nesin matematik köyü gönüllü / IQ Plus Butik Eğitim İzmir

Nesin Matematik Köyü Gönüllü

nesin matematik köyü gönüllü

Sonraki Haber >

TYT-8 8-A Nesin Vakfına ait olan Matematik Köyü 'de halkın bağışlarıyla ve gençlerin gönüllü emeğiyle imece usulüyle kur

Soru:

TYT-8 8-A Nesin Vakfına ait olan Matematik Köyü 'de halkın bağışlarıyla ve gençlerin gönüllü emeğiyle imece usulüyle kurulmuştur. Kår beklentisi gütmeyen Matematik Köyü'nün amacı gençlere matematiği öğretmektir. Müfredata, üniversite giriş sınavlar

TYT-8 8-A Nesin Vakfına ait olan Matematik Köyü 'de halkın bağışlarıyla ve gençlerin gönüllü emeğiyle imece usulüyle kurulmuştur. Kår beklentisi gütmeyen Matematik Köyü'nün amacı gençlere matematiği öğretmektir. Müfredata, üniversite giriş sınavlarına ya da herhangi bir eğitim ya da sınav sistemine bağlı olmayan Köy'de, sadece profesyonel matematikçilerin anladığı anlamda matematiği gençlere öğretmek ve böylece gençleri matematiksel araştırmaya heveslendirmek hedeflenmiştir. Nesin Matematik Köyü, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün 1 kilometre uzağındaki Kayser Dağı'nın yamaçlarında, 37,5 dönüm arazi içindedir. Programlar okulların tatil olduğu dönemde gerçekleşir. En uzun ve en yoğun dönem üç aydan fazla süren ve günde ila arasında lise ve üniversite öğrencisinin katıldığı yaz dönemidir. Yaz ayları dışında Matematik Köyü'nde iki tür etkinlik yapılır. Bunlar, Köy'ün düzenlediği ve çağrı yaptığı programlar ile başkaları tarafından düzenlenmiş, Köy'ün ev sahipliği ve çoğu zaman Ali Nesin'in ders verdiği günübirlik ya da 1 haftaya kadar uzayabilen programlardır. Bu parçada "Matematik Köyü" ile ilgili aşağıdakilerin hangisine değinilmemiştir? A) Hangi amaçla hizmet verdiğine B) Farklı bilimler üzerine etkinlikler yapıldığına C) Ne zaman ve hast kurulduğuna D) Nerede yapıldığına E) Programlardan kimlerin yararlanacağına A t

Levent Yerleşkemizden fen lisesi 9 ve sınıf öğrencilerimiz, 12  &#; 17 Kasım tarihleri arasında Nesin Matematik Köyü’ndeydi. Burada Prof. Dr. Ali Nesin, Doç. Dr. Özlem Beyarslan ve Dr. Özer Öztürk&#;den matematik dersleri aldılar.

Matematik Bölümümüzün düzenlediği bu etkinliğin amacı; öğrencilerimizi lise hayatlarının başında Matematik Köyü ile tanıştırarak, akademik düzeyde çalışmalar yürüten matematikçilerle aynı ortamda bulunmalarını sağlamak ve bilime olan yaklaşımlarını zenginleştirmekti. Ayrıca öğrencilerimiz okul dışında farklı bir ortamda ders deneyimi yaşayarak, çevreyle iç içe bir ortamda bulunma fırsatını da yakaladılar.

Öğrencilerimizin deneyimlediği dersler Matematik Köyü’nde gönüllü olarak dersler veren Prof. Dr. Ali Nesin, Doç. Dr. Özlem Beyarslan ve Dr. Özer Öztürk tarafından yapıldı. Derslerin içeriği Matematiğin derinliğini öğrencilere fark ettirerek, öğrencilerin problem çözme üzerine düşünecekleri biçimde oluşturuldu.

Tümevarım ispatlarının dinamiklerinden oyun teorisine uzanan geniş bir persfektifte, öğrencilerimiz matematiksel düşünme ve problemlere çözüm üretme yaklaşımları ile ilgili süreçleri keyifle yaşadılar. Ayrıca öğretmenlerimizin rehberliğinde “algoritma nedir ve ‘bir robota diş fırçalatma’ algoritmasını nasıl yazarız” etkinliği de yaptılar.

Tüm fotoğrafları buradan görebilirsiniz.

Hande Çorumlu

ÇEK Özel 3 Mart Ortaokulu 7.sınıf öğrencileri ile Haziran tarihlerinde Şirince ''Nesin Matematik Köyü'' gezimizi gerçekleştirdik.

Nesin Matematik Köyü, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün 1 kilometre uzağındaki Kayser Dağı'nın yamaçlarındadır.

Nesin Vakfı'na ait olan Matematik Köyü tamamen halkın bağışları ve gençlerin gönüllü emeğiyle imece usulü kurulmuştur ve 'den beri hizmet vermektedir.

Kuruluşunda sadece üniversite öğrencilerini hedefleyen Matematik Köyü, yoğun talebe dayanamayarak kuruluşundan bir yıl sonra kapılarını lise ve ilköğretim öğrencilerine açmıştır.

Gerçek anlamda bir köy Nesin Matematik Köyü. Bilgisayar yok, televizyon yok; doğanın içinde, şehirden kopuk ama kendinizle ve doğayla baş başasınız.

Amacı matematiği öğrencilere tanıtmaktır. Matematik Köyü kar amacı gütmeyen ve amacı matematiği öğretmek olan bir kuruluştur. Bu yönü ile de ilgimizi çekti ve gezi düzenleme kararı aldık.

Amaçlarından bir tanesi de öğrencileri araştırmaya teşvik etmek, öğrencilerin yıl boyunca çoğu zaman kaybolan matematik heyecanlarını tekrar alevlendirmektir.

Genelde müfredatlara sığmayan temel, ilginç ve önemli konuları sunarak veya müfredatta olan bazı konuların ayrıntılarına inerek öğrencilerin eksiklerini tamamlamak da amaçları arasındadır.

Matematik Köyü matematik öğretimi dışında Türkiye'de ve hatta belki de yeryüzünde eşi benzeri olmayan bir yer.

Lise ve üstü öğrenciler, bireysel başvuru yaparak katılabiliyorlar programlara. Burada anahtar kelime "bireysel". Yani veliler çocukları adına başvuru yapamıyor ve öğrencinin gönüllü olması gerekiyor.

Bizim çocuklarımızın dersleri Ali NESİN tarafından gerçekleştirildi.

Ziyaretimizin en öğretici tarafı Ali NESİN gibi bir akademisyenle, bir aydınla, bir insanla tanışmak ve onun birikimlerinden faydalanmak oldu.

İki günlük gezimizin ilk günü Şirince'de bir köy konağında kahvaltı ile başlayıp iki saat matematik dersinden sonra Şirince köyü gezisi ile son buldu. Ertesi gün yine iki saat dersi gerçekleştirip yola çıktık. Günün devamında Efes Antik Kenti gezisi ve Meryem Ana Kilisesini gezerek etkinliğimizi sonlandırdık.

Bu geziden hem biz öğretmenler hem de öğrencilerimiz çok keyif aldık ve çok fazla şey öğrendik. Katılan tüm öğrencilerimize gösterdikleri örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz ve bu deneyimi tekrar yaşamayı diliyoruz.


Fotoğraflar

< Önceki Haber

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır