heyet raporunda nelere bakılıyor / HEYET RAPORUNDA NELERE BAKILIYOR? | DonanımHaber Forum

Heyet Raporunda Nelere Bakılıyor

heyet raporunda nelere bakılıyor

Heyet Raporu Nedir, Nasıl Alınır? Heyet Raporu Ne Kadar S&#;re Ge&#;erli Olur?

Tam teşekküllü sağlık raporu olarak da bilinen heyete raporu bazı kurum ve kuruluşların özel olarak istedikleri raporlardır. Bu raporu alabilmek için bazı belgelere ihtiyaç duyulabilir.

Heyet Raporu Nedir?

Heyet raporu hastanelerde bulunan pek çok bölüme gidilip muayene olunarak alınan raporun adıdır. Diğer bir adı ile tam teşekküllü sağlık raporu olan heyet raporu bazı kurum ve kuruluşlar tarafından istenmektedir. İşe girmeden önce, yurt dışına çıkabilmek için, askeri bir alanda çalışılacak ise, tüm spor dallarında yer alan kişiler için, devlet desteği talebi durumunda ve özel kurum ve kuruluşlar tarafından talep edilmektedir.

Heyet raporu tam teşekküllü bir hastaneden alınmaktadır. 6 veya 7 farklı bölümden alınan raporların bir araya getirildikten sonra hastane kurulunun onaylanması ile hazırlanan bir rapor olmaktadır. Heyet raporu alacak kişilerin muayene olması gereken bölümler ise şunlardır:

 - Dahiliye, iç hastalıkları

 - Genel Cerrahi

 - Kulak Burun Boğaz

 - Göz Hastalıkları

 - Ruh ve sinir hastalıkları

 - Nöroloji

Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Heyet raporu alabilmek için mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekmektedir. Bu rapor hem devlet hastanelerinden hem de özel hastanelerden alınabilir. Hastaneye gidildikten sonra muayene olmadan önce matbu dilekçe doldurulmalıdır. Dilekçede raporu alacak kişinin adı ve soyadı, iletişim bilgileri, eğer var ise özel sağlık durumu ve detaylı bir şekilde raporun işlenme sebebi yer almaktadır.

Daha sonra heyet raporu alacak kişi muayeneden geçer. Tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından rapor çıkar ve hastane kurulu tarafından onaylanır. Daha sonra heyet raporu çıkar. Fakat heyet raporunun alınması için belirli bir miktar ücret ödenmesi gerekmektedir.

Heyet Raporu Ne Kadar Süre Geçerli Olur?

 Heyet raporu ortalama 3 veya 4 gün içerisinde alınabilir. Tam teşekküllü bir sağlık raporu için belirlenmiş süre 7 iş günüdür. Genellikle raporun çıkması 7 iş gününü geçmemektedir. Heyet raporunun alınmasının ardından 90 gün geçerlilik süresi bulunmaktadır. Fakat hastanın durumuna göre bu süre değişebilir. Rapor geçici bir süreliğine verilmiş ise geçerlilik tarihi raporun üzerinde yer almaktadır.

Heyet raporu nasıl alınır? Heyet raporu için gerekli belgeler nelerdir?

Özel sektör ya da devlet sektöründe işe başlanmak üzere hazırlanan belgeler arasında istenilenlerden biri tam teşekküllü heyet raporu da vardır. Bazı durumlarda çalışırken de uzun izinler için de heyet raporu alınabilmektedir. Heyet raporunu almak için belli bir prosedür uygulamak gereklidir.

Heyet raporu belli hastalıklarda sağlıklı olup olmadığına dair uzmanlık alanı olan doktorların ayrı ayrı imzalayarak ve onaylayarak kişi için verdiği sağlık raporu belgesidir. Kişinin müracaat ettiği iş dalında çalışmak için hiç bir sağlık engelinin olmadığına dair bir belgedir. Bu belge kişinin çalışacağı iş yerine sunulur. Heyet raporu bazı kurumlar tarafından da istenebilmektedir.

Heyet raporu almak için ortalama hastalık dalı ile ilgili polikliniklerden tek tek doktorlardan sağlıklı olunduğuna dair onay alınmaktadır. Heyet raporu için ayrıca bazı belgeler gerekmektedir.

Heyet Raporu İçin Gerekli Belgeler

  • Kimlik fotokopisi(TC numarası olan)
  • 3 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf
  • Sosyal güvencesi olmayanlar için ise ücret alınabilmektedir.
  • Heyet raporu için kayıt formu( hastaneden alınır)

Belli hastalıklar için gereken tahlil ya da tetkikler yapıldıktan sonra bunların sonucunun alınmasının ardından tek tek hekimlere sağlık durumunda sıkıntı olmaması takdirde onay alınması işlemleri yapılır. Hastane girişinde heyet raporu için belge alarak bu belgenin doldurulması ve diğer gerekli belgelerle beraber başvuruda kullanılması gereklidir. Belgede ne için alınması gerekli olduğu mutlaka belirtilmelidir. Öncelikle tahlil yapılacak doktorlardan bunu alarak tahlili yaptırmak gereklidir.

Hastanelerde bazı günler heyet raporu günüdür ona göre; gidilecek günün ayarlanması yerinde olacaktır. Tahlil sonuçları çıkana kadar diğer bölümler tamamlanabilmektedir. Heyet raporu olduğu için sıra beklemeden işlemler halledilmektedir. En son tahlil raporu alınan hekime de imzalatılan belge ile heyet raporu hazır hale gelecektir. Yalnız raporun hazırlanması gün süre ile gün verilerek teslim edilmektedir.

Sağlık Kurulu Raporu Nedir ve Nasıl Alınır?

Sağlık Kurulu Raporu

Sağlık kurulu raporu birçok kişinin işine çeşitli alanlarda yaramaktadır. Raporun geçerli olabilmesi için sağlık bakanlığına bağlı hastaneler üzerinden sürecin takip edilmesi önemlidir. O nedenle rapor nasıl alınır, süresi ne kadardır merak edilen bir konudur.

Sağlık kurulu raporu sorgulamak için e-devlet üzerinden işlem yapabilirsiniz. Çeşitli işlemler için gerekli olan bu raporu alma aşamaları ve nasıl olması gerektiği gibi konularda bilgi almak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır?

Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır?

Rapor almak istiyorsanız bizzat bir sağlık kuruluşuna başvuru yapmalı ancak dikkat etmeniz gereken nokta şudur; başvuru yaptığınız hastanede sağlık kurulu olmalıdır.  İlgili hastanenin kurulundan randevu alarak işlemi başlatabilirsiniz. Raporlar daha önce tek tek gezilen doktorlarda tanılar el ile yazılırken artık bilgisayarlı sisteme geçilmiştir. Çıkarılan sağlık kurulu raporları, bilgisayar formatında düzenlenmektedir. Peki Sağlık kurulu raporu kaç günde çıkar? Muayenesinin hepsi tamamlanmış olan hastalara rapor sonuçları genelde iki hafta içinde teslim edilmeye çalışılır.

Sağlık Kurulu Raporu Sorgulama

Sağlık Kurulu Raporu Sorgulama

Kurul raporunu e-devlet sistemi üzerinden sorgulayabilir ve bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. E devlet sağlık kurulu raporu almak için yapmanız gerekenler ise şöyledir:

  1. E-devlet şifresi
  2. Mobil imza
  3. Elektronik imza
  4. C. Kimlik Kartı
  5. Banka

Rapor sorgulamaları e devlet üzerinden T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sorgulayabilirsiniz.

Sağlık Kurulu Raporu Randevu

Sağlık kurulu raporu randevu talebi için Alo hattından randevu alabilirsiniz. Rapora imza atan poliklinikler aşağıdaki gibidir:

  1. Dahiliye
  2. Genel cerrahi
  3. Kulak burun boğaz
  4. Göz
  5. Ortopedi
  6. Nöroloji
  7. Psikiyatri
  8. Fizik, tedavi ve rehabilitasyon

Verilen raporlar ise şöyledir:

  1. Devlet memurluğu/asalet tasdik raporları
  2. Yaş tespiti/cinsiyet tespiti
  3. TC vatandaşı olur
  4. İşe giriş raporu
  5. Yurt ve okul kaydı
  6. Polislik, usul ve fenne uygunluk
  7. Yurtdışında işçi olmak için rapor
  8. Hacca gitme raporu
  9. Evlat edinme veya edinilme raporu
  10. Huzurevi yatış için rapor
  11. Özel güvenlik olmak için rapor
  12. Silahlı özel güvenlik olmak için rapor
  13. Ağır işlere başlamak için rapor
  14. Ehliyet için rapor
  15. Silah ruhsatı almak için rapor

Tüm bunların dışında engelli bireylere özel alınabilecek  rapor örnekleri de mevcuttur. Sağlık kurulu raporu nereden alınır? Kurul raporu sağlık kuruluşları olan hastanelerden alınmaktadır.

Sağlık Kurulu Raporu Çeşitleri

Sağlık Kurulu Raporu Çeşitleri

Birçok alanda alınan raporların pek çok çeşidi bulunmaktadır.

  1. Tek Hekim Sağlık Raporları
  • E-durum bildirir tek hekim raporu
  • E-sürücü raporu
  • E- sporcu raporu
  1. Sağlık Kurulu Raporları
  • Tam teşekküllü raporlar
  • Engelli raporları
  • Üç uzmanlı sağlık kurulu raporları
  • Kaza tazminat raporları

Trafik kazası sonrası sağlık kurulu raporu almak isteyenler kaza tazminat raporları için başvuru yapmalıdır.

>İlgili İçerik: Trafik Kazası Heyet Raporu <

  1. Adli Raporlar
  • Kati rapor
  • Vasi tayini raporu
  • Durum bildirir rapor
  • Tutuklu hükümlü ceza tehiri raporu
  • Türk Ceza Kanunu madde kapsamında ehliyet raporu
Sağlık Kurulu Raporu Nedir?

Sağlık Kurulu Raporu Nedir?

Kurul raporu birçok alanda yapılan başvurular sonucu alınmakta ve gerekli işlemler dahilinde kullanılmaktadır. Sağlık kurulu raporu örneği olarak bakılan işlemin gerçek kurul raporu almak için gerçekleşmesi gereken aşamalar şöyledir:

  • Öncelikle sağlık raporu almak isteyenler gerekli sağlık kuruluşlarına başvurmalı ve bunu yaparken dilekçe de sunması gerekmektedir.
  • Dilekçe ve başhekimlik onayı alınan kişiler fotoğraf, kimlik fotokopisi ile müracaatını kolayca gerçekleştirebilir.
  • Heyet odasında matbu form oluşturulur.
  • Bu matbu form en az 7 hekim imzasına açılır.
  • Kişi ilgili polikliniklere gönderilerek işlemler başlamış olur.
  • Poliklinikler onayı sağlandıktan sonra sağlık kurulu çalışanlarına bu onay belgesi teslim edilir.
  • Muayene formu sağlık kuruluna sunar.
  • Kişinin rapor için başvuruda bulunduğu durum oy birliği- oy çokluğu ile karara bağlanır.

>İlgili İçerik:İş Kazası Maluliyet Oranı Tespiti <

Sağlık Kurulu Raporu E-Devlet

Sağlık Kurulu Raporu E-Devlet

Rapor almak isteyenler e-devlet üzerinden Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm kurumlar üzerinden bu işlemi yapabilirler. E nabız sağlık kurulu raporu üzerinden de başvuru taleplerini oluşturabilir ve işlemin takibini yapabilirler. Bunun için kişilerin izlemesi gereken adımlar şunlardır:

  • Öncelikli olarak bir e devlet şifreniz olmalı
  • E-devlet hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Sağlık kısmına girerek randevu oluşturma başvurusu yapmalısınız.
  • Sağlık bakanlığı sayfasından hangi alanda rapor almış iseniz onu yazarak sorgulama yapabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge yürürlüğe girdi. Bu rapor kapsamında sosyal aktivite amaçlı rapor alınmasının gerekli olmadığına karar verildi. Sağlık kurulu raporu e devlete ne zaman düşer diye merak ediyorsanız kişinin sağlık durumunda herhangi bir başka sorun gözlemlenmediği takdirde tek hekim raporları 1 yıl süreyle geçerli olacak ve e-devlet üzerinden bu sağlık raporu indirilir durumda olacak. Kurulu raporunun ise 2 yıl geçerliliği olacağı kararı alındı. Raporun e devlete düşme durumu ise ilgili sağlık kuruluşunda işleminiz gerçekleştiği ve onaylandığı gün içinde rapor e-devlet üzerinden görülebilir ve indirme işlemi kolayca yapılabilir.

Sağlık Kurulu Raporu İtiraz

Sağlık Kurulu Raporu İtiraz

Sağlık raporunu alan kişi, kişinin varisi veya velisi raporu isteyen kurum veya rapor sonucu ortaya çıkan hukuki durumdan etkilenen kişi veya kurumlarca itiraz etme hakkı bulunmaktadır. İtiraz dilekçesi ve sağlık raporu ile itiraza konu olan sağlık kuruluşunun bağlı bulunduğu il sağlık müdürlüğüne başvuru yapar. İl sağlık müdürlüğü ise bu durumda il dışı hakem hastane görevlendirmesi yapabilir. Eğer itiraz eden kişi, askerlik sorumluluğuna tabii ise, müracaatlarını Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin sağlık raporlama itiraz bölümündeki usul ve esaslara yönelik olarak kişinin itiraz süreci yürütülür.

  • Sağlık raporu alacak kişi engelli ise, engelli kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığına bağlı en yakın sağlık kuruluşuna gönderilir.
  • İtiraz edilen sağlık raporu ile rapordaki kararlar aynı ise sağlık raporu kesinleşir.
  • İl sağlık kuruluna sunulan sağlık raporu ile itirazı olan rapor arasında farklılık olması halinde kişi rapor için itirazda bulunulan ilin il sağlık müdürlüğünce Yataklık Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nin 29’uncu maddesi gereğince en yakın hastanelerden birine sevk edilir.
  • Bölge Hakem Hastaneleri tarafından verilen kararlar bu noktada sağlık raporunu kesinleştirmektedir.
  • Bölge Hakem Hastane tarafından belirlenen hastaneler, ikinci raporu düzenleyen hastanelere göre, itiraza konu olan branşın eğitim kliniği düzeyinde olması tercih sebebi olmaktadır.
  • İtiraz edilen sağlık raporunu düzenleyen hastane engelli sağlık raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşları listesinde yer alıyor ise kişi veya kişiler Sağlık Bakanlığına bağlı en yakın hastane birimlerine sevk edilirler.
  • Rapor bölge hakem hastanelerinden birinde düzenlenmiş ise kişi diğer en yakın bölge hakem hastanesi olan bir hastaneye sevk edilir.
  • İtiraz edilen sağlık raporu ve itiraz sebebi aynı yönde olan sağlık raporu kesinleşir.
  • Sağlık raporları arasında eğer çelişki durumu söz konusu ise en yakın başka bir bölge hakem hastanesine sevk edilir.
  • İl Sağlık Müdürlüğü tarafınca raporu tanzim etmesi amacıyla yeni bir kişi gönderilir. Son olarak bölge hakem hastanesi tarafından alınan karar kesindir.
  • Sağlık raporu isteyen kişinin dilekçesi veya rapora olan itiraz dilekçesinde yazım, imla gibi hatalar var ise veya da boş bırakılan doldurulmayan alanlar var ise bu durumda raporu veren kişi veya kurum tarafından tanzim edilen sağlık hizmet sunucusuna rapor iade edilmektedir.
  • İlgili olan sağlık hizmet sunucusu raporun iade edilme nedenlerini değerlendirir ve yapılan bir yanlışlık olması halinde düzeltmeyi yapar. Bu durum raporun itiraz edilmesi durumuna başvuru sayısına dahil edilmez.

Sağlık Kurulu Raporu ile Heyet Raporu Arasındaki Fark

Kurul raporu devlet hastanelerinden alınabildiği gibi özel hastanelerden de alınabilir. Sağlık raporu ile heyet raporu arasında fark yoktur. Çünkü heyet raporunun diğer adı sağlık kurulu raporudur. Bu sebepten dolayı ikisi de aynı şeydir.

  1. Bir hastanede sağlık kurulu birimi var ise rapor verebilir.
  2. Hastanenin aynı zamanda gerekli muayene ve hizmet açısından da tam teşekküllü olması gerekmektedir.
  3. Tam teşekküllü olabilmesi için hastanede iç hastalıkları, genel cerrahi, göz-kulak-burun- boğaz gibi bölümlerin olması, nöroloji ve ruh sağlığı gibi birimlerin mevcutta olması gerekir.
  4. Bu birimlerde de aynı zamanda uzman doktorların çalışıyor olması gerekmektedir.

Sağlık Kurulu Raporu Veren Özel Hastaneler

Kurul raporunu pek çok devlet ve özel hastane vermektedir. Sağlık kurulu raporu ücreti özel hastaneler tarafından istenmektedir. İşte sağlık raporu veren özel ve devlet hastaneleri:

  1. Özel Ankara Cerrahi Tıp Merkezi (Ankara)
  2. Alanya Allaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Antalya)
  3. Kuşadası Devlet Hastanesi (Aydın)
  4. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi (Balıkesir)
  5. Bartın Devlet Hastanesi (Bartın)
  6. Bitlis Devlet Hastanesi (Bitlis)
  7. Biga Devlet Hastanesi (Çanakkale)
  8. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi (Düzce)
  9. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Giresun)
  10. İskenderun Devlet Hastanesi (Hatay)
  11. Özel Çapa Medilife Hastanesi (İstanbul)
  12. Özel Çankaya Tıp Merkezi (İzmir)
  13. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Karabük)
  14. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Kastamonu)
  15. Kırklareli Devlet Hastanesi (Kırklareli)
  16. Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Kocaeli)
  17. Konya Numune Hastanesi (Konya)
  18. Manisa Devlet Hastanesi (Manisa)
  19. Özel Mersin Akademi Hastanesi (Mersin)
  20. Özel Acıbadem Bodrum Hastanesi (Muğla)
  21. Özel Medicalpark Ordu Hastanesi (Ordu)
  22. Özel Rize Tıp Merkezi (Rize)
  23. Özel Medar Hastanesi Sakarya (Sakarya)
  24. Çarşamba Devlet Hastanesi (Samsun)
  25. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi (Sinop)
  26. Özel Optimed Hastanesi (Tekirdağ)
  27. Özel Medicalpark Karadeniz Hastanesi (Trabzon)
  28. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Van)
  29. Özel Atakent Hastanesi (Yalova)
  30. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi (Zonguldak)
Sağlık Kurulu Raporu Geçerlilik Süresi

Sağlık Kurulu Raporu Geçerlilik Süresi

Hastanelerde farklılık gösteren işlem sırası vardır.

  • Hastaneler heyet raporu için bir miktar ödeme isterler.
  • Kişi detaylı bir muayeden geçer.
  • Tüm işlemler detaylı bir şekilde gerçekleştikten sonra kurul raporu çıkmaktadır.
  • Kurul raporu sürekli olup olmadığı ve süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi belirtilir.
  • Bu belirtilen rapor süresi geçerlilik süresi olmaktadır.
  • Ancak tarih belirtilmeyen raporlar iççin heyet raporunun geçerlilik süresi 90 gündür.
  • Sağlık heyeti raporu neredeyse tüm kamu kurum ve kuruluşlarında geçerli olmaktadır.
  • Bu raporu almak için tüm koşulların hepsinin sağlanması gerekmektedir.
  • Sağlık kurulu raporu doğru şekilde kullanılmalıdır.
  • Sağlık Bakanlığınca onaylanmış tam teşekküllü bir sağlık kuruluşundan alınması gereken kurul raporu, randevu ile başvuru yapılarak alınır.
  • İlgili bölüme gidilerek detaylı bir muayene yapılır.
  • Sağlık raporu hem devlet hem de özel sağlık kuruluşlarından alınmaktadır.
  • Hastaneye gitmeden önce rapor alacak kişi bizzat bir matbu dilekçe oluşturur.
  • Dilekçede rapor alacak olan kişinin adı soyadı, iletişim bilgiler, tarih, kimlik numarası ve imza gibi bilgilerin yer alması gerekir.
  • Dilekçede aynı zamanda raporun işlenme sebebi de bulunur.
  • Rapor alacak kişi detaylı muayene sonrası raporunu alabilir.
  • Rapora e- devlet üzerinden de erişim sağlayabilir.

Sağlık kurulu raporu ne zaman sonuçlanır

Tam teşekküllü bir sağlık raporundan söz konusu ise 7 iş günü içinde çıkmaktadır. Ancak heyet raporu ortalama 3 veya 4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Genellikle 7 iş gününü geçmeyen raporunun geçerlilik süresi ise 90 gün olmaktadır. Ama bu da hastanın durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Rapor geçici süreliğine verilmiş ise raporun üzerinde tarih belirtilmiş olmalıdır.

Sağlık Kurulu Raporu Hesaplama

Burada hesaplama olarak kastedilen engellilik oranının hesaplanması durumudur. Sağlık kurulu raporu dilekçesi örneği. 20 Şubat’ta Resmi Gazete de yayınlandığı üzere “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” ile erişkinler için engellilik durumunun değerlendirilmesi, yetkili, sağlık kurumu, usul ve esasların belirlenmesi gibi durumlar yönetmelikte yer almaktadır.

 

 

Özür Oranlar Cetveli

Özür durumunun belirlenmesinde ve değerlendirilmesinde hekimler tarafından standart ve objektif bir yaklaşımla hareket edilmektedir. Özürlük halinin ölçütü olarak fonksiyon kaybı ve günlük yaşam aktivitesine etki etmesine bağlı olarak değerlendirme görmektedir. Bu ayklaşım ile özürlülük durumu belirlenir. Tıbbi tedavi olup olmaması bakılmaksızın özür durumunda bir değişiklik olup olmaması durumuna bakılarak karar verilmektedir. İstisnai durumlar da söz konusu olmaktadır. Özür oranları, organ veya vücut sistemleri temelinde ayrıma gitmiştir. Mevcut tıbbi bozukluğun oranına göre kişinin özür oranları ve günlük yaşam kalitesine özrün getirdiği sınırlama oranı söz konusu olmaktadır. Özür oranları cetvelinde yer alan özürlülük kriterleri şunlara göre belirlenmektedir:

  1. Kulak Burun Boğaz
  • Kalıcı işitme engeli
  • Kalıcı iki taraflı işitme engeli
  • Konuşma ve ses
  • Denge
  • Yüz
  • Hava yolu defektleri
  • Koku ve tat duyusu kaybı
  • Çiğneme ve yutma
  1. Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal Bozukluklar
  • Zeka işlev bozuklukları
  • Şizofreni ( Paranoid, hebefrenik, katatonik, ayrışmamış, basit tip şizofreni ile post- şizofrenik depresyon ve kalıntılı şizofreni içermektedir.)
  • Şizoaffektif bozukluk ( manik, depresif ve karışık tip)
  • Sanrısal bozukluklar ( paranoya, paranoid psikoz, parafreni tanılarını kapsar.)
  • Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
  • Yaygın gelişimsel bozukluklar

 

 

  1. Geçici Fonksiyon Kaybına Neden Olan Ruhsal Hastalıklar
  • Beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar
  • Beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları
  • Duygudurum bozuklukları
  • Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar
  • Psikoaktif madde kullanımına bağlı olarak gelişen ruhsal ve davranışsal bozukluklar
  • Kişilik bozuklukları
  • Cinsel kimlik bozuklukları, cinsel seçim bozuklukları
  • Özel öğrenme bozuklukları
  • Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozuklukları
  • Sebase, ekrin ve apokrin gland hastalıkları
  • Kıl follikülü ile ilgili hastalıklar
  • Ekzematöz dermatitler
  • Çeşitli inflamatuvar deri hastalıkları
  • Psikiyatrik etyolojili deri hastalıkları
  • Deri tümörleri
  • Fotosentetivite ve güneş ışınları ile tetiklenen hastalıklar
  • Eritroderma
  • Pigment bozuklukları
  1. Kalp Hastalıkları
  2. Görme ile İlgili Hastalıklar

Bunlar dışında da çalışma ve günlük yaşamı etkileyen birçok daha hastalıktan dolayı  rapora ihtiyaç duyulmaktadır. Raporu için bu nedenlerden ve daha başka sebeplerle sağlık kuruluşlarına çok sayıda başvuru yapan kişiler vardır. Raporu alabilmek için sağlık heyetine ciddi ve gerçek bir neden sunulmalıdır. Sağlık kurulunca incelenen sağlık sorunu raporun çıkması için gerekli ise kurul tarafından bu rapor verilmektedir. Detaylı bir muayene sonrası bu durum belli olmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası