

Doğum Sonrasında Vajinal Yenileme Programı

Amaç: Vajinanın normal şekil, esneklik ve büyüklüğüne ulaştırmaktadır.

Hedef Kitle: Kadının yaşam kalitesi bozulmadan, şikayetler ilerlemeden, kadının hem kendine güvenini yitirmeden ve seksden uzaklaşmadan tanı ve tedavisidir. Çoğunlukla doğum sonrası her kadın jinekolog kontrollerini yaptırmalıdır. Bu kontroller sırasında jinekolog kadının tam bir fizik muayenesini yapmalı, cinsel hayatı, idrar kaçırma, kabızlık, dışkı ve gaz kaçırma şikayetlerinin varlığı sorgulanmalıdır.

Vajinal Yenileme Nasıl Yapılır?

Tedavi trotokolünü 3 temel bileşen belirler:

  1. Komponent: Pelvik taban kaslarının, bağlarının hem fizik muayene, hem de ultrasonografi cihazı ile değerlendirilmelidir.
  2. Komponent: Pelvik taban kaslarını güçlendirecek Kegel egzersizleri kadına öğretilmelidir.
  3. Komponent: Vajinal sıkılaşmayı, vajinal kollajen üretimini arttıracak ve vajina cildini yenileyecek lazer, uygulanıcak yaklaşımlardır. Lazer sonrası ilk uygulama ardından kadınların çoğu vajinal kavrama yeteneklerinin arttığını ifade etmiştir.. Aynı zamanda vulva yani dış genital bölgeye uygulanan lazer hem cildi yenilemiş, hem parlaklığını arttırmış hem de cilt rengini açmıştır.

Tedavi Programına Ne Zaman Başlanmalıdır?

Doğumdan 3 ay sonra mutlaka her kadın kontrole çağrılmalıdır. Çoğunlukla bu süre içinde gebeliğin ve doğumun oluşturduğu değişiklikler geriler. Vajina normal yapısına döner. Jinekolojik muayene de vajinal gevşeklik bulgularının varlığı araştırılmalı, vajina ve pelvik kasları değerlendirilmelidir. Doğuma bağlı vajinal yaralanma ve vajinal gevşeklik mevcudiyetinde de 3 temel bileşenli tedavi protokolü uygulanmalıdır. Tahmini tedavi süresi 4-5 hafta sürmektedir. Özellikle anestezi ve ameliyat gerekmeden vajinal gençleşme ve sıkılaşmaya yol açan lazer uygulamaları ile oldukça başarılı sonuçlar almaktayız.

Vajinal Lazer Sonrası

İlk 24 saat içinde ciltte kızarıklık mevcut olabilir. Kadın yaşamına kaldığı yerden devam eder. Vajina lazer sonrası istirahat gerekmez. Tedaviye ilaç eklenmez.

Vajinal laksite yani gevşeklik şikayeti son yıllarda daha da artmakta olup, 2019-2023 yılları arasında tedavi arayışının daha da artacağı düşünülmektedir. Lazere olan ilginin artmasının önemli bir nedeni ise maliyetin daha düşük olması, anestezi gerekmemesi, iş gücü kaybına yol açmamasıdır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır