küpeli çiçeği ne zaman açar / Küpe Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Küpeli Çiçeği Ne Zaman Açar

küpeli çiçeği ne zaman açar

Küpe Çiçeği: Anlamı, Özellikleri Ve Faydaları Nelerdir? Bakımı Nasıl Yapılır?

Küpe çiçeği genel olarak balkonlarda dekor amaçlı kullanılabilen bir çiçektir. Bunun dışında bu türün 15 metre boyuna kadar ulaştıkları belirtilmektedir. Türkiye'nin hava şartları bu çiçeğe uygun olmadığı için, ülke çapında doğal olarak yetişmemekte. Bu çiçeğe yaz mevsiminde bakılacak ise, mümkün olabildiği kadar havalı ve rüzgarın estiği bir yere koymak gerekir. Bununla beraber yapraklarına ara ara su fısfısı uygulanması gerekmektedir.

Küpe Çiçeğinin Anlamı

Küpe çiçeğinin anlamı daha çok sevimlilik ve cana yakın olma şeklinde tabir edilir. Görünümü itibariyle de bu anlamları taşımaktadır.

Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Küpe çiçeğinin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Bu özelliklerin içerisinde yer alan en önemli özellik ise nazik ve hassas dallara sahip olmasıdır. Uzun seneler boyu yetiştirilebilecek bir çiçek olan küpe çiçeği, dış mekanların dekorasyonu konusunda kullanılabilecek uygun bir çiçektir. Çiçekler, bitkinin dallarından aşağı doğru sarkarak açar. Mor, beyaz, kırmızı ve pembe renklerine sahip olan çiçekleri bulunan küpe çiçeğinin iki rengi bulunur. Dış görünümü sayesinde herkesin kalbini çalan bu çiçeğin, her sene çiçek açması adına sürekli bakım yapılması önemlidir. Çiçeğin tüketilmesi sakıncalı olabilir. Bu yüzden bilinen bir faydası bulunmamaktadır.

Bakımı Nasıl Yapılır?

Küpe çiçeğinin bakımı, her sene çiçek açması için doğru bir şekilde yapılmalıdır. Bakımına dair ayrıntılar aşağıdaki gibi olacaktır;

- Kış mevsiminde çiçeklerin yaşı büyüdükçe, soğuğa dayanması da aynı oranda artar. Genç çiçekler adına minimum 10 derecelik bir kış sıcaklığı gereklidir. Kış mevsiminde çiçekleri, evin içerisinde yetiştirmek, çiçeğin bakımı konusunda yarar sağlayacaktır. Bunun yanı sıra çiçeği, 5 derecenin altında bırakmamak oldukça önemlidir.

- Küpe çiçeğinin saksısı değiştirilecekse bu, yaz mevsimi gelmeden önce Mart- Nisan aylarında yapılmalıdır. Çiçeğin formu sarkan bir forma sahip olduğundan, buna göre saksı tercihi yapılmalıdır. Asılan türden alınan saksılara çiçeğin konulmasıyla hiç sıkıntı yaşanmayacağını belirtmek mümkündür.

- Saksıların delikli olması, oldukça önemlidir. Çünkü bu çiçek suyu çok fazla sevmeyen bir çiçektir. Drenajlı saksılar sayesinde bunun önüne geçmek mümkün.

- Küpe çiçeği yarı gölgeyi sever. Bununla beraber doğrudan güneş alırsa çiçeklerini dökecektir. Isınan toprağından kaynaklı olabilecek bu durumun yaşanmaması için çiçeği dolaylı ışık alan bir yere koymak önemlidir.

- Küpe çiçeği, toprağı gevşek olan ortamlarda daha iyi yetişir. Geçirgen ve iyi drenaj sağlanan topraklara oldukça iyi bir şekilde uyum sağlar. Çiçeğin toprağının çok sıcak olmaması gerekir. Aksi halde bu durum, çiçeğin köklerine zarar verecek ve çiçeklerini dökmesine neden olacaktır. Bu çiçeğin her sene çiçek açması isteniyor ise, toprağını taze tutmak çok önemli bir husustur. Bu şekilde bakımı yapılan küpe çiçeği, oldukça güzel bir şekilde çiçeklenecek ve çok güzel bir görünüme kavuşacaktır.

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar yapılıyor. İlkbahar aylarının başında dikilen küpe çiçeği (küpeli), sonbahara kadar çiçek verir.

Küpeli çiçeği olarak da bilinen küpe çiçeğinin bilimsel adı Fuchsia‘dır. Küpe çiçeği, adından da anlaşılacağı gibi, küpe şeklinde aşağı doğru sarkan çiçeklere sahiptir.

Kışın, soğuk havalarda evin içerisine almanız gereken küpe çiçeği, bu mevsimde çok su istemez. Ayda 2 kere sulanması yeterlidir.

Fuşya (Küpe çiçeği, Fuchsia) fideden yetiştirmek çok daha kolay ve zahmetsizdir.

KÜPE ÇİÇEĞİ ANLAMI

Yunan mitolojisindeki aşk tanrıçası Afrodit’in babası Zeus, kızının küpesini çiçeğe dönüştürmüştür. O günden beri küpe çiçeği aşkı anlatır.

KÜPE ÇİÇEĞİ NE ZAMAN AÇAR?

İlkbahar başlarında don zamanı geçtiğinde dikilmesi gereken küpe çiçeği, iyi bakıldığında sonbahara kadar çiçek açar. Nisan Eylül ayları arası çiçeklenme dönemidir.

Küpe çiçeğinin çiçek açmasını desteklemek için kuru mayalı bitki besini tarifimizi deneyebilirsiniz: Mucize etki! Kuru maya ile bitki besini yapımı ve kuru mayanın bitkilere faydaları (Yöntemi öğrenmek için tıklayın.)

Küpe çiçeği bakımı, budaması, anlamı, püf noktaları

KÜPE ÇİÇEĞİ GÜNEŞ İHTİYACI

Küpe çiçeğinin toprağı çok ısınmamalıdır. Bu yüzden gölge ortamda ya da yarı gölgede yetiştirilmesi doğrudur. Sıcaklığın 15-25 derece arasında olduğu ortamlar uygundur.

TOPRAĞI NASIL OLMALI?

Küpe çiçeğini bahçenizin yanı sıra balkonlarda saksıda yetiştirebilirsiniz. Nisan, mayıs aylarından itibaren bahçeyle tanışmak için hazırdır küpe.

Geçirgen ve gevşek toprak sever. Toprağın suyu ne çok fazla ne çok az tutması gerekir. Kompost ve saksı toprağı karışımı yeterli olacaktır.

Filizleri toprağa don tehlikesinin olmadığı aylarda yerleştirmeye dikkat edin. Yaz dönemi boyunca dikebilirsiniz. Bol su ister. Bu nedenle toprağını sürekli nemli tutmanız gerekir. Yaz aylarında yapraklarına su püskürtülmesinden hoşlanır.

KÜPE ÇİÇEĞİ ÇEŞİTLERİ

Çiçekleri kırmızı, mor, beyaz ve pembe renklerindedir. Küpe çiçeği 2 renkli olacak şekilde bir görüntüye sahiptir.

Onagraceae ailesindendir. Küpe gibi sarkık formlu küçük çiçekleri ve renkleriyle yaza renk saçar. Kırmızıdan mora, beyazdan pembeye kadar birçok rengi vardır. Yüze yakın türü bulunur. Bol bol çiçek açarak bahçenizi bahar ve yaz ayları boyunca renksiz bırakmaz.

Küpe çiçeği funda

KÜPE ÇİÇEĞİ BUDAMA

Küpe çiçeğinin dalların ucundaki çiçekler sağlıklı görünümünü kaybettiği anda dalın ucundan 4-5 cm kadar kesilmesi gerekir. Bu şekilde yeni çiçekler açması hızlanır.

Kışın ise toprak yüzeyinden yukarıya doğru 15cm bırakın ve dalların geri kalan kısımlarını kesin.

KÜPE ÇİÇEĞİ ÇOĞALTMA

Çelikle ya da tohumla üretebilirsiniz. Bir başka seçenek olarak da fidanlıklardan hazır fide alabilirsiniz. Fidenin yapraklarına dikkat edin. Üzerinde leke ya da delik varsa bitki hastalıklı olabilir. Tercihinizi sağlıklı ve üzerinde tomurcuk olanlardan yana kullanın.

Sağlıklı gelişim göstermesini istiyorsanız aydınlık bir alan seçmeye özen gösterin. En güzel gelişimi diğer toprak türlerine göre vitamin açısından daha zengin olan funda toprağında gösterir.

KÜPE ÇİÇEĞİ SİNEK SORUNU ÇÖZÜMÜ

Küpe çiçeğini yetiştirenlerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri sinek sarması. Bahçe terapisti, okuyucularımızdan birinin konu ile ilgili sorusunu şu şekilde yanıtlamıştı:

Merhaba,
Bahçemde saksı içinde yer alan küpe çiçeğimi son zamanlarda beyaz sinekler sardı. İlaçlama yaptım fakat sonuç alamadım. Diğer çiçeklere de bu hastalığın geçmesinden endişe duyuyorum. Çiçeğimi nasıl kurtarabilirim?” Semiha Balkan/İstanbul

Bahçe Terapisti:

Merhaba,
Beyaz sinekler için etkin maddesi bifentrin ya da fenpropathrin olan ilaçları kullanabilirsiniz. Ya da çok bilinen bir uygulama olan az miktarda arap sabununu suya karıştın ve fısfıs ile beyaz sineklerin olduğu bölgeye sıkın. Kısa sürede çiçeğiniz sağlığına kavuşacak.”

Küpe çiçeği bakımı kısaca

KÜPE ÇİÇEĞİ BAKIMI İLE İLGİLİ KISA BİLGİ

  • Adını küpeye benzeyen çiçeklerinden almıştır.
  • Onagraceae ailesindendir.
  • Küpe gibi sarkık formlu küçük çiçekleri ve renkleriyle yaza renk saçar. Haziran-eylül ayları arasında çiçeklidir.
  • Kırmızıdan mora, beyazdan pembeye kadar birçok rengi vardır.
  • Yüze yakın türü vardır.
  • Bol bol çiçek açarak bahçenizi, saksılarınızı şenlendirir.
  • Nisan, mayıs aylarından itibaren onu davet edebilirsiniz.
  • Filizleri toprağa don tehlikesinin olmadığı aylarda yerleştirmeye dikkat edin. Yaz dönemi boyunca dikebilirsiniz.
  • Bol su ister. Bu nedenle toprağını sürekli nemli tutmanız gerekir. Yaz aylarında yapraklarına su püskürtülmesinden hoşlanır.
  • Çelikle ya da tohumla üretebilirsiniz. Bir başka seçenek olarak da fidanlıklardan hazır fide alabilirsiniz. Fidenin yapraklarına dikkat edin. Üzerinde leke ya da delik varsa bitki hastalıklı olabilir. Tercihinizi sağlıklı ve üzerinde tomurcuk olanlardan yana kullanın.
  • Küpe çiçeği bakımı için püf nokta: Sağlıklı gelişim göstermesini istiyorsanız aydınlık bir alan seçmeye özen gösterin. En güzel gelişimi diğer toprak türlerine göre vitamin açısından daha zengin olan funda toprağında gösterir.
Küpe çiçeği bakımı

KÜPE ÇİÇEĞİ SİNEKLENME SORUNU ÇÖZÜMÜ

Soru: Balkonumdaki küpe çiçeğini beyaz sinekler sardı. Birkaç kez ilaçlama yaptım ancak sonuç vermedi. Ayrıca renkleri de eskisi kadar canlı değil. Çiçeğimi nasıl kurtarabilirim?

Cevap: Beyaz sinekler için etkin maddesi bifentrin ya da fenpropathrin olan ilaçları kullanabilirsiniz.

Cam Güzeli çiçeği anlamı, bakımı ve çoğaltılması

Cam Güzeli çiçeği anlamı, bakımı ve çoğaltılması

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası