dünyanın en iyi hükümdarları / Dünyanın en acımasız hükümdarları! En gaddar ve acımasız imparatorlukları!

Dünyanın En Iyi Hükümdarları

dünyanın en iyi hükümdarları

Tarihin en acımasız ve gaddar hükümdarları

Değerli seafoodplus.info okurları.

seafoodplus.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak seafoodplus.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca seafoodplus.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve seafoodplus.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Dünyanın en uzun süre tahtta kalan hükümdarları

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej’in 88 yaşında hayatını kaybetmesinden sonra İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 66 yılla dünyanın en uzun süre tahtta bulunan hükümdarı sırasına yerleşti.

18 yaşında tahtta oturan Kral Bhumibol 70 yıl Tayland’ın Kralı oldu. Listenin diğer isimlerini şöyle:

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth – ’den bu yana 66 yıl

Kral Bhumibol’un ölümü aynı zamanda Birleşik Krallık ve İngiliz Milletler Topluluğu Kraliçesi II. Elizabeth’in dünyanın en usun süredir tahtta bulunan hükümdarı olarak listenin üst sırasına çıkması anlamına geliyor.

Elizabeth, babası Kral VI. George’un 6 Şubat yılında yaşamını yitirmesinin ardından Kraliçe oldu. Haber geldiğinde 25 yaşında olan II. Elizabeth kocası Prens Philip ile birlikte Kenya turundaydı. Tacını ise 2 Haziran tarihinde taktı.

Kraliçe Elizabet 9 Eylül ’te 63 yılı geride bırakarak Birleşik Krallık’ın en uzun süre tahtta bulunan hükümdarı olarak tarihe geçti.

II. Elizabeth Edinburgh Dükü Philip ile evliliğinin 71 yılının 66 yılı kraliçeydi. Erkek çocukları Prens Charles ise İngiltere tarihinin en uzun süre veliaht prens olarak kalan kişisi oldu.

Saltanatlığının başında Joseph Stalin Sovyetler Birliği’nin lideri, Harry Truman ise Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanıydı.

Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah – ’den bu yana 51 yıl

Listenin ikinci sırasında ise dünyanın en zengin isimlerinden biri var. Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah, dünyada çok az sayıda kalan mutlak monarşilerinden birinin başında bulunuyor. Brunei Sultanı tahta 4 Ekim yılında babası Haj Ömer Ali Saifuddin’in çekilmesi ile çıktı.

Ülkenin gaz ve petrol rezervleri dolayısıyla dünyanın en zengin isimlerinden biri olarak gösteriliyor. Kraliyet ailesi devasa bir özel fonu yönetirken, hiçbir şekilde vergi ödemiyor.

Bolkiah Sultan olduğu gibi aynı zamanda Başbakan, Savunma ve Maliye Bakanı, Silahlı Kuvvetler Komutanı, Kraliyet Donanması fahri amirali ve polis genel müfettişi.

odasıyla dünyanın en büyük sarayında Istana Nurul Iman’da yaşıyor.

Umman Sultanı Kabus bin Said al Said – yılından bu yana 48 yıl

yılında babasını tahttan indiren Sultan Kabus bin Said günümüze kadar 46 yıl boyunca Umman’ın başında yer aldı. Ülkesinin alt yapısını geliştirmek için Umman’ın petrol gelirlerini kullandı. Ülkede bir Danışma Meclisi ve bir Danışma Konseyi kurulmuş olmasına rağmen bütün kararlar sultan tarafından alınıyor. Arap Baharı’nın yaşandığı yılında ülkede beklenmedik gösteriler çıkarken, Sultan Kabus bin Said al Said’in bir veliahtı bulunmuyor ve durum kendisinden sonra gelecek kişi hakkında spekülasyonların çıkmasına neden oluyor.

Umman İran’ın kontrolündeki Hürmiz Boğazı’nda stratejik bir noktada bulunuyor. Sağlık bozulan Sultan ’ten bu yana zaman zaman Almanya’da tedavi oluyor.

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe – yılından bu yana 46 yıl

Ülkesinde Daisy olarak anılan II. Margrethe, Danimarka’nın ilk kraliçesi ve Kral IV. Christian’dan (12 Nisan – 28 Şubat ) sonra en uzun süre tahtta kalan ikinci hükümdarı.

Halkın büyük sevgisini kazanan Margrethe’nin babası Kral IX. Frederick ve eşi Kraliçe Ingrid’in veliaht olarak hiç erkek çocukları olmadı. Ülkede yılında yapılan referandumla İngiltere’deki gibi bir kadının kraliçe olmasının önü açıldı.

Margrethe, babasının 14 Ocak ’de hayatını kaybetmesinin ardından Kraliçe oldu. Sigara tiryakisi olan 78 yaşındaki Kraliçe Margrethe, büyük ölçüde Danimarkalıların sevgisini koruyor.

İsveç Kralı XVI Carl – ’den bu yana 45 yıl

Carl Gustaf, 15 Eylül ’de taç takarak İsveç Kralı oldu. Gençliği ise diğer kraliyet aileleri üyelerinden farklı geçti.

Ailesinin en küçük fakat tek erkek çocuğu olan Kral Gustaf, yılında sadece 9 aylıkken babasını bir uçak kazasında kaybetti. Hayatı bunun üzerine kurulu olan Kral Gustaf, yılındaki tsunami faciasının yaşamını yitiren İsveçli kurbanlar için yılında yaptığı konuşmada, “babasız büyümenin ne demek olduğunu biliyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir