akbank pos destek / Akbank POS Başvuru - Destek Hattı - POS Türleri

Akbank Pos Destek

akbank pos destek

POS cihazı, işletmeler tarafından kullanılabilen ve tüketicinin aldığı hizmet bedeli ya da yaptığı alışveriş sonunda kart ile ödeme yapmasını sağlayan cihazdır. Tüm bankalar işletmeler için POS cihazı temin ederken; Akbank POS cihazı konusunda ilklere yer vererek, işletmelerin şubeye gitmeden POS cihazı alabilmesini sağlamaktadır. Akbank POS başvuru için Akbank müşterisi olmadan başvurular online bir şekilde yapılabilmekte ve Akbank üye iş yeri olan işletmeler kampanyalar sayesinde kazançlı çıkmaktadır.

Akbank POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Akbank POS başvuru için şubelere gitmekle zaman harcamak yerine işletmeler online olarak başvuru işlemlerini tamamlayabilmektedir. Yapılan başvuru değerlendirildikten sonra başvuru sonucuna dair bilgilendirme Akbank tarafından SMS ya da e-posta yoluyla yapılmaktadır.

Akbank pos başvuru - i̇ptali - müşteri hizmetleri

Şahıs şirketleri Akbank POS başvuru işlemi için sadece Akbank internet adresi üzerinden işlemlerini yapabilirken, diğer firmalar ise Akbank internet bankacılığı ve Akbank Mobil kanalları dahil tüm kanalları kullanabilmektedir. Ayrıca Akbank üye işyeri olarak avantajlardan faydalanmak ve POS cihazı almak isteyen firmalar, ‘’POS’’ yazdıktan sonra T.C. Kimlik numaralarını ya da vergi numaralarını yazarak firma ünvanını yazarak 4425’e kısa mesaj göndererek SMS ile de başvuru yapabilmektedir.

Başvurular 7/24 istenilen zamanda yapılabilmekte olup, Akbank POS cihazı firmanın verdiği adrese ertesi gün teslim edilmektedir.

Akbank POS cihazı tipleri;

  • Yazar kasa,
  • Masaüstü,
  • Akbank Cebe POS,
  • Akbank Mobil-GSM olarak işletmelere ve firmalara kolaylık sağlamak açısından çeşitlilik göstermektedir.

Sabit ödeme kabul etmekte olan işletmeler için yazar kasa ya da masaüstü POS cihazı sunulurken; paket servisi yapan ve yaptıkları işlem adedi yüksek olan işletmeler için Akbank Cebe POS ya da Akbank Mobil-GSM Pos cihaz tipi sunulmaktadır. Üstelik POS cihazı ile yapılan ödemeler için Akbank ertesi gün ödeme yaparken, Akbank Cebe POS cihazı kullanan işletmeler fiziki POS taşıma derdinden kurtulmakta ve hizmet ücreti de ödememektedir.

Akbank Cebe POS Nedir?

İşyerleri tarafından mobil cihazlardan hızlı olduğu kadar güvenli ödeme almalarına yardımcı olan POS uygulaması Akbank Cebe POS, mobil cihazların POS cihazına dönüşmesini sağlamaktadır. Akbank Cebe POS uygulaması sayesinde temassız ödeme (NFC) ya da karekod (QR) ödeme şekilleri kullanılabilmektedir.

Müşteriler Android cep telefonları üzerinden banka kartı ya da kredi kartı ve şifre kullanımı olmadan temassız ödeme yöntemiyle 500 TL’ye kadar alışveriş yapabilmektedir. Üye işyerleri Akbank Cebe POS ile yapılan satışlarını anlık olarak takip edebilirken, hesaba geçen tutarlar ve özel raporlara da anında ulaşabilmektedir.

Akbank Cebe POS, KOBİ’ler dışında basit usul vergilendirmeyle çalışan ya da yazarkasa mükellefi olmayan işyerleri tarafından kullanılabilmektedir. İşyeri sahibi tarafından Akbank Cebe POS uygulaması kullanılarak kullanıcı tanımlanabildiği için personel tarafından uygulama kullanılarak kolayca ödeme alınabilmektedir.

Akbank Cebe POS başvurusu için Akbank müşterisi olmak gerekmez. Şubeye gitmeye gerek kalmaksızın Akbank mobil uygulaması ya da internet adresi üzerinden POS hizmeti için başvuru yapılabilmektedir. Başvuru sonrası Akbank tarafından iletilen sözleşmeyi imzalayan işyerleri ödeme almaya hemen başlayabilmektedir.

Akbank Cebe POS başvurusu sonrası kullanım için uygulamanın akıllı telefona indirilmesi gerekmektedir. Daha sonra Akbank mobil ya da internet bankacılığı şifresi ile sisteme girildikten sonra ‘’Ödeme Al’’ ekranında satış tutarının girilmesi sonucunda ödeme yöntemlerinden müşteriye uygun olan seçilmelidir.

Şayet müşteri tarafından temassız ödeme tercih edildiyse, banka kartı, kredi kartı ya da cep telefonunu işyerinin mobil cihazının arka bölümüne okutması gerekmektedir. Müşteri QR koduyla ödemeyi tercih ettiyse, mobil bankacılık uygulamasına girerek ‘’QR Kod ile Ödeme’’ seçeneği tercih ettikten sonra işyeri sahibinin Akbank Cebe POS uygulamasına üretilen QR kodunu okutması gerekmektedir.

Ödeme sonrasında müşterinin isteğine bağlı olarak alışverişe ait olan fiş, SMS olarak gönderilebilir ya da QR yöntemi kullanılarak müşteriye ulaştırılabilmektedir. Satış iptali ya da iadesi durumunda uygulamada bulunan ‘’İptal/İade’’ menüsü kullanılarak işlem hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Akbank tarafından ticari müşterileri için iki farklı Akbank POS tarifesi sunulmaktadır. İlk tarife EkoPOS tarifesi olup, aylık sabit ücret ödenmektedir. Müşteriden ayrıca komisyon ya da ekstra bir ücret alınmamaktadır. Sadece ciro limiti mevcuttur ve 5.000 TL ciro limit aşımı söz konusu olduğu zaman aşım komisyonu alınmaktadır. Bir diğer tarife ise, İşlem Bazlı POS tarifesi olup, ciroya dair bir limit bulunmamaktadır ve tüm kartlar için aynı komisyon oranı uygulanmaktadır.

Akbank Yazarkasa POS Nedir?

Yazarkasa POS kullanımı, Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ gereğince 3100 no’lu kanuna tabi olan işyerleri ve GSM POS kullanan işyerleri için 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren zorunlu tutulmuştur.

Yazarkasa POS alımı için işyerleri gerekli evrakları hazırlayarak başvuru yaptıktan sonra POS cihazlarını almak için ‘’Mali ID Bilgisi’’ eşliğinde Akbank şubelerine başvuruda bulunarak Akbank Yazarkasa POS cihazlarını hızlı bir şekilde alabilmektedir.

E-ticaret ve Akbank Sanal POS Nedir?

İnternet ortamından satış yaparak ödemelerini internet ortamında kredi kartı ödemesiyle tahsil eden firmalar Akbank Sanal POS hizmetinden faydalanarak birçok avantaj sahibi olabilmektedir.

  • Akbank Sanal POS sayesinde tüm işlemler internet aracılığıyla gerçekleştiği için firmalar 7/24 tahsilat yapabilmektedir. Sadece internet bağlantısının bulunması firmalar için yeterli olmaktadır.
  • Akbank tarafından geliştirilmiş olan güvenlik sistemleri sayesinde firmalar hızlı ve güvenli tahsilat yaparken, müşterilerine güven sağladıkları için müşteri sayısının artmasını sağlamaktadır.
  • Firmalar internet üzerinden yaptıkları çalışmalara dair bilgi vermenin dışında satış yapabilmektedir ve Akbank Sanal POS sayesinde firmalar satış odaklı çalışma fırsatını yakalayabilmektedir.
  • Akbank Sanal POS kullanan firmalar takip ve raporlama kolaylığı sayesinde satışlarına yönelik sipariş, işlem inceleme ya da satış istatistikleri gibi bilgilere kolaylıkla ulaşabilmektedir.

Akbank Sanal POS hizmetinden sadece internet üzerinden satış yapmak isteyen firmalar yararlanabilir. Satın alma sırasında ödeme için müşterinin kredi kartı sahibi olması gerekmektedir. Ayrıca Akbank ödeme aracılığı yaparak internet satış yapacak firmalara destek olmaktadır. Üstelik hem müşteri hem de firma açısından gerekli olan güvenlik tedbirlerinin alınmış olması nedeniyle güvenli bir şekilde kredi kartı kullanımı sağlamaktadır.

3D Secure (Güvenli Alışveriş Platformu) sayesinde internet üzerinden yapılan alışverişlerin güvenliği arttırılırken, Visa ve MasterCard tarafından geliştirilen ‘’3D Secure’’ sayesinde kart sahibi bilgilerini girdikten sonra Akbank’a ait web sayfasına yönlendirilmektedir.

Yönlendirme sonrasında banka sistemine kayıt ettirilen cep telefonu numarasına tek kullanım amacıyla şifre gönderilirken, şifrenin doğru girilmesi sonucunda satış işlemi ödeme onaylanmaktadır.

Ödeme sırasında tek kullanımlık şifre gönderildiği için kart bilgileri başkaları tarafından kullanılmak istense bile banka sisteminde kayıtlı olan cep telefonuna şifre gönderildiği için şifre girilmeden sadece kart bilgileri sayesinde ödeme yapılamamaktadır. Böylelikle müşterinin güvenli alışveriş yapması sağlanmaktadır.

Akbank Sanal POS ile güvenli alışveriş için Visa kredi kartları kullanımı için ‘’Verified By Visa’’ adlı güvenlik uygulaması sunulurken, MasterCard kredi kartları kullanımına dair ‘’SecureCode’’ adı verilen uygulama kullanılmaktadır. Güvenlik sistemlerinin kullanılabilmesi için POS cihazı sahibi olunurken ayrıca bir ücret alınmamaktadır.

Akbank POS Başvuru İptali Nasıl Yapılır?

Akbank POS başvuru iptali, başvuru yapıldıktan sonra hemen gerçekleştirilmektedir. POS cihazı için başvuruda bulunan ve daha sonra cihazı almaktan vazgeçen işletme sahibi, ‘’Akbank Üye İş Yeri Destek Hattı’’ nı arayarak ya da şubelerde bulunan müşteri danışmanlarına iptal etme nedenini açıklayarak iptal taleplerini iletebilmektedir.

Aynı zamanda Akbank POS cihazı kullanan ve cihazda oluşan arıza nedeniyle cihazını iade etmek isteyen işletmeler ‘’Akbank Üye İş Yeri Destek Hattı’’ aracılığıyla hizmet alabilmektedir.

Akbank pos başvuru - i̇ptali - müşteri hizmetleri

Akbank POS Destek Hattı

Akbank POS cihazı ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak isteyen işletmeler, ‘’Akbank POS Destek Müşteri Hizmetleri’’ arayarak destek alınabilmektedir. 444 28 28 ya da 0 850 222 28 28 numaralı Akbank POS destek hatlarıdır. Müşteri hizmetleri ile şu işlemleri yapabilirsiniz.

  • Yeni ya da ekstra poz cihazı talebinde bulunma,
  • POS cihazı kullanımına dair yardım talebi,
  • POS cihazı ile ilgili teknik arıza bildirimi,
  • Üye işyeri açma konusunda başvuru,
  • Gün sonu almaya dair sorunlar,
  • Raportal kullanımına dair yardım,
  • Sanal POS için başvuruda bulunma,
  • Provizyona yönelik işlemlere dair yardım,
  • Aylık olarak POS ekstre talebinde bulunma,
  • Kayıp ya da çalıntı pos cihazı bildirimi gibi daha birçok konuda destek sunulmaktadır.

Pos bloke çözme işlemi için Akbank POS Bloke Çözme ve Sorgulama konuyu inceleyebilirsiniz.

Sıkçca Sorulan Sorular

POS rulosu ve sarf malzeme taleplerimi nereye iletmeliyim?

444 28 28 Akbank POS Destek hattından 7/24 hizmet alabilirsiniz.

POS cihazım arızalandığında kiminle görüşmeliyim?

Adsl bağlantılırınızı kontrol ettikten sonra hala sorun devam ediyorsa Pos Destek hattını arayınız.

Yazar kasa POS cihazımla ilgili sorun için nereye başvurmalıyım?

Yazar kasa POS cihazları akbank sorumluluğunda değildir. İlgili üretici firmaya ulaşmanız gerekmektedir.

Üye İşyeri numaramı nasıl öğrenirim?

Satış sliplerinizde yada gün sonu raporlarında adres bilgisinin sol alt tarafında “işyeri no” ibaresinin yanında yer almaktadır.

POS cihazından yapılan “İptal” ile “İade” işlemleri arasındaki fark nedir?

Gün sonu almadan yapılan ürün geri alınması işlemi “İptal”; POS cihazı üzerinden gün sonu alındıktan sonra yapılan ürün geri alımı işlemi ise “iade” dir. İptal işleminde kart limiti hemen açılır; İade işleminde ise iade tutarı ortalama 2-3 işgünü içinde kart sahibine alacak olarak yansır.

Telefon hattı ile çalışan mı yoksa adsl hat ile çalışan mı POS daha avantajlı?

ADSL hatlı POS cihazları, telefon hatlı POS cihazlarına göre daha hızlı çalışır. Ayrıca işyeri sabit telefonunuzdan görüşme yaparken POS cihazını da aynı anda kullanabilmeniz ADSL POS’ların diğer bir avantajıdır.

POS üzerinden yaptığım işlem hesabıma geçmemiş ise yapmalıyım?

Satış slipi ve gün sonu raporu yanınızda iken 444 28 28‘i aramanız yeterli olacaktır.

POS cihazından her gün gün sonu almalı mıyım?

Yaptığınız satışların ertesi gün hesabınıza geçebilmesi için her gün 23:30’dan önce POS cihazı üzerinden gün sonu alınması gerekmektedir.

Gün sonu yaptıktan sonra tekrar satış yapıp gün sonu alabilir miyim?

Evet.Gün içerisinde ihtiyaç duydukça gün sonu alabilirsiniz

POS cihazımı ADSL POS’a dönüştürmek için ne yapmalıyım?

444 28 28’e 7 gün 24 saat ulaşarak talepte bulunabilirsiniz.

Akbank POS Destek Hattı Numarası Nedir?

Akbank POS destek, müşterilere teknik konularda destek sağlayan bir hizmettir. Satışlar, kredi kartı ya da banka kartları üzerinden gerçekleştiriliyorsa Akbank POS destek hattı ile gerekli bilgileri alabilirsiniz. Pos cihazlarıyla alakalı tüm sorunlarda Akbank POS destek hattı, 7/24 hizmet sağlar.

Akbank POS Destek Hattı İçin Hangi Numaralar Aranmalıdır?

Akbank POS destek hattı ile bilgi alabileceğiniz numaralar şöyledir:

  • 444 28 28 
  • 0850 222 28 28 

Pos cihazınızla ilgili sorun yaşıyorsanız ya da cihazla ilgili bilgi almak istiyorsanız Akbank POS destek hattını arayabilirsiniz. Akbank POS destek hattını 7 gün 24 saat aramanız mümkün.

Akbank Pos Cihazı Özellikleri Nelerdir?

Akbank, pos cihazları konusunda destek sağlarken cihazların çeşitli özelliklerde olmasını da sağlıyor. Akbank pos cihazının özellikleri şöyledir:

·         Pos cihazı ile tüm para birimleri kullanılır.

·         Yabancı kredi kartlarından çekim sağlanır.

·         Ertesi gün ödeme ya da beklemeden ödeme seçenekleri bulunur.

·         Pos cihazı ile yapılan DCC işlemlerinden ek kazanç elde edilir.

Akbank POS Hizmetlerinin Sundukları Neler?

KOSGEB kredisi veren bankalar 2021 Yazısını da inceleyebilirsiniz.

Akbank POS hizmetlerinin sağladıkları şöyledir

  • Axess, Wings ve Free özellikli tüm kartlara pos hizmetleri ile ödeme planları sunulur.
  • MasterCard, Visa logolu tüm kartlara, pos cihazınız üzerinden satış yapabilirsiniz.
  • Ekstrelere faks üzerinden ya da e-posta yoluyla ulaşabilirsiniz.
  • Kampanyalar ile hediye kazanma fırsatı yakalanır.
  • Akbank POS destek hattına 7 gün 24 saatte ulaşabilirsiniz.

Akbank POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

akbank pos muracaat

Akbank POS başvuru süreci şubeye gitmeden yapılmaktadır. Akbank POS destek hattını arayarak ya da Akbank’ın resmi sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Akbank POS cihazı başvurusunu, Akbank’ın sitesi üzerinden yaparken izleyebileceğiniz adımlar şunlardır:

  • Akbank’ın internet üzerinden resmi sitesine girin.
  • Arama kısmına Akbank POS başvurusu yazın.
  • Sayfanın altlarında pos hizmetleri çıkacaktır.
  • Hemen başvur seçeneğine tıklayın.
  • Ekrana başvuru formu gelecektir.
  • Formda gerekli bilgiler doldurulmalıdır.
  • Firma sahibinin T.C. kimlik numarası alanını doldurun.
  • Firma sahibinin telefon numarası alanını doldurun.
  • Paket tercihlerini görüntüle diyerek işlemi tamamlayın.

Bu işlemin ardından Akbank size uygun paket tercihlerini gösterecektir. Size uygun paketi seçerek pos cihazınıza ulaşabilirsiniz.

Akbank POS Destek Hattı Numarası Üzerinden Alabileceğiniz Hizmetler Neler?

Akbank POS destek hattı hizmeti ile cihazlarınızla ilgili bilgi alabilir, yardım hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Akbank POS destek hattı numarası ile alabileceğiniz bazı hizmetler şöyledir:

  • POS cihazı kullanımı hakkında bilgilendirme alabilirsiniz.
  • POS cihazı arızaları ile ilgili yardım alabilirsiniz.
  • Kampanya bilgilendirmelerini öğrenebilirsiniz.
  • Raportal kullanımıyla ilgili yardım alabilirsiniz.
  • Gün sonu detaylarına ulaşabilirsiniz.
  • Sanal POS başvurusunu destek hattı üzerinden yapabilirsiniz.
  • Provizyon taleplerini destek hattı üzerinden yapabilirsiniz.
  • Kayıp ya da çalıntı POS bildirimlerini yapabilirsiniz.
  • Firmanıza dair iletişim bilgilerinizin güncellemesini Akbank POS destek hattı üzerinden yapabilirsiniz.
  • ADSL POS’a geçiş işlemlerini destek hattı üzerinden yapabilirsiniz.
  • Ortak POS’a geçiş taleplerini Akbank POS destek hattı üzerinden yapabilirsiniz.
  • Ortak POS sisteminden ayrılma talebinde bulunabilirsiniz.
  • POS güvenliği ile ilgili her türlü bilgiyi alabilirsiniz.
  • 7 gün 24 saat destek hattına ulaşabilirsiniz.

Akbank POS Cihazının Avantajları Neler?

Akbank POS cihazlarının avantajlı yönleri ve hizmetleri bulunmaktadır. Akbank POS cihazı hizmeti ile yararlanabileceğiniz avantajlar şöyledir:

  • Şubeye gitmeden online olarak Akbank POS cihazı hizmeti için başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Hızlı, kolay ve güvenli adımlarla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
  • Pos cihaz başvurunuzu  7 gün 24 saatte yapabilirsiniz.
  • Farklı pos cihazlarını tercih edebilirsiniz. (Masaüstü, Yazar Kasa, Mobil GSM ve Akbank Cebe POS
  • Paranız ertesi gün hesabınıza yatar. Akbank POS destek hattı üzerinden bilgi alabilirsiniz.

POS Cihaz Türleri Neler?

POS cihazları farklı çeşitlerde olmaktadır. Farklı alanlara uyum sağlayan pos cihazlarından size uygun olanı tercih edebilirsiniz. POS cihaz türleri şöyledir.

  • Masaüstü
  • Yazar Kasa
  • Mobil GSM
  • Akbank Cebe POS

Masaüstü POS, sabit ödeme kabul eden işyerleri tarafından tercih edilir. Mobil GSM POS ise paket servisi yapan ve işlem adeti yüksek olan işletmeler tarafından tercih edilir.

Akbank Sanal POS Nedir?

Akbank Sanal POS hizmeti, internet üzerinden satış işlemlerini gerçekleştiren, internet ortamından kredi kartı tahsili yapan firmaların kullanabileceği sistemdir. Akbank sanal POS cihazının avantajları şöyledir:

  • 7 gün 24 saat tahsilat yapılır.
  • Hızlı ve güvenli şekilde tahsilat işlemleri gerçekleştirilir.
  • Satış işlemleri ile ilgili takip ve raporlama kolaylığı sunar.

Akbank POS Cihazından Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Akbank POS cihazları sürecinde, hem başvuru sırasında hem de cihazlarla ilgili bilmeniz gereken detaylar bulunur.  Akbank POS cihazı için dikkat etmeniz gerekenler şöyledir:

  • Akbank POS cihazı başvuru süreciniz değerlendirmeler doğrultusunda sonuçlanır.
  • Akbank POS cihazı sonucunuzu SMS ya da e-posta üzerinden öğrenebilirsiniz.
  • Akbank Cebe POS uygulaması Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılmalıdır.
  • Akbank POS cihaz başvurunuz ile ilgili sorunlarda Akbank Müşteri İletişim Merkezi ile iletişime geçilmelidir.

Tatil kredisi veren bankalar 2021 Yazısını da inceleyebilirsiniz.

Akbank POS Cihazı Nasıl Kullanılır?

akbank pos cihazi calistirma

Akbank POS cihaz kullanımında bazı adımları uygulamak ve dikkatli olmak gerekir. Akbank POS cihazı için uygulayabileceğiniz satış işlemlerine göre cihazı kullanmanız gerekir. Satış işlemleri şöyledir:

  • Peşin Satış
  • Taksitli Satış
  • Ön Provizyon
  • Chip-para İşlem

Peşin Satış İşlemleri

POS cihazından yapılacak peşin satış işlemleri için izlenecek adımlar şunlardır:

  • Çipli kartlar okuyucuya takılır.
  • Peşin satış seçilir.
  • Giriş tuşuna basılır.
  • Ekrana çıkan tutar bölümüne ücret girilir ve giriş tuşuna basılır.
  • Kart sahibi şifresini girer.
  • Giriş tuşuna tekrar basılarak işlem onaylanılır.

Taksitli Satış İşlemleri

POS cihazından yapılacak taksitli satış işlemleri için izlenecek adımlar şunlardır:

  • Kredi kartı cihaza takılır.
  • Tutar girişi yapılır
  • Taksitli satış seçilir. Giriş tuşuna basılır.
  • POS cihazı taksitli işlemlere tanımlı ise taksit tipi seçilir.
  • Tutar kısmına tutar girilir ve giriş tuşuna basılır.
  • Taksit sayısı da girildikten sonra tekrardan giriş tuşuna basılır.
  • Kartta kullanılabilir chip para tutarı var ise chip para tutarı girilir.
  • Kart sahibi şifresini girer ve giriş tuşuna basılır. işlem tamamlanır

Ön Provizyon İşlemleri

POS cihazından yapılacak ön provizyon işlemleri için izlenecek adımlar şunlardır:

  • Kredi kartı çip okuyucuya takılır.
  • Ön provizyon seçilir. Giriş tuşuna basılır.
  • Ekrana tutar kısmı gelir. Tutar girişi yapılır ve giriş tuşuna basılır.
  • Şifre girişi yapılır ve tekrardan giriş tuşuna basılır.
  • Ön provizyon işlemi onaylanarak işlem tamamlanır.

Chip- Para İşlemleri

POS cihazından yapılacak chip-para işlemleri için izlenecek adımlar şunlardır:

  • Kredi kartı çip okuyucuya takılır.
  • Banka kartları manyetik okuyucudan seçilebilir.
  • Chip-para işlemi seçilir. Giriş tuşuna basılır.
  • İşlem tamamlanır.

Pos cihazları ile ilgili yaşadığınız sıkıntılar ya da almak istediğiniz bilgiler doğrultusunda Akbank POS destek hattı üzerinden detaylara ulaşabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır