parmakta nasır neden oluşur / Nasır Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? | Güven Hastanesi

Parmakta Nasır Neden Oluşur

parmakta nasır neden oluşur

Nasır Nedir?

Halk arasında bir hastalık olarak bilinse de esasen nasır, vücudun o an meydana gelen tehlikeye verdiği bir tepkidir. Cildin, içinde bulunduğu iki sert doku arasında kalınlaşması ile deri parçalanmak yerine tabakasını genişleterek tepki verir. Bunun sonucunda, cildin deforme olmasını engellemek için nasır meydana gelir.

Kelime anlamı olarak da hiperkeratoz “ayak derisindeki kalınlaşma” şeklinde ifade edilebilen nasır, genellikle ayak derisinde belirli bir bölgede meydana gelir. Erken teşhis ile tedavi edilememesi durumunda ilerlemeyi ve genişlemeyi sürdürerek ayakta ağrıya ve acıya neden olur. Hatta kemik dokuya kadar ulaşması söz konusu olur ve ileri durumda tedavideki başarı şansı azalabilir.

Nasırların en önemli özelliği keskin bir sinir hattına sahip olmaları ve sert bir nüve şeklinde oluşmalarıdır. Bunun yanı sıra her nasır türü aynı değildir. Genellikle çevresinde belirgin bir şekilde iltihaplı bir tabaka oluşur ve şekil olarak küçük ve yuvarlaktır fakat bazı durumlarda biçimsel değişiklikler gösterebilir. Genel olarak ayak tabanlarında, topukların altında, el ve avuç kısmında görülür. Cildin ağırlık taşımayan bölümlerinde meydana gelir.

Özellikle ağrılı nasırlarda tıbbi müdahale gerekir. Bunun yanı sıra ayakkabı, çorap, terlik gibi ayağı çevreleyen aksesuarların kullanımı, nasırların oluşmasında ve gelişmesinde etkilidir. Nasır tedavisine başlanmadan önce derideki kalınlaşmanın tetkik edilmesiyle nasır türü anlaşılır ve ardından tedavi süreci başlar.

Nasır Tedavisi

Nasır tedavisi, deride oluşan bozulmaya göre değişebilir ancak nasır türü ne olursa olsun öncelikle yapılan işlem, kalınlaşan ve ağrıya neden olan derinin kaldırılmasıyla başlar. Ayak derisinin belirli bölgelerinde baskı ve sürtünmenin olması, nasır gelişimini hızlandırır. Bunun yanı sıra hatalı ayakkabı kullanımı, doğuştan gelen kemik yapı bozukluklar ve düztabanlık gibi bazı ortopedik sorunlar nasır oluşumunu tetikler.

Dış deri bölümünde oluşan sertleşme, gördüğü baskı nedeniyle dışa doğru değil içe doğru hareket eder. Bunun sonucunda deri kalınlaşması olur ve nasır iç bölüme hızla ilerler. Genellikle ayak parmaklarının üst kısımları, araları, ayak tabanı ve topuk kısmında nasırlar görülür.

Nasır tedavisi için alternatif yöntemler bulunur ancak genellikle ilaç ve krem ile tedavi yöntemi uygulanır. Tedavi sonrasında ayak bakımına ekstra özen göstermek gerektirir. Bunun yanında ilaç veya tıbbi müdahale ile tedavi olmak istemeyen ve bazı diyabet ve kanser hastaları için ilaçsız nasır tedavisi de mümkündür.

Tıbbi Müdahale ile Nasır Tedavisi

Nasır, ilerleme durumuna göre farklı yöntemlerle tetkik edilir ve ardından tedavi süreci başlar. Sert, yumuşak, dikensi, tırnak altı şeklinde farklı nasır adlandırmaları vardır. Öncelikle nasırın türünün belirlenmesi gerekir. Nasırın türünün erkenden belirlenmesi önemlidir.

Tıbbi müdahale ile nasır tedavisinde yaygın yöntem nasır ameliyatıdır. Bunun nedeni halk arasında nasırın bitkisel yöntemlerle giderilmeye çalışması ve bu nedenle istenilen sonucun alınamamasıdır. Çünkü nasırın bitkisel bir çözüm yöntemi yoktur ve bu yöntemler bilimsel değildir. Bu süreç içerisinde hastanın nasır kalınlığı ilerler ve çözüm olarak nasır ameliyat ile alınır. Nasır ameliyatı ile deri kökü tamamen temizlenir. Ameliyat yöntemi bilinen en hızlı ve etkili yöntemdir. Cildiye uzmanı hekimler tarafından, lokal anestezi eşliğinde cerrahi işlem yapılarak derin köke inmiş olan nasırlar deriden alınır. Bu yöntem genellikle ilerlemiş nasırlar için tercih edilir.

İlaç ile Nasır Tedavisi

Nasır tedavisinde kullanılan yaygın yöntemlerin başında ilaç tedavisi gelir. Genellikle çok derine inmemiş nasırların tedavisinde tercih edilir. Bu tedavinin tanısı ve süreci de yine uzman hekimler tarafından uygulanır. Nasır sorunu yaşayan kişilerin mutlaka cildiye uzmanının yazdığı ilaçları kullanması gerekir. Aksi takdirde deride meydana gelen alerji ve cilt problemleri çok daha ciddi sorunlara neden olabilir.

Nasır tedavisinde kullanılan ilaçlar genellikle krem formundadır. Özel olarak deri kalınlaşmasını gidermek için üretilen nasır kremleri, öncelikle nasır üzerindeki sert katmanı yumuşatmaya çalışır. Kremlerle birlikte nasır sökücü yara bantları da kullanılır. Böylece ağrılı ve acı veren nasır derisinin yumuşatılması ve hafifletilmesi sağlanır.

Nasır Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ayak bölgesinde görülen nasırlar hiçbir zaman sert, delici ve kesici cisimlerle aşındırılmamalıdır. Özellikle şeker ve kanser hastaları, mutlaka uzman bir hekime danışarak önerilen tedavi yöntemlerini tercih etmelidir. Nasırdan korunmak için ayak bakımına ve sağlığına dikkat edilmeli; ayakkabı, çorap ve terlik gibi gereçlerin seçimine özen gösterilmelidir.

Eldeki Nasır Nasıl Ge&#;er: 5 Doğal Y&#;ntem

Nasır, sürtünme ve baskının yoğun olduğu bölgelerde meydana gelir. Deri, kendini korumak amacıyla kalınlaşır ve sertleşir. Hafif tümsekler içeren deri tabakalar meydana gelir. Bu tabakalara nasır adı verilir. Nasırın sert, yumuşak ve tohum olmak üzere 3 farklı türü vardır. Sert nasırlar, ağrı ve acıya sebep olabilir. Nasır, en çok topuk ve ayak bölgesinde görülse de, bazı durumlarda el ve avuç içinde de görülebilir.

Ellerde görülen nasırın başlıca nedeni, sık sık kullanılan el aletleridir. Kazma, kürek, sopa gibi el aletlerini sürekli kullanmak, ellerde sürtünme ve baskı yaparak nasıra neden olur. Bu kişiler, nasır oluşumunu önlemek için eldiven kullanmalıdır. 

Eldeki Nasır Nasıl Geçer?

Öncelikle nasır, cildin kurumasına bağlı olarak da gelişebilir. Bu yüzden sürekli temasa maruz kalan bölgeler, düzenli olarak nemlendirilmelidir. Bunun dışında A ve E vitamini, nasır oluşumunu engelleyebilir. Beslenmenizde, bu vitaminleri içeren sebzelere yer verebilirsiniz. El, ayak, diz gibi sürtünmeye uzun süre maruz kalan kişiler, bu bölgelerde koruyucu ekipman kullanmalıdır. Eldeki nasır için uygulayabileceğiniz yöntemler;

  1. Badem Yağı

badem yağı

İçinde E vitamini bulunan badem yağını, nasırlarınıza sürün ve yünlü bir eldiven giyin. Ertesi gün bölgeyi ılık suyla yıkayabilirsiniz.

  1. Nemlendirici

nemlendirici

Nasırlarınızı yumuşatmak için, düzenli olarak nemlendirici krem kullanmaya özen gösterin.

  1. Soğan ve Sarımsak

sarımsak

Soğan ve sarımsak, antibakteriyel etkilidir. Yatmadan önce soğan veya sarımsağı ikiye bölün. Daha sonra nasırlarınıza sürün ve eldiven giyin.

  1. Ponza Taşı

ponza taşı

Ellerinizi ılık suda bekletin. Daha sonra nasırlı bölgelere badem yağı ile masaj yapın ve yumuşatın. Ardından nasırları ponza taşıyla bastırmadan ovalayarak küçültebilirsiniz. Ancak bu yöntem ağrısız nasırlara uygulanmalıdır.

  1. Limon

limon

Sertleşen dokuyu yumuşatan ve ağrıları azaltan adet aspirini, ezerek toz haline getirin. Üzerine yarım tatlı kaşığı limon suyu ekleyin ve macun kıvamına getirin. Nasırlı bölgeyi, bu macun ile ovun ve üzerini ılık bir havlu ile kapatın. dakika beklettikten sonra ponza taşı ile ölü deriyi törpüleyin. 

Yukarıdaki yöntemler, kesin bir tedavi değildir. Alternatif olarak uygulanabilir. En doğru tedavi için, doktordan yardım alabilirsiniz.

Önemli Not: Nasırlarınızı asla kesici ve delici aletlerle kazımaya çalışmayın. Diyabet hastası olanlar, nasırı iltihaplı ve ağrılı olanlar, bu yöntemleri denemeden önce mutlaka doktora başvurmalıdır.

Şunlara da göz atın;

  1. Nasır neden olur?
  2. Nasıra ne iyi gelir?
  3. Araba tutması nasıl geçer?
  4. Ayak kaşıntısına ne iyi gelir?
  5. Ayak şişliğine ne iyi gelir?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası