mustafakemalpaşa şelale / Suuçtu Tabiat Parkı, Mustafakemalpaşa Şelale

Mustafakemalpaşa Şelale

mustafakemalpaşa şelale

Suu&#;tu Şelalesi Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Su U&#;tu Şelalesi &#;zellikleri, Giriş &#;creti Ve Ziyaret Saatleri ()

Suuçtu Şelalesine Nasıl Gidilir?

Suuçtu Şelalesi, Muradiyesarnıç Köyü yakınlarında yer almaktadır. Karadere üzerinde bulunan bu yere özel araçlarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bursa’dan, İzmir yönüne doğru 80 kilometre ilerisinde at çiftliği bulunmaktadır. Kişiler gezileri sırasında bu alanda uğraşabilirler. Bu yol üzerinden ileriye gidildiğinde ise kişiler Mustafa Kemal Paşa ilçesine giderek, Kayabaşı köylerine ulaşabilirler.

Muradiye köyü içerisinde bulunan bu şelaleye, biraz virajli bir yoldan ilerleyebilirsiniz. Zorlayıcı yolu bulunan bu yola tabela yönlendirmesi ile veya gps yönlendirmesiyle gidebilirsiniz. Rahat bir yol sürüşü bulunan bu alana Arabayatağı İstasyonunda bulunan D/19 belediye toplu taşıma aracını tercih ederek gidebilirsiniz. Aynı zamanda da Osmaniye Güzergahına giden D/20 numaralı otobüsle bu alana gidebilirsiniz.

Suuçtu Şelalesi Özellikleri

Bursa ili içerisinde bulunan Suuçtu Şelalesi, özel yapısı sayesinde kişilerin sıklıkla ziyaret ettiği gezi alanlarından biridir. Her mevsim rahatlıkla gidilebilecek olan bu alan, özellikle doğa fotoğrafı çekmek isteyen kişilerin tercih edebileceği yerlerden biridir. Akıcı suyuyla, göz alıcı doğasıyla oldukça çekici görünen bu yer detaylı bir şekilde gezilebilecek doğa alanlarından biridir. Etrafında kayın ağaçları bulunan bu yerde, rahat bir şekilde piknik yapabilirsiniz. Doğa yürüyüşleri düzenlenen bu alanlarda, özellikle trekking seven kişilerin tercih edebileceği etkinlikler bulunmaktadır.

Tepesine çeşitli balık restoranları bulunan bu yer konaklamaya ve yemek yemeye uygun bir alandır. Özellikle sıcak dönemlerde serinleyerek, güzel bir doğa tatili yapmak isteyen kişiler Suuçtu Şelalesini tercih edebilirler. Bu şelalenin rakımı metredir ve kışın eni ortalama 30 metreye ulaşmaktadır. Şelale bir göle su akıtarak, tek parça bir görüntü oluşturmaktadır. İsmide bu şelalenin sularının kayaya çarpmasından gelmektedir. Sonbahar döneminde de oldukça güzel görünen bu alan aynı zamanda da çeşitli bitki örtüsü sayesinde doğa severlerin, oldukça dikkatini çeken alanlardan biridir.

Suuçtu Şelalesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Suuçtu Şelalesi giriş ücreti araçların boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Suuçtu Şelalesine motorla giden kişiler 5 Türk Lirası ile kolay bir şekilde bu şelaleye gidebilirler. Pickup, kamyonet ve otomobil gibi araçlar ise Türk Lirasına giriş yapabilirler. Grup gezilerinde ise otobüs gibi büyük araçların giriş ücreti 20 Türk Lirası, sadece otobüsle gelen kişilerden ise 20 Türk Lirası alınmaktadır. Kişiler bu alanda ücretsiz bir şekilde piknik veya yürüyüş yapabilirler. Herhangi bir şekilde yanında yiyecek bulunmayan kişiler, lokantalara giderek manzara eşliğinde yemek yiyebilirler. Suuçtu Şelalesinin herhangi bir giriş saati bulunmamaktadır, kişiler istedikleri saatte rahat bir şekilde bu alana gidebilirler. Özellikle hafta sonları şelale daha çok ziyaretçi almaktadır.

False
kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir

Bursalı şelale avcısı öğretmenden büyük keşif

Mustafakemalpaşa ilçesinde 30 yıldır öğretmenlik yapan Ahmet Yordam, tam bir tabiat tutkunu. Hafta sonları boş zamanlarını ilçenin ormanlarında geçiriyor. Buralarda gezerken, kimsenin görmediği şelaleleri keşfediyor. Keşfettiği şelalelerin görüntü ve fotoğraflarını çekiyor. İlçenin dağlarında 10 yıldır dolaşarak 40 şelaleyi belgelemeyi başardı.

Bursalı öğretmen Ahmet Yordam büyüleyen şelale keşifleri

Mustafakemalpaşa ilçesinin şelale bakımından çok zengin olduğunu keşfeden öğretmen, ortaya çıkarılması gereken yüzün üzerinde şelale olduğunu tahmin ediyor. Ahmet Yordam, bu güzellikleri de ortaya çıkarmak için çalışmalar yapıyor. Yordam'ın çektiği bir birinden güzel şelalelerin fotoğraflarını görenler hayranlıklarını gizleyemiyor. Öğretmen, şelaleler tahrip edilmesin diye çoğunun yerini kimseye söylemiyor. Bu zamana kadar 40 şelaleyi keşfeden öğretmen, daha keşfedecek yüzün üzerinde şelale olduğunu söyledi.

Türkiye'deki en fazla şelalenin Mustafakemalpaşa ilçesinde olduğunu tahmin ettiğini anlatan Ahmet Yordam, "10 yıldır görev yaptığım ilçemdeki şelalelerin çekimini yapıyorum. Amatör olarak fotoğrafçılık yapıyorum. Üniversitede ayrıca fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümünü bitirdim. Görev yaptığım ilçenin ormanlarını dolaşırken çok fazla şelale olduğunu gördüm. Bu şelaleleri herkes görsün diye tek tek fotoğraf ve görüntülerini çektim. Tahminlerime göre Türkiye'nin en fazla şelalesi Mustafakemalpaşa ilçesinde. Bu şelalelerin bir kısmı mevsimlik, bir kısmı ise sürekli akıyor. Bu şelaleler kayın ormanlarının olduğu bölgelerde sonbaharda çok güzel görüntüler ortaya çıkarıyor. Kışın kar yağdığında daha güzel manzaralar oluyor. Sadece benim keşfettiğim çok sayıda şelale var. Bu şelalelere ismini biz verdik. Bu bölgede daha yüzün üzerinde şelale olduğunu tahmin ediyorum. Sadece ben 10 yılda 40 şelalenin fotoğraf ve görüntüsünü çektim" dedi.

Doğa tutkunu Yağmur Uslu ise, "İlçemizde çok sayıda şelale var. Ben de bildiklerimi sık sık geziyorum. Her biri birbirinden güzel. Ahmet hocam dağlarda gezerek bunları bir bir ortaya çıkarıyor. Kendisine minnettârız" şeklinde konuştu

#bursa, Mustafakemalpaşa, şelale, Ahmet Yordam, yağmur uslu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası