adetliyken diş çekimi / Hanımlar Özel Günlerinde Diş Dolgusu Yaptırabilir mi?

Adetliyken Diş Çekimi

adetliyken diş çekimi

Regl Döneminde Diş Eti Şişmesi

Regl döneminde diş eti şişmesi bu dönemde kadınların hormonsal bakımdan bazı değişimler yaşamasına bağlı olarak görülebilen bir durumdur.

Regl döneminde diş eti şişmesi gibi ağız ve diş sağlığını etkileyen durumlar genelde kadınlarda nadir görülürken; düzensiz adet gören kişilerde bu oran daha fazladır.

Regl Döneminde Diş Eti Şişmesi Sebebi

Kadınlarda belli dönemlerde hormonal dalgalanmalara bağlı olarak bazı değişimler görülebilmektedir. Bu dönemler;

  • Ergenlik dönemi (Puberte)
  • Aylık periyodlardaki adet dönemi
  • Doğum kontrol hapı kullanılan dönemler
  • Gebelik
  • Menopoz

Gibi bazı hormonların yoğun olarak salgılandığı, bazı hormonların ise daha az salgılandığı dönemlerdeki bu hormonal dalgalanmalar ağız ve diş sağlığını da etkileyebilmektedir.

Özellikle adet döneminde hormon değişimlerine bağlı olarak dişlere ve diş etlerine giden kan akışındaki değişimler sebebiyle plaklarda oluşan zararlı toksinlere karşı vücudun direnci azalabilmektedir. Bu da bazı kadınlarda dişlerde ve diş etlerinde oluşabilecek rahatsızlıklara yatkınlık oluşturarak diş etlerinde şişme veya kanama gibi durumlara yol açabilir. Bunun haricinde yine aylık periyod dönemlerinde progesteron seviyesinin yükselmesine bağlı olarak diş etlerinde şişlikler ve tükürük bezlerinde büyüme gibi durumlar da görülebilmektedir. Nadir olarak görülen bu değişimler genellikle adet döneminin başlamasından birkaç gün önce başlar, adetin ilk gününde biter.

Adetliyken Diş Çekilir Mi?

Kadınların aylık adet dönemlerinde yine hormonal değişimlere bağlı olarak kan akışında bazı farklılıklar oluşur. Bu da diş çekimi esnasında görülmesi normal olan kanama miktarının artmasına eğilim gösterebilmektedir. Fakat durumun uzman hekime aktarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasıyla diş çekimi yapılabilir. Kadınlardaki adet dönemi diş çekimine direkt bir engel oluşturmamaktadır.

Adetliyken Ağız ve Diş Bakımı

Regl döneminde (Menstrüasyon döneminde) kadınların vücudunda oluşan değişimler diş etlerinde hassasiyet oluşturabileceği gibi kanama veya şişlik gibi rahatsızlıkların oluşmasına da sebebiyet verebilir. Vücut direncinin düşmesine sebep olabilen adet döngüsü dudaklarda uçuk çıkmasına da neden olabileceği için bu dönemde ağız ve diş bakımına önem verilmesi gerekir. Genel olarak kişisel hijyene dikkat edilmesi gereken bu dönemlerde kadınlar, ağız içi bakıma ayrıca dikkat etmeli, diş fırçalama, diş ipi kullanma ve ağız çalkalama suyu kullanımına daha fazla önem vermeleridir.

adetli iken dis cekimi olurmu

Sorular

adetli iken dis cekimi olurmu50

Acik dis cekim yeri

Merhaba 20 gun once gomulu 20 lik dis aldirdim cene cerrahisinde 5 dikis vardi agzimda dikis aldirmaya gitmeden 1 g...

28 Kasım 2021 23:29

Doç. Dr. Dt. Hasan Ayberk Altuğ tarafından cevaplandı.

Aritmi ilacı antidepresanlar

Hocam bisey sorabilirmiyim ben brintellix 10 ve xanax 1.5 iciyorum hergun ve aksam concor..Brintellix ise yaramiyor...

6 Ekim 2021 13:12

Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan tarafından cevaplandı.

Diskoku lezyon yuzfelci yaparmi

Hocam mrb ben 44 yasindayim 5 yil once sol alt en arka kanal tedavili disimin uc kismi kirildi ve birsure sonra yan...

4 Mart 2021 01:07

Uzm. Dt. Firdevs Çınar tarafından cevaplandı.

Adet geciktirme

Hocam selamlar,adetli iken 3.günü(yogun gün) bu p ile başlayan geciktirici hapı kullansak adetimiz kesilirmi birgün...

8 Aralık 2020 00:35

Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak tarafından cevaplandı.

Kızlık zarı

Hocam merhaba adetli iken orgazm olmak kızlık zarına zarar verir mi. Orgazm olunca kendi kendine genişliyor diye bi...

15 Eylül 2019 04:04

Op. Dr. Sevim Turhan tarafından cevaplandı.

aci tat -reflü ?

Merhaba , Agzimda haftada 1 ya da 10 günde 1 aci tat oluyor . Dilimde sariyla karisik beyaz tabaka oluyor fircalayi...

29 Mayıs 2019 12:56

Op. Dr. Barış İlke Çokay tarafından cevaplandı.

Dis curugu

Hocam merhaba gecenlerde bi sorum olmustu size kanal tedavisi yapilmisti disime hemen ardindan film cekti doktor ce...

24 Temmuz 2018 10:05

Uzm. Dt. Elif Tekpınar tarafından cevaplandı.

dis sallanmasi

mrb hocam 7 yasindaki oglum yastigi isirmis farketmeden yastigi cekince disi cok acidi ....baktim hafif bir catlak ...

23 Haziran 2018 09:27

Dr. Öğr. Üyesi Pınar Karataban tarafından cevaplandı.

rahim duvarinda Myom 6cm

Iyi günler Ben almanyadan Burcu Yildiz bende 6,3cm buyuklugunde Myom bulunmakta drun söyledigine göre rahmin dis du...

11 Mayıs 2018 15:48

Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak tarafından cevaplandı.

Tüm Sorular

İstanbul Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ankara Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi İzmir Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bursa Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Adana Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Antalya Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Adıyaman Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Afyon Karahisar Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ağrı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Amasya Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Diş Çektirmek Acılı Bir İşlem midir?

Diş Çektirmek Acılı Bir İşlem midir?

Diş çektirmek acılı bir işlem midir?

Dişinizde ağrı var ancak dişinizi çektirmekten korktuğunuz için dişçiye gidemiyorsunuz. Öncelikle yalnız değilsiniz. Toplumumuzda bu nedenle endişelenip diş hekimine gidemeyen birçok kişi var. Ancak bu sebeple ertelediğiniz diş muayeneleri, dişinizi belki kaybetmeyecek olsanız bile tedaviyi ertelediğiniz için diş kaybına yol açabilir. Belki sadece bir dolgu veya kök kanalı tedavisiyle hallolabilecek bir diş tedavisi, ertelendiği süreçte ciddi iltihap ve ağrılara sebep olarak, o dişin kaybına neden olmaktadır.

Dişinizi kaybetmek zorunda kalmayabilirsiniz

Hissedilen ağrı veya çeşitli şikayetler sebebiyle diş hekimine erken dönemde gittiğiniz takdirde, belki dişinizin çekilmesine gerek bile kalmayabilir. Günümüz diş hekimliğinin tecrübesi ile dişler ilk etapta, olabildiğince ağızda tutulmaya çalışılıyor. Diş kaybını önlemek için dolgu, kanal tedavileri gibi diş hekimliğinin sık kullanılan işlemleri hastalara uygulanıyor. Ancak doku kaybının fazla olduğu ve dişin tedavi edilemeyeceği durumlarda dişin çekimi gerekli olabilir. Bunun kararını verebilecek tek kişi ise, diş hekimlerimizdir.

Diş çektirmek can acıtır mı?

Diş çektirmek, günümüz teknolojisi ve bilgi birikimiyle artık korkulacak bir işlem olmaktan çıkmıştır. Öyle ki; hastalar diş çekimi esnasında neredeyse hiç ağrı veya acı hissetmiyorlar. Genellikle lokal anestezi altında yapılan diş çekimi, oldukça da kısa sürüyor. Şartlar bu kadar olumluyken, tedavi edilemeyecek durumda olan ve hekiminiz tarafından çekim endikasyonu konan dişlerin sürekli ağrısıyla yaşamaktansa diş çektirmek çok daha makul bir karar halini alıyor.

Diş çekimi nasıl yapılır?

Diş hekimi tarafından ilk etapta hastalık öyküsü dinlenir. Hastaya çeşitli sorular sorarak, hastadan bir hastalığı veya alerjisi olup olmadığını öğrenir. Muayene edilen, görüntüleme işlemleri yapılan ve diş çekimine karar verilen hastaya, enjeksiyon şeklinde anestezi uygulanır. Enjeksiyon dozu, işleme göre hekim tarafından belirlenir. Bölge tamamen uyuştuktan sonra ise diş çekimi işlemi gerçekleşir. Hastalar işlem sırasında, bölgenin uyuşuk olması sebebiyle herhangi bir ağrı veya acı hissetmezler. Oldukça kısa süren çekim işlemi için hastalar dinlenmeleri için eve gönderilirler. Burada önemli olan nokta; diş çekiminin alanında uzman bir Ağız Diş ve Cerrahisi hekimi tarafından güvenilir bir sağlık kuruluşunda yapılması olacaktır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır