karnabahar kokmaması için ne yapmalı / Karnabahar ile ne yapabilirim? - Fırsatlarıfunduszeue.info

Karnabahar Kokmaması Için Ne Yapmalı

karnabahar kokmaması için ne yapmalı

Kokusuz Karnabahar Pişirmek İ&#;in 5 İlgin&#; P&#;f Noktası

Küçükken pek sevmediğimiz yemekler arasında yer alan karnabahar, hem sağlıklı, hem de düşük kalorili bir besindir. Kış aylarından yaz aylarına kadar tezgahlarda yerini alan bu besin, faydalarıyla sık sık tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. Çorba, salata ve ana yemeklerde kullanılan karnabaharı yumuşatmak için, ilk olarak haşlamak gerekir. Ancak haşlama esnasında tüm eve yayılan kokusu, koku hassasiyeti olan kişileri rahatsız edebilir. Tam da bu yüzden, kokusuz karnabahar haşlama tekniklerini sizlerle paylaşacağız.

  1. Çiçeklerine ayırmak

Öncelikle karnabaharı bütün olacak kullanmayacaksanız, mutlaka çiçeklerine ayırmanız gerekir. Ortadan ikiye böldükten sonra, daha kolay bir şekilde çiçeklerine ayırabilirsiniz. Eğer bütün halde kullanacaksanız, sert yapraklı yeşil kısımları çıkarmanız yeterlidir. Daha sonra karnabaharları yıkayın ve limon dilimlerinin olduğu bir suda bekletin.

karnabahar

  1. Sirke ve limon

Eğer karnabaharları limonlu suda bekletmediyseniz, haşlarken suyun içerisine 1 yemek kaşığı sirke ve limon dilimleri ekleyin. Bunları ekledikten sonra suya karnabaharları ilave ederseniz kokusu önemli ölçüde azalacaktır.

karnabahar

  1. Süt

Karnabaharı limonlu suda beklettiyseniz, haşlama suyuna az miktarda süt koyabilirsiniz. Böylece karnabaharlar beyaz kalacak ve kokusuz bir şekilde pişirilebilecektir. 

karnabahar

  1. Defne yaprağı

Kaynar suya maydanoz veya defne yaprağı eklemek de karnabaharın kokusunu azaltacak yöntemler arasındadır. 

karnabahar

  1. Şoklama

Karnabaharların lezzetini korumak için, haşlama işleminden sonra soğuk suyun içerisine alıp dakika bekleterek şoklama yapabilirsiniz. Özellikle kızartma ve fırınlama yöntemlerinde şoklama işleminin çok işe yaradığını söyleyebiliriz.

Karnabahar graten, kıymalı karnabahar ve karnabahar yemeği tariflerine göz atmayı unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Mücver hazırlamanın püf noktaları
  2. Makarna haşlamanın püf noktaları
  3. Pişi yapmanın püf noktaları nelerdir?
  4. İyi çorba yapmanın püf noktaları
  5. Zeytinyağlı yaprak sarma yapmanın püf noktaları

Mutfakta bilinmesi gereken püf noktaları

Birçok kişinin evin içinde en fazla zaman geçirdiği yer mutfaktır. Mutfakta zaman kazanmak ister misiniz? Mutfakta geçirdiğiniz zamanı yarıya indirmeye var mısınız? Mutfakta hızlı ve pratik olmanızı sağlayacak bazı püf noktaları…

Karnabahar haşlarken kokmaması için ne yapılması gerekir?                                                               

Karnabaharın hem beyazlığını korumak hem de kötü kokusundan kurtulmak için haşlama suyuna bir tutam tuz ve biraz da sirke ekleyin. Birkaç kaşık sirke çok şeyi değiştirebilir. 

Yumurta pişirirken çatlaması nasıl önlenir?

Yumurtanın çatlamasını önlemek için, buzdolabından çıkardığınız yumurtanın bir süre oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. 

Şekerlenen bal nasıl düzelir?

Baldaki en önemli değişiklik glikozun kristalleşmesi, balın akışkanlığını kaybederek şekerlenmesidir. Balın şekerlenmesi onun doğal olduğunu gösteren önemli bir delildir. Balın eski haline gelmesi için, balı yaklaşık 3 saat kavanozu ile 50 derece sıcak suda bekletmek yeterli olacaktır. 

Taze nanenin kokusu nasıl arttırılır?

Taze naneyi doğrayarak kullanacağınız zaman üzerine bir parça şeker serpin. Kokusunun nasıl arttığına şaşıracaksınız.

Nar taneleri nasıl kolayca ayıklanır?

Narı enlemesine ortadan kesin ve taneli tarafı avucunuzun iç tarafına gelecek şekilde tutun. Elinizin altına geniş bir kase yerleştirip tahta kaşıkla narın kabuğuna hafifçe vurun. Tanelerin kolayca döküldüğünü göreceksiniz.

Peynir nasıl rendelenir?

Peyniri kesmeden önce bıçağı soğuk su ile yıkarsanız peyniri daha rahat dilimleyebilirsiniz. Rendelerken dağılmasını önlemek için 15 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra rendeleyin. Üzeri kuruyan peyniri yumuşatmak için, kullanmadan önce bir süre sütün içinde bekletin.

Kuru fasulye nasıl yumuşatılır?

Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat ilave edin. Fasulyelerin yumuşadığını göreceksiniz.

Sarımsak kokusu nasıl çıkartılır?

Sarımsak yedikten sonra birkaç maydanoz yaprağı çiğnemek kokuyu alıyor. Eldeki sarımsak kokusunu gidermek için ise ellerinizi limon suyu ile ovalamanız yeterli.

Turp alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Turplar çok beklediği zaman gövdesinde filizlenme oluşuyor. Turpların özellikle kök kısımlarının kararmamış olmasına dikkat etmek gerekli. Çünkü kök kısmı kararmış ise turplar önceden bıçakla kesilmiş demektir.

Mısır haşlarken lezzetini arttırmak için ne yapılması gerekir?

Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Kabuklarını da yıkayıp ilave edebilirsiniz.

Portakalın suyu en çok nasıl çıkar?

Portakalları sıkmadan önce yarım saat kadar soğuk suda bekletirseniz suyunu tamamen çıkarabilirsiniz. 


püf noktalarımutfakyemek

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası