geçmişteki ses teknolojileri / 4. Sınıf Fen Bilimleri Geçmişten Günümüze Ses Teknolojileri konu anlatımı

Geçmişteki Ses Teknolojileri

geçmişteki ses teknolojileri

4. Sınıf Fen Bilimleri Ge&#;mişten G&#;n&#;m&#;ze Ses Teknolojileri konu anlatımı

Haberin Devamı

Sesten en iyi şekilde faydalanabilmek adına ses ve ses teknolojileri üzerine hakim olmamız gerekmektedir. Ses, titreşimdir. Sesi işitme organımız olan kulak ile algılarız. Ses dalgaları titreşim içerisinde kulağımızın içerisine girer. Burada duyu organımız tarafından elektrik sinyallerine dönüştürülür ve beynimiz tarafından algılanır. Ses teknolojisinin gelişimi sırasında bu bilgilerden faydalanılmaktadır.

Geçmişten Günümüze Ses

Teknoloji sürekli olarak gelişim içerisindedir. Teknoloji gelişimi ses alanında da sürdürmüştür. Sesin iletimi ve kayıt edilmesi çeşitli şekillerde gerçekleştirilmiş ve günümüzde gelişmiş cihazlar üretilmiştir. Ses cihazların gelişimi telefon ile başlamıştır. 

Telefon

İlk üretilen telefon, günümüzde kullanmakta olduğumuz telefonlardan bayağı farklıydı. Bu telefonların tek amacı sesi iletmekti. Bu cihazlar ses iletimini teller aracılığıyla gerçekleştiriyordu. Konuştuğumuzda oluşturduğumuz ses dalgaları tellere ulaşıyor ve tel boyunca ilerleyerek karşıdaki kişinin telefonuna varıyordu. Bu sayede iletişim gerçekleştirilebiliyordu. Bu, telefonun en ilkel haliydi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte telefon da kendini diğer cihazlarla birlikte geliştirdi ve çeşitli özellikleri bir arada sunmaya başladı. İlk telefon, Graham Bell tarafından icat edildi.

Fonograf

Haberin Devamı

Sesin iletiminden sonra, sesi kaydetme denemeleri başladı. Bu denemelerin başında Thomas Edison’un ortaya koyduğu çalışmalar büyük başarı gösterdi. Edison’un ürettiği alet, sesi kaydedebiliyor ve tekrar tekrar dinlemenize olanak sağlıyordu. Bu cihaz fonograf olarak adlandırıldı. Fonograf, ortaya koyduğu büyük başarıyla birlikte ciddi bir yayılma ve gelişme gösterdi. Fonografın temelinden yola çıkarak çok çeşitli aletler üretildi.

Gramofon

Bir sonraki ses cihazımız gramofondur. Gramofon, plakla birlikte kullanılan bir cihazdır. Bundan dolayı plakların gelişimi de bu cihaz için büyük önem taşımaktadır. Sesler plaklara kaydedilmekte ve gramofon aracılığıyla tekrar çalınabilmektedir. Plaklara çeşitli şarkılar kaydedilmektedir. Plaklar çoğaltılarak şarkılar dünya genelinde yayılmaktadır. Bu sayede müzik endüstrisi gelişme fırsatı yakalamıştır. Müzik endüstrisindeki gelişme ile birlikte gramofon teknolojisi ilerleyen zamanlarda çok daha ciddi şekilde geliştirilmiştir.

Pikap

Haberin Devamı

Pikaplar da kaydedilen sesi dinlemek üzerine geliştirilmiş bir alettir. Plaklara kaydedilen sesleri alabilmektedirler. Pille çalışan pikapların icat edilmesi, pikap kullanımını ciddi anlamda kolaylaştırmaktadır. Bu sayede pikaplar kolaylıkla taşınabilir hale gelmiştir. Plakları farklı yerlere taşıyarak farklı yerlerde müziğin zevkini çıkarmak gerçekleştirilebilir bir hale gelmiştir.

Kasetçalar

Kasetçalar, sesin kaydedilmesinde kullanılan bir alettir. Bunları, bir nevi ses depoları olarak düşünebiliriz. Kasetçalarlar, içerisinde bulunan kasetlerde yer alan şeritlerin üzerinde sesi barındırmaktadır. Kasetçalarlar bu şeritler üzerinde bulunan müziği algılamakta ve sese çevirerek bize müziği vermektedir. Geçmiş dönemde oluşturulan ses kayıt cihazlarının gelişimi olarak görülmektedir. Ufak yapıları ve kullanım kolaylığı sayesinde insanların arasında ciddi bir yayılma göstermiştir. 90'lı yılların en popüler aletler arasında yer alıyordu.

Video Kamera

Haberin Devamı

Tüm bu gelişmelerin ardından video kameralar üretilmeye başlandı. Video kameraların farklı bir özelliği daha vardı. Bu cihazlar, sesle birlikte görüntüyü de kaydedebiliyordu. Yani bu aletler, ses ve görüntü kaydını aynı anda gerçekleştirebiliyordu. Bu durum, ortaya oldukça gerçekçi kayıtların çıkmasına sebebiyet veriyordu. Video kameralarla birlikte çekilen videolar tekrar tekrar izlenebiliyordu. Üretildikleri dönemin en gelişmiş teknolojik aletleri arasında yer alıyordu.

CD DVD

Yakın zamandaki teknoloji, CD ve DVD'lerin geliştirilmesini mümkün kılmıştır. Bu aygıtların içerisine müzikler, ses kayıtları, fotoğraflar ve videolar konulabilmektedir. Bilgisayarlar veya CD/DVD sürücüleri tarafından kullanılmaktadır. Oldukça geniş bir kapasiteleri bulunmaktadır. İçerisine yüzlerce şarkı ve video atılabilir. Gramlarla ifade edilebilecek kadar hafif yapıdadırlar. Tüm bu avantajlarla birlikte kolay kullanımları, kolay şekilde yayılmalarına ve gelişmelerine sebebiyet vermiştir.

Geçmişten Günümüze Ses Teknolojileri23 Mart

4. Sınıf Fen dersi Geçmişte ve günümüzde kullanılan ses teknolojilerini karşılaştırma konusu ile ilgili geçmişten günümüze ses teknolojileri, ses teknolojisi gelişimi hakkında detaylı bilgi.

Günümüzde her alanda karşımıza çıkan mp3 player, mikrofon, kulaklık, hoparlör gibi ses teknolojiler araçları günümüze kadar nasıl bir gelişme göstermiştir. Geçmişten günümüze kullanılan ses teknolojileri nelerdir? Ödevi hakkında detaylı bilgi&#;

Ses Teknolojileri Nedir?

Ses teknolojileri sesi kaydetmeye, sesin şiddetini değiştirmeye yönelik araştırmalar yapar. İnsanların seslerini kaydedebilme ve uzaklara iletebilme istekleri, ses teknolojisinin sürekli gelişmesini sağlamıştır.

Geçmişten Günümüze Ses Teknolojisi

Geçmişten günümüze hangi ses teknolojileri kullanılmıştır. İşte sırası ile kullanılan teknolojiler&#;

1- Ses Teknolojisi ile İlgili İlk İcat Telefon&#;un icadıdır. Ses Teknolojisi telefonun icadı ile başlar. Graham Bell telefonu icat ederek sesin iletilmesini başarmıştır.

2- Sesin kaydedilmesi ile ilgili icat ise yılında Thomas Edison&#;un Fonografi icadı ile gerçekleşmiştir. Ses kayıt cihazlarının atası Fonografi sesi kaydederek dinlemeye imkan sağlamıştır. yılına plakların üretimi gerçekleşmiştir.

3- yılında alman bilim adamı Emil Berliner Gramofonu icat etmiştir.

4- yılında radyo icat edilmiştir. Guglielmo Marconi radyo dalgalarının havadan iletilebilmesini sağlayarak telsiz de icat etmiştir.

4- yılında ise kasetçalar ile ses teknoloji büyük bir gelişim göstermiştir.

5- &#;li yıllarda ise kasetler yerini CD ve DVD&#;lere bırakmıştır.

6- Günümüzde ise artık usb, flash bellek, mp4 player, iPOD gibi teknolojik ürünler kullanılmaktadır.

Geçmişten günümüze ses teknolojilerini gösteren görseli inceleyebilirsiniz.

geçmişte ve günümüzde kullanılan ses teknolojileri ödev
geçmişten günümüze ses teknolojisi nelerdir

Geçmişten günümüze kadar kullanılan ses teknolojisi araçları yukarıdaki görselde sıralanmıştır. Ses teknolojisinin Fonograf ile ile başlayan yolculuğu akıllı telefonlara kadar gelmiştir.

Ses Teknolojilerinin Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Olumlu Etkileri

Olumsuz Etkileri

ses teknolojileri 4. sınıf

4. Sınıf ses teknolojisi hakkında sizlere detaylı bilgi vermeye çalıştık. Geçmişten günümüze ses teknolojileri ödevi hakkında sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz.

4. sınıf ders kitabını incelemek için tıklayınız >

4. Sınıf Geçmişten Günümüze Ses Teknolojileri Konu Anlatımı - Ses Kayıt Ve Dinleme Teknolojileri Nelerdir?

Ses teknolojileri çevremizdeki sesleri en iyi şekilde algılamak için ortaya çıkmıştır. Doğada bulunan ve duyabildiğimiz her titreşim bir sestir. Sesi algılamak için duyu organımız kulaktır. Kulağımız ile algıladığımız ses titreşimleri beynimize ulaştığında duyma işlemi gerçekleşir. Ses teknolojisi de bu sistem ile ortaya çıkmış ve yıllar içerisinde değişimler yaşamıştır. İşte ses teknolojilerinin gelişimi hakkında bilinmesi gerekenler.

SESİN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DEĞİŞİMİ

Teknoloji ihtiyaçlar ve gelişmeler doğrultusunda kendini sürekli yenileyen bir alandır. Bu gelişimler ses sistemleri noktasında da her geçen gün kendini yenileyerek ilerlemektedir. İlk olarak sesin bir yerden başka bir yere iletilmesi ile başlayan ses teknolojileri zamanla gelişerek bu seslerin kaydedilmesi ve yayılmasına da olanak sağlamıştır.

SES KAYIT VE DİNLEME TEKNOLOJİLERİ NELERDİR?

Ses teknolojilerinin hayatımızda farklı modelleri ile kullanımı bulunur. Bunlar arasında pek çok özelliği tek bir cihazda birleştiren ise telefondur. Şimdi Ses kayıt ve dinleme teknolojilerine detaylıca bakalım:

Telefon ilk üretildiğinde sadece bir yerden başka bir yere ses iletimini sağlamak amacıyla yapılmıştır. Önceden iletimi sağlayan teller zaman içerisinde teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte ceplerde taşınacak bir boyuta getirilmiştir. Günümüzde telefonlar sadece iletişim aracı değil aynı zamanda ses kaydedici, dinleme ve ses düzenleyici olarak da kullanılmaktadır.

Ses kaydının alınması ise sesin iletilmesinin ardından üzerine çalışılan bir konu olmaya başladı. Bu alanda Thomas Edison pek çok çalışma ile denemeler gerçekleştirdi ve başarıya ulaştı. Edison'un ürettiği ve adına fonograf adı verilen cihazlar seslerin kayıt alınmasına ve ardından da yeniden dinlenmesine imkan sağlıyordu. Fonografın başarı kısa sürede farklı ses teknolojilerinin ortaya çıkmasına da neden oldu.

Bir başka ses teknolojisi ise gramafondur. Gramafon tek başına kullanılmaz. Plak ile birliktedir. Bu yüzden gramafonla birlikte plaklarda da gelişmeler yaşanmıştır. İlk aşamada seslern kaydı plaklara yapılırken ardından bu kaydedilen sesler gramafon yardımı ile çalınır. Gramafon ve plak ile birlikte müzik piyasası hızlı bir şekilde yükselmiştir.

Sesin kaydedilmesini sağlayan bir diğer ses teknoloji cihazı da kasetçalardır. Kasetçalarlar sesleri depolar. Bu sesler kasetçalarların içerisinde yer alan şeritlerin üstüne kaydedilir. 90'lı yıllarda özellikle popülerliği artan bu kasetçalarlar günümüzde ise kullanılmamaktadır.

Ses teknolojilerinin gelişimindeki altın çağı başlatan ise video kameraların üretimi olmuştur. Video kameraların en büyük özelliği hem sesi hem de görüntüyü kaydetmesidir. Bu da kayıtların daha net ve gerçekçi olmasını sağlamaya başlamıştır. Video kameralar sayesinde yapılan çekimler yıllar sonrasında da hem görüntü hem de ses olarak izlenebilmektedir.

Ses teknolojilerinin son aşaması ise DVD ve CD'lerdir. Ses iletimi ile başlayan ses teknolojilerinin gelişimi DVD ve teknolojilerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Bilgisayarlarda kullanılan bu teknoloji içine ses ve görüntüler sıkıştırılarak uzun süreli saklama imkanı sağlamıştır. CD ve DVD içine kişiler istedikleri kadar ses ve görüntü dosyası atabilir. Tüm bu gelişmeler ses teknolojilerinin gelişmesini ve önümüzdeki dönemlerde de bu gelişmelerin devam edeceğini göstermektedir.

“Geçmişten günümüze ses teknolojileri nelerdir?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Geçmişten günümüze ses teknolojileri nelerdir?

Geçmişten günümüze ses teknolojileri nelerdir?

Telefon icat edildikten sonra telsiz ve radyolarda sesin gönderilmesinde kullanılmıştır.
Fonograf icat edildikten sonra seslerin kaydedilip dinlenmesi kolaylaştı.
Gramofon plaklara kaydedilen seslerin dinlenebilmesi için icat edildi.
Pil veya elektrik kullanılarak çalışan pikaplar geliştirildi.
Kasetçalar kasetlerin dinlenebilmesi için çıkarıldı.
Görüntü ve sesleri kaydedebilmek için ise video kameralar icat edildi.
Günümüzde görüntü ve seslerin kaybolmaması için CD, DVD ve USB Belleklere kaydedilmektedir.

“4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa ” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders Kitabı Cevapları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası