sırt için hangi doktora gidilir / Sırt ve kürek kemiği ağrısı için hangi doktora gidilir?

Sırt Için Hangi Doktora Gidilir

sırt için hangi doktora gidilir

Sırt ağrısı i&#;in hangi b&#;l&#;me ve doktora gidilir? Sırt ağrısına bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?

Sırt ağrıları hemen hemen her yaşta yaşanılabilen ağrılardır. Bunun pek çok sebebi olabilir. Yaralanma, günlük aktiviteler nedenlerinden birkaçıdır. Ağrıların çok sık olması bir uzmana gözükmenin sebebi olabilir.

Sırt ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilir?

İnsan vücudunda sırt bölgesi kemik, kas ve sinirlerden oluşmaktadır. Buna bağlı olarak pek çok nedenle sırt ağrıları oluşabilir. Sırt ağrıları genellikle günlük yaşamda kendiliğinden geçmektedir. Fakat uzun süren ve sık sık yaşanan bel ağrıları için mutlaka muayene olunması ve bir uzmana başvurulması gerekmektedir. Sırt ağrılarının nedenlerine bakıldığında pek çok etken bulunmaktadır.

Bu etkenlerden bazıları şu şekilde sıralanır:

- Travmalar

- Akciğer kanseri

- Kalp krizi veya kalp hastalıkları

- Bel fıtığı veya boyun fıtığı

- Aşırı yorgunluk

- Gün içerisinde çok ayakta kalmak

- Ağır kaldırmak

- Mide hastalıkları

Sırt ağrıları kişilerin yaşam kalitesini oldukça fazla düşürmektedir. Özellikle sık sık yaşanan ve geçmeyen bel ağrılarının hem nedeni hem de tedavi edilebilmesi için biz doktora başvurulması gerekir. Bel ağrıları için gidilecek yer bir aile hekimliği olabilir. Aile hekimliği yaptığı muayeneden sonra ortopedi veya fizik tedaviye sek edebilir. Ayrıca sırt ağrılarının genellikle omurilik ile bağlantısı olduğu için nörolojiye de görünmekte fayda vardır.

Sırt ağrısına bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?

Sırt ağrıları kişileri günlük hayatta oldukça olumsuz etkiler. İnsanlarda dikkat eksikliği veya motivasyon düşüklüğüne sebep olmaktadır. Bazı bel ağrıları birkaç güne geçebilirken bazıları uzun sürmektedir. Bu sebeple bir uzmana görünmekte fayda bulunur.

Bel ağrıları için ortopedi, fizik tedavi veya nöroloji bölümünden randevu alınması gerekir. Bunun için internet üzerinden randevu alınabilir. Bunun için MHRS internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile randevu alabilirsiniz. Ayrıca numarası ile Devlet Hastanelerinden de randevu alabilmek mümkündür.

Sırt Ağrısı için Hangi Doktora Gidilir?

Sırt ağrısı için hangi doktora gidilir konusuna geçmeden önce kısaca birkaç bilgi verelim. Hemen herkesin çektiği sırt ağrısı ilerledikçe çekilmez bir sorun olacaktır. Bu yüzden bir an önce doktora giderek tedaviye başlamak gerekir. Kemik, kas ve sinirlerin birleşim noktasında bulunan sırtta ağrılar olmasının pek çok sebebi olabilir.

sirt agrisi icin hangi doktora gidilir

Doğru teşhis konulması için mutlaka tüm bu sebeplerin değerlendirilmesi gerekir. Kontroller için bir kaç doktor gezmeniz gerekse bile doğru teşhis sayesinde büyük oranda sırt ağrılarından kurtulabilirsiniz. İnsanlar internet ortamında bu konuyla ilgili olarak şu şekilde aramalar yapmaktadırlar:

  1. Sırt ağrısı için hangi bölüme gitmek gerekir?
  2. Sırt ağrısına hangi bölüm bakar?
  3. Sırt ağrısı için hangi bölümden randevu alınır?
  4. Dahiliye sırt ağrısına bakar mı?
  5. Sırt ağrısı için hangi branşa gidilmeli?

Şimdi tüm bu sorulara cevap olacak şekilde sırt ağrısı için hangi bölüme gidilir konusuna açıklık getirelim.

Sırt Ağrısı için Hangi Bölüme Gidilir?

Sırt ağrıları için hangi doktora gidilir diye merak ediyorsanız bir kaç seçeneğiniz var. Ortopedi, nöroloji ve fizik tedavi bölümlerinde çalışan doktorlar sırt ağrılarınıza bakacaktır. Ağrı tipiniz, belirtiler ve diğer hususlar birlikte değerlendirildiği zaman doğru doktora gidebilirsiniz. Hangi doktora gitmeniz gerektiğini öğrenmek için ilk olarak aile hekiminize gitmek iyi bir tercih olacaktır.

Sırt ağrıları için ilk olarak aile hekimine başvurmak gerekir. Aile hekiminize şikayetlerinizi ve belirtileri aktarmalısınız. Durumunuza göre hekiminiz size sorular soracaktır. Yapacağı genel bir muayene ile de sırtınızı kontrol edecektir. Böylece sırt ağrılarınızın kaynağı anlaşılacaktır. Aile hekiminiz size nöroloji ya da fizik tedavi gibi bölümlerden hangisine gitmeniz gerektiğini söyleyecek ve hatta sizin için randevu alabilecektir. Aile hekiminizin koyacağı ilk teşhis ile doğru doktora giderek hızlıca tedaviye başlayabilirsiniz.

Sırt ağrılarınızın kaynağı kemiklerden kaynaklanıyorsa ortopedi uzmanına gitmek en iyisidir. Omuriliğinizi koruyan kemiklerinizden kaynaklanan çatlak, çıkık, yerinden oynama, kayma gibi sorunlar olabilir. Bu durumlar en çok ani hareketler, yanlış hareketler ya da sırtınızı zorlamaktan kaynaklanabilir. İşte bu sorunlardan biri olduğunu düşünüyorsanız ortopedi uzmanı sizin için daha kolay çözüm sunacaktıfunduszeue.info olarak ise ortopedist tarafından düzeltilebilecek olan hususlar düzeltilir. Daha büyük sorunlar içinse cerrahi müdahale gerekecektir. İlaç kullanımı ile desteklenen tedavi sonucu hastalar kısa süre sonra iyileşecektir. Hemen ortopedi hangi hastalıklara bakar başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Nöroloji uzmanları genellikle beyin fonksiyonlarını inceleyen kişiler olarak bilinir. Ancak nörologlar tüm sinir sistemini incelemektedir. Bu yüzden sırt ağrısı için nöroloji uzmanına gitmek pek akla gelmeyebilir. Ancak sırt ağrılarınızın sebebi omurilikten kaynaklanıyorsa mutlaka nörologa gitmeniz gerekir. Gerekli soruları soran, tetkikleri yapan nörolog, tam teşhis için MR da isteyebilir. Fiziksel muayene yaparak sinirlerle ilgili sorunları da saptayacaktır. Sinir sisteminden kaynaklı bir sorun varsa sırt ağrıları için nörolog aradığınız doktordur. Nöroloji hangi hastalıklara bakar başlıklı detaylı yazımıza geçmek için tıklayınız.

Fizik tedavi uzmanları genellikle tedavi safhasında devreye girerler. Nöroloji ya da ortopedi doktorları teşhis koyduktan sonra tedavi için fizik tedavi uzmanına yönlendirecektir. Bunların dışında sırt ağrınızın spesifik bir sebebi bulunuyorsa, çok çalışmaktan, yanlış oturma pozisyonlarından vb. sebeplerden oluşan sırt ağrılarınız için fizik tedavi uzmanı size çözüm sunacaktıfunduszeue.info tedavi sırasında hastalara rehabilite uygulanacaktır. Kemik, sinir ve kas problemleri için fizik tedavi ile büyük iyileşme sağlanacaktır. Üstelik fizik tedavi cerrahi operasyon olmadığı için hastaların iyileşme süresi kısa olacaktır. Ağrılar hafifleyerek zamanla azalacaktır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü hangi hastalıklarla ilgilenir başlıklı yazımıza geçmek için tıklayınız.

Sırt Ağrısı için Hangi Branşa Gidilmelidir?

Sırt ağrısı için önceki başlıkta da belirttiğimiz gibi ortopedi, fizik tedavi, nöroloji bölümüne veya aile hekiminize gidebilirsiniz. Sırt ağrıları hemen her insanın yaşadığı bir sorundur. Bunun temel sebebi ise vücudu hor kullanmaktır. Aksama bilgisayar ya da masa başında çalışmak, eğilip doğrulurken ani hareket etmek, çok çalışmak gibi özensiz hareketler sırt ağrılarına sebep olacaktır. Üstelik bu ağrılar kronik bir hal alacağı için sürekli tekrarlayarak sizi içinden çıkılmaz bir hale sokabilir. Günlük işlerinizi bile yapamaz hale gelebilirsiniz. Bu yüzden mutlaka ağrılarınız iyice çoğalmadan uzman bir hekime görünmeniz gerekir. Böylece kısa sürede sağlığınıza kavuşabilirsiniz.


Sırt ağrısı için hangi doktora gidilir konusunu bitirmiş bulunuyoruz. Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu atındaki yorum bölümüne yazbilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

Bu Başlıklar İlginizi Çekebilir:

Kategoriler Hangi Doktora Gidilir?

Sırt ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir?

Sırt ağrısı dünya genelinde insanların günlük yaşamlarını etkileyen ve doktora gitmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Sırt ağrısı, farklı nedenlerden dolayı her yaştan insanı etkileyebilir. Yaralanma, günlük aktiviteler ve bazı tıbbi durumlardan kaynaklanabilir. Peki, sırt ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Yayınlanma:

Sırt ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir?

Sırt bölgesi kemik, kas ve sinirlerin kombinasyonu olduğu için sırt ağrıları buna bağlı olarak pek çok farklı nedenle oluşabilmektedir. Sırt ağrılarının çoğu birkaç günde kendiliğinden geçer. Fakat bazen ağrı çok şiddetli olabilir ya da uzun süre devam edebilir. Bu durumda doktora muayene olmanız gerekebilir. Peki, sırt ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik…

SIRT HAKKINDA

Sırtınız; kemikler, eklemler, kaslar, bağlar, sinirler ve tendonlar dahil olmak üzere birçok bağlantılı parçaya sahiptir. Omurganız sırtınızı destekleyen üst üste binmiş omur denilen 24 ayrı kemikten oluşur. Bunların altında, omurganızın dibinde bulunan sakrum ve kokeksi içindeki kemikler bulunur. Omurgalar arasında amortisör görevi gören ve omurganızın bükülmesine izin veren diskler bulunur. Omuriliğiniz omur boyunca dizilir. Beyninizle vücudunuzun geri kalanı arasında sinir sinyalleri taşır. Omurilik belinizde biter ve bir demet sinir olarak devam eder. Buna, Latince cauda equina, ‘at kuyruğu’ denir.

Genellikle sırt ağrısına neyin neden olduğunu tam olarak söylemek zordur. Bunun sebebi ise sırtınız ve onu çevreleyen dokularda çok farklı kısımların bulunmasındandır. Aslında sırt ağrılarının çoğu birkaç günde kendiliğinden geçer. Fakat bazen ağrı çok şiddetli olabilir ya da uzun süre devam edebilir.

SIRT AĞRISI NEDENLERİ

İnsan sırtı, vücudu desteklemek ve hareket etmemizi sağlamak için birlikte çalışan kaslardan, bağlardan, tendonlardan, disklerden ve kemiklerden oluşan karmaşık bir yapıdan oluşur.

Omurga bölümleri, disk adı verilen kıkırdak benzeri pedlerle doludur. Bu bileşenlerin herhangi birindeki problemler sırt ağrısına yol açabilir. Bazı sırt ağrısı vakalarında nedeni belli değildir. Sırt ağrısının nedenleri arasında:

Travmalar
Akciğer kanseri
Kalp krizi ve kalp hastalıkları
Bel, boyun ve sırt fıtığı
Aşırı yorgunluk
Gün içerisinde çok fazla ayakta kalmak ve oturmak
Ağır kaldırmak
Klimaya ve cereyana maruz kalmak
Rahat olmayan yatakta yatmak
Ağır sırt çantası kullanmak
Sigara kullanmak
Kullanılan ilaçların yan etkileri
Mide hastalıkları
Omurga eğriliği (skolyoz)
Zona hastalığı (sinir uçlarının iltihaplanması bulunmaktadır.

SIRT AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR?

Ağrılar genel olarak yaşam kalitesini düşürür, mutsuzluğa sebep olur, motivasyonu azaltır, dikkat eksikliğine ve odaklanamamaya neden olabilir. Sırt ağrısı da bu ağrılar arasındadır ve sırt ağrısı da bu belirtileri gösterir. Sırt ağrısı birçok nedenden kaynaklanabilir. Tedavi edilebilmesi için öncelikle sırt ağrısının nedeni ya da nedenleri araştırılmalıdır. Bunun için öncelikle aile hekiminize başvurabilirsiniz. Aile hekiminizin ayrıntılı fiziksel muayenesinden sonra sorununuza bağlı olarak sizi ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirebilir. Sırt ağrısı genellikle omurilikle bağlantılı olduğu için bir nöroloğa görünmeniz de gerekebilir.

AğrıaileAkciğer kanseriDünyaKalp kriziLatincesigara

Sırt Ağrısı İ&#;in Hangi Doktora Gidilir? Sırt ağrısı sebepleri! Sırt Ağrısına Hangi B&#;l&#;m Bakar?

Sırt Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

En çok merak edilen konular içerisinde sırt ağrısı söz konusu olduğu zaman hangi doktora gidileceğidir. Genel olarak sırt ağrısı yaşandığı zaman uzman bir doktora gidilir. Bunlardan biri Ortopedi ve diğeri ise fizik tedavi uzmanıdır. Öncelikle genelde ortopedi doktoruna başvurulur. Buradan alınacak sonuç ve netice dahilinde, arıların azalması için Fizik Tedavi uzmanına gidilir. Aynı zamanda bu yöntem birtakım hareketler ile uzman doktor kontrolünde ilaçlar ve hastası ile ele alınır.

Sırt Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Sırt ağrılarına genelde fizik tedavi ile beraber ortopedi bölümü bakar. Sırt bölgesinin herhangi bir noktasında yaşanabilecek olası sağlık sorunu, farklı yöntemler üzerinden çözülür. Öncelikle ortopedi bölümüne gidilir ve burada Uzman Doktor kontrolünde gerekli teşhis yapılır. Daha sonra hem isteğe bağlı olarak hem de doktor tavsiyesi doğrultusunda fizik tedavi bölümüne geçilir. Sonuç olarak yaşanabilecek olası sağlık sorunları üzerinden, sırt ağrıları önemli oranda azaltılır.

Sırt Ağrısı İçin Hangi Bölümden Randevu Alınır?

Sırt ağrıları aynı zamanda kas ağrıları olarak ifade edilir. Böylesi ağrılar söz konusu olduğunda fizik tedavi ya da rehabilitasyon uzmanı üzerinden başvuru yapmak gerekir. Yapılan tedavi ile birlikte sırt ağrıları önemli oranda azaltılır. Özellikle İlerleyen dönemlerde ciddi sorunlar yaratabileceği için ise, mutlaka zamanında doktora başvurmak en önemli husustur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası