ağrıyan diş etine ne iyi gelir / Diş Eti Ağrısı Nasıl Geçer?

Ağrıyan Diş Etine Ne Iyi Gelir

ağrıyan diş etine ne iyi gelir

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş eti ağrısına ne iyi gelir? Soruları hemen herkesin diş ağrısı çekince sorduğu bir sorudur. O yüzden biz de bu yazımızda diş ağrısına iyi gelen yöntemleri ve diş ağrılarının sebeplerini detaylı bir şekilde ele alacağız. Çünkü; diş ağrılarının altında mutlaka bazı diş veya diş eti problemleri yatmaktadır. Diş ağrılarının kalıcı çözümü için de asıl problemin bulunup tedavi edilmesi gerekir.

Peki, diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısına geçici çözüm için bazı ağrı kesici ilaçlar iyi gelebildiği gibi bu ağrıların hafifletilmesine iyi gelebilecek doğal yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemlere geçmeden önce diş ağrısına sebep olabilen nedenlere bakalım.

Diş Ağrısı Neden Olur? Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrılarının birçok farklı sebebi bulunabilir. Çünkü diş, hem kemiksi yapısı hem de gün içerisinde çok farklı etmenlere maruz kalması sonucu bazı sorunlar oluşmasına açık bir bölgedir. Bunlar, metabolizmaya bağlı nedenler olabileceği gibi dışarıdan bir etken de olabilir. Fakat diş ağrılarının sebepleri genel itibariyle şu başlıklar altında toplanabilir:

  • Ağız veya çene travması: Bunlar kunt (ağır) kuvvet travmalarından sonra yüzün belli bölgelerinde oluşabilir. Sert bir besinin kontrolsüz ısırılması bir örnektir. Zeytin çekirdeğinin sert bir şekilde ısırılması, çatal, beyaz leblebi gibi örnekler artırılabilir.
  • Sinüs enfeksiyonu: Sinüs enfeksiyonları da diş ağrısına neden olabilir. Özellikle azı dişi bölgesinde hissedilen ağrılarla karıştırılır.
  • Çürük diş: Herhangi bir nedenle diş kökü ya da minesi merkezli diş çürümeleri de diş ağrısı yapabilir.
  • Diş dolgusunun düşmesi: Dolgulu dişte dolgu herhangi bir nedenle düşer ya da zarar görürse sinirler savunmasız hâle geleceğinden dişte ağrı oluşabilir.
  • Apseli veya enfekte diş: Diş apseleri, diş ve diş eti enfeksiyonları da dişte ağrıya neden olabilir.
  • Dişlerde biriken yemek artıkları: Ağızda kalan organik ya da inorganik yemek artıkları da bakteri oluşumunu hızlandırdığından ağrı nedenleri arasındadır.
  • 20’lik diş çıkarma: Eğer 20’lik dişleriniz çıkabilmek için sağlıklı bir pozisyonda yer almıyorsa diş eti içine ya da komşu dişe bası uygulayarak ağrıya neden olabilir.
  • Temporomandibular eklem hastalıkları: Kısaca TME olarak ifade edilen çene eklemi ile ilgili hastalıklar da diş ağrısına neden olabilmektedir.

Diş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Diş ağrıları başlamadan önce bazen dişte bazı belirtilen görülür. Dişlerin veya diş etlerinin hassaslaştığını veya dişlerde bir problem olduğunu gösteren bu belirtiler genel olarak şöyle sıralanabilir:

  • Bir şeyler yenilirken veya içilirken dişte oluşan ağrı veya sızı
  • Sıcak, soğuk veya tatlı yiyecek ve içeceklere karşı oluşan hassasiyet
  • Diş etlerinde çekilme
  • Diş etlerinde oluşan şişlik veya hassasiyet
  • Bir anda oluşan ağız kokusu
  • Baş ağrısı veya ateş

Bu belirtiler diş ağrısına sebep olabileceği gibi diş ağrısı da vücuttaki başka problemlerden kaynaklanıyor da olabilir. Bu yüzden diş ağrısı veya belirtisinde uzman bir hekime görünmenizi tavsiye ederiz.

Diş Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Diş ağrıları farklı sebeplerle ortaya çıkabilen ve bazen çok şiddetli olabilen ağrılardır. Böyle durumlarda mutlaka bir diş hekimine görünmelidir. Fakat diş hekimine gidene kadar evde uygulanabilecek bazı yöntemler de diş ağrısını bir miktar hafifletebilmektedir.

Diş ağrısına, özellikle diş eti problemlerinden kaynaklanan ağrılara tuzlu su iyi gelebilmektedir. Tuzlu suyla gargara yapmak, dişlerin bir miktar rahatlamasına ve ağrının hafiflemesine yardımcı olabilir. Bir bardak ılık suya birkaç çay kaşığı tuz ekleyin. Karışımı ağzınızın etrafında gezdirin ve sonra suyu tükürün.

Vanilyanın içeriğinde bulunan ekstrat diş ağrısının dinmesine yardımcı olabilmektedir. Vanilya özü ekstratı dişe ve diş etine günde birkaç kez pamuk yardımıyla uygularsanız diş ağrınızın hafiflemesine yardımcı olabilmektedir.

Kullanılmış bir nane çayı poşetini buzluğa koyup soğutun. Poşet ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalıdır. Yeterince soğuduğuna emin olduktan sonra çay poşetini ağrıyan dişinize yerleştirin ve bir süre orada tutun.

Sarımsak binlerce yıldır tıbbi özellikleri açısından oldukça meşhurdur. Bir diş sarımsağı ezin ve bir miktar tuz ekleyin. Ezilmiş sarımsağı ağrıyan dişinize sürün. Alternatif olarak bir diş sarımsağı hafifçe çiğnemeniz de mümkündür.

Karanfil tarih boyunca diş ağrılarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Çünkü karanfil, yapısı itibarıyla ağrıları etkili bir şekilde uyuşturur ve azaltır. Ayrıca doğal bir antiseptiktir. Diş ağrınız için karanfil çiğneyebilir, yağını pamuğa döküp ağrılı dişe uygulayabilir ya da bir bardak suya birkaç damla karanfil yağı ekleyerek gargara yapabilirsiniz.

Guava yaprakları, yaraları iyileştirmeye yardımcı olabilecek antienflamatuar özelliklere sahiptir. Taze guava yapraklarını çiğneyebilir ya da kaynatarak suyuyla ılık gargara yapabilirsiniz.

Buğday çimi de sayısız iyileştirici özelliğe sahiptir. Ağzınızdaki iltihabı hafifletebilir ve enfeksiyonları önleyebilir. Yüksek klorofil içeriği ile bakterilere karşı etkilidir. Ağrınız varsa buğday çimi suyu ile gargara yapabilirsiniz.

Kekik çok güçlü bir antibakteriyel ve antioksidandır. Tıpkı karanfilde olduğu kekik yağını pamuğa döküp ağrılı dişe uygulayabilir ya da bir bardak suya birkaç damla kekik yağı ekleyerek gargara yapabilirsiniz.

İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş eti iltihabı dişeti ve dişlerin arasındaki sınırda meydana gelen tabakanın diş etini tahriş etmesi sonucu oluşan diş problemidir. Tıp dilinde gingivitis olarak tabir edilen bu hastalığın pek çok sebebi olabilmektedir.

Diş etlerinin çekilmesi veya renginde kırmızımsı bir görünümün oluşması ya da diş eti kanamaları ve ağız kokusu gibi şikayetler ortaya çıktığında müdahale edilmesi gerekir. Aksi takdirde daha ileri seviye rahatsızlıklara sebebiyet vermektedir. Tedavi için geç kalındığında diş eti çekilmesine evrilmekte ve dişi destekleyen dokuların eksilmesi sonucu dişin kaybedilmesi durumu ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden diş eti iltihabı durumunda en kısa sürede bir diş hekimine görünmelidir.

Tuzlu su ile gargara diş etlerinden kaynaklı iltihabı azaltmak, geçirmek için en yaygın kullanılan tekniklerden biridir. Tuzlu su doğal bir dezenfektandır ve dişlerdeki yemek artıklarının temizlenmesine yardımcı olur.

Eğer diş ağrınız varsa yarım çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık suyu karıştırın. Tuzun iyice çözündüğünden emin olduktan sonra karışımla ağzınızı bir süre çalkalayın. Yutmadan tükürün. Bu işlemi günde 2 kez kadar yapmanız yeterli olacaktır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudu zararlı bakterilerden korumak gibi işlevlerinin yanı sıra, diş eti iltihabı tedavisi için de kullanılan bir bitkidir. Gargara sıvısının içine 10 damla ekinezya tentürü damlatarak ağzınızı çalkalayabilirsiniz.

Her evde rahatlıkla bulunabilen nane hem diş eti hastalıklarına hem de diş çürümelerine karşı da kullanılabilir. Taze naneyi çiğneyerek ağız temizliğinizde gözle görülür farklar elde edebilirsiniz.

ml. Suyu kaynattıktan sonra 3 çay kaşığı papatya atın ve demlenmeye bırakın. Demini aldıktan sonra isterseniz için, isterseniz ağzınızı çalkalayın. Bu işlemleri yemekten sonra yapmaya özen gösterin.

Özellikle herhangi bir travma nedeniyle dişiniz ağrıyorsa ağrıyı hafifletmek için bölgeye dışarıdan soğuk kompres uygulanabilir. Bir miktar buzu havlu ya da bir beze koyup ağrılı bölgeye 20 dakika boyunca tutun.

Dolgulu Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Dolgu işlemi, bir kısmı hasarlı dişlerin geri kazanılması için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Fakat bazı durumlarda dişe uygulanan dolgu boşalabilmekte veya tamamen düşebilmektedir. Dolgu yapılan dişteki sinirler her ne kadar alınmış olsa da bu durum şiddetli diş ağrısına sebep olabilir. Böyle durumlarda oluşan diş ağrısının hafifletilmesi için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir;

  • Karanfil çiğnemek
  • Hassasiyet fazla ise hassasiyet giderici bir macun ile fırçalamak
  • Tuzlu su ile gargara
  • Hidrojen peroksit ile gargara
  • Soğuk kompres

Diş Eti Ağrısı Nasıl Tedavi Ediyoruz?

Diş ağrısı ile gelen hastalarımızın dişlerinde oluşan ağrıyı tespit etmek tedavimizin ilk aşamasını oluşturur. Bunun için diş röntgeni çekebilir veya gerekli görülürse başka testler de yaparak dişin şu anki durumunu ve ağrının sebebini buluyoruz.

Bundan sonraki süreç ve uygulanacak tedaviler tamamen diş ağrısına sebep olan probleme göre belirliyoruz. Diş ağrısı birçok farklı nedenden dolayı oluşabildiği için tedavinin içeriği de o nedenin tedavi edilmesi şeklinde yapılır. Örneğin; diş ağrısının sebebi diş çürüğü ise tedavi öncelikle diş çürüğünün giderilmesi hususuna dayanır. Dişteki çürük tedavi edildikten sonra hastanın başka bir tedavi ihtiyacı varsa ona geçilir.

Diş Ağrıları Nasıl Önlenir?

Diş ağrılarının temel sebebi farklı nedenlerden dolayı dişlerde veya diş etlerinde meydana gelen aşınma, yıpranma veya travmalardır. Diş hastalıklarının tamamen önüne geçilemese de alınacak bazı önlemlerle olası diş ve diş eti hastalıklarının önüne geçilebilir. Bunun yanında düzenli aralıklarla diş hekimine görünmek de olabilecek diş problemlerine erken teşhis konulup önlem alınmasına imkân verir.

Diş hastalıkları veya diş ağrılarının önlenebilmesi için şunlar yapılabilir;

  • Florürlü diş macunu ile dişlerin günde iki kez fırçalanması
  • Diş fırçalarının en fazla 3 veya 4 ayda bir değiştirilmesi
  • Diş ipi kullanılması
  • Sigara, nargile gibi zararlı maddelerin kullanılmaması
  • Çok sıcak veya çok soğuk yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesi
  • Sert ve kabuklu yiyeceklerin tüketilmemesi

Diş Ağrısı Tedavi Ücretleri

Diş ağrısı tedavileri sabit sınırları ve çerçeveleri olan tedaviler değildir. Tüm diş tedavileri hastanın ihtiyacı olan ve diş ağrısını giderecek olan tedavi olabilir. Bu yüzden öncelikle diş ağrısının sebepleri detaylı olarak incelenmeli ve bu amaca yönelik bir tedavi planı oluşturulmalıdır.

Diş ağrısı tedavisinin ücretleri tedaviler belirlendikten sonra ancak netleştirilebilir fakat diş ve diş eti tedavilerinin ortalama ücretleri hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki fiyat tablosunu inceleyebilirsiniz.

Diş Ağrısı Tedavileri Fiyat Tablosu

TEDAVİ KDV
Dahil %8
TEDAVİ KDV
Dahil %8
Dişhekimi Muayenesi Kanal Tedavisi – Tek Kanal (Dolgu Hariç)
Teşhis ve Tedavi Planlaması Hassasiyet Tedavisi (Tek Diş)
Diş Röntgen Filmi (Periapikal) 80 ₺Diş Çekimi
Panaromik Film Gömülü Diş Operasyonu
Tomografi (Bölgesel) Apse Drenajı ve Tedavisi (Extraoral)
Amalgam Dolgu (Bir Yüzlü) Kanama Müdahalesi (Dikişli)
Kompozit Dolgu (Bir Yüzlü) Kanal Dolgusu Sökümü (Her Kanal İçin)
Dolgu (Restorasyon) Tamiri İnley Dolgu * (Bir Yüzlü)

Evdeki Yöntemlerle Di&#; Eti &#;i&#;mesi Nas&#;l Geçer?

Di&#; eti &#;i&#;mesi, gündelik hayat&#; zorla&#;t&#;ran rahats&#;zl&#;klardan biri olarak kar&#;&#;m&#;za ç&#;kar. Çe&#;itli sebeplerden dolay&#; olu&#;abilir ancak en yayg&#;n sebepleri yetersiz a&#;&#;z bak&#;m&#; ve di&#; eti iltihaplanmas&#;d&#;r. A&#;r&#;, hassasiyet ve a&#;&#;z kokusuna sebep olur.

Di&#; Eti &#;i&#;mesine Ne &#;yi Gelir?

  • Karanfil Ya&#;&#;
  • So&#;an
  • Sar&#;msak
  • Buz Masaj&#;
  • Oksijenli Su
  • Vanilya Özü
  • Elma
  • Limon
  • Yaban Mersini Suyu
  • Tuz, Karbonat veya Sirkeli Suyla Gargara
  • Nar Suyu

Peki di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir, neden olur ve nas&#;l tedavi edilir? Hepsi ve daha fazlas&#; bu yaz&#;m&#;zda.

Bilgiler tavsiye niteli&#;indedir; sa&#;l&#;kl&#; ve en do&#;ru sonuçlar için doktorunuza dan&#;&#;&#;n&#;z.

Di&#; Eti &#;i&#;mesine Ne &#;yi Gelir? 11 Do&#;al Tedavi

Di&#; eti &#;i&#;li&#;i ve a&#;r&#;s&#; evde uygulanabilen basit yöntemlerle çözülebilir. Bu konuda özellikle so&#;an, sar&#;msak, karanfil ya&#;&#; gibi antienflamatuar ve antiseptik etkisiyle bilinen besinler yard&#;ma ko&#;maktad&#;r. Ancak a&#;&#;z bak&#;m&#; ve hijyeninin ilk kural&#;n&#;n düzenli olarak di&#; f&#;rçalamak oldu&#;u unutulmamal&#;d&#;r.

Di&#; eti &#;i&#;mesi nas&#;l geçer, evde neler yap&#;labilir? Evinizin konforunda di&#; eti &#;i&#;li&#;ine kar&#;&#; uygulayabilece&#;iniz 11 yöntemle kar&#;&#;n&#;zday&#;z. Tüm çaban&#;za ra&#;men di&#; eti &#;i&#;li&#;ini ve a&#;r&#;s&#;n&#; geçiremiyorsan&#;z, bu duruma ba&#;ka sorunlar da e&#;lik ediyorsa mutlaka bir di&#; hekimine ba&#;vurman&#;z&#; öneririz.

1) Karanfil Ya&#;&#;

  • Karanfil ya&#;&#;n&#;n içeri&#;inde analjezik ve antienflamatuar bile&#;enler bulunur.
  • Di&#; eti damak &#;i&#;mesine ne iyi gelir diyorsan&#;z, özellikle di&#; etinde hafif bir iltihaptan da &#;üpheleniyorsan&#;z karanfil ya&#;&#;n&#; deneyebilirsiniz.
  • Bu özelli&#;i ile karanfil ya&#;&#; di&#; etinde meydana gelen iltihaplanmay&#; iyile&#;tirir ve bölgedeki a&#;r&#;y&#; azalt&#;r.
  • Karanfil ya&#;&#;ndaki antibakteriyel maddeler a&#;&#;z bölgesindeki mikroplar&#; öldürerek ço&#;almalar&#;na izin vermez.
  • Karanfil ya&#;&#;n&#;n bir di&#;er faydal&#; özelli&#;i ise a&#;&#;z kokusunu önlemesidir.
  • Bir parça pamu&#;a birkaç damla karanfil ya&#;&#; damlat&#;p &#;i&#;li&#;in oldu&#;u di&#; etini 2 dakika kadar ovmak iltihab&#;n yok olmas&#;n&#; sa&#;lar. Bu yöntemi di&#; etindeki &#;i&#;lik geçene kadar günde 2 kez uygulayabilirsiniz.
  • Pamukla di&#; etini ovma i&#;leminde zorlan&#;rsan&#;z, &#;l&#;k suya 5 damla karanfil ya&#;&#; damlat&#;p günde 2 kez gargara yapabilirsiniz. Bu yöntem de di&#; eti &#;i&#;li&#;inde kullan&#;lan do&#;al ve etkili bir yöntemdir.
  • Hamilelikte di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir diye ara&#;t&#;r&#;yorsan&#;z da karanfil ya&#;&#;n&#; ya da karanfil çay&#;n&#; da deneyebilirsiniz.

Karanfil Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Ne &#;&#;e Yarar?

Di&#; eti &#;i&#;mesine iyi gelen do&#;al yöntemler

2) So&#;an

  • Do&#;al antibiyotik olarak bilinen so&#;an&#;n içerisinde antiseptik, antienflamatuar ve sülfürik bile&#;enler mevcut.
  • Bu bile&#;enler a&#;&#;z içindeki mikroplar&#; öldürür, di&#; etindeki a&#;r&#; ve s&#;z&#;y&#; giderir.
  • So&#;an&#;n bu mucizevi etkilerinden faydalanabilmek için tek yapman&#;z gereken çi&#; so&#;an&#; ince bir &#;ekilde do&#;rad&#;ktan sonra çi&#;nemek.
  • E&#;er kokusu ve ac&#; tad&#; nedeniyle so&#;an&#; çi&#;nemek istemiyorsan&#;z so&#;an suyunu bir parça pamuk yard&#;m&#;yla di&#; etlerinize uygulayabilirsiniz.

Kuru So&#;an&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

kuru so&#;an

3) Sar&#;msak

  • So&#;andan bahsettikten sonra sar&#;msa&#;&#; es geçmek olmaz!
  • Sar&#;msak da t&#;pk&#; so&#;an gibi do&#;al bir antibiyotiktir.
  • A&#;&#;z içindeki iltihab&#; yok ederek di&#; etinde meydana gelen &#;i&#;li&#;i ve a&#;r&#;y&#; ortadan kald&#;r&#;r.
  • Di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir evde di&#; eti iltihab&#;yla olu&#;an &#;i&#;meyi çözecek do&#;al bir ilaç ar&#;yorum diyorsan&#;z her derde deva sar&#;msa&#;a ba&#;vurabilirsiniz.

Sar&#;msa&#;&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Sar&#;msak Yutman&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

sar&#;msak

4) Buz Masaj&#;

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine evde çözüm aray&#;&#;&#; içinde olanlara do&#;al ve pratik öneriler sunmaya devam ediyoruz.
  • Di&#; eti &#;i&#;mesi a&#;r&#;s&#;na ne iyi gelir sorusunun cevaplar&#;ndan biri birçok a&#;r&#; için etkili olan so&#;uk uygulamad&#;r.
  • Buz di&#; etlerine uyguland&#;&#;&#;nda sinir uçlar&#;n&#; uyu&#;turarak a&#;r&#; hissini azalt&#;r.
  • Ayr&#;ca kan dola&#;&#;m&#;n&#; h&#;zland&#;rarak di&#; etinin daha h&#;zl&#; iyile&#;mesine yard&#;mc&#; olur.
  • Di&#; etinizde &#;i&#;lik varsa, birkaç buz küpünü ince bir beze sararak di&#; etlerinize uygulayabilirsiniz.
  • Bebeklerde di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir diyorsan&#;z da so&#;uk uygulamay&#; deneyebilirsiniz. Bebeklerde genelde di&#; ç&#;karmada olabilen &#;i&#;kinlik için en do&#;al yöntemlerden biri so&#;uk etkili masajd&#;r.
Buz küpü

5) Oksijenli Su

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine iyi gelen &#;eyler aras&#;nda ecza dolab&#;m&#;z&#;n vazgeçilmezi oksijenli su da vard&#;r.
  • Di&#; eti &#;i&#;li&#;i ve a&#;r&#;s&#;ndan muzdaripseniz oksijenli su ile gargara yaparak hem semptomlar&#; hafifletebilir hem de iyile&#;me sürecini h&#;zland&#;rabilirsiniz.
  • Oksijenli su içeri&#;indeki maddeler sayesinde a&#;&#;z içindeki enfeksiyonla mücadele eder ve di&#; eti çekilmesine kar&#;&#; etkilidir.
  • Yar&#;m bardak klorsuz suyun içine 2 yemek ka&#;&#;&#;&#; oksijenli su ilave ederek bir gargara haz&#;rlay&#;n. Di&#;lerinizi f&#;rçalad&#;ktan sonra bu su ile gargara yap&#;n.
  • Bu yöntemi düzenli olarak uygulad&#;&#;&#;n&#;zda di&#; etinizdeki problemler k&#;sa sürede tamamen ortadan kalkacakt&#;r.
oksijenli su

6) Vanilya Özü

  • Antienflamatuar etkisiyle vanilya özü di&#; ve di&#; eti rahats&#;zl&#;klar&#;nda tavsiye edilen do&#;al bir reçetedir.
  • A&#;&#;z içindeki bakteri ve mikroplar&#;n ço&#;almas&#;n&#; engeller. Ayr&#;ca a&#;&#;zdaki kötü kokuyu yok eder.
  • Vanilya özüne bat&#;rd&#;&#;&#;n&#;z kulak çubu&#;unu &#;i&#;mi&#; di&#; etine uygulayarak di&#; etinizin daha k&#;sa sürede iyile&#;mesini sa&#;layabilirsiniz.

Vanilya Nedir? Özütü ve Çubu&#;u Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

vanilya özütü

7) Elma

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine do&#;al çözüm önerilerimizden biri de elma.
  • Uzmanlar taraf&#;ndan i&#; ve di&#; eti sa&#;l&#;&#;&#; için s&#;kl&#;kla önerilen elma, &#;s&#;r&#;ld&#;&#;&#; andan itibaren bakterileri ve besin kal&#;nt&#;lar&#;n&#; a&#;&#;zdan uzakla&#;t&#;r&#;r.
  • Bu sayede di&#; eti problemlerini k&#;sa sürede iyile&#;tirir. Ayr&#;ca kötü a&#;&#;z kokusuna kar&#;&#; etkilidir.

Elman&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Kimse Evinden Eksik Etmeyecek

elma

8) Limon

  • Önerilerimize antienflamatuar bir ba&#;ka meyve ile devam ediyoruz.
  • Di&#; eti &#;i&#;mesine evde çözüm ar&#;yorsan&#;z ferahlat&#;c&#; etkisiyle limondan yararlanabilirsiniz.
  • Hem a&#;&#;z kokusu hem de di&#; etlerinde olu&#;an enfeksiyon ile mücadele eden limon suyu di&#; etlerini k&#;sa sürede tedavi eder.
  • Limonun bu etkili özelli&#;inden faydalanmak için tek yapman&#;z gereken; &#;l&#;k suya biraz limon damlatarak bu suyla günde 3 kere gargara yapmak.

Limonlu Suyun Faydalar&#; Nelerdir?

Limon

9) Yaban Mersini Suyu

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir bitkisel ve lezzetli bir öneri ar&#;yorum diyenler için yaban mersini suyu mis gibi bir seçenektir!
  • Antioksidan bak&#;m&#;ndan zengin bir meyve olan yaban mersini antienflamatuar bile&#;enler içerir.
  • Bu bile&#;enler a&#;&#;z içinde bakteri ve mantarlar&#;n ço&#;almas&#;n&#; engeller.
  • Di&#; eti problemi ya&#;&#;yorsan&#;z günde iki kere yaban mersini suyu içebilirsiniz.

Yaban Mersini Nedir? Faydalar&#; Nelerdir? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

yaban mersini

10) Tuz, Karbonat veya Sirkeli Suyla Gargara

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine çözüm olarak kaynak iltihaplanma ve hijyen problemi ise derinden temizlik sa&#;layan tuz, karbonat ve sirke kar&#;&#;&#;m&#;n&#; deneyebilirsiniz.
  • Tuzlu, karbonatl&#; veya sirkeli suyla gargara yapmak, a&#;&#;z içindeki bakterileri yok eder ve di&#; a&#;r&#;s&#;n&#; azalt&#;r.
  • Di&#;lerinizi f&#;rçalad&#;ktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatl&#; veya sirkeli suyla gargara yaparak di&#; eti problemlerinizi k&#;sa sürede çözüme kavu&#;turabilirsiniz.

Elma Sirkesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

elma sirkesi

11) Nar Suyu

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir &#;brahim Saraço&#;lu bununla ilgili de mutlaka do&#;al bir öneri sunmu&#;tur diye dü&#;ünüyorsan&#;z bu maddeyi incelemelisiniz.
  • Di&#; eti &#;i&#;mesi &#;brahim Saraço&#;lu taraf&#;ndan önerilen kürü ile de tedavi edilebilir. Saraço&#;lu’nun di&#; eti &#;i&#;li&#;ine kar&#;&#; önerdi&#;i bitkisel çözüm nar suyudur.
  • Nar suyu di&#; eti iltihaplar&#;n&#; yok ederek di&#;teki &#;i&#;li&#;i ve a&#;r&#;y&#; azalt&#;r.
  • &#;brahim Saraço&#;lu’nun &#;ifal&#; kürünü uygulamak için tek yapman&#;z gereken nar suyu ile gargara yapmak.
  • Bu yöntemi di&#; eti &#;i&#;li&#;i tamamen yok olana kadar her gün uygulayabilirsiniz.

Nar Suyu Faydalar&#; Nelerdir? Nas&#;l S&#;k&#;l&#;r? Zarar&#; Var M&#;?

nar suyu

Di&#; Eti Neden &#;i&#;er?

  • Di&#; eti &#;i&#;mesinin en önemli nedeni yetersiz a&#;&#;z bak&#;m&#; ve hijyenidir. Di&#;ler düzenli olarak f&#;rçalanmad&#;&#;&#;nda di&#; yüzeyinde besin kal&#;nt&#;lar&#; ve bakterilerin sebep oldu&#;u plaklar meydana gelir.
  • Bu plaklar di&#;lerin ula&#;&#;lamayan bölümlerinde birikir, sertle&#;ir ve di&#; ta&#;&#;na (tartar) sebep olur.
  • Plak ve di&#; ta&#;lar&#;nda zamanla bakteriler olu&#;abilir. Bu durum di&#; eti iltihab&#;na yol açar. &#;ltihaplanan di&#; etinde &#;i&#;lik olu&#;ur.
  • Di&#; eti &#;i&#;li&#;inin bir ba&#;ka sebebi yetersiz ve dengesiz beslenmedir. Özellikle B ve C vitaminlerinin eksikli&#;i durumuna di&#; ve di&#; eti rahats&#;zl&#;klar&#; ya&#;anabilir.
  • Bakteri, mantar ve virüslerin neden oldu&#;u enfeksiyonlar di&#; etinin iltihaplanmas&#;na ve dolay&#;s&#;yla &#;i&#;mesine yol açabilir.
  • Hamilelik dönemi di&#; ve di&#; eti rahats&#;zl&#;klar&#;n&#;n s&#;kl&#;kla görüldü&#;ü bir süreçtir. Hormonal de&#;i&#;imler ve artan kan ak&#;&#;&#; hacmi bu durumun ba&#; sorumlular&#;d&#;r. Bu dönemde di&#; etleri çok hassast&#;r ve kolayl&#;kla tahri&#; olabilir. Genellikle do&#;um sonras&#;nda bu tür &#;ikayetler tamamen ortadan kaybolur.
  • Baz&#; ilaçlar&#;n yan etkileri di&#; eti &#;i&#;li&#;ine sebep olabilir. Bu tür durumlarda mutlaka doktorunuza dan&#;&#;mal&#;s&#;n&#;z.
  • Di&#; f&#;rças&#;, macunu ve gargara de&#;i&#;iklikleri de di&#; eti sorunlar&#;na sebep olabilir. Cildiniz yeni markan&#;n içerisindeki farkl&#; bir maddeye kar&#;&#; reaksiyon gösterebilir. Ayr&#;ca uzun süre kullan&#;lan ve y&#;pranm&#;&#; di&#; f&#;rçalar&#;, plaklar&#; düzgün temizlemedi&#;i için di&#; eti iltihab&#;na yol açabilir.
  • Di&#; eti &#;i&#;mesi tedavisi, sorunun kayna&#;&#; bulunduktan sonra planlan&#;r. 2 haftadan daha uzun süren durumlarda mutlaka doktora dan&#;&#;&#;lmal&#; ve bu a&#;amada hekimin tavsiyelerine eksiksiz bir &#;ekilde uyulmal&#;d&#;r.  Ayr&#;ca a&#;&#;z bak&#;m&#; ihmal edilmemelidir.

Evde Di&#; Ta&#;&#; Temizli&#;i, 5 Do&#;al Kesin Çözüm

Di&#; A&#;r&#;s&#;na Zeytin &#;yi Gelir Mi? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

Karbonatla Di&#; Beyazlatma, Çok Basit 4 Yöntemle Beyaz Gülü&#;ler

Di&#; Beyazlatma Yöntemleri, Evdeki Malzemelerle Do&#;al Çözümler

Di&#; A&#;r&#;s&#;na Ne &#;yi Gelir? Evde Çözüm Önerileri, Doktor Tavsiyeleri

Diş eti ağrısına ne iyi gelir, nasıl ge&#;er? Diş eti ağrısına ve şişmeyine iyi gelen evde uygulanacak doğal y&#;ntemler

Diş eti hassasiyeti ve buna eşlik eden diş eti ağrıları, sık karşılaşılan ağız ve diş sağlığı problemleri arasındadır. Bu hassasiyete genel olarak dişin yumuşak kısmında biriken bakteriyel enfeksiyonlar sebep olmaktadır. Peki, diş eti ağrısına ne iyi gelir? Diş eti ağrısı nasıl geçer? Sizler için bu ağrıyı hafifletebilecek doğal çözüm yollarını araştırdık. İşte evde diş eti ağrısına karşı alınabilecek basit önlemler. Diş eti ağrısına sebep olan çok sayıda faktör bulunmaktadır. Bu faktörler arasında en yaygın olanları; diş çürümesi, kemik kaybı, diş eti iltihabı, hastalık zamanları ve dişlerin gıcırdatmaktır. Diş çürümesi ve kemik kaybı dışındaki sebepler için evde yapılabilecek birkaç yöntemler, ağrılar belirli bir oranda hafifletilebilmektedir.

Diş eti ağrısına ne iyi gelir?

Diş eti ağrısı hisseden bir kişide çoğu zaman bu bölgede oluşan kızarıklık ce şişkinlik ile de karşılaşılmaktadır. Bu bağlamda ağız ve diş bakımı rutininin aksatılmaması, diş eti ağrısına karşı alınabilecek en büyük önlem olarak kabul edilmektedir.

Diş eti iltihapları, göz ardı edilemeyecek derecede önemli sonuçlara neden olmaktadır. Diş kaybı da, bu büyük sonuçlar arasında gösterilmektedir. Bu kapsamda, diş eti ağrısından kurtulmak isteyenlerin günde 3 kez dişlerini fırçalaması ve diş ipleri ile de detaylı temizlik yapılması gerekmektedir. Ağız ve diş bakımı sayesinde plaklar, diş çevresinde birikmeden önce önlem alınmış olmaktadır.

Diş eti ağrısı nasıl geçer?

Diş eti ağrısı, evde uygulanabilecek basit yöntemler ile geçirilebilmektedir. Düzenli diş fırçalamak, kompres uygulamak ve gargara yapmak bu yöntemler arasında en sık başvurulanlardır. Diş fırçalama sayesinde ağrıya sebep olabilecek kırıntılar hızlı bir şekilde bölgeden uzaklaştırılmaktadır. Gargara da hassaslaşan diş etleri için bir nevi uyuşturucu vazifesi görmektedir.

İltihaplı diş etlerine karşı kullanılabilecek farklı gargara içerikleri bulunmaktadır. Bunlardan en yaygın kullanılanlar ise tuzlu su ve sirkeli sudan oluşan doğal gargaralardır. Tuzlu su ile gargara yapmak isteyenlerin ocakta ılıtılmış bir bardak suya, 1 tatlı kaşığı kadar tuz koyması yeterli olmaktadır. Bu bağlamda kullanılan suyun kaynatılmasına gerek yoktur. Hazırlanan karışımın ağızda çalkalandıktan sonra yutulmadan tükürülmesi gerekmektedir. Tuzlu su, ağızda oluşabilecek bakteriyel enfeksiyonların önüne geçmeye yardımcı olmaktadır. Halihazırda bölgede biriken bakterileri de azaltmaktadır. İçerisine sirke konularak hazırlanan gargara da, tuzlu su ile aynı işlevi görmektedir.

Sıcak ya da soğuk kompres de diş eti kaynaklı ağrıları hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda dayanılabilecek seviyedeki soğuk veya sıcak su bir beze emdirilerek bölgede tutulabilmektedir. Bu yöntemde bezin doğrudan diş etleri üzerine uygulanmaması gerekmektedir. Bez, ağrı hissedilen alanın yakınına, yüzün üzerine konularak kompres yapılmalıdır.

Diş eti ağrısına ve şişmesine iyi gelen evde uygulanacak doğal yöntemler

Diş eti ağrıları, özellikle ilerleyen seviyelerde dayanılmaz derecelere ulaşabilmektedir. Bu rahatsızlığa karşı önlem alınmadığı takdirde diş etlerinde çekilme ve şişlik de oluşabilmektedir. Ancak, evde yapılabilecek doğal yöntemlerle bu belirtileri hafifletmek ya da tamamen gidermek mümkün olmaktadır. Bu bağlamda ağrılara karşı; zerdeçal karışımı, ada çayı ve sarımsaktan yardım alınabilmektedir.

Zerdeçal, bibere benzer tat taşıyan bir çeşit baharattır ve vücut sağlığı açısından oldukça faydalı kabul edilmektedir. Bu baharat, antiseptik ve anti-inflamatuar özellikler sahiptir. Yani bakterilere karşı oldukça güçlü bir üründür. Bu bağlamda; 1 çay kaşığı zerdeçal ve Hindistan cevizi yağı ile bunun yarısı kadar tuzun bir karışım haline getirilmesi gerekmektedir. Hazırlanan karışımın, hasta olan diş etlerine sürülmesi ile bölgedeki ağrılar hafifletilmektedir. Bu karışımın ılık su ile temizlenmesi ve ayda en fazla 3 defa uygulanması tavsiye edilmektedir.

Ada çayı, antimikrobiyal özellikte bir üründür. Bu özelliği ile de diş eti hastalıklarına karşı doğal bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Bu bağlamda diş eti iltihaplanması yaşayan kişilerin günde iki kez ağızlarını ada çayıyla gargara yapması önerilmektedir. Ada çayı bölgedeki mikropları öldürmekle kalmayıp, aynı zamanda dişlerin beyazlamasına da destek olmaktadır. Sarımsak da bakterileri yok etmek konusunda oldukça güçlü bir besin olarak kabul edilmektedir Bu sebeple sarımsağı tüketmek ve ezdikten sonra diş etine sürmek iltihap sebebi ile oluşan ağrıları gidermeye yardımcı olmaktadır.

Diş eti ağrısını geçirmek için bitki lapası kullanılır mı?

Bitki lapası, diş eti problemlerine karşı kullanılabilen etkili bir yöntemdir. Alternatif tıp ve geleneksel tedaviler içerisinde çoğu zaman antiseptik ve anti-inflamatuar özellikteki bitkilerden destek alınmaktadır. Karanfil tozu ve zerdeçal bu özellikleri ile ön plana çıkabilmektedir. Lapanın yapılabilmesi içinse farklı malzemelerden yardım alınabilmektedir.

Bitki lapası hazırlamak için öncelikle mikrop giderici özelliğe sahip birkaç bitkinin seçilmesi ve sıcak su yardımıyla ezilmesi gerekmektedir. Bitkiler lapa kıvamı aldıktan sonra doğrudan diş etlerinin üzerine sürülmelidir. Bitki lapası, ağrı olan bölgede açık yara olmadığı sürece uygulanabilen bir seçenektir. Ağız içerisinde açık yara olduğu durumlarda, bu karışımın mutlaka bir doktora danışıldıktan sonra kullanılması gerekmektedir.

Bitki lapası, diş etlerine sürüldükten sonra istenildiği kadar burada bekletilebilmektedir. Ancak, diş eti bölgesinde oluşan ağrının azaldığı hissedilince, bitki lapasının yıkanarak temizlenmesi tavsiye edilmektedir. Lapayı temizlemek üzere kullanılacak suyun da mutlaka ılık olması gerekmektedir. Aşırı sıcak ya da soğuk suyla temas halinde ağız içinde var olan enfeksiyon tetiklenebilir ya da buradaki mikroplara çoğalması için yeni alanlar yaratılabilir.

Diş Eti Ağrısı Neden Olur? Diş Eti Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Ge&#;er?

Diş Eti Ağrısı Neden Olur?

Diş eti ağrısı, iltihaplanma (diş eti iltihabı), enfeksiyon veya pamukçuk belirtisi olabilir. Devre dışı bırakabilir, ancak önlenebilir. Diş etleri ağız mukozasının bir parçasıdır ve dişlerin güvenli bir şekilde yerinde tutulmasına yardımcı olur. Bunlar periodontiyumun bir parçasıdır.

Diş temiz olduğunda etrafındaki diş eti pembe renktedir. Ancak diş düzgün bir şekilde temizlenmezse, yüzeyinde plak oluşur ve diş eti dokusu ağrıyabilir. Diş fırçalarken hassas olabilirler ve hafif ağrıya neden olabilirler. Ancak ağrılar devam edebilir, az ya da çok güçlü olabilir ve az ya da çok engelleyici olabilir. Tedavi edilmezse, diş eti ağrısı tekrarlayan bir rahatsızlığa dönüşebilir, apselere yol açabilir ve hatta diş kaybına neden olabilir. Diş eti ağrısı, sağlıklı beslenmeyi de engelleyebilir.

Takma diş takıyorsanız, ağız hijyeniniz de aynı derecede önemlidir. Ayrıca ağrı oluşur oluşmaz diş hekiminize görünün. Uzmanınız, protezlerinizi doğru bir şekilde takabilecek veya size uyumsuzluğu ve bunun sonucunda ortaya çıkan ağrı ve iltihabı düzeltmek için kesin bir çözüm sunacaktır.

Diş Eti Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş etlerinin iltihaplanması ciddi bir sağlık sorunu oluşturmasa da yine de rahatsızlık payını beraberinde getiriyor. Ağrının ortaya çıkmasını ve sorunun çene kemiğine saldıran bir ağız hastalığı olan periodontite dönüşmesini önlemek için uygun tedavi gereklidir. Hatta bir veya daha fazla dişin gevşemesine ve hatta kaybına neden olabilir. Bu nedenle, kızarıklık ve kanama gibi semptomlara dikkat etmenizi ve ortaya çıktığında ağrıyı hafifletmenizi tavsiye ediyoruz.

● Ağrılı bölgeye kan akışını teşvik etmek için diş eti dokunuza parmağınızla hafifçe masaj yapın. Yaklaşık 1 dakika dairesel bir masaj yapın. Bakterilerin yayılmasını önlemek için bu masajdan önce ve sonra ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun.

● Bir çay poşetini sıcak suda demleyin, ardından soğumaya bırakın. Saşeyi hassas diş eti dokusu üzerine 5 dakika boyunca uygulayın. Poşetin içerdiği tanen dokuları sıkılaştıracak ve diş etlerinin şişmesi ile ağrıyı azaltacaktır.

● 2 yemek kaşığı ile sakinleştirici bir macun yapın. Kabartma tozu, 2 çay kaşığı, peroksit ve 1 çay kaşığı tuzla macun yapın. Macunu ağrılı sakızın üzerine sürün ve hafifçe ovalayarak birkaç dakika etki etmeye bırakın.

Diş Eti Ağrısı Neden Olur Diş Eti Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer

Diş Eti Ağrısı Nasıl Geçer?

İltihabı azaltmak için geçici olarak karanfil yağı sürün ve diş hekiminizden hızlı bir şekilde randevu alın. Dişlerinizi fırçalamak ve günde iki kez diş ipi kullanmak da dahil olmak üzere iyi ağız hijyeni, doğal dişleriniz varken diş eti ağrısını önlemenin anahtarıdır. 

Diş eti iltihabı, bakterilerin varlığından kaynaklanabilen diş etlerinin iltihaplanmasıdır. Kovandan elde edilen doğal bir malzeme olan propolis, bilinen antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu nedenle, dişeti iltihabını gidermek için propolis sakızı çiğnemek veya propolis spreyini doğrudan diş etlerine uygulamak tavsiye edilir. İşlemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Adaçayı da antiseptik ve antibakteriyel bilinmektedir. Bir litre kaynar suda 10 dakika demlemek için bir tutam taze veya kuru adaçayı yaprağıyla adaçayı infüzyonu hazırlayabilirsiniz. Bu infüzyonu gargara olarak kullanın veya birkaç dakika ağzınızda tutarken için. Organik kozmetikte hassas diş etlerini yatıştıran adaçayı jeli de bulunmaktadır. Diş eti kanaması veya daha hassas diş etleri hamilelikte sık görülen bir sorundur. Öte yandan hamilelik sırasında adaçayı veya asil defne esansiyel yağı tüketilmesi tavsiye edilmez.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası