çocuğum antibiyotik içmiyor / ekşi duyuru - çocuğa (3 yaş) şurup içiremiyoruz vol.2

Çocuğum Antibiyotik Içmiyor

çocuğum antibiyotik içmiyor

Hap nasıl yutulur? Hap i&#;menin en kolay yolları

En sık kullanılan ilaç türlerinden birisi de haplardır. Haplar, genellikle kişilerin yutarken en çok zorlandığı ilaçlar arasında yer alır. Haplar, evde kolay tedavi sağlayabildiği için birçok tedavi ve destek için hap formunda ilaçlar tercih edilir ancak herkes hapları kolayca yutamayabilir. İnsanlar, hapların boğazlarına takılmadan kolay bir şekilde yutabilmesinin çeşitli yollarını araştırıyor.

Birçok farklı boy ve çeşitte üretilebilen hapları kolay şekilde yutmak için bazı detaylara dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Hap yutmak için yeteri kadar su almak gerekir. Bu nedenle de hap ağza alınır alınmaz hemen suyla birlikte yutulması gerekir.

HAP NASIL YUTULUR?

Ellerinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun aksi takdirde ilacın acı tadını alabilirsiniz.

Haplar, her zaman su ile tüketilebilen gereken ilaçlardır. Aksi takdirde boğazınızda takılma hissi yaşayabilirsiniz. Doktorlar hapları tüketirken bol miktarda su içilmesini önerir.

Hapın ağız içinde çok bekletilmemesi gerekir. Bu hapın koruyucu tabakasının bozulmasına neden olur.

Aksi doktorunuz tarafından belirtilmediği sürece hapları kırarak tüketmeyin. Hapları ısırmayın ve ezmeyin.

Açıkta kalan hapların yapısı bozulacağı için bu hapları tüketmeyin.

Hap nasıl yutulmalıdır?

Hapınızı içmek için yanınıza oda sıcaklığında bir bardak su alın. Hapların susuz tüketilmesi, hapların yutulamamasına ya da boğaza kaçmasına neden olur.
Temiz ve kuru ellerinizle bir tane hapı kutusundan çıkarın ve dilinizin üzerine yerleştirin.
Üzerine büyük bir yudum su alın ve sakince yutun. Hemen ardından bardaktaki suyu normal bir şekilde içmeye devam edin.
Bu işlem esnasında çenenizi hafif yukarda tutmak hapı yutmanızı kolaylaştıracaktır.

HAP İÇMENİN KOLAY YOLLARI 
Hapların sahip olduğu özellikler nedeni ile her zaman kuru tip ilaçlardır. Ağza alınması ile, direkt olarak da yapışabilir. Yapışmanın meydana gelmesi ile kişilerin hapı yutmasına engel olur. Bu nedenle dilinizin üzerine yerleştirdiğiniz hapların, hızlı bir şekilde su ile yutması gerekir. Yeterli miktarda da su içilmesi, hapların daha çok daha kolay bir şekilde boğazdan inmesine yardımcı olur.

Yapılan bir istatistiğe göre, ABD’de ilaç kullanan her üç kişiden birisi, hap yutarken ya kusma ya da mide bulantısı veya boğulma riski gibi durumlar geçiriyor. Bazı insanlar da hapları ağızlarına attıktan hemen sonra uzun bir süre yutamıyor.
Hap şeklinde olan ilaçlar ya da vitamin kapsülleri, pek çok insan için baş belası haline geliyor. Bunun için herkes kendine uygun bir yöntemi sıklıkla kullanmayı tercih ediyor. 

Ağzınızı suyla doldurun, bir hap ekleyin ve yutun . 
Dilinizin arkasına bir hap koymayı, su içmeyi, çenenizi göğsünüze doğru eğerek yutmayı deneyin.
Hapı dilinizin ucuna koymayı deneyebilir, su içebilir ve yutmak için başınızı geriye doğru eğebilirsiniz
Bu yöntemler işinize yaramıyorsa hap içmeyi kolaylaştıran "su şişesi" yöntemini deneyebilirsiniz. 

Araştırmalar sonucu ortaya koymuş bu yöntem sonrasında birçok kişi çok daha kolay hap içebilmeye başladığını belirtiyor. İşte su şişesi ile kolay hap içme yöntemi 

HAP İÇMEYİ KOLAYLAŞTIRAN YÖNTEM 
Kolay hap yutmak için su şişesi yöntemi: Bunun için sonrası bardaktan su içmek yerine pet şişeden su içilir. Şu adımları takip etmelisiniz. 

Önce bir pet şişe suyu alabilir ya da plastik bir şişeye su doldurabilirsiniz.
Hapı ağzınıza aldıktan sonra su şişesini dudaklarınızla kavrayarak ağzınızı sıkıca kapatmanız gerekir.
Şişeden suyu içerken, bebeklerin meme emmesi şeklinde emerek içmeye çalışmalısınız. Bunun anlamı, ağzını olabildiğince kapalı tutmaya ve kenarlardan hava gelmemesini sağlamaya çalışmanızdır.
Araştırmacılar ise, bu yöntemle hap yutmakta da zorlandığı görülen kişiye gözleri kapalı olarak büyük haplar yutturmayı başarmıştır.

Bu deneye katılan kişilerin %60’ında, hap yutma konusunda olumlu bir değişim gözlemlendi.

Bebeğinize ve küçük çocuğunuza ilaç verme

Bebeğin ilacı almasını sağlamanın sırrı mı? Ona ihtiyacı olduğuna inanmasını sağlayın. Miniğiniz sizin şüphenizi sezer ve en iyisini yaptığınıza samimi biçimde inanmadığınız takdirde, ne yaparsanız yapın size direnecektir. Kendinize güvenin ve yavrunuzun güvenini ve itimadını kazanmak için kararlı olun.

Çocuğunuzun ilacını almasını sağlamak için ipuçları

  • Çocuğunuz veya bebeğinizin herhangi bir ilacı alırken en az 45 derecelik açıda olmasını, çocuğunuz büyük ise ayakta durmasını veya oturmasını sağlayın.

  • Bebeğe veya yürümeye başlayan çocuğa, ağzın kenarı boyunca, yaklaşık yarı yol aşağıda olacak şekilde sıvı ilaç verin. Eğer doğrudan çocuğunuzun ağız tabanının ortasına giderse öğürmesine neden olabilir. Tabletleri dilin arkasına yerleştirin, aksi halde tableti tükürerek atabilir.

  • Mümkün olan durumlarda ilacın kötü tadını gizleyin. Elma püresi, yoğurt, puding ve reçel en sevilen yiyeceklerdendir. En dirençli bebeklerde yumuşak şekerleme parçaları, dondurma veya çikolata şurubunu deneyebilirsiniz. Eğer meyve suyu gibi sıvılarla karıştırıyorsanız sadece az miktarda kullanın – ilacın önemli bir bölümü fincan, bardak ya da şişenin kenarlarında kalacaktır.

  • Ölçme kaşığı kullanın. Bu sıradan sofra takımlarına göre daha doğru sonuç verecektir. Üzerinde dozaj işaretleri olan plastik ilaç kaşığı kullanmak daha da iyidir.

  • İlaç “şeker değildir ”, o nedenle yürümeye başlayan çocuklar veya daha büyük çocuklarla konuşurken ona şeker demeyin. Bu muhtemel bir karışıklığına yarabilir. Olduğu gibi söyleyin.

  • Ergenlik çağına gelmemiş çocuğu ilacını alırken daima gözetim altında tutun.

  • İlaç almayı reddeden bir çocukta ceza işe yaramayacaktır. Çoğu ilacın tadı kötüdür ve hepimiz genellikle doğada bulunduğunda zehirli olan acı tatlardan kaçınmaya programlanmışızdır. Israr edin ve yılmadan devam edin. Görev tamamlandığında, işteki başarıdan ötürü KOCAMAN bir kucaklama ve kutlamayı da unutmayın — her ikiniz için de!

Yaşa özel bilgiler

İşte çocuğunuzun yaşına dayalı bazı özel stratejiler ve teknikler.

Bebekler

  • İlaç verirken bebeğinizi elleri aşağıda, başı desteklenmiş olarak, 45 derecelik açı ile tutun.

  • Plastik bir şırınga, ilaç damlalığı ya da biberonun meme ucunu kullanarak, ilacı dilinin arkasına, kenarına yakın olacak şekilde damlatın. Damlalığı yanaklarının iç kısmına damlatmamaya dikkat edin çünkü bebeğiniz bunun tümünü ilk fırsatta kesinlikle tükürerek atacaktır. Ayrıca ilacı bebeğinizin boğazından aşağı fışkırtmaktan da kaçının, aksi halde boğulabilir.

  • Ona acı tadı giderecek bir bardak süt veya meyve suyu verin.

Yürümeye başlayan ve okul öncesi çocuklar

  • Bazı sıvı ilaçların tadını birçok biçimde azaltabilirsiniz.

  • İlacı soğutun veya çocuğunuzun ilacı almadan önce bir lolipop veya küçük buz parçaları emmesini sağlayın. Ardından tadın gitmesi için en sevdiği soğuk içeceği verin. Düşük sıcaklıklar tat alma cisimciklerini uyuşturur.

  • İlacı çikolatalı puding veya meyveli içecek tozu gibi güçlü aromaya sahip bir gıda ile karıştırın. Çocuğunuzun karıştırılmış gıdanın tümünü aldığından emin olun. İlacı elma suyu gibi güçlü tadı olan bir sıvıda da çözündürebilirsiniz. Önemli olan çocuğunuzun ilacın tümünü içmesidir.

  • Son çare olarak, çocuğunuzu tutup ona ilacı verebilirsiniz. Eğer yanınızda bir yetişkin var ise çocuğa sımsıkı sarılmasını, kollarını aşağıda, başını da 45 derece açı ile tutmasını isteyebilirsiniz. Bu çocuğun kendisini güçsüz hissetmesine neden olur ancak sonrasında ilacı aldığı için onu kutlayın. Bir dahaki sefere ilacı kendisini alma ya da başkası tarafından tutularak alma arasında seçim yapabileceğini söyleyin.

   Cevabın tamamını burada okuyun: funduszeue.info

Antibiyotik ile hangi meyve yenmez?

Antibiyotik Alırken Bu Gıdalardan Kaçının

Araştırmalar antibiyotikler dahil bazı ilaçları alırken greyfurt ve greyfurt suyu tüketmenin zararlı olabileceğini göstermiştir. Antibiyotik kullanırken greyfurt tüketmek, vücudun ilacı düzgün bir şekilde parçalamasını engelleyebilir. İlacın etkisini azaltabilir.

Kaynak kaldırma talebi   

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası